Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cozonac pufos (la masina de facut paine)

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (37 votes cast)

 

 

Cozonac pufos la maşina de făcut pâine

 

Ingrediente:

780 grame făină cernută

250 ml lapte cald

200 grame zahăr

125 grame unt

1 linguriţă sare

3 linguriţe drojdie uscată sau 25 grame drojdie la cub

4 gălbenuşuri

2 albuşuri

esenţă de vanilie/rom/lămâie/portocală etc.

 

 

Mod de preparare:

În cuva maşinii de făcut pâine se adaugă laptele cald, untul, sarea, zahărul, gălbenuşurile, albuşurile, esenţa, făina, drojdia. Se alege programul pentru frământat şi dospit (fără copt!). La mine a ţinut cam o oră şi jumătate, dar l-am oprit cu cinci minute mai devreme pentru că a crescut prea mult şi a fost la un pas să dea pe afară.

Se scoate aluatul din cuvă, se împarte în două părţi egale (sau nu neapărat). Pentru cozonacul umplut cu rahat turcesc am întins aluatul sub formă de foaie, am presărat bucăţele de rahat, am rulat aluatul şi l-am pus într-o formă de cozonac în care am pus mai întâi hârtia de copt.

Pentru cel umplut cu cacao, am bătut spumă două albuşuri, am adăugat zahăr şi cacao (puteţi adăuga şi nucă mărunţită). Coca am împărţit-o din nou în două bucăţi egale, le-am întins pe fiecare cu sucitorul, am uns fiecare foaie cu umplutura de cacao. Am rulat fiecare foaie în parte, apoi le-am răsucit. Cozonacul l-am pus într-o formă după ce am pus hârtia de copt.

Îi lăsăm din nou la dospit, dar în forme de această dată, timp de treizeci de minute. Între timp batem un ou, iar cu ajutorul unei pensule îl întindem pe cozonaci. Puteţi să presăraţi şi zahăr tos după aceea.

La cuptor i-am ţinut vreme de 60 de minute, la foc mic.

Poftă bună!

 

 

IMG_5296 IMG_5297 IMG_5300 IMG_5302 IMG_5303 IMG_5304

 

A ieşit cu adevărat pufos:

IMG_5311 IMG_5312 IMG_5314 IMG_5315

 

Acesta a suferit un mic accident în timp ce se afla în cuptor :roll2: :

IMG_5318 IMG_5320 IMG_5322 IMG_5324 IMG_5326 IMG_5327 IMG_5329 IMG_5330

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 17 votes)
Cozonac pufos (la masina de facut paine), 7.1 out of 10 based on 37 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

54 comentarii la "Cozonac pufos (la masina de facut paine)"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Laura
(cititor)
Laura

Buna,
Super reteta!!! Am incercat-o astazi si mi-au iesit 2 cozonaci perfecti!!! Imi place ca nu se sfaramiteaza cand tai feliile!!! Multumesc pentru reteta!
Laura

Eugen
(cititor)
Eugen

Poi si la copt tot in masina de paine??

POPESCU
(cititor)
POPESCU

@Eugennu stiu care este programul la masina de piine.Eu o am programată decit ptr piine.Va rog ajutati-vreau si eu sa fac.MULTUMESC

Ruxandra
(cititor)
Ruxandra

Pt a masura drojdia uscata folosim lingurita de la masina de paine?

Ionut
(cititor)
Ionut

Întrebare de baraj. Sunt mai nou în ale bucătăriei.. gălbenușurile si albușurile se pun bătute sau pur și simplu separate ?

Ionut
(cititor)
Ionut

Rețeta super. Am făcut unul singur de proba prin înjumătățirea cantităților. A trebuit să îl las putin mai mult la dospit (cam 50 de min) dar a iesit delicios și pufos. Mersi pt rețeta

charm
(cititor)
charm citeste: Secretul unei nopti de vara de Lisa Kleypas

Arata minunat de apetisanti!!! eating1

1 3 4 5
Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.