Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Casa oglinzilor – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

CASA OGLINZILOR

de Amanda Quick

 

Titlul în engleză: Smoke and Mirrors

Număr pagini: 343

An apariţie: 2001

Editura Orizonturi, Luceafărul

Traducere: Mihaela Săndulescu

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

După ce am citit „Jessie” şi am fost încântată de povestea din interiorul coperţilor, am zis să citesc şi ultima carte semnată Amanda Quick pe care o mai aveam pe noptieră. Dacă stau să fac o scurtă comparaţie între cele două cărţi, mi-a plăcut mai mult cea dintâi. Poate şi pentru că este vorba de o altfel de poveste de dragoste. În „Casa oglinzilor” nu doar că s-a pus mai mult accent pe parte thriller, pe partea rezolvării misterului care plutea în jurul unor crime, dar şi partea romantică m-a „iritat” puţin sau chiar dezgustat. Ce nu mi-a plăcut şi mă determină să depunctez cartea? Păi autoarea a cam sărit calul în privinţa realităţii. Ştiu că este o carte şi că eroii au ocazia să facă orice-şi doresc, dar chiar să treacă de la o soră la alta şi logodnicul şi viitorul iubit? Ok, am înţeles că fostul logodnic a înşelat-o pe Leonora cu sora ei vitregă, Meredith, dar mi s-a părut ţipător ca ei viitorul ei iubit, adică Thomas, să fi avut o relaţie tot cu Meredith înainte să o întâlnească pe Leonora. Chiar dacă Thomas şi-a dat seama că Meredith nu era perfectă pentru el şi s-a despărţit de ea, asta nu l-a salvat în ochii mei şi tot primeşte bila neagră. Adică pe bune, Leonora chiar trebuia să fie ultima roată de la căruţă? Da, da, am înţeles că autoarea ne spune că cele două erau complet diferite şi că Leonora era mult mai bună, dar faptele arată altceva. Din punctul meu de vedere este deranjant ca doi iubiţi să aibă relaţii cu aceleaşi două femei, mai mult decât atât sunt surori, iar eroina nu poate să atragă un bărbat care să o dorească doar pe ea. Cât despre Meredith, parcă am simţit că a cam fost pusă într-o lumină bună în ciuda faptelor ei mârşave, ori din punctul meu de vedere putea să ardă şi pe rug. A ştiut doar să înşele şi chiar dacă i-a făcut un bine Leonorei atunci când s-a culcat cu logodnicul ei, cred că putea să aleagă o metodă mai puţin josnică şi să-i demonstreze că nu este potrivit pentru ea.

Cât despre crime, cred că autoarea a ţesut foarte bine această pânză atât în privinţa numărului de crime, a scopului şi a modului în care au fost executate, dar şi de către cine. Am bănuit trei sferturi dintre personaje şi dacă e să o luăm aşa, chiar l-am ghicit :chic:  – ţinând cont că am bănuit cam pe toată lumea. Am sperat să fie vorba de o criminală pentru că femeile sunt mai rele, mai sadice şi mi se pare mai interesante criminalele decât criminalii. Am avut dreptate pe jumătate, dar clar nu pot să şi spun de ce pe jumătate. Sunt mulţumită de cum s-au desfăşurat lucrurile în acest plan şi mi s-a părut reuşită schema autoarei.

Cartea are suficientă acţiune cât să vă captiveze şi să vă dea de gândit, să vă afundaţi în mister şi să căutaţi rezolvarea acestuia. Vă doresc succes în căutarea criminalului şi spun asta pentru că este dificil să-l recunoşti ţinând cont că majoritatea personajelor aveau cel puţin câte un motiv întemeiat să ucidă.

 

 

Fondul Bethany Walker purta numele soţiei lui Deke Walker,  o matematiciană strălucită, dar care murise cu un an în urmă. Meredith Spooner s-a angajat ca funcţionar în rândul de acordare a burselor pentru studenţi la Colegiul Eubanks, de unde a delapidat peste un milion de dolari. Thomas Walker ar fi putut cere poliţiei să ancheteze cazul, însă nu-şi dorea să denigreze  compania, dar mai ales că Meredith lăsase urme care duceau către Deke, fratele lui Thomas. Deke era preşedintele comitetului care supraveghea operaţiunile şi investiţiile fondului. Peste trei luni urma să aibă loc o verificare, iar dacă suma lipsea sau cazul de delapidare nu era rezolvat, Deke era vinovatul.

Pentru ca Thomas să rezolve misterul şi să-şi salveze fratele, o aduce în prim plan pe Leonora Hutton, persoana care o cunoştea cel mai bine pe Meredith şi de ale cărei referinţe, Meredith se folosea. Thomas aflase că aceasta din urmă se folosise de numele Leonorei ca să închirieze un apartament. Ulterior, Meredith suferă un grav accident şi moare, iar câteva zile mai târziu, Leonora vine să-i ia lucrurile din apartament şi să i le doneze. Aici îl întâlneşte pe Thomas care o aştepta pentru că ştia că avea să vină şi nu dorea să rateze ocazia. Însă atunci când îi află planul, Leonora nu vrea să-l ajute şi îl determină pe Thomas să joace dur. El o ameninţă că dacă nu-l ajută să aducă banii din nou în cont, va avea grijă să-i facă viaţa grea, urmând să fie închisă pentru complicitate în cazul de delapidare.

La scurt timp, Leonora intră în posesia unui e-mail tip testament din partea lui Meredith prin care îi oferea detalii, dar şi accesul la contul unde ţinea banii furaţi. Leonora ia legătura cu Thomas şi doreşte să-i restituie banii, dar cu o condiţie. În seiful respectiv, Leonora găsise şi cartea intitulată „Catalogul oglinzilor vechi din colecţia Casei” care avea peste patruzeci de ani şi fotocopiile unor articole din ziare cu privire la moartea lui Sebastian Eubanks, o crimă rămasă nerezolvată. Fusese ucis cu treizeci de ani în urmă în Wing Cove şi era fiul lui Nathaniel Eubanks, omul care înfiinţase fondul de acordare a burselor în cadrul colegiului. Condiţia Leonorei este ca Thomas să o ajute să rezolve misterul care pluteşte în jurul morţii lui Meredith, a lui Bethany şi a lui Sebastian.

Oare ce legătură există între aceste crime? Leonora şi Thomas rezolvă misterul?  Cei doi fac faţă criminalului care le tot dă târcoale? Ce se întâmplă când atracţia dintre ei depăşeşte orice limită? Ar putea Thomas să creadă din nou în dragoste şi căsătorie? Dar Leonora ar putea accepta o relaţie cu un bărbat care refuză să aibă propria familie?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8/10

 

Casa oglinzilor-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Mi-a placut foarte mult aceasta carte atat personajele principale cat si Deke si Cassie .Mi-a placut cum a evoluat Deke apoi mi-a placut enorm bunica Leonorei Gloria inclusiv Herb .Am citit cu sufletul la gura actiunea cartii rasturnarile de situatie si faptul ca nu afli adevarul despre criminal decat aproape la sfarsitul cartii.Dupa mine cartea merita 9,5.

 2. Claudia Mioara :

  Am citit si eu cartea si mi-a placut. Frumoasa recenzie!

 3. Angela daca ti-a placut cartea „foarte mult” de ce a primit numai 9,5? :-??

 4. ElenaCristina :

  La „Jessie” nu am comentat pentru că am citit-o mai demult şi i-am uitat acţiunea, dar cartea asta am recitit-o anul trecut aşa că am mai proaspăt în minte acţiunea.
  Mi-a plăcut datorită tentei de thriller din ea, datorită poveştii secundare – cea dintre Deke şi Cassie. Toată cartea am căutat criminalul şi i-am luat pe toţi la rând – adevărul e că nici nu sunt multe personaje în carte, dar nu m-am gândit serios la acea persoană.
  Nu m-a deranjat faptul că Thomas a trecut de la o soră la alta, din simplu motiv că el părăsit-o pe Meredith şi nu ea pe el. Dacă te-a deranjat trecerea asta de la o soră la alta, sunt curioasă ce părere o să ai despre cartea „Dragoste şi fum” de Jennifer Blake.
  Nota mea este 9.

  • Eu am bănuit la început pentru că se potrivea cu vârsta, dar m-am răzgândit şi am bănuit pe alţii. :zid:

   Dacă te-a deranjat trecerea asta de la o soră la alta, sunt curioasă ce părere o să ai despre cartea “Dragoste şi fum” de Jennifer Blake.

   La cum ai zis-o… cel mai probabil aş lua foc. Eh, nu-i capăt de lume că s-a întâmplat acest lucru în această carte, mai ales că nu exista dragoste între ei, dar mi s-a părut că săraca eroină e umbrită de Meredith.

 5. Si mie mi-a placut cartea. Desi Meredith mi-a fost foarte antipatica, Thomas in schimb nu. N-am sa-l trag la raspundere doar pentru ca s-a distrat odata cu Meredith ca apoi sa se indragosteasca de sora cea buna, Leonora. Mie mi-a placut mult cartea, iar partea de thriller mi-a pus sangele in miscare. Niciodata n-as fi ghicit identitatea criminalului! 😉

  • Maria – eu am ajuns şi la performanţa să cred că poate sunt doi criminali, gen tată (în trecut) şi fiică (în prezent) :chic: . Cum spuneam, îmi doream o asasină.

  • @Maria B: Pe Thomas nu l-am condamnat nici eu .Nu mi-ar fi placut daca le-ar fi cunoscut pe amandoua in acelesi timp si ar fi trecut de la una la alta defapt cum a facut Kyle fostul logodnic.

  • Acela măcar a fost un mare… pămpălău. Avea în mână sora cea mai bună şi el s-a lăsat sedus de cealaltă :bah:

 6. CASA OGLINZILOR – de Amanda Quick

  Intrebarea Stefaniei m-a facut sa recitesc cartea si pot spune din nou ca mi-a placut foarte mult Actiunea cartii se desfasoara pe mai multe planuri cu mai multe personaje .Sa le luam pe rand Leonora este crescuta de bunici de la varsta de trei ani de cand ramane orfana deci este tipul de fata cu mult bun simt, educata cu o cariera buna Thomas era un barbat care trecuse printr-o casatorie esuata nu la fel de educat ,dar in nici un caz aventurier cum gresit scrie pe coperta asta apropo de luat informatii despre carti pe pe coperta ,un tip care se ocupa de cumpararea renovarea si apoi vinderea caselor Meredith sora vitrega a Leonorei o persoana care zic eu s-a nascut direct cu o nemultumire fata de viata care a dus-o din gresala in gresala pana la final. Gloria bunica Leonorei un tip de bunica cum am vrea fiecare dintre noi sa aiba fac o paranteza m-am tot intrebat cand si daca vom ajunge si noi sa avem astfel de case de batrani unde sa aiba cum si cu ce sa-si traiasca ultimii ani .Deke Walker fratele lui Thomas un tip educat dar care in momentul inceperii actiunii carti era in anul sabatic era vaduv si nu se impacase niciodata cu verdictul de sinucidere al sotiei sale Bethanay. Cassie instructoarea de yoga a lui Deke .Wrench cainele lui Thomas .Actiunea cartii se petrece in Wing Cove unde era colegiul Eubanks intr-o cladire misterioasa numita Casa Oglinzilor.La personaje o mai adaugam pe Roberta Brinks care era director executiv al Casei Oglinzilor Kyle Delling fostul logodnic al Leonorei un tip care punea un accent mai mare pe cariera decat pe altceva.Actiunea cartii incepe cu aparentul accident de circulatie in care isi pierde viata Meredith caz care-i intareste parerea lui Deke ca este ceva necurat care are legatura cu moartea sotiei lui.Thomas si Leonora se intalnesc la ultimul apartament inchiriat de Meredith cand Leonora incerca sa-i adune lucrurile ramase iar Thomas supraveghea locul sa-i aduca la cunostinta ca Meredith furase din contul burselor acordate de colegiul Eubanks un milion si jumatate de dolari si o suspecta pe Leonora de complicitate .Dupa ce Leonora primeste un email de la Meredith in care ii spune cea facut si cum sa ia banii Leonora ia legatura cu Thomas si ii propune un targ in care sa-si uneasca fortele si sa afle adevarul .Deoarece totul ii trimitea in urma cu treizeci de ani cand murise Sebastian Eubanks iau hotararea sa cerceteze acesta caz. Cum se sfarseste totul ? cititi cartea .Raman la parerea ca este o carte de nota 9,5.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.