Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cincizeci de umbre ale lui Grey – de E. L. James

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (74 votes cast)

 

CINCIZECI DE UMBRE ALE LUI GREY (#1)

CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE (#2)

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUŞATE (#3)

- de E. L. JAMES (Erika Leonard)

 

Cumpara Cincizeci de umbre ale lui Grey / Vol 2 / Vol 3

Titlul original: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed

Număr pagini: 616, 660, 718

An apariţie: 2011, 2011, 2012

Seria Fifty Shades: Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre întunecate, Cincizeci de umbre descătuşate

Editura Trei

Traducere: Constantin Dumitru Palcus, Laurenţiu Dulman, Laurenţiu Dulman

 

 

 

Mă cuprindea disperarea când peste tot vedeam că se aducea în discuţie vreun titlu din cele menţionate mai sus. Oriunde mă uitam pe internet, riscam doar să văd coperţile sau titlurile cărţilor. Nu m-a atras niciodată şi cu cât le vedeam mai des, cu atât îmi spuneam mai des în cap că nu o să pun mâna pe aceste cărţi. Mai mult decât atât, nu ştiu dacă am citit toate titlurile complet, până de curând. Ciudat, ştiu, dar undeva în mintea mea, respingeam cărţile fără să am vreun motiv anume. Acum aştept cu disperare să apară filmul şi mă rog să se ridice la nivelul aşteptărilor mele. Vreţi să ştiţi cum am ajuns să le cumpăr? Revistele de luna trecută au fost de vină. Era un articol mai mare într-una dintre reviste, l-am citit şi m-a cnvins imediat. Mă bucur că am avut înţelepciunea să citesc articolul.

În carte o să întâlniţi mult, dar mult sex. Pentru mine nu a reprezentat o problemă să citesc – probabil – 1000 de pagini doar cu şi despre sex. Poate dacă aveam frustrări – vorbesc doar în numele meu, fără să fac referire la cei care citesc alte tipuri de cărţi –  atunci aş fi închis cartea şi nu m-aş fi complicat să citesc cele 3 cărţi în mai puţin de 48 de ore.  A fost ca un drog ce a început cu „aş vrea să îmi termin toate cărţile de citit înainte de a intra în Noul An”, un drog pe care l-am amânat de la o zi la alta, iar într-un moment de plictiseală am pus mâna pe primul volum şi cu greu am reuşit să dorm puţin când s-a luminat afară. Ştiu că gusturile nu se discută, dar eu nu pot să dau acestor cărţi nota 9/10, ci 12/10 şi nici să mă plâng de „prea mult sex”. Poate a exagerat cu sexul, dar este o carte erotică, nu de croşetat şosete.

 

 

Îmi place tot ce a pus pe hârtie autoarea şi ce poveste a creat. Cartea te ţine în suspans când vine vorba de trecutul lui Grey, dar nu sunt situaţii care să aducă mister nou ce îşi are rezolvarea la finalul cărţii, ci totul se rezolvă imediat, iar situaţii sunt multe…deci, acţiune. Mi-a plăcut că am întâlnit o fată nepricepută în ale sexului, dar dornică să înveţe, iar în mod surprinzător…o femeie cât se poate de reală. De ce spun asta? Noi femeile, vorbim, întrebăm, insistăm pentru răspunsuri chiar dacă or să ne placă sau nu, geloase pentru că avem simţul proprietăţii. Anastasia Steele nu mi s-a părut deloc genul de eroină care să întreb o singură dată şi apoi să tacă.

Ce mi-a plăcut la Christian Grey? Bărbaţii tind să fie geloşi pe el, iar femeile tind să viseze măcar o clipă la el. Ei bine, ambele sexe au motive întremeiate să o facă. E plăcut să vezi cum o cucereşte el pe Anastasia, cum luptă pentru a o avea, cum îi pune totul la picioare, cum o duce pe culmi nebănuite, obsesia şi frumuseţea lui, siguranţa pe care o oferă femeii iubite, toate acestea îl fac să fie bărbatul perfect în ochii femeilor. Dragi bărbaţi, nu e nimic rău în a arăta atrăgător, a lupta să cucereşti o femeie, să fii romantic, dur în anumite cazuri, posesivi, geloşi, darnici şi…să aveţi o cameră ca a lui Grey. Poate femeile dau senzaţia că sunt pudice sau mai ştiu eu ce, dar nu înseamnă că nu vor anumite lucruri sau că „nu” înseamnă „da, te rog”. Ah! Nu uitaţi că atracţia apare doar dacă ai lângă tine o persoană cu multă încredere în sine. Regulă valabilă pentru toată lumea.

Mi-a mai plăcut că la finele ultimei cărţi, am găsit câteva pagini scrise din perspectiva lui Grey. Chiar mi-a plăcut.

 

 

 

Avem un scenariu tipic telenovelor: el – mult prea bogat, ea – om de rând, dar nu se pune la fel de mult accent ca la TV. Răceala lui Kate Kavanagh – colega şi cea mai bună prietenă a Anastasiei, o aduce pe Anastasia (21) în biroul renumitului Christian Grey (27). Kate trebuia să îi ia un interviu pentru ziarul studenţesc, dar Anastasia este cea care trebuie să conducă peste 200 de km, să se împiedice în biroul lui Grey şi să se atragă unul pe celălalt. Grey avea o obsesie pentru fetele scunde şi brunete pentru că îi aducea aminte de mama lui – prostituată narcomană – care a murit când el avea 4 ani. Pentru că o doreşte, Grey face cercetări despre Anastasia, astfel dând din nou de ea şi ademenind-o uşor, uşor către camera lui de joacă. Deşi pare un bărbat puternic, Grey are momente când se transformă într-un copil, iar asta se datorează trecutului lui care nu a fost deloc plăcut: foamete, o mamă nu tocmai perfectă, peştele ei care nu l-a tratat prea bine s.a.m.d.  Datorită dependenţei de alcool, deşi se afla într-o familie iubitoare, la vârsta de 15 ani începe să aibă o relaţie cam sado-masochistă cu nimeni alta decât Elena Lincoln/Doamna Robinson, prietena mamei lui. Prin ea, el a reuşit să se redreseze, dar tot ea l-a transformat într-un bărbat fără sentimente. Puterea ei asupra lui, ia sfârşit când Grey se îndrăgosteşte de Anastasia – asta în timp ce încerca să o convingă să semneze contractul prin care ea devine sclava, iar el dominatorul. Cine nu l-ar fi semnat?

Deşi se transformă în sclavă a lui fără să semneze contractul, Anastasia ştie că vrea mai mult, vrea un iubit, dar timpul avea să îşi spună cuvântul, iar Grey – cel care nu face dragoste/vanilla sex, nu se îndrăgosteşte, tipul dur şi fără sentimente, cel care nu doarme în pat cu nici măcar o femeie, care nu se lasă atins – îşi calcă singur în picioare toate aceste reguli şi nu numai… oh! da, cerere în căsătorie.

Viaţa alături de Grey poate să fie frumoasă, plină de acţiune, dar nu toate „acţiunile” par benefice pentru Anastasia. În plus, trecutul cam stă între ei (foste supuse, doamna Robinson), atentări la viaţă, hărţuiri, neînţelegeri, obsesii duse la extrem. Eu zic că merită să aflaţi singuri cum se petrece întreaga acţiune din cele 3 cărţi, cum se schimbă Christian Grey, dar şi Anastasia, dacă rămân sau nu împreună s.a.m.d.

 

 

Da, recomand cele trei cărţi, iar eu aştept cu nerăbdare filmul şi poate, poate o continuare a cărţilor? :D Nu pot garanta că or să vă placă, dar cred că le puteţi acorda puţin credit şi cine ştie…poate chiar o să vă atragă şi o să învăţaţi câteva lucruri pe care să le puneţi şi în practică.

 

 

Cincizeci de umbre ale lui Grey-tile Cincizeci de umbre intunecate-tileCincizeci de umbre descatusate-tile

 

5 stelute   10
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +17 (from 21 votes)

Participa si tu la comentarii:


 1. 50 vicii! :
  5


  Inainte de toate vreau sa te felicit pentru ce ai scris tu aici, aproape toti cititorii acestor 3 carti gandesc cam ca tine..facem exceptie de aia rautaciosi care au spus verzi si uscate despre autoare si trilogia scrisa de catre ea.
  Recomand aceasta carte din multe motive.
  Insa o sa spun un singur lucru: CITITI aceasta carte! Este ceva original, nu am mai vazut ideea asta prin alte carti sau seriale( bine, facem exceptie de Sylvia Day si altii ca ea, care au copiat romanul imediat dupa ce a fost publicat si au vazut cum prinde la public). Admir foarte mult autoarea pentru originalitate, ea nu s-a folosit de nimeni si nimic, ea a scris in cartea aia tot ce a simtit si a crezut ca este ok, nu a stat sa „copieze” pe nimeni si apoi sa adapteze la romanul ei( asa cum fac muuulti autori..se inspira din cartile/serialele de succes).
  Trebuie sa recunoastem si faptul ca autoarea este la inceput si inca mai are multe de invatat, dar o admir pentru faptul ca a ajuns unde a ajuns. A ajuns atat de sus desi ea isi postase povestioara pe un site si facuse asta din placere..si uite unde a ajuns, nu cred ca si-a imaginat ca se poate ajunge aici.Insa repet, inca mai are multe de invatat..cartea putea sa fie scrisa mult , mult mai bine si sa fie mai complexa, dar asta NU inseamna ca nu merge citita si asa si ca nu prinde..prinde chiar extraordinar de bine.
  Nu sunt asa „revoltata” pe autoare si pe succesul ei, am vazut multe recenzii rautacioase…erau revoltati ca aceasta carte are succesul pe care il are si ca nu merita, cartea este foarte buna si are muulte plusuri, plusuri mai multe decat minusuri si pt o femeie care nu are zeci, sute de carti in spate…e ceva waw. Nu am sa inteleg niciodata de unde atata rautate, femeia a fost suficient de inteligenta incat sa scrie acolo niste lucruri care sa atraga publicul mai mult decat alte carti scrise de oameni mai de succes si mai destepti decat ea. A fost norocul ei si ma bucur ca am putut sa citesc o asemenea carte.
  Astept filmul..desi ma enerveaza si comentariile extrem de rautacioasa despre personaje. Normal ca Jamie si Dakota nu-s pe placul tutuor..fiecare si-a imaginat un Grey si o Anastasia in cap, normal ca nu corespunde. Asa s-a intamplat si cu Twilight..toti au insultat-o pe Kristen si ea a jucat impecabil..a fot mai mult decat potrivita pt Bella.Dar nu avem cum sa schimbam mentalitatea societatii..probabil fanii isi doreau o siliconata de 1,80..si dumnezeu mai stie ce..fata asta e frumoasa, are o frumusete naturala si mai e si talentata. Ceea ce este valabil si pt Jamie..abia astept sa vad filmul , astept sa vad cum Jamie si Dakota o sa le dem tututor ca au talent si ca sunt potriviti pt rol.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 5 Thumb down 0
 2. Matt B s-ar fi casatorit in secret, cu un barbat foarte nashpa!!!! :crazye:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 3. emily        ( citeste - legaturi primejdioase , mana destinului - nora roberts din 5-14 )
  Primul comentariu pe: ~ voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Am ramas asa suspendata in aer cumva la finalul cartii….cand au fost descrise lucrurile din puntul de vedere al lui Christian , mi-a placut la nebunie.
  E prima carte de acest gen care am citit-o pana acum .Astept totusi sa apara si volumul 4 :smile:
  tocmai ce mi-a ajuns coletul cu seria Crossfire -- Sylvya Day!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 4. 5


  Tocmai am terminat de citit cele 3 volume( le-am devorat in 2 zile) si sunt foarte incantata! Acum ascult intruna melodia de la trailer, este atat de potrivita si HOT! Si eu am evitat cartile exact din acelasi motiv, erau PREA populare! M-am hotarat totusi sa le citesc si CLAR nu imi pare rau, insa acum nu mai pot sa citesc alta carte pt ca mi s-ar parea inferioara! Am adorat zeita intima si vocea interioara a lui Anastasia( atat de amuzante!) Eu am citit cartile dupa ce am vazut trailer-ul deci nu imi pot imagina un alt CG decat Jamie Dornan! Este exact cum mi l-am imaginat cu parul mai lung si ravasit tot timpul si are acea privire pe care mi-o imaginam si zambetul ascuns…este PERFECT! Abia astept filmu!

  Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 5. Lavinia D        ( citeste - Confessions of an alli cat - Courtney Cole din 1-30 )
  Primul comentariu pe: ~ voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  Tocmai am terminat si eu de citit cartea -- toate cele trei volume. Le-am gasit pe net, si m-am bucurat foarte tare! A fost fenomenal! 3 zile am fost pur si simple transfigurata. Doamne, cata maiestrie! Este o carte excelenta si complexa si de-a dreptul surprinzatoare. Nu stiu de unde a avut scriitoarea inspiratia sa scrie o asemenea carte, dar i-a iesit cu varf si indesat. Iar scenele erotice…….hmmmmm „zeita mea intima” a cazut pe spate….! :chic:
  Personajele au fost foarte inspirate, desi cateodata Ana pare mai matura decat varsta pe care o are. Iar el, of Doamne….barbatul visurilor mele! (sa nu mai spuneti la nimeni! :scos_limba: )
  Mi-a placut modul in care el o „curteaza” pentru a o face sa semneze contractul si modul in care ea il face sa renunte la aceasta idee, dar dandu-i totusi ce doreste….cu limitari -- si in acelasi timp invatandu-l ce inseamna o relatie.
  Autoarea a impletit foarte bine relatia de tip BDSM cu una clasica si a iesit ceva incendiar…!
  M-a disperat personajul Elena si personajul Leila, si imi venea sa mor de ciuda ca Ana a fost atat de dispusa sa inteleaga de ce Christian era atat de legat de acestea, cat si faptul ca ii pasa de Leila in asa masura incat sa o ajute in modul in care a facut-o.
  O alta schimbare am surprins-o in volumul trei, dupa momentul „dezvaluirii”, cand Christian s-a comportat exact asa cum te asteptai de la un barbat super obsedat de control. Imi venea sa-l iau la pumni! Desi am inteles reactia: pana la urma erau atat de tineri!
  Oricum, lectura acestei carti a fost ca un carusel de emotii care m-a purtat atat de sus, incat mi-a fost extrem de greu sa revin la realitate.
  In concluzie, o carte excelenta! Astept filmul. Cat despre actori, mi se pare ca se potrivesc foarte bine cu imaginea pe care mi-a format-o cartea despre personaje.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 7 Thumb down 0
 6. Cele 3 volume le-am imprumutat prietenei mele Letta,le-a citit deja!A fost la fel de incantata!Le are cu ea in America,pe 6 decembrie vine in tara tot timpul ii aduc aminte sa nu uite sa-mi aduca cartile :chic:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 7. di        ( citeste - Adulter - Paulo Coelho din 1-09 )
  Primul comentariu pe: 2013-10-18 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  Fifty Shades Trilogy by E.L.James

  O trilogie de succes pe care nu o poti uita, citesti, o recitesti, o recitesti si nu te saturi de lectura. Greu sa mai adaugi ceva dupa ce s-a scris si comentat atat de mult, dar pot afirma ca mi-a placut povestea de dragoste dintre Christian Grey si Anastatia Rose (Ana) Steele, care a inceput cu un joc erotic, el a propus, ea a acceptat, el stapan, dominator, ea sclava, supusa evoluand pana la „ea e soarele, ea e lumina,… ea e a lui”, el este „al meu, frumos si sexi in 50 de nuante”, scenele de sex au facut parte din povestea lor de iubire, nu mi-au displacut limbajul, dialogurile, amuzamentul, Zeita-vocea interioara a Anastasie si celelalte personaje.
  Lectura primului volum mi-a fost de mare ajutor intr-o calatorie singura cu avionul, a fost prima data cand nu mi-a fost frica de zbor, povestea Anastasiei si a lui Christian, m-a facut sa uit unde ma aflu, apoi am continuat cu celelalte volume, nu avem gusturi comune in privinta cartilor, dar i-am starnit interesul si sotului meu, care a citit si apreciat trilogia.
  A fost o stire placuta cu privire la producerea filmului dupa carte, care ne-a starnit curiozitatea cine, cum va interpreta rolurile celor doi, cum va fi prestatia actorilor alesi, fiecare ne-am facut o ideea de cum arata ei in carne si oase, de asemenea ne punem intrebarea: Dorim o continuare a trilogiei? Teama de a fi dezamagiti spunem Nu!, din curiozitate spunem DA!
  Nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem ce ne va oferi scriitoarea si producatori.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 22 Thumb down 0
 8. @di -- tare ne-ai starnit cu recenzia ta -- sunt putine carti din care imi amintesc atatea fragmente.
  poate ca este banal sa folosesc numai cuvinte la superlativ cand vorbesc despre aceasta poveste, dar nu am incotro -- este minunata, estraordinara, incantatoare,…..asa cum este si epilogul si cum este si fragmentul scris din prisma lui christian -- ati observat ca nu era chiar asa de sobru in exprimare cum ii impunea anastasiei? -- chiar m-a amuzat treaba asta.

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • di        ( citeste - Adulter - Paulo Coelho din 1-09 )
   Primul comentariu pe: 2013-10-18 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @dovis: asta apreciez eu la o carte citita, sa retin fragmente, citate, cuvinte, sa trec prin starile, simturile personajelor, sa le retin numele, sa rad, sa plang, sa invat odata cu ei, sa-mi doresc sa o tin in biblioteca, sa-mi fie teama sa scriu recenzia pentru a nu-i scade din valoare, sa o recitesc sau re-recitesc, sa-mi faca calatoria placuta, cum a fost a si fost, sa uit unde sunt, etc…
   In zilele de astazi pun mai putin pret pe autor, pe cate carti a scris, pe cate a vandut sau cate premii a luat, vreau sa ma bucur de o lectura placuta, sa-mi dea starea de bine.

   Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 9. Ralu Milo        ( citeste - A Million Tiny Pieces-Nicole Edwards din 1-31 )
  Primul comentariu pe: 2014-01-11 ~ 1 voturi - Cel mai votat comentariu
  :


  Noul trailer 50 de umbre :scos_limba:

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 6 Thumb down 0
 10. Buna ziua, stiti care e difernta intre cartile publicate de editura elefant si cele de la trai ? Multumesc !!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 11. LaviniaD        ( citeste - Confessions of an alli cat - Courtney Cole din 1-30 )
  Primul comentariu pe: ~ voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Referitor la actorii care ii interpreteaza pe Anastasia si Christian, nu stiu daca ati urmarit pe net interviul lor referitor la cum e sa joace impreuna, dar daca ati facut-o, cred ca sunteti de acord ca exista chimie intre ei. Mie imi place foarte mult distributia si cea care joaca rolul Anei este superba. Unde mai pui ca are 24 de ani, deci are varsta potrivita pentru acest rol. Iar pe el, imi vine sa-l mananc cu totul! ^__^
  De-abia astept premiera! Cred ca va fi o nebunie!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 12. 5


  Incep prin a spune ca regret ca am amanat atata timp aceasta carte, la fel cum recunosc ca am citit-o in timp record: am citit aproape 2000 de pagini in maxim 5 zile, ceea ce reprezinta un record pentru mine comparativ cu la timpul alocat lecturii in mod obisnuit. Am o stare de satietate, dar si nostalgie care ma apasa acum ca am terminat-o si nu-mi arde sa ma apuc de nimic altceva; ma uit la trailerul filmului, ascult piese din carte, recitesc dialoguri, mesaje si parca timpul a stat in loc. Nazuiesc sa ma detasez acum ca am reusit sa-mi pun in ordine ideile si mi-am expus parerea despre carte si, ca tot am adus vorba de film, nu-mi plac actorii, l-as fi vazut in rolul lui Christian pe Bradley Cooper, iar in rolul Anastasiei pe Zooey Deschanel, dar cum nu m-a intrebat nimeni, astept sa vad filmul, macar de curiozitate: ma voi duce cu sora mea, care a fost de asemenea impresionata de carte si cu care am impartasit pareri la cald oftand una pe umarul celeilalte. Macar stim dinainte ca filmul nu are cum sa bata cartea.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=RB-RcX5DS5A

  Revenind acum la trilogie, ati avut dreptate, este o carte exceptionala: prin scenele hot, prin personajele sexy, prin actiunea cartii si prin intensitatea sentimentelor traite de cei doi eroi. Nu vreau si nici nu are sens sa ma apuc sa povestesc firul actiunii, sunt convinsa ca nu as fi in stare sa ma ridic la nivelul sentimentelor pe care le-am trait pe parcursul cartii, insa trebuie sa spun ce am admirat in spatele tentatiilor, al jocurilor sexuale si al erotismului care vrea sa-si atinga limitele si sa le depaseasca pe cat posibil: am vazut un barbat frumos si rau (sau ‘’frumos rau’’) care a suferit la inceputurile copilariei un tratament sever din partea pestelui mamei sale care era o prostituata narcomana, a fost infiat mai apoi de o familie iubitoare, care nu a reusit insa sa-l scoata din carapacea sa, iar in adolescenta a fost initiat la tot felul de perversiuni sexuale de o femeie de varsta mamei lui, care a profitat de tineretea si frustrarea lui fara remuscari. Si iata-l totusi pe Christian la maturitate un barbat atragator, realizat si plin de bani, care succeste mintile femeilor in urma lui (inclusiv mie :heart1: ), dar care nu are un comportament sa-i spunem ‘’normal’’ in cadrul unei relatii, motiv pentru care nu se implica intr-una decat in anumite conditii dictate de el. De cealalta parte, Anastasia este o tanara aproape absolventa, cu rezultate bune la invatatura, cuminte, virgina si cu o parere destul de proasta despre ea: nu se considera nicicum frumoasa, sexy si capabila sa suceasca mintile barbatilor, insa face cunostinta printr-un concurs de imprejurari, cu maharul si intangibilul Christian Grey si din acea zi, ea si viitorul ei se schimba complet si irevocabil. Urmeaza tentatii la tot pasul, un contract neobisnuit si incomod facut pentru a fi incalcat, orgasme multiple si multe, multe semne de intrebare de ambele parti care mi-au captat atentia in totalitate, surprize pasionante si rasfat cat poti duce. Nu am putut sa nu ma intreb, cum e posibil ca un suflet atat de intunecat ca al lui Grey sa fie atat de romantic prin gesturi, atentii si muzica, iar la Anastasia, cum se poate ca in pofida inocentei si lipsei de experienta in domeniul sexual, sa-l inteleaga, sa-i anticipeze nevoile si sa-l schimbe? Din toate acestea eu una am inteles ca fara iubire, incredere absoluta, compromis, atractie si potrivire fizica, o relatie nu poate rezona.
  Mi-au placut starile care m-au purtat pe aripi de dans prin toata gama posibila si imposibila: curiozitate, excitare, enervare, deceptie, bucurie, frica si exaltare, la inceput l-am adorat pe Christian cu imaginea lui de baiat rau, apoi am intrat in pielea Anastasiei si am trecut prin tot felul de scenarii cbune si rele, l-am compatimit pe Christian si din nou l-am iubit, iar spre final am fost cu nervii intinsi la maxim o data cu aparitia lui Punctulet si cu rapirea Miei. Despre epilog, numai cuvinte de lauda, mi-ar placea sa citesc cartea scrisa si din punctul de vedere a lui Gray, m-am amuzat copios cand am citit ce gandea el cand Ana i-a luat interviu prima data, iar pentru multumirile autoarei de la finalul ultimei carti, jos palaria :palarie:
  Am vazut povestea din spatele jocurilor erotice, al sadomasochismului (desi as fi ipocrita sa nu recunosc ca m-am aprins de nenumarate ori ca o plita incinsa :pev1: ) si am invidiat-o pe Anastasia pentru ca a pus mana pe asa un barbat bogat, frumos si rau si, cel mai important, am trait cartea la maxim: am luat-o dupa mine la culcare, la sculare, in masina, in pauza de masa si chiar si in timpul orelor de program pentru ca nu reuseam sa ma detasez de ea si voiam MAI MULT. Inca vreau mai mult, e ceva rau in asta? Eu zic ca nu, putem trage invataminte din ea si chiar inspira pe alocuri ^__^ , asa ca o sa-i dau nota 10, o sa o port in suflet si o sa o recitesc de cate ori o sa am ocazia pentru ca impactul pe care l-a avut asupra mea a fost naucitor (zeita intima ma va acompania si pe mine mult timp de acum incolo).

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 12 Thumb down 0
  • di        ( citeste - Adulter - Paulo Coelho din 1-09 )
   Primul comentariu pe: 2013-10-18 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @erika: sa nu regreti ca ai citit trilogia acum, dupa parerea mea este bine ca a fost inaintea aparitiei filmului. Femeile o invidiaza pe Anastasia, barbati pe Christian si toti pe amandoi,
   Te felicit pentru…nu pot scrie recenzie, este mai mult de atat!

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • marya_lu_22        ( citeste - Club Destiny - Nicole Edwards din 11-26 )
   Primul comentariu pe: 2014-02-06 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   @erika: Waw Erika….ceea ce ai scris tu aici este o recenzie adevarata, in adevaratul sens al cuvantului. Si eu cred ca ai facut foarte bine ca ai citit acum seria. Numai bine, proaspata si fierbinte inaintea filmului. Eu o voi relua inainte sa apara filmul.
   In privinta actorilor alesi de tine, din nou Waw….Zoe este tare simpatica, cred ca mult prea amuzanta si nebuna pt rol, iar Bradley da, este sexy dar si el imi pare mult prea cuminte. Interesanta alegerea ta.
   Te inteleg perfect, eu luam cartea si in baie, nu te gandii acum la nebunii. Da, este cu adevarat o carte exceptionala si speciala.
   Bine ai venit in clubul nostru
   Mi-a placut foarte mult recenzia ta. Felicitari :ap: :ap: :ap:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - The Spiral Path – Mary Jo Putney din 12-09 )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 16 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Felicitări! :ap: Se pare că şi la tine a avut acelaşi efect :))

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Multumesc, evident ca nu am gasit aseara si stelutele, cred ca mi-am pierdut sirul gandurilor, are evident maximum posibil :zece:
   Multumesc Di pentru apreciere, Marya, eu m-am gandit la actorii acestia pur din motive de fizionomie, desi aramiu, mai greu pentru Christian … la partea cealalta m-am gandit ca sunt actori si isi intra ei in rol :chic:
   FM, nu am avut cuvinte sa exprim efectul pe care l-a avut cartea asupra mea, am terminat-o vineri si inca ma mai gandesc la ea, mai pun mana pe telefon si mai citesc un pasaj: oare e posibil sa faci depresie pentru ca ai terminat o carte? Nu-i bai ca ies eu din ea, chit ca o mai citesc de vreo doua, trei ori ca sa-mi revin :haha1: :haha1:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • carmen M        ( citeste - ... din 1-19 )
   Primul comentariu pe: 2013-02-20 ~ 23 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Nu am apucat sa citesc parerea ta despre carte, o voi face cat de curand, dar sigur nu ai facut o depresie, doar te afli, încă, sub imperiul poveştii. Aşa am păţit toate, bine, cele care am apreciat cartea din toate punctele de vedere. O sa-ţi treacă, dar un timp te vei gândi mult la trilogie, o să vrei să reciteşti pasaje sau capitole întregi şi îţi va fi greu să alegi o carte care să-i urmeze, iar când o vei face tot ţi se vor „plimba” prin faţa ochilor fragmente din Grey.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @erika:Te felicit Erika,prin cuvintele tale frumoase si sincere se vede ce impact a avut cartea asupra ta! :zece_din_zece: :zece: Acum o sa dezbatem pareri dupa ce o sa vedem filmul :imbratisare: Felicitari inca o data pentru recenzie! :zece:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Multumesc Yulya, cu siguranta ma duc cu fetele la film :party_girls:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @erika:
   Se vede ca te-a pasionat! :yeah:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @erika: FELICITARI! :zece_din_zece: este o recenzie adevarata si minunata!.
   cartea va fi trecuta pe lista „de cumparat”

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Charm, daca vrei o carte care sa te tina in priza, sa te faca sa razi, sa plangi, sa rosesti si sa te indragostesti in acelasi timp, nu o mai amana: eu regret intr-un fel ca am amanat-o atata, dar ma bucur ca o sa am toate scenele in minte acum ca apare si filmul.
   Carmen, nu am facut chiar o depresie, am exagerat putin, doar ca m-a cam vlaguit cartea asta :D

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • carmen M        ( citeste - ... din 1-19 )
   Primul comentariu pe: 2013-02-20 ~ 23 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Am înţeles ce ai vrut să spui, dar am folosit şi eu acelaşi termen pt că mi-a fost mai uşor. Cartea asta îţi dă o stare chiar de beatitudine. Nu am mai avut parte de aşa ceva niciodată şi, fie primit, citesc de ceva timp cărţi de tot felul.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • carmen M        ( citeste - ... din 1-19 )
   Primul comentariu pe: 2013-02-20 ~ 23 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Îmi place mult ce ai scris despre trilogie şi îţi împărtăşesc trăirile şi punctul de vedere. Lăsând la o parte latura erotică a poveştii, este o carte foarte bună, cu poveşti de viaţă complexe, cu oameni din toate păturile sociale, este o poveste despre reuşite şi eşecuri, despre depăşirea problemelor emoţionale, despre IUBIRE. Pt că tot ceea ce se întâmplă din momentul în care Christian o întâlneşte pe Anastasia se manifestă sub semnul iubirii, care la final se materializează într-o familie frumoasă.
   Mi-ar place şi mie ca autoarea să scrie trilogia din punctul de vedere al personajului masculin, pt că sigur ar fi mai „picantă”.
   Felicitări pt părerea exprimată şi sunt de acord că este o carte de nota maximă.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • cindy        ( citeste - New Year in Manhattan de Louise Bay din 1-31 )
   Primul comentariu pe: 2012-12-31 ~ 18 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   Te-a impresionat povestea, asa cum a impresionat milioane de femei din intreaga lume. Bravo pentru recenzie

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • @erika: da, mi-e dor de o carte care sa ma acapareze si care sa imi ceara timp precum un iubit gelos … de mult nu am mai simtit ceva in genul asta. Sunt curioasa ce voi simti cand voi purcede sa citesc ….umbrele lui Christian.
   Multumesc Erika pentru cuvintele tale frumoase.

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Si eu sunt curioasa, Charm, de parerea pe care o sa ti-o formezi despre Christian si ale lui umbre ^__^ :cloud9: Cand ai ocazia, sa nu o ocolesti …

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • @erika: Carmen M a subliniat perfect -- starea cu care ramai dupa ce citesti aceasta carte este de beatitudine.
   Nu te supara, dar nu ma pot referi la expunerea ta ca la o recenzie -- acest cuvant este prea tehnic, prea anost, prea scolastic (eu l-am adoptat si il folosesc pentru a denumi intr-un fel comentariile noastre si nu pentru intelesul lui strict), dar aici nu isi are rostul pentru ca tu ai scris cu sufletul tau rascolit, plin de emotie si de pasiune, cuprins de iubirea aceasta magica dintre Anastasia si Christian, cu toata suferinta si durerea lor, dar si cu bucuria si satisfactia implinirii si reusitei.
   Te simti mai buna, mai frumoasa, mai demna de iubire dupa ce citesti povestea lor.
   Nu o pune in biblioteca -- tine-o langa tine. Iti da incredere si sustinere morala.
   Este minunat felul in care ne-ai impartasit starea ta de fericire. :ap: :ap: :ap: :ap: :ap: :ap: :ap:

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Multumesc draga Dovis, asa cum m-ai obisnuit, ai cuvintele potrivite intotdeauna la tine :love87: Cat priveste cartea, o am pe telefon, un loc destul de aproape ca sa o pot accesa la orice ora simt nevoia si cred ca atunci cand dai peste o carte ce-ti rascoleste simturile, cuvintele ies nestingherite, iar muza iti aduce la acelasi numitor comun mintea si sufletul :x

   Place? Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Cadou sub brad Candela Suflu in lumanari Zapada A venit iarna Alt cadou Am primit cadoul

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.