Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Alchimia dragostei – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

ALCHIMIA DRAGOSTEI / AFACEREA

de Amanda Quick

 

Cumpara cartea Alchimia Dragostei

Titlul în engleză: Affair

Număr pagini:

An apariţie: 1997

Editura Lira/Litera, Editura Lider

Traducere:

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

 

Amanda Quick are atât de multă imaginaţie încât cartea asta a fost plină de întâmplări, de „bombe”  aruncate tot timpul, de mister. Nu s-a axat deloc pe o poveste banală, pe un simplu secret sau mai ştiu eu ce. Tot timpul a avut grijă să mă capteze şi să mă prindă în vraja rândurilor ei.

 

Autoarea îşi începe cartea direct cu o poveste nu foarte plăcută. Charlotte şi Ariel erau în grija tatălui lor vitreg, Winterbourne. Acesta s-a căsătorit cu mama lor care murise în urmă cu un an. În tot acest timp, bărbatul a avut grijă să piardă toţi banii agonisiţi de tatăl real al fetelor la jocurile de noroc, iar acum nu doar că era lefter, ci şi dator. Ca răsplată pentru datoriile sale, el îi dă dreptul celui căruia îi era dator, pe fata cea mică (14 ani) Ariel. Din fericire, în seara respectivă, Charlotte pune mâna pe un pistol (fără gloanţe 😛 ) şi reuşeşte să îşi scape sora, dându-i afară atât de pe tatăl său cât şi pe individul suspect (Morgan Judd – are să devină după un accident Malcom Janner, zis magicianul).

A doua zi, tatăl ei este găsit cu capul tăiat în Tamisa. O uşurare pentru ea, dar trebuia să găsească o soluţie pentru supravieţuirea ei şi a surorii sale.

 

 

 

Doi ani mai târziu, doi colegi, chimişti şi buni prieteni – Morgan Judd şi Baxter St. Ives – lucrau împreună la un proiect, dar Baxter şi-a dat seama de intenţiile lui Morgan şi nu vrea să mai colaboreze cu el. Aici o să întâlniţi „o luptă” între cei doi cu soluţii chimice, foc etc. În timp ce Baxter reuşeşte să scape cu viaţă din acel incendiu, dar cu nişte cicatrici urâte pe spatele său datorate unui acid aruncat de către Morgan, colegul său avea să fie declarat mort – totuşi el şi-a înscenat moartea  şi a scăpat cu viaţă, dar pentru că a inhalat tot felul de substanţe, vocea lui a fost teribil afectată.

 

 

 

Trei ani mai târziu, Charlotte (25 ani) se ocupa cu investigaţii. Ajuta femeile care tocmai puneau mâna  pe vreo avere şi imediat erau curtate de tot felul de indivizi. Ea trebuia să îi investigheze şi să vadă dacă au intenţii rele sau dacă doamnele respective se puteau încrede în ei. La un moment dat, administratorul banilor ei, domnul Marcle dorea să se retragă din acaestă funcţie şi îl recomande pe Baxter (32 ani).

Baxter dorea acest „rol” mai mult de dragul mătuşii sale, Rosalind – Lady Trengloss. Aceasta avea o bună prietenă, pe Drusilla Heskett care a fost ucisă în propria casă. Ştia că prietena ei i-a plătit bani mulţi lui Charlotte şi bănuia că aceasta a ajuns să o şantajeze ca să primească mai mulţi bani…până a ucis-o. Rolul lui Baxter era să afle dacă Charlotte chiar a omorât-o.

Cu greu o convinge pe Charlotte să îi ofere postul de administrator, gardă de corp şi de investigator. Charlotte era interesată să afle de ce a fost ucisă Drusilla şi bănuia că a fost unul dintre cei pe care i-a investigat, adică vreunul dintre iubiţii ei. Cei doi merg în casa Drusillei pentru a căuta indicii, dar Charlotte găseşte doar un caiet cu desene. La ieşire din casă sunt luaţi prin surprindere de un om care spunea că a venit la furat  şi le punea viaţa în pericol. El nu era la furat, ci doar spion de-al lui Morgan. Baxter, cu ajutorul unor substanţe a reuşit să se şi să o salveze şi pe Charlotte.

Printre desene, Charlotte avea să găsească şi un mic desen (o schemă, o emblemă) care avea să îi conducă spre criminal. Unul dintre pretendenţii Drusillei era chiar administratorul lui Morgan, iar acesta a apucat să facă şi desenul în caietul cu picturi (cu falusuri 😛 ) al Drusillei.

 

 

 

După această întâmplare, în timp ce se întoarceau acasă într-o trăsură, apar primele săruturi şi atingeri pasionale între cei doi. A doua zi, Baxter vroia să se retragă, dar îi mărturiseşte de ce şi-a dorit slujba şi că o s-o ajute în continuare. Aveau să pună în aplicare planul lui Baxter, adică se se dea drept logodnici în societate, iar nimeni să nu bănuiască ce puneau ei la cale.

Mda, Charlotte acceptă şi nu doar atât, ea o să îi permită lui să fie primul bărbat din viaţa ei, ea este femeia care îi acceptă cicatricile şi de care nu trebuia să se ferească, în preajma ei putând să lase lumânările aprinde. De regulă, când avea o relaţie amoroasă cu o femeie, el trebuia să se asigure că este întuneric.

 

 

 

Când Esherton, tatăl lui Baxter, a murit, acesta l-a însărcinat să fie administratorul banilor lui până ce Hemilton (22 ani) avea să se maturizeze şi să împlinească 25 ani. În timp ce fratele său vitreg era recunoscut în societate, Baxter era făcut în afara căsătoriei cu Emma (care a murit în urmă cu un an), mai exact…un bastard. Într-un final are să se împace cu fratele său şi să îl scape din nebunia clubului „Masa verde” în care era băgat, iar Halminton o să lege o relaţie frumoasă cu Ariel.

„Masa verde” era coordonată de magician, adică de Morgan Judd, iar aici se juca el cu substanţele lui care hipnotizau oameni.

De câteva ori, Morgan încearcă să distrugă încrederea lui Charlotte faţă de Baxter. Prima dată a trimis-o pe ghicitoarea lui (adora să i se dea în cărţi şi să i se spună doar de bine) Juliana Post la  Charlotte şi să se dea drept o fostă iubită de-a lui Baxter, falimentată de acesta şi mai rău de atât…însărcinată cu el. Charlotte avea să o urmărească şi să vadă că totul a fost o minciună. Ştia că Baxter nu i-ar întoarce spatele propriului său copil. Morgan încearcă la un moment dat să o omoare şi pe Juliana Post, dar este salvată la timp de către Baxter şi Charlotte.

Deşi Baxter şi Charlotte au început prin a-i suspecta pe pretendenţii refuzaţi ai Drusillei, desenul avea să le arate că trebuie să fie cineva din cadrul cublului „Masa verde”. Juliana este cea care îi îndrumă către Morgan, aşa că acum erau sigură cine este în spatele poveştii. Morgan a ales să o omoare pe Drusilla pentru că administratorul lui, în îndrăgosteala lui, i-a mărturisit acesteia lucruri legate de Morgan, ori acesta cerea confidenţialitate.

 

 

Spre finalul poveştii, Baxter şi Charlotte sunt prizonierii lui Morgan. Acesta îşi dorea să se răzbune pe Baxter pentru povestea cu incendiul şi vocea lui, iar cea mai bună răzbunarea nu avea să fie decât…să îl omoare, iar pe Charlotte să o ia de soţie şi să îi facă chiar şi un moştenitor (evident, sub efectul subtanţelor sale). Reuşesc să se salveze, iar Morgan avea să fie omorât şi ars în „regatul” său. La salvare contribuie şi fratele său Hamilton, care renunţase să mai fie în continuă ceartă cu Baxter şi astfel să dea dovadă de maturitate.

 

Baxter şi Charlotte ştiau că acum „logodna lor”  avea să termine, chiar dacă au avut momente de pasiune (şi încă ce pasiune 😀 ), dar Baxter dă dovadă de bărbăţie şi scoate romantismul din el. O cere în căsătorie într-un mod drăguţ, unic, iar o lună mai târziu avea să îi fie soţie.

 

 

 

 

Cât timp am citit-o nici nu am avut timp să respir. M-a atras total şi face parte din cărţile pe care le-aş citi din nou cu aceeaşi emoţie, suspans.

Nota pe care o acord cărţii: 9,7/10

 

 

Alchimia dragostei-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. ALCHIMIA DRAGOSTEI – de Amanda Quick

  tocmai am terminat de citit cartea, aceasta nu are nici fantome, nici fosile, nici zamar…dar are multa chimie =)) mi-a placut ca charlotte a dat dovada de foarte mult curaj si inteligenta…mi-a placut si de baxter…faptul ca era un om integru si ca a facut tot ce a putut pentru fratele sau…imi place asa de mult cand o familie se reuneste 😡 scena cand matusa, mama vitrega si fratele vin in vizita si ocupa tot laboratorul…saracul baxter ,el vroia sa fie singur,si toata lumea il invadase,,,cam slaba cererea in casatorie, poate ca baxter nu era foarte romantic ,dar cred ca putea sa faca o cerere de casatorie mai convingatoare :mrgreen: mi-a placut si misterul cu magicianul….un pic de magie ‘neagra’nu strica….si un subiect cat de cat mai nou…hipnoza…a fost placuta cartea…

 2. Chiar ca e o carte minunata! Si mie mi-a placut, am luat-o de la Orizonturi-Lider, mai demult.

 3. ALCHIMIA DRAGOSTEI – de Amanda Quick

  Am terminatde ceva vreme cartea Alchimia dragostei de fapt o am si sub titlul Afacerea titlul care se asemana mai mult cu cel original dar traducerea aceasta mi s-a parut mai frumoasa nu stiu daca sa-i spun mai buna deoarece nu am citit originalul.Imi plac mult cartile Amandei Quick deoarece intra direct in actiune nu te plitiseste cu o introducere lunga.Inceputul cartii ne-o prezinta pe Charlotte Arkendale ca-i tine piept tatalui ei vitreg care voia sa-si plateasca pierderile la jocul de noroc intr-un mod marsav .Charlotte ramasese orfana de ambii parinti mai intai de tata apoi dupa ce mama ei se recasatorise cu un ticalos a murit si ea lasand in urma doua fete pe Charlotte in varsta de 20 ani si pe Ariel de 14 ani.Dupa ce tatal vitreg tocase toti banii si vanduse toate bijuterile fostei sotii acum dorea sa scape de datorii intr-un mod oribil dar Charlotte ii pune pe fuga atat pe tatal ei vitreg cat si pe insotitorul lui monstru cum il denumise Charlotte .Monstru respectiv va mai aparea in poveste dar tatal ei vitreg este ucis in aceea noapte si asa Charlotte impreuna cu sora sa scapa de ticalos si poate sa se ocupe de problemele lor.Charlotte isi va castiga existenta intr-un mod cl putin ciudat pentru aceea vreme adica facea investigatii asupr caracterului unor barbati ce avea de gand sa se casatoreasca cu femei ce aveau ceva avere.Si astfel se vede implicata in moartea unei foste cliente moarte ce voia sa o elucideze ea avea nevoie de o persoana de incredere .Avand in vedere ca administratorul ei se pensiona avea nevoie de o noua persoana il rugase pe fostul ei administrator sa-i gaseasca alt candidat la post .Deoarece Baxter St.Ives la rugamintea matusii sale dorea sa investigheze acceasi moarte afla de postul oferit de Charlotte se prezinta la interviu cu acordul fostului administrator al Charlottei. Asa se intalnesc cei doi protagonistri a romanului .Urmeaza o serie de aventuri una mai incitanta decat alta.O carte foarte frumoasa o carte ce merita sa fie citita.O cartede nota 10.

 4. Alchimia dragostei (Affair)de Amanda Quick

  Lord Winterbourne, tatal vitreg a lui Charlotte si Ariel Arkendale, pierde toti bani familiei la jocurile de noroc, la cursele de cai, intr-o noapte vine acasa cu un barbat misterios, pierduse l-a jocul de carti si ca sa stearga datoria fata de cel care castigase o promite pe fiica vitrega, Ariel, Charlotte isi apara sora cu un pistol fara gloante si ii goneste din casa, dar ii ramane intiparita in minte vocea barbatului, a doua zi primeste stirea ca lordul este gasit mort. Ea rasufla usurat si isi face planuri sa inceapa o noua viata alaturi de sora sa.
  Baxter St. Ives, pasionat de chimie refuza oferta prietenului si coleg, Morgan Judd (Malcom Janner, Magicianul), de a vinde pe o suma mare de bani combinati chimice, sa-l ajute pe Napoleon sa le foloseasca ca arme, in razboiul. Morgan nu accepta refuzul, scoate un pistol sa-l ucida, cei doi se lupta, provoaca un incendiu, Baxter scapa aruncandu-se pe fereastra in apa, cu spatele ars de acid, iar Morgan isi insceneaza moartea, vapori chimici ii schimba vocea, toti cred ca a murit in incediu.
  Cand Drusillei Heskett, este gasita moarta, prietena ei lady Rosalind Trengloss, isi roaga nepotul, pe Baxter sa caute criminalul, invetigatiile il duc la Charlotte Arkendale, pe care o crede o santajista si criminala, sub pretextul ca are nevoie de un nou administrator discret, ii cere sa-l angajeze fiind candidatul perfect sa-l inlocuiasa pe domnul John Marcle.
  Baxter si Charlotte incep investigatia crimei impreuna, la inceput se suspecteaza reciproc, cercetarile pleaca de la un desen gasit in casa doamnei Haskett, sa fie mai credibili apar in societate ca logodnici si de aici o adevarata incepe o adevarata aventura.
  Am citit o frumoasa poveste de iubire, suspans, amuzament, o adevarata alchimie a dragostei.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.