Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ciorba de pui a la grec

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

CIORBĂ DE PUI A LA GREC

 

 

Ingrediente:

3 cepe

4 morcovi

1 păstârnac

1 ardei gras

puţină ţelină

1 piept de pui sau 5 ciocănele de pui

100 grame orez

500 grame smântână

4 gălbenuşuri

1 lămâie

3 foi de dafin

sare

piper

ulei

 

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert în apă curată până face spumă deasupra.

Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt legumele (exceptând ţelina şi păstrânacul pe care le-am tocat mari şi le-am scos din ciorbă când a fost gata). Într-o oală se pune uleiul, ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi se călesc. Se adaugă morcovul şi se lasă la călit câteva minute. Urmează ţelina, păstrânacul, foile de dafin, puţină sare, piper şi apă cât să le acopere. După ce au fiert cincisprezece minute, se adaugă pieptul de pui şi se lasă la fiert un alt sfert de oră. Apoi se adaugă orezul spălat şi lăsat în prealabil la înmuiat. Se completează cu apă şi lasă totul pe foc până când orezul este fiert, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Între timp pregătim sosul din smântână, gălbenuşuri şi zeama de lămâie. După ce supa s-a răcit, se adaugă două – trei polonice (treptat) în compoziţia cu smântână. Ulterior, compoziţia rezultată se adaugă în supă, se pune din nou totul la fiert şi se amestecă în permanenţă până când ajunge la stadiul de fierbere.

Se serveşte cu lămâie.

 

Poftă bună!

 

IMG_5893

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.