Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Recenzii cititori Martie 2017

[ Arhiva Noiembrie 2013 ][ Arhiva Decembrie 2013 ] [ Arhiva Ianuarie 2014 ] [ Arhiva Februarie 2014 ] [ Arhiva Martie 2014 ] [ Arhiva Aprilie 2014 ] [ Arhiva Mai 2014 ] [ Arhiva Iunie 2014 ] [ Arhiva Iulie 2014 ] [ Arhiva August 2014 ] [ Arhiva Septembrie 2014 ] [ Arhiva Octombrie 2014 ] [ Arhiva Noiembrie 2014 ] [ Arhiva Decembrie 2014 ] [ Arhiva Ianuarie 2015 ] [ Arhiva Februarie 2015 ] [ Arhiva Martie 2015 ] [ Arhiva Aprilie 2015 ] [ Arhiva Mai 2015 ] [ Arhiva Iunie 2015 ] [ Arhiva Iulie 2015 ] [ Arhiva August 2015 ] [ Arhiva Septembrie 2015 ] [ Arhiva Octombrie 2015 ] [ Arhiva Noiembrie 2015 ] [ Arhiva Decembrie 2015 ] [ Arhiva Ianuarie 2016 ] [ Arhiva Februarie 2016 ] [ Arhiva Martie 2016 ] [ Arhiva Aprilie 2016 ] [ Arhiva Mai 2016 ] [ Arhiva Iunie 2016 ] [ Arhiva Iulie 2016] [ Arhiva August 2016 ] [ Arhiva Septembrie 2016 ] [ Arhiva Octombrie 2016 ] [ Arhiva Noiembrie 2016 ] [ Arhiva Decembrie 2016 ] [ Arhiva Ianuarie 2017 ] [ Arhiva Februarie 2017 ] [ Arhiva Martie 2017 ] [ Arhiva Aprilie 2017 ] [ Arhiva Mai 2017 ] [ Arhiva Iunie 2017 ] [ Arhiva Iulie 2017 ] [ Arhiva August 2017 ] [ Arhiva Septembrie 2017 ] [ Arhiva Octombrie 2017 ]

Din Noiembrie 2013 cititorii au scris 5938 recenzii (cu steluta).

Eva pe 2017-03-31

IMG_0027

COLLECTING THE PIECES – LA FIORE
Este o poveste de dragoste superbă!
Sidney este o fata orfana, abandonata la spital de parintii ei, care a crescut la casa de copii. La varsta de 10 ani a fost luata in plasament de o familie, dar nu pentru ca erau iubitori de copii, ci pentru bani. Astfel, desi ea credea ca in sfarsit are o familie, in realitate, s-a trezit cu niste parinti nepasatori. Dar a avut noroc cu Connor, un baiat mai mare cu vreo 5 ani, luat si el in plasament de aceasta familie. Astfel, Connor a deventi fratele ei si prietenul ei cel mai bun.
In prima zi de liceu, Sidney il intalneste pe Jake, un baiat frumusel foc, popular, zâmbitor. E uimita ca Jake, asa popular si frumos e interesat de ea. Si uite asa se imprietenesc. Jake o face sa zambeasca, Jake o face sa simta ca e dorita de cineva, Jake o face sa se simta un om normal, nu un copil abandonat pe care nu-l vrea nimeni.
Relatia celor doi e superba! E genul de dragoste pură, frumoasa, care iti topeste inima. Părintii lui Jake sunt minunati, iar Sindney simte cu adevarat ca e dorita si iubita, ca are o familie adevarata. Se casatoresc, caci sunt facuti unul pentru altul si traiesc fericiti impreuna.
Dar soarta ii loveste. Un accident cumplit i-l rapeste pe Jake. Sunt momente greu de citit, caci Jake e painea lui Dumnezeu si e imposibil sa nu il adori, astfel ca moartea lui iti rupe inima.
Sidney e devastata. Acum e medic veterinar, au trecut trei ani de la moartea sotului ei, si impreuna cu cea mai buna prietena a ei, tot medic veterinar, se muta intr-un mic orasel de munte sa o ia impreuna de la zero.
Intr-o zi, stand la coada la o patiserie, Sidney simte fiori pe sira spinarii. Nu stie ce se intampla. Se intoarce si vede cel mai frumos barbat pe care l-a văzut vreodata. Si el simtise acelasi lucru si se uita la ea. El e Abel, proprietarul unei magazin de motociclete. E total opusul lui Jake. Abel e arogant, e frumos de pica, are barba si părul lung si o scoate din sarite pe Sidney. De fiecare dat cand se intalnesc, Abel face tot felul de glume cu conotatie sexuala, ba e obraznic, ba e dulce, ba e bădăran, ba e rautacios. Sidney nu stie ce sa mai creada, e uimita ca e atrasa de asa un barbat. Dar atractia e imensa intre ei, dupa trei ani de agonie, simte ceva, se simte din nou femeie.
Relatia dintre ei e tumultoasa, nu lina si dulce ca relatia cu Jake. Abel e un om dintr-o bucata, care stie clar ce vrea, dar iubirea il transforma si pe el intr-un om dulce, iubitor si atent.
Iubirea lor e frumoasa. Abel stie exact ce sa zica si cand, astfel incat sa o faca pe Sidney să se simtă iubita. Simti iubirea lor, iar finalul cărții iti aduce lacrimi, dar de bucurie de data asta, in ochi. Iar epilogul e absolut divin! Iti umple inima de bucurie! :heart5:
Cartea e extraordinar de bine scrisa! Are tot ce vrei! Iubire, drama, aventuri, adrenalina, mister, o crima ce plutește in aer, un trecut ce iese la suprafata, dar si fiori de dragoste in stomac. Pur si simplu simti trairile personajelor. Si asta e din punctul meu de vedere, cel mia mare talent al unui autor. Sa simti ce simt personajele.
O carte frumoasa, despre a doua sansa in viata, care iti da speranta sa crezi ca, chiar si in momentele cele mai grele din viata, cand credeai că nimic nu va mai fi bine, ca nu mai nicio sansă la fericire, iubirea te gaseste si isi face loc in inima ta. :cloud9:
Pentru tot ce m-a facut sa simt, nota 10 e prea mica!

La 10 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Alexandra pe 2017-03-30

Copilul salbatic-horz

Copilul sălbatic de Mary Jo Putney

De îndată ce am.pus ochii pe aceasta carte, am înțeles că trebuie să o citesc neapărat. Îmi place cum scrie Mary Jo Putney, iar titlul si subiectul m-au intrigat, așa ca nu am mai stau pe gânduri și am început seria.
Sunt foarte mulțumită de ce am găsit in carte. M-am bucurat de fiecare dialog in parte si am apreciat enorm faptul ca autoarea m-a scos din monotonia aristocrației englezești. Prin intermediul lui Meriel, eroina principală, am fost purtată in îndepărtată si străvechea Indice, o țară despre care mie îmi place să cunosc lucruri noi.. Se vede cu ochiul liber că autoarea s-a documentat extrem de mult pentru a scrie povestea, iar însuflețirea cu care ea ne vorbește despre cultura si obiceiurile indiene este ademenitoare. Mary Jo Putney este diferită de toate autoarele tocmai prin faptul ca îmbină genurile, iar ceea ce iese este intr-adevar minunat.
Începând cu eroina si terminând cu acțiunea, totul este diferit in această carte. Nu este o poveste de dragoste tipică, ci are in ea foarte multe inovații, iar asta se datorează inteligentei si imaginației autoarei.
Povestea de dragoste ne este prezentată ca fiind una foarte specială, care nu tine neapărat de cuvinte, ci de afinități, de comportament și de gesturi.. Meriem si Dominic sunt la început soi străini, fiecare provenind din lumi total diferite, dar pe parcurs devin de nedespărțit, faptul că tânără nu scoate nici macar un cuvânt nu este un impediment pentru prietenia dintre ei sau pentru iubirea care le naște in inimi, pentru că legătură lor trece dincolo de puterea vorbelor. Le este îndeajuns să se privească, să se atingă si să petreacă timpul împreună, de aceea sunt foarte diferiți de celelalte cupluri. Toți vedeau in Meriel un ,,copil sălbatic,, o tânără fara șansă de vindecare, dar Dominic vede in ea o femeie frumoasă, senzuală fermecătoare si nespus de inteligență. Ei înțelege că fata nu este ce pare a fi, că și-a creat o lume a ei ,,pictată,, in roz care o protejează de suferință și vrea să o ajute să vadă si dincolo de cușcă ei aurită, să înțeleagă că viața poate fi frumoasă și in exterior. La început Meriel reacționează reticent la aceste încercări ale lui de a o schimbă si nu-i de miere. Ceea ce i s-a întâmplat in Unei a fost îngrozitor. Numai gândul ca un copil a trecut prin toate atrocitățile prin care a trebuit să treacă ea îmi frânge imima. A suferit foarte mult, însă in spatele fetei vulnerabile se afla o feneie puternică, îndrăzneață și curajoasă, care știe ce vrea și face orice să obțină acel lucru. Tot ceea ce își dorește cu ardoare este Dominic si nu se sfiește absolut deloc să-i arate acest lucru. Luptă cu o pasiune năucitoare pentru al face să o dorească si reușește chiar dacă la început el este tamator și distant. Cu cat vrea să stea mai departe de ea, cu atât soartea îi caduce mai aproape unul de Al-Tusi astfel se trezesc amândoi in vâltoarea pasiunii, experimentând senzații pe care nu le credeau posibile.

Îngrijorarea mea pentru momentul când Meriel va află adevărul despre Dominic și Kyle a fost nepotrivită. Deschiderea cu care Meriel a acceptat adevărul m-a uimit. După tot ces-a întâmplat intre ei, Dominic a trebuit să-și canalizeze energia pentru a o convinge pe tânără să se căsătorească cu el. M-a uimit modul diferit in care Meriel vedea dragostea și căsătoria și reticența cu care le trata, era foarte deschisă in gândire pentru vremurile acelea,trăia diferit si iubea intr-un mod sălbatic și , oriental,,. Faptul ca a stat in India ca prizoniera i-a modelat foarte mult personalitatea si a făcută să vadă lucrurile altfel decât europenii. Lucrurile sunt ciudate, relația lor este ciudata, dar diferită. Dragostea lor se dezvolta intr-un cadru decis, printre flori si animale, iar acest lucru arata sensibilitatea ambelor personaje principale.
A fost o povestea foarte dulce și frumoasă, in care bu am găsit numai o poveste de dragoste ci si multe lucruri interesante, care pe mine una mă fascinează. Mi-am imaginat costumele orientale ale lui Meriel , diferite de rochiile pompoase ale femeilor europene.
O carte care chiar mi-a mers la suflet, până si coperta îmi place, ilustrează exact ceea ce a transmis Meriel dealingul cărții.
Nota pe care o acord este 9,59.
Foarte interesanta seria asta xu tenta orientală, toate cele trei cărți mi-au plăcut in mod deosebit. O sa revin in curând cu o poarere si despre celelalte două.
Citiți cartea si bucurati-va de lecturarea ei.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Alexandra pe 2017-03-30

Beatrix-tile

Beatrix de Lisa Kleypas

Autoarea încheie seria Hathaway cu poveste tinerei Beatrix, cea mai mică si cea mai sensibilă membra a familie. Evoluția acestui personaj feminin a fost descrisă foarte bine in primele patru cărți din serie. De la un copil zglobiu și plin de viață, Beatrix devine o femeie nespus de frumoasă, senzuală, care debordează de energie și de veselie. Transformare ei este lentă, ,,curata,, astfel ca cititorul o poate savura in deplinătatea frumuseții ei. Dar ceea ce rămâne neschimbat la ea, este acea candoare feminină și naturală care o face specială, iar dacă vorbim despre inteligență, eroină noastră este un ,,ocean,, de cultură si de idei năstrușnice. Sensibilitatea este cuvântul care îi caracterizează cel mai bine personalitatea, pentru că in acesta simplă calitate, se îmbina toate celelalte valori care o alcătuiesc pe Beatrix. Bunătatea și altruismul ei se răsfrâng asupra tuturor ființelor de pe pământ. Blândețea si calmul cu care tratează fiecare ființă este remarcabilă, are o conexiune specială cu toate vietățile, mai ales cu animalele, pe carele îngrijește si le iubește cu toată dăruirea de care este in stare. Povestea ei este una puțin mai diferită de restul, dar tocmai pentru ai scoate in evidență toată personalitatea minunată. Când citești corespondenta dintre ea și Christopher realizezi si mai bine cat de dulce este Beatrix si cata iubire are de dăruit. Felul in care comunica cu el, cum îl ajută scrisorile ei să treacă peste momentele grele din război m-a emoționat profund. Este pentru prima oare când am parte de așa o relație unică, care i-a naștere dintr-o greșală si care evoluează constant și care devine stabilă datorită încrederii. Beatrix visa din totdeauna să aibă parte de o iubire ca a părinților si a fraților ei. Iar când începe să comunice prin scrisori cu Christopher, își da seama că este sufletul ei pereche. Se îndrăgostește de el, dar in acelaș timp este conștientă că iubirea pe care el o declara atât de sincer și frumos in scrisori nu îi aparține ei, ci lui Prudance. Mintea ei o îndeamnă să se oprească din acest joc care i-ar putea frânge inima, dar sufletul o împinge să-i scrie în continuare tânărului, pentru ca simte că el are nevoie de scrisorile si de sfaturile ei pentru a trece mai ușor peste traumele războiului.

Intr-adevar, Beatrix nu se înșela, Christopher chiar are mare nevoie de sprijinul ei. Prin toate cuvintele ei dulci, se simte mai liber, uita de toate greutățile care îi apăsa sufletul si se lăsa pătruns de sentimente frumoase, care îi alină inima zdrobită. La fel ca și Beatrix, are un suflet bun si sensibil, dar pe care razboiul.l-a ,,amorțit,, și l-a umplut de amărăciune și groază. Doar clgandul ca acasă îi așteaptă iubita lui ,,Prudence,, îi mai dă putere să reziste, altfel s-ar fi prăbușit de mult, mai ales ca nici in familie lucrurile nu stătea chiar bine. Nu este pregătit pentru ce va găsi acasă, i nouă dezamăgire îl ,,întâmpina,, si numai de el depinde dacă dezamagirea se va transforma in bucurie, sau in frustrare.
Am stat cu sufletul la gură pana in momentul in care eroul a aflat adevărul despre adevărata identitate a persoanei cu care a corespondat, căruia i-a încredințat secretele lui cele mai tăinuite și care l-a fermecat intr-un mod așa de profund. Furia nu l-a ocolit, dar deja era prea târziu să dea înapoi, pentru că timpul.petrecut in compania lui Beatrix l-a făcut să își dea seama pe cine iubea cu adevărat, așa ca toată setea de răzbunare s-a dus pe apa sâmbetei. Cum putea să-i facă rău femeii care l-a înconjurat cu atâta delicatețe și răbdare? Abia acum.povestea lor începe să ia amploare, amândoi plutesc pe un norișor pufos din cauza sentimentelor care îi stăpâneau. Insa realitatea distruge orice speranță, iar temerile lui Christopher ajung sa puna in pericol.tot ceea ce au reușit să construiască. Curajul lui Beatrix de a lupta pentru relația si pentru iubirea lor a reușit să salveze toată frumusețea din viață lor. Luptă cu pasiune si cu siguranță Penteu ei diu, iar ușor și cu răbdare reușește sa-l facă pe iubitul ei să cedeze. Nu a spun nimeni ca nu va fi greu să învingă toate temerile, dar reușesc in cele din urma să își construiască o căsnicie fericită.

Cartea a fost la fel de frumoasă cs toate din serie, a avut splendoarea ei unică și mult farmec adus de romantism si de umor. Este minunat să urmărești evoluția unei iubiri care a , răsărit,, din doua suflete care s-au descoperit prin intermediul cuvintelor. Cei Dou s-au întâlnit si înainte, dar nu s-au plăcut chiar deloc, iar planul autoarei de si face să se descopere prin intermediul scrisorilor, a ajutat la apropierea lor ca persoane și la găsirea sufletului geamăn pe care ilt căutau de atâta vreme.
Povestea este mult mai complexă si conține mult mai multe momente frumoase decât aș putea eu să vă spun. Dar mi-am propus să vă transmis măcar un pic din frumusețea cărții pentru a va da un mic imbold să o citiți. Autoarea nu s-a dezmințit deloc in nicio carte din serie, s-a menținut tare pe pozitii si a reușit să dea fiecarei povesti o alura unică.
Aici se încheie minunata Serie Hathaway, cu bune si cu rele membrii familiei au reușit prin curaj, umor di optimism să depășească toate momentele grele și să ajungă la liman.
Ultima carte din serie primește nota 9,40.

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Majel 3 pe 2017-03-28

regina de gheata

Ca de obicei ,Anais nu face doar o recenzie, ci ne mai furnizeaza si date interesante despre cartile autoarei.Ma intreb cum va fi :regina de gheata se va topi in focul pasiunii unchiului Nick, focul se va stinge si va ingheta,sau smecherul si frumosul Nick isi va gasi nasul-citeste perechea( mireasa)?Sanatate!

La 2 persoane le-a placut recenzia lui Majel 3


Eva pe 2017-03-28

TAKING TURNS – JA HUSS
O carte super, extra, mega HOT! Așa cum zice si autoarea, povestea asta e un pic atipică. Aici nu avem arme, urmăriri, crime, suspans. De la început până la sfârșit stai cu limba scoasă! De poftă! De ciudă! De fierbinte ce e atmosfera!
Sa o luam de la capăt. Avem trei bărbați superbi: Smith, un tăcut, misterios, ciudățel si destul de nesuferit la început, apoi e Quin, un dulce, un bărbat tocmai bun de pus la rană, blând, amuzant, iubitor, un amant excelent si il avem si pe Bric, un dulce si el in timpul zilei, un om serios căruia ii poți spune problemele tale si ești sigură că ți le rezolvă, dar un pervers pe timp de noapte, căruia ii place latura întunecată a sexului.
Ei, acești trei bărbați sunt la dispoziția unei femei! Cum să nu salivezi????
Bric are un club, numit Turning Point, unde orice fantezie sexuală e îndeplinită. Membrii sunt aleși pe sprânceană, iar cine are norocul să intre in club, e satisfăcut 100%.
Din când in când, cei trei bărbați isi aleg o femeie, care le aparține. Aceasta locuiește in club si isi petrece doua zile pe săptămâna cu fiecare dintre cei trei bărbați. Din când in când, isi petrec timpul si împreuna, toți patru! :oops: Femeia are tot ce a visat vreodată la dispoziție, este răsfățata cu cadouri excentrice de-a dreptul si stă în relație atâta timp cât vrea ea. Dar dacă se hotărăște să plece, e pentru totdeauna, nu se mai poate întoarce.
Fiecare are rolul lui in relație, rol pe care il schimba intre ei la fiecare nouă fată. Unul e dulce si iubitor, unul e pervers, doar privește, iar altul e autoritar. Când sunt împreună toți patru, nu există reguli!
Totul le merge bine si mulți ani, cei trei sunt satisfăcuți de jocul lor. Asta pana când fata cu care erau de trei ani, dispare, iar in locul ei apare Chella, o frumoasa femeie de 30 de ani. Cei trei sunt intrigați de ea, caci Chella are tot ce vrea, e bogata, e frumoasa, e amuzanta, are o slujba frumoasa, nu ii lipsește nimic. De ce acceptă ea jocul lor? De ce accepta să fie ținută ca o păpușă în clubul lor, să fie la dispoziția lor, să faca ce vor ei, sa fie jucăria lor?
Intalnirile dintre cei patru sunt atât de fierbinți încât trebuie să citești cartea in baie, sub dușul rece!!!
Avem parte si de iubire, si de romantism, caci Chella la final face un cuplu foarte frumos cu unul dintre barbati!
Cartea e prima dintr-o serie de patru carti, dar cum in fiecare carte e alt cuplu prezentat, se poate citi si asa, la intervale mari de timp. Al doilea volum apare prin aprilie (parca pe la mijlocul lui aprilie) si abia aștept sa il citesc!
Cu siguranță nu e o carte pentru pudici! Si nici pentru persoane sensibile ce ar putea fi oripilate de sexul in patru! E o carte pentru oricine vrea sa citească si altceva si care știe sa facă diferența dintre ficțiune si realitate! O evadare din rutină e oricând bine venită!
Nu e cartea perfectă, pe alocuri am simțit că ceva nu se leagă, mă gândeam că parca așteptam ceva mai mult de la această minunată autoare, dar apoi mi-am dat seama că datorită subiectului abordat, este imposibil sa simt fluturași in stomac dați de iubirea perfectă! Așa că în genul ei, cartea e de nota 10!

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Eva


carmen M pe 2017-03-28

si ingerii iubesc

Ma bucur ca tie ti-a placut!
Am terminat-o si eu aseara si recunosc ca am tras de ea.
Nu este o catastrofa, dar este o carte slaba, cu derapaje de subiect, descrieri lungi si inutile, cu dialoguri, uneori, fara legatura cu subiectul discutat de personaje sau cu momentul actiunii. Acest lucru l-am constatat mai ales in ultimele 6-7 capitole, in care autoarea a "grabit" finalul, dupa ce pana atunci ne-a tinut cu pasaje multe si fara rost.
Nu mi-a placut nici relatia dintre personajele principale. Sunt de acord ca trebuia sa fie o relatie de-a soarecele si pisica, dar intre Emily si Justin este mai mult ura, decat amor, acest lucru fiind vizibil pana spre antepenultima pagina. Nu este posibil ca doi oameni sa se iubeasca asa cum incearca autoarea sa ne spuna si sa existe atat ura mocnita intre ei.
Pe ici, pe colo, mi s-a parut chiar infantila derularea evenimentelor. Sunt de acord ca Justin a stat mult timp departe de lumea in care s-a nascut si a crescut (am mai avut astfel de personaje masculine), dar felul cum l-a creionat autoarea la revenirea in societate mi s-a parut ca fiind un copil razgaiat caruia i s-a luat jucaria. Iesirile lui temperamentale au depasit cu mult, zic eu, gelozia unui iubit, pur si simplu se manifesta nebuneste. Inteleg ca autoarea a vrut sa-l faca sa se impuna in societate si sa fie un duce de temut, insa mie ca cititoare si iubitoare a cartilor sale, nu mi-a placut deloc sa citesc despre un astfel de personaj dezechilibrat.
Daca in prima parte a cartii (lungita si asta mult) am savurat unele dialoguri si momente hilare, in partea a doua nu am mai avut parte de asa ceva, lucru care a daunat actiunii si relatiei dintre personaje. E adevarat ca acum se aflau in "lumea civilizata", insa schimbarea comportamentala a celor doi e mult disproportionata, lucru care iarasi daunaeaza cartii.
Infantil si fara cap si coada mi s-a parut si planul lui Emily si Justin de a-l demasca pe Nicholas, de aceea am spus ca in ultimele capitole actiunea este dezlanata.
Dar aceasta este doar parerea mea, care nu trebuie sa coincida cu a voastra.
Pentru ca in prima parte a cartii a avut cateva dialoguri si situatii placute, acord cartii un 6,5.

La 5 persoane le-a placut recenzia lui carmen M


Alexandra pe 2017-03-26

Pana dimineata casatoriti-tile

Pana dimineata, casatoriti de Lisa Kleypas

Așa cum îmi imaginam, cartea despre Vicontele Leo Hathaway, singurul frate din familie, a fost spumoasă si foarte frumoasă. Povestea lui a început încă dim prima carte, când toți apropiații încercau să-l scoată din depresia in care intrase după moarte iubitei lui, iar cu fiecare volum primeam cate o monstră din evenimentele care duc la împlinirea dragostei dintre Leo și Catherine Marks. Ca cititor am avut parte de tot ce îmi puteam dori de la o carte; acțiune, aventuri. dialoguri savuroase, tachinări delicioase, pasiune mistuitoare, personaje simpatice și deschise, iar scenela care au avut cel mai mare efect asupra mea, au fost cele amuzante și cele romantice. Fara momentele haioase, cartea nu ar fi avut atât de mult farmec, pentru ca in sufletul eroilor principali se ascunde o mare suferință, iar umorul mai ,,ușurează,, din greutatea ce îi apasă si dă un aer mai puțin sumbru cărții, iar mie mi-a dat o stare de euforie să beșesc foarte multe pagini scrise cu umor și umplute cu situații năstrușnice.
Însăși prima intâlnire dintre Leo și Chaterine a fost una de toată frumusețea, care mi-a adus un zâmbet mare pe față, și de atunci toate întâlnirile lor au adus o mare pată de culoare acțiunii. Moto-ul relației lor este ,,Cine se tachinează se iubește,, deoarece așa începe toată povestea lor si sunt convinsă că întotdeauna viață lor va fi o ,,împletitură de iubire, tachinări și fericire.
Cine ar fi crezut că doi oameni care nu puteau să se suporte, care se ,,împroșcau,, tot timpul.cu vorbe grele, cu insulte și cu grosolănii, o să ajungă să se iubească intr-un mod atât de intens și de pasional? Dar in asta este frumusețea relației lor, mereu te surprprinde cu ceva nou, nu are pix de banalitate, iar urmărirea evoluției este superbă, pentru ca descoperim alături de ei puterea dragostei.

Daca ar fi să mă iau după aparențe, aș caracteriza-o pe Catherine Marks foarte simplu, că pe o femeie tânără, ștearsă, fără complexitate și fără prea mult farmec. Este o persoană tipică guvernantelor din cartile clasice, retrasă, sobră, exigentă și singură. Un singur lucru iese in evidență la ea, așa cum observă Leo, are o limba ascuțită, lucru cam neobișnuit la o guvernantă. După ce a început să fie cat mai ,,prezentă,, in acțiunea cărților,, mi-au confirmat bănuială, ca nimic la ea nu este ce pare a fi, iar in această carte am descoperit-o împreună cu familia Hathaway pe adevărata domnișoară Catherine Marks. In realitate, Catherine este o femeie uluitoare, care a avut o viață grea, încărcată cu suferință si cu singurătate, iar cel mai grav lucru este că trecutul ei sumbru amenință să se întoarcă și să-i distrugă viața. Acum când in sfârșit își găsise linistea , când nu se mai simte singură, când a a creat o relație atât de specială cu familia Hathaway si când în sfârșit a dobândit un pix de fericire, totul pare să se spulbere sub mâinile nemiloase ale sortii. Însă acum nu mai este singură, spre surprinderea ei toată familia îi este alaturi și o ajută să își rezolve problemele. Nevoia lui Chaterine de a fi iubită si protejată este sfâșietoare și se resimte pe tot parcursul cărții, iar încercarea ei de a rămâne pe linia de plutire ne arată femeia curajoasă, cerebrală, puternică, dar și vulnerabilă din spatele măștii de gheață pe care o arata tot timpul. Povestea vietii ei este ingrozitoare si este greu de crezut cum o copilă a putut să supraviețuiască printre oameni așa cruzi și perverși dar roate astea au ,,calit-o,, si au maturizat-o. Toată pasiunea pe care a tinut-o ascunsă atât de mult timp, se răsfrânge acum asupra lui Leo, iar teamă de a fi in preajma lui dispare când începe să-i cunoască cu adevărat pe acest bărbat si își dă seama că sunt suflete pereche. Inima ei începe să se deschidă in față a unei posibile iubiri. Iar teama care o macina dealingul timpulului se evaporă cu fiecare atingere a lui Leo. Lângă el beșește tot ceea căutase o viață și în brațele lui se simte o femeie iubită, dorită si împlinita.

Viață lui Leo devenise un calvar odată cu moartea logodnicei sale..Tot ceea ce iubea el a murit odată cu ea, iar acum trăia numai pentru distractii , femei, plăceri si desfrâu. Când a apărut in prima carte era o epavă, un on gol.pe dinăuntru, fără viață in el și fara nici o dorință de a trăi. Se autodistrugea pe zi cetrexe mai mult, se îneca in femei, alcool și opiu, iar singurul lui tel era să moară, să uitede sentimentul de vinovăție si de amărăciune care il maciuna. Ajutorul si sprijinul familiei sale îl fac să se ,,trezească,, la realitate, să lase trecutul in urmă si să încerce să o ia de la capăt, dar amintirea fontei iubite îi rămâne ca o rana in suflet pe care oricât ar încerca nu poată să o închidă. Viață lui reintră in normal, dar speranță si iubirea au rămas ,,ingropate,, împreună cu Laura, iar el nu mai vrea să audă de dragoste sau de fericire. In acest întuneric crunt apare frumoasa Chaterine. Care îi deschide porțile unei vieți noi, da un nou sens existenței sale și îi oferă șansă unei noi iubiri. Vrând nevrand, se trezește îndrăgostit pana peste cap și cu o nouă speranță răsărind in inima lui. Bineînțeles ca Leo ne este prezentat din punct de vedere fizic ca un bărbat nespus de frumos, cuceritor și deosebit de atrăgător. Nu degeaba era visul oricărei femei. Insa lăsa in aceasta poveste vedem ca Leo nu este doar un aristocrat superficial si arogant, care face totul numai pentru placere lui personaje, ci este un om demn de toată admiratiamea pentru modul.sublim in care s-a purtat cu Chaterine.A înțeles ca aceasta femeie senzuală, dar totodată sensibilă are nevoie de protecție, iubire, mângâiere și de o familie adevărata, iar el s-a străduit din răsputeri să iasă din propria lui carapace ca să poată să-i dăruiască ei tit ce îi lipsise în copilărie. Cunoscând viață tristă a lui Catherine, și-a dat seama ce norocos este că are o familie iubitoare și conștientizează ca viață e frumoasă șotcă trebuie să fie trăita la maxim. A dovedit cu vârf si îndesat ca este un bărbat ce merită să iubească si să fie iubit.


După cum am spus, poveste asta este superbă prin toate trăirile si emoțiile pe care mi le-atransmis. Am așteptat cu sufletul la gura să vad cum va fi la final, dat in acelaș timp. Îmi părea ca se termină. La final am rămas cu un zâmbet marele față si cu o mare bucurie in suflet pentru că încă un cuplu și-a găsit fericirea după atata suferință.
Ar mai fi multe de spus, dar cel mai bine ar fi să descoperiți voi frumusețea cărții.
Nota mea este :zece_din_zece:

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Claudia Mioara pe 2017-03-26

emma

Emma de Alexander McCall Smith e asa de asemanatoare cu cartea de Jane Austen, incat ai impresia ca e copiata. Aceleasi nume, aceeasi actiune, doar ca e in timpurile noastre.
Autorul e clar fara imaginatie! De ce sa scrii o astfel de carte, care clar e mai putin decat originalul! Atatea descrieri in carte incat te plictisesti de ele. Am ajuns sa sar pasaje intregi din ea numai ca s-o termin odata.
Tatal ipohondru cu cele 2 fiice, guvernanta lor, totul e chiar la fel. Chiar asa lipsa de imaginatie sa ai incat sa nu poti scrie o carte originala, ci una inspirata si chiar copiata pot spune. Umorul nu e cine stie ce! Credeam ca e o adaptare, e ceva mai in ton cu zilele noastre. Dar de fapt sunt multe descrieri, chiar mult, dialoguri aproape la fel ca in cartea originala. Pierdere de timp, nota 6!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-26

dubla atractie

Dubla atractir de S. J. Jennings e o carte cu sex la greu.
Heidi e o femeie realizata: are un loc de munca perfect pentru ea, un sot pe care-l iubeste si care-o iubeste la randul lui, viata ideala.
Insa un client se arata la orizont: solistil Ree dintr-o formatie celebra. Ea ar trebui sa-i reprezinte si sa le dea sfaturi in cariera! Dar sotul ei Tuck stie ca pe lista ei, cea cu care ar vrea sa faca sex se afla acest cantaret sexos. Asa c-o insoteste la concertul lui! De cum il vede i se scurg ochii dupa el. Atractia e reciproca! Totul devine asa de incendiar cand intr-o camera Ree le cere celor 2 soti sa se sarute! Apoi el afla de dorinta ei secreta! Il intreaba pe sotul ei daca e de acord! Avand aprobarea lor, toti se muta in alta camera cu pat! Tuck se aseaza in fotoliu si-i spune ce sa-i faca sotiei lui: s-o atinga, s-o sarute, cat de tare si neintrerupt! Sotul se masturbeaza vazandu-i pe cei doi, iar Heidi are orgasm uitandu-se la el! Scena e fara perdea si fara comentarii!
In trecut Heidi a trecut printr-un viol. Fizic se refacuse, dar psihic nu prea. Ajunge la psiholog, care e chiar Tuck, care o ajuta foarte mult. De atunci sunt impreuna! Tuck nu vrea s-o raneasca, asa ca partidele lor de sex sunt linistite. Insa Heidi vrea altceva! Dupa scena cu cei trei, crede ca totul se schimba. Dar nu e asa! E in continuare atrasa de Ree! Insa acesta ate probleme cu drogurile, alcoolul. Asa ca-l ia cu ea si sotul ei intr-o locatie secreta: la prietenul ei care invata sotiile cum sa se poarta cu sotii lor! Acolo exista o camera de nebunii unde sotii isi pot schimba si partenerii. Scenele sunt incandescente! Heidi si Tuck devin intimi cu spectatori, printre care si Ree.acesta e deceptionat! Crede c-o iubeste! Si triunghiul amoros continua!
Dar cireasa de pe tort e scena din camera unde toti sunt liberi sa experimenteze cu oricine, iar Heidi, Tuck si Ree ajung sa fie impreuna! Scene toride, actiune hot de la inceput pana la sfarsit! Daca vreti doar sex, e cartea potrivita! Nota 9!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Yulya pe 2017-03-26

si ingerii iubesc

Si ingerii iubesc de Teresa MedeirosCred ca am avut asteptari prea mari de la aceasta carte,pur si simplu m-a dezamagit complet autoarea,chiar nu o mai recunosc.
Am tras de ea sa o termin,asteptam sa se intample ceva,sa ma atraga,din pacate asa a fost pana la capat.
Am avut parte de dialoguri multe si inutile,descrieri fara numar care nu si-au avut rostul.
Pentru mine e cea mai proasta carte a autoarei.
Mi-e greu sa imi exprim si punctul de vedere,toata cartea a lalait-o cu cei doi protagonisti cum se joaca de-a soarecele si pisica,cum se cearta,cum se jignesc si apoi dintr-o data se indragesc,iar se cearta si tot asa.
Justin Connor se retrage in Noua Zeelanda lasand in urma familia si Anglia,ii are alaturi pe cei doi prieteni ai lui Nicky si David,aici cauta aur si comori nepretuite,dar pericolul ii pandeste si Justin ii pierde pe ambii,fiind atacati de canibali.
Inainte sa-si dea ultima suflare David il roaga sa aiba grija de fiica lui Claire si ii lasa un ceas de aur in interiorul caruia se afla portretul unei micute superbe.
Justin stia ca micuta se afla in grija unei case destinate tinerelor,ca este ingrijita si o duce bine.
Dar Emily Claire Scarbouroung nu o duce tocmai bine,afla ca tatal ei a murit sa ca tutorele ei devine Justin Connor,care urma sa se ingrijeasca de ea,lucru care nu se intampla,anii trec si aceasta nu stie nimic de el,plus ca directoarea scolii ii tot scoate ochii ca tutorele ei ii datoareaza o gramada de bani ca s-a ingrijit de ea,asa ca o arunca pe Emily pe o nava si o duce in Noua Zeelanda sa o dea pe mana lui Justin.
Intamplarea face ca Emily e pur si simplu aruncata peste bord si abandonata in necunoscut,dar ea nu se lasa infricosata si inoata pana la mal,asa o gaseste Justin,goala,adormita pe plaja,vegheata de stele si luna.
El este fascinat de nimfa din fata lui si nu ii vine sa creada ca e adevarata.
Brusc Emily se trezeste si acesta o duce in coliba lui,ea avand in cap doar razbunare nu se prezinta cu numele de Claire,ci Emily.
Si de aici incepe jocul lor de-a soarecele si pisica.
Justin nu e tocmai bogat,asa cum vorbea lumea,traieste intr-o coliba darapanata si preda lectii de engleza locuitorilor de aici,ducand o viata modesta,de cand a dat peste aceasta fata viata lui se suceste la 180 de grade,este o fire guraliva,vulcanica,ce ii da batai de cap.
Pe langa faptul ca se condamna si acuza ca nu s-a ocupat de fetita prietenului sau ii mai cade pe cap si aceasta creatura?
Cum se termina totul?O sa-i recunoasca Emily adevarata identitate?Ce o sa faca Justin cand o sa afle ca se indragosteste de pupila lui?
Cand am citit recenzia destinata cartii de pe blog m-a atras subiectul dar dupa ce am inceput sa o citesc,mi-am schimbat parerea.
Nu vreau sa va influenteze prezentarea mea in sens negativ,poate voua o sa va placa,pe mine nu m-a atins in nici un fel,pur si simplu autoarea a mazgalit 341 de pagini inutile.
La un momentdat am vrut sa ma opresc,chiar ma chinuiam sa o citesc,dar am zis totusi sa o duc pana la capat,poate se intampla totusi ceva.
Slaba,forte slaba si imi pare foarte rau ca am cumparat-o!
Nota 6 cu indulgenta.
Emily mi s-a parut o rasfatata si needucata,desi avea 18 ani,purtarile ei te trimit cu gandul la o copila de 6 ani,razgaiata.
Plus ca titlul cartii nu se potriveste deloc,mai degraba mergea ,,Si zgripturoaicele iubesc".

La 10 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Claudia Mioara pe 2017-03-26

chimista

Chimista de Stephenie Meyer este o carte asa de incendiara, incat nu poti sa iei totul de la sine.
Alex e o fosta agenta, care-si ascunde urma si totusi a fost gasita in acesti 3 ani. A trebuit sa-si apere viata, a trebuit sa-si ascunda identitatea, a trebuit sa doarma iepureste si cu bagajele pregatite mereu. A lucrat pentru guvern, a fost cea care era bucuroasa ducandu-se la munca in laboratorul ei si cercetand fel de fel de substante. Dar rolul i s-a modificat intre timp! Trebuie sa foloseasca descoperirile ei pe cei care atenteaza la siguranta tarii, de expemplu teroristii. Toata lumea o priveste cu frica. Substantele din seringile ei te pot face sa treci prin chinuri groaznice! Insa la un moment dat angajatorii de intorc impotriva ei si-o vor moarta.
Dar un email primit o face sa creada ca totul se va sfarsi in sfarsit. Fostul ei sef ii solicita o intalnire si-i promite ca o ultima misiune realizata de ea ii va aduce siguranta si libertatea. I se da un dosar! Acolo gaseste informatii despre un barbat, un profesor care ibsa in timpul liber merge si Mexic, tranzactioneaza un virus periculos si astfel conturile bancare i se ridica pana la cer. Misiunea ei e sa-l rapeasca, sa-l supuna durerii pana spune totul! Dar Daniel e un barbat frumos si credul. Se intalnesc ca din ontamplare in metrou! El o place asa de mult incat ii da numarul lui de telefon, pentru o eventuala cina. Ea il inteapa usor si el devine euforic. Ea ii spune ca e doctor si ca-l va duce la cabinetul ei. Daniel are incredere in ea si ibcepe sa-i povesteasca despre viata lui de profesor, antrenor. Cu usurinta Alex, il duce departe, in pustietate! Il dezbraca si nu gaseste nicio arma, nimic suspect. Il intinde pe-o masa si asteapta sa se trezeasca. Apoi ii spune ca vrea adevarul, ca nu vrea ca oamebi nevinovati sa moara din cauza lacomiei lui. Insa Daniel e nevinovat! Vrea s-o ajute, dar n-are cum. Ea nu-l crede! Ii injecteaza ceva, incat el incepe sa planga de durere. Muschii i se misca necontrolat! Ea incepe sa aiba dubii! Pleaca din camera! O fi vreun psihopat care nu stie ce face? E chiar nevinovat?
Insa un zgomot de avion se aude! Il adoarme repede pe Daniel si iese! Un barbat insotit de un caine ii apar! Barbatul o pocneste asa de dur, incat nasul ii este in flacari! Nu-si mai simte fata! Insa creierul ei e mai bun decat forta lui! Un gaz il adoarme pe el si insotitorul lui! Surpriza: atacatorul e fratele geaman a lui Daniel. E cel care l-a mintit, si-a inscenat moartea si fuge sa-si salveze viata, fiind un fost angajat al unei alte agentii guvernamentale, care-l vrea mort! Doi oameni care au fost manuiti pentru a se omora! Dar Daniel e liantul dintre ei! El e cel de parere ca ar trebui sa-si uneasca fostele si sa-si anihileze fostii angajatori!
Desi a fost torturat, Daniel o place in continuare pe Alex! O atinge mereu intamplator, o priveste cu admiratie! Alex e contrariata! Dar povestea continua! In aceste conditii vitrege, ei ajung in ascunzatoarea lui Kevin. Incep o noua viata! Totul pare perfect! Dar Daniel pleaca in oras si strica totul! Multi oameni l-au vazut la cumparaturi! Viata idilica se apropie de sfarsit! Insa motivul lui e simplu: vroia sa-i pregateasca o cina romantica! Un barbat bun de pus pe rana, frumos, inteligent, tandru! Alex in ciuda meseriei ei dure, incepe sa-i cedeze farmecului lui! Nu a stiut niciodata cum e sa-ti gasesti perechea si nici n-a crezut ca e posibil asa ceva! Acum e responsabila si pentru viata lui si stie ca nu va putea trai ca pana atunci! Acum sunt doi, un intreg!
Dar sunt gasiti! Kevin este prins si torturat! Iar ei pun la cale un plan nebunesc pentru a-l salva! O carte asa de plina de andrenalina, incat te impresioneaza! Nota 9,6!

La 9 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Scorpya Cristina pe 2017-03-25

si ingerii iubesc

Ador cărțile Teresei Medeiros, sunt ca briza marii când iau pauza de la crimele, acțiunile, suspansurile si thrillerele mele, insa de aceasta data am fost foarte dezamăgita.
Ce-mi place la Teresa este felul de a induce comicul de situație, prin replici, dar si modul de prezentare al acestora, insa in această carte, sa fie vreo doua-trei asemenea scene. Nu mai zic, efectiv nu m-am putut "lega" de personaje, iar elementul surpriza, încetează sa mai fie surpriza inca dinainte de jumătatea cărții. Ma rog, toate astea poate se datorează si anului in care a fost scrisa, mai așa ca de debut, dar oricum ar fi, ma declar dezamăgită de "Si îngerii Iubesc".
P.S. sper ca părerea mea sa nu influențeze, daca nu mi-a plăcut mie, nu înseamnă ca se aplica tuturor!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Scorpya Cristina


Claudia Mioara pe 2017-03-24

tradarea

Tradarea de Debra Driza e o carte super palpitanta.
Dupa ce Mila versiunea 2.0 afla ca de fapt e android cu fizic asemanator unui om la suprafata, dar si cu sentimente umane, trebuie sa faca fata omorarii mamei ei, a celei care a creat-o! Acum e singura pe lume si cu o armata pe urmele ei, deoarece oamenii in halate o vor dezmembrata si vanduta pe bucatele.
O singura speranta o are din partea colegului si prietenului Hunter. Acesta o place si e de acord sa faca calatoria spre tatal ei impreuna. Ea se simte vinovata pentru ii indruga o gramada de minciuni si nu are curajul sa-i spuna realitatea ei in fata. Insa atunci cand descopera sub masina lui un instrument de urmarire il crede un spion, un om care o vrea distrusa. Cand isi face curajul sa-i spuna totul despre ea, descopera cu stupoare ca el n-are nicio legatura cu oamenii care o urmaresc. Mai nou, afla ca a fost facuta dupa chipul si asemanarea unei fetecare a murit, a unui cuplu de cercetatori. Ba chiar o parte din creierul acesteia a fost folosit la constructia ei. Mai are o geamana android, Mila versiunea 3.0, care nu are sentimentele ei umane, ci e capabila sa urmeze un ordin direct, fara sa ridice vreo intrebare. Cand cele doua fete android se intalnesc, Mila 2.0 e nevoita sa lupte pe viata si pe moarte cu versiunea ei imbunatatita! Din fericire castiga!
Insa norocul i se infunda, cand mama si tatal vitreg a lui Hunter sunt cei care o captureaza. Hunter a fost fara stirea lui pionul principal. Mila se lasa cu incredere pe mana rapitorilor. Insa acesria introduc ceva nou in circuitele ei. Ce i s-a schimbat? Ce are implementat in regiunea stomacului? De ce incepe sa se regenereze ca un om? O carte speciala, care te ridica si te coboara, imprevizibila! Nota 9,5!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


cindy pe 2017-03-24

IMG_0027

Broken illusions de Dori Lavelle- His agenda 3

Jude este mort. Haley a reusit sa il invinga si sa scape cu viata din mainile lui.
Acum, ea trebuie sa depaseasca trecutul si sa il uite pe cel care a facut-o sa sufere atat de mult.
Dustin este tot timpul alaturi de ea si o ajuta cum poate.
La mai bine de un an de la moartea lui Jude, Haley a reusit sa mearga mai departe- este fotografa la nunti si intr-o relatie serioasa cu Dustin.
Insa, Haley simte uneori ca nu e totul in regula, se simte privita. Insa e convinsa ca e doar paranoica si nu vrea sa il ingrijoreze pe Dustin.
De cosmaruri nu a scapat, si-a facut o rutina din a verifica seara usile si ferestrele pentru a se asigura ca sunt inchise si incearca sa duca o viata normala. Dar cand gaseste in miezul noptii fereastra deschisa, sau primeste florile pe care Jude I le aducea tot timpul, Haley isi da seama cu nu va scapa niciodata de Jude, va trai tot timpul cu amintirea a ceea ce s-a intamplat.
Istoria se repeta, iar Haley va ajunge din nou in mainile diavolului.
Se pare ca nu era paranoica. Va reusi sa scape cu viata? Va putea vreodata sa scape de Jude? Il va putea invinge pe Jude inca o data? Va reusi sa isi recastige viata?

His agenda este o serie care te tine cu sufletul la gura, care iti ofera surprize la tot pasul. E diferita, dura si nu e pentru oricine. Insa te prinde, te socheaza, te sperie, te face sa speri.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui cindy


Yulya pe 2017-03-23

Iubeste-ma in zori-tile

Iubeste-ma in zori de Lisa Kleypas


De aceasta data autoarea ne prezinta povestea lui Win,o tanara firava cu probleme de sanatate,de cand a fost bolnava de scarlatina,sanatatea ei a fost in dificultate,plamanii dandu-i batai de cap,obosea,trebuia mereu sa stea linistita sa nu depuna efort,dar dupa casatoria surorii ei Amelia cu Cam Rohan,un barbat bogat, lui Win i se ofera sansa sa se trateze la o clinica din Franta!
Desi isi dorea nespus sa se faca bine,o durea despartirea de dragul ei Kev Merripen.
Kev Merripen este tigan,pe cand era un pusti viata lui este pusa in pericol,dar tatal lui Win reuseste sa il salveze si il gazduieste in casa lor,era un baietandru slabanog,batut,soarta alaturi de unchiul lui fiind una crancena,era un salbatic care nu stia sa scrie si sa citeasca,doar sa se bata.
Dar de cand isi gaseste acoperisul de-asupra capului in casa familiei Hathaway,totul se schimba mai ales dupa ce o cunoaste pe Win.
Ea cu bunatatea ei reuseste sa il imblanzeasca iar prietenia lor da nastere si sentimentelor de iubire,dar acest lucru era interzis,mai ales pentru un tigan.
Anii trec si Merripen este mai mereu in preajma lui Win protejand-o,iar plecarea ei il seaca la inima.
Desi Win recunoaste ca il iubeste,el prefera sa taca,sa nu isi recunoasca sentimentele fata de ea.
Dupa cativa ani petrecuti in Franta,Win se intoarce acasa mai sanatoasa ca niciodata,suparata din cauza barbatului pe care il iubeste,pe timpul plecarii ei ii scrie multe scrisori dar el nu ii raspunde decat la una.
Win era mult mai frumoasa,eclipsa sanatate si inocenta,ba chiar era curtata de catre doctorul care o trateaza,dar Merripen tot nu face nimic sa o aiba,chiar daca o iubeste.Este un incapatanat,care nu face nimic pentru a fi fericit,crede ca o relatie intre el si ea i-ar face mai mult rau decat bine lui Win.
Ea face orice sa il atraga,il provoaca,ba chiar incearca sa il seduca dar in zadar.
Dar ce o sa se intample cand Win accepta cererea in casatorie a doctorului Harrow si de aceasta data Merripen da cu piciorul sansei de a o avea?
Am avut parte de o lectura placuta,amuzanta si plina de emotie.
Merripen este un barbat incapatanat care de multe ori m-a enervat,a asteptat aproape sa o piarda pe Win ca sa isi dea seama ca de fapt ea e a lui,iubirea lui,viata lui,femeia alaturi de care sa imbatranseasca!
O venereaza pe aceasta femeie,e in stare sa isi dea viata pentru ea,o iubire pura si puternica ce m-a induiosat!
Nota 10 din partea mea.
Lectura placuta!

La 2 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Eva pe 2017-03-22

IMG_0027

KEPT FROM YOU – NASHODA ROSE
Acesta este volumul 4 din seria Tear Asunder, carte pe care o aștept de mult timp și cu multă nerăbdare.
Ca si toate celelalte cărți ale seriei, si aceasta a fost minunată si exact pe placul meu!
Pe Killian, totsarul trupei, il stim inca din volumele anterioare. Era un tip misterios, nesociabil si toata lumea presupunerea despre el că are niște preferințe sexuale mai ciudate, caci niciodata nu a avut vreo relație cu vreo femeie.
Killian si Savvy s-au cunoscut in liceu, ea avea 15 ani iar el 16. El venise cu familia din Norvegia, inca de pe atunci fiind un tăcut. Era temut in școala, caci ii bătea pe toti cei care aduceau droguri sau care se luau de cei mai defavorizați. Nimeni nu ar fi vrut să aibă de-a face cu el. Savvy era o dulceață de fata, cuminte, tot timpul cu o vorba buna pentru oricine, făcând chiar practica voluntara in spitale. Ea visa sa ajungă o mare dansatoare, caci dansul era viața ei, prin dans reușind sa uite de problemele de acasă. Tatal ei murise de mult, iar mama ei avea mari probleme cu drogurile.
Killian o place pe Savvy, dar refuza sa se apropie de ea, caci e convins ca el nu poate aduce decat ceva rau in viata cuiva, iar Savvy nu merita asta.
Din pacate, intr-o zi, cand mama ei aflată sub influența drogurilor, o ia pe Savvy de la scoala, are loc un accident in care moare mama ei. Asa ca Savvy a rămas singura pe lume, astfel ca este luata de asistentii sociali si data in plasament. Dar inainte de a pleca, Killian o sarută si amandoi sunt marcati.
Trec 11 ani, el devine un mare star al muzicii, iar ea e pe linia de pliutire. Tocmai s-a despartit de fostul iubit care ii er si șef si care a înselat-o, iar acum a rămas si fara slujba si fara bani. Vrea sa se angajeze intr-un bar, ca dansatoare, dar nu are experiență si referinte si afla ca Killian este bun prieten cu patronul barului. Asa ca merge la Killian sa il roage sa puna o vorba bună pentru ea. Dar intalnirea lor nu e una obisnuita intre doua vechi cunostinte, caci flacara iubirii se reaprinde.
Barul la care ea voia sa danseze este deținut pe jumătate chiar de Killian iar el nici nu vrea sa auda ca ea sa danseze in vreo tinuta sexy in fata altor barbati. Sunt amuzanti, caci el e extrem de capos, iar ea ii tine piept fara probleme!
Urmează o serie de aventuri, de monstri din trecut care le dau tarcoale, care ameninta dragostea lor, dar totul se termina cu bine!
Dragostea lor e superba! Killian e tacut, misterios, cu multi montrii in dulap de care nu a invatat inca sa scape. Dsar Savvy e dulce, e bunatatea intruchipata si prin iubirea ei il invata sa uite, sa ierte si sa priveasca spre viitor cu optimism.
Iubirea lui Killian e minunata. Greu iubeste, dar si cand o face, e din tot sufletul. Are un trecut urat care inca il bantuie si comportamentul lui uneori exagerat, este justificat.
Culmea e că, desi el e cel dur, el e cel autoritar, iar ea e cea dulce si finuță, in realitate, ea e cea care il trezeste la realitate si il zguduie un pic pentru a se trezi si pentru a –l determina sa lupte pentru iubirea lor.
O poveste frumoasa, o carte romantica foc care mi-a adus fluturi in stomac , iar Killian mi-a uns sufletul cu vorbele lui frumoase si spuse exact la momentul potrivit! :heart5: :cloud9:
O carte de nota 10!

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Oana pe 2017-03-22

254

As dori mult să citesc cartea Leul Negru de Jude Deveraux

Doar unei singure persoane ii place recenzia Oana


erika pe 2017-03-21

ducele-pacatului

DUCELE PACATULUI – Elizabeth Hoyt
Ei, da, pentru mine a fost una dintre cartile mult asteptate ale anului 2016 si da, mi-a placut, nici nu ma asteptam la altceva, ma bucur ca a fost altceva cu povestea asta si cu eroul ei decat eram obisnuita, asa ca i-am gasit si o melodie :
httpv://www.youtube.com/watch?v=NfsjamdzdeQ
Valentine Napier, duce de Montgomery, a demonstrat de-a lungul timpului ca e un barbat imoral, care calca in picioare pe oricine, indiferent de consecinte. Bridget, era fiica nelegitima a lui Lady Caire (mi-a placut inchiderea acestui cerc si legatura cu primele personaje din serie) si in momentul in care mama ei este santajata de nimeni altul decat ducele fara scrupule, se angajeaza la resedinta acestuia ca menajera cu scopul bine determinat de a gasi probele de santaj folosite impotriva mamei sale.
Ce enigma si ce suspans in gasirea probelor, mai ales cand e prinsa de stapanul ei asupra faptului ? Sfanta lui Bridget, angajata lui capabila, oare ce cauta si de ce i se pare atragatoare inteligenta sclipitoare si seriozitatea ei, de ce vrea sa-i vada parul despletit si boneta data jos din cap ? Doamne, ce idei, ce ganduri il tulbura pe duce, nici lui nu-i vine a crede si totusi porneste pe drumul acesta si vrea sa o descopere pe Bridget pe de-a-ntregul ^__^ Incetul cu incetul, relatia lor de sef-servitor devine mai mult decat atat, se consulta unul cu altul, isi destainuie mici secrete si ajung evident si in pat, lucru care nu face decat sa inrautateasca si mai mult situatia data : de ce o place si de ce e dispus sa faca atatea pentru menajera lui ?
Povestea nu mai e amuzanta asa cum au fost celelalte din serie, ci pe alocuri trista si plina de adevaruri incomode, un trecut inacceptabil pentru un copil, niste parinti care nu merita statutul de parinti si care l-au facut pe Val ceea ce este el in prezent. Cu ocazia asta am aflat mai multe dedesubturi din viata lui Eve, care m-au facut sa-i inteleg mai bine pe amandoi si sa-l apreciez pe Val si mai mult, in ciuda numeroaselor defecte pe care acesta se pare ca le poseda. Sinceritatea lui taie in carne vie si totusi Bridget reuseste cumva sa-l atinga acolo unde nu credea ca mai exista ceva si nu numai asta, insa ea insasi va constata cu stupoare ca il place pe duce asa cum e si ca e dispusa sa-i fie amanta daca i-o cere fara urma regret.
Evident ca apar totusi si elemente comice tipice lui Elizabeth Hoyt, care sporesc frumusetea povestii, iar schimbul de replici dintre Val si Bridget e de-a dreptul savuros, mi-a placut fiecare dintre ei luat in parte si mai ales impreuna, s-au completat perfect, fiecare a fost peticul celuilalt, pansamentul pentru rana, iar povestea Regelui fara inima mi s-a parut ca li s-a potrivit manusa. Si daca pe tot parcursul seriei Bridget a fost neinfricata, razboinica si gata sa se bata si sa-l apere pe cel drag, la final a avut parte de acelasi tratament din partea celui iubit : au fost minunat de imperfecti si totusi atat de frumosi impreuna :heart1:
Trag nadejde la o poveste la fel de frumoasa si pentru ducele de Kyle, care a fost fair-play si pentru ‘’istetul’’ Alf, cred ca promite, iar pe voi va invit la lectura, nu va asteptati la nimic, doar cititi-o fara asteptari si scenarii predefinite, va va uimi, cel putin pe mine a reusit.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-21

cel mai tandru

CEL MAI TANDRU LIBERTIN – ELIZABETH HOYT
Este povestea dintre Eve Dinwoody, sora vitrega a ducelui de Montogomery si enigmaticul Asa Makepiece, un barbat atragator si mitocan totodata, a carui poveste nadajduiam sa o citesc inca de cand am facut cunostinta prima oara cu el.
Asa este proprietarul Harte’s Folly si, in lipsa fratelui ei, Eve are misiunea de a sta cu ochii pe investitia acestuia in renumitul parc, prin urmare va superviza bugetul alocat reconstructiei lui in pofida nemultumirilor proprietarului si in pofida atractiei pe care i-o starneste prezenta lui Asa, iar acesta va trebui sa se conformeze, in caz contrar ii va fi retrasa finantarea.
Eve, este departe de a fi considerata o frumusete si totusi stand mai mult timp unul aproape de celalalt, in interes de serviciu, binenteles, Asa incepe sa o cunoasca pe Eve, sa o aprecieze si sa se simta atras de aerul ei calculat, de personalitatea ei oscilanta si atragatoare totodata.
Intalnirea dintre ei e pur si simplu exploziva :lol: , m-a amuzat maxim comicul de situatie, stanjeneala lui Eve, dar si modul cum i-a dat replica lui Asa, fara sa-i arate cat a fost de fapt marcata de intamplare. Dupa ce lucrurile s-au stabilizat intre ei, relatia lor a evoluat incet dar sigur, a atins o coarda sensibila, iar concluzia pe care eu am tras-o din aceasta poveste este aceea ca nu intotdeauna haina il face pe om si nici infatisarea nu este cea care ar trebui sa primeze in sentimentele noastre, ci frumusetea sufletului, dragostea sincera si loialitatea, aceste atribute fiind mult mai importante decat aspectul fizic, o dovada categorica in acest sens fiind animalul lor de companie loial si iubit :love_flag:
De asemenea, mi-a placut povestea Porumbitei, dar si epilogul care nu a facut altceva decat sa puna lemne pe foc (continuarea in volumul urmator).
In concluzie, chiar daca povestea lor poate nu m-a ridicat la cote inalte, ci a fost mai domoala, in stilul lui Eve, nu pot sa nu o indragesc in continuare pe Elizabeth Hoyt care creeaza niste eroi minunati pe care ti-e imposibil sa nu-i indragesti atat de mult incat ti-e de imposibil sa-i uiti : este o serie care mi-a ramas la suflet, v-o recomand in cazul in care nu ati facut deja cunostinta cu ea, e adorabila.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-21

ugly_love_2

UGLY LOVE – Coleen Hoover
httpv://www.youtube.com/watch?v=IL2wdBLDYaA
Mi s-au parut potrivite versurile acestei melodii pentru aceasta poveste frumoasa, a fost frumoasa de la inceput pana la sfarsit, ce mi-a placut prima lor intalnire, aveam un feeling despre ei, prea vibra totul in jurul lor, se simtea in aer miros de pasiune :heart5:
In linii mari, Tate vine sa locuiasca cu fratele ei, Corbin si ajunge acasa la acesta numai ca nu poate intra in casa din cauza unui barbat baut care sta in dreptul usii ei : ce sa faca acum ? sa incerce sa intre in casa fara sa-l trezeasca, sa-l trezeasca sa se dea din drum sau nu, mai bine sa il sune pe fratele ei … Apare solutia salvatoare : fratele ei ii spune sa aiba putina rabdare pana il suna pe prietenul lui, Miles Archer, care ii este si coleg de munca si vecin pe deasupra.
Oare ii vine Miles in ajutor ? :chic: Incurcaturi peste incurcaturi urmeaza, atractie fizica si dupa asta frica de sentimente, de atasare si frustrare cauzata de faptul ca nimic nu ti se mai pare suficient si satisfacator si credeti-ma, e frustrant sa vrei, dar sa nu poti, sa nu-ti dai voie sa simti si ceea ce initial ti se pare satisfacator in curand sa ti se para insuficient si nimic sa nu te mai multumeasca ...
Miles e un barbat la care nu ai cum sa nu tanjesti : e atragator din punct de vedere fizic, priceput in arta seductiei si e cinstit vizavi de ceea ce poate oferi intr-o posibila relatie: adica nimic stabil, sigur si concret. Ce ziceti, va accepta Tate conditiile, se va multumi cu atat de putin si totusi atat de mult din partea lui Miles ?
Ca toti eroii nostri incercati, Miles are un trecut care il urmareste si isi da seama ca fara acceptarea trecutului nu are cum sa priveasca spre viitor indiferent ce ar face, iar linistea care s-a asternut asupra lui dupa ce si-a confruntat temerile din trecut mi-a umplut sufletul de fericire, parca eram in locul lui Tate si il asteptam in bratele mele ! :imbratisare:
Ce nebunie si cu povestile astea care ne fac sa visam cu ochii deschisi si care ne umplu sufletul de beatitudine, dar care te scalda in lacrimi de suferinta si neputinta pana la dezlegarea labirintului iubirii totale : din cauza asta ne raman acolo la suflet si pentru asta merita sa trecem prin toate muncile lui Hercule.
O recomand cu ardoare si sper sa mai bucure si alte suflete romantice in continuare asa cum mi s-a intamplat mie !

La 7 persoane le-a placut recenzia lui erika


Claudia Mioara pe 2017-03-21

cercul-de-piatra

Cercul de piatra vol 1 de Diana Gabaldon este o carte speciala.
Claire a trebuit sa se intoarca in viitor, mai ales ca e insarcinata, iar Jamie e constient ca numai moartea il poate astepta la cotitura. Dar surpriza e peste 20 de ani cand Claire afla ca Jamie nu a murit in razboi. A supravietuit datorita faprului ca la un moment dat a lasat in viata un inamic. Acum fratele acestuia in loc sa-l impuste il trimite acasa. Ajuns mai mult mort decat viu, cu o rana grava la picior, dupa multe clipe groaznice se insanatoseste. Insa timp de 7 ani traieste ca un pustnic in munti, coborand doar o data pe luna la familia lui. Soldatii englezi inca il cauta. Dar proviziile se termina si avand in vedere ca se pusese o mare suma pe capul lui, hotaraste ca cineva dintre ai lui sa-l tradeze, iar din acei bani sa traiasca toti de pe mosia lui. Viata insa ii arata si o parte buna, pentru ca va deveni grajdar la o familie si nu e deportat in America.
Claire o naste pe fiica ei, care seamana mult cu Jamie. Este sincera cu sotul ei din viitor, dar acesta vrea sa fie tata si o iubeste din prima clipa pe fetita. Este constient ca alt copil nu va putea avea nicicand. Familia lor rezista doar datorira fetitei, in rest sunt 2 straini. Dar timpul trece, ramane vaduva si se intoarce pe taramurile Scotiei, intr-o vacanta alaturi de fiica ei. Aici cu ajutorul unui profesor de istorie descopera viata lui Jamie. Desi e un doctor chirurg respectat, isi lasa toata viata in urma pentru a fi cu Jamie. Ii este frica sa se intoarca, dar insasi fiica lor Briana ii da curaj, spunandu-i ca e in stare ea sa se duca sa-si caute tatal. Claire il vede pe Jamie. Intalnirea e sfasietoare! El nu crede ca e aievea si nu o naluca. Toata dragostea lor cea mare a rezistat atat timp si se regasesc ca doua jumatati ale aceluiasi intreg. Dar viata lui Jamie nu e asa usoara! Contrabandist, tipograf, tot timpul ascunzandu-se de oamenii legii! Oare vor trece cu bine prin toate incercarile? Personaje credibile, actiune la superlativ, intamplari neprevazute! Nota 9,7!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Alexandra pe 2017-03-21

Iubeste-ma in fiecare seara-tile

Iubeste-ma in fiecare seara de Lisa Kleypas

Așa cum mă așteptam, volumul trei din serie a fost unul savuros și foarte romantic
Mi-a făcut deosebită placere să continui povestea familiei Hathaway si să aflu prin ce peripatii mai trec. Simplitatea cărții nu ,,răpește, din farmec, dimpotrivă autoarea compensează prin scene amuzante descrise cu multă însuflețire cu mult umor si cu multă pasiune. De asemenea romantismul își face simțită prezenta încă de la început și se oglindește in sufletul fiecărui personaj.
Iubirea dintre Pappy si Harry este prezenta frumos, ca un sentiment minunat, ce își face apariția în viețile lor intr-un mod surprinzător, șocant Su care se dezvoltă pe fundalul unei căsătorii din conveniența. Nimeni nu se aștepta ca frumoasă si sensibila Poppy să se îndrăgostească de durul și fermecătorul Harry Rutledge, un bărbat frumos și extrem de bogat. Însă destinul le joacă o festă de mari proporții, aducandu-i împreună in niste circumstanțe complexe si foarte grele. Pentru aș face viață mai frumoasă, pentru a putea conviețuii împreună, trebuie sat lupte împotriva mândriei, sa lade trecutul ce nu le daca pace in urma, să se accepte unul pe altul si să se deschidă unui nou început. Pasiunea este cea care le ,,arată, calea unul către altul, iar mai apoi atracția pe care o simt unul pentru altul se transforma în dragoste. Încep să comunica, să ,,prinsă,, încredere unul în altul , să se destăinuie și astfel relația lor devize una stabilă, bazată pe încredere și dragoste.
Amandoi au caractere puternice, încăpățânate care uit fac să fie făcuți unul pentru altul, dar au si multe diferențe pe care vor trebui să le descopere și să le accepte.

Poppy este a patra dintre frații Hathaway, o tânără domnișoară zglobie, energică frumoasă si foarte sensibilă. FIrea ei romantică și visătoare o scot foarte mult în evidență, o fac diferite de celelalte fete din lumea bună si îi dă o alură de inocență și bunătate. De aceea nici nu prea își găsește locul în societate, simte că nu i se potrivește că nu ar putea rezista in această lume strictă. Întotdeauna fusese o ființă liberă, independentă și îi placea foarte mult viață pe care o ducea, dar in acelaș timp era conștientă ca trebuie să se mărite. Doar ca toate speranțele îi sunt năruire când tânărul pe care îi iubea o părăsește. Viață eu ia o întorsătură neașteptată, aruncate intr-o căsătorie de conveniență cu un străin trebuie să își adune toate forțele pentru a rezista și pentru a își face datoria cu demitte.
În curând descoperi ca soțul ei nu este ceea ce pare, că trebuie să mai lase de lăsa pentru ca mariajul lor să funcționeze și începe sa își folosească toate farmecele feminine pentru al cucerii.

Bogatul si frumosul JHarry nu a avut o viață tocmai ușoară, ci una plină de singurătate, amărăciune, frustrări si greutăți, lucruri care l-au făcut să fir dur, neinduplecst , rece si cinic. In prezent este imens de bogat, are tor ce si-at fi putut dori din punct de vedere material, dar cu ce preț? oloricat de multi bani ar avea tot singur este si chiar daca orgoliul nu îi permite să recunoască, are mare nevoie de un suflet cald, bland, care să-i lumineze viață si sa-l face fericit. De îndată ce o vede pe Poppy, inima lui o recunoaște ca fiind sufletul lui pereche, simte ca ea este diferită și cu alături de ea poate alungă singurătatea care îl bântuia de atâția ani. Chiar dacă la început pune sentimentele lui pe baza unei atractii pătimașe, își dă seama că Poppy ar putea să-i ofere mult mai mult decât placere trupească. Luptă pentru ea cu încăpățânare su curaj,nu se lăsa în fata nimănui pane când nu o face sotia lui, iar cu trecerea timpului ajunge să fie trup și suflet al ei.

Poveste celor doi ne vorbedte de o iubire născută dinte-o căsnicie pur convențională, care surprinde atât cititorul cat si eroii prin modul subtil, dar sigur în care dă buzna în viață lor, acaparandu-le inimile.
O ființă care a apărut în volumul doi, dar despre care eu nu v-am povestit nimic.l, este Dodget, un micuț sconcs nostim si jucăuș, ce aduce coare poveștii, oferindu-ne momente delicioasă și extrem de amuzante. Credeți-ma ca face toți banii, este senzațional, deștept si drăgălaș.
Ca în fiecare volum, familia este prezenta intr-un mod activ, iar această carteze întrepătrunde cu povestea lui Leo si a guvernantei Kathetine Marks, despre care vă voi vorbi când voi Mao avea timp.
Acestui volum îi dau nota 9,4, mi-au plăcut mai mult primele două volume și următoarea, dar astă nu înseamnă ca această nu este minunată. De fapt, astă este farmecul seriei, fiecare carte este diferită intr-un mod unic.
O recomand.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Claudia Mioara pe 2017-03-21

placeri-primejdioase

Placeri primejdioase de Julie Anne Long e o carte care se vrea a fi de aventura.
Colin e un fel de Casanova, liber dupa femei si cu glasul dulce plin de metafore pentru acestea. Numai ca norocul acestui crai pare a se apropia de final. Acum e in drum spre spanzuratoare, dupa ce lumea il crede vinovat de moartea unei familii rivale, dintotdeauna. Insa in drum spre final, cineva creaza o diversiune si-l salveaza. Se dovedeste o fi o femeie Madeline, careia ii place viata la limita, implicandu-se in multe proiecte primejdioase, de pe urma carora castiga multi bani. Asa se asteapta sa primeasca si din aceasta mare aventura, insa in loc de asta e cat pe ce sa fie omorata, dar Colin o salveaza!
Si din acest moment cei doi devin parteneri intr-o cautare a celui care e in spatele acestei povesti: cine l-a vrut salvat pe Colin, dar pe Madeline moarta si de ce. Surprinzator momentul in care-i prind in pat pe o contesa si lacheul ei, incepand chiar el, Colin jocul de seductie in dulapul in care se ascund asupra Madelinei uitandu-se la cei din pat.
Patrunsi de firul aventurei vor avea si o legatura mai stransa, chiar daca ea stie ca el iubeste o fata care urmeaza sa se casatoreasca cu fratele lui mai mare. Inbschimb ea e o vaduva care-si pierduse sotul si copilul, in urma cu 5 ani. Nu pot spune c-am simtit dragostea dintre Colin si partenera lui de aventura. Cu siguranta pot preciza c-am numarat paginile pana la sfarsirul ei. Autoarea a vrut sa fie o carte cu de toate, dar din pacate pe mine nu m-a prins nici umorul, nici dragostea, nici cautarile si descoperirile personajelor. Nici macar sfarsitul n-a salvat situatia. Nota 7!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-19

IMG_0027

Labirintul Tratament letal de James Dashner este o carte palpitanta si antrenanta.
Thomas si prietenii lui au sansa de a-si primi amintirile inapoi, dar afla ca multi dintre ei sunt imuni la boala numita Arsita, iar cei putini care au boala trebuie sa traiasca cu ea, pentru ca vaccinul promis inca nu exista.
Thomas e unul dintre norocosii imuni, dar si cel care e vehement impotriva doctorilor care ar putea sa-i redea amintirile. Nu mai are incredere in ei, dupa cate minciuni si incercari au fost siliti sa suporte. Asa ca reuseste sa fuga ajutat si de o femeie din interior, o asistenta. Grupul lor se duce intr-un oras mare, unde spera sa gaseasca singurul doctor care le poate scoate cipurile. Insa nu totul e asa se simplu! Bolnavii sunt peste tot! Le sar pe capota masinii, le sparg geamurile, ii sperie de moarte. Dar poate miscarea de rezistenta ii pot ajuta sa lupte impotriva Creatorilor, a celor care s-au jucat cu vietile lor. Dar iar nu totul e simplu!
Thomas se intoarce la Creatori pentru a atrage atentia tuturor, cand oponentii lor ii vor anihila. Dar binenteles ca minciuna e pana la capat! Niciodata n-a fost sa-i redea amintirile, ci ca el sa fie de acord sa-si doneze creierul pentru stiinta, pentru a realiza vaccinul impotriva bolii! O idee trasnita, fara sens! Thomas crede ca aici ii este sfarsitul! Insa ajutorul e de unde nu se astepta! O persoana importanta il ajuta si-i lasa un bilet cu o harta unde sunt toti Imunii! Primordial e acum sa-i salveze pe ultimii Imuni si sa-i conduca intr-un loc minunat! Din nou aventura, batalii, totul trait pagina dupa pagina! O carte asa de imprevizibila, incat la sfarsitul ei te gandesti ca autorul are o imaginatie fantastica! Daca vrei palpitatii, punere in scena formidabila, personaje credibile e setia perfecta! Nota 10!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Yulya pe 2017-03-19

La miezul noptii vei fi a mea

La miezul noptii vei fi a mea de Lisa Kleypas


O carte frumoasa pe care am savurat-o cu placere,ma bucur ca am inceput aceasta serie si sunt sigura ca toate volumele o sa-mi placa la fel de mult ca acesta!
Lucrurile nu merg prea bine pentru familia Hathaway de cand au ramas orfani,patru fete si un baiat,de curand Leo,capul familiei mosteneste si titlul de viconte,dar nu si suficienti bani pentru a se pune pe picioare atat el cat si surorile lui mai mici.
Desi Leo era capul familiei,greul il ducea Amelia cea mai mare dintre surori,ea trebuia sa se ocupe de tot,de casa de surorile mai mici,fratele ei isi ineca amarul in bautura si de cateva zile lipseste,lucru care o ingrijoreaza asa ca hotaraste sa ii dea de urma dar asta insemna sa ia toata Londra la cautari,pentru ca nu era prea sigura unde o sa il gaseasca,este insotita de catre Marripen,un tigan,care face parte din familie chiar daca nu au vreo legatura de sange,el le ramane alaturi dupa ce familia lor il salveaza de la moarte,ii e recunoscatoare ca o insoteste,avand in vedere ca nu putea colinda de una singura strazile Londrei.
Norocul le surade cand inacep cautarile la un club destinat jocurilor de noroc si intamplarea face ca Amelia sa fie martora unei incaierari,asa il cunoste pe frumosul Cam Rohan,un tigan pe jumatate,de toata frumusetea.
Acesta ii ajuta sa il gaseasca pe fratele ei.
Amelia este fascinata de frumusetea acestui barbat exotic dar e constienta ca trebuie sa isi potoleasca curiozitatea in privinta lui,nici Cam nu ramane indiferent la frumusetea ei,desi isi poate permite orice femeie doreste,e plictisit de ele pana peste cap,dar ceva la aceasta femeie il atrage,este simpla,dar frumoasa si emana puritate si inocenta.
Iar dupa ce o ajuta sa isi gaseasca fratele inainte ca aceasta sa se urce in trsura Cam ii fura un sarut,el e de parere ca destinul le-a pregatit aceasta intalnire,dar ea neaga cu vehementa,nu crede in destin,dar el e de parere ca o sa se mai intalneasca,ea nu,niciodata chiar,si se despart.
Dupa o saptamana de la gasirea lui Leo,Amelia hotaraste sa se mute cu familia in Hampshire,aici aveau un domeniu care cu siguranta putea fi locuibil,dar din pacate lucrurile nu par prea imbucuratoare cand dau cu ochii de casa care e gata gata sa se darame,dar trebuiau sa faca acest loc sa prospere,era casa lor,caminul lor,trebuiau sa lupte pentru el.
Amelia pleaca in plimbare sa inspecteze imprejurimile,cu gandurile in tote partile este luata prin surprindere de o intamplare nu tocmai placuta si se trezeste sub un corp bine lucrat si musculos,iar cand isi ridica privirea acesta e nimeni altul decat Cam Rohan,care se afla in vizita la bunul lui prieten,un lord ce avea domeniul invecinat cu al Ameliei.
Dupa aceasta reintalnire tumultoasa,incepe si jocul seductiei dintre frumoasa Amelia si chipesul Cam.
Acesta este fascinat de ea si desi isi doreste sa isi caute familia si tribul din care face parte,plictisit de viata londoneza,cautand libertatea,Amelia il atrage ca un magnet si o doreste,cum nu a dorit in viata lui o femeie.
Dar Amelia se considera o fata batrana,nu ii sta mintea la maritis,la un sot,dar pentru asta nu poate ramane indiferenta la farmecele lui Cam,care ii da tarcoale pe zi ce trece.
Cum decurg lucrurile intre cei doi?Avand in vedere ca ea face parte totusi din nobilime,desi situatia financiara nu e tocmai favorabila si el este un tigan,vazut cu ochi rai de catre societate,desi imbracat dupa ultima moda si cu buzunarele pline,cum vad restul lumii relatia lor?
Pot avea mai mult decat o aventura pasionala?
Asta o sa aflati savurand aceasta poveste minunata,care mie mi-a placut enorm de mult.
Ii ofer nota 10,Cam m-a fascinat,lucrurile pe care le-am descoperit despre neamul lui,cuvinte noi,dar mai ales felul lui,un barbat plin de surprize,un amant desavarsit,care tanjeste dupa libertate,dar totodata dupa frumoasa care ii fura inima.
Amelia este o femeie puternica,dar care se pune mereu pe locul doi,tanjeste dupa imbratisarile lui Cam,dar stie ca e un lucru interzis si totusi se lasa purtata de val.
Ceva la acest barbat o atragea si o ispitea,asa ca nu poate sta prea mult departe de el.
M-am bucurat sa lecturez aceasta carte,sa cunosc o familie incercata de soarta,dar care curand li se ofera sansa sa spere la o viata mai buna odata ce Cam intra in viata Ameliei.
Lectura placuta!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Eva pe 2017-03-18

BIG ROCK - LAUREN BLAKELY
Este a doua carte pe care o citesc a acestei autoare. Si daca prima nu a reusit sa ma invete minte, de data asta cres ca pot sa spun, gata, cam asta a fost, nu cred ca voi mai incerca alta!
Ma scot din minti cartile care ma plictisec caci urasc sa pierd timpul si asa pretiis citind banalitati!
Recenziile citite ziceau ca e o carte amuzanta si cum aveam nevoie de asa ceva, am zis ca e momentul sa o citeac. Proasta idee! Nu m-a amuzat deloc! Ba chiar m-a enervat!
Cand am citit primul capitol, am zis, gata, am gasit o carte super amuzanta! Si mi-am adus aminte de cartea Tangled scrisa de Emma Chase care a fost superba si am crezut ca e cam la fel. Si acolo citim cartea prin ochii barbatului arofant si frumos care isi exprima gandurile intr-un mod amuzant! Dar nu poti compara cele doua carti!
Spencer este un tip frumos, destept, foarte priceput in arta amorului si dotat bine de natura la acest ultim capitol (zice el ca 10 inchi!!! :oops: :sexy_tongue: ).
Charlotte e cea mai buna prietena a lui. Se cunosc de multi ani si detin impreuna un bar. Spencer are nevoie de o falsa logodnica pentru a-l ajuta pe tatal sau sa incheie o afacere si o roaga pe Charlotte sa il ajute.
Si uite asa sunt ei falsi logodnici, se plac, sw saruta, fac sex salbatic si descopera ca se iubesc si bla, bla; bla si puii mei,iar ma plictiseac scriind recenzia unei carti a acestei autoare!!!
Ideea cartii e buna, ar fi putut iesi ceva briliant din asta, chiar daca e o poveste simpla, daca autoatea ar fi stiut sa isi vanda marfa! Scenele sa fie amuzante, tachinarea sa fie tachinare, nu replici de gimnaziu, iar eu, ca cititor sa sacurez totul.cu limba scoasa!
In schimb, m-am trezit foarte, foarte des ca sa uitam sa vad cat mai am pana la final, ba chiar am fost tentata sa o abandonez sau sa citesc direct finalul!
Numic original, nimic wow, nimic amuzant, dulcele a foat cam aplecacios, iar romantismul de liceu ( clasa a 9-a!).
Regret timpul pierdut, atata tot. Asta am gandit la sfarsitul cartii!
Ca sa fiu draguta, am sa zic ca nota e 7.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Claudia Mioara pe 2017-03-18

IMG_0027

Labirintul Incercarile focului de James Dashner e o carte captivanta.
Thomas si Poienarii au scapat din labirint si se simt in sfarsit in siguranta. Insa refugiul lor se schimba peste noapte. La ferestrele casei apar bolnavi de Arsita, iar dupa refugierea intr-o singura camera fara geamuri, totul se modifica. In loc de geamuri sunt ziduri, n-au deloc mancare. Cand cred ca totul s-a schimbat apare un barbat care le da instructiunile pentru urmatoarea proba. Trebuie sa se indrepte spre nord, timp de 2 saptamani si sa reuseasca sa ajunga la Refugiu. Astfel vor fi vaccinati, pentru a scapa de boala pe care o au toti: Arsita.
Se trezesc in pustietate, in desert, dupa ce merg prin subteran. Sub soarele dogoritor, merg kilometri intregi. Cand apare furtuna e asa de ingrozitoare, incat trebuie sa se adaposteasca pentru a nu fi fulgerati si arsi. In plus afla ca prin experienta labirintul au trecut si un grup de fete. Ele au supravietuit mai multe chiar decat baietii. Cele doua grupuri vor trebui sa ajunga in acelasi loc si timp.
Baietii vor intalni diferite obstacole si vor trebuie sa lupte pe viata si pe moarte pentru supravietuire. Dar o schimbare in planul Creatorilor e atunci cand Thomas este impuscat, iar rana i se infecteaza. Rapid este luat dinbmijlocul grupului si dus intr-o sala de operatii pentru a fi vindecat. Apoi e adus din nou in pustietate! Dar cea mai mare tradare se intampla din partea unei persoane dragi inimii lui. Totul face parte din plan, dintr-un plan macabru si fara sens!
Cartea e asa de antrenanta, incat parca n-ai putea s-o lasi din maini pana la sfarsitul ei! Nota 9!

La 9 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-17

IMG_0027

Labirintul Evadarea de James Dashner este o carte care-ti forteaza limitele imaginatiei.
Thomas se trezeste intr-o cutie metalica care-l poarta spre un taram necunoscut. Nu-si aduce aminte decat de numele lui. Calatoria se sfarseste in Poiana. Acolo alti baieti il asteptau deja. Stiau ca in fiecare luna unul nou ajunge la ei. Dar totul se schimba in obisnuintele lor! O fata vine chiar a doua zi, care anunta sfarsitul.
Poiana e un taram neobisnuit! Un labirint fara nicio iesire le da batai de cap baietilor. De 2 ani de zile incearca sa-l desluseasca, dar nu reusesc. Alergatorii strabat in fiecare zi cele 8 sectoare, ajungand mereu la asfintit inapoi, pentru ca seara portile mari se inchid. Cine ramane afara noaptea nu scapa de animalele-roboti cu viata! Dar labirinrul se schimva peste noapte mereu. Alergatorii fac mereu harti, acestea sunt asemanatoare la anumite intervale, ca si cum ar fi un cod.
Pe acest taram exista o ordine, un cod. Toata lumea munceste, proviziile vin o data pe luna, totul are o rutina. Dar prima fata venita parca schimba totul! Ea reuseste sa comunice telepatic cu Thomas. Cumva ei se cunosc dinainte sa li se stearga memoria!
Thomas vrea sa fie Alergator, dar i se interzice. Insa cand 2 Alergatori nu reusesc sa ajunga inainte sa se inchida portile, Thomas iese sa-i ajute. Unul dintre ei e grav ranit. Dar cel sanatos fuge cand aude zgomotul animalelor care se apropie. Asa ca Thomas ramas cu ranitul, incearca sa-l salveze. Il leaga de niste liane si reuseste sa-l ridice in sus, de-a lungul zidului. Crede cu disperare ca acel animal nu se poate catara, sa ajunga la ei. Dar speranta e desarta! Atunci el se ajuta de liane si se deplaseaza de-a latul zidului. Asa il salveaza pe ranit, dar si pe el. Cel care a fugit se intoarce si amandoi reusesc printr-un siretlic sa-i arunce peste stanca, intr-o gaura, pe 4 astfel de animale.
Acum e un fel de erou cand se intoarce dimineata in Poiana! Insa proviziile nu mai sosesc! Soarele nu mai apare! Portile nu se mai inchid si nici labirintul nu se mai schimba! Thomas se lasa intepat de tepusele animalelor, pentru a-si aminti trecutul. Asa afla ca si el a ajutat la crearea lui. Dar exista un cod care-i poate salva! Care e scaparea? Cum reusesc sa evadeze? Cine a creat acest taram? Cine sunt Creatorii si de ce? Ce fel de experiment e acesta? O carte nemaipomenita! Nota 9,7!

La 9 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


erika pe 2017-03-17

subjugarea

SUBJUGAREA LUI SHANE MACKADE – NORA ROBERTS
Am ajuns la ultima carte din serie, la ultimul frate neinsurat si as fi zis ca nu are cu ce sa ma surprinda mai mult decat au facut-o celelalte carti din serie, deh, Shane, cel mai mic dintre ei, cel mai razgaiat si totodata necizelat dintre ei, asa mi-am zis, ca nu are cum sa ma surprinda si totusi :gandesc: … Shane e trimis de cumnata lui, Regan, sa o ia de la aeroport pe prietena ei, Rebecca, o minte stralucita, ascunsa in spatele unor ochelari si a unei tinute deloc atractive, pe scurt, deloc genul care sa-i cada in plasa lui Shane sau sa-l atraga deopotriva. Shane e un baiat de zahar, amuzant, grijuliu cu animalelele, cu ferma lui si super sociabil in general cu fetele, dar l-am perceput cumva din topor asta si datorita ocupatiei sale. Asta inseamna sa cataloghezi un om dupa aparente si nu mare mi-a fost uimirea cand am vazut ca e luat peste picior de frumoasa Becky, care nu e deloc tocilara pe care mi-o inchipuisem nici eu si nici el. Asta surpriza, nu ? Rebecca a venit in oraselul Antietam atrasa de paranormal si de toata povestea care bantuie la ferma, in padure, in motelul Barlow, insa nu numai ca e captivata de spiritele care bantuie pe acolo, e captivata de tot ce simte in compania lui Shane, cum se descopera si implicit de barbatul Shane. Acesta e brutal de dulce tot timpul, cu exceptia momentelor cand vrea sa vorbeasca cu el despre fantome si despre eventuale experiente paranormale traite. E mortala partida de biliard de la taverna lui Duff :chic: , toate de dragul stiintei exacte, de dragul demonstratiei si cumva de dragul lui Shane. Daca draga noastra cercetatoare se decide sa faca experimente pe Shane si daca acesta e dispus sa se lase cercetat de ea va las voua placerea descoperirii, nu va spun mai multe. E o carte ce are ca element principal descoperirea sentimentelor, descoperirea personala, descoperirea partenerului si totodata descoperirea misterului ce bantuie in oras.
Este prima serie pe care o citesc scrisa de Nora Roberts si ma vad datoare sa specific faptul ca nu stiam ce pierdeam ocolindu-i cartile. Mea culpa, mai am carti scrise de ea si nu le voi mai ocoli pe viitor pentru ca mi-a placut cum autoarea a adus cu fiecare fila noua un remember al familiilor unite, am simtit ce inseamna o adevarata familie, mi-a placut ce am simtit citind despre fiecare cuplu in parte cu realizarile fiecaruia si cel mai mult mi-a placut sa-i vad impreuna :llove:

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-17

inima lui

INIMA LUI DEVIN MACKADE – NORA ROBERTS
Stim despre Devin, cat de mult o apreciaza in tacere pe Cassie inca din adolescenta, cum i-a fost prieten atunci cand soarta a parut sa fie impotriva ei si cum a apelat la functia sa de serif pentru a o ajuta atat cat s-a putut implica in problemele casnice pe care le avea cu sotul ei, am vazut lucrurile acestea adiacent pe parcursul primelor doua carti din serie. Acum Cassie e o femeie libera si ajutatata de prieteni are o slujba buna, fiind administrator la motelul Barlow al lui Regan si Rafe, un apartament bun aici unde sa-si creasca copii si sa incerce sa lase trecutul in urma. Si cand toate lucrurile par ca au intrat pe fagasul normal, altceva incepe sa ii tulbure linistea sufleteasca : prietenul ei Devin, pe care incepe sa-l priveasca cu alti ochi, cu ochii unei femei, nu ai unei victime, iar cand acesta ii spune si ii si arata ca o iubeste si ca o apreciaza de foarte multa vreme si ca nu mai poate sa se prefaca indiferent de dragul nimanui, hotaraste sa aiba o relatie cu Devin : pentru prietenia lui, pentru faptul ca e un barbat atragator si dulce si pentru fluturasii din stomac pe care ar trebui sa ii avem cu totii atunci cand suntem indragostiti, mai putin pentru ea. Actul fizic in sine nu o atrage si nu pune prea mult pret pe el, insa de dragul lui e dispusa sa faca si acest lucru si … surpriza, descopera ca nimic din ceea ce stia ea despre relatia dintre un barbat si o femeie este dat peste cap, iar ea se simte in al noualea cer. Cum tot ce e frumos nu e de durata, in relatia lor apar inevitabilii nori : Connor se supara pe mama lui ca il ‘’inseala’’ si nu vrea in ruptul capului un alt tata care ar aduce cu el nelinistea, scandalul si bataia pe ordinea de zi, cel putin din punctul lui de vedere, iar Cassie isi da seama ca nu ii poate accepta cererea in casatorie a lui Devin pentru simplu motiv ca ii e mai bine singura, pentru ea, dar si pentru cei doi copii ai ei, care au trecut si asa prin destule traume.
A fost o poveste cu ceva mai multa drama in continutul ei, avem o familie abuzata careia cu greu ii poti castiga increderea si pe buna dreptate. Si cireasa de pe tort e insasi evadarea lui Joe Dolin planuita de multa vreme cu singurul scop de a se razbuna pe draguta lui sotie pentru ca nu e alaturi de el si pentru ca a incercat sa se debaraseze de el prin divort. Nu cred ca are sens sa va povestesc ca urmeaza suspans la cote maxime cu impuscaturi, spaima vazuta prin ochii fiecarui participant, dar si usurare atunci cand personajul negativ primeste ceea ce merita.
Va mai putea fi ceva intre Devin si Cassie, vor putea trece cu totii peste nebunia lui Joe si frica pe care a reusit sa o inoculeze familiei sale ? Evident ca veti gasi raspunsuri atunci cand veti citi povestea lor, tot ce trebuie sa va mai spun e faptul ca la final am fost emotionata pana la lacrimi de declaratia lui Connor, baiatul lui Cassie, dar si de declaratia ei in fata serifului MacKade :heart1:

La 5 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-17

mandria

MANDRIA LUI JARED MACKADE – NORA ROBERTS
Cel mai mare dintre fratii MacKade era si cel mai scortos din fire. Avocat de profesie, e genul care despica firul in patru si pare rece si calculat, greu de scos din minti si frustrant de bun orator, care te poate innebuni chiar si atunci cand esti convins ca detii adevarul, dar probabil asta este un talent adiacent acestei meserii. In afara de profesia lui cea draga, a mai fost insurat o data insa relatia cu fosta lui sotie a fost asemanatoare profesiei, fara echivoc insipida si fara sentimente care te pot determina sa reactionezi intr-un fel sau altul. Viata lui e data insa peste cap de o clienta, Savannah Morningstar, care e departe de conduita perfecta si reuseste de la prima intalnire sa-l atate si sa-l enerveze deopotriva, lucru cu care nu prea era obisnuit. Savannah are un trecut obscur, un copil din flori facut mult prea devreme si desi e departe de perfectiune, reuseste sa-l atate si sa-l tina pe jar pe avocatul nostru feroce. Increderea ei va fi greu de cucerit, mult mai greu decat ar fi sa-i ajungi in pat, spre exemplu, iar Jared, poate pentru prima oara in viata lui, nu va mai reusi sa-si pastreze cumpatul si sa faca lucrurile rational asa cum era obisnuit.
Daca pui cap la cap povestea vietii lui Savannah nu ai cum sa nu o compatimesti, sa vrei sa-i fii alaturi pentru ca viata sa nu mai fie asa grea ca pana acum niciodata si totusi partea frustranta degenereaza din faptul ca ea nu pare sa aibe nevoie de nici un ajutor : e sigura pe ea, zeflemitoare si cateodata pare la fel ca si Jared, rece si calculata, dar totul e pentru protejarea inimii, care a avut mult de suferit de-a lungul tineretii si nu mai poate face fata inca unei deceptii majore.
Mi-a placut mult si de Bryan, care este un copil istet si descurcaret, bine crescut chiar daca a avut doar mama si unul dintre momentele frumoase este acela in care se intalneste cu Jared in padure, amandoi suferind direct sau indirect de pe urmele frustarii lui Savannah : unul pentru ca s-a certat cu ea, iar celalalt pentru ca refuza sa o vada suparata si dintr-o vorba intr-alta ajung sa-si puna increderea unul in mana celuilalt, fac front comun, totul pentru fericirea tuturor.
Daca va reusi sa o impace insa dupa ce a dat cu bata-n balta si daca va fi capabil sa-si exteriorizele sentimentele in fata ei si sa se elibereze de armura meseriei, ramane de vazut :lol: cert e ca veti fi surprinsi de ce poate face o dragoste frumoasa si sincera pentru doi oameni care se potrivesc manusa unul cu celalalt.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-17

intoarcerea

INTOARCEREA LUI RAFE MACKADE – NORA ROBERTS
Desi am auzit recomandari favorabile, am citit recenzii la superlativ, marturisesc ca e prima carte pe care am citit-o scrisa de Nora Roberts si uite asa imi dau seama cate am de pierdut din cauza timpului care e putin si pe care incerc sa-l exploatez maxim.
Cartea incepe cu un intro in care facem cunostinta cu cei patru frati MacKade in copilarie, fiecare cu temperamentul lui, cu ideile si modul de a le pune in practica, dar care lasa la vedere stransa legatura dintre ei.
Apoi actiunea se muta peste 10 ani cand Rafe se reintoarce in orasul natal, iar impactul e pe masura asteptarilor : acum e un barbat in adevaratul sens al cuvantului, atracativ, seducator si cel mai important, realizat, demonstrand astfel contrar asteptarilor ca se poate.
In momentul in care intra in care intra in cafeneaua lui Ed, Regan recunoaste ca are in fata ‘’un exemplar de mare valoare’’ – adevarul ca un barbat bine cladit, cu parul de culoarea carbunelui si ochii de un verde crud, m-ar face si pe mine sa intorc capul.
Insa nici el nu poate trece cu vederea privelistea care i se dezvaluie atunci cand da cu ochii de o straina care sta de vorba cu Cassie in cafenea, recunoaste ca e o femeie ‘’imposibil de trecut cu vederea’’ si de cand afla ca se ocupa cu antichitati si are un magazin de profil, decide sa o angajeze la resedinta Barlow proaspat achizitionata pentru a-l ajuta la restaurare din dorinta de a o cunoaste mai bine.
Iar lucrurile nu se opresc aici : relatia evolueaza, casa inainteaza cu reabilitarea, iar relatia celor doi pare una carnala, in care sunt implicati mai mult fizic, decat sufleteste, insa lucrurile nu stau deloc asa, numai ca lor le e mai comod sa-si ascunda trairile in spatele acestei atractii fizice palpabile si din exterior.
Totul se schimba in momentul in care Regan e bruscata de Joe Dolin, atunci se casca o prapastie intre ei, din cauza orgoliilor proprii, a subconstientului care se lupta cu sentimentele si incearca sa le estompeze si cei doi se distanteaza unul de altul.
Ce se va intampla pana la final, ramane sa aflati si voi citind povestea pe care v-o recomand cu draga inima, e superba, e usoara, e antrenanta, captivanta, iti da fluturasi in stomac si te face s-o citesti cu curiozitate si nesat :cloud9:
P.S. Mi-a placut mult pariul lor facut la rece, cine il va castiga ramane sa va edificati la momentul potrivit atunci cand veti citi povestea lor.

La 5 persoane le-a placut recenzia lui erika


Yulya pe 2017-03-17

ultimul rebel

Ultimul rebel de Lorraine Heath


Iata ca a sosit momentul sa imi iau ramas bun de la seria ,,Rebelii din St.James",incheiata cu povestea lui William Graves.
Bill asa cum a fost poreclit de cand a intrat in gasca lui Faegan,a fost hot de morminte,meserie invatata de catre tatal lui,apoi hot de buzunare gand e luat in grija lui Faegan,dupa ce ramane orfan,dar cand in cele din urma ajunge in grija batranului conte Claybourne,William invata sa scrie si sa citeasca,iar cand creste mai mare ajunge sa lucreze intr-un spital,de aici si pasiunea lui sa vindece si sa aduca alinare oamenilor aflati in suferinta,asa ajunge doctor,unul foarte important chiar,Will ajunge sa ii poarte de grija tocmai reginei Victoria.
Inca avea o relatie stransa de prietenie cu fostii rebeli ai lui Faegan,iar cand sotia lui Claybourne ii cere ajutorul accepta negresit,ducesa de Avendale,Winnie a fost batuta cu bestialitate de catre sotul ei si starea ei era una grava,asa ca ii revine sarcina de a se ingriji de ea.
Nu isi putea inchipui ce bestie ar putea face atata rau unei fiinte,dar era fericit ce plan au pus la cale prietenii lui si asa Winnie avea sa isi traiasca viata linistita,departe de abuzuri.
Dupa trei ani,Winnie si Will sunt prieteni,ea ii poarta o mare recunostinta ca a salvat-o de la moarte si a gazduit-o in casa lui cat a fost in convalescenta,dar pe langa asts il stima si indragea foarte mult,nu stia ce se intampla cu ea dar cand era in preajma lui pulsul ei o lua la galop.
Si Will era atras de ea dar se stapanea bine si pastra distanta,dar cat o sa mai poata rezista frumusetii lui Winnie?Bunatatii ei?
Desi stia ca era ceva gresit o doreste si inca foarte tare,dar ce relatie pot avea avand in vedere diferentele foarte mari dintre ei?Ea ducesa si el un om de rand?
Plus ca bucuria de a petrece timpul impreuna este spulberata de nelinistea lui Winnie care trece prin tot felul de intamplari stranii.
Ce se intampla cand Avandale se intoarce din morti?
O carte frumoasa,desi exagerat de scurta,mi-as fi dorit sa existe mai multa actiune,dar daca autorea atat ne-a oferit trebuie sa ma multumesc si cu putin!
A fost o carte frumoasa pe care o recomand!
Nota 10 din partea mea.
Ma bucur ca Winnie isi gaseste sufletul pereche in cele din urma si am respectat-o si admirat-o ca trece cu demnitate peste necazurile mari pe care le indura,urasc violenta de orice fel si mi-e groaza cand ma gandesc la ce erau supuse femeile pe atunci,trebuiau sa fie ca niste sclave,nu aveau dreptul la replica,la o parere,la nimic,dar de cand il cunoaste pe Will viata ei prinde alt contur,acum traieste cu adevarat,e iubita si pretuita asa cum mertita!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Oana pe 2017-03-17

iubiri-si-pacate

Mi-as fi dorit mai mult dialog. Nu mi-a captat atentia asa cum au facut-o celelalte carti din colectie. Am citit si prima carte. Parca a fost mai buna.

Doar unei singure persoane ii place recenzia Oana


Alexandra pe 2017-03-16

Iubeste-ma in zori-tile

Iubeste-ma in zori de Lisa Kleypas

O noua întâlnire spectaculoasă cu familia Hathaway din care rezultă o minunată poveste de dragoste ,,colorată,, cu umor, sotii si mult romantism. A fost incredibil de frumoasă povestea aceasta, mi-a mers direct la inimă prin toate trăirile transmise. :heart5: Autoarea ne-o oferit o mică , porție,, din carte in primul volum, acolo îi cunoaștem pe Win și Merripen si înțelegem prin gesturile lor ca ascund o iubire profundă, care poate ieși la lumină din clipă in clipă. Emoționant este faptul că aceasta sublimă dragoste se naște in sufletele lor încă din copilărie, ,,crește,, odată cu ei se dezvoltă odata cu trecerea timpuluiei, dintr-o iubire adolescentină devenind o iubire adânc imprimata in inimă. Maestria și sensibililor atra cu care autoarea descrie această dragoste, umple sufletul cititorului de bucurie si mulțumire. O poveste aparent simplă, se transforma intr-una complexă, dedicată iubirii, care se distinge prin sensibilitate, însuflețire, sentimente învălmășite si personaje bine conturate. Ca Ij toate volumele, membrii familiei sunt o pata de culoare, care înfrumusețează cartea, prin prezenta lor activă, strălucirea personalității lor si și prin multitudinea de scene amuzantscare îi au in centru. Exemplu cel mai concret este atunci când Merripen si Win dau frâu liber sentimentelor, iar frații se miră cum de ce le-a lut atât de mult timp să se ,,deschidă,, :chic: O familie normală din acele vremuri ar fi fost oripilata si rușinata ca sora lor a ales un tigan, dar ei sunt diferiți, așa ca si reacțiile au fost pe măsură.
:haha1:
Diferențele dintre Kev si Win sunt foarte mari, au personalități antitetice, însă asta nu oprește dragostea să îi invadeze. Toate trăirile lor sunt pline de sentiment, emoție, si suspans, abatabdu-se asupra cititorului si dandu-i senzația ca face parte din poveste.


Iubirea pe care Win i-o arata lui Kev este imensă, nu are limite și este impregnată adânc in toată ființă ei, consumandu-o din ce in ce mai mult. În toți anii a ținut-o ascunsă in inimă ca pe un diamant de mult preț, incrtcsnd sa,la își ascundă durerea care o copleșește de fiecare dată când Merripen o respinge. Se simte neputincioasă in fața indiferentei lui, dar nu își pierde speranță ca intr-o zi el își va da seama că numai pe el îl vrea, așteaptă cu răbdare acel moment și pentru a grăbi lucrurile se deschide in fata lui, îi dasemne că îl iubește și că este gata să infrunte orice pentru relația lor. Fiind o persoană sensibilă Suferință prin care trebuie să treacă ii scote im evidență caracterul frumos, personalitatea luminoasă, altruismul, răbdarea rar întâlnită, comportamentul blând si firea plină de dulceață. Pare o femeie slabă, firavă, dar in spatele unui frumuseți răpitoare cu trăsături delicate, se ascunde o luptătoare,o femeie senzuală energică, puternică, care știe ce vrea si care nu se dă bătută nici in fața celor mai crunte obstacole. Această tânără cu chip de înger, umple toată cartea de farmec si de strălucire. Modul în care iubește este de apreciată, o face din inimă, cu o inocență vizibilă și cu o dăruire pasională.

Pe cat este Win de deschisă și de pură, pe atât de introvertit si de sumbru este Kev. Atitudinea lui față de Win este indiferență, rece și neîntemeiată. O iubea din tot sufletul lui cu o pasiune ce îl ardea pana in cele mai ascunse colturi ale sufletului, dat mai degrabă ar fi murit decât sat arate asta. Tot timpul.când Win incerca să se apropie de el, se eschiva, o trata ca pe o femeie obișnuită o umilea și uit spune tot felul de cuvinte dureroase și enervante, lucru care m-a scos din sarite, pentru că eu știm că nu astea sunt sentimentele lui, că in adâncul sau ar vre cu disperare să se lase în voia iubirii, iar faptul ca o făcea ș sufere enorm pe biataWin era cel mai urât lucru din poveste. Nu o voia pentru el, dar nici nu accepta să o vadă cu altcineva, se lăsa dominat de gelozie, de furie și de teamă. Originile lui țigănești și poveste amară care i-a marcat viațaa, il făceau să se subestimeze, nu se credea destul de bun pentru ea, avea impresia că o sa-o rănească cu pornirile lui sălbatice, că firea lui vulcanică nu o să se domolească și ca nu v-a pute niciodată să-i ofere fericirea pe cărei merită. Luptă împotriva dorinței lui Win, dar, dar si împotriva propriei lui dorințe, lucru care uit impietrea sufletul pe zi ce trece mai mult. Cu purtarea astă detașată nu facut altceva decat să își facă viațq un iad si sa-i provoace durere fix persoanei pe cărei iubea nespus. Să nu credeți că iubirea lui era mai puțină decât cea a lui Wim, era rot la fel de imensă, dar se manifesta în alt mod, pentru ca el s-a lăsat mereu condus de teamă. Zbuciumul lui interior este greu de descris, plin de disperare și durere, dar încearcă să-l înăbușe printr-o mască de om dur, puternic si neînduplecat. Are cnevoie de ajutor si de sprijin, iar aici intră in scenă familia Hathaway, care reușesc în cele din urmă sa-i deschidă ochii și să-l facă să vadă lucrurile intr-un mod diferit. Începe să lupte pentru ce iubește, sa,-si arate sentimentsle si să nu se mai opună dragostei.

O iubire ca a lor nu avea cum satse stingă din cauza frustrărilor, temerilor și amărăciunii, pentru că magia care o înconjura provenea din doua inimi pure, care băteau una pentru alta. Cartea este mult mai frumoasă si mult mai complexa,îți transmite multă trăiri intense, simți durerea personajelor la maxim, dar le simți și fericirea.

Pentru tot ce am si.tit citind această carte specială si pentru modul in careaautoarea a dat viață personajeloe , primește de la mine nota zece fără discuții. Mi-a plăcut foarte mult si sunt sigură că si pe voi o să vă impresioneze povestea de dragoste dintre Win, a treia sor din clanul Hathaway si Kev, țiganul.crescut im sânul familiei lor.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Yulya pe 2017-03-16

placerile noptii

Placerile noptii de Lorraine Heath

Lui James Swindlelr ii revine sarcina de a nu o scapa din ochi pe tanara Eleanor Watkins,era un caz nou pe care trebuia sa il rezolve,un anumit lord o acuza pe aceasta lady ca il urmareste si ii vrea raul.
Lui Jim nu prea ii vine a crede ca aceasta femeie frumoasa si firava e in stare sa faca rau cuiva,dar obesia ei de a-l urmari pe tanarul lord,Rockberry ii pune inocenta sub semnul intrebarii si vroia sa afle cu orice pret ce anume aveau de impartit cei doi,nu stia decat ca lady Eleanor era sora unei tinere ce isi facuse in urma cu un an debutul in societate dar la scurt timp aceasta moare.
Elanor se afla la Londra cu un scop anume,acela de a o razbuna pe sora ei mult iubita,isi dorea ca cel care i-a pricinuit atata rau si suferinta sa plateasca!
Avea de gand sa il omoare pe tanarul marchiz,dar ea devine putin nelinistita cand incepe sa isi dea seama ca un anume domn ii si ei urmele.
Era noapte,in cautarea lui Rockberry cand este atacata de niste barbati,dar norocul ii este alaturi cand este salvata de catre James Swindler.
Ea isi da seama ca el este cel care o urmareste din umbra in timp ce si ea la randul ei il urmareste pe Rockberry,ii multumeste frumos ca o salveaza din ghearele nefericitului incident si este nerabdatoare sa scape de privirea banuitoare a acestui barbat care ii face inima sa danseze.
Dar Jim nu se lasa asa usor,are de gand sa dezlege misterul si sa afle cat mai multe despre Eleanor,asa ca o invita la tot felul de plimbari,iar ea accepta.
Timpul petrecut impreuna le ofera sansa sa se cunoasca si sa se apropie si cei doi nu raman indiferenti atractiei ce se naste intre ei.
Eleanor este o femeie superba,frumoasa si gingasa,de mult Jim nu a cunoscut o femeie care sa ii atraga atat de tare atentia asa cum se intampla in cazului Eleanorei,o vroia cu orice pret,vroia sa ii ofere placere si momente de neuitat.
La fel de fascinata este si tanara de Jim,un barbat atat de puternic si misterios o atragea ca un magnet si de dragul lui e gata sa isi puna inima la bataie.
Furati in imbratisarea pasiunii,plutind pe cele mai inalte culmi ale amorului,cei doi lasa garda jos si nu mai sunt atenti la lucrurile din jurul lor,curand afla ca Rockberry a fost omorat si singura vinovata in acest caz este Eleanor,dar Jim o salveaza de inchisoare garantand ca in noaptea crimei ea a fost cu el,atunci cine l-a omorat pe tanarul lord si de ce?
Plus ca a doua zi dupa ce Eleanor este salvata din mainile inchisorii,Jim afla ca aceasta a fugit?Dar de ce?De ce il paraseste cand totul era mai frumos intre ei?Ce anume ascunde?
O carte plina de surprize,pot spune ca Lorraine Heath a reusit sa se joace putin cu mintea si rabdarea mea.
Am avut parte de o lectura foarte frumoasa,cunostem doua personaje cu firi puternice,dar care duc in spate povesti dureroase,care m-au induiosat.
Nota 10 din partea mea,am fost bucuroasa ca am reintalnit personajele dragi din volumele anterioare!
Va doresc lectura placuta,va invit sa savurati povestea a doi oameni minunati!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


roxana pe 2017-03-16

Fericirea incepe azi

o carte de nota 10! nu m am oprit pana la final din citit . :heart5: :heart5: :heart5:

erika pe 2017-03-15

un libertin

UN LIBERTIN INDRAGOSTIT – JOHANNA LINDSEY
Eu am cam ramas in urma cu recenziile si am gasit zilele acestea ceva inspiratie si daca ma mai tin balamalele poate mai schitez cateva sa le mai aduc la zi, nu de alta dar s-au tot adunat, iar de seria Malory chiar imi parea rau ca nu mi-am facut timp sa vorbesc putin.
Jeremy Malory e fiul tatalui sau, James, asta e clar si cine spunea ca aschia nu sare departe de trunchi, mare adevar graia :mrgreen:
Prieten apropiat cu Percy, dupa ce Nick si Derek s-au asezat la casele lor si au uitat ce inseamna burlacia, se trezeste in situatia de a-l ajuta pe acesta sa recastige cele doua inele de familie pierdute la un joc de carti cu ajutorul unui hot: organizeaza un flagrant si gasesc astfel hotul potrivit pentru misiunea lor. Insa atunci cand isi da seama ca hotul e o fata, lucrurile scapa de sub control si Jeremy se trezeste dorind ceva inexplicabil : sa o angajeze ca sa o aiba.
Danny este in ochii celorlalti un hot dibaci, insa pentru Jeremy, care are un ochi format asemenea tatalui sau, se dezgoleste de personajul pe care il joaca si lasa mai mult sa se vada din personalitatea ei frumos conturata : e hotarata, stie sa aiba grija de ea si ce vrea si e mult prea feminina pentru binele lui Jeremy, care se va trezi intr-o buna zi subjugat. Insa Danny are un trecut de care nu-si mai aminteste mare lucru din cauza unei amnezii si cu toate acestea se trezeste luandu-i apararea acestuia intr-un caz de forta majora cum e o casatorie iminenta cu o debutanta. Ce se va intampla in continuare, daca au vreun viitor impreuna si cine e Danny, aflam intr-un final si rasuflam usurati, caci iubirea e mai presus de cuvinte :heart5:
Deja ma repet daca spun ca seria aceasta mi-a ramas la suflet prin pasiunea care abunda, fazele haioase presarate printre si personajele bine reprezentate atat de sexul masculin si de cel feminin si totusi mai spun o data ca nu strica :wink:

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-15

spune-mi ca ma iubesti

SPUNE-MI CA MA IUBESTI – JOHANNA LINDSEY
Fiind urmasul lui Jason, cel mai mare si totodata cel mai serios dintre fratii Mallory (cel putin asta e figura pe care o adopta in fata celorlalti), Derek nu se dezice : chiar daca e frumos si bogat, e discret in privinta vietii sale personale, nu este la fel ca si unchii lui, Anthony si James, pus pe sotii si petrecere. Noroc ca si-a gasit companie in persoana lui Jeremy care il mai scoate din monotonie, astfel ca intr-o seara merg la Casa lui Eros, o casa de licitatii impreuna cu dragul de Percy. Aici dau peste o tanara fata care se vinde celui care ofera mai mult, fapt ce-i trezeste compasiunea lui Derek pentru sarmana fata si cunoscand apucaturile celui care liciteaza avid pentru ea, se trezeste ca liciteaza deopotriva si, mai mult decat atat, supraliciteaza si se trezeste cu fata pe cap, desi a actionat sub imboldul de a salva un suflet pur de la o viata in infern.
Numele fetei este Kelsey Longton, ea are legaturi directe cu aristocratia insa din pricina saraciei care ii bate la usa, ajunge in acest impas care o determina sa ia aceasta decizie pripita.
Atractia dintre ei e de netagaduit si din cauza impulsului sau, iata-se capatuit cu o frumoasa amanta. Derek nu profita de avantajului sau imediat, insa cu prima ocazie ramane surpins cand realizeaza ca e primul barbat din viata lui Kelsey. Devine si mai atent, are grija de ea, o respecta si mai mult decat atat, gaseste revigorant faptul ca poate sa poarte o discutie cu o femeie, lucru care nu i se mai intamplase pana acum. Singura scapare e faptul ca Kelsey isi ascunde originile, insa nu mai dureaza mult si tot adevarul iese la iveala : razbunare, duel, casatorie, ce urmeaza ? :gandesc: :mrgreen:
Ca un comentariu pe marginea subiectului: l-am urat pe unchiul lui Kelsey pentru ca a pus-o in aceasta situatie ingrata si am fost prinsa pe picior gresit cand am aflat povestea mamei lui Derek, dar cum totul e bine cand se termina cu bine, va invit si pe voi la lectura :books:

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-15

Suflet vrajit-horz

SUFLET VRAJIT – JOHANNA LINDSEY
Va spuneam in recenziile anterioare ca apar in peisaj cei din familia Anderson, dusmani cu Malory, dar in mod special cu James. Ei, si ce poate fi mai frumos decat un Anderson subjugat de o reprezentanta a sexului feminin din familia Malory?!!! :mrgreen: Amy Malory este una dintre fiicele lui Edward si a ajuns la varsta la care trebuie sa-si aleaga un sot, numai ca Amy nu vrea pe oricine, ci pe Warren Anderson, cel mai morocanos dintre fratii Anderson pe motiv ca el ii este harazit. Vedeti voi, Amy avea ca mostenire de la bunica Anastasia niste puteri paranormale, simtea atunci cand ceva urma sa se intample, asa ca presentimentul ei care ii spune ca Warren e sufletul ei pereche o face sa devina obsedanta. Iar Warren, e complet convins ca nu e facut pentru casatorie, are o deceptie la activ si incearca prin nenumarate feluri sa o tina departe de el pe Amy, ca sa nu-i dea sperante desarte, nu de alta, dar ar avea de furca cu fratii Malory daca s-ar intampla ceva necuvenit si nu-si doreste asta. Numai ca Warren isi da seama ca simte ceva pentru Amy si ca ii place siguranta si insistenta ei, chiar daca e mai tanara decat el, ii ofera stabilitate si iubire neconditionata, lucru care il face sa realizeze ca iubirea face totul posibil, inclusiv sa topeasca inima de gheata a unui barbat deceptionat.
Nu lipsesc nici de aici replicile amuzante, una dintre ele fiind cea premergatoare nasterii lui Jaqueline, cand toti barbatii in frunte cu James asteptau cu sufletul la gura nasterea unui bebelus o serie amuzanta care m-a binedispus si de care imi amintesc cu drag.

La 5 persoane le-a placut recenzia lui erika


Lothlorien pe 2017-03-15

IMG_0027

Vacanta luntrasului de Jeffrey Ford

O scurta poveste esentialmente trista.
Titlul povestii mi-a atras atentia iar subiectul mi-a captat interesul mai ales locul unde se desfasura povestea. Iadul. V-a luat deja fierbinteala caldurii? Actiunea se desfasoara prin ochii luntrasului, eroul tristei povestii. Cei 21 de pagini pe care o are mi-au apasat umerii gârbovindu-mă serios. Este în genul Fantasy. Titlul original este ”Boatman's Holiday” și a apărut în antologia ”Book of Voices” în anul 2005 și ulterior a fost publicată in ”The Magazine of Fantasy&Science Fiction”. Traducerea este realizata de Roxana Brînceanu, aparuta la editura Nemira (antologia ”The year's best Fantasy&Horror #1).
Sub un soare portocaliu orbitor ce dogorea deasupra Iadului, Charon își făcea cu constinciozitate și sârguință plictisitoarea rutină a muncii. Zi de zi. De secole. Facând călătorii cu luntrea sa luând grupuri de morții de pe continentul ce viermuia de legiuni de morții aflați în asteptare și ducându-i la Puțul Spiralat. Charon, eroul poveștii, este de meserie luntraș. Un bărbat înalt, zvelt si musculos, cu părul alb ca neaua având un ten cenușiu ce îi dădea un aspect de om foarte bătrân. Prin bunăvoința Stăpânului, Charon primeste o vacanță mult-așteptată și binemeritată și cu acest prilej oferit face o ultimă călătorie. Plănuise de multă vreme să viziteze legendara insulă Oodeshai de pe răul Lethe. Seara, în timp ce își punea la punct ultimele detalii la lumina opaițului, o pală de vânt îl aruncă în vâltoarea unei amintirii străvechii. Un incident care îl marcase. Cu secole în urmă Charon se trezise la ușă cu un damnat evadat din Puțul Spiralat. Respectivul se numea Wieroot și aflat în criză de timp îi dezvaluise că există o scăpare în Iad. Wieroot și-a întărit afirmația spunând cu convingere că această ”scăpare” este creația sa și că a întrețesut-o în materialul mitologiei Iadului cu secole în urmă. Charon îl luase drept o poveste de adormit copii până când la urechiile sale începeau să ajungă zvonuri despre acest mit de la pasageri pe care îi transporta. Șoaptele care începeau să prinda contur stârnind interes. Cu vacanța în mână, Charon se va afla în fața unui fapt pe cale de implinire. Pornește cu mult entuziasm în călătoria spre destinația care i-a ros gândurile. Cu un ”blitz” Charon, eroul tristei poveștii, se trezește din somn în pat. Ce s-a întâmplat? Atât eu cât și Charon am fost luați prin surprindere de această tutrnură neașteptată!!! A fost un vis sau călătoria s-a petrecut in realitate? Din fericire aceasta surpriză ne este luminata pe deplin. Cred cu tarie ca o să vă las de această dată în suspans cu finalul povestii. :wink:
Nota 8,20.

Multumesc! :hallo4:

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Lothlorien


Claudia Mioara pe 2017-03-15

IMG_0027

Elias si spioana carturarilor de Sabaa Tahir este o carte cu multa andrenalina.
Laia scapa ca prin minune cu viata din ambuscada creata de Masti in toiul noptii. Bunicii sunt omoriti, fratele ii este arestat pentru tradare, iar ea se vede singura pe lume. Fiind din neamul Carturarilor, cel asuprit, nu poate apela decat la miscarea de rezistenta din care facusera parte si parintii ei, motiv pentru care isi gasisera sfarsitul.
In mijlocul ei, trebuie sa devina spioana lor pentru ca rebelii sa-i salveze fratele din inchisoare. Se trezeste astfel sclava Comandantului, o femeie de gheata.
Elias in schimb este fiul Comandantului, parasit debia nascut in pustietate. Numai norocul a facut ca o femeie cu inima buna sa-l adopte. Insa Profetii il iau de mic copil si-l duc la Academia militara a Imperiului. Acum e o Masca, un Razboinic, care vrea sa evadeze imediat ce devine absolvent. Insa un Profet il intoarce din drum! El, prietena lui cea mai buna Helena, sarpele Marcus si fratelui lui geaman trebuie sa se supuna incercarilor, in urma carora va ramane castigator cel care va deveni Imparat.
Asa ca cei 4 sunt supusi la multe probe: sa faca fata celor mai mari frici, sa se bata pe viata sinpe moarte, conducand ostirile, chiar daca in oastea inamica se afla prieteni.
Elias vrea sa fie un om bun, nu-si doreste decat libertatea. Si-o intalneste pe Laia. De la inceput se plac, chiar daca fac parte din tabere inamice, Razboinic contra Carturar. Insa el o apara in fata Comandantului, ba chiar si atunci cand Marcus o bate foarte rau. La o sarbatoare campeneasca se deghizeaza in asa fel incat sa poata sa danseze si sa vorbeasca in voie cu ea.
Elias incepe s-o placa foarte mult, iar la ultima proba trebuie s-o omoare. Dar el chiar daca stie ca va fi omorat pentru acest esec, o apara de oricine! Dar Laia, aceasta fata micuta se dovedeste a avea un curaj fantastic! Ea va fi salvatoarea lui Elias! Ea va descoperi tradarea celor din neamul ei, ea va fi asa de tare incat va face ca totul sa conteze!
O carte cu adevarat surprinzatoare, cu intoarceri de situatie, cu tradari, dar si dezvaluiri nemaipomenite! Nota 9,5!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Anais pe 2017-03-15

IMG_0027

THE HAWK-ȘOIMUL de Monica McCarty, Garda Scoțiana, vol, 2, 2010, 382 de pagini

Scotia, 1307

Aleși de Robert the Bruce sa lupte pentru eliberarea Scotiei de sub jugul englez, razboinicii de elita ai Garzii Scotiene infrunta cu vitejie cele mai negre zile din viata lor. Infrant in batalie prin tradarea englezilor, Bruce e constrans sa fuga si sa se ascunda ca un proscris , iar soarta intregii tari atarna acum pe umerii acestor extraordinari razboinici.

Erik MacSorley e un marinar de elita, mereu zice ca are vantul la pupă. Ce calitati are el: un blond frumos si forțos, mereu victorios in lupta omului cu marea dezlantuita, mereu adorat de femei care-i pica toate in plasa. Pana da de ” guvernanta ” Ellie, pe coasta Irlandei. Ea nu e deloc frumoasa si nu e genul lui: e slabanoaga, cu ochi caprui si par negru. Ce nu stie el e ca ea e de fapt una din cele mai ravnite partide din Anglia: Lady Elyne de Burgh, fiica cea mare a contelui de Ulster. De rau augur e ca ea pare total imuna la farmecul lui legendar si-i aminteste de dadaca lui din copilarie.

Va reusi pana la urma uriasul pirat Viking s-a seducă? El are de ales intre misiunea lui si un viitor impreuna cu ”guvernanta”. In timp ce razboiul pentru rege si popor continua, oare dragostea lui Ellie va fi sficienta pentru a imblanzi o legenda atat de faimoasă, ca Șoimul?

Autoarea ne spune ca s-a documentat intens pentru cartea ei, ca legenda Garzii Scotiene are un sambure de adevar, ca si alte elemente de autenticitate din seria ei celebra. Povestea incepe cu infrangerea lui Bruce, naufragiat pe o insula, intr-o grota, unde vede un păianjen care se lupta sa-si teasa panza si emreu esueaza. Dar cand o raza de soare lumineaza tavanul pesterii, regele de drept al Scotiei vede o ditamai frumusetea de panza de paianjen si speranta ii renaste in suflet. Cica paianjenul o fi scotian, si el?

Soimul aduna mercenari pentr rege si se duce in Irlanda, unde tocmai avea loc serbarea fecioarelor care se scalda in mare. Ellie nu vroia sa vina, dar sora ei a convins-o si acum a ajuns singura intr-o pestera. Acolo are loc intalnirea de taina cu mercenarii si ei dau de ea si vor s-o ucida, ca sa-i inchida gura, dar Soimul o ia cu el pe mare.

El are cinci surori mai amri care, cu mama lui, l-au rasfatat peste masura si toate ii fac pe plac. El iubeste toate femeile si toate ii cad in plasa, dar nu e nimci serios, e doar un joc al seductiei.
Si iata ca tanara banala ii tine piept ca nimeni alta si e intrigat de reduta greu de cucerit. Autoarea ne prezinta doua superb descrise furtuni pe care cu noroc Soimul le invinge, cu un rar talent de marinar. Toti se cutremura de frica, dar el e mereu neinfricat, cu credinta nestramutata ca e invincibil pe mare. Oare norocul va seca si pentru el?

Scena de dragoste dintre Ellie si Erik este magnifica: are loc intr-o grota unde se ajunge numai inot, inspirata parca din Grota Azzura din Insula Capri. Dar Erik tot nu se lasa, inca mai spera sa fie liber, neatins de sageata dragostei. Nu e usor sa imblanzesti un șoim, el vrea mereu sa zboare tot mai sus, cat mai departe, pana devine un punct in zare.

Asta se intampla si cu Ellie, il tot asteapta in turnul ei rece de printesa, plange rauri de lacrimi si cand are loc nunta logodnicului ei, abia in ultima clipa el vine si o răpește a doua oară( să fie cu noroc)!

Autoarea ne amuza cu glume foarte simpatice( el: mă violezi?) si ne daruieste magia unui final fericit!

Nota 10.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Anais


Eva pe 2017-03-15

IMG_0027

RIOT – TILLIE COLE

Cum am citit absolut toate cartile acestei autoare, nu puteam rata aceasta carte, nu? Mai ales ca este ultimul volum din seria Scarred souls si o asteptam de mult!
A fost o carte care a facut cinste seriei si a incheiat in mod divin povestea luptatorilor chinuiti si salvati de dragoste!
In aceasta carte personaje principale sunt doua suflete foarte incercate de viata, 152 si 901. Da, sunt doua numere, nici macar nume nu au. Abia spre finalul cartii le aflam numele. Dar eu am sa le zic pe nume în continuare, Inessa si Ilya.
Inessa este o tanara de 21 de ani care in ciuda varstei fragede, deja a trecut prin atatea atrocitati incat sufletul ei este deja obosit. Este o rusoaica care se afla la casa de copii impreuna cu fratele ei (Valentin, personajul principal din volumul anterior). Amandoi au fost luati de o grupare mafiota si dusi in Georgia, un criminal caruia i se spunea Master, lua copii de la orferinate sau cei vanduti de propriile familii si ii tortura. Ii droga, ii batea, le dadea numere, ce erau tatuate pe ei si ii facea sa isi uite propriul nume. Fetele frumoase erau drogate, batute si antrenate sa fie scalve sexuale. Fetele urate erau doar sclave. Inessa este foarte frumoasa si asta e blestemul ei, caci insuși Master o vrea pentru el, iar el este un om crud.
Ilya ete un tanar de 24 de ani, si el tot rus, si el tot furat de la un orferinat. Baietii puternici erau antrenati pentru lupte. Erau drogati si torturati si luptau pentru deliciul altora, pana la moarte. Din ring iesea numai invingatorul. Iar Ilya a iesit de fiecare data, este de neinvins. Este ca o bruta la infatisare, o namila de om, plin de cicatrici care nu simte nimic si nu ii pasa de nimic. Este tinut intr-o cusca, antrenat, drogat , bagat in lupte si apoi este din nou bagat in cusca.
Master este nemultumit de Ilya caci acesta refuza sa ofere spectacol in lupte. Intra in ring, omoara si pleaca. Este atat de bun, incat adversarii nici nu au timp sa dea macar un pumn. Iar luptele se termina prea repede. Si nu ii poate face nimeni nimic, nu are nici un punct slab. Asa ca Master are un plan. I-o ofera pe sclava lui, pe Inessa. O baga in celula lui si o drogheaza. Ea are o bratara care din cand in cand ii injecteaza drogul, un drog care o face sa aiba dorinte sexuale. Atat de puternice, incat daca nu sunt satisfacute, are dureri cumplite!
Ilya stie ca daca accepta o femeie, ar putea fi punctul lui slab, asa ca o refuza pe Inessa! Dar ea este lasata in celula lui. Si sufera din cauza drogului. Cum naiba sa rezisti unei femei chinuite de dorinta pentru un barbat? O femeie frumoasa, cum nu mai e alta, imbracata intr-o rochie transparenta care plange de durere. Ilya rezista, desi e chinuit, pe de o parte de frumusetea ei, iar pe de alta de chinurile ei. Vecinii de celula urla la el sa ii opreasca urletele si ii spun ca prin faptul ca se culca cu ea, o ajuta, si ea fiind tot o victima a crudului Master. Asa ca Ilya cedeaza. Se culca cu Inessa. El e fermecat de trairi, caci este pentru prima data cand se culca cu o femeie, iar ea e rusinata dar recunoscatoare ca i s-au oprit durerile. Si uite asa incepe povestea lor.
Ilya refuza sa lase garda jos, cand Inessa este injectata, o ajuta. Si isi spune ca totul se rezuma la sex, la ajutorul dat unui om chinuit. Dar dragostea isi face loc in sufletele lor. Inessa se uita la razboinicul ei cu alti ochi. El, spre deosebire de Master, e bland. Contrar infatisarii lui si privirii infricosatoare, e bland, are grija de ea si ea nu e obisnuita cu asa ceva. Ilya e fermecat de frumoasa lui si incepe sa simta ceva ce nu a mai simtit niciodata: o durere in inima cand ea nu e langa el, sau o dorinta ca ea sa i se daruiasca si cand nu e sub influenta drogurilor. Si se ajunge si aici.
Urmeaza tot felul de aventuri, lupte, momente dramatice si in final, libertatea. Si nu e castigata usor libertatea, caci acum Master il joaca pe degete pe Ilya care acum iubind-o pe Inessa, este dispus sa faca orice pentru ea. Actiunea e frumoasa, implica multa adrenalina si te prinde. Dar nu asta m-a fascinat. M-a fascinat dragostea lor.
Va puteti imagina doi oameni, chinuiti de mici copii, batuti, maltratati, violati, umiliti, care nici macar nu isi stiu numele, sa ajunga sa cunoasca iubirea? Sunt ca doi copii frumosi, inocenti, in ciuda celor ce li s-au intamplat, care incep sa simta ceva si nu stiu ce este ceea ce simt ei, caci cuvantul dragoste le este total strain.
O poveste superba de dragoste pură ce mi-a mers la suflet.
Atentie insa, ca este o carte greu de citit. Este extrem de dura, scenele citite iti chircesc inima de durere. Dar merita efortul, caci dragostea lor frumoasa, vine ca un balsam peste sufletul cititorului.
Stiu ca nu pot reda in cuvinte ce am simtit cand am citit cartea asta, dar am sa va spun totusi ca e o binecuvantare pentru suflet. Astfel de iubiri sunt rare caci sunt nascute din inocenta si din nevoia de vindecare.
Nota 10 cu felicitari pentru minunata autoare!

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Eva


erika pe 2017-03-14

Revelatia-tile

SYLVIA DAY – SERIA CROSSFIRE
httpv://www.youtube.com/watch?v=WsptdUFthWI
Am citit seria asta in decurs de mai bine de un an, asa ca m-am gandit sa fac acum o retrospectiva a tuturor volumelor din serie, pe rand si totusi impreuna :P
ATRACTIA
Am inceput cartea cu resentimente si cu gandul ca s-ar putea sa nu-mi placa, ca s-ar putea sa o compar cu Grey si nimic nu se compara cu Grey, nu ? Si la inceput asta a fost feelingul, nu stiu daca indus sau chiar asa a fost, insa treptat povestea m-a prins : nu are cum sa nu te prinda. Eva, o tanara de familie buna, isi gaseste un job in cladirea Crossfire, a nimeni altuia decat a magnificului Gideon Crossfire, un mascul alpha pentru sexul feminin care il inconjoara, dar care nu se lasa impresionat cu una cu doua de femeile din jurul lui. Si totusi o intalneste pe Eva si un magnetism puternic isi face simtita prezenta, chiar daca cel putin ea si cel putin la inceput incearca sa o nege. Dupa acest prag, totul devine de la sine inteles, pasiune intre cei doi la cote maxime si multe pagini in care fie rosesti fie te-ncingi la propriu in functie de caz si stare. Si pentru ca nimic nu e usor pe lumea asta, si ei au parte de multe piedici in calea relatiei lor : trecutul care ii bantuie pe fiecare in parte, persoanele cu care se inconjoara si mai ales lipsa lor de incredere intr-o relatie. Si totusi, plusul pe care il ia de la mine consta in faptul ca nu se lasa doborati si incearca iar si iar in pofida tuturor acestor oprelisti.
REVELATIA
E o continuare a consolidarii relatiei dintre Eva si Gideon si ce modalitate mai buna in cazul unor suflete pustiite decat sa mearga la terapie in cuplu ?! Aplaud atitudinea lor, nu e usor sa recunosti ca ai probleme si sa vrei sa ti le rezolvi intr-un fel sau macar sa inveti sa ti le controlezi ?!! Este un volum destinat geloziei, neincrederii si al greselilor luate din context care pot duce la o ruptura definitiva intre Eva si Gideon si totusi povestea merge mai departe ca intr-o casnicie, cu bune si cu rele. E un volum cu actiune si cand spun asta nu ma refer doar la actiunea din pat, ci actiune la propriu : reintalnirea Evei cu Brett, sarutul lui Gideon cu Corrine, fosta sa logodnica, accidentul lui Cary si aparitia lui Nathan care nu face altceva decat sa complice lucrurile.
IMPLINIREA
In acest volum are loc solidificarea legaturii dintre Eva si Gideon. Aici am fost impacata si nu prea cu teatrul pe care au trebuit sa il joace si la un moment dat chiar nu mai stiam ce sa cred, insa unirea lor in secret nu a facut altceva decat sa-mi intareasca increderea in acest cuplu. Si cand ziceam ca nimic nu se mai poate intampla, tanc, aparea Corinne, sau Brett sau se raneau unul pe altul fara explicatii si ramaneam cu ochii in soare. Cary isi gaseste jumatatea si totusi afla o veste care il va tine un timp departe de iubitul lui.
FASCINATIA
Este un album de familie de acum, demonstratie de incredere, de echipa sudata si de iubire infinita, care te fac sa te gandesti cu seriozitate, chiar e posibil asa ceva sau e pur fictiune ? Mi-a placut acest volum pentru ca am avut senzatia ca s-au mai limpezit apele, s-au mai deslusit misterele si ca in sfarsit comunicarea e constructiva si se dovedeste a fi cheia succesului, chiar daca asta duce la neintelegeri adiacente, pana la urma nimic nu e tras de par si nu ar trebui ascuns sub pres si asa cum zic si eu adesea : niciodata nu e prea tarziu sa-ti recunosti greselile. Si ce daca mai apar discutii, nu asa e in orice cuplu? Atata timp cat sunt constructive si cat demonstreaza ca ambii parteneri sunt egali in relatia lor, nimic altceva nu mai conteaza.
DESCATUSAREA
In acest ultim volum, Eva si Gideon sunt alti oameni fata de cei pe care i-am cunoscut la inceput : ea e sigura pe ea si pe iubirea lui, iar el accepta aceasta iubire in sfarsit. Terapia continua si chiar daca pentru noi programarea la psiholog e un subiect tabu, pe ei cred ca i-a ajutat sa-si descopere problemele si sa se descopere unul pe altul pe parcursul sedintelor. Si cand toate par sa se aseze pe fagasul normal, urmeaza nunta si ulterior vor trai fericiti pana la adanci batraneti, apare in peisaj o arma, un secret tainuit bine si o mare suferinta pentru Eva, toate menite sa ne faca in necaz ca s-a terminat seria, doar abia asteptam sa se termine, nu ? Si de ce mai astept inca ? Si ce mai astept ? Nu stiu zau cine sa mai inteleaga femeile :gandesc: :mrgreen:
Am asteptat ultimul volum mult timp, cel putin asa mi s-a parut mie, dar a meritat asteptarea, o data cu el a venit si descatusarea, i se potriveste titlul :wink: A fost o serie frumoasa , mi-a placut, nu o mai compar cu ‘’50 shades of Grey’’ insa, cel putin pentru mine, Grey ramane Grey, stiti vorba aia, prima dragoste nu se uita niciodata :heart5:

La 10 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-14

sub-asediul-iubirii

SUB ASEDIUL IUBIRII – Johanna Lindsey
Asteptam aceasta carte de multa vreme, voiam sa citesc povestea neinfricatului Selig, sa vad cum reuseste el sa iasa in evidenta si reuseste pe deplin acest lucru : e un barbat adorat de toate femeile, aratos, jovial si mai ales, care pretuieste femeile, lucru mai rar intalnit in vremurile acelea. Selig traieste la curtea cumnatului sau, Royce unde primeste o misiune pentru regele sau si porneste de indata spre indeplinire, numai ca printr-un context de imprejurari ajunge ranit mai mult taras decat pe picioare, la castelul Gronwood, pentru a cere ajutor. Castelul se afla pe mainile Erikai de Gronwood, in lipsa fratelui sau, iar Selig e intampinat cu reticenta, ba chiar banuit de spionaj si din nou soarta isi face de cap si in loc sa fie tratat pentru ranile suferite, ajunge in lanturi, biciuit si lasat inconstient. E salvat de razboinica sa sora, Kristen, care isi incropeste o ostire si pleaca sa-si salveze fratele de indata ce afla unde il gaseste, pretul pacii la castelul Gronwood fiind platit de insasi Erika, care accepta sa se duca prizoniera la ei, dandu-si seama de greseala comisa vizavi de Selig.
Apoi se intampla inexplicabilul : Selig cel dragut cu femeile devine un ciufut, un rautacios si nu stie ce sa mai faca ca sa o umileasca pe Erika si chiar daca aceasta isi accepta cu mandrie soarta si nu se plange, asta nu inseamna ca e cu capul plecat, lucru care il tulbura pe Selig. Urmeaza tatonari si demonstratii de indaratnicie si dispret nedisimulat intre cei doi care se considera dusmani si totusi ceva nu se leaga : Selig ar putea sa fie cu adevarat crud si totusi nu este, iar Erika ar putea sa iasa din aceasta situatie cand vine fratele ei sa o elibereze si totusi nu o face : rezultatul este o nunta rapida intre cei doi pentru mentinerea pacii si de aici si pana la recunoasterea atractiei dintre ei e doar un pas : in istorie se arata ca vikingii au avut alaturi de ei femei puternice, razboinice ca si ei, care nu se supun cu una cu doua si care sunt capabile sa se apere atunci cand barbatii lor nu sunt acasa. Prin urmare sa nu ne fie cu mirare ca doua personalitati bine conturate reusesc sa-si tina piept unul altuia cu stoicism si ajung sa se accepte unul pe altul cu respect, urmat indeaproape de pasiune care pune stapanire pe ei inca de la prima vedere. Insa e cale lunga pana la acceptarea sentimentelor si a jumatatii care ti-e harazita. Mi-a placut lumea lor, neamul lor darz si protectiv si am apreciat inca o data legatura familiei Haardrad, iar faptul ca dragostea ii invaluie pe eroii nostri in haine de sarbatoare m-a facut sa simt satisfactie deplina atunci cand am terminat ultimele randuri din poveste.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui erika


Alexandra pe 2017-03-14

deliciile pacatului

Deliciile păcatului de Teresa Medeiros

A trecut ceva vreme de când nu am mai citit o carte scrisă de aceasta autoare si chiar îi simteam lipsa. Îmi era dor de stilul ei inconfundabil și savuros, voiam să mai simt emoția pe care o transmit poveștile ei unice si să mai acea stare de euforie pe care numai cărțile ei umplut cu umor ti-o poate transmite.
Dorința mea a devenit realitate odată cu traducerea acestei minunate cărți cu care m-am delectat intr-o zi ploioasă. O vreme perfectă pentru a savura o poveste siropoasa si relaxantă! Scenele de umor sunt foarte des întâlnite, nu cred că exista secvență in care autoarea să nu fi picurat un pic de umor, care îmbinat cu mult romantism si multa pasiune, transforma o poveste scrisa intr-un mod simplu, intr-o delicioasă carte de dragoste. Când vine vorba de scotieni , aventura nu poate să lipsească din tabloul cărții, astfel că avem paete si de acțiune, mister, o călătorie primejdioasă, pe parcursul căreia se naște o iubire pătimașă. Ambele personaje mi-au fost dragi, le-am apreciat curajul, umorul, puterea de caracter si frumusetea sufletească. Sunt foarte bune conturate, atât ca personaje particulare cat si ca pereche. Se potrivesc de minune, exista chimie, pasiune, dorință, atracție si in cele din urma iubire, care ii transforma in doi oameni împliniți.

Originile scoțiene creionează in totalitate personalitatea Catriomei. Curajoasă, încăpățânată,, inteligentă, puternică și fermecătoare, își impune cu ușurință voința si se remarca ca fiind o tânără zglobie, energica, nonconformista si deschisă. Latura ei feminină este evidențiata de firea ei romantică, de senzualitate si finețe, de farmec si de frumusete. Fusese crescuta de unchiul ei si astfel primise o educație aleasa, demna de o tânără aristocrata, dar ea nu visează la baluri si rochii, ci la momentul in care o să-i regăsească pe tatăl si pe fratele său si o sa recupereze castelul familiei sale. Un vis cam măreț Penteu o fată lipsita de ajutor, dar când ai o minte sclipitoare, mult curaj și un spirit inclinat spre pericole visul devine realitate. Așa se trezește rtoina noastrapoenind spre aventura vietiii ei, care poate sa-i aducă izbanda sau înfrângerea. Nu pornește singura la drauci avandu-l tovarăș pe cel mai frumos, atrăgător su ispititor bărbat di Anglia, Simon Wescott, care i-ar putea oferi luna si stelele cerului, dar care in acelaș timp ar putea sa-i distrugă sufletul inocent.

Când este vorba despre femei, jocuri de noroc si distracții, Simon este cel mai priceput. Un seducător veritabil, un afemeiat notoriu, cel mai destrăbălat, dar in acelaș timp si cel mai frumos bărbat din câți se învârteau in cercurile nobilimii. Mama lui l-a părăsit cand era foarte mic, si fiindcă era fiul bastard al unui duce, crezuse fara iubirea unei familii si mai ales cu durerea creata de plecare celei care i-a dat viață. Suferință din copilărie și-a pus amprenta in dezvoltarea s-a ca persoană, lăsând urme adânci in inima lui, iar ca adult a devenit un bărbat singuratic, plin de cinism, rece, fara speranță de a mai găsi iubirea, fara dorinta să o caute si cu teama de a nu di părăsit din nou. Astfel trec multi ani goi si triști din viață lui, pana când la ușă lui apare o tânără disperata cu o ofertă tentantă. Schimbarea care va avea loc in viață si in inimalui va fi una surprinzătoare, neașteptată, care care daca își deschide porțile încuiate ale sufletului îi va aduce bucurii nesfârșit si o dragoste eternă. Ce vaalege Simon, o viață plina de amărăciune sau un viitor strălucit alături de femeia care il adora si pe pe care o adora la randul lui?

In povestea celor doi este oglindita o iubire adevărata, născută dintr- un plan pus la punct cu strășnicie si cu răceală. Totul trebuiască dureze numai pana Catriona redusă sa își atingă scopul, apoi fiecare si-ar fi văzut de viețile lor. Dar lucrurile i-au o întorsătură neașteptată pentru că in sufletele lor încep să încolțească sentimente minunate, care pot fi o binecucantare sau un blestem. Relația lor se devzoltq odată ce călătoria avansează, iar încetul cu încetul se strecoară si increderea, care îi apropie si mai mult, le pune temelia unei vieți stabile si îi face să se dăruiască intrutotul unul altuia.
Obstacolele pe care trebuie să le înfrunte vin mai mult din interior, iar teama lui Simon este principala piedică în calea fericirii lor. Dar frica nu este mai puternică decât iubirea lor, așa că reușesc să treacă cu bine peste acest mic inconvenient. Pentru Catriona Simon este un erou, prin prisma iubirii ce i-o poarta vede in el bărbatul tandru, iubitor la care ar visa orice femeie si se simte norocoasă aceste doar el el, iarpentru Simon Catriona este lumina care apare după atâta întuneric in viața lui, curcubeul ce rasare după ploaie si speranța care distruge deznădejdea. A fost foarte fru.os să le urmăresc povestea de dragoste si să împărtășesc cu ei fiecare moment ce îi va conduce la împlinirea lor ca cuplu. Mi-audemonstrat cu fapte ca se iubesc si că merita să fie împreună.
Nu vreau să stric surprizele cărții, așa că mă opresc aici cu povestitul,ceea ce pot să va spun cu certitudine este faptul că este o carte foarte frumoasă,care o să vă atingă inima nu cu scenecomplexe, ci cu mult umor, multă pasiune, însuflețire și iubire.
După ce am terminat-o, am rămas cu un zâmbet larg pe buze, care provine din satisfacția pe care mi-a lasat-o povestea și din scenele amuzante la care aluat parte.
Pentru umor, romantism, pasiune,personaje frumoase și pentru stilul minunat al autoarei, îi ofer nota 9,40 si o recomand cu drag. Nu o să vă para rău că ați citit-o.

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Anais pe 2017-03-14

o-sansa-la-dragoste

”O sansa la dragoste” mi s-a parut o carte foarte romantica si plina de invataminte utile, universal valaile, chiar si pentru tinerele femei din ziua de azi!

Chiar am citit recent un articol in care un psiholog le sfatuia pe femei, asa cum Lovingdon ii impartasea experienta lui , tinerei Grace: trebuie sa-l apreciem nu pe barbatul care ne ofera cele mai grozave orgasme din viata noastra, ci pe cel care ne si raspunde la sms-uri !( adica pe cel care tine cu adevarat la noi)

Este o carte originala, in care ambii eroi sunt macinati de suferinte adanci si merita o sansa( iar el-o a doua oportunitate) la dragoste.

Primele trei sferturi din roman au fost excelente, m-au tinut in priza, sa aflu daca Grace reuseste ceva, sa-l faca pe lordul de ghiata sa se indragosteasca de ea, sa-l reformeze pe pacatosul destrabalat. Lovingdon nu are nicio vina ca a ajuns atat de decazut moramente, constiinta lui il tortureaza, se simte vinovat de moartea tragica a sotiei sale Juliette si a fiicei lor, un copilas nevinovat ca un ingeras, Margaret.

Ultimul sfert mi s-a parut insa foarte deprimant, poate ca nu-si avea rostul intr-o carte de dragoste, care se doreste cu final fericit, sa-si arate coltii fiara ingrozitoare care sfasie carnea atator femei...Mai ales ca in epilog , sotul indurerat vorbeste despre o recidiva, invinsa dar cu ce chin?

Nici seductia nu e cine stie ce, ceva tavaleli pe covor, un pic de comportament de pervers, nu stiu nu e la fel de incitanta ca in alte romane ale lui Lorraine Heath. Mi se par cam străvezii intentiile lui Grace, e clar ca bunaziua pe cine si-l dorea drept soț.

In mare parte, mi-a placut mai mult decat povestea Minervei, idila e mai convingatoare, foarte romantica. Pe partea de erotism insa , cea cu Minerva a fost mai frumoasa.

Daca ar fi sa dau un citat frumos din carte, ar fi de la final, cele trei semne clare ca un barbat te iubeste sincer.

Nota 9.

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Anais


Yulya pe 2017-03-14

in cautarea placerilor interzise

In cautarea placerilor interzise de Lorraine Heath


Frannie Darling este atrasa de barbatul misterios pe care il intalneste la nunta prietenului ei,Luke.
Sterling Mabry,ducele de Greystone se reintoarce acasa dupa o perioada lunga,de curand a mostenit titlul de duce si trebuie sa isi caute o sotie care sa ii ofere un mostenitor,dar dupa ce o intalneste pe frumoasa Frannie,gandurile lui la casatorie se indeparteaza.
O doreste pe aceasta femeie si o sa faca orice ii sta in puteri sa ii intre in gratii.
Desi Frannie tine barbatii la distanta,dupa cumplita tragedie pe care o sufera in copilarie,cu Sterling totul e altfel,dupa ce au parte de un moment intim,ducele furandu-i un sarut,aceasta este foarte atrasa de el,ba chiar isi doreste mai mult,numai ca e constienta ca mai mult de a impartii asternutul nu pot avea,avand in vedere diferentele sociale dintre ei.
Dar dupa ce se cunosc si se intalnesc de cateva ori,cei doi nu mai pot sta unul departe de altul,pasiunea ce se naste intre ei,nu ii tine la distanta,din contra ii apropie din ce in ce mai mult.
Sterling de cand o cunoaste pe Frannie e tot mai captivat de ea si bunatatea ei,ea traind si crescand pe strazi,are in grija cativa orfani,este fondatoarea unei institutii dedicata copiilor strazii,oferindu-le un loc al lor,unde sa doarma,sa fie hraniti si educati,iar pe Sterling acest lucru il induioseaza,ba chiar face si el cateva acte de caritate pentru acesti copii,lucru care o bucura foarte mult pe Frannie.
Cei doi se potrivesc de minune,se inteleg perfect,dar oare pot avea mai mult decat o relatie pasionala?
De ce Sterling este atat de decis sa renunte la clipele minunate de dragul lui Frannie,ce secret ascunde?
Am avut parte de o lectura placuta si pe gustul meu,am cunoscut doua personaje superbe care ne ofera fiecare o lectie de viata!
Poti avea foarte multi bani in viata si tot ce iti doresti dar daca nu ai fericire si iubire nu ai nimic.
Mi-a placut cum au decurs lucrurile intre ei,cum intre ei infloreste frumosul sentiment al iubirii si prieteniei,cum se completeaza unul pe altul,doua suflete pereche.
Frannie este o femeie minunata,care se gandeste mereu mai mult la cei din jurul ei si mai putin la ea,nu pune pret pe eticheta,avutie si mai degraba pe omenie,lucru pentru care am apreciat-o foarte mult si desi pentru ea rolul de ducesa si obligatiile aduse de acest titlu i se par infricosatoare,de dragul barbatului iubit e in stare de orice.
Defectul lui Sterling nu o deranjeaza,ba din contra o apropie mult mai mult de el!
Epilogul m-a facut sa-mi tremure stomacul de emotie,am avut parte de o poveste minunata de dragoste pe care o recomand cu drag si o notez cu nota 10.
Ce mi-a mai placut,au fost urmatorul citat:
,,Viata este o calatorie,Frannie darling,mi-a spus odata Feagan.Alege-ti tovarasii de drum cu intelepciune!"

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


dovis pe 2017-03-13

doamna cu umbrela neagra

DOAMNA CU UMBRELA NEAGRA de Mary Balogh
Alexandra, cred ca sentimentul de frustare a facut sa nu apreciezi cartea. Si mai cred ca mai multe cititoare au simtit ca tine. De aici, zic eu, nota mica cu care a fost cadorisita aceasta poveste.
Toata lumea, inclusiv eu, ne-am asteptat la o carte scrisa in stilul in care autoarea ne-a obisnuit – dulce, cu multe sentimente si emotii, cu pasiune, cu eroi senzuali, cu scene arzatoare.
Intr-un cuvant, o poveste romantica care sa ne dea fluturasi in stomac si palpitatii la inima.
Si nici vorba de asa ceva, pentru ca avem de-a face cu o comedie – inedita, savuroasa, spumoasa, ironica si amuzanta. Normal ca ai senzatia ca ai fost inselata, ca ai fost pagubita de starea de bine pe care te-ai pregatit sa o ai.
Eu am citit cartea razand, dupa ce am trecut de socul descoperirii.
Daisy e o teapa in fund. In dorinta ei de a face bine e ca o locomotiva care isi vede de drumul ei fara sa bage de seama ca cei pentru care se agita nu au nevoie de binele ei.
Sora ei e in permanenta stresata, jenata si rusinata de atitudinea ei razboinica, chiar daca e constienta de sufletul milos, de perseverenta si tenacitatea ei si este beneficiara generozitatii ei. Din recunostinta, Rose e in stare sa accepte cererea in casatorie a unui barbat placut, dar pe care nu il iubea, tocmai ca sa nu o dezamageasca pe cea care lupta ca ea sa fie fericita.
Daisy e de o modestie incredibila, absurda chiar, intrecuta doar de candoarea cu care desconsidera barfele societatii. Este inteligenta – felul in care il manipuleaza pe vanatorul de avere, siguranta cu care pune in practica imediat solutiile gandite si care se finalizeaza satisfacator, umorul dragastos pe care il foloseste cand vorbeste de taticul cel avar si de oamenii de care a trebuit sa aiba grija.
Giles e un fante orgolios – cand femeia bagacioasa ii ia apararea si mai ales cand plateste datoriile la han si la servitoarea care i-a tinut de urat toata noaptea, berbantul din el se simte umilit si nu stie cum sa o stranga de gat mai repede. Vrea sa se comporte sobru si distant, dar nu poate. Expansivitatea ei ii deturneaza gandurile si actiunile. Este exasperat ca nu stie niciodata ce traznaie mai face si este luat mereu prin surprindere.
Si se indragosteste fara sa-si dea seama. Nu cu romantism, ci cu dorinta de a se proteja si de a o proteja.
Daisy il face un om mai bun – il scapa de aroganta, ii aduce zambetul pe buze si il face sa se urce pe pereti cand isi da in vileag cele mai intime ganduri fara sa tina cont de cine mai aude dialogul lor.
Sentimentele se afla la locul lor, doar ca sunt mascate de umor.
Noaptea lor de iubire e de belea – cand este emotionata Daisy vorbeste fara incetare, asa ca Giles este in situatia de a-si consuma pasiunea printre hohote de ras. Cum sa nu rad?
Normal ca romantismul cartii nu e de zece.
Numai ca eu am citit o comedie romantica de nota 10.

La 10 persoane le-a placut recenzia lui dovis


Alexandra pe 2017-03-13

doamna cu umbrela neagra

Doamna cu umbrela neagra de Mary Balogh

Am așteptat cartea cu sufletul la gură, eram foarte nerăbdatoare să văd ce ne mai pregătește autoarea de această dată. Subiectul mi s-a părut foarte intrigant, de aceea eram sigură că povestea va fi pe placul meu. Entuaziasmul meu s-a risipit ca o frunză în vânt de îndată ce am înaintat în acțiune, la început m-am gândit că lucrurile se vor îmbunătății pe parcurs, însă cu fiecare pagină citită, totul se transforma într-o monotonie sufocantă. Îmi pare foarte rău că nu m-a „prins” cartea, speram din tot sufletul să-mi placă, să mă transpun cu totul în poveste și să savurez fiecare dialog sau întâmplare din carte. Dar m-am trezit într--o stare de plictiseală continuă, ce mă facea să îmi doresc să ajung la final. Mary Balog are un stil înclinat foarte mult spre cel clasic, care o face să fie unică printre autoarele de cărți romantice, dar care uneori poate deveni momoton și fad. Frumusețea acestei povești a constat în subiect, dar nu și în trăiri. Dragostea dintre Daisy și Giles a fost superficială, nu mi-a transmis nici un sentiment, nu a avut sare și piper, parcă au bătut din palme și s-au îndrăgăstit. Autoarea trebuia să facă mai multă introspecție, să ne arate evoluția sentimentelor fiecăruia, să le înțelegem mai bine trăirile și motivele. Totul între ei s-a legat din exterior, salvarea lui, o reputație distrusă și o logodnă de fațadă. Cu siguranță în sufletele fiecăruia se dedea o bătălie crâncenă pe care autoarea a evidențiat-o prea puțin. Pasiunea dintre ei se rezună doar la mici săruturi, abia la sfârșit avem parte de puțin mai multă chimie.

Ce îmi place la carte în mod deosebit sunt ambele coperți. Cea din SUA denotă mister, iar cea din Romania o aratâ pe Doamna cu umbrelă neagră așa cum este descrisă în carte. Printre culorile vi ce sunt evidențiate în imagine, ne bate la ochii o umbrelă de culoare neagră, ceea ce aduce o doză mare de mister. Umbrelele doamnelor obișnuite erau în general deschise la culoare și mai ales asortate cu rochiile pe care le purtau. Vom descoperi în curând că eroina noastră, Lady Daisy , nu este o fată oarecare, ci se deosebește de celelalte nu printr-o frumusețe răpătoare, ci printr-un curaj nesăbuit moștenit de la tatăl său, printr-o tărie de caracter bărbătească și printr-o îndrăzneală greu de imaginat. Ajungând la vârsta de 25 de ani, se considera o fată bătrână, fără nici o șansă de a se mai căsători și de aș forma propria familia. De aceea, marea ei dorință este să o vadă măritată pe sora ei mai mică, Rose și nu cu un bărbat oarecare, ci cu unul demn de frumusețea și de inteligența ei. Întâmplarea face ca în viața lor să apară pe neașteptate Vicontele Kincade și decide că el este cel mai potrivit bărbat pentru Rose. Soarta îi pregătește o mare surpriză, pentru că cu cât mai mult se apropie de acest bărbat, cu atât se simte mai atrasă de el. Cel care trebuia să fie al surorii sale, îi bântuie nopțile, fâcându-o să viseze la o viață fericită alături de el. Se ține tare pe poziții până la final, refuzând cu o încăpățânare enervantă să accepte propunerile decente ale lordului, totul din cauza ideii prostești că este fată bătrână, se subestima foarte tare, chiar dacă alții încercau din răsputeri să o convingă că este tânără și că are tot viitorul înainte.

Lord Kincade nu mi-a făcut cine știe ce impresie. Nu l-am urât, dar nici nu m-am atașat de el prea tare. A fost simpatic, dar și morocănos uneori. Mi s-a părut un bărbat foarte rece, distant și indiferent, tipic aristocratului. Nu mi-a transmis căldură, romantism, însuflețire, tandrețe, a fost superficial și „absent”. Sentimentele lui fața de Daisys nu au fost palpabile, abia la sfârșit se aprinde o scânteie, care ne face să ne dăm seama că în inima lui începe să se „nască” o iubire concretă. Nu am simțit pasiunea unui bărbat care iubește și nici faptul că era areas de Daisy.

Povestea este frumoasă, dsar nu a avut ceva special care să mă împresioneze, nu am simțit fiorii unei iubiri interzise și nici trăirile personajelor. Lupta dintre ei putea fi mult mai bine descrisă, iar iubirea lor putea lua o formă mult mai minunată. Sinceră să fiu, m-a încântat mai mult faptul că Rose și reverendul Arthur, fratele lui Kincade au rămas împreună.
Păcat pentru o poveste care avea potențial, iar dacă ar fi vorba de o autoare fară pretenții aș mai trece cu vederea, dar este vorba de Mary Balogh.
O să-i dau nota 8,50. O recomand pentru că trebuie să vă faceți propria părere despre carte, Dacă mie nu mi-a plăcut, nu înseamnă că vouă nu o să vă placă. Așa că dacă aveți timp vă rog să o încercați, sunt curioasă să vă aflu părerile.

j

La 10 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Claudia Mioara pe 2017-03-12

frumos si cu inima de gheata

Frumos si cu inima de gheata de Lisa Kleypas e o poveste de dragoste.
Devon devine peste noapte conte. Varul sau, debia insurat si-a pierdut viata intr-un stupid accident. Se deplaseaza la noua lui mosie cu fratele sau, decis sa vanda totul. Dar cumva totul se schimba! O cunoaste pe contesa vaduva, o femeie micuta, dar plina de indrazneala, Kathleen. De la inceput sunt taiosi amandoi, dar Devon si-o doreste cu ardoare. Asa ca se gandeste cum sa gaseasca mijloace financiare pentru a ridica mosia din ruine. Pleaca la Londra, dar il lasa pe fratele sau pentru a discuta cu arendasii. In casa torul se schimba. Se introduce modernizarea, se fac bai.
Devon e decis sa aiba grija de oamenii lui! Dar cand vine pentru Craciun, cu trenul impreuna cu prietenul lui, se intampla un accident. Trenul se rastoarna! Isi salveaza prietenul si cu ultimele puteri salveaza si o femeie impreuna cu copilul ei. Toti sunt uimiti! Un conte ajuta la salvarea oamenilor sarmani! Kathleen deja incepe sa aiba sentimente pentru el, are nopti inflacarate alaturi de el si are incredere in el pentru a-i spune totul despre mariajul ei de 3 zile, in care nici nu a fost nicio intimitate cu sotul ei. Acum, dupa accident il ingrijeste, il ajuta si este alaturi de el.
Dar oare doinoameni incapatanati pot gasi o cale de mijloc, pot face compromisuri pentru a fi impreuna? Burlacul convins Devon ajungebla concluzia ca parca insuratoarea e potrivita cand gasesti femeia potrivita? Planul lui de a-l casatori pe prietenul lui cu o sora a defunctului conte, doar pentru bani, deoarece aceasta e de vita nobila, dar n-are nicio zestre, da roade? Pot fi doi oameni impreuna doar din considerente materiale?
O carte draguta, dar a doua poveste de dragoste o cam lasa in plop, chiar la sfarsitul cartii! Nota 9!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


dovis pe 2017-03-12

cucereste-ma din nou

CUCERESTE-MA DIN NOU de Lorraine Heath
Mi-a placut foarte mult. Este povestea unor oameni chinuiti de sentimente contradictorii, care s-au ranit unul pe celalalt pentru ca au vrut sa faca acest lucru si care au suferit dupa ce dorinta li s-a indeplinit. Totodata s-au si ajutat in aceeasi masura in care s-au insultat sa se descopere atat unul pe altul cat si pe ei insisi.
Inca de la inceputul cartii, in spatele gandurilor jignitoare si a cuvintelor arogante care le condimenteaza dialogul, am simtit atractia dintre ei. Obligati sa petreaca un timp impreuna ca domnisoara si cavaler de onoare la nunta celor mai buni prieteni, fiecare incearca sa alunge tentatia prin ironie si dispret.
Drake este fiul unui criminal spanzurat pentru ca i-a ucis mama. Un singur lucru bun a facut ticalosul pentru copilul sau – l-a obligat sa fure din casa ducelui de Greystone, care i-a devenit un real parinte. Crescut ca un adevarat aristocrat si mai ales iubit de toti membri familiei, integrat perfect si asimilat de cei din anturajul acestora a avut sansa sa-si arate calitatile si sa-si exprine recunostinta fata de ei administrand cu succes clubul pentru domni.
Chiar daca Drake este onorat si temut de barbati, pretuit si indragit de femei, exista totusi o persoana care il trateaza cu ingamfare si desconsiderare - Lady Ophelia, fiica unui conte de o moralitate incredibila care o biciuise la talpi in copilarie pentru ca o prinsese ca vorbea cu el, o secatura, chiar daca era ca un frate pentru fiica de duce care era cea mai buna prietena a fetei sale.
Il irita atitudinea ei, il enerva ca o suporta ca sa nu-i jigneasca pe cei din jur si il contraria ca era atras de ea.
Dar cand Ophelia depaseste masura o pedepseste sarutand-o. Sarutul ii surprinde pe amandoi prin placerea pe care le-o ofera, placere alungata cu hotarare de frumoasa cu ochi verzi cu o palma aplicata pe obrazul celui pe care il considera mai prejos de noroiul de pe pantofi, dar in compania caruia se simtea totusi in deplina siguranta.
Inca gandindu-se la nesuferita care il provoca mereu, plimbandu-se pe malurile Tamisei, Drake descopera o femeie inconstienta pe care incearca sa o salveze. O duce la casa lui din oras, unde nu prea petrecea mult timp. Dupa ce o dezbraca de hainele ude si o curata de noroi descopera stupefiat ca in patul lui se afla tocmai imposibila Lady Ophelia care si-a pierdut memoria.
Si Aghiuta isi vara coada strecurandu-i ideea razbunarii – pentru ca nu stie cine este, obraznica va trai suprema umilinta – aceea de a fi servitoarea lui pentru o zi, la sfarsitul careia Drake va avea satisfactia de a-i da peste nas.
Numai ca menajera este total diferita de aristocrata – vulnerabila si speriata, increzandu-se in el, Phee isi asuma treburile casnice cu un curaj deosebit, actionand cu hotarare, fara sa se planga de efort sau de mainile ranite. Ea nu merita razbunarea gandita pentru Ophelia, insa Drake refuza sa se simta vinovat si nu se indura sa-i spuna adevarul, dorind sa descopere mai mult despre aceeasta fiinta surprinzatoare si mai ales incercand sa o protejeze pana afla adevarul despre accidentul ei.
Intre cei doi se leaga o prietenie care sfideaza conventiile sociale. Vorbesc despre planuri de viitor si aspiratii, despre carti si amenajarea casei, despre haine si mancare, despre orice. Fiecare vrea ca celalalt sa se simta bine. Comportamentul lor este lejer, nonconformist si senzual.
Phee descopera ca sentimentele ei sunt reale, absolute, fara urma de indoiala, pentru acest barbat care face promisiuni pe care le tine intotdeauna si care nu reuseste sa recunoasca bunatatea din el, pe care il cunoaste prea bine pentru ca stie cum sa-l exaspereze si sa-l manipuleze fara rusine. Afla cat ii e de usor sa se indragosteasca de sclipirea din ochii lui si de gropita din obraz, chiar daca stie ca angajatorii nu se insoara cu servitoarele.
Drake nu mai poate delimita unde se termina Ophelia si unde incepe Phee, pentru ca apele Tamisei au dezintegrat masca pe care aceasta o purta in societate si disperarea cu care dorea sa o faca sa-si aminteasca este la fel de mare ca cea cu care dorea sa nu o faca.
Este constient ca se indragosteste de femeia care ii transforma casa intr-un camin, a caror zambete ii creau dependenta si care lupta cu nesabuinta pentru a salva animale oropsite.
Amandoi mai au multe lucruri de descoperit pe langa pasiunea si iubirea care ii leaga.
Adevarul ii poate desparti sau uni pe veci.
Pentru ca amandoi au secrete care i-au facut sa simta durere si rusine si sa se simta nedemni de a trai o viata normala.
Nu pot sa nu amintesc momentele care mi-au adus lacrimi in ochi si care sunt legate de iubirea si generozitatea celor carora le port aceeasi dragoste - Frannie si ducele, Jack Dodger, contele de Claybourne.
Nota 10 pentru acesta poveste a unor oameni care au indraznit sa viseze, sa iubeasca si sa infaptuiasca, pentru ca
*Toate visurile sunt egale. Nu pot fi masurate sau cantarite, comparate cu ale altora. Sunt prea personale. Valoarea unui vis sta in persoana care are visul*.

La 13 persoane le-a placut recenzia lui dovis


Eva pe 2017-03-11

277

SWEWT CHEEKS - K BROMBERG
De mult mi-am propus sa citesc cartea asta, dar m-am luat mereu cu altele.
Din pacate nu s-a ridicat la nivelul seriei Driven, dar nu a fost o carte rea.
Saylor primeste o invitatie la propria nunta, doar ca numele miresei e altul. Nu ii vine sa creada! Timp de 6 ani a avut o relatie cu un tip destul de egoist care se iubea pe el mai mult si care a tot incercat sa o schimbe, sa o aduca pe un tipar pe placul lui. Planuisera sa se casatoreasca, aveau totul pregatit, dar Saylor si-a dat seama ca nu e bine sa se casatoreasca cu cineva care nu o iubeste destul si a rupt relatia.
Acum este invitata la nunta fostului. Cu aceiasi invitatie aleasa de ea, in aceiasi locatie aleasa de ea. Toul e la fel, numai numele miresei e altul.
Saylor are o cofetarie numita Sweet Cheeks. Ii place sa faca prajituri dar afacetea nu merge stralucit caci fosta viitoare soacra a avut grija sa distribuie numai zvonuri urate despre ea.
Hayes e o mare vedeta de cinema. Un barbat extrem de frumos, are lumea la picioare, cele mai frumoase si faimoase femei il doresc dar el viseaza la prima sa dragoste din copilarie: Saylor.
Ei doi au crescut impreuna, Hayes fiind cel mai bun prieten al fratelui lui Saylor. Au fost prieteni si iubiti apoi el a plecat fara sa se uite inapoi. Timp de 10 ani si-a urmat visul de a deveni un star si nu s-a uitat inapoi. Si i-a rupt inima lui Saylor.
Acum el s-a intors si merge cu Saylor la nunta fostului. Ea vrea sa ii atate fostului si restului lumii ca nu e distrusa. Ca afacetea ei merge bine, ca a gasit un barbat si mai si decat fostul si ca ea e bine.
Merg impreuna la nunta ca un fals cuplu. Timp de cateva zile sunt cazati impreuna la un hotel de lux in statiunea unde avea sa aiba loc nunta.
Dar cum sa fie ei doar un fals cuplu cand de fapt atractia dintre ei e la cote maxime? Cum sa stea departe unul de altul cand stau impreuna in aceiasi casuta? Cum sa nu isi aduca aminte de dragostea lor doua sufelete pereche care s-au regasit dupa 10 ani?
Regasirea lor e minunata si petrec niste zile de vis impreuna. Dar nu e usor dupa aceea. Mizeria din spatele bliturilor de la Hollywood ii atinge si pe ei si le pune bete in roate.
Va rezista dragostea lor aceatei probe? Dupa 10 ani de despartire, se mai regasesc integral doua suflete? Rezista iubirea lor peste timp? Peste obstacolele ivite?
O carte draguta. Nu wow, dar nici rea. Ok.
Nota mea e 9.

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Axtrid pe 2017-03-11

florile de la mansarda

Gradina umbrelor

Ne intoarcem in timp pe la inceputul secolului XX si descoperim viata familiei Foxworth de dinainte de aparitia lui Chris, Cathy, Carrie si Cory. Impartita in trei parti, povestea din acest ultim roman este relatata de catre Olivia Winfield, viitoare Foxworth. In prima parte, Olivia este o tanara complexata de statura si simplitatea sa in ale infatisarii. Ca o ratusca cea urata, Olivia este atrasa intr-o casnicie alaturi de Malcolm, barbatul care pare sa o aprecieze pentru inteligenta si comportamentul sau. Totusi, Malcolm este departe de a fi o persoana lipsita de traume din trecut, iar asta incepe sa se resimta asupra relatiei lor, mai ales cand tatal acestuia, Garland, se intoarce la conac alaturi de noua sa sotie, tanara Alicia. Desi familia se mareste din ce in ce mai mult, cu venirea pe lume a noii generatii, partea a doua este centrata pe disensiunile dintre membrii acesteia nu sunt trecatoare, adevarate prapastii incepand sa se formeze intre acestia. Ultima parte aduce in prim-plan adevarata istorie a lui Corrine si Christopher, dezvaluind inceputurile romantei lor, dar si legatura dintre acestia si parintii lor, conducandu-ne pana la punctul din care saga familiei Dollanganger a inceput, incheiand astfel cercul secretelor.
Desi sunt anumite diferente intre acest volum si cele precedente (diferente in ceea ce priveste firul narativ si anumite detalii), tinand cont ca autoarea a decedat, povestea fiind completata de altcineva, am putut trece cu usurinta peste ele, bucurandu-ma prea mult existenta acestei carti bonus. Aceasta poveste din trecut aduce la lumina anumite aspecte tinute in secret sau de a caror existenta nu am fi banuit ca este esentiala povestii. Privirea lucrurilor din perspectiva Oliviei mi s-a parut interesanta, mult mai complexa decat cea din perspectiva lui Jory si Bart, fapt ce permite intelegerea mai buna a personajului ei si absolvirea de anumite rautati. Aici ar putea fi o alta problema legata de schimbul de autori, insa umanitatea cu care este infatisata in ”Gradina umbrelor” combinata cu partea sa intunecata, rezulta in ceva mult mai realist. Un lucru cert este ca acea spirala a dezastrului pe care aluneca urmasii familiei Foxworth este doar un obicei al sangelui lor si daca va mai exista vreodata o continuare a volumului ”Semintele trecutului” sau o alta intoarcere in trecut, inainte de evenimentele din ”Gradina umbrelor”, as putea ghici deja ca drama si problemele de familie nu ar fi o exceptie, ci doar o traditie.

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Axtrid


Claudia Mioara pe 2017-03-11

din dragoste pentru lilah

Din dragoste pentru Lilah de Nora Roberts e o incredibila poveste romantica.
Profesorul Max este atra intr-o noua slujba, care presupune pe baza unor hartii din trecut sa descopera adevarul despre o familie. Renunta la postul lui, isi ia un an sabatic si se gandeste cu placere ca-si va scrie si romanul pe care-l are in minte. Insa descopers ca barbatul care l-a angajat e un sarlatan si de fapt vrea sa descopera o bijuterie scumpa a acelei familii. Amenintat cu pistolul, Max nu vede scaparea decat in evadarea de pe vas, adica sa se arunce in ocean. Innoata, dar deja i s-au terminat fortele! Insa o femeie frumoasa cu ochii verzi il ajuta si reuseste sa-l aduca la mal. Max crede ca e o sirena, pana in momentul in care ea il saruta.
Si uite asa singuraticul profesor, se trezeste in sanul unei familii! 5 femei in jurul lui care-l ajuta, il hranesc si-l pun pe picioare. Insa dintre cele 4 surori, doar salvatoarea lui, Lilah il atrage! Frumusetea ei, felul ei de a fi, complexitatea ei, il subjuga. Dar el o respecta si rezista impulsurilor trupului, dar pana cand ea i-a problema in maini si vine la el in camera. Acest barbat timid, devine un barbat senzual, romantic, rabdator, special. Insa Lilah vrea sa vada dincolo de aspectul ei. Si mai ales vrea iubirea lui, avand in vedere ca ea se indragosteste de el.
Max vrea sa ajute sa descopere misterul smaraldelor ascunse. Asa ca incepe o munca de cercetare asidua. Gaseste o fotografie cu acest giuvaier purtat de strabunica lui Lilah. Adevarul cutremurator e ca cele doua femei seamana ca doua picaturi de apa. Apoi descopera o femeie care a lucrat in trecut pentru aceasta familie si afla multe lucruri interesante. Dar cel mai cumplit e ca angajatorul lui Max il vede si astfel stie ca trebuie oprit. Cand Lilah este amenintata cu cutitul, Max ii sare in ajutor si se lupta cu atacatorul. La un moment dat e cat pe ce sa-si piarda viata, dar gaseste puterea sa lupte in continuare nu nu mai pentru el, ci si pentru viitorul lui alaturi de iubirea lui Lilah!
O carte minunata, nota 10!

La 4 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-10

IMG_0027

Clar de luna de Linda Lael Miller e o carte tumultoasa.
Maggie este atrasa de promisiunile unui admirator, care-i propune casatoria daca va veni la el in Australia, precum si un rol bun in calitate de actrita la unul din teatrele lui. La 19 ani, inocenta, fara minte, singura pe lume, ea accepta. Insa in orasul in care pretendentul trebui s-o astepte, binenteles ca nu e. Asa ca se vede nevoita sa munceasca 3 ani, pentru a se achita de contractul pe care-l semnase, cand se imbarcase pe vas si avusese totul gratuit. In plus chiar patronul logodnicului ei, ii spune verde in fata ce barbat e acesta si sa se bucure c-a scapat de el!
Insa Maggie se simte atrasa de acest barbat inalt, brunet, cu ochii albastri, iar el marinimos ii propune sa vina la el, la teatru sa-i dea un rol, dupa ce-i aude povestea! Maggie are insa si o alta propunere, aceea de a fi guvernanta intr-o casa mate pentru 2 baieti. Intai se duce la teatru, iar amorezul ei isi cere scuze ca a pus-o pe drumuri si primeste o palma, iar cand afla ca patronul Reeve o vrea doar ca amanta, ii da o palma si acestuia. Dar a doua intalnire e ca si cum sare din lac in put. Duncan e dusmanul de moarte a lui Reeve si de la inceput o place ada de mult pe Maggie incat o cazeaza intr-o camera mare si frumoasa, nu de servitori, ba chiar o trimite si la cumparaturi, dandu-i o lista mare cu ce haine scumpe sa-si ia. Duncan vrea mult mai mult de la ea, mai ales ca-i aduce aminte de sotia decedata.
Dar Reeve o vrea pentru el si recurge la toate viclesugurile pentru a fi cu ea. Dupa ce sunt impreuna intimi, in timp ce afara furtuna era in toi, viata amandorura se schimba! Desi se cearts mai mereu, ea avand un temperament vulcanic, sfarsesc prin a fi amandoi casatoriti! Supravietuiesc si bolii lui crunte, dar si geloziilor! Cu adevarat atunci cand dragoste e, se poate trece peste tot! Chiar daca el e inchis in sine, in urma atrocitatilor vazute, iubirea ei il calauzeste spre viata!
O carte in cate sunt scene de umor, de pasiune, de certuri la cutite, de mister! O carte completa! Nota 9,5!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


erika pe 2017-03-10

indragostita-nebuneste

INDRAGOSTITA NEBUNESTE – JILL SHALVIS
Intepaturile lui Chloe cu cei din jurul sau au fost un deliciu pe parcursul primelor doua volume, asa ca m-am asteptat sa fie la inaltime si acum cand era protagonista si nu am fost dezamagita deloc :mrgreen:
Despre intalnirile ad-hoc dintre Chloe si Sawyer, am mai citit si pana acum si asta prin prisma imboldurilor lui Chloe de a incalca la limita legea intr-un fel sau altul, cu atat mai mult cu cat asta il calca pe bataturi maxim pe atragatorul Sawyer, seriful din Lucky Harbor, care nu-si doreste altceva decat sa pastreze ordinea in orasul sau, iar Chloe pare ca nu face altceva decat sa-i puna bete in roate. Pasiunea lui Chloe sunt pomezile, crearea lor, imbinarea lor in asa fel incat sa ajute in diverse probleme, iar asta e contributia ei la bunul mers al hanului, care s-a pus deja pe picioare si are clienti. Am fost placut surprinsa sa o descopar pe adevarata Chloe, cea din spatele mastii de oaie neagra a familiei mereu pusa pe sotii, ea era singura dintre fete crescuta de mama lor, tatal fiind necunoscut, pentru ca Maddy si Tara fusesera crescute de tata, fiecare in parte. Insa in spatele atitudinii sale indraznete, provocatoare si tupeiste, sta o fata cu un suflet cald, care simte panica in fata sentimentelor puternice si cu greu reuseste sa-si dezveleasca inima in fata celor dragi, insa si cand o face, merita toata asteptarea.
Relatia ei cu Sawyer este una incordata, bazata pe sicane, apropo-uri si no limit, lucru care pare sa le avantajeze amandurora psihicul ranit inca din copilarie prin absenta unuia dintre parinti din viata lor (pe Sawyer il parasise mama, iar Chloe nu avea habar cine era tatal ei), insa atractia magnetica dintre ei ii aduce impreuna destul de repede. Ce bine ar fi daca nu ar exista crizele de astm menite sa strice toata placerea, nu ?!!! Pentru Chloe asta constituie un handicap, insa rabdarea si documentarea lui Sawyer sunt de-a dreptul dezarmante. Printre randuri aflam noutati despre celelalte doua cupluri deja sudate anterior, pe Maddy o gasim pregatindu-se de nunta, pe Tara logodita, asa ca Chloe are nevoie de ceva concret sa o tina aproape de han si de orasul natal si asa ii vine ideea sa faca un spa in cadrul hanului de care sa se ocupe ea. Ideea e privita cu suspiciune la inceput de catre surorile sale mai mari, insa lucrurile incep sa se miste, sa se contureze si pana la urma devin ancora de care avea nevoie Chloe sa ramana in Lucky Harbor. Si ce, credeti ca au trait fericiti pana la adanci batraneti ? Daca va spun ca apare un obsedat de Chloe, care o ia ostatica, care vrea sa se razbune si pe Sawyer si care este implicat pe deasupra si in afaceri cu droguri, am condimentat putin actiunea ? Bine, ipotetic vorbind, pana la urma autoarea s-a ocupat de ingredientele necesare pentru aceasta poveste reusita si i-a iesit, asa ca deznodamantul va invit sa-l aflati voi si parca abia astept urmatoarele povesti : deja o stiu pe Mallory, pe Amy, dar si pe Matt, singurul gust amar din cartea asa fiind franturile despre boala necrutatoare de care sufera Lance, prietenul lui Chloe, care m-a intristat profund.

La 9 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-10

dorinta-inimii

DORINTA INIMII – JILL SHALVIS
Inca din primul volum m-a intrigat atitudinea rece a Tarei, mi-am inchipuit ca ascunde ceva si am legat-o intr-un fel de Ford, mi se parea prea rea cu el si fara motiv. Ei bine, in acest al doilea volum, m-am edificat :wink:
Pasiunea Tarei era gatitul si asta a fost modalitatea de a o ademeni sa ramana in Lucky Harbor, cu atat mai mult cu cat nu o mai astepta nimic acasa, hotarase sa se desparta de sotul ei, un pilot Nascar renumit pe nume Logan, care, avea pretentia ca ea sa fie asemenea lunii in jurul pamantului, lucru greu de facut la un moment dat, obositor si frustrant. Asa ca neavand unde sa se intoarca acasa impreuna cu dragostea pentru gatit o conving, cel putin pentru o vreme sa mai ramana alaturi de surorile ei in Lucky Harbor, chiar daca nu-i face o deosebita placere sa-si aduca aminte de adolescenta si de trecutul care o leaga de acest orasel. Nu mai spun ca aici traieste si superbul Ford, proprietar al barului din oras si un navigator cunoscut si iscusit pentru cei cunoscatori de care ea incearca sa se tina departe si lucrul acesta ii reuseste in primele luni, insa treptat ajung sa se intalneasca din ce in ce mai des, sa se redescopere, pentru ca cei doi ascund un secret tinut bine ascuns ce soseste la usa lor intr-o buna zi si ii ia pe nepregatite : Mia, o adolescenta frumoasa si bine crescuta cu care cei doi au foarte multe in comun. Prin prisma ei, cei doi incep sa faca compromisuri, incearca sa se inteleaga si isi dau seama ca atractia dintre ei, flama ce sta sa se aprinda in orice secunda nu s-a stins ci a mocnit incet in asteptarea momentului prielnic sa se extinda. Dorinta celor doi de a fi impreuna in ciuda barfelor, a regretelor si a neincrederii cu care s-au hranit timp de atata amar de ani iese invingatoare, insa daca in scena apare fostul sot al Tarei, care o vrea inapoi, ce se va intampla ? Ford va incepe sa piarda terenul castigat atat de greu sau se va mentine tare pe pozitii ? Foarte haios mi s-a parut pariul pus pe facebook de locuitorii orasului in care se vota cine va fi in final partenerul Tarei. Sa va mai spun cu cine tineau locuitorii, ce a votat Mia, dar mai ales ce a votat cu sufletul Tara ? Am apreciat maturizarea tinerilor Tara si Ford si faptul ca au invatat din greselile lor si au tratat povestea Miei rezonabil, chiar daca la prima vedere altele ar fi fost coordonatele problemei. Nu spun mai multe pentru ca nu vreau sa va stirbesc placerea descoperirii personale si va invit la lectura, asta daca nu ati devorat deja cartea, evident :wink:

La 10 persoane le-a placut recenzia lui erika


erika pe 2017-03-10

Irezistibil-tile

IREZISTIBIL – JILL SHALVIS
Aveam aceasta carte in biblioteca inca de cand a aparut, dar nu stiu de ce, nu prea m-a tentat, poate pentru ca au taraganat traducerea seriei si cum eu sunt maniaca cu seriile integral traduse :gandesc: … in fine. Cand am auzit ca vor aparea si povestile surorilor, am luat taurul de coarne si m-am apucat de ‘’Irezistibil’’ – regret ca am facut-o atat de tarziu, dar ma bucur nespus ca am citit povestea celor trei surori relativ aproape una de cealalta si am vazut evolutia fiecareia dintre ele si individual si in cuplu.
Am fost placut surprinsa de stilul autoarei care m-a acaparat inca de la inceput, de povestea surorilor care se reunesc, care incearca sa se regaseasca, sa se cunoasca mai bine si sa se accepte una pe cealalta, iar motivul este singura si unica mostenire lasata de mama lor dupa moartea ei, hanul. Trebuie sa se decida ce fac cu el si daca Tara si Chloe vor sa-l vanda in varianta initiala, Maddie este singura care vede aceasta mostenire cu ochi buni si incepe sa creada in el, pune sub semnul intrebarii vanzarea lui, cel putin nu inainte de a cauta solutii salvatoare. Maddy, Tara si Chloe sunt atat de diferite una de cealalta, Phoebe, mama lor, fiind singurul lor punct comun : Maddy este o fata retrasa, timorata si neincrezatoare in barbati in general, Tara este o persoana rece si calculata, care ascunde un trecut de care se teme si cu care ii este rusine, iar Chloe este rebela familiei, o nonconformista care se abate de la toate regulile scrise de comportament si care in contradictie cu comportamentul ei impulsiv sufera de astm.
V-am introdus putin in sufletul familiei pentru a intelege putin legatura aparent inexistenta dintre cele trei surori.
Maddie face cunostinta cu incredibilul Jax Cullen, chiar in drum spre han, printr-un accident la propriu, cand nici nu ajunsese bine in oras. Asa are loc prima lor intalnire, iar drumurile lor se vor intersecta din aceasta zi cu sau fara voia lor, nu de alta, dar Jax este primarul orasului Lucky Harbor, este un antreprenor iscusit, dar si un fost avocat de succes, lucru care o sperie la propriu pe Maddy, dar nu are ce face, pentru a renova hanul si a-l pune pe picioare, are nevoie de Jax. Cartea e plina de scene amuzante, tachinari intre surori, aluzii si tensiune sexuala intre Maddy si Jax, insa in spatele acestor parametri, stau doua suflete haituite si afectate, care incearca sa se regaseasca si sa demonstreze lumii ca s-au schimbat si ca merita. Si cand totul incepe sa se contureze promitator, planurile incep sa capete contur si speranta prinde radacini, are loc un incendiu care transforma hanul intr-o ruina si visul lor in sperante desarte. Aici intervine Jax care nevrand sa o piarda pe Maddy, o sfatuieste sa se foloseasca de asigurarea cladirii, pentru a pune afacerea pe picioare si spre surprinderea mea, soricelul cel timid are sange in instalatie si nu cedeaza, crede in continuare in sansa si in faptul ca asta a fost dorinta mamei lor, iar ele trebuie sa-i implineasca voia.
Cum ajung la liman, daca surorile ajung la vreun consens in legatura cu pastrarea sau vanzarea hanului, dar si cum decurge relatia dintre Maddy si Jax, daca are vreun viitor sau nu, ramane sa aflati la momentul ales de voi :mrgreen: Recomand cu incredere aceasta carte, lectura placuta!

La 9 persoane le-a placut recenzia lui erika


charm pe 2017-03-10

un iubit ca nimeni altul

Un iubit ca nimeni altul de Julie Anne Long

Prima carte din seria Pennyroyal Green mi s-a parut interesanta, povestea fost oarecum inedita dar ceea ce a contat cu adevarat a fost stilul autoarei care mi s-a potrivit, asa ca avand la indemana continuarea nu am ezitat sa merg mai departe sa aflu cum se vor descurca membrii celor doua clanuri rivale, Eversea si Redmond.
Volumul de fata il are ca erou central pe Miles, al doilea fiu al clanului Redmond. Miles este un tip masiv, cam morocanos de fel, un barbat bine educat, un biolog pasionat, atat de pasionat incat nu a ezitat sa plece departe, in expeditii exotice. Fratele sau mai mare, Lyon, a disparut asa ca acum urmeaza sa preia averea, titlul, afacerile familiei, el este marele mostenitor al durului Isaiah Redmond, devenind o tinta fooarte :mrgreen: interesanta pentru tinerele doritoare de maritis.
Cynthia Brightly este o frumusete adevarata dar si o adevarata vanatoare de averi. Cu doi ani in urma pe cand Miles era doar fratele numarul doi, adica nu era in carti, acesta a remarcat-o la un bal pe minunata si stralucitoarea domnita, fiind impresionat de aspectul ei dar din pacate sau mai bine zis din fericire a auzit si calculele meschine pe care aceasta le impartasea cu o prietena.
Iata de ce cand sora sa, Violet si fratele mai tanar, Jonathan se intorc in satul natal impreuna cu nimeni alta decat, Cynthia, Miles se arata deosebit de turburat. Draga de Cynthia a fost invitata de Violet, prietena de nebunii, pentru o petrecere care va dura doua saptamani; vor fi invitati de soi, domni si doamne din lumea buna. Fugita din Londra dupa o logodna rupta, o fata saraca in fond, Cynthia se indreapta in mod natural catre Miles, tinta de soi de data asta.
La un moment dat, fara o legatura clara cu eroii din Pe aripile vantului, gandul mi-a zburat catre Scarlett si Rhett; da, Cynthia si Miles au ceva din stilul celor mai innainte pomeniti :gandesc:

In final pot spune ca povestea plina de sare si piper dintre Miles si Cynthia mi-a placut mai mult decat prima din serie, stilul autoarei m-a cucerit definitiv si e clar ca de acum incolo voi urmari seria care vad ca se traduce volum dupa volum. Sper ca editura sa mentina frumosul ritm.
O nota foarte buna despre coperta. :yeah: Nu este doar indrazneata, ceea ce este de salutat, dar este si grozav de potrivita cu eroii, asa cum sunt descrisi…mda, un mic rautacism, Miles e nitel cam tuns pe coperta.
Nota mea, 9,8.

La 9 persoane le-a placut recenzia lui charm


charm pe 2017-03-10

Cerera in casatorie

Cerere in casatorie de Mary Balogh

Doar Mary Balogh si poate doar cateva din autoarele de romance mai pot scrie o poveste asa delicata, frumoasa dar in acelasi timp cu eroi puternici si in felul lor niste incapatanati deliciosi.
Hugo Emes a fost ani de zile soldat luptand in razboaiele contra lui Napoleon. Supranumit, eroul de la Badajoz a fost recompensat de rege cu titlul de lord Trentham. Titlul insa nu i-a adus si maniere de gentleman, a ramas un om direct care spune fara ocol ce are de spus. Hugo are prieteni de arme din aristocratie, auto numiti Clubul Supravietuitorilor asa ca nu este strain de aceasta lume de care in ceea mai mare parte a timpului se fereste, ba chiar o dispretuieste.
Intr-o primavara, Hugo Emes, proaspat lord Trentham, se hotaraste sa isi ia o sotie; isi doreste pe cineva care sa-i stea alaturi, sa-l sprijine, sa-i faca copii si cu care sa isi petreaca noptile pentru ca in esenta el isi doreste un camin linistit unde sa aiba de toate dar nu neaparat dragoste, pentru ca la asta nu se gandise. Iar toate aceste le-a marturisit prietenilor lui, acei aristocrati din Clubul supravietuitorilor; acestia au ras de el de dorintele lui Hugo si l-au invitat sa mearga in jos, pe plaja, poate rezolva problema si gaseste o femeie, nu conteaza, frumoasa sau urata (bine, era de preferat una frumoasa :mrgreen: ) sau poate chiar o sirena :chic:
Soarta este generoasa si Hugo gaseste la plaja o femeie care se intampla sa fie frumoasa, indeajuns de tanara si in plus o lady. Ea este Gwendoline, lady Muir, o tanara vaduva; o glezna firava este cauza si motivul de la care incepe povestea intre acest barbat cu aer cazon, cu o fata dura, adesea morocanoasa, direct si aproape grosolan. Daca treci dincolo de fatada, poti descoperi un suflet bun, bland si dornic de dragoste si aici a fost meritul acestei femei destepte si hotarate care a vazut mai mult decat se poate vedea la o prima parere.

Ce pot sa spun, a fost ceva foarte frumos, am vizualizat scenele fierbinti ca intr-un film si am simtit chimia dintre personaje. Poate fi si de la cartile amestecate pe care le-am citit in ultima vreme, carti care imi mentin proaspata pofta de romance si de eroi pe masura. Totusi am o credinta interioara ca de fapt este o carte foarte bine scrisa. Nota mea este 9,6.

La 9 persoane le-a placut recenzia lui charm


Lothlorien pe 2017-03-08

IMG_0027

CODUL ALTMAN de Gayle Lynds

Coperta este un jeg, rodul unui marketing care nu pune pret pe stilizarea copertilor care sa atraga papilele gustative si simturile olfactive ale cititorului. Mie mi-a oferit doar o jena si o migrena care din fericire mi-a trecut de indata ce am dat de un taifun de mare intensitate care mi-au zdrucinat toate celulele corpului meu. Vantul a fost adrenalina care a pus in miscare sangele, picaturile de ploaie au fost gloantele ce au suierat in jurul meu iar resturile lasate de taifun au fost cadavrele care au aterizat peste tot. O senzatie sublima traita cu patima, pasiune si cu sufletul la gura pe viu. O experienta extazianta. Drace!! Pe coperta scrie clar negru pe alb ca ”Codul Altman” este ultimul roman al scriitorului Robert Ludlum inainte sa treaca la cele vesnice. Grrrr!!! As fi luat-o de buna acum cativa ani. Traiasca internetul !!! Ca as fi ramas in continuare batjocorit de aceea gaselnita a marketingului. Cartea a fost scrisa de Gayle Lynds sub egida brandului Robert Ludlum. Asa ca dragi editorii va rog frumos nu va mai bateti joc de cititori cu marasmele. ”Codul Altman” face parte din seria ”Covert-One” creata de Robert Ludlum. Titlul original este ”The Altman Code” si a fost lansata oficial in anul 2003. Editia in romana a aparut la editura Orizonturi in anul 2004, traducerea este realizata de Catalin Croitoru. Drace!! Autoarea m-a perpelit ca pe o friptura la protap la foc mic, m-a jucat pe degetele ei fine si delicate si m-a invartit ca pe un titirez. Un adevarat yo-yo. Un thriller exploziv de 528 de pagini pline de muschi si dopat cu testosteron. Imi place foarte mult stilul autoarei pe care a imprimat-o in aceasta opera. Este maleabila, cursiva, fluenta, lejera si dinamica. Autoarea m-a introdus delicat cu un ghiont in coaste in exploziva poveste, asigurandu-ma ca o sa ma dea pe spate actiunea complexa si foarte dinamica, cu o incarcatura intensa desfasurata pe mai multe planuri narative din perspectiva diversilor eroii indiferent din ce tabara fac parte. Intrigiile de zile mari pline de suspans este intretinuta de o legiune de personaje, atat de multe incat am fost nevoit sa iau notite mental ca astfel ma pierdeam undeva in hatisul junglelor urbane. Actiunea romanului se desfasoara la un an dupa atentatele din 11 septembrie 2011.
Un pont referitor la o incarcatura dubioasa a cargoului The Dowager Empress de la un agent Covert-One baga SUA in stare de alerta. Presedintele SUA il autorizeaza pe bunul sau prieten, Fred Klein, seful Covert-One sa lanseze o misiune speciala de gradul zero. Fred Klein il activeaza pe Jon Smith, cercetator in domeniul medical si agent Covert-One, aflat intamplator in Taiwan. Scopul misiunii este sa pescuiasca suprema dovada de la agentul Covert-One cu pontul. O treaba aparent simpla care se complica cand sunt prinsi intr-o ambuscada intinsa de niste persoane necunoscute. Datele problemei se modifica cand dovada irefutabila este pierduta iremediabil aruncand SUA in criza. Nefiind genul de om care sa se descurajeze usor, Jon Smith descopera o pista firava care il va duce la Shanghai, China. Firul il duce la o firma de transporturi navale unde Zhao Yanji, trezorierul firmei, ii ofera detalii picante despre factura originala buclucasa. SUA are la dispozitie 5 zile sa obtina dovada ca cargoul The Dowager Empress incalca legiile internationale astfel va fi nevoita sa isi toarne cenusa in cap iar pe imaginea ei publica va aparea o pata de nesters. Jon Smith este constient de importanta misiunii si se lanseaza intr-o cursa contracronometru. Se furiseaza in resedinta lui Yu Yongfu, presedintele firmei de transporturi navale, sa dibuiasca factura insa descopera ca cineva i-o luase inainte. Ca acel cineva, cum avea sa afle pe pielea sa, este Feng Dun, un mercenar care actioneaza la ordinele cuiva. Actiunile lui Jon Smith pe teritoriul Chinei atrage atentia maiorului Pan Aitu care contrariat si surprins va initia o ancheta. Sunt plimbat de la o scena la alta pe tot mapamondul unde diverse personaje cheie sunt implicati si varati pana in gat in problemele fierbinti. Ritmul este dracesc, abia aveam vreun ragaz sa trag aer proaspat in plamani ca imediat sunt impins in focul actiunii. Actiunea este alerta, nu sunt timpii mortii in care sa ma scufund in moleseli. SUA planteaza o fregata in coasta cargoului The Dowager Empress, China riposteaza cu un submarin nuclear. SUA si China incep sa isi incordeze muschii iar tensiunea incepe sa escaladeze ca gradele unui termometru. Prins ca intr-un cleste si impresurat de oamenii lui Feng Dun si de oamenii lui Pan Aitu, Jon Smith este salvat in extremis de rebelii uighuri condusi de Asgar Mahmout si scos pe ascuns din China. Misiunea incepe sa se innamoleasca din ce in ce mai adanc in noroi. O noua pista ii indruma pasii lui Jon Smith spre firma Donk&LaPierre S.A. cu sediul in Hong Kong. Afacerea ”The Dowager Empress” incepe sa transpire. Va iesi la iveala diverse indicii care conduc la socanta descoperire ca in spatele afacerii se afla grupul Altman condus de Ralph McDermid. Conexiuni cu Wei Gaofan. Ingrijorarile adancesc ridurile pe fețele celor implicati. Sudoare, spaima, nesomn, neliniste, incordare. Incepe o joaca de-a soarecele si pisica intre Feng Dun si Jon Smith, fiecare impartindu-si reciproc rolurile. Feng Dun incearca cu disperare sa stearga orica urma a afacerii ”The Dowager Empress” si sa il scoata din joc pe Jon Smith in timp ce Jon Smith se da peste cap ca sa obtina dovada si sa isi mentina capul deasupra apelor agitate. Un antagonist al romanului, Ralph McDermid, este iritat de insuccesele lui Feng Dun in incercarea de-a il curata definitiv pe Jon Smith si ia personal problema in mainiile murdare. Implicat trup si suflet in misiunea de gradul zero Jon Smith incepe sa comita greseli impardonabile. Inainte sa isi sesizeze eroriile comise Jon Smith cade in capcana intinsa de Ralph McDermid. Clepsidra timpului il preseaza puternic pe Jon Smith fortandu-l sa colaboreze in sila cu Randi Russell, o agenta CIA. Amandoi au aceasi tinta dar cu misiuni diferite. Frustrarea si stresul incep sa le dea tarcoale celor implicati. Cand se parea ca Jon Smith esuase definitiv ca un peste pe malul unui tarm, o persoana ce statuse in umbra intra in joc starnind o agitatie ca un cuib de viespi si pretinzand ca detine factura originala. O persoana inteligenta, abila si dornica de razbunare... Cine este persoana misterioasa care pretinde ca detine factura originala? Va reusi Jon Smith sa obtina factura? De ce Feng Dun sterge urmele afacerii ”The Dowager Empress”? Ce fel de marfa transporta cu adevarat cargoul The Dowager Empress? Va reusi SUA sa dovedeasca ca cargoul transporta chestii ilegale? Ce legatura exista intre afacerea ”The Dowager Empress” si grupul Altman? Se vor calma spiritele incinse intre SUA si China?
Pentru fanii lui Robert Ludlum si genului thriller.
Nota 9,70.

La 9 persoane le-a placut recenzia lui Lothlorien


Claudia Mioara pe 2017-03-08

IMG_0027

Vinovata de iubire de Linda Lael Miller e o frumoasa poveste de dragoste!
Brynne e o tanara fata de 18 ani, ramasa fara parinti, dupa ce tatal ei s-a sinucis. In urma cu 2 ani, dupa ce mama i-a murit, tatal ei doctor a parasit grabit orasul si s-a refugiat la o ferma cu singurul lui copil, schimbandu-si ocupatia si numele.
Acum Brynne se intoarce pe meleagurile natale, la matusa ei. Insa aceasta ii gasise o slujba cu mancare si cazare si intr-un fel scapa rapid de ea. Din prima zi, Brynne are parte de niste intamplari neobisnuite! Intalneste un tanar, care de cum o vede o cere in casatorie, se duce la o tiganca care-i spune ca va iubi un barbat brunet, care are multe probleme si culmea intalneste un strain de care se simte atrasa, chiar la cimitirul mamei ei.
Drew e tanarul care-o place, dar Joshua e fratelui vitreg, mai mare, care a avut si o mama indianca si care s-a nascut in afara casatoriei. Brynne il vede pe Joshua si nu mai tine cont de nimic, devenind a lui. Apoi afla ca el il urase pe tatal ei, din cauza faptului ca la nastere s-a intamplat un lucru oribil, in acelasi timp pierzandu-si sotia adorata si copilul. Desi el vrea sa fuga de ea, inima incepe sa bata numai pentru ea. Nu si-o poate imagina cu un alt barbat si lasa toate afacerilr in urma, pentru a fi alaturi de ea. Cand Brynne dispare, imbracata in haine de barbat, ladand doar un bilet in urms, Joshua o gaseste, se cearta cu ea, dar petrec apoi clipe minunate intr-o casuta! Insa aventurile nu se opresc! Un dusman de-al lui stie ca slabiciubea lui e Brynne si vrea sa i-o ia.
Dar cand este pedepsit de acel dusman si toata lumea il crede mort, Brynne e devastata! Insa se gandeste la sarcina ei si e sigura ca va supravietui fara ajutor, nemaiputand fi a altui barbat! Cine stie ca Joshua traieste, plateste pentru ingrijirea lui, dar tine totul secret? Ce se intampla cand Joshua se intoarce si-o crede casatorita pe Brynne? Vor trai cei doi mereu impreuna, fericiti?
Nota 9,5! Cartea are iubire, secrete, aventura!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-07

IMG_0027

Piratii de Linda Lael Miller e o carte plina de dragoste si aventura.
Phoebe e o tanara fara loc de munca, divortata si singura pe lume. Un fluturas o imbie insa: o calatorie gratuita in Caraibe pe urmele piratului Duncan Rourke. Desi trebuie sa participe si la niste intalniri cu prezentari pentru vanzarea de case in imprejurimi, pana la urma tot gratis e! Hotelul unde e cazata e nemodernizat, dar calul de dar nu se cauta la dinti!
In prima seara trebuie sa participe la un bal la subsol si i se da o rochie din vechi timpuri! Costumata coboara cu liftul, dar surpriza cand se intoarce in locul liftului e un zid. Surpriza face ca un barbat s-o gaseasca, chiar stapanul casei si s-o acuze de spionaj. Barbatul e chiar Duncan, piratul. Daca la inceput nu crede nimic din ce spune ea si chiar daca e ajutata de Batrana vrajitoare sa fuga de pe insula, Duncan o aduce in scurt timp din nou la el acasa. Dar situatia se schimba! Atractia mare dintre ei ii aduce impreuna! Dar ea nu accepta sa fie doar iubita, ea vrea sa fie sotia lui! Duncan accepta, dar clipele lor de fericire sunt numarate! O fosta iubita de-a lui pune la cale o razbunare tragica, alaturi de un alt pirat! Plus ca familia lui Duncan trece numai prin nenorociri! Tatal si fratele lui sunt arestati, iar plantatia le este luata! Duncan cu echipajul lui reusesc sa faca imposibilul pentru a-i elibera. Insa este ranit trupeste si sufleteste!
Cel mai palpitant mi s-a parut ca in momentul in care el era pe moarte, se duce in viitor cu sotia lui Phoebe! Si asa este salvat de medici! Ochii si mintea nu pot cuprinde atatea informatii noi! Dar tot vrea sa se intoarca la prietenii si familia lui! Dar soarta face ca dintr-o intamplare s-o faca, dar singur! Are puterea sa treaca peste aceasta pierdere? Gaseste Phoebe drumul inapoi in timp? Cum ajunge sa-l ajuta sa nu cada intr-o ambuscada? Vor avea un sfarsit demn de basme?
O carte minunata, o carte care-ti merge la inima, o carte care te face sa simti, sa traiesti totul prin intermediul personajelor! Nota 9,5!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-06

casnica

Casnica de Jill Alexander Essbaum e o carte de necitit.
Anna e o straina in Elvetia. S-a casatorit cu Bruno, un bancher si are 3 copii: 2 baieti care-i seamana fizic tatalui si o fetita bruneta. De 9 ani e casatorita si se simte singura! Nevoia ei de iubire o face sa aiba numerodi iubiti, barbati cu care nu are nimic in comun, doar atractia. La un moment dat se indragosteste de Stephen, care n-o iubeste. Timp de 3 luni, au o aventura, apoi el se reintoarce in tara lui. De aici rezulta fetita! Anna isi continua aventurile. Nu se gandeste daca va fi prinsa vreodata! Dar este vazuta cand se saruta cu un iubit, chiar de fiul ei mijlociu. Il face sa minta, ca si cum nimic nu s-a intamplat. Dar soarta cumva se razbuna! In viata Annei intervine o tragedie si toate lacrimile si disperarea nu poate ca viata sa merite a fi traita in continuare!
Sotul in sfarsit afla adevarul si o alunga! Sfarsitul cartii e tragic! Cartea abunda de psihanalize, din care nu intelegi nimic, cuvinte in germana- doar Aana se duce la un asfel de curs si de o invalmaseala fara sens- ba prezent, ba trecut! Autoarea cred ca si-a urat personajul principal din carte, a facut-o asa de imprastiata, asa de fara constiinta, asa de terminata....
Nota 2! Daca o vedeti, fugiti de ea!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Eva pe 2017-03-06

IMG_6995

PRESTON”S HONOR – MIA SHERIDAN

Nu am mai citit de mult o carte scrisa de Mia Sheridan si din pacate, uitasem cat de minunata este! Ca aproape toate celelalte cărți ale ei, si aceasta mi-a mers la suflet.
După minunăția de Archer s voice si splendoarea de Kylaqnd, aceasta este următoarea carte preferata a mea din tot ce a scris ea.
Cartea incepe cu dialogul dintre Annalia si Preston. Ei au un copil impreuna, iar in urma cu 6 luni, Annalia a plecat de acasa, i-a părăsit. Acum s-a intors si vrea sa isi vada copilul.
Apoi mergem în trecut.
Annalia (Lia) este o copilă săracă, foarte săracă, de origine mexicană, care locuiește cu mama ei intr-o ghereta lipsita de cele mai elementare conditii. Dar nu saracia este cea mai mare problema a ei, ci lipsa iubirii. Mama sa a emigrat din Mexic cand avea 16 ani si a fost violată de un barbat crud, cu ochi ciudati, care apoi a bandonat-o. Acum mama ei ii tot spune ca a fost violată de un monstru, de un on al raului, care a lasat in ea ochii lui. Caci si Lia are ochii tatalui ei, un gri spre albastru. Nu numai ca nu e iubita, dar Lia e numita mereu de mama ei - ochi de diavol- si nu a avut niciodata parte de vreun strop de afecțiune.
Mama ei muncea la o ferma din oras, culegea capsuni, iar Lia o insotea. Astfel ca intr-o zi, ii intalneste pe baietii proprietarului, Preston si Cole, doi gemeni frumosi si generosi, cu trei ani mai mari decat ea. Astfel, începe o frumoasa prietenie intre cei trei. Sunt aproape de nedespartit.
Cand mai cresc, Preston si Lia incep sa se vada cu alti ochi si se indragostesc unul de altul, dar nu isi spun nimic. Cole o place si el pe Lia si cand ei aveau 17 ani, el si fratele lui, se iau la intrecere care sa o curteze pe Lia. Se intrec la fuga, castiga Cole, iar Preston, desi o iubea pe Lia, nu spune nimic, cedează, caci la el cuvantul e cuvant, asa cum i-a invatat tatal lor.
Astfel, Cole o invita pe Lia la o întâlnire, ea crede ca Preston nu o vrea, daca el nu se opune, si accepta sa se intalneasca cu Cole. Dar intre ei nu e mai mult decât o iubire frățeasca.
Lia nu vrea sa ii puna pe baieti intr-o lumina proasta, asa ca atunci cand e la scoala, ii evita pe cat posibil. A fost atat de ranita si huiduita de-a lungul anilor din cauza originilor ei, incat nu mai face niciun efort sa se apere. Accepta situația, stiind ca are niste ”parametri” pe care nu ii poate depăși, așa cum i s-a spus. Dar nu mereu reusește sa scape de rautatile colegilor. Dar Lia este inca un om bun, rautatile nu au urațit-o sufleteste. Merge sa munceasca impreuna cu mama ei, pentru a o ajuta (acum aceasta face curatenie intr-un hotel infect), apoi merge la scoala.
Cea mai umilitoare fază mi s-a părut cand ea, fiind zărită de Cole si Preston, este chemata langa ei si grupul lor de prieteni. Ca si cum privirile dispretuitoare ale acestora nu erau suficiente, o fată, o adevarata scorpie, zărește pe puloverul Liei niste purici pe care aceasta ii luase in ziua aceea din hotelul unde muncise. Si face atata caz din asta incat biata Lia e anihilată sufleteste! Desi Preston si Cole ii iau apărarea, umilirea tot a rămas.
Apoi cei doi baieti pleaca la colegiu si timp de 4 ani nu il mai vede pe Preston. Dar el se intoarce acasa, caci iubeste pamantul familiei sale si vrea sa fie fermier. Atractia dintre ei doi e imensa si iubirea lor ce a inceput cand erau numai doi copii, s-a marit si ea, odata cu varsta lor. Se iubesc dintodeauna, dar nu știu sa-și spuna asta.
Nu acțiunea cărții, reprezintă esența ei. Ci modul cum se ajunge la finalul fericit. Drumul e plin de obstacole, iar aceste obstacole sunt inventate de oameni.
Lipsa de comunicare i-a îndepărtat. Cand Lia credea ca Preston nu o iubeste si accepta sa se intalneasca cu alt bărbat, el nu ii spune ca o iubește, el nu ii spune cat suferă, caci si el, la rândul lui, crede ca ea il preferă pe Cole.
Cand Preston pleaca la colegiu, nu ii spune nimic Liei, o lasa sa creada ca lui nu ii pasa de ea, desi patru ani, el plange lipsa ei. Cand Lia a vrut sa danseze cu Preston, acesta o refuza. Ea crede ca lui ii e sila de ea caci e saraca si poate crede ca inca are purici, el o indepărteaza pentru ca vrea sa isi respecte cuvantul dat fratelui. Încep sa comunice si sa se descopere, după multi ani de cand a inceput iubirea lor, timp in care amândoi suferă.
Cuvintele spuse fara rost si fara a fi gandite, ranesc. Si uneori au consecințe grave. Din cauza unor cuvinte banale, Lia a plecat de langa copilul ei si de langa Preston. Preston a spus aceste cuvinte in gluma si nu le-a gandit, au fost pur si simplu niste vorbe aruncate la intamplare. El nu stia cat de tare o pot rani pe ea si nici ea nu i-a spus. Si a presupus ceva gresit si a plecat.
O carte minunata, extrem de emotionanta. Autoarea e minunata caci a reusit sa ma faca sa lacrimez de cateva ori, ceea ce mi se intampla foarte rar cand citesc.
Toate cartile ei sunt adevarate lectii de viata.
O carte de nota 10 pe care o recomand din toata inima!
Întotdeauna am zis ca degeaba iubești pe cineva daca nu ii arati. Ce sa facă cineva cu iubirea celuilalt, daca nu o simte? Cu ce sa te incalzeasca iubirea cuiva despre care nu stii ca exista??? Caci mi se pare ca esența dragostei, e sa simți ca esti iubit, nu sa iubești. Sigur, una fara alta, nu se poate, dar eu zic ca fericirea vine,l în primul rând, din sentimentul ca ești iubit, nu ca iubești.

La 10 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Anais pe 2017-03-05

ducele-pacatului

O, ce carte frumoasa! Exact asa cum ne-a obisnuit Elizabeth Hoyt. Am ajuns sa iubesc Maiden Lane si sunt dependenta de ea, asa ca ma bucur mult ca mai avem doua volume de citit pe viitor: Ducele Plăcerii si Ducele Dorinței! O carte buna de vizita pentru autoare, ca succesul nu i s-a urcat la cap, ca șampania, nu scrie pentru a face bani, ci pentru a-și onora publicul. Calitatea romanelor sale nu a scazut niciun pic.

Povestea regelui fara inima este superba, foarte romantica si extrem de potrivita cu povestea vietii Ducelui de Montgomery.

Nu mai dezvolt despre frumusetea romanului, pentru ca deja au curs rauri de cerneala despre carte, cu note excelente acordate de voi.

Imi place ca exista si geniul rau in carte: Seniorii Haosului, pe care incearca sa-i demaste ducele, dar misiunea inceputa de el va fi continuata de interesantul, zic eu, duce de Kyle, care se va indragosti de...Alf, unul din personajele mele favorite, cred ca si ale voastre.

Tot acest volum il introduce in tabloul epocii si pe ducele de Dyemore, care va fi eroul volumului al 12-lea al seriei!

Imi place foarte mult numele ales de Val: Serafina, intr-adevar e mai frumos si mai romantic decat Bridget.

Am cam ramas cu o nelamurire: cine o fi fost primul iubit al guvernantei ducelui? Oare mai fusesera si altii?

Cartea e frumos construita, pe lupta dintre Bine( bunatatea lui Bridget) si Rau( apucaturile ilicite ale lui Val: santaj, justitia in propriile maini), cu un final fericit: triumful iubirii bineinteles, care vindeca orice rana.

Nota 10

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Anais


charm pe 2017-03-05

IMG_0027

Tara pe care o iubesc – Maria, Regina Romaniei

Acum 100 de ani Romania trecea prin momente de mare cumpana. Mai mult de jumatate din vechiul regat era ocupat de armata germana. Regina si regele se retrasesera la Iasi.
Un prieten drag, profesorul Nicolae Iorga a convins-o pe regina sa scrie, sa isi foloseasca talentul pe care putini oameni il au: de a alina prin scris, de a incuraja si bucura sufletele aflate in suferinta. Povestirile au aparut in mii de carticele si au ajuns rapid la popor.
Totusi cartea nu este despre razboi, el este undeva in fundal. Cartea este despre Romania asa cum a cunoscut-o regina sa, Maria. Sunt amintiri de la munte si despre situri arheologice de la tarmul marii, din delta sau din zona manastirilor valcene dar si despre oameni cunoscuti in acele imprejurari. In final avem un capitol despre minunatul si viteazul castel Bran sau Brana, castel care a revenit Roamaniei dupa razboi.
Am citit destul de incet, cateva pagini tarziu in noapte; pentru mine fost ca un balsam aceste pagini.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui charm


charm pe 2017-03-05

placeri-primejdioase

Placeri primejdioase de Julie Anne Long

Bogatele familii Eversea si Redmond din Pennyroyal, comitatul Sussex sunt in dusmanie de sute de ani. Totul ar fi inceput de la o vaca sau poate de la un purcel, legenda este neclara :-?? …certa este doar dusmania intre acesti Capuleti si Montague englezi.
Colin Eversea este cel mai tanar dintre baietii clanului Eversea. Deosebit de chipes, cu o viata plina de aventuri galante continua sa fie un erou cantat in balade de poporul londonez chiar, sau mai ales daca urmeaza sa-si afle moartea prin spanzurare, urmare unui scandal intr-o taverna cu un companion de pahar, o ruda prin alianta a celor din neamul Redmond, injunghiata; moartea acestuia a fost pusa in carca lui Colin Eversea, gasit la locul faptei cu mainile insangerate. Degeaba a incercat sa spuna ca nu este vinovat, martorul cheie a disparut.
Totusi era pacat sa se termine cand inca nu a inceput asa ca scaparea vine pe neasteptate. O femeie viteaza organizeaza fuga impecabil, chiar din fata calaului. Ea este Madeleine Greenway, o mercenara specializata in astfel de operatiuni …speciale.
Acum povestea nu ar fi ceva nemaintalnit. Am citit o multime de carti care curgeau cam dupa acelasi tipic: El si Ea, pericole multe, adrenalina cat cuprinde , cursa contra cronometru pentru a demonstra nevinovatia personajului si obtinerea a ceva… in cazul asta, mana unei iubite din copilarie. Totusi ce conteaza cu adevarat nu este povestea mai mult sau mai putin inedita cat felul cum este astenuta pe hartie. Daca la inceput cititul meu a trenat destul de mult din diferite motive, odata trecuta de primele 50 de pagini, am continuat pas cu pas, pagina cu pagina sa ma bucur de stilul autoarei care in final m-a cucerit. Exista o anumita poezie in formarea frazelor, in intelegerea personajelor si in crearea situatiilor.
Vreo doua capitolase poti fi derutat de numarul mare al personajelor, de numele lor si descrierea fiecaruia. Sunt prezentati pe repede innainte numerosii membrii ai celor doua clanuri si, zic eu, ca asta nu este decat un avertisment pentru cititor despre ceea ce urmeaza, povesti interesante despre fiecare dintre ei.
Pentru mine a fost o poveste frumoasa scrisa intr-un stil incantator asa ca nota mea este 9,4. Pentru ca mi-a placut nu am ezitat sa incep urmatoare poveste din serie, cea a lui Miles Redmond , un tanar biolog, iubitor de aventuri in locuri exotice care se pare isi va gasi “nasul” sau mai bine zis nasa. :wink:

La 9 persoane le-a placut recenzia lui charm


Claudia Mioara pe 2017-03-05

IMG_0027

Dragoste regasita de Linda Lael Miller e o carte de dragoste, placuta.
Fermierul Ian o revede pe femeia cate a iubit-o acum 10 ani, pe Jacy si nu poate ramane indiferent. La 18 ani cei doi simteau primii fiori ai dragostei si-si imeginau viata impreuna. Insa fosta lui prietena apare si-i spune ca-i poarta copilul. Jacy fuge din Australia in America, la mama ei. Parintii ei erau divortati.
In prezent, ea se intoarce la tatal ei, pentru a avea grija de el, fiind bolnav. Avand in vedere ca vecinul lor e chiar Ian, nu pot ramane certati. Avand in vedere ca e invatatoare, accepta postul din acest mic orasel, chiar daca Ian e impotriva, doar stie cum ii place ei sa fuga de responsabilitati. Dar Jacy ajunge sa revolutioneze totul! Afla ca o eleva de-a ei este batuta de tatal ei si pune la cale, impreuna cu mama elevei, un plan. O va lua si o va duce departe, platindu-i toate cheltuielile.
Dar intervine tatal fetitei in plan!
Ian si Jacy se casatoresc, doar pentru a uni pamanturile. Tatal ei le lasa amandorura mostenire pamanturile. Cu toate ca fizic se simt cum nu pot mai bine, incredere nu mai exista. In plus, el nu e de acord ca sotia lui sa munceasca! Incredibil cum Jacy il place pe fiul lui Ian, chiar de la scoala, iar dupa cadatorie baietelul vreasa-i spuna mama!
Dar Ian trebuie sa-si schimbe mentalitatea si sa recunoasca ca niciodata n-a scapat de sentimentele puternice fata de ea, desi acum le ascunde. Au vreo sansa iubirea lor? Cand el o alunga, ea e atat de curajoasa incat sa ramana? O carte placuta, cu certuri, cu impacari, cu salvarea unei fetite, cu lupta pentru supravietuire cand un incediu le ia totul! Nota 8,5!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Yulya pe 2017-03-05

frumos si cu inima de gheata

FRUMOS SI CU INIMA DE GHEATA de Lisa Kleypas

Pentru Devon Ravenel mostenirea titlului de conte nu este o veste prea buna si asta din cauza ca lui ii place sa isi traiasca viata fara obligatii,este un libertin care alearga dupa fustele doamnelor,ii plac petrecerile,sa-si petreaca timpul cu prietenii si cam atat.
Dar soarta ii pregateste o surpriza,nu tocmai placuta,varul lui moare intr-un accident nefericit si lui ii revine titlul de conte,odata cu acest titlu ii revin si multe datorii,o mosie in Hampshire si o casa la Londra,pe langa asta pe capul lui se mai afla acum si vaduva decedatului si inca trei surori,verisoarele lui.
La mosia Eversby Priory era mult de munca,nu s-a mai facut nici o imbunatatire de foarte multi ani,Devon mostenind mai degraba o ruina.
Nici nu sta prea mult pe ganduri si sfatuinduse cu fratele lui mai mic,West este de parere ca ar trebui sa vanda aceasta mosie.
Nici situatia lui financiara nu era prea favorabila,iar aceasta mostenire ii aduce mai multa mahnire si multe datorii,prea multe guri de hranit,prea multi slujitori,carora trebuia sa le poarte de grija.
Solutia era sa vanda totul,dar tanara vaduva Kathleen,o fire foarte ambitioasa il confrunta si il numeste un pierde vara,un om de nimic,care in loc sa faca acest loc sa prospere,alege solutia cea mai usoara.
Devon nu ramane indiferent dupa ce o cunoaste pe aceasta amazoana,ceva la ea il atrage ca pe un magnet,este o femeie foarte frumoasa si isi doreste sa o cunoasca mai bine.
Desi la inceput planul lui era sa vanda mosia,dupa confruntarea cu Kathleen se razgandeste,asa ca este de acord sa faca pe dracu in patru si sa faca un lucru bun macar odata in viata lui,acela de a pune pe picioare acest loc si a aduce fericire locuitorilor de pe acest domeniu,fratele lui West il acuza ca a innebunit daca el se crede capabil sa faca acest lucru,dar Devon are incredere in el si vrea cu tot dinadinsul sa faca lucrul asta,mai ales sa ii demonstreze lui Kathleen ca este in stare de asta.
Relatia dintre Devon si Kathleen nu e prea usoara,sunt mereu pusi pe harta,ca soarecele si pisica,ambii fiind mult prea ambitiosi si incapatanati.
Devon stia ca ceva s-a intamplat intre tanara vaduva si sotul ei inainte ca acesta sa moara,ea se simtea vinovata de moartea lui si el vrea sa afle de ce.
Kathleen e constienta ca trebe sa stea departe de acest barbat ambitios,pe langa ca era un barbat frumos ca pacatul,stia ca era un libertin,care ar seduce pe oricine,dar ea avea de gand sa nu se lase asa usor,dar oare o sa poata,avand in vedere ca era un barbat atat de fermecator,care curand incepe sa-i zapaceasca mintea?
Raparatiile aduse mosiei incep sa se vada si totul merge inspre bine,Devon petrece o luna la Londra unde are de gand sa se ocupe de niste afaceri,iar gandul lui este la frumoasa lui Kathleen,curand se reintoarce in Hampshire si se simte tot mai atras de aceasta femeie,o vrea cu orice pret,dar Kat nu se lasa asa usor.
Se apropia Craciunul si Devon pleaca din nou la Londra,avand de gand sa il invite la mosie si pe bunul lui prieten Rhys Winterborne,isi dorea ca acesta sa o cunoasca pe verisoara lui Helen,sa incheie o casatorie intre ei,era entuziasmat sa isi petreaca Craciunul la tara,alaturi de Kathleen,dar pe drumul spre Hampshire cei doi sufera un accident.
Acest lucru ii apropie foarte mult pe Devon si Kat,acest accident care ii putea despartii ii apropie mai mult ca niciodata,atractia dintre ei este mult prea mare si nu pot ramane indiferenti,iar intre ei se infiripa o relatie amoroasa,dar unde o sa duca acest lucru?
Kathleen e constienta ca nu poate avea mai mult decat cateva clipe de placere alaturi de Devon si ca ascest barbat cu siguranta nu isi doreste mai mult de atat,dar daca se inseala?
Cum o sa decurga relatia dintre cei doi incapatanati?
Am avut parte de o lectura placuta,pasionala,amuzanta,personaje bine conturate care aduc mult farmec cartii.
Devon este un barbat frumos,pasional,un amant desavarsit,care isi traieste viata dupa regulile lui,nu depune sentimente intr-o relatie,le incheie imediat dupa ce le incepe,dar cumva Kat il face sa isi doreasca mai mult de atat.
Kat este o tanara ambitioasa care mereu sare in ajutorul celor dragi,le poarta de grija cumnatelor ei mai ceva ca o mama.
Desi Devon trezeste in ea senzatii nemaiintalnite,care o fac sa uite de ea,se mustra aspru pentru asta,considerandu-se o pacatoasa.
Dar ea merita din plin sa fie iubita si pretuita,avand in vedere ca nici chiar parintii ei nu ii ofera lucrul asta.
Dar Devon o facea sa se simta iubita si stia ca acesta curand o sa o paraseasca si ea o sa ramana singura si ranita.
Dar lucrurile nu stau chiar cum isi imagineaza ea si soarta ii surade.
Autoarea ne mai prezinta povestea lui Rhys si a Heleney,cumnata lui Katheen,cei doi isi anunta logodna care din pacate se si rupe brusc,dar epilogul ne lasa cu o multime de intrebari despre despartirea dureroasa dintre cei doi,sper sa am ocazia sa le citesc povestea cat de curand.
Ii ofer nota 10 acestei carti si o recomand cu drag,am avut parte de tot ceea ce imi doresc de la o carte buna.
Lectura placuta!

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Miha pe 2017-03-05

grey

Ce s-a intamplat in spatele aparatului de filmat e mai interesant decat filmul in sine.
Ce vreau sa spun e ca la primul film, langa regizoarea Sam Taylor-Johnson a mai fost zilnic pe platou un personaj si anume Amelia Warner, sotia paranoic de geloasa a lui Jamie Dornan. De aici si jocul lui ca un robot care doar recita niste replici.
La filmarile pentru Darker, Amelia Warner nu a avut acces pe platouri in timpul filmarilor, ci doar in timpul pauzelor. Si, da, a venit chiar cu cele 2 fetite. Chiar EL James a postat pe Instagram o poza cu ei (castul) la masa, in care fanii au vazut-o pe Amelia, dar a sters poza ulterior.
Pentru ca filmarile s-au desfasurat sub presiunea geloziei Ameliei Warner, Jamie l-a interpretat lamentabil pe Christian Grey, criticii l-au desfiintat pe actor.
Scenariul nu a fost stralucit, criticii au spus ca a fost plictisitor, ca de fapt nu se intampla nimic in film.
Regia a fost si ea si ea mediocra, James Folley a taiat scenele fara nici o logica, nu exista o continuitate cursiva intre scene.
Dakota: marea majoritate a criticilor au spus ca a avut un joc bun, ca se potriveste rolului Anastasiei, dar ca nu e suficient pentru a salva filmul. O mica parte au spus ca e fada.
Prevad Zmeura de Aur pentru toti cei implicati.
Cel mai discutat subiect a fost chimia sau lipsa de chimie dintre actori. Daca fanii cartii si fanii Dakotei supraestimeaza aceasta chimie, criticii, fanii sotiei si o parte din fanii lui Jamie spun ca aceasta nu exista. Eu personal, cred ca ar fi fost un altfel de film daca nu ar fi fost permanenta umbra a geloasei Amelia Warner.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Miha


Claudia Mioara pe 2017-03-05

doamna cu umbrela neagra

Doamna cu umbrela neagra de Mary Balogh este o carte surprinzatoare de dragoste, dar are si mult umor.
Lady Daisy considerandu-se o fata batrana la cei 25 de ani si prin firea ei independenta, gata de a salva lumea si a lua decizii pentru oricine, se deplaseaza spre Londra pentru a o casatori bine pe sora ei mai mica. Desi sunt bogate, fiice de baron, averea venind din mine de carbuni, nu au parasit niciodata mosia de la tara. Acum ramase fara tatal lor, o lasa in urma pe mama lor si vin la rudele lor, pentru a-si face intrarea in lumea mondena. Insa nu asteapta raspunsul unchiului, ci voluntara purcede in aceasta aventura. La un han datorita lipsei servitorilor, sunt primite destul de rece si cazate intr-o camaruta. Nemaiputand dormi, priveste pe geam si vede un lord asteptand sa plece. Insa 3 barbati il iau la bataie! Daisy pleaca in camasa de noapte, desculta, cu un ulei pe fata impotriva pistruilor, inarmata cu umbrela mare a tatalui ei. Iese in curte si incepe sa-i impunga cu umbrela pe acei nemernici, dar ii si cearta! Tanarul lord e salvat! Daisy incepe sa ordone hangiului sa-l ajute pe napastuit, dar acesta pleaca rapid, nemaivrand sa vada aceste locuri. Banii in fusesera furati, avea datorii la hangiu, la un barbat pentru ca pierduse la pariuri si la femeia care i-a oferit o noapte de poveste! Nu intelege cum e mai intai jefuit si apoi batut!
Daisy insa ia taurul de coarne! Ii reproseaza hangiului ca s-a putut intampla asa ceva in curtea lui si vrea sa plece numaidecat de acolo! Dar vrea sa plateasca si datoriile barbatului batut! Imediat gangiul devine slugarnic! Daisy o plateste si pe femeia cu placerile!
La Londra descopera ca rudele sunt plecate din tara si ele se cazeaza la hotel! Rose indista sa se intoarca, insa Daisy e hotarata! Va gasi pe cineva care sa le faca intrarea in Inalta Societate! Iar norocul le surade! Plimbandu-se se intalnesc chiar cu barbatul misterios salvat! Aceasta se prezinta vicontele Kincade si vrea o intalnire cu salvatoarea lui, pentru a-i suci gatul pentru umilinta prin care trece, datorita intamplarilor povestite rapid, probabil chiar de ea. Insa Daisy in inocenta ei nici nu vede privirile de gheata si acceapta cu placere!
A doua zi vicontele vine insotit de fratele lui. Imediat ii da banii platiti pentru el si crede ca s-a achitat de datorie! Insa Daisy ii spune ce vrea. Fratele vicontelui crede ca matusa lor care are numai fii e cea mai potrivita pentru acest rol! Desi Kincade e decis s-o urasca pe Daisy nu poate rezista zambetului ei orbitor, dar si infatisarii ei placute, chiar frumoase!
Dar Daisy e voluntara in continuare, vrea sa sara in ajutorul tuturor oropsitilor, ba chiar vrea s-o ajute si pe fiica mai mica a vicontelui sa nu cada in plasa unui vanator de zestre! Din aceasta cauza, se trezeste singura intr-o camera cu vicontele, la un bal. Doua femei intra in camera, iar Kincade vrea s-o apere de privirile lor si-o saruta! Insa in spatele lor era o oglinda, asa ca doamnele o vad si pe Daisy! Barfe uracioase se aud imediat, asa ca vicontele trebuie s-o ceara in casatorie! Ea refuza, e batrana, e independenta, va decide si pentru barbatul cu care va fi. Dar vicontele ii darama orice argument si devin logodnici! Dar vicontele Giles incepe asa de mult s-o placa pe Daisy, incat viseaza cu ochii deschisi la ea! Si decide sa fie aparatorul ei! Cand isi luxeaza glezna pentru ca fugise dupa un barbat pe cate-l recunoscu-se din grupul celor 3, Giles o face sa-i promita ca nu va mai face asa ceva niciodata si ca-i va spune lui ca sa rezolve problema! O duce in brate, ba chiar ordona sa i se dea ceva impotriva durerilor, iar Daisy pentru prima oara se supune!
Uite asa si-a gasit nasul, un barbat mult mai incapatanat decat ea! Dar Daisy reuseste sa intre in numeroase incurcaturi, iar logodnicul ei o scapa basma curata din toate! Desi hotarasera ca va fi o logodna temporara, Giles o vrea pentru toata viata! Saruturile pasionale, felul ei de a fi incat nu stie niciodata nu stie la ce sa se astepte din partea ei, il fac vrea s-o bata, dar si s-o iubeasca! Astfel un lord scortos se schimba, zambeste mai des, iubeste si lupta pentru femeia pe cate a pus ochii!
Cartea e ca o comedie romantica, o citesti cu zambetul pe buze! Nota 10!

La 4 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Alexandra pe 2017-03-04

La miezul noptii vei fi a mea

La miezul noptii vei fi a mea de Lisa Kleypas

Întâmlirea cu familia Hathaway a fost una surprinzătoare. Cei cinci frați m-au șocat, dar în cel mai bun sens al cuvântului. Sunt absolut fenomenali cu toții, curioși, amuzanți, deschiși, amabili și energici. Această familie este foarte diferită de tot ceea ce am citit în cărțile Historical Romance, este atipică acelor vremuri conduse de rafinament și bune maniere. Au fost educați nu după regulile stricte ale socetății, ci după regula nescrisă a iubirii, părinții lor nu au pus niciodata accent pe conduită, dar au insistat ca copiii lor să fie crescuți într-un mod unic, inteligent, care l-a transformat pe fiecare dintre ei în ceea ce am descoperit în cărțile lor.
Membrii acestei familii minunate sunt cinci la număr, un frate și patru surori fiecare dintre ei având calități diferite, dar deosebite.
Leo, recent devenit vicontele de Ramsay este cel mai mare dintre frați, un bărbat frumos de topește inima oricărei femei și foarte inteligent, dar care acum este distrus complet din cauza morții Laura Dillard, logodnica sa. Care va fi povestea acestui tânăr vom afa în Pana dimineata, casatoriti.
Urătorul membru este Amelia, sora cea mare în vârsta de 26 ani, cea mai puternică dintre toți frați, cea mai responsabilăi și cea mai încăpățânată.
Win este a trei dintre cei cinci frați, o tânără deosebit de frumoasă, chipul blândeții și al răbdării care ascunde în inima ei o mare taină, pe care o vom afla în Iubeste-ma în zori.
Chiar dacă este a patra dintree membrii familie, Poppy este o prezență energică și spirituală printre toți cinci.
Mezina familiei este Beatrix, o tânăra sensibilă, o mare iubitoare de animale, o intelectuală în toată regula, care a moștewnit inteligența și dorința de a învăța de la tatăl lor, un erudit pasionat de Epuca Evului Mediu.
Uniți, acești cinci frați alcătuiesc o echipă de nota zece, care au în comun simțul umorului, perspiucacitatea, curajul, hotărârea, veselia și tăria de caracter. Poate că sunt ciudați, dar nu ai cum să nu te îndrăgostești de ei, sunt așa de calzi, de buni, de afectuoși încât nu au cum să nu îți intre în inimă.
Am făcut acestăa scurtă prezentare a familiei ca să înțelegeți mai bine firul poveștii, dar acum vreu să spun câte ceva despre cartea noastră.
Povestea de față îi are ca protagoniști pe Amelia Hathaway și pe Cam Rohan, un țingan care acum conduce clubul Lordului St. Vincent. Cei doi s-au întâmlit în circumstanțe greele, când Amelia era disperată să-l găsească pe Leo, care își îneca amarul în băutură, jocuri de noroc și femei. De când s-au văzut prima dată, amândoi au fost conștienți de atracția care le mistuia trupurile, iar tot ce se întâmplă între ei mai departe este demn de o carte umplută cu romantism pur. De suspans, acțiune și mai ales scene pline cu umor nici nu mai are rost să discutăm când este vorba de familia asta, care e expertă la așa ceva. Lucrurile evoluează într-un mod frumos, lin, totul curge de la sine, iar la sfârșit cititorul râmâne cu un sentiment de mulțumire în sufet și cun un mare zâmbet pe bune.

După cum spuneam mai sus, Amelia este o femeie dintr-o bucată, matură, fermă, inteligentă, curajoasă, sinceră și inteligentă. După moartea părinților lor și după căderea în depresie a lui Leo, tânăra femeie ia în mâinile ei responsabilitatea întregii familii, devine stâlpul de temelie al întregii case, cea care rezolvă toate problemele și care are grijă de toți cu o adâncă afecțiune. În trecut a suferit o decepție în dragoste, inima i-a fost frântă în mii de bucăți și de atunci nu mai vrea să audă de iubire sau de un mariaj, viața ei se învârte în jurul fraților săi, toată grija ei se îndreaptă numai spre cei din jur, câtodată „sufocându-i” cu o dragoste maternală și cu o protecție ieșită din comun. Personajul ei este unul altiv nu numai în acestă poveste, ci și în toate celelte, iar modul în care ea și soțul ei se implică în viața membrilor familiei este unul în care se evidențiază iubirea, altruismul, respectul și unitatea lor ca familie. Ea ca persoană evoluează odată ce relația ei cu Cam se clădește, la început este total rigidă în fața vreunor sentimente pentru acest bărbat, nu acceptă ceea ce se petece în inima ei, se teme de atracția față de el și încearcă să stea cât mai departe de Cam. Însă nu poate pentru că sentimentele devin pe zi ce trece mai puternice, iar tânărul este din ce în ce mai insistent, o seduce cu farmecul lui masculin, o face să se deschidă iubiri și în cele din urmă o face să i se dăruiască cu totul. Timpul și faptele o să-i devedească Ameliei că inima nu s-a înțelat, că chipeșul Rohan este un bărbat minunat, valoros, ce merită toată iubirea și fericirea din lume.

Apariția lui Cam Rohan în Familia Hathaway este surprinzătoare. Venirea lui schimbă cursul vieților tuturor membrilor acestui mic clan. Intră pe sub pielea tuturor prin felul lui deschi de a fi, prin firea lui altruistă, prin devâtamentul pe care îl are față de ei și prin sinceritatea cu care îi abordează pe fiecare. Între el și frații Ameliei se clădește o relație strânsă, frumoasă, bazată pe încredere și sprijin. Este foarte interesant deurmărit modul în care Rohan se „mulează” pe această familie, este exact ceea ce le trebuie, o mână fermă, rețională, care să le arate ce au de făcut. Bineînțeles că un factor important pentru care Cam se preocupă atât de mult pentru toți, este dragostea imensă pe care o simte față de Amelia, face totul numai pentru fericirea ei – îl ajută pe Leo să iasă din starea deplorabilă în care a intrat, îl salvează pe Maripen de la moarte și le oferă fetelor mai mici o șansă la o dotă consistentă. Încă un motiv foarte plauzibil pentru care s-a atașat atât de mult de acești oameni este dorința de a avea o familie și de a scăpa de singurătate. Povestea lui este una foarte tristă, părăsește tribul lui de foarte tânăr și trebuie să se acomodeze unui vieți „închise”să muncească pe brânci pentru aș construi un viitor și trebuie să suporte respingerile și prejudecățile tuturor doar pentru că e țigan. Trăise în singurătate până ce îi întânlește pe Amelia și ai ei, nu știuse ce înseamnă să iubești până nu a „pus” ochii pe Amelia, nu a simțit niciodată ce înseamnă să fi iubit până ce această femeie a intrat în viața lui. Pentru toți el era un țigan bogat, frumos și enigmatic, pentru Amelia era tot ce și-ar fi putut dori de la un bărbat. Ei doi ne arată că dragostea nu are limite, că orice e posibil atunci când iunești și că numai de tine depinde dacă alegi fericirea.
Nu m-a deranjat absolut deloc că Rohan a fost țigan. L-a,m privit ca ceea ce era, un bărbat puternic, fermecător, bun și blând, care face orice pentru cine iubește. L-am admirat pentru modul insistent în care a luptat pentru dragostea Ameliei și pentru a arâta fraților ei că o merită.
Relația dinre frați a fost unică, s-au sprijinit în orice circumstanță, s-au tachinat și s-au iubit. Chiar dacă nu sunt niște aristocrați veritabili, sunt niște oameni de toată isprava care constituie un mic grup spontan, predispus mereu la buclucuri și la situații limită. Pentru socetatea de atunci erau doar niște ciudați, dar pentru cititor sunt absolut minunați, nu ai cum să nu îi îndrăgești. Vă puteți imagina că pentru nebilime au devenit și mai ciudați odată cu intrarea unui țigan în ”tribul” lor – așa cum zice Cam. Surprizele din poveștile viitoare îi vor transforma într-o familie trăsnită, care trăiește după propriile reguli.
Frumusețea cărților acestei serii stă tocmai în faptul că acțiunea uneia se întrepătrunde cu celelalte. De exemplu în asta aflăm mici detalii despre protagonoiștii volumului următor, Win și Kev Maripen și despre povestea lor.
Mi-a făcut o deosebită plăcere să cunosc această familie superbă și să i-au parte la poveștile lor spumoase.
Nota pentru această carte este 9.80 și o recomand. Cine a citit cărți de ale Lisei Kleypas știe că autoarea scrie într-un mod simpku, dar care îți transmite mii de trăiri intense.
Țin să îi mulțumesc Andrei pentru că m-a tot bătut la cap să citesc această serie minunată. :imbratisare: :love87:

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Andra pe 2017-03-04

passions

Mda. Sper sa apară și la noi,pentru ca merita. Îi trec nota și aici. Cred ca merita 9.5

La 3 persoane le-a placut recenzia lui Andra


Claudia Mioara pe 2017-03-04

dorinte-interzise

Dorinte interzise de Lisa Kleypas este o carte in care dragostea, actiunea si suspansul se intrepatrund.
Celia e fata cea mai mare care are grija de fratii mai mici. Tatal ei doctor vrea s-o vada si pe ea la casa ei, desi are 24 de ani si-i face cunostinta cu un alt doctor, tanar Phillipe. Curtarea dureaza 3 ani, dar acum sunt casatoriti si se duc la familia lui. Insa vasul lor este luat in stapanire de pirati. Ramasa singura, cu un pistol in mana, nu are curajul sa-l indrepte catre sine, dar omoara un barbat pirat care intra cu forta la ea. Seful piratilor decide s-o dea fratelui lui, drept prada, stiindu-se faptul ca lui ii plac femeile, torturandu-le! Pe sotul ei il vede insangerat si striga ca vor fi recompensati, daca va fi dus la familia lui. Insa nimeni n-o baga in seama!
Intr-o taverna, plina de pirati, Celia e adusa! Dar un alt sef pirat cand aude identitatea ei vrea s-o rascumpere contra unei sume mari de bani! Insa se hotaraste ca va lupta impotriva unui alt barbat si daca iese invingator va putea lua femeia si va da banii. Binenteles el castiga! Insa intelegerea se schimba! Femeia va petrece noaptea cu detinatorul de drept, iar a doua zi va fi a lui! Griffin e de acord, pentru ca n-ar avea vreo sansa cu toti piratii impotriva! Dar ii vine in ajutor Celiei, chiar la timp si-l omoara pe fratele sadic!
Insa decide ca aceasta fapta curajoasa va trebui rasplatita! Va trebui sa fie a lui! Celia ii vede ochii albastri, care sunt la fel ca al sotului ei, insa piratul are parul lung si barba si nu-si da seama de restul fizionomiei. Petrec o noapte plina de patima, in care piratul descopera ca ea e inca fecioara. Sotul hotarase sa mai astepte pana se obisnuieste cu el! Celua e dusa la socrii ei si asa descopera identitatea salvatorului ei: Justin, fratele geaman al sotului, de care nici nu stia ca exista! Acesta o paraseste rapid, insa va revedi, ranit foarte grav! Celia il ingrijeste si reuseste sa-l salveze din ghearele mortii! Acum el trebuie sa joace rolul defunctului pentru a nu fi spanzurat pentru piraterie! Cei doi se inteleg ca soarecele si pisica, dar totusi isi continua relatia pe ascuns! El si-o doreste drept amanta, ea refuza!
Dar surpriza tetibila e ca Phillipe traieste, ascuns de pirati! Va fi liber, daca Justin va accepta sa fie luat la schimb! Si uite asa apare dilema Celiei! Va lupta pentru o viata cu Justin? Rapita fiind de aceasi pirati, va reusi sa scape? Justin ii va putea sari in ajutor? Se va intoarce la sotul ei?
O carte antrenanta de 9,4!

La 5 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Claudia Mioara pe 2017-03-03

Pacatul originar-horz

Pacatul originar de Lisa Jackson e o carte plina de suspans.
Doctorita Kacey e dedicata profesiei ei, lucreaza la o clinica si locuieste in casa lasata mostenire de bunici, intr-un mic orasel. In trecut a fost casatorita cu un doctor cardiolog renumit, dar a divortat. Insa viata ei calma se schimba si un vechi incident din trecut are alta insemnatate. Pe cand era studenta un barbat a incercat s-o omoare, dar a scapat pentru ca o femeie trecea cu madina pe acolo!
Acum o actrita care semana ca ea e gasita moarta in casa! Dar poate nu e chiar sinucidere! O alta femeie care de asemeni seamana cu doctorita este gasita aproape moarta. Cineva o imbrancise in apa! Supravietuise pentru putin timp!
In acelasi timp fermierul Trace o cauta pe invatatoarea care disparuse. Cu cateva luni in urma iesise cu invatatoarea fiului lui Eli, dar decisese ca o relatie intre ei nu are cum sa mearga! Mai ales ca invatoarea semna izbitor cu fosta lui sotie, care isi parasise copilul! Politia incepe sa-l suspecteze pe Trace, dar n-are cum sa fie el ucigasul! Insa ce-i cu atatea femei asemanatoare, cam de aceeasi varsta? Si de ce criminalul le are numai pe ele drept tinte? Si uite asa ajungem la ideea principala: in trecut un barbat donase pentru bani la o banca, pentru a ajuta cuplurile care nu puteau aveau copii! Insa intrebarea cheie e de ce sunt omorate doar femeile rezultate si nu baietii? Doctorita e singura care scapase de ucigas, insa mai scapa si de urmatoarea tentativa? Sunt microfoane ascunse in casa ei, cineva o urmareste! Ba chiar i se pune si arsenic in cafeaua de acasa! Kacey si Trace au vreo sansa impotriva ucigasului? Alianta lor e salvarea ei? O carte plina de suspans, actiune si mister, de nota 9,5!

La 3 persoane le-a placut recenzia lui Claudia Mioara


Axtrid pe 2017-03-02

florile de la mansarda

E cam greu sa nu dezvalui detalii importante din carte, dar iata-ma din nou!
______________________
Semintele trecutului

Au trecut 15 ani de la evenimentele din volumul anterior si este oficial timpul sa le spunem adio lui Chris si Cathy. Inainte de a face asta, suntem invitati la petrecerea de 25 de ani a lui Bart Jr., alaturi de familia lui. Noua casa a lui Bart nu este una obisnuita, ci replica exacta a celebrului, dar fatidicului Foxworth Hall. Alaturi de Bart se afla si Joel, dubiosul frate al bunicii sale, Corrine, barbat care pare ca a preluat fraiele si statutul de manipulator de la sora sa. Prezenta lui Joel, reconstruirea lui Foxworth Hall si comportamentul straniu al lui Bart nu dau decat dovada ca semintele urii implantate in el din copilarie nu au pierit, ci au dat nastere unui adevarat monstru cu chip frumos.
Cu intreaga sa familie sub acoperisul sau, dar si sub puterea lui, Bart nu poate permite ca pacatosii sa treaca prin viata nepedepsiti, asa ca decide sa se ocupe personal de nefericirea lor. Totusi, in ciuda atacurilor catre parintii sai, fratele si cumnata, dar si sora adoptiva, ipocrizia de care da dovada doar ii demonstreaza lui Bart ca virtutea sa este doar nebunia care ii intuneca umanitatea. Ramane de vazut daca va fi capabil de a se salva pe sine si relatia dintre el si familia lui inainte de a ramane singur pentru tot restul vietii. Si daca va reusi, care va pretul acela scump?
V. C. Andrews a reusit sa aduca seriei un final poate nu tocmai perfect, dar competent si realist. Acest volum reprezinta ultimul uragan la care sunt supusi Chris si Cathy, uragan care, la fel ca toate nenorocirile din viata lor, isi are radacinile in trecutul lor si al familiei Foxworth. Mi-a placut faptul ca boala lui Bart nu a ramas doar un eveniment din copilarie, ci este intr-adevar explorata si exploatata. In ceea ce il priveste pe fratele sau, Jory, din fericire, nu a ramas doar un personaj pasager, unul care exista doar pentru a-i aminti fratelui sau ca este perfect. Prezenta lui este mai mult decat importanta, antiteza dintre el si Bart fiind mai bine evidentiata de data aceasta (un alt punct de continuitate), totodata avand propria sa poveste, sau mai de graba tragedie. Diferenta dintre modul in care sunt construiti copii lui Chris si Cathy – Bart este tipicul Foxworth, Jory este pur ca un Dollanganger, iar Cindy straina detasata si libertina – demonstreaza cuplului inca o data toxicitatea familiei lor, fiind nevoiti sa incerce pentru ultima oara sa aduca normalitatea in familia lor.

La 10 persoane le-a placut recenzia lui Axtrid


cindy pe 2017-03-02

naughty boss

Naughty boss de Whitney G.

Am decis sa incerc aceasta carte dupa ce am citit seria His Agenda si aveam nevoie de ceva mai usor, amuzant si dragut. Asa a fost aceasta carte, perfecta dupa o carte care te implica foarte mult.

Michael este directorul unei edituri importante, dar este cunoscut si pentru aventurile sale amoroase care ajung pe prima pagina a ziarelor.
Dar acum i-a promis prietenului lui ca va fi cuminte si nu va mai ajunge in ziare.
Astfel, prietenul lui Michael trebuie sa ii aduca cea mai buna asistenta executiva.
Ea e Mia. E competenta, eficace si foarte frumoasa, iar Michael trebuie sa ramana indiferent la farmecele sale.
Michael doar da ordine, trimite mailuri scurte in care spune ce are nevoie si niciodata nu spune multumesc. Acestea sunt cateva motive pentru care Mia nu il suporta. Este atrasa de el, dar il uraste.
Mia comunica prin mailuri cu prietena ei cea mai buna. Ei I se plange in legatura cu seful ei,, ii spune cat il uraste si ce trebuie sa faca pentru el, dar si fanteziile pe care le are cu el.
Un astfel de mail ajunge din greseala la nimeni altul decat Michael. Iar el ii raspunde!

Ce se intampla cu cei doi acum? Vor da viata fanteziilor sau se vor abtine? Va mai lucra Mia pentru nesuferitul de Michael? Cum va reactiona el cand va afla ca ea vrea sa plece?

La 7 persoane le-a placut recenzia lui cindy


Alexandra pe 2017-03-02

Esti visul meu-horz

,Esti visul meu de Lisa Kleypas

Splenduarea acestei cărți este nemăsurată. Încă o dadă autoarea a reușit să mă surprindă și să mă cucerească dăruibdu-mi o poveste de vis, care m-a uns pe suflet și care mi-a umplut inima de trăiri unice. Pot spune că am citit-o pe nerăsuflate, nu m-am mai putut dezlipi de ea, trebuia să aflu cât mai repede ce se întâmplă și cum vor evolua lucrile între Holly și Zachary. Autoarea scrie foarte simplu, are un stil ușor de digerat și foarte bine structurat, știe ce vrea să spună și se folosește la maxim de povestea personajelor pentru a impresipona cititorul. Am simțit romantismul povestii până în adâncul inimii, dragostea celor doi este atât de frumoasă și atât de profundă încât te transpune într-o lume magică, în care nu este loc decât pentru fericire. Însă înainte de a ne bucura de dulcele sentiment de iubire, trăim alături de Lady Holly o perioadă amară și tristăî din viața ei, cauzată de moartea soțulului său iubit. Am compătimit-o pe Holly pentru toată suferința pe care o îndurase, dar imediat ce a apărut Zachary în viața ei am știut că el este bărbatul perfect, care o va face să trăiască din nou. Le-am simțit pasiunea încă din prima clipă în care s-au întânlit, iar pe parcursul poveștii chimia dintre ei devenea mai puternică și mai evidentă.

O femeie tânără, dar marcată de suferință și durere, un suflet pustiu și o inimă zbucimată și chinuită. Aceasta este imaginea care o reprezintă pe Lady Holly la început, nu are nici un pic de culoare, de bucurie, ci doar tristețe nemărginită. Tot ce o mai ține în viațe este copilul ei, Rose și amintirile unui trecut fericit. Nu îi mai păsa de nimic, voia doar să aibă liniște și să o lase toată lumea în pace. Așa se scurg trei ani sumbri din viața ei, trăind în penunmbră, tristețe și lacrimi, ofilindu-se încetul cu încetul și murind puțin câte puțin pe dinauntru. Chiar dacă nu voia să accepte asta, inima ei amorțită avea nevoie să iubească din nou, în viața ei era necesară o pâlpăire de lumină și o rază de speranță pentru a-i da toată puterea de a merge mai departe, iar persoana care o va face să renască este Zachary, un bărbat minunat care îi va dărui fiorii unei noi iubiri. Odată ce îl întânlește pe Zachary, tot destinul lui Holly i-a o întorsătură magnifică, totul în ea se schimbă, reînvață să iubească și să se lase iubită. M-am gândit că Holly o să cedeze foarte greu în fața iubirii, că o să se încăpățâneze să rămână legată de George, dar nu a fost așa spre bucuria mea. La început i-a fost teamă de ceea ce Zachary trezea în ea, a fugit cât a putut de atracția pe care o simțea pentru el și a încercat să-și înăbușe iubirea care o copleșa pe zi ce trece mai mult, doar că toate acestea au fost mai puternice decât ea, au învins-o și atunci a înțeles ce are cde făcut. Mi-a câștiat toată admirația pentru modul în care a luptat pentru dragostea bărbatului pe care îi iubea. A dat dovadă de mult curaj, de multă hătorâre și de multă rîbdare, mai presus de toate a arătat că iubirea ei era sinceră, că voia să lase în urmă trecutul amar și să își întemeieze o familie cu alesul sufletului ei. După atâta suferință și-a luat soarta în mâini și a urmat calea pe care i-o arâta inima, s-a dăruit cu tot trupul și sufletul lui Zachary și s-a lăsat în voia pasiunii. Abia acum o cunoaștep pe adevărata Lady Holly cea veselă, fermecătoare, senzuală, plină de pasiune și de viață, care zâmbește, speră, visează și iubește din tot sufletu ei.

Zachary m-a cucerit prin forța și blândeâea lui, prin puterea de a iubi și prin modul în care lupta pentru ce dorea. A fost un ameste reușit de duritate și tandrețe, de înger și demon și a avut un farmec special, care îl facea interesant și care îi dădea o alură de aristocrat și de rafinament. Emana vrilitate prin toți porii, toate femeile erau „mișcate” de frumusețea lui inegalabilă și îi cădeau la picioare fără discuții, iar el era bucuros să le seducă, fără să aibă vreaun sentiment pentru niciuna. Nici viața lui nu fusese ușoară, învățase de mic ce înseamnă sărăcia, greutățile și muncise din greu pentru a ajunge unde se afla astăzi. Dobâmdise prin muncă o avere impresionantă, avea tot ce și-ar fi dorit un om din punct de vedere material, dar își păstrase simplitatea și modestia intacte. Totuși, nici toți banii din lume nu l-ar ajuta să scape de singuratatea în care se afunda în fiecare zi , simțea că este neîmplinit din punct de vedere personal, voia o familie, dar totuș se ferea de iubire, nu prea îl atragea sentimentul acesta care l-ar putea transforma într-o marionetă, făcându-l fragil și slab. Inevitabilul se produce atunci când o cunoaște pe sumbra Holly, este intrigat de această doamna misterioasă și încarcă să și-o scoată din minte cât mai repede cu putință. Lupta cu aceste sentimente covârștoare este în zadar, se trezește și mai atras de această femeie, o vrea din ce în ce mai mult și înțelege că i-a furat inima. De aici toți pașii lui se îndreaptă numai către ea, îi demonstreză cu vorbe sublime și fapte hotărâte ce înseamnă ea pentru el și o face să se simtă protejată, iubită și alintată. Cu alte cuvinte, bărbatul aceasta a transmis multă căldură, altruism, iubire, siguranță, stăpânire de sine și mult curaj. M-a emoționat foarte mult relația pe care o dezvoltase cu Rose, fetița lui Holly, se comportă ca un tată adevârat, iar micuța se atașază instantaneu de el. O scenă în care mi s-a frânt inima, a fost cea în care Holly a hotărât să se îndepărteze de Zachary, a rupt târgul pe care îl făcuseră împreună și a plăcat din casa lui. Le-am simțit trisețea și amărăciunea până în adâncul sufletului. Ea suferea în tăcerrea, dar cânsidera că este cel mai bine se plece de lângă el pentru că nu mai era în stare să-și controleze sentimentele, iar el a râmas în urmă cu sufletul făcut bucăți, împietrit și cu hotărârâre fermă de a nu o mai lasa niciodată să intre în viața lui. Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar fi ales de bietul de el dacă Holly nu si-ar fi dat seama că îl iubește și că îl vrea din toată inima. Ajunsese într-un mod de nerecunoscut, un cadavru viu, distrus pe dinauntru, plin de ură, amărăciune și frustrări. M-au trecut toți fiorii când Holly s-a întors acasă, îmi era teamă să nu o respingă sau că ea va da înapoi, dar după un pic de indiferență, cei doi se lasă cuprinși de psasiunea care le mistuia ființa și dau o șansă iubirii care le capleșa sufletul. Numai că după un timp plin de fericire, cei doi se trezesc din nou într-o prăpastoe fără sfârșit, se zbat din nou între viața și moarte și între dragoste și agonie, iar eu am „trăit” toate aceste clipe de groază cu fiori, cu durere, cu speranță și cu răbdare. Soarta le pune iubirea la încercare de câte ori are ocazia, însă acest lucru o întărește și mai mult, o face și mai puternică, iar pe ei îi face de nedespărțit. Holly și-a pierdut marea și prima dragoste, Zachary fugea de dragoste crezându-o o slăbiciune, dar tocmai această dragoste i-a adus împreună.

Povestea celor doi mi-a amintit foarte mult de primăvară. Așa cum după o iarmă grea primăvara trezește la viața tot ce este adormit în jur, așa și iubirea i-a făcut să renască pe Holly și Zachary, le-a oferit o nouă șansă și le-a dăruit promisiunea unei vieți noi, frumoase, plină de armonie, zâmbete și de fericire.
Asta da poveste romantică, care primește de la mine nota 9,80. Merită citită!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Alexandra


Eva pe 2017-03-02

THRONE OF TRUTH - PEPPER WINTERS
Daca in primul volum m-am indragostit de Penn, acum pot sa spun ca am trecut la iubire pura!
Barbatul arogant si mincinos din primul volum se transforma intr-un barbat nobil,generos, perfect!
La sfarsitul volumului anterior, Elle a fost rapita de un barbat obsedat de ea, iar cand afla Penn e turbat! Descult, pleaca in cautarea ei si nu se opreste pana nu o gaseste!
Nu am sa povestesc nimic din acest volum caci ar insemna sa stric surpriza celor ce or sa citeasca cartea.
Elle e minunata! E puternica, e desteapta, e hotarata si nu renunta la Penn oricat de greu a devenit drumul lor! Lupta ca o leoaica pentru regele ei si cand el, marele rege, nu mai are putere si da semne de resemnare, il impinge de la spate si ii da putere si lui sa lupte!
V-am spus ca l-am adorat pe Penn? :mrgreen:
Este un om cu un trecut greu, a crescut pe strada, ramanand orfan de mic. A mintit, a furat (dar doar ca sa manance) si totusi nu si-a pierdut sufletul nobil. A platit in mod nedrept greselile altora si cand a devenit bogat, nu a uitat de unde a plecat. Doneaza multi bani copiilor strazii si chiar a cumparat un bloc intreg pentru a-l pune la dispozitia lor!
Iubeste cu toata fiinta lui. Elle e aerul lui, e motivul pentru care respira, e persoana pentru care lupta cand viata ii da o noua lovitura dura!
M-a cucerit iremediabil cu bunatatea lui, cu aroganta lui, cu frumusetea lui!
Si tot el da definitia perfecta a arogantei: sunt arogant pentru ca am muncit din greu sa ajung sus si sunt obraznic pentru ca nu am timp de pierdut cu prostii!!
Sper din suflet sa se traduca si la noi!
Mai e nevoie sa spun cat o ador pe Pepper Winters???
Asta e magie ce face ea! Sa stai cu sufletul la gura, sa nu vrei mancare, sa nu vrei somn, ci doar cartea ei! Sa te faca sa razi, sa plangi, sa rosesti, sa suspini si sa fii implicat 100% in poveste, asta e puterea ei!
Nota mea e 10 pentru ca e maxima!

La 8 persoane le-a placut recenzia lui Eva


Yulya pe 2017-03-02

intre diavol

INTRE DIAVOL SI DORINTA de Lorraine Heath


Am trait aceasta carte cu sufletul la gura,pur si simplu Lorraine Heath e perfecta,prea buna.

Dupa ce isi pierde sotul,ducesa de Lovingdon,Olivia,mai are parte de o veste socanta care o lasa fara grai.
La citirea testamentului,raposatul ei sot il vrea de fata si pe destrabalarul,libertinul,fost copil al strazii,Jack Dodger.
Lovingdon ii lasa casa din Londra lui Jack si il numeste tutorele fiului lor in varsta de cinci ani,Harry.
Oliviei nu ii vine sa creada ce blestem a cazut asupra ei,cum se putea ca respectabilul ei sot sa il numeasca pe acest ticalos tutorele fiului ei si sa ii lase si o parte din averea lui.
Si Jack,proprietarul celui mai exclusivist club de jocuri de noroc,dar totodata considerat si cel mai raufamat,ramane masca la aflarea vestilor.
Pe langa asta avocatul ducelui ii informeaza ca daca Olivia se racasatoreste,atunci urmatorul sot avea sa devina noul tutore al copilului,plus ca ducele a mai lasat ceva de pret ce urma sa ii fie inmanat odata ce Olivia se racasatorea.
Jack accepta intelegerea desi era constient ca nu se va intelege deloc cu ducesa,o femeie prea cu nasul pe sus,plina de aere si autoritara,o sa ii dea de furca,dar daca o sa-i gaseasca un sot,o sa scape repede de intelegere si lui tot o sa- i ramana casa abia mostenita.
Dupa aflarea acestor vesti,Jack se muta in noua lui casa,nu se gandea ca totul o sa mearga atat de prost intre el si ducesa,dar aceasta era mereu pusa pe cearta cautand nod in papura.
Desi avea reputatia patata ca a fost un copil al strazii si ca isi castiga banii intr-un mod nu tocmai necuviincios,Jack totusi are un suflet.
El are multi baieti angazati la clubul lui,pe care ii hraneste si le ofera un acoperis de-asupra capului,amintirile de cand avea cinci ani,inca il urmareau,durerea si rusinea inca nu ii dadeau pace,el isi gasea linistea ajutand acesti copii nevinovati.
Desi la inceput nu prea este interesat de micul Harry,lucrurile se schimba si incepe sa il indrageasca,ba chiar petrec foarte mult timp impreuna.
Lucrul acesta o face pe Olivia sa il vada cu alti ochi,plus ca ea este constienta ca Jack nu e tocmai asa cum vorbeste lumea,e un barbat atent,iubitor si cu un suflet cald si bun.
Si era al naibii de ispititor,relatia ei intima cu sotul,nu a fost una stralucita,dar acest diavol o facea sa se gandeasca la lucruri necuviincioase.
Si Jack o doreste pe Olivia,dar el vrea totul sau nimic,nu se multumeste cu o sarutare.
O sa aiba parte de mai mult de atat?
Cum o sa faca fata pasiunii mistuitoare care se naste intre ei?
Am avut parte de o lectura savuroasa,pur si simplu m-a cucerit autoarea cu aceasta carte.
Am suferit alaturi de Jack Dodger,i-am plans copilaria,ororile prin care trece si lovitura care o primeste la finalul cartii de la Lovingdon.
Desi la inceput relatia dintre el si Olivia nu e tocmai placuta,timpul le ofera sansa sa se cu cunoasca,sa isi ofere o sansa si odata cazuti in aceasta ispita nu mai pot sta departe unul de altul,desi Olivia stia ca o sa fie condamnata de societate,ei nu ii pasa,il vrea pe el,casatoriti sau nu,o sa fie impreuna,lucru care m-a induiosat pana la lacrimi.
O alta intamplare care m-a socat si intristat a fost gestul din inchisoare pe care il face Jack pentru Lucian si erau abia niste copii,m-a sfasiat lucrul acesta,Jack este un sfant,desi este condamnat de societate,el este cu adevarat un sfant,un martir pot zice.
Mereu sa sara in ajutor,l-am apreciat si iubit pentru felul admirabil de a se comporta cu Harry,ca un adevarat tata,nu tutore.
Este un barbat extraordinar,iar Olivia este o norocoasa ca il intalneste.
Soarta ii aduce impreuna si sunt martorii unor lucruri care o sa le aduca multa suferinta,dar totodata multa iubire,respect si intelegere.
Sunt facuti unul pentru altul,suflete pereche,pana acum aceasta este cartea mea preferata din aceasta serie.
Am avut parte de o poveste plina de iubire si emotie,care m-a facut sa o traiesc la maxim,finalul este absolut superb!
Nota 10 si o recomand din inima.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Lothlorien pe 2017-03-01

IMG_0027

CROAZIERA SPRE FERICIRE de Margaret Brier

O carte romantica draguta.
Romanul face parte din colectia ”Tandrete”, aparuta la editura Z in anul 1994. Are 176 de pagini iar traducerea este realizata de Dan Diaconescu. Titlul original este ”Enchanted Evening”, lansata oficial in anul 1979. M-a surprins placut aceasta carte. Nu este de loc banala, rasuflata si nici nu da dovada de puerilism literar. Este ferma, are un subiect interesant iar actiunea este dinamica cu o multime de personaje pestrite care pune povestea intr-o miscare continua. Descrierile sunt foarte, foarte scurte. Ceea ce mi-a placut este ca actiunea nu lancezeste, are romantism clasic, drama, secrete si intriga. In asamblu este o desfatare care mi-a gadilat papilele gustative literare.
Janine McRae, eroina romanului, este o tanara deosebita de frumoasa, ca un bujor, cu parul castaniu ravasitor si cu un zambet imbietor care topeste instant orice barbat. Este delicata ca o floare, naturala, debordeaza de spontaneitate si sinceritate, avand o inocenta pura care subjuga orice persoana. Farmecul irezistibil pe care il emana o face o persoana agreabila, calduroasa si de incredere si este o prietena adevarata in toata puterea cuvantului. Desi are principii demodate este totusi o femeie de care am prins drag. Ticalosia unui barbat fara scrupule ii distruge inima delicata a Janinei frangandu-o in mii de fasii si transformandu-o dintr-o femeie ce pulsa de viata intr-o replica palida. Si-a pierdut iremediabil increderea in barbati. Seful ei, un om bun si inimos, ii remarca starea deplorabila a sufletului, melancolia in care se scufunda incet si lipsa de stralucire si o sfatuieste cu caldura sa isi ia un concediu ca sa isi adune gandurile si sa isi vindece ranile care sangerau abundent. Cu inima plina de indoiala, Janine accepta propunerea sefului ei si se avanta fara elan intr-o croaziera de lux fara sa banuiasca deloc ca aceasta vacanta ii va schimba viata pentru totdeauna. Cu aripile betegite, Janine incearca sa se bucure de deliciile vietii oferita de croaziera insa se simte innamolita in aluviunile melancoliei. Un bucluc in care intrase din neatentie ii va aduce in calea ei un barbat de o fatalitate iesita din comun. Crezand ca soarele este de vina Janine se topeste ca ceara fara sa realizeze ca de fapt irezistibila atractie exercitata de atragatorul barbat este principalul vinovat. Este Alexandros Sakotos, pe scurt Alex, un armator grec bogat. Un barbat de o vitalitate iesita din comun, energic si viril. O frumusete masculina mortala care i-a sagetat inima Janinei, care in loc sa sangereze se revitalizeaza iar aripile betegite prinde esenta libertatii. Janine constientizeaza ca s-a indragostit instant. Fara leac. Ca un fluture abia iesit din coconul pe care isi teșuse impotriva barbatiilor se avanta spre Alex vibrand de o iubire pura. O pala violenta de vant o arunca peste bord iar cerul i se pravaleste peste biata Janine cand Alex are tupeul sa se afiseze cu sotia si fiul alaturi. O rupe cu Alex si isi adanceste si mai mult melancolia. Prapastia increderii in barbatii se casca si mai lag dezvaluind haul intunecat. Se simte pacalita si mintita. Janine si Alex se vor acuza reciproc de diverse subtilitati. Vrea sa reintre in cocon insa in calea ei apare Nikos, baietelul lui Alex. Este induiosata de bunatatea si curajul baiatului. Simte ca Nikos ascunde un secret care ii apasa umerii. Nikos este liantul care uneste destinele lui Janine si Alex, fara ca ei insisi sa observe. Imaginea lui Alex ii apare ca un flash in fata ochiilor ei chinuindu-o sufleteste. Leaga o stransa prietenie cu Edith Pemberton, o doamna distinsa si cumsecade. Avand o experienta bogata de viata, doamna Pemberton o povatuieste cu drag indrumandu-i Janinei pasi nesiguri spre calea unei iubirii ce astepta sa fie savurata si mangaiata. Ii arata ca trebuie sa asculte de glasul inimii, nu de glasul mintii. Cu un tupeu incredibil Alex o roaga pe Janine sa joace rolul de sotie. Ce se intampla? Janine simte ca indoiala o cuprinde ca ceata. Secretele dureroase ies ca niste stanci colturoase din apele involburate. Intrigiile tesute de personajele josnice se intensifica iar furtuna ce se profila la orizont ameninta sa distruga paradisul.
Este Alex un barbat deosebit sau unul dedat placerilor desfranate?
Ce secret ascunde Nikos?
De ce o roaga Alex pe Janine sa se prefaca ca sotie a lui? Care ii sunt motivele? Si pentru ce?
Accepta Janine propunerea sau o respinge?
Exista iubire sau totul este doar desertaciune?
O iubeste cu adevarat Alex pe Janine sau totul este o prefacatorie?
Cum se va termina povestea?
Va invinge iubirea intrigiile?
Rar mi-a fost dat ca intr-o carte romantica sa intalnesc atatia oameni deosebiti, cu inima mare si prietenosi care m-au facut sa ma simt in largul meu. Simplitatea a fost vibranta si dinamica.
Nota 8,50.

La 7 persoane le-a placut recenzia lui Lothlorien


Yulya pe 2017-03-01

un pact cu diavolul

UN PACT CU DIAVOLUL de Lorraine Heath


Lucian Langdon,contele de Claybourne este surprins cand se trezeste cu Lady Catherine Mabry in casa lui.
Desii ambii faceau parte din aristocratie,nu se mai intalnesc de la primul si ultimul bal la care contele ia parte,nu era vazut cu ochi buni de societate,avand in vedere ca era acuzat ca l-a omorat pe cel careia i se cuvenea de drept acest titlu,el nu isi mai aminteste de trecutul lui,iar cand este salvat de cel care pretindea ca este bunicul sau si este informat ca el e contele de Claybourne,isi accepta prezentul si viitorul,de conte si de datoriile pe care le are odata dobandind acest titlu,desi in inima lui stia ca este un impostor.
Cand si-a facut aparitia la acel bal in urma cu cinci ani,a fost privit cu dusmanie si ura,nimeni nu l-a privit in ochi,decat o singura persoana,Lady Catherine Mabry,care acum se afla in casa lui cerandu-i ajutorul,sa ucida pe cineva pentru ea.
Lady Catherine este disperata,nu mai suporta sa isi vada prietena traind in suferinta asa ca are de gand sa-i ceara ajutorul contelui Diavol,cum era poreclit Claybourne si acuzat de crima,el era omul perfect sa o ajute.
Ea nu il credea un om atat de rau cum il considerau altii si era fascinata de el,inca de cand il intalneste in urma cu cinci ani.
Cum o sa reactioneze Lucian la propunerea tinerei lady?O sa accepte?
Din pacate Catherine este dezamagita ca acesta nu e dispus sa o ajute,dar intamplarea face ca Lucian o cere in casatorie pe cea cu care a crescut,Frannie,dar aceasta refuza din cauza ca nu se considera potrivita pentru a fi contesa,nu era pregatita sa faca fata societatii,plus ca nu avea manierele unei lady,asa ca Lucian se vede nevoit sa accepte targul cu Catherine,numai daca aceasta o ajuta pe Frannie sa invete sa se poarte ca o lady,sa fie demna de titlul lui.
Cum o sa decurga lucrurile,avand in vedere ca Lucian si Catherine petrec tot mai mult timp impreuna si spre surprinderea lor sunt atrasi unul de altul?
El isi da seama ca pe Frannie nu o vede asa cum o vede Catherine,o doreste,ii simte parfumul si atunci cand ea nu e in preajma lui,desi la inceput o vede ca pe o rasfatata,isi da seama ca ea este cu totul diferita,o femeie curajoasa,care infrunta pericolul ca o razboinica.Si o vrea,o doreste pentru el.
Pe cine alege Lucian in cele din urma?
Pe femeia pe care o cunoaste de cand era o copila sau pe cea care o cunoaste de putin timp,dar care trezeste in el o pasiune mistuitoare?
O carte de nota 10 pe care o recomand cu tot dragul.
Lucian este un barbat superb,care trece prin iad si ii supravietuieste,are o copilarie trista si violenta dar ii face fata,plus ca este acuzat pe nedrept ca este un impostor si ca el nu este adevaratul conte de Claybourne.
Catherine este o femeie cu un suflet bun si cald care se gandeste mereu la binele celor pe care ii indrageste si le sare in ajutor.
Am apreciat-o pentru bunatatea ei,cum e pe cale sa renunte la barbatul pe care il iubeste,numai sa il stie fericit.
Am avut momente cand il uram pe Lucian,ca desi o indragea si era atras de Catherine,el tot cu Frannie dorea sa se casatoreasca si ii ia cam mult pana descopera cine este cu adevarat sufletul lui pereche,cine este femeia care ii aduce pace si lumina in suflet si datorita ei reuseste sa isi aminteasca o parte din trecutul lui,care era de mult uitata.
Lectura placuta!

La 6 persoane le-a placut recenzia lui Yulya


Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.