Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Atractie periculoasa – de Amanda Quick

Citeste "Demonul ucis" de Anne K. Joy GRATUIT
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (11 votes cast)

 

ATRACŢIE PERICULOASĂ / AL TREILEA CERC

de Amanda Quick

 

Titlul în engleză: The Third Circle

Număr pagini: (417)

An apariţie: 2008

Seria Arcane SocietyO aventură de-o noapte/Lovitură de teatruMinciuni nevinovateFascinaţie şi ardoareAtracţie periculoasă / Al treilea cercAlertă în Paradis, Otrava perfectă, Fired up, Cristalul nopţii, Midnight crystal, In too deep, Focul din oglinzi, Canyon of Night

Editura Lira/Litera (Lider)

Traducere: (Negrea Irina)

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

Mi-au plăcut mai mult primele patru cărţi din serie. Nu se petrece nimic deranjant în cartea „Al treilea cerc” numai că nu are sare şi piper. Există acel contact, acea legătură şi chimie între personajele principale din carte, Leona şi Thaddeus, însă ceva nu s-a potrivit. Poate erau mult prea libertini pentru perioada în care se petrece acţiune, Late Victorian. Eu m-am simţit ca şi în zilele noastre şi habar nu am de ce. Măcar i-am reîntâlnit pe Gabriel şi Venetia din cartea „O aventură de-o noapte„, chiar dacă a fost pentru puţin timp. Revenin la personajele din cartea „Al treilea cerc„, mi-a plăcut cum s-au întâlnit ei, scena din seră, cum lucra ea cu cristalul, faptul că el avea talentul să hipnotizeze, siguranţa pe care o emana el, faptul că lua decizii chiar şi în numele ei, că deşi era o străină,  rivală şi o ameninţare pentru el, acest lucru nu l-a împiedicat să o protejeze. În schimb, nu mi-a plăcut de mătuşa lui, dar ţinând cont de vremea în care are loc acţiunea… a reacţionat chiar frumos atunci când Thaddeus i-a distrus/compromis reputaţia Leonei.

Cât despre criminali sau mai bine zis personajele negative, au cam fost la vedere, exceptându-l pe cel din urmă. El considera femeile uşoare demne pentru experimentele lui, aşa că le răpea ca să-şi pună ideile în practică pe ele.  Cred că autoarea Amanda Quick putea să adauge mai mult mister şi să adauge mai mult condiment în această poveste.

 

 

Leona Hewitt şi Thaddeus Ware aveau un scop comun – să intre în posesia unui cristal care se afla la muzeul lui Delbridge – şi astfel s-au întâlnit prima dată. Leona putea să simtă cât de aproape este cristalul, Thaddeus putea să hipnotizeze prin mesmerism, dar fiecare dorea cristalul pentru el. Thaddeus se afla sub efectul unui drog care îi provoca vedenii, coşmaruri, având ca scop final moartea. Mai luaseră două persoane acest drog – una s-a aruncat în gol, iar cealaltă a făcut infarct. Datorită Leonei, Thaddeus reuşeşte să depăşească acele crize şi să se salveze, dar pentru Leona, el reprezintă o piedică în recuperarea cristalului. Iniţial, cristalul a aparţinut lui Sylvester Jones, fondatorul Societăţii Arcane, fiindu-i furat cu două sute de ani în urmă.

Leona şi Adam puseseră la cale un plan să scape de Thaddeus, însă acesta a reuşit să-i dea de urmă şi ajung să-şi unească puterile. Se pare că cineva o găsise pe Leona şi intenţiona să-i facă rău. Când ea şi-a dat seama că i-a fost furată piatra aurorei, Thaddeus realizează că lucrurile s-au complicat şi mai mult şi că trebuie să găsească o soluţie ca să o protejeze pe Leona, aşa că ia decizia ca ea să se mute în casa părinţilor lui. Erau plecaţi în America pentru nişte afaceri care implicau Societatea Arcane, lăsând casa în grija unei mătuşe a lui Thaddeus, lady Victoria Milden.

Cine doreşte să îi facă rău Leonei şi cine ucide femei uşoare precum Molly Stubton? Poate Theddeus să o protejeze pe Leona? Ce se întâmplă între ei pe parcursul acestei misiuni? Cui îi rămâne cristalul?

 

Nota pe care o acord cărţii: 7/10

 

Al treilea cerc-horz

3 stelute   2
4 stelute   1
5 stelute   1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Citeste "Demonii iubirii" de Anne K. Joy GRATUIT

Participa si tu la comentarii:


 1. Maria B        ( citeste - Sandra Brown - Confidenta noptii din 4-16 )
  Primul comentariu pe: 2013-06-06 ~ 19 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Este greu sa scrii o carte despre trecut fara sa fi influentat de prezent. Desi am simtit „prezentul” in toate cartile istoric-romantice ale Amandei Quick, asta nu m-a facut sa-mi placa mai putin. :chic:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 2. dovis        ( citeste - magie-amanda quick din 4-16 )
  Primul comentariu pe: 2013-06-12 ~ 19 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  AL TREILEA CERC -- de Amanda Quick

  are amanda quick un fel mai special de a descrie modul in care se formeaza legatura dintre eroii romanelor ei. si aici este la fel -- scena de dragoste din sera presarata cu comentariile amuzante despre gandirea pozitiva a leonei, despre crime si criminali, insotite de rasul excitant al lui thaddeus, pasiunea consumata intre cei doi, toate acestea nu fac decat sa o determine pe eroina sa constientizeze faptul ca legatura fizica intensifica si accentueaza legatura spirituala care s-a format intre ei.
  de asemenea imi place comportamentul leonei in fata membrilor celui de-al treilea cerc, cand le atrage atentia asupra portului necorespunzator pentru niste persoane mature -- robe cu gluga si masti stupide -- tonul critic si gesturile teatrale abatandu-le atentia si reusind astfel sa-i invinga.
  gandirea pozitiva si comportamentul hotarat sunt nistre trasaturi de baza ale tuturor eroinelor ei. nu stiu daca reusesc sa ne determine si pe noi sa fim mai voluntare, dar sigur aceste doamne ne transmit o stare de bine si ne incanta viata.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
 3. Nu stiam de aceasta serie!Am citit Atractie periculoasa,O aventura de-o noapte,Fascinatie si ardoare!Restul nu le-am citit!!Am crezut ca sunt inviduale!!Oricum foarte frumoase!!

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 4. Enculescu Carmen        ( citeste - ... din 2-19 )
  Primul comentariu pe: 2013-10-24 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Am inceput si eu astazi, 30.03.2014, sa citesc „Atractie periculoasa”. Mi se pare greoaie, desi mi-a placut intalnirea personajelor Leona si Thaddeus si parca am simtit energia dintre ei. Mi-a provocat „fiori pe sira spinarii” personajul Lancing. Nu am citit foarte mult dar m-a surprins descrierea facuta de Leona relatiei dintre Adam si Pierce -- doua femei deghizate in barbati.
  :books: Am sa o citesc in continuare si am sa revin cu o parere. Sper cat mai repede…
  Noapte buna tuturor! :hallo3:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Am terminat si eu cartea,a fost draguta si atat,aveam asteptari mai mari sincer!Iar povestea de dragoste dintre cei 2 mi s-a parut prea simpla,as fi vrut mai multa pasiune intre ei!In fine cred ca nu am avut eu o stare prea buna de nu prea m-am lasat impresionata de carte!Si Monstrul de la miezul noptii a fost prea usor pedepsit!

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 6. Gabriela        ( citeste - Legile atractiei - Simone Elkeles din 2-12 )
  Primul comentariu pe: 2014-01-21 ~ 20 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  3


  Atractie periculoasa – de Amanda Quick

  Am terminat si eu cartea dar pot sa spun ca am gust amar am avut asteptari mai mari de la AQ in aceasta carte , dar a fost placuta chimia celor doua personaje Leona si Thaddeus de la prima intalnire desi se aflau in pericol de moarte o intalnire intre doua forte si a fost placut ca eroi nostri nu au negat relatia profunda care sa infiripat intre ei . Cred ca autoare a exagerat putin cu puterile monstru sau poate nu in inteleg eu o minte diabolica a acestui personaj.Un alt punct frumos al carti a fost legatura dintre Leona si cainele caine sau. Nota mea este 7,4

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 7. Enculescu Carmen        ( citeste - ... din 2-19 )
  Primul comentariu pe: 2013-10-24 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  3


  Si eu am reusit sa termin cartea. A.Q nu se dezminte, a abordat acelasi stil: dezlegarea misterului pe locul I, iar romantismul si dragostea pe locul II. Mi-a placut de Fog si de legatura ce exista intre el si Leona. Mi-a placut si matusa Victoria, chiar daca nu i-a incurajat in relatia lor, desi avea puterile paranormale necesare. Mi-au placut Leona si Thaddeus, s-au inteles destul de bine, el nu a trebuit sa o salveze de prea multe ori din situatii imposibile, asa cum ne obisnuise autoarea in alte carti ale ei, cand „ea” se baga in multe situatii compromitatoare si „el” era singurul care stia si o salva. Scorul a fost egal de data aceasta, si Leona l-a salvat pe el, descurcindu-se chiar foarte bine, chiar si in situatiile de criza. Amandoi aveau puteri mari si se pare ca stiau cum sa le foloseasca. Mi-a placut modul in care cei doi si-au declarat iubirea. :heart5:
  Cum am mai spus mi-a dat fiori personajul Lancing si placerea lui de a ucide; chiar daca a fost prea usor pedepsit, cum a supus yulya, moartea totusi nu este o pedeapsa usoara si el a meritat-o.
  Si Delbridge a fost un personaj tipic negativ care dorea multa putere si facea orice, chiar si comanda o crima, pentru a obtine ceea ce dorea. Si el si-a meritat soarta.
  Nu mi-a placut ca savantul -- diabolicul doctor Hulsey a fugit. Dar asta ma duce cu gandul la o continuare …. :-?? Sper sa fie prins si pedepsit.
  A fost prea din scurt si neasteptata aparitia unchiului Edward, dar imi dau seama ca trebuia sa fie reabilitata si Leona cumva, doar purta pe umeri povara disparitiei acestuia cu banii investitorilor …
  M-au surprins mult ultimele pagini al cartii, in loc de epilog editura a inserat parerile cititoarelor fidele ale colectiei. S-a regasit careva printre acestea? Intreb din curiozitate…
  Acord si eu o nota de 8 cartii.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
 8. Anna B.        ( citeste - nimic.....din pacate! din 8-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-14 ~ 2 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Ştiti ceva despre cartea Emma a Amandei Quick? Mie îmi place autoarea si am citit multe cărţi ale ei , acum am gasit la un anticariat aceasta carte si ma tem sa nu fi fost reeditată.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Anna B.        ( citeste - nimic.....din pacate! din 8-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-04 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Gabriela,multumesc de raspuns, eu nu prea stiu cum e cu formatul pdf,daca ma poti lamuri….
  Am mai citit eu carti pe scribd, doar despre asta stiu.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Dana Popa        ( citeste - Cred ca...O iubire imposibila din 1-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-07-20 ~ 6 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Tocmai am terminat-o aseara. A fost bunicica, dar nu au fost scene la care sa zic”Oauuu”. I -am dat un 9 cu indulgenta, ma asteptam sa fie mai buna decat altele, scrise cu ani in urma, dar observ ca nu a evoluat prea mult. Poate e multumita cu acest nivel, poate vrea sa-si pastreze stilul…nu stiu. :bored50:
  Ceea ce nu-i pot reprosa, este cu siguranta, faptul ca are actiune lenta…nu…, in niciun caz.
  Poate data viitoare, cand o voi citi, voi avea mai multe de spus.

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 11. Dana Popa        ( citeste - Cred ca...O iubire imposibila din 1-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-07-20 ~ 6 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  N-avea si Caleb Jones propria carte, in lista AQ n-am vazut-o????? :gandesc:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 12. charm        ( citeste - nimic din 4-16 )
  Primul comentariu pe: 2014-04-14 ~ 11 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4


  Atractie periculoasa de Amanda Quick

  Ciclul Arcane Society … a doua carte a povestirilor de la finele epocii Victoriene; am vazut in lista de pe blog ca mai apar si alte carti a caror actiune se petrece undeva in secolul XXI sau intr-un viitor mai indepartat, traduse si ele partial, dar la alta editura. Raman la parerea ca titlul original “the third circle”. era mai potrivit. Da, este vorba de atractie in carte, dar este oare periculoasa?
  Dotati cu puteri paranormale, Leona si Thaddeus nu s-au intalnit cu dragostea inca……..erau prea diferiti de restul oamenilor si inspirau teama. Thaddeus are darul de hipnotizator iar acesta este foarte puternic; cu o simpla comanda isi face subiectii sa intre in transa. Ei, ce femeie s-ar apropia de un asemenea barbat? :des: ……..Leona lucreaza cu cristale si puterile ei paranormale sunt de asemenea foarte puternice…atat de puternice incat rezista hipnozei pe care voia sa i-o induca Thaddeus iar apoi drept multumire pentru ajutorul primit il salveaza pe acesta de efectele unei puternice otravi.
  Asa ca ne invartim in lumea paranormalului a societatilor oculte, a misterelor si al vechilor artefacte… Ne reintalnim si cu vechi cunostinte din cartea anterioara (Second sight/ O Aventura de-o noapte) cu Gabriel Jones, noul Mare Maestru al Societatii Oculte si var dupa mama cu Thaddeus,.. cu Venetia, sotia sa, cu Caleb Jones, un alt membru de seama al clanului Jones, urmasii vestitului Sylvester Jones. In scena intra si competitia, o societate numita “Al treilea cerc” care reprezenta doar o factiune al unei societati oculte mai vaste si foarte periculoase.

  Daca inceputul nu este prea romantic, personajele se intalnesc si se despart, apoi Thaddeus o cauta pe Leona, actiunea este cam imprastiata, apar prea multe personaje dupa gustul meu….
  …deci, dupa ce trecem de acest inceput, Thaddeus o regaseste pe cea care l-a facut sa simta ca viata i se poate implini, :wink: asa ca fluviul naratiunii se aseaza in matca, cei doi petrec momente hot care ii lamuresc ca sunt facuti unul pentru altul… intre timp recupereaza si celebrul cristal “Piatra Aurorei” ce poate fi folosit doar de o urmasa a vrajitoarei fecioare Sybil si in final ii anihileaza pe membrii celui de-a treilea cerc.
  Mi s-a parut tare simpatica matusa lui Thaddeus, lady Victoria, care si ea are un dar paranormal pe care va fi bucuroasa sa il foloseasca de acum incolo, darul de a spune daca un un barbat si o femeie pot forma un cuplu implinit :girl10: :girl10: (frumos dar !!).
  Nota mea este 9,2. Una peste alta este o carte draguta, marca A.Q. in care am simtit chimia intre personaje :heart5:, in care aventurile extraordinare se impletesc in mod firesc cu romantismul si dragostea impartasita.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 5 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Cadou sub brad Candela Suflu in lumanari Zapada A venit iarna Alt cadou Am primit cadoul

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.