Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

A ta pana in zori – de Teresa Medeiros

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

A TA PÂNĂ ÎN ZORI

de Teresa Medeiros

 

Titlul în engleză: Yours until down

Număr pagini: ~ 390

An apariţie: 2004

Editura Alma/Litera

Traducere:

Listă cărţi Teresa Medeiros – clic

 

Aş avea un subiect bun de dezbătut, dar nu pot şi nu trebuie. Trebuie să vorbesc cât mai pe ocolite pentru a păstra misterul pentru că şi eu m-am bucurat de el atunci când am citit cartea şi vreau să aveţi şi voi parte de aceleaşi surprize.

Am spus recent într-un comentariu că nu înţelegeam de ce capitolele debutau în mare parte cu scrisori adresate lui Cecily. Nu mi-a plăcut de ea de când am aflat că l-a părăsit pe Gabriel, că el a vrut să devină un erou în ochii ei, a riscat şi a pierdut totul de dragul ei. Aveam o mare bănuială cu privire la ea, mi s-a adeverit, dar tot mai drăguţă a fost Samantha. Aceasta din urmă i-a fost aproape lui Gabriel, a luptat pentru el şi s-a retras din viaţa lui deşi a suferit enorm. Foarte, foarte drăguţă a fost Samantha şi mi-a părut rău să văd că i se rupe sufletul de dragoste pentru Gabriel. În schimb, Cecily am perceput-o ca fiind un personaj răutăcios, cu nasul pe sus şi mi s-a confirmat când a venit să-l seducă pe Gabriel. Ştiu că ea avea un scop, era o dorinţă a ei (să zicem), dar era diferită în sens negativ faţă de Samantha. Poate după ce citiţi voi, dacă mai îmi amintesc şi eu ceva din această carte, o să discutăm mai pe larg.

De Gabriel mi-a plăcut mult. M-a enervat la început pentru că era extrem de răutăcios, dar cine n-ar fi fost în situaţia lui? Apoi a vrut să o aibă aproape pe Samantha, s-a simţit puternic atras de ea, dar m-a dezamăgit cumplit când s-a lăsat sedus. Spune că o iubeşte pe Samantha şi se culcă cu o alta. Măcar dacă ar fi realizat ceva după toată treaba asta.

Mi-a plăcut cartea neaşteptat de mult, de la început şi până la final. M-a trecut de la un pol la altul, mi-a dat o mie de stări, aşa că şi-a pus amprenta asupra mea. Dacă după ce citiţi cartea vă gândiţi să mă judecaţi pentru ceea ce am scris mai sus, repet, dacă ţin minte, o să vă explic atunci ce am vrut să spun. Totuşi, dacă Gabriel m-a dezamăgit atât de tare, nu pot să-l judec prea mult. Citiţi cartea şi o să aflaţi atunci. Sper ca descrierea oficială să fie relativ seacă şi vă recomand să nu citiţi mai multe despre carte înainte să citiţi întreaga poveste. Mai bine păstraţi misterul şi nu o să regretaţi.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Anglia, 1806 – Gabriel Fairchild este un erou de război care a decis să nu lupte pentru viaţă. Decisese să-şi facă iubita mândru de el şi astfel ajunsese în stadiul în care se afla în prezent. Acea dorinţă îl costase vederea lui, prietenii şi chiar viitorul său. Fiind părăsit de logodnică cu ceva timp în urmă, după ce el nu mai putea fi considerat un bărbat bun pentru ea, el este doar umbră aceea ce a fost cândva. Nu mai vedea, se închisese în casă, nu mai păstra legătura cu cei din afara casei, ducea o viaţă mizerabilă şi devenise un tiran.

Samantha Wickersham este cea care doreşte să devină asistenta lui Gabriel, însă descoperă un bărbat care se comporta mai ceva ca o bestie. Însă Samantha, la început este foarte determinată să-şi facă meseria, chiar dacă Gabriel este cel mai arogant bărbat care l-a întâlnit vreodată şi el nu dorea să o aibă în casa lui. Oricât ar încerca să-i schimbe viaţa lui Gabriel, să îi ie de ajutor, el continuă să o ia în derâdere şi să o umileasă. Asta până într-un punct când Samantha decide să-i facă pe plac şi să-l lase să-şi trăiască viaţa în stilul lui. Atunci Gabriel îşi dă seama că a greşit şi face un gest necugetat pentru a o păstra pe Samantha. Dar oare este suficient gestul lui ca să o convingă să rămână în casa lui?

Samantha trebuie să înveţe să-i rabde comportamentul neplăcut al lui Gabriel şi doar astfel ar putea să reuşească să găsească o cale către inima contelui, dar drumul este presarat de secrete, lucruri plăcute, dar şi neplăcute. Va reuşi Samantha să stârnească focul din inima lui Gabriel? Oare faptul că eroul este orb schimbă ceva în relaţia celor doi? O să înveţe Gabriel să trăiască şi să iubească din nou? O să-i revină vederea? Dacă Cecily revine în viaţa lui, pe care o să aleagă dintre cele două femei? De ce ar vrea Cecily să se întoarcă la el?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/10

 

A ta pana in zori

A ta pana in zori

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Tocmai am terminat de citit aceasta carte si nu ma dezamagit deloc :yeah: Samantha a reusit cu multa rabdare si dragoste sa-l faca pe Gabriel sa redevina ce a fost inainte iar Gabriel si-a dat seama repede ce vrea de la ea , adica sa fie sotia lui .
  Un singur lucru nu mi-a placut la el si anume faza in care a facut dragoste cu Cecily . pai stai putin chear daca …………… :crazye: parca iubea alta femeie , dar nu-l judec pana la urma a fost dorinta ei sa mai petreaca o ultima noapte cu el .
  Am eamas socata cu rasturnarea de situatie in privinta ei , nu ma asteptam la asa ceva dar m-a bucurat faptul ca atunci cand Gabriel a aflat adevarul nu i-a facut reprosuri pentru ca il mintise ci a acceptat-o si au trait fericiti pana la adanci batraneti . :nice7: .

 2. A ta pana in zori de Teresa Medeiros

  Cecily March, frumoasa fiica a unui baronet si tanarul mostenitor, contele Gabriel Fairchild se cunosc la un bal din provincie. Pe langa frumusete el o vede desteapta, culta, inteligenta, iar dupa un singur dans este indragostit si o doreste. Cecily datorita unui scandal in care a fost implicata sora ei care a avut o aventura cu un viconte casatorit, refuza sa creada vorbele de pasiune, sa fie impresionata de averea si titlul lui Gabriel, stiind ca la Londra el este vazut ca un crai care cheltuie averea familiei.
  Respins, Gabriel incearca sa o cucereasca scriindu-i in secret scrisori pline de sentimentalism dulceag, ii cere sa fuga impreuna la Gretna Green, Scotia sa se casatoreasca, dar nimic nu o indupleca pe Celily sa il accepte, decat daca el isi gaseste un scop in viata si renunta la placerile usoare.
  Teribilismul adolescentin, dragostea si ambitia sa-i arate iubitei lui secrete ca este demn sa-i devina sot, Gabriel se inroleaza, fara influenta si bani familiei, in Flota Regala, pe nava sub comanda faimosului general, Horatio Nelson. Dupa batalia de la Trafalgar el se intoarce ranit si fara vedere. Naiv crede ca logodnica lui il va vedea erou, ii va declara iubire vesnica, dar ea cand il vede pe patul de spital, fuge.
  Deceptionat, trist, Gabriel se retrage la conacul de la Fairchild Park, refuza sa-si vada familia, isi terorizeaza slujitori, devine violent, inclusiv cu noua infirmiera angajata de tatal lui, domnisoara Samantha Wickersham, care il suporta cu stoicism, se indragosteste si ii se daruieste lui.
  Cartea este o frumoasa poveste de dragoste care te face sa treci prin mai multe stari, de la mila, sentiment de intelegere, compatimire fata de suferinta lui Gabriel, fata de suferinta lui Samantha, pana la emotie, satisfactie de multumire citind deznodamantul.
  M-au incantat fragmentele din corespondenta purtata de Cecily si Gabriel, scrise la inceputul fiecarui capitol si a epilogului.

 3. A ta pana în zori – Teresa Medeiros:

  Am citit cartea aceasta minunata în vara si chiar am scris cateva cuvinte, dar acele cateva cuvinte nu pot sa exprime în totalitate ce am simtit citindu-o. :heart5: Acum mi-am amintit de ea si m-am gandit sa scriu o recenzie, sa ma „descarc”, sa spun tot ce am simtit, si ce am pe suflet in legatura cu ea
  Este o carte superba fara doar si poate! :love_flag: Autoarea a redat o poveste minunata de dragoste, încadrata într-o situatie foarte reala si foarte emotionanta.
  Romantismul este la înaltime în aceasta carte, toata actiunea, desi este simpla te tine ăn suspans, iar stilul autoarei este inconfundapil. Nici umorul sau scenele amuzante nu lipsesc, dar sunt puse la momentele potrivite.
  Samantha si Gabriel sunt doua personaje care mi-au intrat la suflet, m-au cucerit prin felul lor de a fi si prin iubirea pe care si–au purtat-o.

  De Samantha mi-a placut înca de la primele pagini! :heart1: Am compatimit-o pentru ca trebuia sa îi suporte caracterul ursuz a lui Gabriel, dar am si admirat-o pentru rabdarea si compasiunea de care a dat dovada. Aceste calitati erau conduse de iubirea pe care o simtea fata de Gabriel, iubirea aceea pura, care toate le îndura si toate le rabda. Este fara îndoiala o fata sensibila, înteligenta si foarte blanda.

  La început nu l-am placut pe Gabriel, dar nici nu l-am judecat. Cand esti orb din nastere lucrurile sunt altfel, te obisnuiesti pentru ca nu sti cu e sa fi altfel, dar cand ai ramas orb din cauza unui accidenti fiind si în floarea varstei e îngrozitor. În cazul lui lucrurile au fost si mai complicate, pentru ca femeia pe care o iubea, în care avea încredere si careia era pe cale sa-i daruiasca totul îl parasise la ananghie. Caracterul lui ursuz, arogant si rece este de fapt o masca, sub care se ascund durerea, frustrarea si ura. Dar lumina care îi va aduce iar bucuria în suflet va veni printr-o noua iubire si printr-o femeie care îl iubea cu adevarat.

  Relatia lor merge pe doua planuri: Relatia lui Gabriel cu Samantha este una minunata, magica, plina de iubire si de lumina, care ar putea aduce în viata lor toata fericirea pe care o cautau. În schimb relatia cu Cecily este o atractie fizica, fara speranta unui viitor pentru ca Gabrel o iubea numai pe Samantha. Aici nu l-am putut întelege o iubeste pe Samantha, dar se culca cu Cecily, dar m-am bucurat de felul cum a reactionat cand a aflat adevarul, nu a judecat-o si a cautat-o pentru a îi cere sa fie sotia lui. Aici Samantha si Cecily au devenit în ochii lui o singura femeie, careia era în stare sa-i daruiasca totul.
  Am ramas cu gura cascata cand am descoperit cine este Samantha cu adevarat, dar am înteles-o , am apreciat-o si m-am bucurat ca si Gabriel a înteles motivele abandonului ei si a acceptat-o ndin nou în viata lui.
  Finalul a fost asa cum ma asteptam, romantic si emotionant! :heart5:
  O recomand cu tot dragul si îi dau nota 9.9! :love_flag:

 4. A ta pana in zori (Teresa Medeiros)

  Cartea aceasta mi se pare ” OAU” , :heart5: pana in acest moment nu am gasit nici una din categoria „Iubiri de poveste” sa-mi placa la fel de mult…mi se pare o carte in care totul se desfasoara atat de natural, iar surpriza din finalul cartii face tot deliciul. Samantha este angajata ca infirmiera la locuinta la care Gabriel se izolase de toata lumea, inclusiv de el insusi…fiind un suflet chinuit, in ciuda aspectului lui impunator, si al faptului ca-si pierduse vederea in urma unei batalii, la Trafalgar, in incercarea de a o impresiona pe Cecily (persoana din inima lui la acea vreme). Samantha este prezentata ca o mica scorpie, un fel de infirmiera-guvernanta care incearca pe tot parcursul cartii sa-l tempereze pe Gabriel si sa domoleasca demonii ce nu-i dau pace, la inceput Samantha intampina ostilitatea si refuzul de a i se face pe plac inclusiv si din partea servitorilor, care nu se sinchiseau nici macar sa miste un pai… incet incet si pe nesimtite Samantha si personalitatea ei isi pun amprenta pe ” tot ”ce exista in locuinta aceea, incepand cu „reamenajarea” spatiului pentru a-l face mai accesibil lui Gabriel, intrucat acesta orb fiind, membrele lui posterioare faceau „cunostinta cu mobilierul din locuinta” zilnic…pe parcurs intre ei se infiripa o legatura puternica, Samanta ajutandu-l sa-si accepte soarta si sa se bucure de lucrurile marunte care fac ca fiecare zi sa conteze…Nu vreau sa spun mai multe, pentru a descoperi singuri momentele cheie ale cartii, insa fara doar si poate este din punctul meu de vedere cea mai buna carte a Teresei Medeiros (autoarea mea preferata), o carte care pur si simplu te unge la suflet, o carte de nota 10!

  • Alexandra :

   Felicitări pentru recenzie Oana! :ap: :ap: :ap: :ap: :zece: Mă bucur că ți-a plăcut cartea! :yeah: Și mie mi-a plăcut enorm, este genul acela de poveste care îți va rămâne în inimă mult timp. :heart5:

  • @Oana: si pe mine m-a uns pe suflet povestea asta si o consider cea mai buna din ce am citit eu de Teresa Medeiros. Felicitari pentru prezentare! :yeah:

  • @Oana: Minunata si cartea, si prezentarea ta, mi-au placut amandoua deopotriva 😉 :ap:

  • @Oana: Multumim pentru parere, Oana. Si mie mi-a placut foarte mult!

  • @Oana: felicitari pentru comentariu.
   intr-adevar este o poveste foarte frumoasa.

  • @Oana:Si mie mi a placut foarte mult acasta carte!Felicitari pentru recenzie :ap:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.