Vulcanii Noroioşi, Pâclele Mici, judeţul Buzău
Tarif intrare:
– elevi 1 leu/persoană
– studenţi 2 lei/persoană
– adulţi 4 lei/persoană
Nu există taxă foto.
Drumul spre Vulcanii Noroioşi:
Mânăstirea Berca în vârful dealului. Abia acum am înţeles că acolo se află şi ruinele unei cetăţi. Păcat că facem economie la fier şi tablă şi nu promovăm prin intermediul indicatoarelor fiecare loc care trebuie să fie vizitat. N-am văzut, n-am ştiut, nu m-am dus şi cine ştie când şi dacă o să mai ajung acolo.
O fântână lângă un pârâu:
Tot aici am întâlnit un căţel tare haios, cuminţel şi jucăuş. Recomand oricărui aruncător de animale să se pună în pielea animalului, să se gândească bine înainte şi apoi să acţioneze. Şi dacă tot îi place viaţa pe care urmează să o ducă acel animal, mai bine se aruncă şi pe el în acelaşi loc.
Şi o şopârlă prinsă puţin mai târziu 😀 ce-i drept. A făcut o tură până în mijlocul drumului, apoi s-a întors repede de unde a venit.
La aproximativ 200 m de la intrarea Vulcanilor Noroioşi se află o parcare (fără plată) mai mare unde vă puteţi lăsa maşina în siguranţă. Apoi vă întoarceţi către poarta de acces de unde vă cumpăraţi biletele de intrare, magneţi cu vulcani, vederi s.a.m.d. Din punctul meu de vedere, zona este extrem de săracă (se putea şi mai rău, nu neg) şi oamenii sunt prea cinstiţi. Am refuzat restul de la bilete şi când ne-am întors am vrut să-mi cumpăr magneţi. N-am scăpat până nu mi-a dat o vedere cu vulcanii noroioşi 🙂 , dar din fericire am lăsat restul de la magneţi. Apreciez oamenii asemeni domnului care vindea bilete. Într-o lume atât de rea, rar întâlnim şi adevăraţii oameni.
Se pregăteşte 😀 …
… şi buf :))
Gata! S-a calmat 🙂
Şi el se pregăteşte:
El era cel mai mare şi mai gălăgios. Pe deasupra şi stropea oamenii din jurul lui.
Sectiune comentarii
22 comentarii la "Vulcanii Noroiosi"
Este unica, merita sa descoperi aceasta zona, am vizitat si Tabara de sculptura de la Magura.
(3 ani in urma)