Prăjitură cu cocos
Ingrediente:
Blat:
200 grame zahăr pudră
7 albuşuri
100 grame nucă de cocos
3 – 4 linguri de făină
1/2 plic praf de copt
Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi celelalte ingrediente. Se pune aluatul în tava unsă şi dată cu făină sau pe foaie pergament. Tava mea este 33/33 cm.
Crema:
7 gălbenuşuri
200 grame zahăr
1 plic cappuccino
1 lingură cacao
200 grame unt
Ingredientele de mai sus (mai puţin untul) se pun pe foc la bain marie şi se amestecă continuu până crema se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Când se răceşte crema, se amestecă cu 200 grame de unt. Se întinde pe blat, se presară cocos şi se dă la rece.
Poftă bună!
Reţetă scrisă de doamna Ionescu Gabriela.
Sectiune comentarii
2 comentarii la "Prajitura cu cocos"
Multumim pentru reteta, draga doamna Ionescu Gabriela, s-a notat!
Eu am facut azi ciocolata de casa. La cat de greu aveam impresia ca se face, am ramas uimita de rezultat.Pana si eu, care-s aproape un dezastru in bucatarie m-am descurcat onorabil.;)
(4 ani in urma)
Bianca să încerci nreţeta doamnei Ionescu. Se face uşor şi este gustoasă.
(4 ani in urma)