Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Libertatea: „Masca dragostei” de Lorraine Heath

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

 

Masca dragostei

de Lorraine Heath

 

Aparitie: sambata, 10 februarie 2018, cu ziarul Libertatea

Preţ revistă + carte romantică:  13,99 lei

 

Titlul în engleză: A matter of temptation

Număr pagini: ~

An apariţie: 2005 (in USA) / 2018 (Romania)

Seria Lost Lords / Lorzii pierduți: Secretul contesei, Masca dragostei, Promise Me Forever

 

 

Mulțumesc Claudia Mioara pentru recenzia cărții.

Masca dragostei de Lorraine Heath e o carte plina de dragoste, cu un subiect inedit.

Robert e duce si are o viata foarte grea, fiind intemnitat de la varsta de 18 ani, nevinovat. La putin timp de la intemnitare, fratele lui geaman, mai mic cu cateva minute ii trimite un bilet cu o taietura dintr-un ziar, unde il anunta de moartea parintilor lui si se semneaza cu titlul de duce. Acest frate a facut totul pentru a fi duce pe nedrept! Robert reuseste sa evadeze, in sfarsit, dupa 8 ani de detentie! Ajunge acasa si-l face prizonier pe fratele sau si-l trimite in inchisoare, in locul lui, pentru a gusta placerile unei astfel de vieti! Se gandeste ca de a doua zi isi va trai si el tineretea, va avea aventuri, se va distra.

Insa a doua zi afla ca e casatoria lui! Nu se poate sustrage, pentru ca va atrage atentia asupra lui si a identitatii lui! Cand o vede in bisetica pe Torie, ramane inmarmurit! E o femeie frumoasa! Se casatoresc si Robert isi promite sa nu se atinga de ea, crezand-o indragostita de fratele lui. Insa Torie e si o femeie blanda, cu un zambet minunat! Robert nu poate rezista mult langa aceasta minunatie!

Cand ajung in casa copilariei lui, el se duce in camerele parintilor lui sa-i jeleasca si ordona ca sotia lui sa fie cazata cat mai departe, in alta aripa a casei! Torie e suparata si pleaca sa se plimbe si se rataceste. Vine si ploaia! Robert porneste in cautarea ei si-o ia pe calul lui! Apoi va schimba ordinul si-o va caza in camera ducesei! Torie se indragosteste de sotul ei, care pare foarte schimbat de cel pe care-l cunostea inainte de casatorie! Dar sotul ei o saruta, insa nu vine in camera ei pentru a consuma casatoria!

Cartea e minunata! Povestea dintre doi straini care se casatoresc si se indragostesc e minunat scrisa! Apare si fratele lui Robert care ameninta sa distruga totul! Insa totul se termina cu bine! Epilogul e superb!

Nota 10!

 

Copertă USA:

Copertă România:

Cărţi romantice din colectia Iubiri de poveste (listă)
Carti Iubiri de poveste (februarie 2018)
Liste cărţi autoare
Lista carti Lorraine Heath

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Libertatea: "Masca dragostei" de Lorraine Heath, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Votez cartea cu (4.5 / 2)

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

15 comentarii la "Libertatea: „Masca dragostei” de Lorraine Heath"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Cand dragostea ucide de Raluca Butnariu

Cărțile autoarei sunt mai mult decât bine venite. ap ap

Cerasela
(cititor)
Cerasela citeste: Vanesa kelly

Si pentru mine,chiar dacă în ultimul timp traducerea cărților lasă de dorit

Isabel
(cititor)
Isabel
Votez cartea cu :
     

La 18 ani, Robert Hawthorne, moștenitorul ducelui de Killingsworth, a fost închis, în urma uneltirilor fratelui său geamăn, John, în moderna închisoare model de la Pentonville. A rămas acolo 8 ani, deoarece deținuții erau obligați să poarte un soi de capișon care le ascundea trăsăturile, atunci când erau scoși la plimbare prin curte sau la slujba din biserică, li se interzicea să vorbească unii cu alții sau cu gardienii, iar în restul timpului stăteau într-o izolare totală. Ceea ce pare să corespundă adevărului în ceea ce privește condițiile de atunci de la Pentoville și ar explica de ce Robert nu a reușit să-și demonstreze identitatea. Până la urmă reușește să scape și să-l trimită în locul său pe John, până se va fi hotărât ce să facă în privința lui. Problema era că John îi luase locul ca duce, după moartea părinților lor, și întrucât erau gemeni identici, Robert nu avea nici o dovadă că el e cine spune că este. Ca atare, nu scoate o vorbă despre ce i s-a întâmplat. O altă problemă este că reușește să scape doar cu o zi înainte de nunta care trebuia să aibă loc între John (care poza în Robert) și Victoria (Torrie). Tulburat de anii petrecuți în acele condiții de izolare, Robert nu știe ce să facă și lasă ceremonia să meargă mai departe, căsătorindu-se cu frumoasa Torrie. Dar pentru că i se pare că aceasta ar fi fost îndrăgostită de John, decide să nu consume căsătoria, pentru a avea motive de anulare și a-i permite fetei să îl aibă pe John, după ce totul se va fi rezolvat. Evident, se ridică tot soiul de semne de întrebare și nu în primult rând cum a reușit Robert să-și mențină sănătatea mintală și bunătatea, când a trecut printr-un asemenea infern. Apoi, în condițiile în care este foarte atras de Torrie și își dă seama că ea e o persoană minunată, cum de se tot gândește să i-o dea fratelui său, care i-a făcut atâta rău. E o problemă pe care autoarea o rezolvă punându-l pe un prieten al lui Robert să-i explice exact acest lucru, că Torrie e soția lui după lege, că ea nu va putea, nici în cazul unei anulări, să se căsătorească cu fostul cumnat, și că i-ar face un teribil deserviciu lăsând-o pe mâna lui John. Dar sigur, pentru ca acțiunea să meargă înainte, e nevoie ca eroul nostru să fie chinuit de dorințe, remușcări și nehotărâri până când găsește o soluție. Pentru un bărbat care nu a avut în viața lui parte de o femeie, și care nu știu dacă putea avea acces la o educație teoretică, în pudibonda societate victoriană, parcă este cam prea priceput la pat…Torrie este drăguță dar puțin credibilă în îndrăzneala pe care o are de a-i face avansuri lui Robert, atunci când el ezită să o facă soția lui în adevăratul sens al cuvântului. Tinerele din era victoriană erau crescute într-o ignoranță și mai totală decât cele din vremea Regenței, li se vâra în cap că dorințele sexuale sunt păcătoase și că femeia trebuie să fie un receptacol pasiv al dorinței și acțiunii bărbatului.
Sunt multe lucruri puțin plauzibile în această poveste, dar stilul autoarei este captivant, ca întotdeauna. Și am apreciat faptul că atunci când a fost vorba de lecturile personajelor, Lorraine Heath nu a menționat, ca mai toate autoarele de cărți romantice, doar Mândrie și prejudecată. Pentru Dumnezeu, această carte și-a avut epoca ei de glorie, cât a avut-o, în vremea Regenței, când cred că nici nu s-a știut că autoarea este o femeie. Succesul lui Jane Austen a venit mult mai târziu, o dată cu dezvoltarea feminismului modern. Chiar și în acea vreme, cred că mult mai la modă au fost romanele gotice ale lui Anne Radcliffe sau cele istorice ale lui Walter Scott. După care au fost alte mode literare, s-au citit surorile Brönte, Alexandre Dumas și Charles Dickens, alți autori despre care noi nu mai știm astăzi nimic, și tot așa. Sigur, o carte romantică istorică nu e un tratat academic, dar puțină documentare în privința vieții de fiecare zi nu face rău nimănui, și la această provocare Lorraine Heath răspunde destul de bine, în romanele ei plasate în plină eră victoriană, atât de deosebită de Regență.
În concluzie, în pofida incongruențelor, a fost o lectură antrenantă și plăcută.

erika
(cititor)
erika citeste: K.A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

Abia astept sa o citesc si eu wink

Titam
(cititor)
Titam citeste: Onoarea unui talhar de Christi Caldwell

Multumim pentru recenzie ,Isabel ! yeah

Lothlorien
(cititor)
Lothlorien citeste: Invitatia la vals - Mihail Drumes

Multumim Isabel! hallo4 zece
Sa ne amintim si de George Sand, care in copilarie crezusesem ca este barbat cand colo era de fapt o femeie. wink

Isabel
(cititor)
Isabel citeste: Amanda Quick, Darul focului

Da, Lothlorien, Georges Sand…Cred ca prima carte citita, de tipul acestor carti romantice pe care le citim acum a fost Indiana, scrisa de Aurore Dupin care semna Georges Sand. Imi amintesc bine ca atunci mi-am dorit sa pot citi si alte carti de acel tip. A durat ceva vreme pana a fost posibil…

dovis
(cititor)
dovis citeste: Acolo unde te conduce inima - Stephanie Laurens

Prezentarea ta imi place, ai dreptate si argumentezi frumos, dar spun inca o data -- dupa mine subiectul tuturor acestor carti e fantastic, tocmai pentru asta le citesc. Daca as fi vrut realitate, as fi citit drama grin
Ca asta e mai gogonata ca altele … e meritul autoarei si depinde de talentul ei cum se descurca sa ne atraga spre lectura haha1

Isabel
(cititor)
Isabel citeste: Amanda Quick, Darul focului

Total de acord, Dovis, citim aceste carti pentru ca vrem sa scapam din realitate. Ceea ce apreciez insa foarte mult este coerenta si credibilitatea caracterelor personajelor, atunci cand acestea exista. Cand o autoare s-a si documentat pentru reconstituirea atmosferei epocii, ma bucura si mai mult. In rest, am scris recenzia tocmai pentru ca mi-a placut cartea si m-am gandit ca dincolo de minusuri, are sanse sa le placa si altora.

charm
(cititor)
charm citeste: Un barbat indragostit de Lisa Kleypas

Multumim Isabel!!! zece_din_zece

Alexandra
(cititor)
Alexandra

ap ap ap ap zece_din_zece

Claudia+Mioara
(cititor)
Claudia+Mioara citeste: Masca dragostei de Lorraine Heath
Votez cartea cu :
     

Masca dragostei de Lorraine Heath e o carte plina de dragoste, cu un subiect inedit.
Robert e duce si are o viata foarte grea, fiind intemnitat de la varsta de 18 ani, nevinovat. La putin timp de la intemnitare, fratele lui geaman, mai mic cu cateva minute ii trimite un bilet cu o taietura dintr-un ziar, unde il anunta de moartea parintilor lui si se semneaza cu titlul de duce. Acest frate a facut totul pentru a fi duce pe nedrept! Robert reuseste sa evadeze, in sfarsit, dupa 8 ani de detentie! Ajunge acasa si-l face prizonier pe fratele sau si-l trimite in inchisoare, in locul lui, pentru a gusta placerile unei astfel de vieti! Se gandeste ca de a doua zi isi va trai si el tineretea, va avea aventuri, se va distra.
Insa a doua zi afla ca e casatoria lui! Nu se poate sustrage, pentru ca va atrage atentia asupra lui si a identitatii lui! Cand o vede in bisetica pe Torie, ramane inmarmurit! E o femeie frumoasa! Se casatoresc si Robert isi promite sa nu se atinga de ea, crezand-o indragostita de fratele lui. Insa Torie e si o femeie blanda, cu un zambet minunat! Robert nu poate rezista mult langa aceasta minunatie!
Cand ajung in casa copilariei lui, el se duce in camerele parintilor lui sa-i jeleasca si ordona ca sotia lui sa fie cazata cat mai departe, in alta aripa a casei! Torie e suparata si pleaca sa se plimbe si se rataceste. Vine si ploaia! Robert porneste in cautarea ei si-o ia pe calul lui! Apoi va schimba ordinul si-o va caza in camera ducesei! Torie se indragosteste de sotul ei, care pare foarte schimbat de cel pe care-l cunostea inainte de casatorie! Dar sotul ei o saruta, insa nu vine in camera ei pentru a consuma casatoria!
Cartea e minunata! Povestea dintre doi straini care se casatoresc si se indragostesc e minunat scrisa! Apare si fratele lui Robert care ameninta sa distruga totul! Insa totul se termina cu bine! Epilogul e superb! Nota 10!

erika
(cititor)
erika citeste: K.A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

Multumim pentru prezentare, Claudia!

Titam
(cititor)
Titam citeste: Onoarea unui talhar de Christi Caldwell

Multumim pentru recenzie ,Claudia Mioara ! yeah

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Micul print - Antonie de Saint-Exupery

Urmează și la mime. Până atunci, te felicit pentru recenzie! zece

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.