Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

O data pentru totdeauna – de Judith McNaught

Citeste "Demonii iubirii" de Anne K. Joy GRATUIT
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (25 votes cast)

 

O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA

de Judith McNaught

 

 

Titlul în engleză: Once and always

Număr pagini: 512

An apariţie: 1987

Seria : O dată pentru totdeauna, Ceva minunat, Aproape de cer

Editura Miron

Traducere:

Listă cărţi Judith McNaught – clic

 

 

Aş vrea să ştiu cu ce să încep, dar cred că mai întâi trebuie să îmi şterg zâmbetul tâmp de pe faţă – lăsat de această carte. Totuşi, nu pot. Mi-a dat o stare de spirit mult prea bună, ca atunci când ai fluturi în stomac. Nu sunt surprinsă de stare mea de bine din moment ce am citit o carte scrisă de Judith McNaught. Da, poate „Aproape de cer” nu s-a „apropiat” prea tare de mine şi nu dau vina pe carte, dar Judith McNaught este o autoare absolut fabuloasă. Ceea ce pune pe hârtie îţi intră în suflet, în minte şi te simţi sedat de atâta dragoste. Este aproape imposibil să nu pătrunzi în pielea personajului favorit.

Cartea vă aduce scene haioase, triste, pline de pasiune, de iubire, de suspans. Merită să o citiţi, să vă relaxaţi şi chiar să suferiţi uneori alături de personajele cărţii.

Că tot am spus de personaje şi scene, aş vrea să menţionez câteva aspecte:

– ducesa Claremont pare o femeie atât de rea, de urâtă, de posacă, dar a dovedit că este o bătrână tare simpatică şi modernă, iar mie mi-a plăcut mult de ea. Finalul i-a aparţinut şi i-a dat o notă mare de amuzament.

– Jason Fielding – l-am urât sute de pagini şi m-am rugat de nenumărate ori să vină clipa în care o să fie respins şi umilit de Victoria Seaton. M-am rugat ca el să îi ceară iertare ei, dar ea să îl ignore şi să îi provoace dureri sufleteşti pentru că le merita ţinând cont de comportamentul lui faţă de Victoria. Un bărbat bădăran, dur, incapabil să îşi arate iubirea  şi să lupte pentru o femeie. Totuşi, la final eram îndrăgostită de el.

– cam ciudată relaţia intimă dintre Katherine şi Patrick Seaton, părinţii Victoriei. Mi-ar fi plăcut să fie mai fericiţi din acest punct de vedere

– Charles Fielding – un bătrân extraordinar de simpatic şi de „Cupidon” – la fel ca şi ducesa Claremont. Scena cu atacul lui de inimă ca să obţină jurămintele de căsătorie dintre Jason şi Victoria, absolut formidabilă şi amuzantă :D. Eram convinsă că este un truc, dar nu mă aşteptam la jocul lui de cărţi cu doctorul – o noapte întreagă, în timp ce Victoria plângea şi se ruga ca el să scape cu bine.

 

- Acum nu mai am timp. Visul meu a fost ca tu şi Victoria să vă căsătoriţi. Am vrut să vă aveţi unul pe celălalt, când eu nu voi mai fi…

- O să am grijă de Victoria… o să mă căsătoresc cu ea, explică el repede, când Charles încercă să spună ceva.

- Juri? şopti el. Jură-mi că te vei căsători cu Victoria şi că vei avea mereu grijă de ea.

- Jur, spuse Jason şi expresia fermă din ochii lui o convinse pe Victoria că aceasta nu mai era o şaradă din partea lui. Jurase în faţa unui om pe moarte.

- Dar tu, copila mea? o întrebă acesta pe Victoria. Juri solemn că te vei căsători cu el?

- O să mă mărit cu el, şopti ea, sfâşiată.

- Acum pot să mor în pace.

 

Îşi petrecu restul nopţii în braţele lui Jason, păstrând o veghe tăcută, plină de rugăciune.

Charles îşi petrecu restul nopţii jucând cărţi cu doctorul Worthing.

 

- Ah, draga mea, acest „muribund” care ne-a chemat la căpătâiul lui şi care se ţinea cu o mână de mâna ta, în cealaltă îşi ţinea cărţile de joc.

- Ţinea ce? întrebă ea, între râs şi furie. Eşti sigur?

- Absolut, întări Jason, râzând încă. Le-am văzut când s-a mişcat pătura. Avea în mână patru dame.

Lectură plăcută!

FM, 

 

 

Descrierea cărţii:

Jason Fielding este fiul nelegitim al lui Charles Fielding şi al unei dansatoare fraţuzoaice, iar ignoranţa părinţilor i-au oferit lui Jason o copilărie urâtă, cu maltratări fizice, dar acum era un bărbat bogat, căsătorit, dar nefericit. Jason era căsătoria cu Melissa, o femeie uşoară care i-a dăruit un fiu, pe Jamie. Nesatisfăcuţi de viaţa lor în comun, Melissa fuge cu baronul Lacroix, dar decide să îl ia şi pe Jamie ca să îi ceară mai târziu o recompensă lui Jason pentru fiul lui. Planurile nu i-au ieşit cum a vrut ea pentru că vaporul s-a scufundat, iar pe Jason nu l-a durut că şi-a pierdut soţia, ci fiul său, singura persoană care îi oferea fericire. Consolarea avea să şi-o găsească în braţele a nenumărate femei frumoase.

Când Patrick şi Katherine Seaton suferă un accident şi pier, Victoria şi sora ei Dorothy sunt despărţite. Victoria era logodită cu Andrew Bainbridge, dar cum părinţii nu au fost de acord, au măsluit puţin lucrurile şi i-au îndepărtat.

Singurele lor rude aveau să fie străbunica lor – ducesa de Claremont şi un văr din partea mamei, dar mai degrabă o iubire a mamei lor – ducele de Atherton, Charles Fielding. Datorită asemănării dintre Victoria şi Katherine şi a trecutului acesteia din urmă, duce o respinge pe Victoria şi alege să o ia în grijă doar pe Dorothy. Charles plănuieşte să înfăptuiască ceea ce nu a putut el cu mulţi ani în urmă. Dacă ducesa de Claremont nu a permis căsătoria lui cu Katherine, el avea să o căsătorească pe Victoria cu Jason. Mi-a plăcut această idee, dar şi faptul că Victoria semăna perfect cu mama ei, aşa cum Jason semăna cu Charles. De aici începe o adevărată nebunie. Jason nu vrea să o ia de soţie, dar nici nu permite altui bărbat să o aibă chiar dacă el îi căuta un soţ – fie era slab de înger, fie nu călărea bine, fie era dur, fie pentru că pur şi simplu nu îi plăcea lui.

Când Charles primeşte o scrisoare de la Andrew prin care o informa pe Victoria că vine să o ia cu el, decide să facă lucrurile să se mişte puţin mai repede şi să îi căsătorească pe cei doi cât mai repede. Cum poţi înmuia inimile a doi tineri? Apelează la o boală gravă, la starea de „nu mai am timp”. Văzând suferinţa bătrânului, Jason şi Victoria îi jură că se căsătoresc, iar aceasta are loc peste o săptămână.

 

Din ziua căsătoriei începe războiul între Jason şi Victoria. Când crezi  sau îţi doreşti să apară scenele de dragoste, ei doi scot săbiile. Citiţi cartea! Este plină de acţiune, creează dependenţă şi scoate zâmbete la iveală. Citiţi şi descoperiţi dacă şi cum se îmblânzeşte ducesa de Claremont, de ce mi s-au părut amuzante scenele cu ea când vorbea de stră-strănepotul ei, ce se întâmplă la final cu ea şi Charles, cum îl îmblânzeşte Victoria pe Jason, cum îl determină să îşi părăsească iubitele, cum îl învaţă să ofere iubire, dar şi multe alte lucruri.

Ştiu că am vorbit mult, dar citiţi şi bucuraţi-vă de viaţă!

 

Nota pe care o acord cărţii: 10/10

 

O-data-pentru-totdeauna-tile

4 stelute   1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Citeste "Demonii iubirii" de Anne K. Joy GRATUIT

Participa si tu la comentarii:


 1. gabriela ionescu        ( citeste - Dansul seductiei - S.Jeffries din 3-27 )
  Primul comentariu pe: 2012-09-03 ~ 18 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Adina,stai linistita! Nici mie nu-mi place D.Steel. Am citit vreo trei carti.Este prea multa tristete in
  cartile ei,chiar daca pana la urma se rezolva cu bine. Vreau numai carti bune cu final fericit!

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 2. dovis        ( citeste - dragoste si trandafiri-linda howard din 3-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-06-12 ~ 19 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  si eu am o gramada de carti si de danielle steel si de barbara carland, dar acum mi se par puerile. imi plac in schimb doua filme ecranizari dupa cartile ei, pe care m-am straduit sa le obtin -- unul, care nu mai striu cum se numeste (trebuie sa verific acasa) cu un hugh grant tanar, dintos si pletos, fara zambetul care l-a consacrat si care mi-a placut grozav si cel de-al doilea film se chama jocul hazardului, cu un lord vulcan misterios de care m-am indragostit si printesa lui frumoasa, candida si viteaza, cu un caine minunat. spre rusinea mea nu am retinut numele actorilor principali (tatal ei ticalos este christopher plummer si mama lui ticaloasa este diana rigg), dar iubesc acest film.

  Place? Thumb up 2 Thumb down 0
 3. anna b        ( citeste - nimic.....din pacate! din 8-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-04 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Acum ca am citit ce ai scris despre O data prntru totdeauna”,vreau sa o citesc! Pe unde o gasesc?

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 4. anna b        ( citeste - nimic.....din pacate! din 8-23 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-04 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  multumesc, o s-o caut. Am mai citit cateva carti de aceasta autoare si mi-au placut tare mult.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Judith McNaught este una din autoarele mele preferate. Dintre cartile ei trebuie neaparat citite si „Withney, dragostea mea” sau „Regatul viselor” care sunt absolut superbe.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Petrutza        ( citeste - Infernul lui Gabriel din 6-15 )
  Primul comentariu pe: 2013-11-15 ~ 4 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4


  O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA -- de Judith McNaught

  Si mie mi-a lasat un gust placut, desi n-as putea sa spun cu precizie de ce.

  Poate si pentru ca relatia tensionata la inceput -- dintre personajele principale -- te indeamna sa citesti mai departe, ca sa vezi daca vor ajunge in cele din urma la sentimente cat de cat… bune/acceptabile.

  Cu toate ca, scanteia dintre cei doi parea sa se fi aprins deja. Spre ciuda lui, din cate tin minte.

  Sa aveti un superweekend! Cu multe daruri surprinzatoare! :smile: :wink:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 7. @FM : nu stiu ce ti-a placut asa de mult aceasta carte :smile: mi-e mi s-a parut foarte plictisitoare :sad: a avut foarte mult umor (nu pot sa neg) dar dragoste nu a avut deloc :sad:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Cadou sub brad Candela Suflu in lumanari Zapada A venit iarna Alt cadou Am primit cadoul

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.