Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Prajitura cu crema si frisca

Citeste GRATUIT Demonii trecutului de Anne K. Joy!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)

 

 

Prăjitură cu cremă şi frişcă

 

Ingrediente:

1 plic cremă vanilie

1 plic frişcă sau 100 ml frişcă lichidă

sirop (apă, zahăr, esenţă)

1 plic praf de copt

1 esenţă vanilie

3 linguri vin

3 linguri cacao

6 ouă

200 grame zahăr

200 grame făină

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă bine, bine cu vinul, cacaua, 1/2 plic praf de copt şi esenţa de vanilie/rom.

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până la topirea acestuia. Se adaugă în compoziţia cu gălbenuşuri, apoi se adaugă făina amestecată cu restul de praf de copt. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt până trece testul cu scobitoarea (cu aproximaţie, mai puţin de jumătate de oră).

După ce s-a răcit blatul, se însiropează, se întinde crema şi la final frişca bătută. Se dă la rece şi este mai gustoasă a doua zi.

Poftă bună!

 

 

Este o reţetă pe care o căutam de foarte mult timp. Cu ani în urmă a apărut într-una din revistele Practic în bucătărie şi o tot preparam, însă am pierdut reţeta. I-am adus modificări – însiroparea blatului – pentru că mi se pare mai gustoasă.

Reţeta iniţială era şi puţin greşită (aseară am găsit-o cu greu pe internet şi era tot greşită) aşa că eu am scris cum am procedat. La ingrediente se menţionează un plic de praf de copt, însă la modul de preparare era notat că se pune un plic de praf atât în compoziţia cu gălbenuşurile, dar şi un altul în făină. Din fericire este o reţetă care nu mi-a dat greş niciodată şi permite orice greşeală. Că puneţi mai mult de un plic de praf de copt sau nu, rezultatul nu se modifică şi este tot gustoasă.

Vă spuneam că permite greşeli. Aseară am zis să o fac cu jumătate din ingrediente. Zis şi făcut. Am separat trei ouă, am început să amestesc, dar după ce am băgat-o în cuptor mi-am dat seama că am uitat să împart şi celelalte îngrediente. Nu doar că am păstrat cantităţile iniţiale, dar am pus mai multă cacao şi mai mult vin. Şi tot a ieşit bine şi bună.

În principiu, vă trebuie cremă de vanilie (la plic sau preparată de voi, însă mie mi se pare mai uşor  dacă prepar una la plic, plus că nu există riscul să curgă) şi este mai aspectuoasă. Bineînţeles, că atunci când a venit vremea să prepar crema de vanilie, ia vanilia de unde nu e. Şi cum stau bine la improvizaţie, am preparat un plic de vanilie de budincă de ciocolată, la final am pus puţin unt în ea, am lăsat-o la răcit, iar la final i-am pus câteva linguri de frişcă.

 

Demonii iubirii 1IMG_3088 Demonii iubirii 1IMG_3091 Demonii iubirii 1IMG_3092

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Prajitura cu crema si frisca, 9.3 out of 10 based on 6 ratings

Citeste GRATUIT Dragoste in 30 de zile de Anne K. Joy!


Sectiune comentarii

22 comentarii la "Prajitura cu crema si frisca"

Notify of
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1
di
Membru
di

Oricarui pamantean ii ia razna toate simturile gustative vazand ce ne-ai preparat tu. Preferata mea: ciocolata cu frisca.

Ana Maria
Membru
Ana Maria citeste: www.the-adventures-of-a-lady.blogspot.com

Aiiii de mine cum arata! eating1 Nu imi place ciocolata, dar prajiturile cu cacao sunt yummyy. Daca mai au si frisca pe deasupra sunt yummmmmmmyyyyy! mrgreen

Maria B
Membru
Maria B

Prajiturile cu ciocolata sunt preferatele mele!!!!Maine voi incerca si eu reteta………….
Cum as putea tine vreo dieta?! :-??

wpDiscuz
Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.