Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Beatrix – de Lisa Kleypas

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (16 votes cast)

 

 

 

BEATRIX

de Lisa Kleypas

 

 

Titlul în engleză: Love in Afternoon

Număr pagini: 352

Editura Miron

Traducere: Lucia Ostafi-Iliescu

Serie: La miezul nopţii vei fi a mea; Iubeşte-mă în zori; Iubeşte-mă în fiecare seară; Până dimineaţă, căsătoriţi; Beatrix

 

 

Deşi este ultima carte din serie, eu am început să o citesc prima. Nimic nou, dar măcar nu am simţit că am pierdut ceva din cărţile anterioare, ci a fost  o carte „individuală” aş putea să spun, am putut să o citesc şi am înţeles-o. Acum că trebuie să mă gândesc ce să vă povestesc, îmi dau seama că în carte nu o să găsiţi evenimente atât de importante, ci poate banale, simple, dar frumoase. Finalul nu m-a impresionat atât de tare şi cred că putea să fie mai interesant. Rămâne la stadiul de „ok” din punctul meu de vedere.

Cartea are amuzament, acţiune, romantism, răsturnări de situaţie şi o recomand cu drag. Mie mi-a plăcut foarte mult şi face parte din cărţile pe care le-aş reciti.

 

Beatrix Heloise Hathaway, mare iubitoare de animale şi a naturii, se îndrăgosteşte prin intermediul scrisorilor de căpitanul Christopher Phelan. Acesta din urmă o curta pe Prudence Mercer prin scrisorile de dragoste pe care i le trimitea de  pe front. Cum Prudence nu era interesată de un simplu soldat, îi dă mână liberă lui Beatrix să îi răspundă la scrisori. Amândoi îşi dau seama acum de puterea cuvintelor.

După ce fratele lui Christopher, John Phelan moare de tuberculoză, Christian moşteneşte moşia Riverton, iar Prudence devine brusc interesată de el, numai că Phelan nu o întâlneşte pe Pru a lui din scrisori, ci o femeie rece şi disponibilă pentru orice bărbat cu avere. Bineînţeles că Phelan îşi dă seama că cineva s-a jucat cu el, dar cine? Ca oricare alt om furios de farsa care i-a fost jucată, Phelan îşi jură că se răzbună, dar poate el să-i facă vreun rău femeii de care este îndrăgostit? Dacă s-a îndrăgostit de ea prin scrisori, cum ar putea să îi reziste neînfricatei Beatrix?

 

 

Beatrix-tile

 

„Eu cred că iadul este creat de om, chiar aici pe pământ.”

„A greşi e omeneşte, a ierta e câineşte.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Beatrix - de Lisa Kleypas, 9.6 out of 10 based on 16 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

24 comentarii la "Beatrix – de Lisa Kleypas"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Isabelle
(cititor)
Isabelle
Votez cartea cu :
     

BEATRIX -- de Lisa Kleypas

:hallo1:
Pana acum la miezul noptii-ca sa fiu in ton cu atmosfera( amiaza, seara, dimineata, zori etc) -am citit cartea Beatrix, ultimul volum al seriei. Este o carte foarte frumaosa, cele doua personaje par foarte realiste si inteligente.
Desi admirata in sezonul londonez, Beatrix nu isi daruieste inima niciunui barbat obisnuit, pe care il compara cu o oaie din turma. Unii de fapt nici nu ar lua-o de sotie, fiind neconformista, de exemplu a adus un arici la o petrecere, care a intepat mana unui oaspete.
Prietena ei Prudence are un admirator infocat, care lupta pe front in Crimeea. Ea nu vrea sa-i raspunda, dar Beatrix considera ca e cruda si ii scrie ea, desi stia ca el n-o place.
Astfel, scrisorile ei ajung ca un talisman, pentru un biet soldat ranit, un vis care-l afce sa vrea sa revina acasa nevatamat, desi mutilat sufleetste de ororile razboiului.
Intoarcerea lui, insotit de un caine ”turbat” Albert este foarte roamntica. El crede ca Prudence, marea lui iubire, i-a scris. Pana la urma, afla cine i-a scris si se infurie ca un ucigas, crezand ca a vrut sa-si bata joc de el, pentru ca o jignise ca locul ei e la grajd, nu in societatea eleganta.
M-a amuzat si poanta in care ea se intoarce pe burta si ii zice ”violeaza-ma”, pentru ca credea ca asa fac oamenii, ca animalele.
Albert si catarul pigmenteaza paginile cartii, ca si ariciul.
Totul se termina cu bine, cu un nou membru al familiei, care spre stupoarea lui Christopher nu are nici pene, nici solzi sau blana, era…un copilas.
Nota ar fi, pentru mine, 9,3 din 10.

di
(cititor)
di
Votez cartea cu :
     

Beatrix de Lisa Kleypas

Beatrix Hathaway (Bea) este mezina familiei, protejata de fratele ei Leo, care a mostenit titlul de viconte de Ramsay si surorile mai mari Amelia, Winnfred (Win) si Poppy toti casatoriti si fericiti. Dupa ani de munca familia Hathaway are acum avere, un loc in aristocratia londoneza, dar Beatrix nu se simte bine in mediul acela, ei ii place libertatea, ii place natura, sa ajute oameni, animalele ranite, orfane, le salveaza, doreste sa se indragosteasca si sa fie iubita de un barbat asemenea ei.
Prietena ei frumoasa blonda, Prudence Mercer (Pru) era curtata de capitanul Christopher Phelen, el a plecat la razboi si cei doi corespondeaza prin scrisori, cand Pru isi da seama ca el nu va fi mostenitorul unui titlu nobil refuza sa-i mai scrie, sau sa se gandeasca la o casatorie cu el cand se va intoarce. Beatrix din compasiune ii cere lui Pru sa scrie ea scrisorile adresate capitanului Phelen semnand in numele prietenei sale. Scrisorile vor fi un balsam pentru Christopher, care va trece mai usor prin ororile razboiului din Crimeea.
Christopher este ranit in timpul unui asediu, decorat pentru faptele sale de vitejie, se reface si se intoarce in Anglia, preia indatoririle fratelui lui mai mare, John Phelen care moare prematur.
Mi-a placut cainele Albert, numit prietenul regalitatii,rolul pe care l-a avut in intalnirea lui Beatrix cu Christopher, cum cei doi incep sa se cunoasca mai bine, el bucurandu-se ca nu Pru a fost cea care ii scria cu adoratie, de cum au evoluat povestea lor de iubire si devotamentul familiei Hathaway.

erika
(cititor)
erika

A fost haioasa seria Hathaways si am vazut-o pe zglobia Beatrix, transformandu-se in femeie, mai ca mi s-a facut dor heart5

Anais
(cititor)
Anais

@di:
yeah

Alexandra
(cititor)
Alexandra
Votez cartea cu :
     

Beatrix de Lisa Kleypas

Autoarea încheie seria Hathaway cu poveste tinerei Beatrix, cea mai mică si cea mai sensibilă membra a familie. Evoluția acestui personaj feminin a fost descrisă foarte bine in primele patru cărți din serie. De la un copil zglobiu și plin de viață, Beatrix devine o femeie nespus de frumoasă, senzuală, care debordează de energie și de veselie. Transformare ei este lentă, ,,curata,, astfel ca cititorul o poate savura in deplinătatea frumuseții ei. Dar ceea ce rămâne neschimbat la ea, este acea candoare feminină și naturală care o face specială, iar dacă vorbim despre inteligență, eroină noastră este un ,,ocean,, de cultură si de idei năstrușnice. Sensibilitatea este cuvântul care îi caracterizează cel mai bine personalitatea, pentru că in acesta simplă calitate, se îmbina toate celelalte valori care o alcătuiesc pe Beatrix. Bunătatea și altruismul ei se răsfrâng asupra tuturor ființelor de pe pământ. Blândețea si calmul cu care tratează fiecare ființă este remarcabilă, are o conexiune specială cu toate vietățile, mai ales cu animalele, pe carele îngrijește si le iubește cu toată dăruirea de care este in stare. Povestea ei este una puțin mai diferită de restul, dar tocmai pentru ai scoate in evidență toată personalitatea minunată. Când citești corespondenta dintre ea și Christopher realizezi si mai bine cat de dulce este Beatrix si cata iubire are de dăruit. Felul in care comunica cu el, cum îl ajută scrisorile ei să treacă peste momentele grele din război m-a emoționat profund. Este pentru prima oare când am parte de așa o relație unică, care i-a naștere dintr-o greșală si care evoluează constant și care devine stabilă datorită încrederii. Beatrix visa din totdeauna să aibă parte de o iubire ca a părinților si a fraților ei. Iar când începe să comunice prin scrisori cu Christopher, își da seama că este sufletul ei pereche. Se îndrăgostește de el, dar in acelaș timp este conștientă că iubirea pe care el o declara atât de sincer și frumos in scrisori nu îi aparține ei, ci lui Prudance. Mintea ei o îndeamnă să se oprească din acest joc care i-ar putea frânge inima, dar sufletul o împinge să-i scrie în continuare tânărului, pentru ca simte că el are nevoie de scrisorile si de sfaturile ei pentru a trece mai ușor peste traumele războiului.

Intr-adevar, Beatrix nu se înșela, Christopher chiar are mare nevoie de sprijinul ei. Prin toate cuvintele ei dulci, se simte mai liber, uita de toate greutățile care îi apăsa sufletul si se lăsa pătruns de sentimente frumoase, care îi alină inima zdrobită. La fel ca și Beatrix, are un suflet bun si sensibil, dar pe care razboiul.l-a ,,amorțit,, și l-a umplut de amărăciune și groază. Doar clgandul ca acasă îi așteaptă iubita lui ,,Prudence,, îi mai dă putere să reziste, altfel s-ar fi prăbușit de mult, mai ales ca nici in familie lucrurile nu stătea chiar bine. Nu este pregătit pentru ce va găsi acasă, i nouă dezamăgire îl ,,întâmpina,, si numai de el depinde dacă dezamagirea se va transforma in bucurie, sau in frustrare.
Am stat cu sufletul la gură pana in momentul in care eroul a aflat adevărul despre adevărata identitate a persoanei cu care a corespondat, căruia i-a încredințat secretele lui cele mai tăinuite și care l-a fermecat intr-un mod așa de profund. Furia nu l-a ocolit, dar deja era prea târziu să dea înapoi, pentru că timpul.petrecut in compania lui Beatrix l-a făcut să își dea seama pe cine iubea cu adevărat, așa ca toată setea de răzbunare s-a dus pe apa sâmbetei. Cum putea să-i facă rău femeii care l-a înconjurat cu atâta delicatețe și răbdare? Abia acum.povestea lor începe să ia amploare, amândoi plutesc pe un norișor pufos din cauza sentimentelor care îi stăpâneau. Insa realitatea distruge orice speranță, iar temerile lui Christopher ajung sa puna in pericol.tot ceea ce au reușit să construiască. Curajul lui Beatrix de a lupta pentru relația si pentru iubirea lor a reușit să salveze toată frumusețea din viață lor. Luptă cu pasiune si cu siguranță Penteu ei diu, iar ușor și cu răbdare reușește sa-l facă pe iubitul ei să cedeze. Nu a spun nimeni ca nu va fi greu să învingă toate temerile, dar reușesc in cele din urma să își construiască o căsnicie fericită.

Cartea a fost la fel de frumoasă cs toate din serie, a avut splendoarea ei unică și mult farmec adus de romantism si de umor. Este minunat să urmărești evoluția unei iubiri care a , răsărit,, din doua suflete care s-au descoperit prin intermediul cuvintelor. Cei Dou s-au întâlnit si înainte, dar nu s-au plăcut chiar deloc, iar planul autoarei de si face să se descopere prin intermediul scrisorilor, a ajutat la apropierea lor ca persoane și la găsirea sufletului geamăn pe care ilt căutau de atâta vreme.
Povestea este mult mai complexă si conține mult mai multe momente frumoase decât aș putea eu să vă spun. Dar mi-am propus să vă transmis măcar un pic din frumusețea cărții pentru a va da un mic imbold să o citiți. Autoarea nu s-a dezmințit deloc in nicio carte din serie, s-a menținut tare pe pozitii si a reușit să dea fiecarei povesti o alura unică.
Aici se încheie minunata Serie Hathaway, cu bune si cu rele membrii familiei au reușit prin curaj, umor di optimism să depășească toate momentele grele și să ajungă la liman.
Ultima carte din serie primește nota 9,40.

Alexandra
(cititor)
Alexandra

Yulya, Erika cloud9

erika
(cititor)
erika
Yulya
(cititor)
Yulya

@Alexandra: zece_din_zece felicitari Alexandra!

Alexandra
(cititor)
Alexandra

Charm yeah

charm
(cititor)
charm

@Alexandra: felicitari draga Alexandra! yeah imbratisare

Alexandra
(cititor)
Alexandra

Mersi, Eva! cloud9 Mă bucur că si tie ti,
-a plăcut. Când ai timp să le citești și pe restul.

Eva
(cititor)
Eva

@Alexandra: A fost singura carte din seria asta pe care am citit-o si mi-a placut!
O recenzie frumoasa, Alexandra! yeah

Alexandra
(cititor)
Alexandra

Lothlorien palarie

Lothlorien
(cititor)
Lothlorien

@Alexandra: Multumim Alexandra pentru incantatoarea recenzie! hallo4

Alexandra
(cititor)
Alexandra

Dovis yeah :*

dovis
(cititor)
dovis

@Alexandra: bravo, draga mea, ai facut o treaba buna cu seria asta ap ap ap

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.