Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Aproape de cer – de Judith McNaught

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

APROAPE DE CER

de Judith McNaught

 

Titlul original: Almost Heaven

Număr pagini: 640

An apariţie: 1990

Seria : O dată pentru totdeaunaCeva minunatAproape de cer

Editura Miron

Traducere:

Listă cărţi Judith McNaught – clic

 

 

Nu mi-a plăcut cartea şi face partea din categoria recomandărilor „doar dacă nu ai altceva mai bun de citit”. Gusturile nu se discută şi asta se ştie de când lumea, dar mie nu mi-a plăcut că mai nimic nu mi-a făcut inima să tresară, parcă nu a dat viaţă personajelor, a lungit întreaga acţiune, nu sunt prea multe evenimente de întâlnit – raportând la numărul de pagini, nu a fost amuzantă, iar relaţia dintre Elizabeth şi Ian Thorton abia spre final a început să se evidenţieze, dar în rest nu mi s-a părut să le scoată în evidenţă sentimentele. Nu m-a făcut să mă integrez în viaţa personajelor, să pătrund în poveste. Poate trec eu printr-o perioadă mai ciudată – am perioade când sunt mai sentimentală :-” şi perioade în care sunt mai…ciudată?! 😀

Încerc să mă gândesc la ceva care să mă facă să îmi schimb impresia, dar nu pot. Îmi pare rău Elenele mele drage, dar să ştiţi că eu tot rămân fană Judith McNaught. Şi acum trebuie să îmi spuneţi că v-a acaparat pe voi în toată povestea asta :P.

Pare amplă şi eu tot nu simt vreo mulţumire :)). Finalul a fost puţin mai aparte, iar cine a citit ştie că mă refer la capturarea lui Ian, procesul contra lui etc, dar a fost puţin tras de păr.

„Dacă stai şi te gândeşti mai bine nu suntem altceva decât nişte ipocriţi demni de dispreţ.”

 

Lectură plăcută!

FM, 

 

 

Descrierea cărţii: 

Lady Elizabeth Cameron la doar 17 ani, când îşi făcea intrarea în societate, era curtată de o duzină de gentilomi, dar a sfârşit prin a fi respinsă de aceştia. Îl întâlneşte la un bal pe Ian Thorton, un mare împătimitor al jocurilor de noroc, un bărbat frumos dar fără titlu. Dragoste la prima vedere, dar un schimb de bileţele făcut intenţionat, şterge onoarea lui Elizabeth, iar pe Ian îl trimite la duel cu fratele ei, Robert. Acesta din urmă, trişează la duel, dar pentru că nu era un bun ţintaş, ratează inima lui Ian. Vrând cu orice chip să îl omoare, Robert ajunge printre oameni deloc plăcuţi, dar ceilalţi bănuiau că a fost omorât pentru dtaoriile sale materiale.

Proprietatea Havenhurst are nevoie de investiţii după doi ani de la dispariţia lui Robert, iar cel care avea grijă acum de ea era Julius Cameron, unchiul şi tutorele lui Elizabeth. Hotărât să facă ceva, contactează 15 dintre peţitorii ei (de acum doi ani) sperând să o mărite şi să facă rost de bani. Doar trei acceptă ca Elizabeth să petreacă alături de fiecare dintre ei, câteva zile: Sir Francis Belhaven – scund, gras, chel şi cu obiceiuri neortodoxe, John Marchman – înnebunit după sporturi, vânătoare s.a.m.d. – şi Ian Thorton. În ceea ce îl priveşte pe Ian, a avut din nou un schimb greşit de bileţele pentru că el nu îşi dorea să mai aibă vreo legătură cu Elizabeth. Vrea sau nu, Ian trebuie să o primească pe Elizabeth, să se îndrăgostească de ea şi să repare ceea ce a făcut acum doi – chiar dacă asta presupune să îşi calce pe mândrie şi să accepte titlul pe care trebuia să îl moştenească tatăl său.

 

Nota pe care o acord cărţii: 6,5/10

 

Aproape de cer

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Sunt foarte inspirată să scriu câteva cuvinte despre aceasta frumoasă carte. Probabil și voi ați observat că după ce citești cărțile Elizabethei Hoyt și dai brusc în stilul lui Judith Mcnaught ți se face un pic dor de stilul pervers al lui Hoyt. :chic: M-am îndrăgostit totuși de stilul Mcnaught pentru istorioarele apetisante și diversitatea de sentimente care mi le-a trezit cărțile ei, am rîs cu gură mare la unele faze amuzante ( soțul meu se uita la mine alarmat cînd râdeam singură, cred că a crezut că înnebunesc =)) ) ca apoi peste citeva pagini să sufăr alături de personaje, de mi se rupea inima. În această carte avem de a face cu un erou care este pe jumătate scoțian ( și eu ador scoțienii :heart1: ) Mi-a plăcut că a fost un tip hotărît, foarte deștept și mîndru, și mai tare mi-a plăcut că a fost modest în privința abilităților lui de geniu, nu și-a ascuns sentimentele față de Elizabeth încă din primele zile în care s-au cunoscut, a recunoscut ușor ca o iubește ( având în vedere că bărbații se eschivează și își arate sentimentele foarte greu ) A fost cumva diferit de toți ceilalți bărbați din perioada respectivă, probabil pentru faptul că avea la bază personalității sale influențele a două culturi: britanică și scoțiană, de aceea am ajuns să îl văd cumva deosebit. În schimb, Elizabeth mi s-a părut o persoană simplă, condusă în mod rigid de regulile de societate de pe vremea aia, asta făcând-o să fie confuză pe tot parcursul cărții, unele lucruri le făcea mecanic, fiind ușor de influențat de unii sau alții. A recunoscut că era atrasă de Ian, dar în același timp îi era frică de el, ceea ce a fost plăcut într-o mare măsură, pentru că astfel Ian a fost cel puternic si stăpân pe situații, cel care a ținut frâiele și care a luat deciziile majore, fără să aibă îndoieli. Am fost deacord cu el cînd s-au simțit rănit foarte tare de dispariția ei cu fratele ei ( ăsta din urmă m-a inervat la culme :tapping: ) Am apreciat însă și felul cum a alergat ea să îi salveze viața, cînd a aflat că era învinovățit de moartea ei, dar felul cum nu a vrut să accepte actele de divorț și nu avea de gînd să renunțe la el, m-a umplut de admirație și mi-a castigat definitiv inima !!! Scena de la sfârșit în care s-au împăcat la cabana din Scoția mi-a dat fiori pe șira spinării, s-a meritat să citesc toată cartea, astfel că la sfârșit să dau peste această scenă delicioasă, apetisantă, emoționantă ( m-am întors înapoi să citesc din nou scena, mi s-a părut că am citit-o prea repede :chic: )
  Această carte m-a învățat două lucruri importante, primul a fost să am grijă cu cine prietenesc. Adevărul e că Elizabeth și Ian au suferit mult din cauza trădării „prietenelor ei”. S-au lăsat cuprinse de invidie că ea era foarte frumoasă, și avea mulți pretendenți la mîna ei și practic era să îi distrugă viața ! Mi-a plăcut totuși că Ian i-a zis vreo două cuvinte lui Valerie ca să o pună la locul ei ( știu ca nu e bine să doresc răzbunare, dar nu mă pot abține :chic: )
  Al doilea lucru ce am învățat este ca să înțelegi cu adevărat un om, trebuie să te pui în situația lui !!! Cam ăsta a fost sloganul care a dus la împăcarea dintre Ian și Elizabeth.
  Deci, o carte foarte frumoasă după părerea mea. Nota 9,5.

  • Îmi place foarte mult recenzia ta Olly! :ap: :ap: :ap: :ap: :zece_din_zece:
   Trebuie sa citesc si eu cartea, deocamdata am citit doar O data pentru totdeauna si mi-a placut foarte mult. :love_flag:

  • @Olly: :ap: :ap: :ap: :yeah: Doar o carte de aceasta autoare am citit si anume ”Jocuri periculoase” care este absolut fabuloasa. 😉

  • @Olly: Nu am citi cartea. Multumim pentru frumoasa prezentare!

  • @Olly: multumim Olly! :yeah:

  • @Olly: pe mine cartile ei nu m-au dezamagit.
   ma bucura entuziasmul tau.
   cartile istorice sunt frumoase – cea mai buna e Ceva minunat.
   cartile contemporane sunt grozave – incepand cu Atractie periculoasa si continuand cu toate din serie.

  • @Alexandra: sigur îți va plăcea și aceasta carte, sugestia mea e să citești următoarea Ceva minunat și apoi Aproape de cer, pentru că în această carte vei întîlni personajele din cartea precedentă.
   @Lothlorien: Și eu am citit Jocuri periculoase și mi-a plăcut nespus de mult. Cu toate că prefer romanele de epocă mai mult decât cele cu acțiune în prezent ( excepție pentru romanele detective :chic: )
   @Eva: @dovis: Le-am citit și pe cele contemporane, și chiar am rămas plăcut impresionată !!! :cloud9:
   Mulțumesc că mi-ați apreciat recenzia. Am găsit și o piesă care parcă se potrivește cu cartea :haha2: Îmi place să asociez unele piese cu cărțile care le citesc…!!!
   httpv://youtu.be/XgJFqVvb2Ws

  • @Olly: frumoasa prezentate. Da. E o carte superba, care te face sa simți de toate…

 2. Aproape de cer – Judith McNaught:

  Primele două carți mi s-au părut foarte frumoasr, așa că eram nerăbdătoare să citesc și a treia poveste a acestei serii. Nici cu această carte autoare nu ma dezamăgit, a fost magnifică, de la început până la sfârit. Când am vazut numărul mare de pagini m-am speriat și m-am gândit că o să fie foarte plictisitoare, că acțiunea va fi prea lungă, la un momendat ajungând la monotonie. Este adevărat că au mai fost pagini care nu prea au fost intrigante, dar autoarea a reglat imediat situație, punându-l pe cititor fața în fața cu diferite scene palpitante, care te fac să uiți paginile plictisitoare. Îmi place că autoarea nu intră într-un potop de descrieri, ci merge direct la subiect.
  Personajele sunt foarte bine conturate, ca întodeauna eroinele sunt încapațânate și puternice, iar eroii sunt duri si foarte chipeși.

  Elizabeth, personajul principal feminim al acestei povești, se aseamănă foarte mult cu Alexandra, eroina carții anterioare. Fiind o tânară frumoasă, delicată, manierată și provenind dintr-o familie nobilă, primește foarte multe crreri în casătorie atunci când își face debutul în socetate. Frumusețea și comportamentul ei adecvat sunt cele care fac să roiască gentlemanii în jurul ei, dar ea mai are multe calități pentru care ar merita admirația celor din aceleași cercuri sociale, însă pentru acestia nu contau, iar atunci când, din cauza unui incident nefericit pricinuit din invidie și răutate, decența și moralitatea ei sunt puse la îndoiala, tânara este disprețuită si alungată din înaltele cercuri sociale. Teece peste această etapă dureroasă a vieții sale cu demitate, încapațânare și maturitate, lucru care este de admirat la o fată de varsta ei. I-am remarcat inteligența, perspicacitatea și blâmdețea pe tot parcursul carții și am regretat ca o astfel de persoană era tratată cu atâta rautate. Salvarea vine tocmai de la cel care i-a distrus reputația, iar odată cu el va sosi și dragostea.

  Ia, este bărbatul după care suspină toate tinerele debutante. Chipeș, arogant, indiferent, rece, dur si foarte puternic, el reprezintă frumusețea și puterea, menite să facă inima unei doamne să o i-a rasna, iar aceste calități arată sțngele de scoțian care îi curgea prin vene Reprezanta un mister pentru toata lumea, unii știau cine era cu adevărat, dar el nu recunoscuse și nici nu voia să accepte adevăratele sale origini nobile. Nici o femeie nu-i furase înima, însă întânlindu- o pe tânara și curajoasa Elizabeth, își da seama că frumusețea , grația, modestia și inteligența se pot oglindi în ochii acestei tinere și pe chipul ei de prințesă.

  Ian si Elizabeth au trecut prin foarte multe peripeții ca să ajungă cât mai „aproape de cer”. Au fost foarte multe scene pline de sentimente și empții, atât pentru ei, cat și pentru mine ca cititor. Deasemenea au fost foarte multe situații în care cei doi s-au rănit, voluntar sau involuntar, dar au avut puterea să se ierte și cu ajutorul iubirii să o -a de la capăt. A fost plăcut să vad că Ian nu era omul de piatră care parea la suprafața, a încercat să îndrepte nedreptatea care i se făcuse lui Elizabeth cu doi ani în urmă și să o recucerească, iar încercarea lui a fost încununată cu succes. Mi-a stârnit furia ceea ce au facut tinerele care se dădeau prietenele lui Elizabeth, asta arată că răutatea și invidia sunt de cand lumea și pământul. Finalul a fost foarte romantic și plin de emoții. Elizanbeth și-a demonstrat iubirea față de soțul ei prin ceea ce a făcut la proces. O scenă amuzantă și teribil de umilitoare în acelaș timp. Procesul lui Ian a fost o inagine foarte plăcută, chiar mi-a plăcut să stau și să asist la un proces din acele timpuri.
  Cartea asta chiar mi-a redeschis apetitul pentru citit și mă bucur foarte mult ca am descoperit această serie sublimă.
  Nota mea este 9,50! Am scazut puțin pentru paginile monotone peste csare am dat. Pentru cine nu a citit-o, o recomand cu toată căldura.

 3. Această carte este foarte foarte specială pentru mine. Este cartea care mi-a deschis apetitul pentru acest gen de literatură. Am primit-o cadou acum mai bine de 10 ani, pe cand eram in liceu. Am citit-o de vreo 3-4 ori si apoi, am dat-o cuiva si nu am mai recuperat-o, este cartea pe care o regret cel mai mult…
  Ian Thorton a fost iubirea adolescenței mele, nici nu pot să vă spun câte nopți am vizat la acest scoțian :heart1: :heart1: :heart1: :heart1: :heart1: si poate e doar nostalgia, dar pentru mine rămâne în top 3 personaje masculine preferate, all time 😀
  Dar dincolo de Ian (app, m-am decis ca atunci când voi avea un băiat să-i dau numele Ian) cartea mi-a plăcut datorită felului în care autoarea reușește să alterneze fazele amuzante cu cele tragice. Îmi amintesc că e o scenă la care nici nu au apucat să mi se usuce lacrimile de râs că am început să plâng – now that’s something, if you ask me! 😀
  Abia aștept să o citesc iar 🙂

 4. Alexandra Matei :

  Mi-a placut cartea. Am citit-o in mai putin de 24 de ore. Singurul moment in care Elizabeth Cameron m-a adus la disperare, a fost momentul in care a dat fugit cu fratele ei. Am incercat sa ma pun in locul ei si tot nu am reusit sa inteleg. Ma mir ca Ian a iertat-o atat de usor. Un alt lucru enervant a fost ca Valerie nu a avut parte decat de o fraza ironica din partea lui Ian si nimic mai mult. O carte frumoasa, plina de dragoste, cu personaje amuzante, pasionale, mandre si neiertatoare. O recomand pentru cele ce nu ati citit-o inca.
  Personaje preferate: Elizabeth, Ian, Alexandra, Jordan, ducesa de Hawthorne, Lucinda, Duncan.

  • @Alexandra Matei: :ap: :ap: :ap: :ap: :ap: Și mie mi-a plăcut foarte mult cartea! :hula1: :hula1: :hula1:

  • Intr-adevăr, este o carte care te „atinge” bine, ca și celelalte de epoca, scrise de J. Mcnaught. Mă bucur sa văd încă o persoana încântată de carte. :hula1:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.