Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Atingerea focului – de Linda Howard

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

ATINGEREA FOCULUI

de Linda Howard

 

Titlul în engleză: The touch of fire

Numră pagini: 366

An apariţie: 1992

Editura Miron

Traducere: Lucia Ostafi – Iliescu

Listă cărţi Linda Howard – clic

 

Încă de la început m-am confruntat cu imaginaţia fără limite a autoarei. În primele pagini descrie lupta dintre erou – Rafe McCay şi urmăritorul lui cel mai aprig – Trahern. A detaliat lupta şi m-a impresionat modul în care a gândit-o. Poate nu este ceva extraordinar sau captivant, dar mărturisesc că n-aş fi putut să scriu sau descriu o astfel de scenă. Aş spune că este complicată.

Cartea nu m-a dat pe spate şi mă refer mai ales la a doua parte a cărţii, când Rafe trebuie să lupte pentru libertatea lui. Cred că trec printr-o perioadă în care am nevoie de romantism şi de aceea nu mă atrag scenele poliţiste şi thriller-ul. Începutul cărţi este ok, chiar şi scena cu urmăritorul, apoi apare în peisaj Annie, iubirea ei faţă de medicină, întâlnirea cu Rafe, răpirea ei, convieţuirea cu Rafe, scenele în care el o obliga să doarmă goală şi avea anumite efecte asupra lui s.a.m.d. A fost o parte interesantă, dar apoi nu m-a mai atras, n-am mai simţit şi trăit acţiunea cărţii. Să ştiţi că este o carte romantică, erotică şi aş adăuga şi partea de suspans şi mister. Conţine destul de multe scene de sex, chiar nu mă aşteptam la atâtea :mrgreen: dar nici nu pot să spun că reprezintă un dezavantaj pentru carte.

Cât despre personaje… mie mi-a plăcut şi de Annie, de Rafe, dar şi de Atwater (o să-l descoperiţi în carte). Mi-a plăcut că Annie punea atât de mult suflet în tot ceea ce făcea şi nu conta că are grijă de un criminal sau de un om bun, ci ştia doar că trebuie să lupte să-i salveze viaţa, pentru că aceasta era menirea ei – să salveze oamenii. Mi-a plăcut şi cum s-a comportat cu Rafe. A fost blândă, înţelegătoare, grijulie, protectoare şi ascultătoare. Neaşteptat de supusă (nu pot să nu-mi amintesc prima noapte când era pe punctul să facă dragoste cu Rafe, dar o să citiţi scena la momentul potrivit). Rafe… ah cât am mai discutat despre mustaţa lui, dar n-am să vă spun dacă este mustăcios sau nu (un motiv în plus ca să citiţi carte). Încăpăţânat, protector şi extrem de iubitor şi de senzual aş putea spune despre el. Cred că mi-a plăcut de el puţin mai mult decât de Annie pentru că emana siguranţă şi masculinitate, ştia ce vrea şi nu aştepta prea mult să fie rugat ca să şi ia. Eu zic că s-a potrivit cu Annie, dar pe ea aş fi vrut să o văd că se impune mai mult. A fost în regulă şi supunerea de care dădea uneori dovadă, dar îmi doream să o văd şi la cealaltă extremă.

Cum am zis şi mai sus – suspans, dragoste, erotism, răpiri, crime, personaje puţine, acţiunea decurge firesc, dar în ansamblu este o carte destul de ok.

 

 

Statul Arizona, 1871

Rafferty McCay se simţea urmărit, dar nu intra în panică, ci continua să călărească de parcă nu ar fi avut un ţel anume, ca şi când ar fi avut tot timpul din lume ca să ajungă la destinaţie. Curând avea să se lase întunericul şi ştia că urmăritorul trebuia să-i iasă în cale. Rafe nu s-a înşelat şi şi-a zărit urmăritorul. Era un călăreţ pe un cal de culoare cafeniu închis şi cu o pată albă pe piciorul drept din faţă. Era Trahern, iar după calculele lui Rafe, recompensa pusă pe capul lui trebuie să fi fost mare dacă l-a atras chiar şi pe Trahern, un bun pistolar şi vânător, care nu se oprea până nu-şi atingea scopul. Însă lupta dintre Rafe şi Trahern a fost aprigă şi amândoi au sfârşit răniţi de pistoalele lor.

Annis Theodora Parker se mutase de opt luni, asta după ce eşuase în a-şi exercita meseria în Philadelphia şi Denver. Nu conta cât de bun erai în calitate de medic, dar atâta timp cât pe o rază de o sută şaizeci de kilometri exista un medic bărbat, nimeni nu avea să vină la ea. Nu aşa se întâmpla şi în Silver Mesa. Aici violenţa era pretutindeni, oamenii se împuşcau şi aveau nevoie de un medic indiferent că era bărbat sau femeie. Într-una din seri, doctoriţa Annie a văzut silueta unui bărbat. Era Rafe McCay. Era rănit şi avea nevoie de ajutorul unui medic.

Annis se ocupă de rănile lui Rafe, însă spre surprinderea ei, bărbatul refuză să mai rămână în acea casă şi doreşte să plece imediat. Era conştient că trebuie să pună o distanţă mai mare între el şi Trahern, altfel viaţa lui era în mare primejdie. Cum Annis insista că pericolul nu a trecut şi că are nevoie de îngrijiri medicale în continuare, Rafe decide să o răpească şi să călătorească împreună cu ea, cât mai departe de vânătorul de recompense. Annis nu are încotro şi îl urmează pe Rafe, dar fără să ştie cărui pericol se expune… şi nu doar moartea constituie un pericol, ci mai degrabă atracţia care apare între Annie şi Rafe. Este absolut imposibil ca acea atracţie să fie ţinută sub control, dar oare este posibilă o relaţie între cei doi? Cum ajunsese Rafe să fie căutat pentru omor? Pe cine se presupune că a ucis acesta? Oare chiar el să fie criminalul? Ce se întâmplă cu Trahern? O să-şi poată Rafe demonstra nevinovăţia? Unde se adăpostesc Rafe şi Annie şi cum o să se asigure el că doctoriţa nu o să fugă? Ce o să se petreacă între cei doi pe perioada convieţuirii împreună?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,3/10

 

 

Atingerea focului

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Atingerea focului de Linda Howard este o carte de dragoste in care actiunea se petrece pe la 1871, in Vestul Salbatic
  ( Arizona).
  Annie Parker, una dintre putinele femei doctor, a sosit la Silver Mesa, pentru ca era singurul loc unde o femeie medic e mai buna decat niciunul .
  Soarta face ca talentatul pistolar Rafe McCay, acuzat pe nedrept de crima, sa fie ranit de glontul unui vânător de recompense si sa aiba nevoie de un medic, de urgență. Casa lui Annie era izolata si el isi poate pune in aplicare cu succes planul diabolic : o răpire. O duce pe tanara femeie cu el in munti, la o coliba parasita, ca sa il ingrijeasca si sa fie totodata si greu de gasit, de vanatorul tenace aflat pe urmele lui.
  Annie este smulsa brusc din viata ei tihnita si lipsita de dragoste si aruncata intr-o lume plina de pericole, dar si de pasiune cu scântei. Ea este o prizoniera, care ar putea fi ucisa in orice clipa, dar incetul cu incetul un adevar iese la lumina : Rafe nu e un criminal cu sânge rece, el a fost pe nedrept trasformat intr-o pradă vânată de toti, pentru premiul de 10.000 de dolari( un munte de bănet) pus pe capul lui, pentru ca a suparat pe cine nu trebuie.
  El e ca o pumă ce vânează în munți, a fost antrenat in trupele militare de rangeri si nu e usor de ucis. Asa ranit cum era, a supravietuit cand alti oameni ar fi fost doborâți la pamant.
  Annie este încă virgină la varsta de 30 de ani si nu-si da seama ce patima a trezit in inima acestui fost soldat, care a vazut atata moarte si suferință, la polul opus blandetii din ochii ei. Cu micile ei maini, din care izvoraste o liniste magica îi calmeaza rana lui Rafe, iar acesta cu cat se simte mai inzdravenit, cu atat o
  doreste mai cu foc. In ochii lui se oglindeste răceala de ghiață a amintirii celor pe care i-a ucis si a ororilor razboiului, care i-a rapit tatal si fratele si l-a lăsat singur singurel.
  Intr-o noapte geroasă, în modesta lor cabană troienită, din imensitatea munților, Rafe o face pe Annie sa guste pentru prima data fructul oprit al iubirii.
  Acum nu se mai pot desparti, iar Annie devine si ea o țintă, pentru cei care-l vor mort. In legitima aparare, ea il impusca accidental dar mortal pe vânătorul de recompense si simte ca i se face rău, dar Rafe face dragoste cu ea si viata triumfă asupra mortii.
  In fuga lor spre Mexic, Annie constientizeaza ca mainile ei au o forță magică, tămăduitoare. Destinul isi schimba pasul si se iveste o sansa ca Rafe sa fie reabilitat si sa poata trai impreuna fericiti, pana la adânci batraneti.
  Un roman care ne perpeleste la foc mic, in care pasiunea explodează în focuri de artificii, iar flăcarile magice ale lecturii ne vor însemna cu fierul rosu al iubirii dintre Annie si Rafe, iar dragostea lor va rămâne gravată în amintirile noastre pentru multă vreme de acum înainte…
  Un tribut adus curajului lui Rafe, dăruirii lui Annie fata de semeni, puterii tămăduitoare a iubirii și triumfului binelui asupra răului, al justitiei în fața nedreptății : nota 9,5 !

 2. Mare păcat ca romanul n-a fost dat la corectat cum trebuie si apar multe litere lipsă, ba chiar si cuvinte anapoda!

 3. Claudia Mioara :

  Atingerea focului este o carte despre iubire si invingerea raului, respectiv triumfarea adevarului.
  Rafe e un barbat fugar de 4 ani. Viata lui e mereu pe drumuri, pe capul lui punandu-se o mare suma. Desi e un om bun, cate un pic salbaticia pune stapanire pe fiinta lui. Cineva il vrea mort, spanzurat in bataia vantului.
  Dintr-o confruntare iese cu o rana care refuza sa se inchida si se infecteaza. Soarta face ca sa apara chiar la usa doctoritei, Annie. In 1871, o femeie medic e ceva foarte rar si oamenii nu au incredere in puterea si inteligenta unei astfel de fiinte. Dar Annie il ajuta cu ajutorul plantelor, iar Rafe o ia cu el, in munti, pentru a se ocupa de rana lui, pana se va vindeca.
  Insa Rafe devine dependent de ea, de atingerea ei vindecatoare, de blandetea si darzenia ei.
  Annie se recunoaste invinsa in fata magnetismului lui si traieste niste clipe nemaipomenite langa Rafe, in bratele lui.
  Mi-a placut cum Rafe capata incredere in ea si ajuta multi indieni sa lupte impotriva unei boli necrutatoare. Rafe isi deschide sufletul in fata ei si-si povesteste trecutul. Apoi incepe o cursa contra cronometru pentru demonstrarea nevinovatiei lui!
  Cartea iti da speranta in faptul ca intotdeauna dreptatea trimfa si ca binele atrage mereu bine! Un om bun poate suferi mult, dar totul se intoarce pe calea cea buna cand nu te astepti!
  Cartii ii dau nota 9,2 si-o recomand!

 4. O carte superba cu o poveste interesanta si foarte bine relatata de autoare.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.