Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ducele pacatului de Elizabeth Hoyt

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)

 

Ducelui păcatului

de Elizabeth Hoyt

 

Titlul în engleză: Duke of Sin

Număr pagini: ~360

An apariţie: 2016 (apare in USA pe 31 mai 2016) (apare în România pe 5 noiembrie 2016)

 

Seria Maiden LaneDorinţe ascunsePlăceri vinovateO pasiune imposibilăFantoma din St. GilesLordul întunericuluiDucele nopţii, Dragul meu necunoscutBravul meu căpitan, Sweetest scoundrel, Duke of Sin

 

Mulțumesc Anais pentru descrierea cărții:

UN BĂRBAT AL PĂCATULUI

Răvășitor de frumos. Înșelător. Fără scrupule. Valentine Napier, Ducele de Montgomery, e cel despre care Londra șopteste prin budoare si în aleile lăturalnice. Un bandit notoriu si un șantajist, Montgomery s-a întors din exil, ca să se răzbune pe cei care i-au făcut rău. Dar ceea ce va gasi el in propriul dormitor e posibil să-i ruineze toate planurile.

O FEMEIE A CINSTEI

Născută copul nelegitim, menajera Bridget Crumb este isteață, curajoasă și extrem de loială. Atunci când mama ei aristocrată devine ținta unui șantajist, Bridget își uneste forțele cu personalul din reședinta Ducelui de Montgomery, în căutarea dovezilor incriminatoare și va da peste ceva cu mult mai periculos.

ȘI UN SECRET… CARE-I POATE DISTRUGE PE AMÂNDOI

Uimit de sfioasa prefăcută și totodată un surprinzător de ingenios spion din casa lui, Montgomery devine curios. Si chiar dacă încearcă, Bridget nu-i poate rezista fermecătorului duce, foarte talentat în a descoperi secretele oamenilor. Acum că amândoi au început un joc de-a șoarecele și pisica, fără reguli, în care orice e permis, își vor da seama în curând că amândoi au secrete-și niciunul nu e atât de păcătos-sau de nevinovat- după cum s-ar putea crede.”

 

Mulțumesc Olly pentru recenzia cărții – 22 iulie 2016.

Carțile acestei autoare mă fac să mă topesc!

Atîta pasiune și nebunie în ele. Nici Duke of Sin nu s-a lăsat mai prejos decît celelalte cărți din serie, deși atmosfera aici este mult mai întunecată și mai sinistră. Cel puțin așa am simțit eu. Cartea își merită pe deplin titlul, pentru că Ducele păcatului – Valentine Napier este întradevăr plin de păcate.

Țin să nu dau vina pe el pentru ceea ce este defapt, deoarece a crescut într-o amosferă vicioasă. Propria mamă l-a considerat un demon încă de cînd l-a născut, și l-a urît pînă în ultima clipa a vieții ei. Tatăl însă era un psihopat total (obiceiurile lui bolnave sunt menționate și în Sweetest Scoundrel, povestea lui Asa și Eve – sora lui Valentine). Deci … acest tată și-a învățat copilul să înabușe orice sentiment de iubire, ucigînd pisicile pe care Valentine le iubea atît de mult, chiar în fața ochilor lui. Deci, vă puteți imagina cu ce mentalitate a crescut bietul băiat. Pentru el nu există noțiune de discernămînt, el nu înțelege diferența dintre bine și rău, iubirea fiind o slăbiciune. Pentru el nu există reguli, el face ce vrea, cînd vrea și cu cine vrea. El este judecătorul și călăul în același timp. Deci, cu alte cuvinte este un șantajist, un ucigaș, un om fără scrupule. Pe de altă parte, Bridget este total opusul lui. El însuși o vede ca o sfîntă, inocentă și neatinsă de păcat, deși în realitate are și ea trecutul și rănile ei. La început relația lor este ca un joc dea șoarecele și pisica.

Valentine știe că Bridget se află în casa lui pentru a găsi dovezi care el le folosește pentru șantaj. Dar o lasă să își facă jocul, pînă o prinde în plasă. Fiecare gest, fiecare mișcare, fiecare cuvînt a acestei femei trezește în el o dorița animalică de a o poseda. La început, Bridget pare să se teamă de el, mai ales că Valentine se străduie să îi arate deschis parțile lui cele mai negre, chiar ucigînd amantul mamei lui în fața ei. Pe parcurs însă dă dovadă de un curaj enorm, îl înfruntă deschis și îl mustră. Devine un fel de conștiință pentru el, încercînd să îl învețe ce e bine și ce e rău. Ea aduce căldură în viața lui, și încet, încet topește inima lui de gheță. Prima lor noapte de dragoste e atît de intensă și profundă încît nu am cuvinte să o descriu.

Felul cum descrie autoarea scenele de sex sunt atît de deschise, carnale, perverse și incredibil de fierbinți. Și această scenă e cu atît mai fierbinte cu cît înțelegem obsesia lui Valentine pentru Bridget, practic vrea să o devoreze, să o facă doar a lui. Mi-a plăcut mult acest lucru la el, mi-a plăcut că se simțea atins de lacrimile ei, nu suporta ideia ca cineva să o jignească în vriun fel, ar fi fost în stare să ucidă dacă cineva ar îndrăzni să o rănească. Și chiar asta face pînă la urmă, va ucide pentru ea.

Acțiunea cărții este pe măsură. Dacă începi cartea, nu te mai poți lăsa de ea pînă la ultima pagină. La început am fost sceptică un pic din cauza comportamentului extrem de vicios al eroului principal. Dar dupa aia mi-a plăcut. Este povestea unui om care are nevoie de salvare și eliberare din propria lui inimă neagră. Și această salvare vine în persoana lui Bridget. Un lucru ce m-a dezamăgit a fost faptul ca autoarea nu a explicat cum și-a pierdut Bridget virginitatea. Avînd în vedere că nu a fost niciodată îndrăgostită în trecut, cred ca cititorii ar fi meritat o explicație pentru această pierdere. Dar presupun ca acest detaliu a fost lăsat la imaginația cititorului.

Abia aștept și povestea Ducelui de Kyle și a puștoaicei Alf, ambele personaje ne sunt întroduse în această carte. Se pare că va apărea la toamnă in engleză.

duke of sin

5 stelute   1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Ducele pacatului de Elizabeth Hoyt, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!


Participa si tu la comentarii:


 1. Andra        ( citeste - din 5-26 )
  Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Abia o aștept. . :crazye:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 2. charm        ( citeste - Dorinta de Mary Balogh din 10-23 )
  Primul comentariu pe: 2014-04-14 ~ 11 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  :panda1:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Abia o astept si eu :hula1:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Buttercup :

  Valentine Nepier, duce de Montgomery -- the perfect villain :heart1:
  Okay, deci nu cred ca există femeie pe lumea asta care să nu viseze la un moment dat că va putea îmblânzi un ticălos, cel mai mare ticălos!, că nu-l va putea face pe acesta să renunțe la tot pentru iubire… Iar pornind de la fantezia asta a curs multă cerneală. Povestea lui Val este însă, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grozave (Geez, am adorat personajul asta…)
  EH este una dintre scriitoarele mele preferate. Nu! seria Maiden Lane este una dintre preferatele mele și asta mai ales datorită personajelor masculine create de autoare. Încă nu mă pot hotărî care dintre ei este mai grozav, dar asta e altă poveste.
  Oricum, am văzut că va apărea și în limba română Duke of Sin și pentru că mi-am spus că trei săptămâni este prea mult să aștept am pus mâna pe Kobo și am citit a doua oară cartea în engleză. Asta nu înainte de a le relua și pe celelalte (Așa că am avut o săptămână plină!).
  Chiar dacă acțiunea cărții nu este una atât de spectaculoasă pe cât m-aș fi așteptat, date fiind antecedentele lui Val și începutul furtunos -- o prinde pe Bridget cocoțată în vârful patului său, căutând dovezile unui șantaj -- povestea se construiește frumos în jurul conceptului de ying și yang, alb și negru, înger și demon. Val o numește pe Bridget ”inchizitorul” lui și nu doar că nu se căiește pentru tot ce face, sau că nu se justifică în nici un fel, dar mai și încearcă pe tot parcursul cărții să o facă să creadă despre el tot ce poate fi mai rău. Un exemplu este momentul în care încearcă să o sperie și îi spune (o să încerc o traducere, sper că cea din cartea de la Lira va fi mai bună) ”Ăsta sunt eu […] Eu sunt răzbunarea. Eu sunt ura. Eu sunt păcatul personificat. Să nu mă confunzi niciodată cu eroul acestei povești pentru că nu sunt și nu voi fi niciodată. Eu sunt ticălosul”. Și totuși, Val cel care susține că nu are inimă, pentru că aceasta este închisă într-o cutie, atunci când iubește o face cu toată ființa lui, se dăruiește cu totul și este în stare de orice pentru îngerul lui. Iubește cu o pasiune dusă până la extrem, până la nebunie, până la obsesie, pentru că un om care nu face diferența dintre bine și rău, dintre alb și negru, nu are limite.
  De cealaltă parte este Bridget, menajera bastardă, care încearcă să își ajute mama să scape de șantaj, fără a cere nimic în schimb de la cea care i-a dat naștere. Cea pe care Val o vede ca pe un înger răzbunător trimis pentru el. Bridget care, în ciuda faptului că îl vede în momentul în care ucide un om cu sânge rece sau că îl șantajează fără menajamente pe rege, îi găsește acestuia scuze doar pentru că el salvează un câine pentru ea, sau pentru că îl aude delirând despre pisici. Dincolo de asta, am fost dezamăgită de unele decizii pe care le-a luat pe parcursul cărții, dar cred că i se pot ierta toate pentru că a reușit să-l îmblânzească pe Val.
  Una peste alta, am simțit că întreaga carte este despre Ducele de Montgomery și că Bridget are un supporting role și cu toate că este personaj principal, la sfârșit am avut impresia că rolul ei era cel de a-l pune pe Valentine în lumina reflectoarelor, de a-l scoate pe el în evidență.
  Concluziile: Cartea este minunată, cu personaje frumoase și plină de erotism, dar asta nu e o noutate când vine vorba de EH. Eu m-am delectat cu ea de două ori și abia aștept să citesc și varianta în limba română.
  P.S.
  Că tot a venit vorba de ”abia aștept” pot să spun că sunt nerăbdătoare să citesc următoarea carte -- Duke of Pleasure -- povestea lui Alf și a lui Kyle. Am văzut câteva recenzii de pe Goodreads și cei care au citit-o sunt încântați de ea. Am totuși impresia că va fi diferită de cărțile din serie cu care ne-am obișnuit, ceea ce nu știu dacă va fi un lucru bun sau nu -- nu mai e însă mult până la sfârșitul lunii noiembrie când va apărea pe piață.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 8 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Candela Suflu in lumanari

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.