Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cincizeci de umbre ale lui Grey – de E. L. James

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (122 votes cast)

 

CINCIZECI DE UMBRE ALE LUI GREY (#1)

CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE (#2)

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUŞATE (#3)

– de E. L. JAMES (Erika Leonard)

 

Cumpara Cincizeci de umbre ale lui Grey / Vol 2 / Vol 3

Titlul original: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed

Număr pagini: 616, 660, 718

An apariţie: 2011, 2011, 2012

Seria Fifty Shades: Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre întunecate, Cincizeci de umbre descătuşate

Editura Trei

Traducere: Constantin Dumitru Palcus, Laurenţiu Dulman, Laurenţiu Dulman

 

 

 

Mă cuprindea disperarea când peste tot vedeam că se aducea în discuţie vreun titlu din cele menţionate mai sus. Oriunde mă uitam pe internet, riscam doar să văd coperţile sau titlurile cărţilor. Nu m-a atras niciodată şi cu cât le vedeam mai des, cu atât îmi spuneam mai des în cap că nu o să pun mâna pe aceste cărţi. Mai mult decât atât, nu ştiu dacă am citit toate titlurile complet, până de curând. Ciudat, ştiu, dar undeva în mintea mea, respingeam cărţile fără să am vreun motiv anume. Acum aştept cu disperare să apară filmul şi mă rog să se ridice la nivelul aşteptărilor mele. Vreţi să ştiţi cum am ajuns să le cumpăr? Revistele de luna trecută au fost de vină. Era un articol mai mare într-una dintre reviste, l-am citit şi m-a cnvins imediat. Mă bucur că am avut înţelepciunea să citesc articolul.

În carte o să întâlniţi mult, dar mult sex. Pentru mine nu a reprezentat o problemă să citesc – probabil – 1000 de pagini doar cu şi despre sex. Poate dacă aveam frustrări – vorbesc doar în numele meu, fără să fac referire la cei care citesc alte tipuri de cărţi –  atunci aş fi închis cartea şi nu m-aş fi complicat să citesc cele 3 cărţi în mai puţin de 48 de ore.  A fost ca un drog ce a început cu „aş vrea să îmi termin toate cărţile de citit înainte de a intra în Noul An”, un drog pe care l-am amânat de la o zi la alta, iar într-un moment de plictiseală am pus mâna pe primul volum şi cu greu am reuşit să dorm puţin când s-a luminat afară. Ştiu că gusturile nu se discută, dar eu nu pot să dau acestor cărţi nota 9/10, ci 12/10 şi nici să mă plâng de „prea mult sex”. Poate a exagerat cu sexul, dar este o carte erotică, nu de croşetat şosete.

 

 

Îmi place tot ce a pus pe hârtie autoarea şi ce poveste a creat. Cartea te ţine în suspans când vine vorba de trecutul lui Grey, dar nu sunt situaţii care să aducă mister nou ce îşi are rezolvarea la finalul cărţii, ci totul se rezolvă imediat, iar situaţii sunt multe…deci, acţiune. Mi-a plăcut că am întâlnit o fată nepricepută în ale sexului, dar dornică să înveţe, iar în mod surprinzător…o femeie cât se poate de reală. De ce spun asta? Noi femeile, vorbim, întrebăm, insistăm pentru răspunsuri chiar dacă or să ne placă sau nu, geloase pentru că avem simţul proprietăţii. Anastasia Steele nu mi s-a părut deloc genul de eroină care să întreb o singură dată şi apoi să tacă.

Ce mi-a plăcut la Christian Grey? Bărbaţii tind să fie geloşi pe el, iar femeile tind să viseze măcar o clipă la el. Ei bine, ambele sexe au motive întremeiate să o facă. E plăcut să vezi cum o cucereşte el pe Anastasia, cum luptă pentru a o avea, cum îi pune totul la picioare, cum o duce pe culmi nebănuite, obsesia şi frumuseţea lui, siguranţa pe care o oferă femeii iubite, toate acestea îl fac să fie bărbatul perfect în ochii femeilor. Dragi bărbaţi, nu e nimic rău în a arăta atrăgător, a lupta să cucereşti o femeie, să fii romantic, dur în anumite cazuri, posesivi, geloşi, darnici şi…să aveţi o cameră ca a lui Grey. Poate femeile dau senzaţia că sunt pudice sau mai ştiu eu ce, dar nu înseamnă că nu vor anumite lucruri sau că „nu” înseamnă „da, te rog”. Ah! Nu uitaţi că atracţia apare doar dacă ai lângă tine o persoană cu multă încredere în sine. Regulă valabilă pentru toată lumea.

Mi-a mai plăcut că la finele ultimei cărţi, am găsit câteva pagini scrise din perspectiva lui Grey. Chiar mi-a plăcut.

 

 

 

Avem un scenariu tipic telenovelor: el – mult prea bogat, ea – om de rând, dar nu se pune la fel de mult accent ca la TV. Răceala lui Kate Kavanagh – colega şi cea mai bună prietenă a Anastasiei, o aduce pe Anastasia (21) în biroul renumitului Christian Grey (27). Kate trebuia să îi ia un interviu pentru ziarul studenţesc, dar Anastasia este cea care trebuie să conducă peste 200 de km, să se împiedice în biroul lui Grey şi să se atragă unul pe celălalt. Grey avea o obsesie pentru fetele scunde şi brunete pentru că îi aducea aminte de mama lui – prostituată narcomană – care a murit când el avea 4 ani. Pentru că o doreşte, Grey face cercetări despre Anastasia, astfel dând din nou de ea şi ademenind-o uşor, uşor către camera lui de joacă. Deşi pare un bărbat puternic, Grey are momente când se transformă într-un copil, iar asta se datorează trecutului lui care nu a fost deloc plăcut: foamete, o mamă nu tocmai perfectă, peştele ei care nu l-a tratat prea bine s.a.m.d.  Datorită dependenţei de alcool, deşi se afla într-o familie iubitoare, la vârsta de 15 ani începe să aibă o relaţie cam sado-masochistă cu nimeni alta decât Elena Lincoln/Doamna Robinson, prietena mamei lui. Prin ea, el a reuşit să se redreseze, dar tot ea l-a transformat într-un bărbat fără sentimente. Puterea ei asupra lui, ia sfârşit când Grey se îndrăgosteşte de Anastasia – asta în timp ce încerca să o convingă să semneze contractul prin care ea devine sclava, iar el dominatorul. Cine nu l-ar fi semnat?

Deşi se transformă în sclavă a lui fără să semneze contractul, Anastasia ştie că vrea mai mult, vrea un iubit, dar timpul avea să îşi spună cuvântul, iar Grey – cel care nu face dragoste/vanilla sex, nu se îndrăgosteşte, tipul dur şi fără sentimente, cel care nu doarme în pat cu nici măcar o femeie, care nu se lasă atins – îşi calcă singur în picioare toate aceste reguli şi nu numai… oh! da, cerere în căsătorie.

Viaţa alături de Grey poate să fie frumoasă, plină de acţiune, dar nu toate „acţiunile” par benefice pentru Anastasia. În plus, trecutul cam stă între ei (foste supuse, doamna Robinson), atentări la viaţă, hărţuiri, neînţelegeri, obsesii duse la extrem. Eu zic că merită să aflaţi singuri cum se petrece întreaga acţiune din cele 3 cărţi, cum se schimbă Christian Grey, dar şi Anastasia, dacă rămân sau nu împreună s.a.m.d.

 

 

Da, recomand cele trei cărţi, iar eu aştept cu nerăbdare filmul şi poate, poate o continuare a cărţilor? :D Nu pot garanta că or să vă placă, dar cred că le puteţi acorda puţin credit şi cine ştie…poate chiar o să vă atragă şi o să învăţaţi câteva lucruri pe care să le puneţi şi în practică.

 

 

Cincizeci de umbre ale lui Grey-tile Cincizeci de umbre intunecate-tileCincizeci de umbre descatusate-tile

 

3 stelute   1
4 stelute   1
5 stelute   15
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +25 (from 29 votes)
Cincizeci de umbre ale lui Grey - de E. L. James, 8.6 out of 10 based on 122 ratings

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!


Participa si tu la comentarii:


 1. :lol: :mrgreen: :ap:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 2. 3


  Grey by E.L. James
  Fifty Shades of Grey as Told by Christian

  Ideea de a citi o poveste din perspectiva lui Christian mi-a placut, mai ales ca la sfarsitul volumul al 3 lea sunt scrise cateva pagini ce pareau promitatoare.
  Imi doream ca autoarea sa ne continue povestea de dragoste dintre Christian si Anastasia (Ana), cum a evoluat ea in viata de cuplu, de familie alaturi de copii lor, pe alocuri sa adauge amintirile din copilaria si adolescenta trista a lui Christian, gandurile, mintea lui sa fie dirijata de doi spiridusi la fel de amuzanti ca Zeita intima a lui Anastasia, asezati pe umeri lui, unul sa-i sopteasca sfaturi bune si altul sfaturi indoielnice, dar nimic din toate acestea, in schimb l-am reintalnit pe acelasi Christian Grey cel serios in nuantele si umbrele lui, cu o copilarie care i-a marcat existenta, ajuns la maturitate cinic, autoritar, pretentios, dur in afaceri, obsedat de control, care printr-o intamplare o cunoaste pe tanara Anastasia Steele, o fata modesta ce ii bulverseaza viata inca de la prima lor intalnire, deci nimic nou.
  Daca nu am placuta-o pe doamna Elena Robinson de la inceput, acum ca am aflat mai multe despre ea, nici atat.
  Grey: este scrisa sub forma unui jurnal, citind cartea am avut impresia, ca il vad pe actorul James Dornan interpretand rolul lui din filmul Fifty Shades of Grey (2015), nu personajul stiut si indragit, Christian Grey.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 14 Thumb down 0
 3. Andra        ( citeste - din 5-26 )
  Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4.5


  … și am ajuns și aici… „Bătrânelele” de pe blog mă știu că prefer cărțile romantice de epocă, cu „prinți și prințese”. Așa e: o perioadă am mers pe linia asta, pentru că așa am simțit. Asta nu înseamnă că, dacă am trecut acum bariera, voi trăda genul respectiv… și nici nu mă sperie zona „dark” (Eva -- hihi, ai fost de comă, știi tu…).

  În fine, am citit și eu cele 50 de umbre ale lui Grey (sau mai bine zis „nuanțe de gri” ale vieții unui tip complex -- mi se pare mai bună descrierea poveștii, dar cine sunt eu să comentez, nu!?). Am citit volumele cu vreo 2 săptămâni în urmă, când am fost asaltată de reclame ale apariției celui de-al doilea film al seriei, așa că, mai întâi, am văzut primul film. Care m-a intrigat. Și nu mă refer aici la fazele kinky că, deh, am și eu o vârstă și am mai văzut câte ceva prin viață. M-a intrigat prezentarea unei astfel de situații. Așa că am trecut repejor la cărți, pe care le-am înghițit, pur și simplu. Am continuat să rămân intrigată (în nici un caz șocată, cum s-ar putea înțelege din limbajul scris) de povestea în sine, pentru că încă nu mai citisem una asemănătoare, chiar dacă știu că există și astfel de comportamente. Și mi-a plăcut. Mi-a plăcut pentru că autoarea a scris-o în așa fel, încât ceea ce simte și trăiește fiecare personaj este palpabil; cititorul se afundă, efectiv, în viața lor! Eu așa m-am simțit. Cu un „?” -- pe care îl prezint mai la sfârșit.

  Să vedem: Ana -- o fată cuminte, inocentă, care și-a trăit viața normal, după standarde generale și care ajunge să simtă la cei 20 și ceva de ani ai ei pasiunea și dorința cu adevărat. Normal că nu o poate identifica încă de la început, că doar ce știe ea…? Totuși, în zilele noastre, fetele știu „cu ce se mănâncă” (la câte informații există pe piață), dar punerea lor în practică e altceva. Oricum, dacă aș fi citit cartea asta la 20 de ani -- în vremurile în care aveam eu vârsta asta -- cred că aș fi dat cu ea de pereți după prima sută de pagini… Dar acum, și în vremurile astea, e altceva. Toate la timpul lor.

  Deci, Ana: dă peste un tip superb, care emană senzualitate prin toți porii, uns cu toate alifiile, cu experiență vastă în mai multe domenii chiar și la vârsta lui, putred de bogat, de care se lipește încă de la prima întâlnire. În inocența sa, cu puțina ei experiență de viață, ocrotită de urât și de rele, vede doar „flori și inimioare” -- citat.

  Christian: tot ceea ce își poate dori o femeie de la viață… darămite o tinerică fără experiență!? Doar că poleiala de deasupra ascunde un suflet chinuit și pervertit (și nu mă refer strict în sens sexual). Chiar dacă el realizează enormitatea și întunecimea din sine, nu se poate abține. O atrage încet pe Ana către lumea lui, încearcă să o „educe” pentru propria-i plăcere, dar, totuși, are rețineri în ceea ce privește „pervertirea” și emanciparea ei în direcția pe care o planifică cu atenție.

  Nu mai reiau aici acțiunea în sine, pentru că toată lumea o știe de acum, dar trebuie să spun că modul în care interacționează cei doi este unul delicios. Povestea lor este una răvășitoare și am înțeles de ce a avut un succes enorm! Îți vine să tot recitești cartea, să simți cât mai mult din zbuciumul și sentimentele fiecăruia, din controversele pe care le trăiesc, de fiecare dată când parcurgi paginile.

  Deci, m-a prins. Cu totul! Am trăit alături de Ana, luptând cu inocență pentru Christian, luptând pentru relația lor, dar și alături de Christian, care încearcă să iasă la lumină, care luptă din greu pentru asta, pentru a nu o pierde pe Ana. Modul lui de a vedea lumea este unul foarte întunecat, plin de frustrări, pe care Ana încearcă să i le alunge, simțindu-i inima bună pe care o are. Este o poveste de dragoste „dark”, ce se termină cu un happy-end de zile mari!!

  Și acum nu mă înjurați, dar pun întrebarea: „Oare????”. Mă repet, am trăit destul, am studiat firea umană -- și în realitate și prin studiere -- atât în școală, cât și din pasiune -- am văzut câte ceva din viața asta, așa că am luat cartea ca atare, pentru că e o poveste foarte frumoasă; dar cred că rămâne, totuși, la stadiul de poveste.

  Christian este prezentat încă de la început ca o persoană mult prea adâncită în întuneric și, cu toată dragostea familiei adoptive, cu tot ajutorul profesional primit, nu își poate înfrâna pornirile, scoase la suprafață și cultivate încă din adolescență de mult prea cruda și cinica d-na Robinson! Multe existau deja acolo, iar madama a știut, vicios, să i le dezgroape și să i le „bage sub piele”. Nu că nu aș crede în dragostea adevărată… dar pot spune că ea nu rezolvă pe termen lung multe dintre problemele mai mici, cu atât mai puțin pe cele atât de adânci. Îmi este greu să cred că el își lasă deoparte chiar toate obiceiurile mult prea puternic înrădăcinate pentru a o păstra pe Ana lângă el. Da, la început, poate face asta, dar un comportament ca al lui NU SE VINDECĂ -- și asta e realitatea, cruntă, dar adevărată! O psihiatră a scris despre asta foarte categoric și, oricât de cinic sună, nu pot să nu subscriu opiniei. Chiar Ana își pune des întrebarea dacă el poate trăi fără pornirile sale, mai ales că ea nu acceptă mai nimic din el, dorind prea mult „floricelele și inimioarele”. Face prea puține concesii pentru el, din punctul meu de vedere, chiar dacă pare o pisicuță nevinovată. Da, sunt multe chestii peste care nici eu nu aș trece, dar când te alături unui astfel de om…

  În ciuda poveștii de dragoste mult prea frumoase, răzbate o realitate cruntă: dragostea nu rezolvă chiar tot. Nu mi-am scris până acum părerea pentru că m-am mai uitat peste alte astfel de cărți -- și am rămas uimită de cât de multe am descoperit -- dar am găsit unele muuult mai realiste la capitolul ăsta: despre fanteziile tipilor super-potenți, în special financiar, masculi alpha, construiți să conducă mulțimi de oameni, plini de sexualitate palpabilă, după care suspină chiar și femeile cu experiență, dar care se schimbă când dau de dragoste, de femeia care îi completează, care își doresc o redirecționare spre standarde mai normale a viețiii lor (totuși, e impropriu să vorbim despre ce e normal și ce nu, la anumite capitole) și care își păstrează măcar o parte din stilul lor de a fi, măcar o parte din fanteziile lor aduse în viața reală, acceptate de către jumătatea sa. La Christian, schimbarea până la final e prea drastică, de aceea nu mi se pare una sustenabilă în realitate, din păcate. Da, avem dreptul să visăm frumos, dar cred că doar la asta ne putem rezuma, fără probleme. În viață nu există așa ceva! O schimbare majoră -- Da! Dar în nici un caz o schimbare totală!

  Citesc acum o altă serie de gen -- și am mai citit câteva mai scurtuțe, dar interesante -- și care mi se pare frumoasă și mult mai realistă -- în mai multe dintre aspectele vieții, așa că am putut face o minimă comparație („For his Pleasure” de Kelly Favor, apărută într-un „box” pe Kindle de 3 autoare, numită „Better when it`s rough”) -- dar voi scrie despre ea separat, când o termin… Chiar și seria Crossfire a Sylviei Day mi s-a părut ceva mai aproape de realitate. …Nu pot să nu îmi reamintesc de „Întunecare” de Cezar Petrescu, doar că acolo toată chestia se întâmplă exact invers -- hmmm, o carte interesantă, să îmi bifez să o recitesc, că au trecut aproape 20 de ani de când am savurat-o…

  În fine, nu vreau să fiu prea cârcotașă, mai ales că mi-a plăcut povestea/cartea LA NEBUNIE !!! Dar nu pot să nu îmi spun părerea filtrând-o și prin realitate. Deci, se ia ca atare și se simte în consecință. Mai ales că mulți tineri o citesc, văd filmul, dar experiența de viață lipsește pentru a înțelege subterfugiile (cu stupoare am aflat că adolescenții mei copii deja au văzut filmul, și nu de curând -- HA!).

  Părerea mea e că, pentru a trăi cu un om complex cum e Christian și pentru a avea o relație sănătoasă și fericită, o femeie ar trebui să se abată și spre calea lui, nu numai să încerce să îl schimbe, pentru că, în timp, vor avea o relație plină de multe frustrări din partea ambilor, dar mai ales pentru persoana care a făcut o așa schimbare majoră în viață. Altfel, mai bine o lasă baltă de relație. Deci, aș fi văzut-o pa Ana acceptând mai mult din partea întunecată a lui, nu numai câteva fragmente mult prea soft… Nu că aș fi căutat scene kinky -- ce face fiecare în dormitor, e treaba lui, dacă e consensual -- dar nu cred că o astfel de relație chiar „ține” în timp. Hai că m-am luat dusă de val, și deja scriu eu un roman. HAHAHA. Aștept al doilea film…

  10 pentru poveste, 10 pentru narație, doar 8 pentru cazul în sine. :bat1: :gandesc:

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 11 Thumb down 0
  • Anais        ( citeste - Pamela Clare- I- Team din 7-15 )
   Primul comentariu pe: 2013-07-14 ~ 15 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Mamma mia, dar ai muncit ceva la recenzia ta! Se vede ca ti-a placut romanul.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Da, Anais. Și am și copt-o vreo 2 săptămâni, pana m-am dumirit unde sa o cataloghez. Stilul e nou descoperit, pentru mine.

   Place? Thumb up 2 Thumb down 0
  • Eva        ( citeste - Retrival - Aly Martinez din 7-23 )
   Primul comentariu pe: 2015-01-08 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Bine ai venit in lumea celor ce pot citi ceva dark fara prejudecati!
   A citi o carte de acest gen si a fi catalogata in acelasi gen nu e ceva real. Sigur ca 50 shades e total nerealista si poate tocmai de aceea e atat de aprecita! Nu stiu ce o face atat de apreciata, dar este! Asta e cert.
   Cand am citit-o, am devorat-o pur si simplu. Nu imi trebuia mancare, somn, nimic!
   Apoi,dupa un timp, nu l-am mai vazut pe Christian ca pe un barbat perfect. Chiar deloc!
   Sincer, acum imi pare un dezaxat,un om cu mari probleme. Si nu cred sub nicio forma ca un om ca el se poate schimba. Ai dreptate, cred ca ar fi fost mult,mult mai credibila povestea daca Ana ar fi avut si ea inclinatii spre dorintele lui.
   Cred ca femeile supuse care adora sexul dur si bataita in pat nu se nasc asa, nu? Candva au fost si ele virgine si inocente si apoi au descoperit aceatsa latura a lor.
   Nu ma vad practicand asta! Chiar deloc! Dar am suficienta minte in cap incat sa stiu ca pana nu incerci,nu stii!
   Cum si eu prefer inimioare si floricele, nu cred ca m-as putea increde intr-u barbat care multi ani a preferat sexul dur si apoi e bland doar de dragul meu!
   Mi se pare imposibil ca el sa nu recidiveze! Mi se pare imposibil ca lui sa nu i se faca dor de vechile obiceiuri!
   Si desi zic asta si cred ce zic,sunt convinsa ca daca as reciti cartea, as fi la fel de entuziasmata. Nu stiu sa zic de ce. Are o putere asupra mintii noastre. Poate un specialist poate sa explice. Poate e o dorinta ascunsa a fiecareia, poate e nevoia de ceva wow, nu stiu.
   Dar ceva ne face sa o luam razna cand citim cartea!
   Poate e fructul oprit. Poate e dorinta nativa, inconstienta a fiecarei femei de a fi dominata. Cine stie?

   Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Eva,chiar m-a emoționat ceea ce ai scris și subscriu intru totul.

   Intr-adevăr, nici eu nu mă văd în multe dintre situațiile din carte (soțul meu abia acum a văzut și el filmul și a glumit ceva de un bici și i-am zis sa si-l bage …. in fine). Hahaha.

   Dar nu pot sa cred ca toată lumea agreează doar poziția misionarului și ca viața sexuală dintr-un cuplu poate fi atât de monotona. Chiar nu cred asta! Pe astfel de persoane le consider dezaxate și cu mari probleme, sincer.

   M-am hotărât sa scriu azi despre carte, pentru ca am parcurs mare parte din cartea citată deja în comentariu și pot spune ca tipa, Nicole, l-a schimbat pe iubitul ei, Red, dar ca a făcut și ea un pas către înclinațiile lui, descoperindu-și propriile placeri. Iar relația lor intima, cu toată „suposenia” specifica relației intime, mi se pare una adevărată, care chiar ar putea exista, dacă asta accepta partenerii. Ai dreptate, poți spune ca, dacă nu încerci, nu știi ce pierzi sau ce anume nu îți place. Totuși, specialiastii, chiar dacă încurajează indeplinirea fanteziilor, spun ca in realitatr, unele pot fi altfel decât in imaginația noastra și ca pot lăsa urme adânci. ..hmmm. E un subiect complex, mai ales ca latura sexuala a omului a fost lăsată libera pentru dezbatere publica doar de puțin timp.

   Oricum, mi se pare ca Ana gândește puțin mai kinky, doar ca arata de parcă i-ar fi frica sa nu îi placa prea mult. Percepția mea… :hide5:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • @Andra: mi-a placut foarte mult ce ai scris! :yeah:
   Nici eu nu cred in schimbari miraculoase, astea merg si fac placere in carti. Le citesc, ma incanta dar cam atat.
   E adevarat ca pe la 20 de ani eram mai romantica… :cloud9:
   Inca o data felicitari! :zece:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Alexandra        ( citeste - nimic din 7-22 )
   Primul comentariu pe: 2015-04-26 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Wow, wow, wow, ce mai recenzie!!!!!!!!! :zece_din_zece: :zece_din_zece: :zece_din_zece: :zece_din_zece: imi place mult de tot ce ai scris! :ap: :ap: :ap: :ap:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Eva        ( citeste - Retrival - Aly Martinez din 7-23 )
   Primul comentariu pe: 2015-01-08 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Chiar ca esti usor de impresionat! :mrgreen: Glumesc.
   Si ma bucur ca nu fac parte dintre dezaxati si cu mari probleme! :wink:
   Da, sexul e un subiect inca tabu la noi,sau in general.
   Sotul tau trebuia sa vina direct cu biciul in pat, nu sa intrebe! Glumesc din nou. Biciul nu e o solutie pentru mine, dar alte idei din carti sunt binevenite! :mrgreen:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Eva, îmi place cum gândești. După cum am mai spus: ce face fiecare în „dormitor” (mă rog, bucătărie, birou, mașina, scări etc etc -- depinde dacă are și copii sau nu) e treaba lui/ei sau a lor -- oricine ar fi ei. Dar e bine sa fim „open minds”, nu?

   Și. .. hmmmm… Dacă ajungea așa ceva in dormitorul meu… aducatorul dormea cu câinii în cușcă (și am 2 ciobănești de aia mari). Nu sunt o fana pentru așa ceva, dar asta nu înseamnă ca sunt… sa zicem, dezaxata, conform definiției de mai sus. :scared:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Eva        ( citeste - Retrival - Aly Martinez din 7-23 )
   Primul comentariu pe: 2015-01-08 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Era sa zic ca toate sunt bifate, dat am nevoie de o lamurire. Cand spui birou,nu te referi la locul de munca,nu?

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   NU, Eva, stai liniștită! Hihi. Mă refer strict la camera pe care o avem drept birou/camera de oaspeți. Și unde îl mai trimit pe soțul meu când sforăie. :hula1:

   Place? Thumb up 2 Thumb down 0
  • Andra, nu incetezi sa ma surprinzi, bravo :ap: te aplaud la scena deschisa: ai facut un comentariu minunat, dar si realistic cu care inclin sa fiu de acord (si ma refer aici la partea in care in viata reala nu pot surveni astfel de schimbari radicale chiar si cu ajutor terapeutic), insa ai fost de acord si cu faptul ca povestea a fost super scrisa. La mine a fost prima carte de gen citita, care m-a marcat la propriu, am simtit-o prin fiecare por, am citit-o la foc automat si chiar daca undeva acolo stiam ca e doar o poveste, nu am incetat sa o savurez, probabil aici e vorba de speranta cu care traim in suflet, de care ne agatam atunci cand ne dorim ca binele sa triumfe in fata raului si negresit e si meritul autoarei, a scris-o intr-un asemenea fel ca m-a tinut efectiv cu sufletul la gura (sa-ti explic cum m-am simtit cand am terminat primul volum? cred ca daca nu l-as fi avut si pe al doilea imediat, as fi facut o criza :chic: ). Si, ca sa fiu sincera, eu una nu caut realitate in cartile pe care le citesc, vreau doar sa-mi dea starea de bine, sa ma regasesc in interiorul filelor de poveste, sa ma identific oarecum cu eroina si la final sa suspin de placere alaturi de perechea fericita, iar finalul ”happily ever after” sa fie universal valabil :cloud9: Lecturi placute in continuare!

   Place? Thumb up 3 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Doamne, Erika, mă regăsesc în fiecare cuvânt al tău. Și la mine a fost prima carte de gen, dar, cum am spus, am scris mai târziu comentariul ca sa am un termen de comparație -- deci am mai citit câteva de gen ..

   Oricum, văd ca suntem mai multe pe aici, pe aceeași lungime de unda.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Eva        ( citeste - Retrival - Aly Martinez din 7-23 )
   Primul comentariu pe: 2015-01-08 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Ok,nu imi raspunde ca nu mai conteaza. Cand eram tineri,il vizitam la locul de munca….. :hide5: :oops:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Eee, pe vremuri… :hide5: ^__^

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @Eva: :bah: :bah: nebunatica mica, Vezi, vezi, asta inseamna ”open minds” :ap:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Eva        ( citeste - Retrival - Aly Martinez din 7-23 )
   Primul comentariu pe: 2015-01-08 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Andra,nu ar trebui sa te surprinda ca suntem mai multe care gandim la fel. Cine se aseamana, se aduna si in afara de asta, suntem femei destepte, deci deschise la minte. :wink:
   Erika, si open mind si parinte! Deci trebuie sa fiu inventiva! :wink:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Eva, așa e. Nu vezi de cât timp suntem noi pe aici?

   Iar ca părinte, ce sa zic: am 2 adolescenți în casa (hai sa nu îl pun la socoteala și pe soțul meu, hihihi) plus încă unul mai mic, ce va ajunge curând în zona asta obscura… :bah:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Asa e, nu trebuie sa dispara sarea si piperul dintr-o relatie o data cu venirea pe lume a unui copil, si cum copilul ingradeste putin lucrurile, trebuie sa fim inventivi, poate ne mai inspiram putin si de la eroii nostri, ideea e sa ne fie bine in final, zic :wink:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Erika, așa e normal. Suntem femei, în primul rand, apoi mame. Îmi iubesc copiii la nebunie, sunt viața mea, dar asta nu înseamnă ca mi-am uitat identitatea. O mama nu trebuie sa își trăiască viața prin copiii ei, ci alături de ei. Sunt foarte mulțumită de slujba mea, îmi place ceea ce fac, încerc sa îi cresc pe copii sa fie independenți și sa judece și singuri -- chiar dacă stau cu ochii pe ei, din umbra- și, cel putin încerc sa mai pipărez și viața personală (dar o relație ce tine din 91 și continua, cred ca spune ceva). Așa ca, încercăm să ne mulțumim sufletește. Așa ca, în tot amalgamul ăsta care se cheamă viața, realitate, a visa este chiar obligatoriu pentru sănătatea noastră mentala. Pentru mine asta a fost, clar. Și continua să fie… Nu știu ce m-as face fără prinți, duci sau moguli frumoși și bogați -- dar in cărți, pt ca realitatea nu e roz nici pt astfel de oameni… Important este sa realizam ce e real, sa mulțumim cerului pt ceea ce avem și sa ne strecuram și în pijamale, cu gândurile la povesti cu zâne, care mai alunga monștrii de sub pat. Na, ca iar am devenit mimoza… :oops:

   Place? Thumb up 3 Thumb down 0
  • dovis        ( citeste - driven-k. bromberg din 6-19 )
   Primul comentariu pe: 2013-06-12 ~ 19 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @Andra: Bineinteles ca eu fac treaba si voi discutati probleme arzatoare :zid:
   Si pentru mine a fost prima carte de acest gen. Am devorat primele doua volume in timp record -- aveam alt timp atunci. Numaram saptamanile pana in octombrie sau noiembrie cand a aparut volumul trei :bah: Este singura carte pentru care am sunat la editura si despre care am citit tot ce am gasit, asa ca stiu parerile pro si contra. Am cautat melodiile, vinurile, pantofii, actorii, expresiile, informatii despre autoare si despre practicile BDSM.
   Am mai citit tot felul de carti, care mi-au placut mai mult sau mai putin, dar niciuna nu m-a afectat atat de puternic emotional intr-un mod atat de total ca povestea Anastasiei si a lui Christian. Bine a mai fost seria Indebted care m-a zguduit tot la un nivel extrem, dar altfel.
   Pot citi cartea oricand cu aceeasi placere.
   Cand citesc nu ma gandesc la caz. Poate pe urma, cand stau si rumeg totul. Stiu ca in viata e altfel. Dar daca nici in carti nu se intampla sa fie asa cum imi doresc, atunci unde ?
   Imi place foarte mult cum gandesti si imi place la fel de mult ce ai scris aici.
   Normal ca ne asemanam, ca altfel nu am trancani toata ziua ca niste babe nebune -- parca asa a scris cineva acum ceva timp
   :bah: :bah:
   Ce mai, aceasta femeie, care nu mi se pare extraordinar de simpatica, a reusit sa-si atraga admiratia mea si a milioanelor de
   cititori, pentru o poveste iesita din tipare.
   Ai toata admiratia mea pentru recenzia asta si ma bucura mult prezenta ta printre noi.

   Place? Thumb up 3 Thumb down 0
  • Andra        ( citeste - din 5-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Dovis, este o carte care îți rămâne pe creier. Cu tot cu doza ei de nerealist. Dar, vorba ta: măcar în cărți sa ne permitem sa găsim vise și întâmplări altfel. Dacă ar mai apărea încă 10 , le-as citi fără somn..

   Va mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase și pentru încurajare, fiind un „debut” pentru mine…

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @Andra: ooo daaaaa :heart5: imi place tare mult ce am citit,se vede ca ti-a placut si ma bucur nespus de mult! :love87: :zece_din_zece:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bine spus, Andra, multi ani inainte plini de fericire si gandire pozitiva pentru cuplu, chiar ajuta :yeah: Si sa stii ca si mie imi plac discutiile astea, imi demonstreaza inca o data ca cine se aseamana se aduna, asa si noi pe blogul asta :ap:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 4. Maria        ( citeste - Ibricul de cafea- T Gautier din )
  Primul comentariu pe: ~ voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4


  Buna! Mie mi-a placut Grey… merita citite …am citit cele 4 volume in 6 zile….Exista cumva si vol 5??? ca parca a ramas suspendat…merci

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Candela Suflu in lumanari

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.