Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cum sa cuceresti un diavol – de Vicky Dreiling

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (20 votes cast)

 

CUM SĂ CUCEREŞTI UN DIAVOL

de Vicky Dreiling

 

Titlul în engleză: How to Ravish a Rake

Număr pagini: 277

An apariţie: 2012

Seria How To: How to Marry a Duke, How to Seduce a Scoundrel, Cum să cucereşti un diavol

Editura Alma/Litera

Traducere: Lorena Ranga

Listă cărţi Vicky Dreiling – clic

 

Încă de la începutul cărţii remarcăm că orice femeie poate să fie frumoasă atât timp cât doreşte să-şi pună în evidenţă atuurile. Printr-o astfel de experienţă trece şi eroina noastră – Amy Hardwick. Dacă la debut era o tânără ştearsă şi pe care nu o băga nimeni în seamă, câţiva ani mai târziu o găsim într-o sală de bal, înfăţişarea ei este mult mai bună, hainele sunt mult mai frumoase şi nu mai pare atât de timidă. Cel mai important aspect la o femeie este să aibă încredere în ea, să se simtă bine în pielea ei, să se simtă frumoasă, iar toţi ceilalţi din jurul ei vor avea un  singur lucru de spus „ce frumoasă eşti!„. Altfel, degeaba eşti frumoasă dacă îţi lipseşte acel ceva din interior, acea încredere pe care trebuie să o emani. Eroina are o problemă în privinţa încrederii şi nu doar că nu are încredere în ea, dar mai târziu o să vedeţi că nu are încredere nici în William. Şi totuşi, mi-a plăcut de ea, de naturaleţea, blândeţea, puritatea, iubirea şi curajul ei. S-a potrivit de minune cu William – amândoi mincinoşi :D dar capabili să iubească şi să-şi recunoască sentimentele.

Nu ştiu nimic legat de jocurile de noroc şi nu reprezintă o atracţie pentru mine, dar la începutul cărţii o să întâlniţi scena în care William Darcett nu mai primeşte sprijin financiar din partea familei – exceptând cazul în care se căsătoreşte, aşa că merge să joace banii pe care nu-i are. Vicky Dreiling a explicat cum juca William, ce cărţi avea şi deşi nu pricepeam în totalitate jocul, m-a ţinut în suspans. Ştiam că pierde sau cel puţin aşa credeam, dar tot mă stresam. Uneori câştiga şi atunci mă întrebam „dar cât o să piardă la final„. Este un personaj plăcut. În ciuda faptului că pare un diavol, până ce şi el îşi dă seama că are conştiinţă şi sentimente şi că nu poate să-şi bată joc de o femeie nevinovată – Amy Hardwick. A fost foarte drăguţ când şi-a dat seama că a pierdut ocazia să-i câştige inima şi s-a retras, dar şi mai frumos mi s-a părut când s-a comportat ca un adevărat gentleman în pivniţă, atât înainte cât şi după ce au fost închişi acolo. Foarte frumoasă această scenă, la fel şi cea cu căsuţa din pom, pactul pe care-l fac, apoi cum se aţâţă unul pe celălalt, dar mai ales William pe Amy.

De parte erotică nu ştiu ce şi cum să vă spun. Ideea este că mireasa neprihănită din cartea noastră, este timidă şi de aceea face pact cu Diavolul (cum s-ar spune). Numai că o să şocheze puţin. Timidă, timidă şi fuge de sexul pentru începători, dar sare din prima la cel pentru avansaţi. Citiţi şi o să aflaţi cum decurg lucrurile. Nu este o scenă exagerată, dar dacă stai să te gândeşti la timiditatea şi puritatea ei… parcă te determină să-ţi pui semne de întrebare şi de exclamaţie.

Amy şi William au fost un cuplu frumos şi m-am bucurat mult să le citesc povestea. Îmi doresc foarte mult să citesc şi cartea „How to Seduce a Scoundrel” şi presimt că este o carte cel puţin la fel de frumoasă ca şi aceasta. Sunt convinsă că şi voi o să aveţi aceeaşi dorinţă. „Cum să cucereşti un Diavol” are romantism, erotism, suspans din plin deşi pare a avea acţiune simplistă, şi transmite emoţii cititorului. Eu cel puţin, am fost în permanenţă în tensiune. Două dorinţe aş fi avut: eroii cărţii să-şi mărturisească secretele mai din timp, iar în al doilea rând, finalul mi-l imaginam mai complet, mai complex, mai profund, mai bine conturat. A, şi neapărat un epilog :mrgreen: .

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descriere:

Londra, 1818

Amy Hardwick şi-a făcut debutul la vârsta de şaptesprezece ani şi visase să fie regina balului în acea seară, dar contrar aşteptărilor, fusese intimidată pentru că nu cunoştea pe nimeni aflat în sala balului. De la visul cu regina balului ajunsese la realitatea în care se asemăna cu Cenuşăreasa dacă era să se compare cu toate celelalte tinere îmbrăcate în haine mult mai frumoase. În timp ce ele erau invitate la dans, Amy stătea alături de fetele care nu primeau invitaţii. Anii au trecut, iar Amy a primit o singură invitaţie la dans şi asta pentru că fetele timide nu reprezentau o atracţie pentru bărbaţi. Au trecut cinci ani şi din nou se afla într-o sală de bal, cea a familiei Beresford, iar Amy îşi propusese cu îndârjire un lucru – să profite de ocazie şi să scape de reputaţia de fată care nu primea invitaţii la dans.

Chiar şi William Darcett, zis Diavolul de către presa de scandal, se afla în sala de bal. Amy nu era încântată de prezenţa lui şi nu-şi dorea să dea ochii cu el. Îl întâlnise la nunta prietenei ei, Julianne cu fratele Diavolului, care avusese loc vara trecută, iar întâlnirea fusese una groaznică. Pentru Amy, el era cunoscut pentru jocurile de noroc, petreceri extravagante, viciile lui şi nenumăratele lui aventuri. Deşi spera să scape nevăzută, după ce prietenele ei sunt invitate la dans, Amy părăseşte sala de dans, ajunge pe un palier unde îl zăreşte pe Diavol stând de vorbă cu o femeie şi atunci încearcă să se strecoare fără să o vadă. Reuşeşte să treacă de cei doi şi intră în bibliotecă, iar la scurt timp apare şi Diavolul care părea să-şi fi dat întâlnire acolo cu o femeie numită Alicia. Puţin a lipsit ca aceasta să-i găsească şi să-i distrugă complet reputaţia lui Amy.

Pentru că William împlinise douăzeci şi şase de ani şi era considerat cel mai desfrânat burlac din Anglia, familia îi cere să se căsătorească. Fugise atâta vreme de capcana căsătoriei, ca acum să fie aruncat într-una. Mai mult decât atât, i se spune că are nevoie de o ocupaţie dacă nu se căsătoreşte, şi că cel mai bine ar fi să lucreze la biserică sau ca administrator pentru fratele său, Hawk. Cum acesta a ales să respingă dorinţele familiei, a pierdut orice fel de finanţare din partea acestora. Şi cum altfel ar putea să facă rost de bani dacă nu din jocurile de noroc? Însă există o problemă – Will pierde douăzeci de mii de lire, bani pe care nu-i deţine. Bell, prietenul lui, îi dă un sfat, şi anume să se căsătorească cu o femeie timidă. El avea să fie sprijinit financiar de familie, ea ar fi avut averea ei, apoi ar fi putut să o părăsească şi să-şi vadă de călătoriile lui. Chiar îl îndeamnă să fie atent la fetele neinvitate la dans, dar mai ales la domnişoara Hardwick.

Îi urmează William sfatul? Ce ar spune Amy dacă ar afla că William o curtează numai din cauza averii? O să-l ierte pentru întâmplarea cu punciul vărsat pe rochia ei? Dar pentru intenţiile lui ascunse în spatele seducţiei? Cine este domnul Crawford şi ce legătură are cu Amy? Ce secret îi ascunde Amy lui  William?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,75/10

 

Cum cuceresti un diavol-horz

4 stelute   2
5 stelute   10
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Participa si tu la comentarii:


 1. Povestea mi se pare asemenatoare cu O Prada Usoara de Amanda Quick, adica el reuseste sa se insoare cu ea pentru bani, dar mult mai slabuta. Nu mi s-a parut deloc a fi un diavol, din contra un mielusel, si sutin si eu ca finalul a fost scurt si dezamagitor. Ideea nu este rea defel, mai ales cand protagonistii ajung in final sa se indragostesca, dar, dat fiind titlul atat de antrenant, ma asteptam la alta evolutie a povestii in sine.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 2. 4


  Cum sa cuceresti un diavol :devil2: -- de Vicky Dreiling

  In 5 ani de cand participa la balurile londoneze, Amy Hardwick fusese doar odata invitata la dans si asta cu ajutorul unor pile (sac!!). Ea facea parte dintr-un fel de club al fetelor „care nu erau niciodata invitate la dans”. Aflata in ultimul sezon de care mai putea beneficia (era in gazda la o buna prietena, Lady Georgette) se hotareste sa schimbe ceva….. si prima ..a fost hainele. Dintotdeauna a avut talent la desen, asa ca acesta, dublat de bun gust au ajutat-o sa faca niste schite reusite puse in practica de o croitoreasa priceputa ce au avut un rezultat de senzatie…. acum mai ramanea sa-si schimbe si atitudinea fata de barbati.

  William Darcett, fiul cel mic al contilor Hawkfield era din tagma celor mai rai destrabalati, asa ca era poreclit Diavolul :devil2: . Impreuna cu prietenii sai Bellengham (Bell) si Fordham se vanturase vreo 4 ani pe continent. Numai ca familia sa hotareste ca era pre mult, ca trebuie sa se opreasca din calatoriile sale destrabalate.. si sa se apuce de munca… altfel, ii vor taia resursele. Singur solutie era sa munceasca ca administrator pe domeniile familiei cel putin 1 an, sa stranga bani.. si abia apoi poate… liber la calatorii si distractie.
  Evident, William se va revolta si bazandu-se pe memoria sa extraordinara incearca sa isi castige „evadarea” cu jocul de carti; dar ghinion, pierde 20,000 de lire si trebuie sa recurga la planul B. Sfatuit de prietenii sai, o alege drept „victima” pe Amy, pe care o stia de la nunta fratelui sau dar si de la baluri… La urmatorul, Will incearca sa o compromita… dar Amy este o fata isteata si nu se lasa prinsa in lat, in plus ii va interzice sa se mai apropie de ea.
  Amarat, Will, ajunge la concluzia ca planul B nu-i de el, drac, drac, dar mai avea in el o urma de constiinta si gaseste ca ultima solutie sa marturisesca datoria la carti fratelui sau si apoi sa se apuce de munca pentru a o plati…
  …….doar ca pana sa faca asta o insoteste pe mama sa la o petrecere organizata in casa parintilor Georgettei, unde nu stiu cum se face ca ajunge in pivnita gazdei, bine garnisita cu vinuri de soi. Tocmai acolo nimereste si Amy, care nu isi mai gasea locul, abatuta pentru ca realizase ca se purtase urat cu fetele din clubul celor care nu dansau…..pana sa se dezmeticeasca, cei doi sunt inchisi in pivnita de un majordom zelos, …. ajung sa petreaca o noapte intreaga stand de vorba (culmea, chiar prieteneste!), colaborand pentru a deschide usa cu agrafele de par ale lui Amy, band o sticla de vin si in final incercand sa se incalzeasca… imbratisati :llove: de frig. :freez1: … In final sunt descoperiti si desi s-au opus, presiunea familiei si a societatii i-a obligat sa se casatoreasca.
  Pana la acest punct, cartea a decurs aproape clasic (parca citeam o carte de Jane Austen), eii, ………de aici incolo am fost foarte curioasa sa vad cum se rezolva povestea lui Will si Amy……………si pot spune ca, da mi-a placut… vom descoperi de ce Will a ales sa fie „baiat rau”… cum cei doi vor deveni prieteni, cum isi vor marturisi secretele, daca si cum se vor ierta si daca dragostea va invinge.
  Mai exista si o alta poveste de dragoste (mai condensata) cea intre Lady Georgette si contele Beaufort.. care a decurs clasic, cu vazut, placut, facut curte, vizite, declaratii,…. si evident casatorie. … initial m-a intrigat (de ce sa mai citesc si despre astia doi?) … dar fiecare poveste are propriile incercari. Chiar si „norocoasa” Georgette a avut propriile incertitudini pana sa accepte cererea in casatorie.

  Cartea face parte dintr-o serie… care a ramas netradusa.. am vazut ca prima ar fi povestea lui Marc si a Juliannei (fratele lui Will si prietena lui Amy) …apoi urmeaza poveste lui Bell (prietenul lui Will)… samd… Ar fi interesant de citit si aceste povesti … pentru ca stilul lui Vicky Dreiling desi fara sa ma dea pe spate a fost placut, fara sa ma plictiseasca.

  Nota mea este 9.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 6 Thumb down 0
 3. nicol        ( citeste - Primul pas casatoria din 3-07 )
  Primul comentariu pe: 2013-02-14 ~ 14 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Charm, as fi dorit si eu sa citesc si alte carti ale autoarei.Cine stie poate in viitor o sa avem acesta sansa. Mie mi-a placut cartea.

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 4. andra        ( citeste - din 5-26 )
  Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  Zilele astea am recitit cartea. Nu-mi mai aduceam aminte de ea si am gasit-o in biblioteca. Cred ca am citit-o cu mai mult de 1 an in urma sau ceva de genul… Parcurgand-o, mi-am reamintit ca mi-a placut inca de prima data. Debuteaza putin mai greut, dar necesar, pt a ne introduce in poveste.

  Cel putin la inceput, Amy apare ca o femeie care se muleaza pe profilul societatii acelei epoci, dar care, neajutata de o frumusete trupeasca si nici de vreun titlu sonor, risca sa ajunga fata batrana (ma amuza ca in acele vremuri, la varsta de 23-25 de ani erai considerata asa). Dar, stiind ca va fi ultimul ei sezon, decide cu mult curaj sa-si schimbe atitudinea fata de ceilalti membri ai societatii sii infatisarea -- prin vestimentatia mai eleganta si mai indrazneata, pe care o concepe chiar ea. Bun, asta n-o ajuta prea mult in prima faza, dar e suficient pt a atrage macar putin atentia lui Will.

  Cu toate ca ei ajung impreuna si casatoriti datorita unei conjuncturi nefericite, macar au intelepciunea de a depune eforturi si de a-si cladi o viata impreuna cel putin multumitoare. Mi-a placut la nebunie cum a crescut relatia dintre ei, cum au luat-o incetisor, cu inceputul, cum s-au tachinat si s-au amuzat impreuna si cum s-au descoperit unul pe altul, atat mental, cat si fizic.. Cam asa cum e si normal acum: mai o imbratisare, mai un sarut, o pipaiala (scuze limbajul, dar cuvantul era necesar), discutii mai mult sau mai putin intime. Si trebuie sa recunoastem ca, in acea epoca, asa ceva nu ar fi fost posibil printr-o curtare „potrivita”.

  Povestea este incitanta, lipsa actiunii fizice fiind inlocuita de descrieri ample ale trairilor personajelor, prin dialoguri edificatoare asupra caracterelor, prin faze pline de umor, dar si prin intelegerea felului de a gandi al unor oameni ce apartineau unor vremuri cu reguli sociale foarte stricte si, de multe ori, exagerate. Partea erotica nu iese din comun fata de alte carticarti, dar e de inteles avand in vedere relatia dintre Amy si Will si chiar e de preferat asa.

  Finalul a fost, intr-adevar, exploziv dpdv sentimental, incununand exact complexul simtamintelor celor doi. Dar, nu pot sa nu o spun si eu, a fost mult prea brusc, exact ca o galeata cu gheata turnata in capul cititorului.

  Totusi, dau nota 10. Cartea se bifeaza la preferate.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 6 Thumb down 0
 5. Si eu mi-as dori dar nu stiu cand si daca o sa ni se indeplineasca dorinta :heart5:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Candela Suflu in lumanari

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.