Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pacatele vicontelui Sutherland – de Samantha James

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (20 votes cast)

 

PĂCATELE VICONTELUI SUTHERLAND

de Samantha James

 

Cumpara cartea Pacatele vicontelui Sutherland

Titlul în engleză: The sins of viscount Sutherland

Număr pagini: 232

An apariţie: 2011

Seria Lords of Sheffield Sqaure: The sins of viscount Sutherland

Editura Alma/Litera

Traducere: Adela Crăciun

 

Este prima carte scrisă de Samantha James pe care o citesc. Voi aţi tot lăudat carte „Pariul” şi acum sunt convinsă că trebuie să o citesc şi eu. Aseară vă spuneam că m-am uitat pe mincinosul Amazon şi am văzut că a luat notă mică. Eu o să îi dau o notă neaşteptat de mare. M-a cucerit cartea deşi autoarea are un stil ciudăţel de a scrie. Poate dacă stai să analizezi, pare tragere de timp, dar a avut destulă acţiune şi a curs foarte repede. Acum îţi povestea cum îşi iau la revedere personajele principale şi în rândul următor îţi spunea că a trecut o săptămână şi că Gray e la uşa casei lui :D . Nimic deranjant, dar mi-a lipsit ceva, şi anume acea atingere între personajele principale. Mai mult s-au certat, s-au despărţit, au stat pe drumuri. Claire rămâne în casa soţului ei, iar el dădea fuga la Londra.

Între ei a domnit fantoma primei lui soţii, Lily. Claire a fost prea femeie în sensul că a tins foarte mult să se compare cu Lily şi s-a frământat dacă ceea ce-i făcea Gray, a făcut în trecut şi cu Lily. În schimb, Gray s-a condamnat pentru ceva ce nu el a făcut – moartea lui Lily şi a fiul lor. Am avut câteva bănuieli cu privirea la moartea lui Lily, dar i-am ghicit modul în care a murit abia când Claire a trecut prin aceeaşi experienţă. Am fost surprinsă de modul în care a murit fiul lui Lily şi a lui Gray, aşa că nu i-am mai regretat moartea ei. Am înţeles stările prin care a trecut Lily, dar şi-a dorit prea mult acea fiinţă ca să se întâmple acea tragedie.

Personajele principale au fost deosebite tocmai pentru că erau chinuite de trecut. Ea îşi pierduse fratele, el familia. Amândoi aveau nevoie de iubire, dar amândoi erau captivi în trecut. Pe Gray l-am văzut prea cuminte în relaţia cu Claire (din anumite puncte de vedere), dar şi când se aprindea… îşi punea geanta pe băţ şi pleca. Nu pot să-l condamn pentru că nici Claire nu se arăta prea iubitoare. A fost o neînţelegere continuă între ei tocmai pentru că au refuzat să spună de la început ce simt.

Charlotte, mama lui Gray, mi s-a părut un personaj foarte simpatice. La fel şi Clive. Au încercat să aducă personajele principale pe drumul cel bun, dar oricât ai ghida pe cineva, uneori trebuie să-l laşi să facă singur anumiţi paşi. De Charlotte nu mi-a plăcut când a venit în vizită la ei şi parcă nu mai pleca :chic: . Aveau nevoie să rămnă singuri şi tare mi-aş fi dorit ca autoarea să-i apropie mai mult.

Penelope şi soţul ei au fost alte două personaje dragi. Apropo de ei, mi s-a părut destul de bizar că Gray a avut rol de moaşă, dar a fost simpatic.  Mi-au plăcut personajele, scenele de împăcare alternate cu cele de despărţire :D , mi-a plăcut povestea de dragoste dintre Claire şi Gray şi da, vă recomand cartea.

 

Claire Ashcroft vrea să răzbune moarte fratelui ei, Oliver. El se duelase cu vicontele Grayson Sutherland şi tot ce ştia Claire era că singurul vinovat este Gray. Ea decide să îl cunoască pe acel bărbat cu o reputaţie demnă de speriat, să-i cucerească inima şi să i-o facă bucăţele, dar nu cumva cine sapă groapa altuia, cade singur în ea? În ciuda pierderii fratelui ei, a imensei suferinţe care i-a fost provocată de Gray, şi el ascunde părţi întunecate din viaţa lui, răni deschise cu mult timp în urmă şi rămase nevindecate.  A fost căsătorit cu Lily, însă destinul a ales să-i separe, iar Gray a rămas văduv, îndurerat şi aparent imposibil de recuperat.

Claire face în aşa fel încât să-l cunoască pe Gray şi i se prezintă drept doamna Westfield, o văduvă respectabilă. Se presupunea că mariajul ei a durat un an de zile, iar de doi ani trăia singură. Datorită farmecelor ei, al acelui joc de seducţie, Gray se trezeşte prins în mrejele inocentei Claire. Ştia doar că întreaga lui fiinţă o doreşte şi că el trebuie să o posede. O singură clipă de pasiune şi adevărul trebuie să iasă la lumină. Ce are de spus Gray atunci când descoperă că „doamna Westfield” a ţesut o pânză de minciuni în jurul lui? O lasă să plece, o pedepseşte pentru minciunile ei sau îşi asumă responsabilitatea şi se căsătoreşte cu ea?  L-a ucis Gray pe Oliver? Poate Claire să-l ierte pentru o asemenea faptă? Ce ar fi putut sta la baza duelului dintre cei doi bărbaţi? De ce Lily şi fiul lui Gray au murit?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,6/10

 

Cum se numeşte fiica lui Claire şi a vicontelui Sutherland?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Pacatele vicontelui

4 stelute   2
5 stelute   13
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Pacatele vicontelui Sutherland - de Samantha James, 9.6 out of 10 based on 20 ratings

Citeste GRATUIT Demonii iubirii de Anne K. Joy!

Participa si tu la comentarii:


 1. Tatyan        ( citeste - aminteste-ti cind..... din 5-31 )
  Primul comentariu pe: 2014-02-02 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  mi-a placut,a fost o carte placuta,contele cu demoni lui,Clarie cu razbunarea ei singura ei ruda fesese omorita de conte,razbunarea ei trebuia sa doara dar de unde sa stie ca din razbunarea ei va lua fiinta ceva frumos :panda1:

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 2. Lavinia D        ( citeste - Night shift - 6 nuvele din 4-26 )
  Primul comentariu pe: 2014-08-25 ~ 11 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  4


  Tocmai am terminat de citi cartea. Mi s-a parut o pierdere sincera de vreme. A fost o carte…proasta! Eroina a dat dovada de o…prostie inimaginabila….nu pricepea nimic, personajele nu au fost conturate cum trebuie, iar autoarea nu a reusit sub nici o forma sa creeze o atmosfera de pasiune, dragoste, chin, provocare, tristete….desi toate aceste sentimente au fost cele evocate din nou si din nou. Cred ca nu am reusit sa intru in atmosfera si datorita lipsei de „explicatii” referitoare la starile si gesturile personajelor in timpul dialogurilor. Pe mine nu m-a impresionat deloc, si de-abia am asteptat sa o termin, nu de drag, ci ca sa nu o las neterminata.

  Place? Thumb up 3 Thumb down 0
 3. andra        ( citeste - din 5-26 )
  Primul comentariu pe: 2014-12-12 ~ 9 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  Pacatele vicontelui Southerland. Mie mi-a placut mult cartea. Am vazut pe Amazon calificative foarte mici, dar nu-mi pasa. Am simtit din plin zbuciumul personajelor si lupta lor de a iesi din intunericul in care se afundase fiecare. Autoarea m-a purtat printr-o adevarwta furtuna de sentimente, cu treceri bruste de la extaz la agonie si invers. Mi s-a chircit de cateva ori stomacul, atat de intens am resimtit chinul prin care trece Claire si cu Grayson.

  Intriga romanului e bine construita si te tine cu sufletul la gura de la inceput pana la sfarsit, nefiind prea previzibila. Ceea ce m-a incantat.

  Claire vrea razbunarea mortii fratelui sau si, cu toate ca e cam pueril sa crezi ca o inocenta poate spera ca il va face pe un crai cinic cum e Grayson sa ii cada la picioare, inamorat de ea, totusi, putem trtece peste aceasta mica stangacie si sa savuram din plin restul descrierilor. Grayson e pustiu sufleteste si are si motiv. Moartea primei sotii si a fiului lor nu poate sa nu te cutremure si e normal sa-i simti durerea peste care nu poate trece. Dar, impreuna, ei reusesc sa-si ridice un camin, o relatie, cu toate ca focul durerilor, dar si al pasiunilor lor ii consuma la maxim.

  Mi-ar fi placut ca autoarea sa continue seria, dar parca am vazut ca nu a facut-o… Pacat.

  Nota mea:9,7

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 9 Thumb down 0
 4. Alexandra        ( citeste - Baronul - Joanna Shupe din 11-23 )
  Primul comentariu pe: 2015-04-26 ~ voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  Pacatele vicontelui Sutherland -- Samantha James:

  Dupa ce am citit Pariul, am ramas profund impresionata de stilul autoarei si mi-am dorit sa citesc o alta carte a ei. Am vazut de mult aceasta carte in colectie, dar ma dezamagit coperta si am lasat-o la o parte. A fost o carte superba, mi-a placut de la prima pana la ultima pagina si ma facut sa simt lucruri care mai rar le poti simti citind o carte.
  Prin intermediul personajelor, autoarea transmite niste stari si niste sentimente care te invaluie pana in adancul inimii si care te tin captiv intre paginule cartii. Am simtit pana la lacrimi chinul personajelor, indoielile, regretele si zbuciunul lor interior. Romantismul a fost prezent pe tot parcursul actiunii, iar unele scene au fost pșline de umor si de stralucire.

  Claire este foarte tanara, are o frumuseste fermecatoare si o inteligenta sclipitoare. Cu toate acestea tineretea si lipsa de experienta isi spun cuvantul. Naivitatea ei isi face simtita prezenta inca de la inceput, impletindu-se cxu ranchiuna, cu sentimentul de razbunare si cu ura. Are un plan de „atac” foarte bine pus la punct , care pare foarte usor de dus pana la capat, dar in cazul ei lucrurile nu stau asa simplu precum incearca ea sa le perceapa. Pentru o femeie experimentata, care stie bine cum sa isi foloseasca frumusetea si farmecele in arta seductiei, o femeie care stia cum sa isi fereasca inima si care dorea doar aventuri trecatoare, planul ar fi dat roade, dar pentru ea, o fata crescuta la tara, care nu avea nici o experienta, lucrurile au luat-o pe un alt drum. Sa nu uitem ce reputatie avea vicontele Sutherland, iar dintr-un plan conceput din ura se va naste o iubire care va dura toata viata.

  In constiinta tuturor, vicontele Grayson- Gray Sutherland era un pacatos, un afemeiat, un barbat care isi folosea frumusetea si farmecele pentru a atrage femeile frumoase, fara nici o obligatie, care nu-i cereau decat o aventura trecatoare. Sub masca aceea de desfranat, se ascundea insa un suflet chinuit, o inima franta si o constiinta vinovata care nu ii dadea pace si care il zbuciuna in fiecare minut al existentei sale. Inima lui franta avea nevoie de iubire, de caldura si de fericire. Dar el nu mai permtea nimaniu sa-i „atinga” inima, pana cand ceea ce credea a fi doar o aventura, il leaga pentru totdeauna, iar femeia cu care voia sa petreaca doar cateva noptii ii va fi partenera pentru toata viata.

  Pana se se bucure de iubirea si de fericirea lor au o cale lunga si stramta de parcurs: In relatia lor stau umbrele chinuitoare ale trecutului: Olivier, Lily si micul Wiliam. Iar printre picaturile acestor fantome se strecoara si mandria, incapatanarea, orgoliul si teama.
  La un moment dat , ma saturasem de atata mandrie, imi vemea sa dau cu ei de pamant si sa le spun sa se trezeasca odata ca asa nu rezolva nimic. :bat1:
  Nu mi-a placut ca , Claire se compara tot timpul cu Lily, iar acest lucru facea prapastia si mai mare intre ei. Mi s-a strans stomacul in momentele cand Gray nu voia sa isi ia fetita in brate iar micuta Alexa plangea. Aici ne dam seama cu adevarat de chinul prin care trecuse el in toti acestoi ani, sentimentul de vinovatie nu-i dadea pace niciodata, facand parte din existenta lui.
  In afara de Penelope, mi-a placut foarte mult de Lady Charlotte Sutherland, mama lui Gray. O doamna si o mama in adevaratul sens al cuvantului, care prin sfaturile si prin blandetea ei a avut un rol esential in impacarea celor doi. Un alt personaj care mi-a cucerit inima a fost Clive, cel mai bun prieten al vicontelui. In ciuda reputatiei lui dezastruase parea un om bun, care stia sa fie un prieten de nadejde, mi-ar face mare placere ca si el sa aiba o poveste.
  A fost un drum lung, stramtorat, plin de obstacole, pe care personajele noastre au trebuit sa-l strabata, iar in aceasta calatorie a descoperirii si a vindecari a fost si sufletelul meu prezant, bucurandu-se la fiecare zambet al lor si plangand la fiecare suparare a lor. In final ni-am luat adio de la ei cu un zambet larg pe buze, lasandu-i sa se bucure de roadele iubirii lor!
  Nota cartii este 9,7!

  h

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 7 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Candela Suflu in lumanari

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.