Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cele 50 de vicii ale domnului Grey – de E. L. James

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (44 votes cast)

 

 

CELE 50 DE VICII ALE DOMNULUI GREY

- de E. L. JAMES – (Erika Leonard)

 

 

 

Cumpara Cincizeci de umbre ale lui Grey / Vol 2 / Vol 3

Titlul original: Fifty Shades

An apariţie: 2011

Cărţile seriei: Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre întunecate, Cincizeci de umbre descătuşate

Număr pagini: 616, 660, 718

 

 

 

 

 

 

 

Mă cuprindea disperarea când peste tot vedeam că se aducea în discuţie vreun titlu din cele menţionate mai sus. Oriunde mă uitam pe internet, riscam doar să văd coperţile sau titlurile cărţilor. Nu m-a atras niciodată şi cu cât le vedeam mai des, cu atât îmi spuneam mai des în cap că nu o să pun mâna pe aceste cărţi. Mai mult decât atât, nu ştiu dacă am citit toate titlurile complet, până de curând. Ciudat, ştiu, dar undeva în mintea mea, respingeam cărţile fără să am vreun motiv anume. Acum aştept cu disperare să apară filmul şi mă rog să se ridice la nivelul aşteptărilor mele. Vreţi să ştiţi cum am ajuns să le cumpăr? Revistele de luna trecută au fost de vină. Era un articol mai mare într-una dintre reviste, l-am citit şi m-a cnvins imediat. Mă bucur că am avut înţelepciunea să citesc articolul.

În carte o să întâlniţi mult, dar mult sex. Pentru mine nu a reprezentat o problemă să citesc – probabil – 1000 de pagini doar cu şi despre sex. Poate dacă aveam frustrări – vorbesc doar în numele meu, fără să fac referire la cei care citesc alte tipuri de cărţi –  atunci aş fi închis cartea şi nu m-aş fi complicat să citesc cele 3 cărţi în mai puţin de 48 de ore.  A fost ca un drog ce a început cu “aş vrea să îmi termin toate cărţile de citit înainte de a intra în Noul An”, un drog pe care l-am amânat de la o zi la alta, iar într-un moment de plictiseală am pus mâna pe primul volum şi cu greu am reuşit să dorm puţin când s-a luminat afară. Ştiu că gusturile nu se discută, dar eu nu pot să dau acestor cărţi nota 9/10, ci 12/10 şi nici să mă plâng de “prea mult sex”. Poate a exagerat cu sexul, dar este o carte erotică, nu de croşetat şosete.

 

 

Îmi place tot ce a pus pe hârtie autoarea şi ce poveste a creat. Cartea te ţine în suspans când vine vorba de trecutul lui Grey, dar nu sunt situaţii care să aducă mister nou ce îşi are rezolvarea la finalul cărţii, ci totul se rezolvă imediat, iar situaţii sunt multe…deci, acţiune. Mi-a plăcut că am întâlnit o fată nepricepută în ale sexului, dar dornică să înveţe, iar în mod surprinzător…o femeie cât se poate de reală. De ce spun asta? Noi femeile, vorbim, întrebăm, insistăm pentru răspunsuri chiar dacă or să ne placă sau nu, geloase pentru că avem simţul proprietăţii. Anastasia Steele nu mi s-a părut deloc genul de eroină care să întreb o singură dată şi apoi să tacă.

Ce mi-a plăcut la Christian Grey? Bărbaţii tind să fie geloşi pe el, iar femeile tind să viseze măcar o clipă la el. Ei bine, ambele sexe au motive întremeiate să o facă. E plăcut să vezi cum o cucereşte el pe Anastasia, cum luptă pentru a o avea, cum îi pune totul la picioare, cum o duce pe culmi nebănuite, obsesia şi frumuseţea lui, siguranţa pe care o oferă femeii iubite, toate acestea îl fac să fie bărbatul perfect în ochii femeilor. Dragi bărbaţi, nu e nimic rău în a arăta atrăgător, a lupta să cucereşti o femeie, să fii romantic, dur în anumite cazuri, posesivi, geloşi, darnici şi…să aveţi o cameră ca a lui Grey. Poate femeile dau senzaţia că sunt pudice sau mai ştiu eu ce, dar nu înseamnă că nu vor anumite lucruri sau că “nu” înseamnă “da, te rog”. Ah! Nu uitaţi că atracţia apare doar dacă ai lângă tine o persoană cu multă încredere în sine. Regulă valabilă pentru toată lumea.

Mi-a mai plăcut că la finele ultimei cărţi, am găsit câteva pagini scrise din perspectiva lui Grey. Chiar mi-a plăcut.

 

 

 

Avem un scenariu tipic telenovelor: el – mult prea bogat, ea – om de rând, dar nu se pune la fel de mult accent ca la TV. Răceala lui Kate Kavanagh – colega şi cea mai bună prietenă a Anastasiei, o aduce pe Anastasia (21) în biroul renumitului Christian Grey (27). Kate trebuia să îi ia un interviu pentru ziarul studenţesc, dar Anastasia este cea care trebuie să conducă peste 200 de km, să se împiedice în biroul lui Grey şi să se atragă unul pe celălalt. Grey avea o obsesie pentru fetele scunde şi brunete pentru că îi aducea aminte de mama lui – prostituată narcomană – care a murit când el avea 4 ani. Pentru că o doreşte, Grey face cercetări despre Anastasia, astfel dând din nou de ea şi ademenind-o uşor, uşor către camera lui de joacă. Deşi pare un bărbat puternic, Grey are momente când se transformă într-un copil, iar asta se datorează trecutului lui care nu a fost deloc plăcut: foamete, o mamă nu tocmai perfectă, peştele ei care nu l-a tratat prea bine s.a.m.d.  Datorită dependenţei de alcool, deşi se afla într-o familie iubitoare, la vârsta de 15 ani începe să aibă o relaţie cam sado-masochistă cu nimeni alta decât Elena Lincoln/Doamna Robinson, prietena mamei lui. Prin ea, el a reuşit să se redreseze, dar tot ea l-a transformat într-un bărbat fără sentimente. Puterea ei asupra lui, ia sfârşit când Grey se îndrăgosteşte de Anastasia – asta în timp ce încerca să o convingă să semneze contractul prin care ea devine sclava, iar el dominatorul. Cine nu l-ar fi semnat?

Deşi se transformă în sclavă a lui fără să semneze contractul, Anastasia ştie că vrea mai mult, vrea un iubit, dar timpul avea să îşi spună cuvântul, iar Grey – cel care nu face dragoste/vanilla sex, nu se îndrăgosteşte, tipul dur şi fără sentimente, cel care nu doarme în pat cu nici măcar o femeie, care nu se lasă atins – îşi calcă singur în picioare toate aceste reguli şi nu numai… oh! da, cerere în căsătorie.

Viaţa alături de Grey poate să fie frumoasă, plină de acţiune, dar nu toate “acţiunile” par benefice pentru Anastasia. În plus, trecutul cam stă între ei (foste supuse, doamna Robinson), atentări la viaţă, hărţuiri, neînţelegeri, obsesii duse la extrem. Eu zic că merită să aflaţi singuri cum se petrece întreaga acţiune din cele 3 cărţi, cum se schimbă Christian Grey, dar şi Anastasia, dacă rămân sau nu împreună s.a.m.d.

 

 

Da, recomand cele trei cărţi, iar eu aştept cu nerăbdare filmul şi poate, poate o continuare a cărţilor? :D Nu pot garanta că or să vă placă, dar cred că le puteţi acorda puţin credit şi cine ştie…poate chiar o să vă atragă şi o să învăţaţi câteva lucruri pe care să le puneţi şi în practică.

 

 

Cincizeci de umbre ale lui Grey-tile Cincizeci de umbre intunecate-tileCincizeci de umbre descatusate-tile

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 16 votes)

Participa si tu la comentarii:

 1. fulgeanu dana        ( citeste - cele 50 vicii ale domnului grey )
  Primul comentariu pe: 2014-02-01 ~ 1 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  :heart1: nu o pot lasa din mana, si tot timpul cred ca am pierdut o idee din carte si o reiau sa o citesc.traiesc alaturi de anastasia grey si imi doresc un christian grey.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 2. tania_p        ( citeste - This Man - Jodi Ellen Malpas )
  Primul comentariu pe: 2014-02-05 ~ 2 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  Love Fifty Shades of Grey !!!!…. Pur si simplu superba!!!!!….dar cartea “This Man -Jodi Ellen Malpas” ati citit-o? Este tot in stilul Fifty Shades are mai multe volume,dar din pacate nu sunt traduse la noi…e ft frumoasa….

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 3. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:
  5

  FIFTY SHADES OF GREY -- de E. L. James

  Buna fetelor. am descoperit si eu acest bloj acum 1an jumate si am stat si v-am urmarit din umbra, asta pana acum :mrgreen: ,knd am citit si eu triologia.am aflat de la voi, din pura intamplare cautand carti interesante de citit. cartile sunt superbe, le-am gasit pe net si le-am descarcat si eu. ca si voi nu am lasat telefonul din mana, pt k le-am citit de pe telefon, are absolut tot cea ce cauti la o carte, substanta, actiune, dragoste si sex, normal :lol: .ma asteptam ca in spatele tuturor relelor intamplate sa fie Elena, puteam sa bag mana in foc pana in ultimul moment, dar nu a fost asa :mrgreen: .ca si voua mi-a placut si mie f mult partea de la final cea vazuta din partea lui Christian :wink: astept si eu cu nerabdare sa apara filmul, dar sunt convinsa k va fii pistol cu apa pe langa carti, si din pricina actorilor, pt k nici eu nu cred k se potrivesc, dar si din cauza ca sigur nu vor face filmul ca si cartea.partile “interesante” sigur vor fii scoase pt ca… deh..ar fii film XXX :mrgreen: .dar astept si eu ca si voi sa vadem cum va fii. oricum va fii, sunt sigura ca fiecare din noi a vazut acest film, pt ca fiecare din noi are propria imaginatie, si fiecare din noi il are pe Christian al ei :heart1: :heart1: :heart1: .ce ma uimeste f mult este succesul pe care l-au avut cartile, cat de bine a prins la public, chiar si la cei mai inaintati in varsta(am vazut un documentar despre carti). ma uimeste faptul ca au cumparat cartile, le-au citit si le-au placut, avand in vedere partile “interesante”. am scris un roman aici :smile: , imi cer scuze daca v-am plictisit si felicitari pt blog, este THE BEST F.M. Va pup

  Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 4. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  :razz: buna, chiar ma bucur k nu scap asa usor :imbratisare: , da l-am asociat, l-am asociat cu Ian. tocmai aseara am vizionat filmul Magic Mike pt ca am citit si restul comentarilor si am vazut ca cele mai multe dintre voi l-au ales pe Matt, este “bun” la fizic si are si sex-appeal, dar nu il vad in rolul ala dur de Dominator ca si pe Ian. acum dupa ce am vazut ca l-au ales pe Jamie Dornan, parca il vad potrivindu-se asa cat de cat, dar nu e suficient de sexy :razz: , asa mi se pare mie. urmaresc si The Vamp. Diaries si Ian e hot rau de tot, si are si din partea aia de Dominator si e si sexos rau :mrgreen: . singurul inconvenient e ca e brunet. dar mi se pare ca se mai potriveste foarte si RYAN GOSLING, e super sexy, e blond, are ochii albastrii si poate sa fie si super “sweet”(the notebook), dar si Dominator (crazy, stupid, love) in schimb nu pot sa spun acelasi lucru despre cine o interpreteaza pe Ana, nici acum ca au aleso pe Dakota si nici inainte cand ati aleso voi pe Alexis, mi se pare prea stearsa, speram la cineva cat de cat mai sexy, knd o vezi dezbracata sa zici “mama frate, dar tipa kiar arata super bine” sa fiu invidioasa pe ea :mrgreen: . am mai cautat pe net si am gasit asta http://www.businessinsider.com/fifty-shades-of-grey-first-movie-photo-of-jamie-dornan-and-dakota-johnson-in-character-2013-11 , poate si de asta acum ii asociez cu aceste personaje. s-ar putea totusi sa avem parte de o surpriza, si filmul chiar sa fie bun, si sa se vada Chimia dintre ei. si in Twilight actorii nu erau deloc cunoscuti, si acum au un succes f mare. Asta cred eu, acum gusturile nu se discuta si fiecare are propia lui parere :x

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 5. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  am mai vazut la comentarii ca a zis cineva de This Man scrisa de Jodi Ellen Malaps. mai stie cineva ceva legat de aceasta triologie si cam cand ar trebuii sa apara si la noi in tara? am descoperit ca sunt 3 carti, This Man, Beneath This Man si This Man Confessed. eu pe scribd am gasit doar This Man si in engleza, o sa incerc sa o citesc dupa ce termin de citit Imblanzirea Charlottei. din cate am mai citit de pe alte site-uri, acum suntem invadate cu aceste carti erotice, la fel cum se intampla si cu cartile cu vampiri, toate au cam acelasi tipar, tanar super sexy si bogat, cu trecut intunecat si ea fata inocenta il vindeca si traiesc fericiti pana la adanci batraneti :mrgreen:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 6. sa va spun sincer mie nu-mi prea place poza de reclama cu jamie dornan cu spatele la noi in fata ferestrei -- ideea este minunata, dar, cum sa va spun, silueta pe care o vad eu nu are rafinament, nu respira bani, ii lipseste ceva…ma duce cu gandul mai mult la un gangster din filmele anilor ’30 -- nu am nimic cu baiatul asta, s-ar putea sa faca treaba buna, asta e perceptia mea.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @dovis: sunt total deacord cu tine, lipsa totala de rafinament. eu zic k mai bine mergea poza de pe revista, aman2 imbratisati, cu cravata gri infasurata pe mana si ea muscandu-si buza. si citatul: “Mr Grey will see you now”? pe bune, de unde l-au luat? eu zic ca mult mai bine mergea ” We Aim to Please” :razz: :girl10:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 7. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  Curios nu stiu cine va juca rolul Elenei.am cautat pe imdb si nici macar nu am gasit personajul ei. dar sunt foarte curioasa, filmul va fii doar despre prima carte? adica despre cele 50 de umbre ale lui Grey? sau le va cuprinde si pe celelalte 2, adica toata triologia? pt ca daca este doar despre prima carte ar trebuii sa fie cat de cat ok filmul. daca cuprinde toata triologia va fii nasol.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 8. http://www.ibtimes.com/fifty-shades-grey-book-4-el-james-teases-possible-new-installment-christian-grey-love-story-1553986 -- ce ziceti de ideea unui al patrulea volum scris din perspectiva lui christian grey

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Cred mai bine se opreşte aici. Recunosc că sunt curioasă să mai citesc despre ei, dar mi-e teamă că aş ajunge să fiu prea mulţumită şi m-ar plictisi… Mai bine să rămân ca pe ace şi cu o părere frumoasă despre trilogie.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @dovis: interesant… deci filmul cuprinde sigur doar prima carte. in legatura ca volumul al 4-lea, sunt de acord cu F.M, ne-am plictisii, pt ca oricum stim ce se intampla, poate doar daca face un volum destre cum a ajuns el asa de “intenecat”, un volum despre relatia lui cu Elena. dar ar putea sa faca un volum despre Eliot, fratele lui Grey, cred ca ar avea ce sa povesteasca, avand in vedere ca “Eliot a f… jumatate din Seatle” :mrgreen: :razz: ne-ar putea delecta cu aventurile amoaroase si poate are si el o parte “intunecata” ca si Grey.nu la fel, ce e drept…dar altceva, altfel de “treaba” Nu?!

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 9. parca imi aduc aminte ca am citit undeva ca filmul ar fi despre primul volum dar nu bag mana in foc.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 10. ancaspiri        ( citeste - nimic )
  Primul comentariu pe: 2013-05-27 ~ 8 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  Nu o sa va vina sa credeti dar aceasta carte face furori prin licee.Copile de 16-17 ani o citesc cu sau fara acordul parintilor.stau si ma gandesc cum pot ele sa faca distinctie intre realitate si fictiunea din cartea asta.mai ales cand e vorba de stilul personal in care este scrisa.Cunosc 2 cazuri de copile, inca virgine care au citit fifty shades.Ai zice fiindca a fost o carte atat de mediatizata , curiozitatea e mare , dar totusi as zice eu…sexualitatea vazuta prin prisma fifty shades e prea mult pentru ele…si ma consider o femeie deschisa la minte.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @ancaspiri: esti convinsa ca sunt virgine ?
   si eu fumam in liceu si parintii au aflat dupa ce m-am maritat. :devil2: si au dat vina pe sotul meu :bah: sunt ani buni de cand m-am lasat

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Gând la gând cu Dovis :haha1:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • ancaspiri        ( citeste - nimic )
   Primul comentariu pe: 2013-05-27 ~ 8 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @divis: Da spun asta cu mana pe inima.Toacmaia sta ma si intriga.iti dai seama ce mare e curiozitatea la varsta asta.Nu ma gandesc decat ca sexualitatea din carte va fi prost inteleasa de catre ele…

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Acum am văzut răspunsul tău. Eu îţi dau un sfat -- bine, acum nu ştiu cine sunt fetele şi nici ce legătură ai cu ele -- însă nu băga mâna în foc pentru nimeni, nici măcar pentru fiica ta. Poate sună urât ce-am zis, dar ştiu eu ce zic. Eu nu ştiu dacă aş băga mâna în foc nici pentru mine, dar ştiu sigur că dacă alţii ar băga mâna în foc pentru îngeraşul în care pozez, ar lua foc cu totul.

   Place? Thumb up 2 Thumb down 0
  • @ancaspiri: Adolescentii din aceste timpuri nu mai sunt asa incorsetati, sunt avizi de informatii, se maturizeaza mult mai repede. Ce vad la televizor in legatura cu ei ma infioara: relatii intime de la 10-11 ani, tutun, droguri, batai, etc.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • ancaspiri        ( citeste - nimic )
   Primul comentariu pe: 2013-05-27 ~ 8 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @dovis -- scuze am bagat degetul gresit si nu ti-am scris corect numele.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @ancaspiri: si noi am fi fost tot atat de curioase daca am fi avut acces la asemenea informatii. cel putin eu as fi citit. tineretul e altfel acum. nu spun ca sunt de acord, dar asta e situatia. ca in orice domeniu si la descoperirea sexualitatii depinde de inteligenta, capacitatea de selectie a informatiilor, dorinta de experimentare,… a fiecaruia. ce am vazut ca fac fetele in scoala generala si posteaza pe net pe mine ma oripileaza. traiesc cu speranta ca nu sunt totusi toate asa.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Eu nu mă vait de cum percep ele ceea ce citesc acolo, ci de faptul că nu se chinuie nimeni să le informeze. Decât deloc, mai bine să citească umbrele lui Grey sau cărţile Mayei Banks pentru că învaţă să utilizeze prezervativul şi să acorde atenţie sarcinilor nedorite şi bolilor şi mai nedorite.
   Eu am făcut parte din generaţia care nu a avut acces la informaţii de genul şi neinformarea te duce în situaţii riscante. Am avut baftă -- asta înseamnă să ai pe cineva sus care să te iubească. Însă câte fete n-au avut ghinionul să ajungă la avort sau să contacteze BTS? Şi să nu mai zic câte au fost şi sunt minore. De ce? Din prostia părinţilor care au impresia că dacă nu-şi informează copilul, dacă-i impune să nu facă sex până la căsătorie, copilul chiar o să-i asculte. Greşit. Natura îşi face datoria încă dinainte să înveţe să scrie şi să citească.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @dovis: pai asa scrie in articol. sau nu am citit eu bine? o sa il recitesc inca odata. :reading5: :gandesc: :zid:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   :)) N-am putut să nu pun întrebarea tâmpită -- de unde ştii că sunt încă virgine? Câte nu zic că “da, sunt virgine” dar realitata este “nu”? Poate şi timp de ani de zile. Foarte multe tinere neagă că şi-au început viaţa sexuală pentru a evita ca bârfa să ajungă la urechile părinţilor care nu concep ca fiica lor să nu intre curată în biserică în ziua nunţii.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • ancaspiri        ( citeste - nimic )
   Primul comentariu pe: 2013-05-27 ~ 8 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Sunt si ele doua fete deschise la minte care nu au avut un prieten pana acum, nu voiam sa acuz pe cineva de ceva anume, ci doar ma miram ca acum e moda fifty shades prin licee , iar unele doamne aici pe site au fost oripilate de discutiile noastre despre carte la vremea respectiva.
   Si ma gandeam la ele cum percep cartea ? Daca tot nu stiu cum e treaba cu sexul, experimentat de ele.
   PS Si pt fimea bag mana in foc !!! :mrgreen: are 5 ani.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Acum e mică, dar pe viitor. V-am zis, eu vorbesc din experienţă proprie.
   Sunt intrigate de ceea ce descoperă. Au nevoie de informaţii şi de explicaţii, aşa că le culeg de pe oriunde apucă.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 11. @marya_lu_22 -- nu am spus sigur. am spus ca nu bag mana in foc. daca vrei amanunte cauta informatiile de la inceputul turnarii filmului, dupa ce s-au stabilit actorii principali. parca la dakota am citit ceva, nu mai stiu sigur.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 12. di        ( citeste - Generalul in labirintul sau - Gabriel Garcia Marquez )
  Primul comentariu pe: 2013-10-18 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:
 13. 5

  CELE CINCIZECI DE VICII ALE DOMNULUI GREY -- de E. L. James

  Am termnat azinoapte de citit Cele 50 de vicii ale domnului Grey si pot spune ca este o carte pornografica. Nu doar erotica.
  Citisem pe acest blog ca cineva a aflat ca ar avea mare succes prin licee: ar fi tragic! Poate cel mult in cls. a XII-a sa o citeasca elevele, dar altfel eu nu le-as a voie. Le-ar influenta, sa le bage rele in cap…
  Este o lectura foarte palcuta, scrisa fluent, nu pot sa neg asta.
  Dar…personajele nu au profunzime sufleteasca. Ana ne spune in toata cartea: semnez, semnez contarctul si in ultimele 10 pagini din carte: nu mai semnez. Iar el, marele adept al controlului total: nu mai am nevoie de contract.
  Nu se intelege de ce . Cel putin in privinta Anei, putem chiar sa credem ca ne-a mintit, ne-a dus de nas toata cartea. Nu putea sa spuna de la inceput NU?
  Singurul lucru foarte original-si e greu sa ne mai surprinda ceva in ziua de azi, cu atata informatie pe Internet-este descrierea foarte realista a lumii BDSM. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce se intampla in lumea underground din USA sau Germania, unde un tip s-a lasat mancat si filmat de alt individ…
  Pentru originalitate, i-as da 10, dar pentru profilul psihologic al lui Ana si Grey-numai un 6.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Maria B        ( citeste - Jennifer L.Armentrout - Pure )
   Primul comentariu pe: 2013-06-06 ~ 11 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Mie mi-a dat mari batai de cap acceptarea jocului lor din dormitor … Nu atat Christian, care din dragoste pentru Ana ar fi renuntat la BDSM, cat Ana -- m-a enervat prin nehotararea ei: ba voia sa fie tratata ca celelalte sclave, ba nu … Lasand toata chestia cu BDSM la o parte mi-a placut. In vara cand am citit-o si eu, le-am interzis surorilor mele sa puna mana pe ea -- poate peste alte 10-20 de ani …. :haha1:

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @Anais-Isabelle: Va rog din suflet sa nu va suparati pe mine, dar pur si simplu imi dau si eu cu parerea. Serios acum….eu nu cred ca e nevoie de “Cele 50 de Umbre ale lui Grey” pt ca fetele de liceu sa fie “influentate si sa li se bage rele in cap”. cred ca internetul si televiziunea fac deja o treaba foarte buna. sa nu mai vb de anturaje si parinti, care dupa parerea mea joaca rolul cel mai important…nu le vad cum pleaca de acasa imbracate si machiate?si noaptea prin cluburi minore? hai sa fim seriosi. n-au nevoie de o carte ca sa invete sa se bip…. :pev1: si cum sa se bip…. :pev1: IMI CER SCUZE PT EXPRESIE.nu vreau sa supar pe nimeni, dar asta e parerea mea. ai citit cumva “Cronicile Vampirilor de Anne Rice”? cred ca daca vei citii acele carti le vei da FOC. sunt si mai si decat 50 de Umbre.le-am citit cand eram in liceu, am ramas socata la vremea aia de ceea ce scria acolo, citind pt prima oara asa ceva,si pt aia tot am ramas virgina pana in anul 2 de facultate si mam si casatorit cu acelasi barbat cu care mi-am inceput viata sexuala. totul depinde de fata, anturaj si parinti cum am spus mai sus. daca tot vrea sa invete ceva nu are nevoie de o amarata de carte, intra pe un site porno si gata si impactul va fii si mai mare atunci. eu nu mai inteleg niste treburi pe care le-ai citit tu si nu le intelegi tu:
   1. treaba cu contractul lor sa definitivat inca din cartea a2-a, de pe la jumatatea cartii cred, daca imi aduc eu bine aminte. unde ai vazut tu ca o lalaie pana la finalul cartii?
   2. cum nu se intelege de ce?
   si pt Maria B : cum Ana nu vroia sa fie tratata ca celelalte sclave?cand ea abea astepta sa reintre in “camera de joaca”

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • @Anais-Isabelle:
   Maria B, nu ma supar deloc! Ba chiar imi face mare placere sa discutam.
   Eu n-am o fire suparacioasa, ci o minte deschisa spre parerile altora!
   Ai dreptate, n-am citit Interviu cu un vmpir etc de Anne Rice tradus k lumea. vad ca a aparut la Adevarul, cu 10 lei. O prietena mi l-a dat de la RAO cand eram in liceu si nu mai tin minte.
   Dar ce scrie de te-a ocat asa?

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   @Anais-Isabelle: atunci la vremea aia, aveam 16 ani knd am citit cronicile vampirilor, si primnul volum, interviu cu 1 vampir si cred ca nici al 2-lea volum Vampirul Lestat din cate imi aduc aminte nu contin scene asa “tulburatoare” dar imi aduc aminte ca celelalte volume m-au socat. avand doar 16 ani,prin 2003 din cate imi aduc eu aminte lumea nu era asa deschisa la minte si nici la scoala nu se facea educatie sexuala.exact cum am mai citit si in alte comentarii, sexul era un subiect tabu,si sunt sigura ca existau si atunci filme porno si mai stiu eu ce de unde sa vezi si sa te informezi suficient, dar nici accesul la internet nu era pe toate drumurile, dar sa citesti intr-o carte, … :hide5:… phuoai de capu meu, citeam si reciteam sa vad daca vad bine si daca inteleg bine. intorceam cartea, ma uitam la coperta si ma gandeam k stiam ca am luat de la biblioteca judeteana carte cu vampiri,nu carte erotica :twisted: .eu gaseam in carte toate raspunsurile la intrebarile legate de sex.acum sunt sigura ca daca as reciti-o, nu ar mai avea acelasi efect. sunt descrise unele scene de iti vine sa rupi cartea sau sa dai cu ea de pereti :bat1: .poate la tine s-ar putea sa aiba alt efect :devil2:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Fara miere, mi-ar fi placut sa ne descrii separat fiecare volum!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Eu ştiu că numai într-un oraş au terminat de filmat. Am o presimţire că o să fie o porcărie :zid: . Fata aia n-ar nimic din Anastasia şi nu este nici prea frumoasă. Sunt rea, cumplit de rea, dar realistă.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • tania_p        ( citeste - This Man - Jodi Ellen Malpas )
   Primul comentariu pe: 2014-02-05 ~ 2 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Dar in carte Anastasia Steele, nu este o fata chiar frumoasa daca va amintiti….este un pic ” stearsa” k sa spun asa, si matura pt varsta ei….Daca va uitati la celalalte actrite care au participat la casting…veti vedea k Dakota se potriveste cel mai bine!

   Place? Thumb up 2 Thumb down 1
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Se presupune că este un film romantic, dar mai mult erotic sau cel puţin acolo trebuie să bată. Trebuie să emane şi ea mai multă feminitate şi sexualitate. E banală şi lipsită de senzualitate. Valabil şi pentru el, dar încă mă rog să mă înşel în privinţa previziunilor mele.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • tania_p        ( citeste - This Man - Jodi Ellen Malpas )
   Primul comentariu pe: 2014-02-05 ~ 2 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Si eu am fost dezamagita k nu au fost alesi Matt Bomer si Alexis Bledel in rolul lui Christian si Anastasia,ci Dakota si Dornan….tot speram sa ii schimbe….dar acum cand am vazut poze si filmulete de la filmari am inceput sa i plac! Sa speram ca si filmul va fi lfl de bun ca si cartea!!!

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @fm -- nenorocirea este ca aceeasi presimtire o am si eu. poate ca si eu sunt rea -- nu stiu nimic despre cei doi -- este la noi un cuvant care nu face parte din dictionar -- boldean -- eu l-am asimilat cu un tip care se da mare dar indiferent ce ar face i se vad originile mai putin educate, mitocan dar nu in sens peiorativ ci asa mai cu blandete, tipul care se da fante la hora. sper ca m-ai inteles.
   ei, cuvantul asta imi vine in minte cand ma uit la el. imi pare rau, nu vreau sa-l jignesc, am vazut ca a jucat in serialul a fost odata si aici se vehiculeaza o parere buna despre acest film.
   eu am vazut aceste doua personaje rafinate, elegante, delicate si puternice, indiferent ce fac in camera rosie a durerii, au acel ceva care fascineaza -- si vorbesc aici de trupuri si personalitati, nicidecum de haine.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Amarte, siempre – de Arlette Geneve )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   a scris la data:

   Sunt de acord cu tine Dovis :yeah:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 15. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  Stiu ca acest topic este despre “50 de Umbre” dar mai spunea cineva la inceputul comentariilor despre triologia “This Man de Jodi Ellen Malpas”. tocmai le-am terminat si eu de citit, in engleza . sunt foarte interesante. mi se pare ca seamana foarte putin cu 50 de Umbre, mi se pare ca are mult mai multa actiune si te tine in suspans mai mereu, dar este si mult mai “murdara” :sexy_tongue: decat 50 de Umbre. astea da cartii pornografice :twisted: .eu zic ca merita sa le cititi si abea astept sa apara si la noi ca sa le pot citii si in romana. merita sa le incercati. daca le vrea cineva puteti lasa mailul si vi le trimit cu mare drag :imbratisare:

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 16. Cand mi-aduc aminte ca francezii i-au facut proces lui Flaubert pentru Doamna Bovary, ca a jignit bunele moravuri si el a castigat-libertatea de gandire,ce sa mai zicem de aceasta carte ”50 shades”?
  Cam pe fiecare pagina apare cuvantul cu f…, asa cum in ”Atractia” de Sylvia Day apare cam pe fiecare fila cuvantul ”pasarica”( poate in original chiar p…da!)
  O carte foarte bine scrisa si psihologic este cea a lui Lora Liegh de la Nemira. Nu mi-a palcut subiectul cu sandvich-ul, dar autoarea are talent.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Am auzit ceva de Christian al meu? Aici sunt! :mrgreen: :razz:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 18. monica        ( citeste - seducatoarea in rosu )
  Primul comentariu pe: 2014-02-13 ~ 1 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  super misto toate trei volumele miau placut la nebunie :haha2: :haha2:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 19. marya_lu_22        ( citeste - Maya Banks - seria KGI )
  Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  a scris la data:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=476426075812872&set=a.155394934582656.29981.150020435120106&type=1&theater
  nu-i asa k e sexy? :razz: :mrgreen: nah serios acum cat de sexy vi se pare?! :bah: :laugh90: se potriveste perfect zic eu. asa ca fetelor ….acesta este Christiana Grey, barbatul care a inebunit milioane de femei de pe intreg mapamondul si barbatul din visele si fanteziile noastre. exact ca in carte…are un fizic de iti pica plombele :haha1:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.