Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Anotimpul regasirii – de Sarah Jio

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (12 votes cast)

ANOTIMPUL REGĂSIRII

de Sarah Jio

 

Titlul în engleză: The Violets of March

Număr pagini: 288

An apariţie: 2011

Editura Lira/Litera

Traducere: Oana-Adriana Duţă

 

Cartea „Anotimpul regăsirii” scrisă de Sarah Jio este absolut spectaculoasă. Efectiv simţi ceea ce citeşti, vezi peisajele descrise, intri în rolul lui Emily, nu poţi să îi rezişti acestei cărţi, nu poţi să o mai laşi din mână până nu o termini. Mi-a luat câteva ore să o citesc, iar acum îmi pare rău că am terminat-o. Mai vroiam să savurez măcar încă pe-atât.

 

 

Emily  Wilson, autoarea unui roman de succes, după câţiva ani de căsnicie se trezeşte în pragul unui divorţ. Soţul ei Joel îşi găsise fericirea în braţele unei alte femei, Stephani, aşa că îi cere divorţul lui Emily şi se mută cu noua lui iubită.

Dorind să îşi pună ordine în minte, la insistenţele prietenei sale Annabelle, decide să meargă pentru o lună pe insula Bainbridge la mătuşa mamei sale, la Bee.

Ajunsă pe insulă avea să întâlnească un bărbart în vârstă, pe Henry, bărbat pe care Bee pare că nu îl are la inimă. Henry o reîntâlneşte pe Emily şi o invită la o cafea. Aici avea să îl întâlnească pe Jack (pictor), un bărbat care avea de rezolvat acelaşi mister ca şi ea.

Emily găseşte într-un sertar un jurnal scris de o persoană cu numele Esther Littleton în anul 1943. La îndemnarea lui Evelyn, prietena lui Bee, bolnavă de cancer în fază terminală, Emily îşi face curaj şi încearcă să afle ce s-a întâmplat cu Esther, cine este ea, de ce este atât de importantă pentru familia ei.

 

Emily îşi dă seama că Bee, Jack şi Henry se comportau destul de ciudat. De exemplu Jack nu avea voie să vină în partea unde locuia Bee, aşa cum Emily nu avea voie acolo unde locuia Jack. Bee nu era prea încântată nici de Henry.

Jack nu era prea plăcut de către Bee, iar aceasta o îndemna pe Emily mai mult către Greg. Jack a fost căsătorit, dar soţia sa a murit cu ceva timp în urmă.

 

Emily avea să îşi întâlnească şi iubitul din adolescenţă, pe Greg.  Or să se întâlnească de câteva ori, or să se sărute, el o să încerce să se reîmpace cu ea, dar Emily avea sentimente pentru…altcineva, pentru cineva care nu era Joel, fostul soţ. Cine? Hmm…

 

Emily se reîntâlneşte cu Jack la târgul de scoici, iar aici or să şi danseze împreună. A doua zi aveau planificată o cină încă din prima zi în care s-au văzut. Este foarte interesantă povestea lor şi cum repetă ei nişte lucruri, nişte întâmplări din jurnal, chiar fără să îşi dea vreunul seama de acest lucru.

 

La scurt timp urma o nouă întâlnire cu Greg, dar în timp ce se afla în maşina lui, îl zăreşte pe Jack la o terasă cu o femeie. Avea să descopere ulterior că era o clientă care dorea să îi cumpere un anumit tablou (cu o femeie pe plajă, tablou pictat după o poză, poză în care se afla…Esther) pentru mama sa. Această clientă era chiar Lana, fata lui Esther şi a lui Elliot venită să îşi întâlnească tatăl după mai bine de 60 de ani.

Evident că a avut parte de gelozie în sufletul ei, dar nu era nimic între ea şi Jack, deci nu putea să îi reproşeze. La un moment dat îl sună, într-o seară după ora 22 şi îi răspunde fix Lana (dar încă nu ştia cine este). A răsărit iar gelozia în sufletul ei şi decide să se reîntoarcă la New York mai devreme decât era stabilit, dar să revenim de unde m-am abătut 😛 .

 

După ce Evelyn moare, Emily primeşte un plic (făcut de Evelyn Rose) în care se afla lănţişorul lui Esther cât şi o fotografie clară cu aceasta. Încă un pont, la înmormântarea ei, Jack a venit cu bunicul său, iar Emily a observat când acesta i-a dat lui Jack o cutie mică, neagră.

 

Dar cine era Esther?

Esther a fost logodită cu Elliot, dar când l-a văzut cu o femeie, a luat inelul de logodnă şi l-a aruncat într-un canal (a fost recuperat de Elliot). Elliot avea să îi mărturisească lui Emily că el dorea ca în ziua nunţii să îi facă o surpriză lui Esther, să îi ofere un apartament, de aceea s-a întâlnit cu o prietenă de la care dorea să îl achiziţioneze, dar Esther a înţeles greşit toată acea situaţie.

Esther a decis să se logodească cu Bobby, Elliot umbla cu mai multe femei pentru a o face geloasă pe Esther, iar într-un final a decis să meargă pe front la război. Când Elliot s-a întors, Esther avea un copil  şi era căsătorită cu Bobby.

Elliot şi Esther au făcut dragoste, iar Esther a rămas însărcinată cu Lana. Când soţul ei, Bobby, a aflat de la Janice (vecina lor care îl iubea) că Esther a fost infidelă, a dat-o afară. Bobby a păstrat fata lor şi s-a căsătorit cu Janice, bunica Jane a lui Emilly.

Esther a fugit la Elliot acasă, dar nu era acolo. Apoi s-a dus la Frances (Bee), prietena ei, unde avea să îl găsească şi pe Elliot. El a crezut că a pierdut-o pe Esther, aşa că încerca să îşi vadă de viaţă. Cei doi au zărit-o şi au fugit după ea. Esther s-a oprit într-un parc, unde avea să se arunce în gol cu maşina sa pentru a-şi înscena moartea. Pentru a scăpa de acolo a fost ajutată de Billy (Henry), iar toţi ceilalţi au crezut-o moartă.  Esther a păstrat legătura cu Henry prin scrisori, dar înainte de a pleca definitiv de pe insulă, îi dă acestuia jurnalul ei (scris la îndemnul unei ghicitoare). Henry este cel care îi pune jurnalul în sertarul lui Emily.

 

 

Emily, după ce a terminat de citit jurnalul şi nu a aflat mare lucru, începe să facă cercetări ajungând chiar şi la bibliotecă unde găseşte câteva articole din acea perioadă.

Ei bine, Emily avea să afle Esther se numea Johnson, iar soţul ei era Roert Johnson, adică chiar  bunicul ei. Îşi dă seama că bunica Jane era chiar Janice. Acum înţelegea de ce mama ei nu se obosea să se înţeleagă cu Bee, datorită trecutului lor.

Emily îl sună pe Jack, dar îi răspunde o femeie. Geloasă, ia decizia să se întoarcă la New York, dar nu înainte de a merge chiar la Elliot în Seattle, la bunicul lui Jack.

Ajunsă la New York, descoperă că soţul ei vrea să se întoarcă la ea, dar Emily a depăşit momentul despărţirii şi nu a vrut să se întoarcă la el. Primeşte două scrisori importante de la Henry, una dintre ele fiind chiar de la bunica ei Esther, scrisă cu foarte mulţi ani în urmă, dar şi două mesaje pe telefonul său de la Jack. În cele două mesaje, Jack îi spune că femeia respectivă are 60 de ani şi că nu are nimic cu ea, iar în cel de-al doilea mesaj îi spune că îi este dor de ea şi că o iueşte. L-a sunat, dar nu a răspuns, aşa că îşi cumpără bilet pentru a merge direct la el.

Ajunsă din nou pe insulă, află că bunicul lui Jack era pe moarte. Jack îi dăruieşte cutiuţa neagră în care se afla un inel, inelul recuperat de Elliot din canal, inelul lui Esther.

 

 

 

Am încercat să povestesc în mare, dar povestea este atât de „complicată”, prezintă atâtea momente care merită să le menţionez (şi totuşi nu le-am spus pe toate, ci doar o mică parte) încât nu am putut să fiu mai „scurtă” la vorbă. Merită citită această carte şi sunt sigură că o să vă placă. Nu pot să spun decât mi-a rămas în minte şi în suflet această carte.

 

Anotimpul regasirii-tile

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Anotimpul regasirii - de Sarah Jio, 9.8 out of 10 based on 12 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

23 comentarii la "Anotimpul regasirii – de Sarah Jio"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Mili
(cititor)
Mili
Votez cartea cu :
     

Demult imi doream sa citesc aceasta carte, dar cand am avut ocazia, pur si simplu am devorat-o. M-a prins atat de tare actiunea, sa vad ce se intampla, sa aflu cine se afla in spatele acelei povesti de dragoste. Am trait cu impresia mult timp ca Bee e chiar Esther si faceam scenarii cu viata ei. Am fost impresionata de dragostea profunda cum rar se intalneste, iar unele persoane au sansa de a descoperi sufletul pereche si se iubesc pana la moarte. Desi ei s-au iubit, destinul le-a rezervat altceva, o viata plina de amintiri si totusi acel gust amar.
Ma bucur ca autoarea a desemnat-o pe Emily sa fie cea care da a doua sansa la perfectiune si a adus-o pe insula pentru a se regasi,dar si pentru a-l descoperi pe Jack. Povestea lor a fost umbrita de Elliot si Esther, ei au fost protagonistii principali, dar ar fi fost ideal daca dezvolta putin si facea un echilibru.
Cartea a fost desavarsita si mi-a placut integral, e frumos sa ai posibilitatea sa te intorci in trecut pentru a putea face ordine in prezent, sa descoperi si sa apreciezi ceea ce ai,dar si ceea ce poti avea…sansa la fericire.

Angela
(cititor)
Angela
Votez cartea cu :
     

O carte excelenta cu adevarat excelenta. Am citit-o cand a aparut si mi-a placut foarte mult .Mi-a placut ca Emily si Jack nu si-au ratat si ei sansa dea fi fericiti de a fi impreuna.Asi fi dorit totusi un sfarsit mai pe larg dar cartea s-a terminat brusc ca si cum ar mai urma un alt volum .O carte de nota 10.

Gabriela
(cititor)
Gabriela
Votez cartea cu :
     

Anotimpul Regasirii de Sarah Jio

Am reusit sa descopar si eu minunata cartea a lui Sarah Jio.Efectiv am citit-o pe nerasuflate o poveste interesanta in care un jurnal vechi citit de Emily ii schimba viata, acest jurnal a ajuns in posesia lui Emily si cu un mic ajutor , si intr-un fel povestea de dragoste reala din jurnalul descoperit reface o punte peste generati cand Jack si Emily traiesc o poveste romantica , dupa ani , se pare ca sa reeditat povestea de dragoste a bunici adevare a lui Emily, Esther si a bunicului lui Jack , Eliott o poveste care din pacate nu a foat fericita , chiar daca cei doi s-au iubit cu adevarat, dar nepotii lor reusesc sa isi faca o povestre de dragoste fericita.
Nota mea este 9

Elena
(cititor)
Elena

@Gabriela: Draga mea, daca tot scrii recenzii, incearca sa o faci corect din punct de vedere gramatical grin cum ar fi : „generati, bunici, sa” unde era generatii, bunicii, s-a grin

dovis
(cititor)
dovis

@Gabriela: nici eu nu am citit sarah jio. astept sa vad ce spui despre mireille calmel.

Gabriela
(cititor)
Gabriela

@Anais , ma bucur ca ti-a placut , o sa incerc si eu la un moment dat, dar este ceva legat de o poveste urata din viata referitor la o persoana cu numele Nora , poate ca o sa reusesc sa depasesc problema cat mai curand.
Acum sunt hotarata pe cartile lui Mireille Calmel , inca nu stiu cum sa fac , in iulie o sa merg la Lyon , vrea sa cumpar toata seria cu Alienor si ultimile apariti cu Richard inima de leu , prefer cartile decat cele in varianta electronica si pot astepta o luna si jumatate.Cum am promis in cursul saptamani , o sa fac o recenzie pt Patul lui Alienor care ma impresionat .

Anais
(cititor)
Anais

@Gabriela:
Si eu am ocolit-o pe Nora Roberts, dar mi-a placut cand am citit seria cu Nascuta in flacari/ghiata si rusine.

Gabriela
(cititor)
Gabriela

FM , asa este cartea a apararut de mult timp, dar nu stiu de ce am ocolit cartea , dar la insistentele unei prietene in sfarsit am citit cartea si am fost placut surprinsa de carte. imbratisare
Si mai este o autoare pe care o ocolesc de mult timp Nora Roberts , desi este cotata ca o scriitoare excelenta , cred ca undeva ceva mintal legat de numele Nora ma blocheza, am primit multe carti ale autoarei dar pur si simplu nu pot citii cartile ei.

Julia
(cititor)
Julia

Alte carti la fel de fascinante???
Recomandari.

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.