Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cum sa cuceresti un diavol – de Vicky Dreiling

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (20 votes cast)

 

CUM SĂ CUCEREŞTI UN DIAVOL

de Vicky Dreiling

 

Titlul în engleză: How to Ravish a Rake

Număr pagini: 277

An apariţie: 2012

Seria How To: How to Marry a Duke, How to Seduce a Scoundrel, Cum să cucereşti un diavol

Editura Alma/Litera

Traducere: Lorena Ranga

Listă cărţi Vicky Dreiling – clic

 

Încă de la începutul cărţii remarcăm că orice femeie poate să fie frumoasă atât timp cât doreşte să-şi pună în evidenţă atuurile. Printr-o astfel de experienţă trece şi eroina noastră – Amy Hardwick. Dacă la debut era o tânără ştearsă şi pe care nu o băga nimeni în seamă, câţiva ani mai târziu o găsim într-o sală de bal, înfăţişarea ei este mult mai bună, hainele sunt mult mai frumoase şi nu mai pare atât de timidă. Cel mai important aspect la o femeie este să aibă încredere în ea, să se simtă bine în pielea ei, să se simtă frumoasă, iar toţi ceilalţi din jurul ei vor avea un  singur lucru de spus „ce frumoasă eşti!„. Altfel, degeaba eşti frumoasă dacă îţi lipseşte acel ceva din interior, acea încredere pe care trebuie să o emani. Eroina are o problemă în privinţa încrederii şi nu doar că nu are încredere în ea, dar mai târziu o să vedeţi că nu are încredere nici în William. Şi totuşi, mi-a plăcut de ea, de naturaleţea, blândeţea, puritatea, iubirea şi curajul ei. S-a potrivit de minune cu William – amândoi mincinoşi :D dar capabili să iubească şi să-şi recunoască sentimentele.

Nu ştiu nimic legat de jocurile de noroc şi nu reprezintă o atracţie pentru mine, dar la începutul cărţii o să întâlniţi scena în care William Darcett nu mai primeşte sprijin financiar din partea familei – exceptând cazul în care se căsătoreşte, aşa că merge să joace banii pe care nu-i are. Vicky Dreiling a explicat cum juca William, ce cărţi avea şi deşi nu pricepeam în totalitate jocul, m-a ţinut în suspans. Ştiam că pierde sau cel puţin aşa credeam, dar tot mă stresam. Uneori câştiga şi atunci mă întrebam „dar cât o să piardă la final„. Este un personaj plăcut. În ciuda faptului că pare un diavol, până ce şi el îşi dă seama că are conştiinţă şi sentimente şi că nu poate să-şi bată joc de o femeie nevinovată – Amy Hardwick. A fost foarte drăguţ când şi-a dat seama că a pierdut ocazia să-i câştige inima şi s-a retras, dar şi mai frumos mi s-a părut când s-a comportat ca un adevărat gentleman în pivniţă, atât înainte cât şi după ce au fost închişi acolo. Foarte frumoasă această scenă, la fel şi cea cu căsuţa din pom, pactul pe care-l fac, apoi cum se aţâţă unul pe celălalt, dar mai ales William pe Amy.

De parte erotică nu ştiu ce şi cum să vă spun. Ideea este că mireasa neprihănită din cartea noastră, este timidă şi de aceea face pact cu Diavolul (cum s-ar spune). Numai că o să şocheze puţin. Timidă, timidă şi fuge de sexul pentru începători, dar sare din prima la cel pentru avansaţi. Citiţi şi o să aflaţi cum decurg lucrurile. Nu este o scenă exagerată, dar dacă stai să te gândeşti la timiditatea şi puritatea ei… parcă te determină să-ţi pui semne de întrebare şi de exclamaţie.

Amy şi William au fost un cuplu frumos şi m-am bucurat mult să le citesc povestea. Îmi doresc foarte mult să citesc şi cartea „How to Seduce a Scoundrel” şi presimt că este o carte cel puţin la fel de frumoasă ca şi aceasta. Sunt convinsă că şi voi o să aveţi aceeaşi dorinţă. „Cum să cucereşti un Diavol” are romantism, erotism, suspans din plin deşi pare a avea acţiune simplistă, şi transmite emoţii cititorului. Eu cel puţin, am fost în permanenţă în tensiune. Două dorinţe aş fi avut: eroii cărţii să-şi mărturisească secretele mai din timp, iar în al doilea rând, finalul mi-l imaginam mai complet, mai complex, mai profund, mai bine conturat. A, şi neapărat un epilog :mrgreen: .

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descriere:

Londra, 1818

Amy Hardwick şi-a făcut debutul la vârsta de şaptesprezece ani şi visase să fie regina balului în acea seară, dar contrar aşteptărilor, fusese intimidată pentru că nu cunoştea pe nimeni aflat în sala balului. De la visul cu regina balului ajunsese la realitatea în care se asemăna cu Cenuşăreasa dacă era să se compare cu toate celelalte tinere îmbrăcate în haine mult mai frumoase. În timp ce ele erau invitate la dans, Amy stătea alături de fetele care nu primeau invitaţii. Anii au trecut, iar Amy a primit o singură invitaţie la dans şi asta pentru că fetele timide nu reprezentau o atracţie pentru bărbaţi. Au trecut cinci ani şi din nou se afla într-o sală de bal, cea a familiei Beresford, iar Amy îşi propusese cu îndârjire un lucru – să profite de ocazie şi să scape de reputaţia de fată care nu primea invitaţii la dans.

Chiar şi William Darcett, zis Diavolul de către presa de scandal, se afla în sala de bal. Amy nu era încântată de prezenţa lui şi nu-şi dorea să dea ochii cu el. Îl întâlnise la nunta prietenei ei, Julianne cu fratele Diavolului, care avusese loc vara trecută, iar întâlnirea fusese una groaznică. Pentru Amy, el era cunoscut pentru jocurile de noroc, petreceri extravagante, viciile lui şi nenumăratele lui aventuri. Deşi spera să scape nevăzută, după ce prietenele ei sunt invitate la dans, Amy părăseşte sala de dans, ajunge pe un palier unde îl zăreşte pe Diavol stând de vorbă cu o femeie şi atunci încearcă să se strecoare fără să o vadă. Reuşeşte să treacă de cei doi şi intră în bibliotecă, iar la scurt timp apare şi Diavolul care părea să-şi fi dat întâlnire acolo cu o femeie numită Alicia. Puţin a lipsit ca aceasta să-i găsească şi să-i distrugă complet reputaţia lui Amy.

Pentru că William împlinise douăzeci şi şase de ani şi era considerat cel mai desfrânat burlac din Anglia, familia îi cere să se căsătorească. Fugise atâta vreme de capcana căsătoriei, ca acum să fie aruncat într-una. Mai mult decât atât, i se spune că are nevoie de o ocupaţie dacă nu se căsătoreşte, şi că cel mai bine ar fi să lucreze la biserică sau ca administrator pentru fratele său, Hawk. Cum acesta a ales să respingă dorinţele familiei, a pierdut orice fel de finanţare din partea acestora. Şi cum altfel ar putea să facă rost de bani dacă nu din jocurile de noroc? Însă există o problemă – Will pierde douăzeci de mii de lire, bani pe care nu-i deţine. Bell, prietenul lui, îi dă un sfat, şi anume să se căsătorească cu o femeie timidă. El avea să fie sprijinit financiar de familie, ea ar fi avut averea ei, apoi ar fi putut să o părăsească şi să-şi vadă de călătoriile lui. Chiar îl îndeamnă să fie atent la fetele neinvitate la dans, dar mai ales la domnişoara Hardwick.

Îi urmează William sfatul? Ce ar spune Amy dacă ar afla că William o curtează numai din cauza averii? O să-l ierte pentru întâmplarea cu punciul vărsat pe rochia ei? Dar pentru intenţiile lui ascunse în spatele seducţiei? Cine este domnul Crawford şi ce legătură are cu Amy? Ce secret îi ascunde Amy lui  William?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,75/10

 

Cum cuceresti un diavol-horz

4 stelute   2
5 stelute   9
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Participa si tu la comentarii:


 1. Tatyan        ( citeste - aminteste-ti cind..... din 5-31 )
  Primul comentariu pe: 2014-02-02 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  tocmai am terminat „Cum sa cuceresti un diavol”mi-a placut dar mi se pare ca nu prea a fost detailata,parca autoarea a trecut ca fulgerul peste nunta,peste viata lor traita in comun,si la final sa terminat brusc,intradevar a tinut sa evidentieze relatia cu familia,dar si aici,Will astepta ca Julliana sa-i rezolve problema,as fi dorit ca autoarea sa rezerve un pic din cuprinsul carti si discutia lui Amy cu Julliana,sau sa arate ca sentimentele lor sunt mai profunde,poate ca gresesc dar am fost invatata cu povesti mai picante cu mai multe amanunte.Recenzia carti este ca de obicei extraordinara,te indeamna sa o citesti cu placere,dar de aceasta data am terminat cartea inainte sa citesc recenzia si am fost un pic dezamagita cum am perceput eu povestea,este prima carte pe care o citesc de la aceasta autoare si probabil ca fiind la inceput nu am reusit sa o inteleg. :panda1:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Fara Miere        ( citeste - Firecracker in Heat – de Megan Flint din 12-09 )
   Primul comentariu pe: 2012-08-23 ~ 52 voturi - Cel mai votat comentariu
   :

   :-?? Nu ştiu ce să zic. Pe mine nu m-a deranjat absolut deloc că nu a lălăit povestea. De exemplu eu am momente când urăsc descrierile exagerat de detaliate despre colţul casei, a trăsurii sau a rochiei prietenei.

   Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 2. 5


  CUM SĂ CUCEREŞTI UN DIAVOL -- de Vicky Dreiling

  Cum sa cuceresti un diavol- de Vicky Drwiling De cand am inceput cartea nu am putut sa o las din mana! :heart5: Pana si eu m-am indragostit de Diavol :mrgreen: !Mi-as fi dorit sa fie mai lunga povestea!Will DarcettDiavolul un barbat plin de secrete,frumos inteligent,desfranat :mrgreen: ochi negrii,gene lungi si dese,inalt bine facut,un maestru in arta amorului,cine nu s-ar indragostii de el? :heart1: !Domnisoara Amy intruchiparea puritatii,timida,inteligenta,prietenoasa,singura la parinti!Cine ar fi crezut ca cei 2 vor putea forma o relatie?Si uite ca in final cei 2 s-au indragostit!Mi-a placut foarte mult cartea,personajele in special de bunica lui Will si matusa Hester!Am trait si eu povestea lor de dragoste :heart1: !Mi-ar fi placut mai multa actiune,dar oricum nota mea tot 10 pentru ca mi-a placut enorm povestea,o sa mi ramana ceva timp gandul la ea!Astept si urmatoarwa cartw din serie!

  Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 3. 5


  Am terminat de citit Cum sa cuceresti un Diavol si pot spune ca este o carte buna cu o poveste frumoasa dar cred ca numai la noi se poate sa apara prima data a treia carte dintr-o serie .Am vazut ca a doua carte din serie este despre Marc si Julianne fratele lui Will si prietena buna a lui Amy nu stiu poate ca apar si cei doi protagonisti Will si Amy in aceea carte asa ca nu cred ca autoarea ni i-a adus asa din senin in carte precum si alte personaje. Nu stiu de ce Will este numit Diavol si ca avea o reputatie rea deoarece are doar 26 de ani din care 4 ani a fost plecat din Anglia .Nu prea are sens ca la 26 de ani familia sa-l vrea casatorit iar cele doua fete Amy si mai ales Georgette la 22 de ani sa fie copilaroase dar asta este. Povestea este frumoasa cum s-au intalnit si casatoria foarte urgenta cum s-au descoperit unul pe altul .Mi-a placut foarte mult de Will poate nu chiar de la inceput dar numai diavol nu a fost cum i-a facut pe plac sotiei asteptand sa se cunoasca sa-i faca curte inainte de a consuma casatoria.Mi-a placut si de Amy care si-a asumat partea ei de vina .Mi-a placut de bunica lui Will si de matusa lui si de parintii ei. Mi-a placut inclusiv partea erotica care din punctul meu de vedere este mai mult o aspiratie decat o realitate dar imi place ca baremi in carti sa fie grozav. O carte care merit nota 9,5 .

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 5 Thumb down 0
 4. Anna B.        ( citeste - nimic.....din pacate! din 8-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-04 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  CUM SĂ CUCEREŞTI UN DIAVOL -- de Vicky Dreiling

  Nu-mi vine sa cred,aseara am inceput sa citesc aceasta carte si astazi am terminat-o,de mult nu mi s-a mai intamplat asa ceva. A fost o carte care m-a prins , s-a citit foarte usor tocmai ca nu au fost foarte multe detalii, cred ca a fost ceea ce-mi trebuia mie acum. De la inceput povestea celor doi a parut interesanta prin faptul ca ei desi se cunosteau de un an nu se prea sufereau. Mi-a placut cum Amy s-a transformat dintr-o ratusca urata intr-o lebada frumoasa prin propriile puteri.Din momentul cand si-a descoperit talentul a capatat incredere in ea si curaj sa-l puna la punct pe Crawford. Prin inocenta ei si prin faptul ca nu s-a multumit cu putin a reusit sa-l faca pe Will s-o „vada” asa cum e si s-o indrageasca. M-a bucurat faptul ca Will s-a schimbat mai mult din iubire pentru ea, ca ea l-a facut sa-si vada familia cu alti ochii. Am apreciat faptul ca atunci cand au iesit la iveala „minciunile” ea , desi a durut-o si o clipa a disperat, a judecat si a procedat corect. Aici am apreciat scriitoarea ca nu a complicat lucrurile. Mi-a placut si povestea dintre Georgette si Beaufort care s- desfasurat in paralel. Deci autoarea este pe gustul meu si o sa mai caut carti scrise de ea. :sare_sare:

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
 5. mistral        ( citeste - Povestea Anticarului-Charlie Lovett din 1-13 )
  Primul comentariu pe: ~ 14 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  o sa fiu….12 foi de inutilitati si un final in trei pagini…cine dracu scrie asa o poveste si ii face un astfel de sfirsit…trebuia sa fie un copil sau doi sau cinci sau macar o descriere a vietii lor in viitor..ceva…a fost o poveste foarte frumoasa dar prea s-a terminat brusc…parca mi-o turnat un galeata de apa rece la final…prea frumoasa poveste …pacat de Fin…

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 6. cristina M        ( citeste - nimic din 4-22 )
  Primul comentariu pe: 2013-11-12 ~ 15 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Cartea asta a reusit sa imi redea azi pofta de citit(deja imi era frica sa nu ma las de sportul asta ) :mrgreen: In mare mi-a placut povestea lor chiar daca are unele lipsuri asa cum au precizat si fetele mai sus.O scena care pe mine m-a amuzat cand am citit-o a fost cea cu „pictatul cu lichior”.Imi imaginam miros puternic de alcool si pe ei foarte lipiciosi(mai ales ca a precizat ca era dulce).Probabil imaginatia sau lipsa de romantism la momentul respectiv mi-a lipsit.Iar finalul….tot incercam sa mai caut gandindu-ma ca au ametit paginile cei de la editura.Asa cum a zis si FM : „epilogul doamna,unde e epilogul”.Nota mea 8.5

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 7. neagu gabriela        ( citeste - A Quick/ Afaceri de familie din 1-17 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-15 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Am scris parerea mea despre aceasta carte inainte sa citesc comentariile de mai sus si am spus ca nu mi-a placut pentru ca mi-a lasat senzatia ca lipseste ceva. De citit am citit-o aproape fara sa o pot lasa din mana dar senzatia de la sfarsit a fost naspa.
  Aceeasi senzatie am avut-o cand am terminat seria Crossfire a Sylviei Day.
  Au dreptate fetele.. Lipseste epilogul.

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 8. Petrutza        ( citeste - Infernul lui Gabriel din 6-15 )
  Primul comentariu pe: 2013-11-15 ~ 4 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Buna!

  Nu stiu cum e cartea -- in sensul ca n-am avut ocazia s-o citesc, inca, dar titlul te lasa, cel putin la prima vedere, cu gura cascata -- si te incita sa descoperi despre ce e vorba, in sensul mai aprofundat. Sa vezi, cum e, de fapt, „diavolul” :books: :smile: cu pricina… nu?!?

  Bun de pus la… rana, sau nu? :))) :)

  In rest, intr-o primavara care ar promite deja ca s-a indreptat, meteorologic vorbind, va urez, tuturor, lecturi pe masura asteptarilor si clipe frumoase de tot, oriunde ati fi! :)

  V-am recomandat filmul …. Philomena(din 2013)?
  Daca nu, o fac acum. Mie mi-a placut.

  Bye! Pe curand!

  :hallo: :hallo_10: :smile: :wink: :smile: :palarie:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 9. gabriela ionescu        ( citeste - =================== din 5-02 )
  Primul comentariu pe: 2012-09-03 ~ 18 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Cartea mi-a placut, se citeste usor. Inca de la inceputul cartii mi-a atras atentia descrierea salii de bal, a rochiilor si a personajelor.
  Mi-a placut bunica surda care o tot intreba pe Amy daca este scotianca , In schimb, oala de noapte din pivnita de vinuri strica tot romantismul!
  Sfarsitul mi s-a parut prea brusc. Dupa ce pe pagini intregi isi analizeaza starile,consecintele faptului ca si-au ascuns unele lucruri unul altuia, el saracutul suferea rau de tot ca-l va parasi, ce sa vezi? apare Amy si totul se sfarseste cu bine pe o pagina.”happy end fericit”.
  Mi-a facut placer sa citesc cartea, chiar si multumirile autoarei, dintre care multumiri una era si pentru mine, cititoarea cartii. Deci nota 9,5.

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 10. nicol        ( citeste - Marturisirea din 4-20 )
  Primul comentariu pe: 2014-01-10 ~ 5 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Ma bucur ca am avut sansa sa citesc aceasta carte. Mi-a placut foarte mult tehnica folosita de Amy de a cuceri un diavol. As dori sa citesc si povestea lui Bell. Cred ca ar fi tare interesanta.

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 11. daniela        ( citeste - Mostenire cu obligatii din 5-14 )
  Primul comentariu pe: 2013-08-29 ~ 10 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  CUM SĂ CUCEREŞTI UN DIAVOL -- de Vicky Dreiling

  am terminat in sfarsit cartea! Am spus in sfarsit nu pentru ca nu mi-a placut ci pentru ca in timpul saptamanii nu reusesc sa citesc prea mult.
  Mi-a placut mult cartea, mi s-a parut usor de citit si a avut umor. Mi-as fi dorit si eu un epilog, asa ca un fel de asigurare ca relatia celor doi chiar a avut o sansa si a evoluat fericit. Am apreciat la Amy faptul ca l-a inteles cu adevarat pe Will, a vazut ca el s-a instrainat de familie pentru ca nu voia sa sufere sau sa fie martorul suferintei celorlalti, atunci cand a murit tatal lui. Pe Will l-am apreciat pentru ca a acceptat sa o cunoasca pe Amy inainte de a deveni intimi si nu a luat-o la fuga panicat atunci cand si-a dat seama ca o iubeste. M-am bucurat ca autoarea a scos in evidenta rolul increderii reciproce intr-o relatie, orice fel de relatie de altfel. nota mea ar fi 9,5

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 12. daniela        ( citeste - Mostenire cu obligatii din 5-14 )
  Primul comentariu pe: 2013-08-29 ~ 10 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Acum nu stiu ce sa incep sa citesc: cartea de azi, Atingerea focului sau Arta iubirii!

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 13. daniela        ( citeste - Mostenire cu obligatii din 5-14 )
  Primul comentariu pe: 2013-08-29 ~ 10 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  am inceput Atingerea focului

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 14. 4


  CUM SA CUCERESTI UN DIAVOL -- de Vicky Dreiling

  Dupa ce am tras de aceasta carte cam o saptamana, in sfarsit am terminat-o! A fost o poveste draguta dar nu m-a dat pe spate. Nu mi-a placut ca s-a tras prea mult de timp, abordand prea multe subiecte nedezvoltate pe parcurs. Cred ca ii lipseste actiunea si pasiunea. Acum ca mi-am spus off-ul, ma voi axa pe lucrurile positive din carte. Mi-a placut ca eroina nu a fost vreo frumusete fragila, ci o femeie draguta care devine frumoasa in timp ce prinde incredere in sine. Mi-a placut hotararea ei de a-si lua destinul in maini -- desi i-a scapat din mana la un moment dat pentru o scurta perioada. :chic: Mi-a placut de Will in ciuda reputatiei lui. M-a cucerit cu tandretea si atentia lui. Dansul cu bunica lui m-a emotionat, iar declaratia lui de dragoste m-a facut sa suspin nostalgica. Cartea are nevoie CATEGORIC de un epilog! As citi si celelalte carti ale lui Vicky Dreiling, cu speranta sa ma tina cu sufletul la gura. Nota mea este 8,5.

  Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 15. O carte care o sa-mi ramana in suflet si pe care o recomand cu drag!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 16. 5


  Cum să cucereşti un diavol -- de Vicky Dreiling

  O carte frumoasa cu scene conturate si cu o poveste interesanta si bine creionata de autoare (cel putin pana la ultimele pagini :gandesc: ): Am indragit-o pe Amy si mi-au placut creatiile ei, erau descrise cu lux de amanunte astfel incat imi inchipuiam deja cum arata fiecare dintre rochiile ei, iar William, desi parea un oportunist, a dovedit contrariul (in fapt toata copilaria alergase dupa atentie din partea familiei, fiind cel mai mic din familie si acest lucru l-a fortat sa-si creeze o aura insensibila pentru a se proteja de posibile deceptii). Mi-a placut scena din crama si toate tatonarile dintre ei precum si asumarea responsabilitatii :oops: Nota mea este 9 pentru carte si as fi incantata sa citesc si povestei lui Julianne si a lui Marc. De acolo am afla cum a decurs prima intalnire a eroilor nostri. As fi dat o nota mai mare pentru ca povestea mi-a placut, dar finalul a fost prea brusc, ca un dus cu apa rece, ca sa nu mai spun ca mi-as fi dorit un epilog.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
 17. Georgeta        ( citeste - Suflete captive din 6-12 )
  Primul comentariu pe: 2014-05-17 ~ 5 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Povestea mi se pare asemenatoare cu O Prada Usoara de Amanda Quick, adica el reuseste sa se insoare cu ea pentru bani, dar mult mai slabuta. Nu mi s-a parut deloc a fi un diavol, din contra un mielusel, si sutin si eu ca finalul a fost scurt si dezamagitor. Ideea nu este rea defel, mai ales cand protagonistii ajung in final sa se indragostesca, dar, dat fiind titlul atat de antrenant, ma asteptam la alta evolutie a povestii in sine.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 18. charm        ( citeste - Maine de Guillaume Musso din 5-02 )
  Primul comentariu pe: 2014-04-14 ~ 11 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4


  Cum sa cuceresti un diavol :devil2: -- de Vicky Dreiling

  In 5 ani de cand participa la balurile londoneze, Amy Hardwick fusese doar odata invitata la dans si asta cu ajutorul unor pile (sac!!). Ea facea parte dintr-un fel de club al fetelor „care nu erau niciodata invitate la dans”. Aflata in ultimul sezon de care mai putea beneficia (era in gazda la o buna prietena, Lady Georgette) se hotareste sa schimbe ceva….. si prima ..a fost hainele. Dintotdeauna a avut talent la desen, asa ca acesta, dublat de bun gust au ajutat-o sa faca niste schite reusite puse in practica de o croitoreasa priceputa ce au avut un rezultat de senzatie…. acum mai ramanea sa-si schimbe si atitudinea fata de barbati.

  William Darcett, fiul cel mic al contilor Hawkfield era din tagma celor mai rai destrabalati, asa ca era poreclit Diavolul :devil2: . Impreuna cu prietenii sai Bellengham (Bell) si Fordham se vanturase vreo 4 ani pe continent. Numai ca familia sa hotareste ca era pre mult, ca trebuie sa se opreasca din calatoriile sale destrabalate.. si sa se apuce de munca… altfel, ii vor taia resursele. Singur solutie era sa munceasca ca administrator pe domeniile familiei cel putin 1 an, sa stranga bani.. si abia apoi poate… liber la calatorii si distractie.
  Evident, William se va revolta si bazandu-se pe memoria sa extraordinara incearca sa isi castige „evadarea” cu jocul de carti; dar ghinion, pierde 20,000 de lire si trebuie sa recurga la planul B. Sfatuit de prietenii sai, o alege drept „victima” pe Amy, pe care o stia de la nunta fratelui sau dar si de la baluri… La urmatorul, Will incearca sa o compromita… dar Amy este o fata isteata si nu se lasa prinsa in lat, in plus ii va interzice sa se mai apropie de ea.
  Amarat, Will, ajunge la concluzia ca planul B nu-i de el, drac, drac, dar mai avea in el o urma de constiinta si gaseste ca ultima solutie sa marturisesca datoria la carti fratelui sau si apoi sa se apuce de munca pentru a o plati…
  …….doar ca pana sa faca asta o insoteste pe mama sa la o petrecere organizata in casa parintilor Georgettei, unde nu stiu cum se face ca ajunge in pivnita gazdei, bine garnisita cu vinuri de soi. Tocmai acolo nimereste si Amy, care nu isi mai gasea locul, abatuta pentru ca realizase ca se purtase urat cu fetele din clubul celor care nu dansau…..pana sa se dezmeticeasca, cei doi sunt inchisi in pivnita de un majordom zelos, …. ajung sa petreaca o noapte intreaga stand de vorba (culmea, chiar prieteneste!), colaborand pentru a deschide usa cu agrafele de par ale lui Amy, band o sticla de vin si in final incercand sa se incalzeasca… imbratisati :llove: de frig. :freez1: … In final sunt descoperiti si desi s-au opus, presiunea familiei si a societatii i-a obligat sa se casatoreasca.
  Pana la acest punct, cartea a decurs aproape clasic (parca citeam o carte de Jane Austen), eii, ………de aici incolo am fost foarte curioasa sa vad cum se rezolva povestea lui Will si Amy……………si pot spune ca, da mi-a placut… vom descoperi de ce Will a ales sa fie „baiat rau”… cum cei doi vor deveni prieteni, cum isi vor marturisi secretele, daca si cum se vor ierta si daca dragostea va invinge.
  Mai exista si o alta poveste de dragoste (mai condensata) cea intre Lady Georgette si contele Beaufort.. care a decurs clasic, cu vazut, placut, facut curte, vizite, declaratii,…. si evident casatorie. … initial m-a intrigat (de ce sa mai citesc si despre astia doi?) … dar fiecare poveste are propriile incercari. Chiar si „norocoasa” Georgette a avut propriile incertitudini pana sa accepte cererea in casatorie.

  Cartea face parte dintr-o serie… care a ramas netradusa.. am vazut ca prima ar fi povestea lui Marc si a Juliannei (fratele lui Will si prietena lui Amy) …apoi urmeaza poveste lui Bell (prietenul lui Will)… samd… Ar fi interesant de citit si aceste povesti … pentru ca stilul lui Vicky Dreiling desi fara sa ma dea pe spate a fost placut, fara sa ma plictiseasca.

  Nota mea este 9.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 6 Thumb down 0
 19. nicol        ( citeste - Primul pas casatoria din 3-07 )
  Primul comentariu pe: 2013-02-14 ~ 14 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Charm, as fi dorit si eu sa citesc si alte carti ale autoarei.Cine stie poate in viitor o sa avem acesta sansa. Mie mi-a placut cartea.

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Cadou sub brad Candela Suflu in lumanari Zapada A venit iarna Alt cadou Am primit cadoul

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.