Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pretul nesocotintei – de Mary Balogh

Citeste "Demonul ucis" de Anne K. Joy GRATUIT
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)

 

PREŢUL NESOCOTINŢEI

de Mary Balogh

 

 

Titlul în engleză: Indiscreet

Număr pagini: 410

An apariţie: 1997

Seria Four Horsemen of the Apocalypse: Preţul nesocotinţei, Unforgiven, Irresistible

Editura Lider

Traducere: Mariana Popescu Mălăeşti

Listă cărţi Mary Balogh – clic

 

Am terminat cartea cu invidie, dar şi cu o imensă bucurie şi plăcere în suflet :chic: . Aşa m-au înnebunit cu dansurile lor, cu sălile de bal şi îmi imaginam cum decurgeau scenele… :) mai şi mai că îmi doream să fiu în locul eroinei. Nu se poate, aşa că rămân la stadiul de invidie şi imaginaţie. Parcă le şi văd cu rochiile lor frumoase şi pompoase, bijuterii, pene, păr strâns în coc şi bărbaţi care să le învârtă pe tinerele domniţe.

Un singur personaj m-a enervat în această carte şi nu mă refer la personajul cu care se duelează Rawleigh, ci la Clarissa Adams, soţia lui Claude, cumnata lui Rawleigh şi a lui Daphne. Cumplită femeie şi aş spune că n-am iertat-o nici la finalul cărţii. A fost egoistă, duşmănoasă, răutăcioasă, invidioasă şi îngustă la minte. Nu vă puteţi imagina ce bucurie a fost pentru mine, personajul Claude pe care autoarea l-a creionat excelent. Emana masculinitatea şi blândeţe şi a acţionat potrivit împotriva Clarissei. Merita probabil o bătaie zdravănă – cum au mai zis nişte personaje din carte – dar Claude a reacţionat remarcabil, fără să-i aplice corecţii fizice. El a dat dovadă de înţelepciune şi mi-aş fi dorit foarte mult să citesc şi povestea lui de dragoste, dar să fie cu altcineva şi nu cu Clarissa.

Alt personaj care mi-a plăcut a fost cel al lui Daphne, sora lui Claude şi Rawleigh. Avea acel ceva al ei şi emana căldură în jurul ei. Personaje plăcute au mai fost prietenii lui Rawleigh, dar mărturisesc că deşi în această serie de cărţi urmează să fie prezentată povestea lor, dorinţa mea supremă este să le citesc  pe cele ale lui Claude şi Daphne. Am fost fascinată de ei.

Rawleigh şi Catherine… frumoase personaje principale, daaaaar mai mult mi-a plăcut de Rawleigh. Iniţial a făcut pe durul, pe neatinsul, dar după ce a revenit să o salveze pe Catherine, modul în care a acţioant după ce a luat-o cu el şi cum a încercat să o salveze din nou în ochii tuturor, m-au determinat să-l îndrăgesc mult mai mult. De ea mi-a plăcut că a fost sinceră când a fost cerută în căsătorie – nu mă aşteptam – dar cred că era momentul să meargă până la capăt sau aproape de capăt cu acel adevăr. Mi-a părut rău de experienţa prin care a trecut, dar până la urmă s-a făcut dreptate. Povestea lor de dragoste este frumoasă, iar prin ascunderea dorinţele pe care le aveau unul faţă de celălalt, relaţia a fost condimentată din plin. Amândoi îşi doreau aceleaşi lucruri, însă drumul spre fericire nu este niciodată unul uşor.

V-am spus că nu dădeam crezare spuselor voastre cum că această carte este cea mai bună a autoarei, dar acum sunt convinsă că aţi avut dreptate. Este cea mai frumoasă carte a lui Mary Balogh pe care eu am citit-o. Este un amestec reuşit între derularea simplă a acţiunii + o poveste de viaţă extrem de complicată, motiv pentru care eu am citit-o cu sufletul la gură şi mi-a transmis emoţii. Un singur lucru n-am înţeles sau mi s-a părut bizar :chic: – de ce „Rex„?

 

Nu era o femeie doar pentru patul unui bărbat, deşi, în mod ironic, el descoperea acest lucru tocmai într-un pat. Era o femeie pentru întreaga viaţă a unui bărbat.

 

 

Unele dintre primele semne ale instalării primăverii, constau în sosirea venerabilului domn Claude Adams şi a soţiei sale, Clarissa, la casa lor de la ţară din Derbyshire, Bodley. Sosirea lor aducea şi invitaţi cu seamă, precum Rex Adams – vicontele de Rawleigh şi fratele lui Claude, Daphne Baird – cumnata Clarissei, Sir Clayton Baird, Ellen Hudson – sora Clarissei, Hannah Lipton, Veronica Lipton, Arthur Lipton şi logodnica sa Theresa Hulme şi câţiva apropiaţi. Un singur lucru umbrea fericirea Clarissei, şi anume că alcătuiau un nume impar – unsprezece, dar măcar găsea satisfacţie în cuplarea lui Ellen cu Rex.

Catherine Winters este o tânără văduvă de douăzeci şi cinci de ani,îndrăzneaţă, cu părul auriu, ten ca laptele, trăsături regulate şi o siluetă plăcută – nici slabă, dar nici voluptoasă. Lui Rex Adams spre deosebire de mulţi bărbaţi, nu-i plăceau femeile voluptoase. Mai mult decât atât, el considera că văduvele erau excelente din orice punct de vedere. Cândva fusese pregătit să plătească preţul pentru a se culca cu o tânără necăsătorită, dar nu şi în prezent. O văduvă putea să-i încânte simţurile şi mai apoi să se despartă amiabil, aşa cum se întâmplase cu două femei văduve cu care el mai avusese relaţii intime. Catherine nu doar că era văduvă, dar era şi frumoasă, iar Rawleigh o dorea din ce în ce mai mult şi nu se sfieşte să-i propună să devină amanta lui în următoarele săptămâni pe care le petrece la conac. Catherine se simte profund dezamăgită şi insultată de propunerea lui şi îi cere să plece. Oricât ar încerca să fugă de el, îi este aproape imposibil pentru că trebuie să le predea lecţii de muzică lui William şi Julianei, copiii lui Claude şi Clarissa, iar Rawleigh nu se mulţumeşte cu un simplu refuz şi insistă pe lângă Catherine.

Într-una din zile, Clarissa organizează un bal şi încă mai ţese „pânza” prin intermediul căreia să-şi căsătorească sora cu cumnatul ei, însă refuză să vadă că Rawleigh nu are ochi pentru Ellen, ci pentru doamna Winters. Catherine decide să se retragă mai devreme şi pentru că reverendul Lovering plecase deja, ea urma să călătorească singură. Rawleigh refuză să o lase pradă tâlharilor şi o conduce fără trăsură şi fără însoţitoare, numai că a doua zi se dezlănţuie iadul – Catherine este acuzată că este o femeie uşoară, este respinsă de cei din jur, Clarissa îi dă termen să plece, iar Rawleigh plecase la primele ore ale zilei, înainte ca scandalul să izbucnească.

Cine o susţine pe Catherine? Oare Rawleigh o să-şi asume responsabilitatea şi o s-o ia de soţie sau Catherine o să fie nevoită să plece din Bodley? Dacă acea căsătorie va avea loc, ce şanse sunt ca cei doi să se înţeleagă? Oare Catherine a fost căsătorită cu adevărat? Ce secrete ascunde şi ce influenţă au asupra lui Rawleigh?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,7/10

 

Pretul nesocotintei-horz

5 stelute   1
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Citeste "Demonul ucis" de Anne K. Joy GRATUIT

Participa si tu la comentarii:


 1. daniela        ( citeste - Mostenire cu obligatii din 5-14 )
  Primul comentariu pe: 2013-08-29 ~ 10 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Aceasta este prima carte a lui Mary Balogh pe care am citit-o si mi-a placut si mie cel mai mult dintre toate, desi chiar imi place cum scrie.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Este o carte superba dar si mie imi place cum scrie aceasta autoare. Poate are un gand bun vreo editura si traduce si restul baremi din serie.

  Place? Thumb up 1 Thumb down 0
 3. Frumoasa recenzia FM, :ap: Ma bucur ca ti-a placut atat de mult, stiu ca atunci cand asteptarile sunt prea mari,apare putin si dezamagirea. Este clar :smile: …..nu trebuie sa mai aman mult timp citirea ei….

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Minunata carte… mi-au placut eroii, Catherine si Rex (cu toate ca mai bine il numea pe el Toby si pe caine Rex :gandesc: :)) ) , mi-a placut de tatal lui Chaterine si mai ales mi-au placut prietenii lui Rex (sper ca voi citi intr-o zi si povestile lor). Mi-a placut chiar si de Clarissa, nu era chiar atat de rea, cred doar ca vroia ce e mai bun pentru sora ei si s-a agatat de primul lucru care putea sa o „scoata din peisaj” pe Catherine, nu mi s-a parut ca a facut ceva din propie initiativa ca sa ii faca rau, ci atunci cand a aflat ce ar fi facut Chaterine a profitat de moment…
  O carte frumoasa in care se pune accent pe onoare in primul rand, pe familie, pe sentimente… (de fapt in toate cartile, pe care eu le-am citit, scrise de aceasta autoare onoarea are „propiul ei rol”).
  :yeah:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 5. dovis        ( citeste - magie-amanda quick din 4-16 )
  Primul comentariu pe: 2013-06-12 ~ 19 voturi - Cel mai votat comentariu
  :
  5


  PREŢUL NESOCOTINŢEI -- de Mary Balogh

  este o carte de nota 20 data cu toata inima. intr-adevar mai rar asa familie in care toti cei trei frati sa aiba asa clasa, intelepciune, bun simt, diplomatie, rafinament, eleganta, politete, omenie, intelegere, dragoste frateasca si dorinta de a ajuta cu adevarat pe cineva care se bucura de respectul lor. clarissa -- nu stiu daca nu era rea cu adevarat, dar stiu ca a facut rau intentionat, s-a erijat in judecatoare si a condamnat cu buna stiinta. chiar m-am mirat ca un barbat asa inteligent cum era claude s-a insurat cu ea. dar probabil ratiunea lui a fost umbrita de unele calitati fizice ale sotiei sale. eu o consider o femeie proasta si rea, careia i s-a urcat la cap frumusetea fizica si statutul nobiliar.
  mi-ar place si mie sa am puterea catherinei -- suferinta cu care a pornit in viata, felul in care a ales sa traiasca in acea mica comunitate, renuntarea la implinirea ei ca femeie si la limitarea vietii sociale, traind in mica ei casuta doar cu un catel , sufocarea cu tarie a cerintelor sufletesti si fizice, modestia traiului si eleganta comportamentului, totul ne arata femeia deosebita care a avut curajul sa traiasca singura intr-o vreme in care era aproape imposibil acest lucru. i-am simtit disperarea cand a fost alungata de clarissa, i-am simtit pasiunea care o anima in prezenta lui rex si m-a necajit ca nu a avut curajul sa recunoasca mai devreme ceea ce simtea pentru el.
  rex -- arogant peste masura datorita rangului, a adoratiei de care se bucura din partea femeilor si a obiceiurilor epocii in care traia. calitatea prietenilor ii demonstreaza calitatea caracterului. ce caracteristica puternica era onoarea in acele vremuri -- avea drepturi depline asupra vietii unui om. obligat de aceasta rex o cere de sotie pe catherine si infaptuieste astfel ceea ce isi doreste cu adevarat, determinand-o si pe catherine sa accepte social ceea ce sufletul si trupul ei ravneau.
  o poveste minunata cu si despre oameni frumosi si la exterior si la interior.

  Comentariu super tare. Tie iti place? Thumb up 4 Thumb down 0
 6. De mult timp citest blogul, desi e primul meu comentariu.
  Am gasit titlul cartii laudat intr-un comentariu pe site la alt articol si m-a intrigat. Nu am gasit cartea asa ca am citit-o online.
  Va multumesc la toate care scrieti/comentati pe acest site.
  Este o carte de nota 10 care nu are cum sa nu placa.

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Tatyan        ( citeste - aminteste-ti cind..... din 5-31 )
  Primul comentariu pe: 2014-02-02 ~ 3 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  eu am citit tot ce a aparut de aceasta autoare mai putin „pretul nesocotintei”cum de ajunge asa de repede cartile la voi,eu abia de le gasesc,exceptind cartile pe care le iau de la revista si ziar,mor de suparare ca sunt asa de in urma,dupa recenzia pe care am citit-o si pentru asta,nu incetez niciodata sa-ti multumesc FM,vreau neaparat cartea deci la sfirsit de saptamina am drumuri de facut :panda1:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Diana        ( citeste - Columbella- Phyllis A. Whitney din 2-12 )
  Primul comentariu pe: 2013-06-22 ~ 1 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  Am citit si eu acum cartea asta…foarte frumoasa!:)de cele mai multe ori aleg cartile tinand cont de recenziile fara miere si nu mi s-a intamplat sa fiu dezamagita. :heart1:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 9. roxana        ( citeste - ... din 11-09 )
  Primul comentariu pe: 2013-09-12 ~ 5 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  stie cineva de unde pot cumpara cartea?… am cautat o si in targul de vechituri si tot nu am dat de ea .sa nu mai zic de librarii online

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Adina        ( citeste - Suferinta in tara surasului-Anne Hampson (Alcris-Romantic nr.68) din 2-17 )
  Primul comentariu pe: 2014-01-26 ~ 4 voturi - Cel mai votat comentariu
  :

  :panda1: Aceasta carte a aparut in septembrie 1998 -- Colectia Romantica -- Editura Lider. Si eu consider ca este cea mai buna carte a autoarei Mary Balogh (cel putin din cele traduse la noi) . :girl10:

  Place? Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Suparat  Zambitor Wink Nu stiu Inteligent LOL  Razz Mr. Green Gandesc Mr. Roll Mr. Roll Mr. Roll Mr. Haha Mr. Laugh Mr. Haha 2 Mr. Foot tapping Mr. Wait Mr. Bored Mr. Beat Mr. Des Mr. Help Mr. Nota Zece Zece din zece Mr. Yeah Mr. Books Mr. Reading Mr. Uber Mr. Coffee Mr. Morning Mr. Coffee Mr. Coffee Mr. Cafea de Craciun Un pic baut Sa bem un pic Mr. Limonada Mr. Sampanie Mr. Lichior Mr. Bere Mr. Ceai Mr. Whiskey Mr. Bucatarie Pregatit de masa Fast-Food Mr. Chic Mr. Grimace Mr. To Bed Mr. To Bed Desteptarea Cry  Mr. Hug Mr. Kiss Mr. No Love Mr. Pev Mr. Love Redface Mr. Heart Mr. Love Steagul Iubirii Mr. Love Mr. Cloud Mr. Happy Mr. Orator Mr. Holiday Mr. Holiday Mr. Felicitari Petrecere Mr. Holiday La Multi Ani Mr. Ap Mr. Freez Mr. Dancing Mr. Dancing Mr. Hula Mr. Muzica Mr. Girl Mr. Sare Mr. Devil Mr. Not nice Mr. Fig Box Mr. Sexy Scos limba Mr. Panda Club Mr. Bat Mr. Scared Spalat Vase Sters praful Buna dimineata! Cafeaua de dimineata Hohoho! Neata! Neata Neata Pa pa! Ce mai faceti? Buna ziua! Buna dimineata tuturor! Neata! Neata! Nu ma simt bine! Aspirina Cadou sub brad Candela Suflu in lumanari Zapada A venit iarna Alt cadou Am primit cadoul

Bifeaza stelutele daca ai scris o parere / recenzie despre carte:


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.