Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Calatorie spre iubire – de Mary Jo Putney

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

CĂLĂTORIE SPRE IUBIRE

de Mary Jo Putney

 

 

 

Cumpara cartea Calatorie spre iubire

Titlul în engleză: Angel Rogue

Număr pagini: 354

An apariţie: 1990

Seria Fallen AngelsTunete şi trandafiri,  Taina conteseiDansul pasiuniiCălătorie spre iubire,Curcubeie sfărâmateRâul de focO iubire imposibilă

Seria Regency: Compromisul inimii, Taina contesei, Călătorie spre iubire

Editura Lira/Litera

Traducere: Cristina Radu

Listă cărţi Mary Jo Putney – clic

 

Aş fi postat acest articol ceva mai devreme, dar socoteala de-acasă nu mi s-a potrivit cu cea din târg şi nu am terminat cartea de citit în programul pe care mi l-am stabilit. Mie mi-a plăcut cartea şi v-o recomand cu mare drag. A avut acţiune, puţin mister, o carte care a a fost amuzantă, a avut şi întâmplări fericite şi mai puţin fericite, am avut parte de urmăriri, de cercetări, de două poveşti de dragoste frumoase, de povestiri cu iubiri neîmpărtăşite, dar a fost o surpriză plăcută să „particip” la reuniunea personajelor întâlnite în cărţile acestei serii apărute până acum la noi şi nu numai: Margot şi Rafe Candover, Lucien şi Kit, Clare şi Nikki Aberdare, Kira şi Jason Travers, Michael Kenyon.

Vă spuneam că nu mi-a plăcut că personajul principal – Robin/Lord Robert Andreville a rămas agăţat în trecut, agăţat de dragostea lui faţă de Maggie, partenera lui în spionaj, amanta lui timp de 12 ani. Maggie a fost eroina cărţii „Taina contesei”. Ea şi tatăl ei au fost prinşi de soldaţi. Tatăl a fost omorât, iar ea a fost violată în repetate rânduri de către ei. Cel care a salvat-o a fost Robin, iar de atunci au fost parteneri timp de doisprezece ani. Au decis să se despartă şi să rămână prieteni. Mai târziu îl întâlneşte pe Rafael duce de Candover, se implică într-o misiune şi rămân împreună. A trecut ceva vreme de când s-au căsătorit, dar Robin încă suspină după singura femeie pe care a cerut-o în căsătorie şi l-a refuzat. Când apare o scenă mai intimă între Robin şi Maxima Collins – actuala eroină, el face o greşeală şi o strigă „Maggie”. Vă daţi seama că a rănit sentimentele fetei. Noi femeile avem un alt mecanism de funcţionare şi ne face plăcere să ne complicăm, să facem o furtună într-un pahar cu apă. Când partenerul îţi încurcă numele în astfel de momente cu cel al amantei, nu-ţi vine să-l bagi în apă rece? :)) Colac peste pupăză, după ce biata fată îndrăgostită îi dăruieşte fecioria, el o duce imediat sub acoperişul lui Maggie, a femeii după care acum câteva zile încă suspina. Mă rog, scopul a fost să pună personajele faţă în faţă şi să demonstreze că trecutul rămâne trecut.

 

 

Calatorie spre iubire

 

 

Robin se întoarce după mulţi ani acasă la fratele său Gils lord de Wolverhampton. Gils a mai fost căsătorit în trecut, dar soţia obişnuia să îi fie infidelă, iar când a venit momentul să dea naştere copilului unuia dintre amanţi, a murit. Căsătoria acesta i-a fost suficientă şi nu şi-a mai dorit să se recăsătorească, dar îi cere lui Robin să o facă. Robin a curtat-o în trecut pe Maggie, dar l-a refuzat, s-a căsătorit şi este o ducesă fericită, aşa că nici el nu simte nevoia să se căsătorească sau curteze vreo fecioară. Pentru el era perfectă Maggie.

Când am început să citesc despre Maxima Collins sau Maxie, am avut impresia că o am în faţă pe Cenuşăreasa. După ce tatăl ei a murit din cauza unor”probleme de sănătate”, a rămas în grija unchiului ei Cletus, lord de Collingwood. Locuia cu el, cu cele două verişoare – Rosalind şi Portia, cea care o considera sălbatică – şi mătuşa ei Althea care o ura. Maxie ascultă întâmplător discuţia dintre Cletus şi Althea şi află că tatăl ei nu a murit de inimă, ci din alte motive, iar Althea încerca să o dea la o parte din casa şi din viaţa lor.  Atunci i-a decizia să plece şi să încerce să afle de ce a murit tatăl ei. Îşi începe călătoria spunând că merge la mătuşa ei Desdemona Ross, o văduvă fermecătoare, sora lui Cletus şi a tatălui ei Maximus, dar pe care nu a cunoscut-o încă.

În timpul călătoriei îl întâlneşte pe Robin pe domeniul lordului Wolverhampton, iar el decide să ajute tânăra deghizată într-un băieţaş pe nume Jack. Călătoria lor a fost plină de probleme (tâlhăriri, urmăriri, atacuri fizice, nevoia de bani s.a.m.d.), dar şi amuzantă. La un pas în urma lor se afla Gils care îşi căuta fratele, dar şi Desdemona care îşi căuta nepoata. În timp ce asistăm la înfiriparea dragostei între Robin şi Maxie, vedem cum răsare dragostea şi între Gils şi Desdemona.

 

Mă opresc din povestit şi vă las să savuraţi călătoria spre iubire. Eu zic că merită să o citiţi şi chiar există şanse să vă placă.

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Calatorie spre iubire – Mary Jo Putney

  Gata inca una :mrgreen: O carte frumoasa,ca si celelalte din serie.Am citit-o foarte usor,in cateva ore.M-am bucurat tare mult ca am reintalnit toti eroii din cartile anterioare(un avantaj ca le-am citit in ordine si una dupa alta,fara intreruperi).
  Mi-a placut atat cuplul format din Maxie si Robin,cat si cel format din Desdemona si Giles.
  Dupa ce aude intamplator o discutie intre unchiul si matusa ei,despre imprejurarile mortii tatalui ei,Maxie hotaraste sa fuga singura la Londra,deghizata in baiat,sa afle ce s-a intamplat cu adevarat.Drumul i se intersecteaza cu cel al lui Robin(la propriu,cand pica peste el),un „inger blond”.Acesta era bulversat dupa cei 12 ani de spionaj si inca mai suferea dupa Maggie,fosta lui iubita,asa ca hotaraste sa o insoteasca pe Maxie pe jos la Londra,chiar impotriva vointei ei.
  Au parte de o calatorie cu peripetii,urmariri(la un moment dat ma intrebam daca pot fi chiar mai multi oameni pe urmele lor :)) ),batai,dar si atractie reciproca.M-a amuzat cand Robin a intrat prin efractie pe propriul sau domeniu si si-a furat caii lui :)))
  Robin o cere de nevasta (desi nu prea direct),dar ea nu vrea sa il accepte,deoarece considera ca el nu o vrea pe ea cu adevarat,ci doar pentru ca femeia pe care o iubeste nu e disponibila.
  Cand o striga Maggie intr-un moment de pasiune,mai ca l-as fi pocnit chiar eu :))) De asemenea o duce in casa fostei sale iubite,fara sa o anunte,lucru care o infurie.Ulterior,Maxie gaseste o prietena in Maggie,care o ajuta si o sustine.Secretul mortii tatalui lui Maxie o face vulnerabila,mai ales ca ea nu se asteptase niciodata ca el sa se sinucida.Isi revine cu ajutorul lui Robin,asa cum ea l-a ajutat sa isi revina din cosmarurile care il bantuiau.
  In paralel,s-a dezvoltat si dragostea dintre Desdemona,matusa lui Maxie si Giles,fratele lui Robin.De la prima lor intalnire,cand focoasa roscata i-a aruncat umbrela in cap,pana cand si-au dat seama ca se iubesc,momentele cu cei doi mi s-au parut savuroase.
  Nota mea este 9.5.

 2. Calatorie spre iubire – Mary Jo Putney:

  M-am apucat cu ceva timp în urmă de această serie, dar nu am avut timp să o ternin, așa că ieri am început această carte. Încă de când am citit Taina contesei, îmi doream să citesc și povestea spionului Robin și să aflu ce parteneră ideală i-a găsit autoarea. Nu pot spune că ma impresionat cartea, dar nu pot spune nici că nu mi-a plăcut. Este o carte draguță, care se citește ușor și care te ține mai mareu în suspans. Stilul lui MJP este foarte plăcut, o combinație întee romantism, mister, istorie, intrigă și foarte multă aventură. Acțiunea acestiu roman a fost foarte rapidă, chiar de la început autoarea ne introduce scene pline de mister și de aventură, care vor continua până la sfârșitul carții. Ca de obicei, eroii principali creați de Mary Jo Putney, sunt plini de curaj, mândrie, încăpățânare și foarte puternici.

  Eroina povești, Maxima (nu mi-a placut deloc numele :chic: ) este o tânără plină de curaj, cu un caracter puternic și o fire pasională. Descoperim inteligența și modestia ei cu fiecare pagină citită, dar are și o doză de mister, poate pentru ca nu este o englezoaică pură, are spiritul liber, independent și luptător al neamului indianm din care provenea mama sa. Ramasă orfană, se simte deznădăjduită, singură și nedorită de matușa și unnchiul ei, așa că pornește într-o călătorie periculoasă, care o va ajuta să descopere adevărul despre moartea tatălui său, dar și care o va conduce spre o iubire pasională și imensă.

  Cu Robin am facut cunoștință în Taina contesei, povestea lui Rafe și a lui Margot. L-am admirat încă de atunci pentru curajul, devotamentul și inteligența de care a dat dovadă, așa că abia așteptam să îl vad îndragostit de cineva care chiar îi impărtășea sentimentele. Toți îl considerau un erou, un om invincibil, care de multe ori și-a riscat viața în diferite aventuri, însă acum viață plină primejdioasă luase sfârșit, se întorsese acasă pentru a se integra în societate. Iubirea îl lovește când se așteaptă mai puțin și chiar dacă nu mai speră să iubească, se lasă pradă pasiunii mistuitoare, până când aceasta se va transforma în dragoste.

  Relația celor doi se dezvoltă încet și foarte firesc, autoarea nu grăbește lucrurile, lăsă totul să curgă de la sine. Înainte de aș mărturisi dragostea, amândoi aveau nevoie să se elibereze de trecut și de temeri. Îmi imaginez ce stânjenitoare a fost pentru Maxie scena în care el o strigă „Maggie”, cred că orice femeie s-ar fi simțit umilită și frustrată într-o asemenea situație, dar până la iurmă lucrurile au evoluat, iar tânăra a câștigat inima lui Robin. Mi-a plăcut mult și povestea lui giles și Desdemona, doi oameni care aveau nevoie de dragoste și fericire. Nici unul dintre ei nu avuseseră parte de o căsnicie fericită sau de dragoste adevărată și mi-a părut bine că au gasit unul în celelalt un partener de viață potrivit.
  Din partea mea cartea primește nota 9 și o recomand celor care sunt dornici de aventură și acțiune. Așa cum am specificat și la început, pentru mine a fost o carte draguță, dar nu se numără printre preferatele mele. O să citesc și povestea lui Lucian, știu că trebuia să o citesc pe aceea mai întâi, dar mi-am dat prea târziu seama. :mrgreen:

  • @Alexandra: felicitari Alexandra! Ai facut o analiza foarte frumoasa si exacta! :yeah:
   Pentru ca mie imi place muuult actiunea si aventura pentru mine este o carte de nota 10.
   😉

  • Mersi Charm! :imbratisare: Mi-am dat seama ca tie ti-a placut foarte mult. :yeah:

  • @Alexandra: cartea cu Lucian? :roll2: e plina de aventura, pericole si multa senzualitate 😉
   Lectura placuta Alexandra!

  • Multumesc Charm. Ma apuc chiar azi de ea. :yeah:

  • Si mie imi place mult stilul autoarei si imbinarea intre actiune, istorie si chimia personajelor, asa ca :ap: Cred ca o sa-ti placa mai mult povestea lui Lucien :yeah:

  • Mersi, Erika! :llove: Da, mi-a placut mult mai mult povestea lui Lucien si a lui Kit.

  • @Alexandra: pentru mine Robin a fost un tip deosebit.
   se ve ca povestea nu e printre prefeatele tale – analiza ta are mai putina emotie, dar are logica.

  • Ai dreptate, Dovis. Nu prea m-am emotionat citind cartea.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.