Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Comori tainuite de Nora Roberts

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

COMORI TĂINUITE /MISTERUL TABLOULUI / BOGĂŢII ASCUNSE

de Nora Roberts

 

Titlul în engleză: Hidden Riches

Număr pagini:

An apariţie: 1994

Editura Lira/Litera, Editura Miron, Editura Lider

Traducere:

Listă cărţi Nora Roberts – clic

 

Comori tăinuite” prezintă o frumoasă poveste de dragoste ce se înfiripă între Isadora Conroy (Dora, Izzy – proprietăreasa unei case şi a unui magazin de antichităţi) şi Jed Skimmerhorn (fost poliţist şi căpitan, actualul chiriaş al unui apartament din casa Isadorei). Jed şi-a părăsit job-ul şi pasiunea lui în acelaşi timp, datorită faptului că el l-a omorât pe Donny Speck, iar datorită faptei lui, sora lui, Elaine a fost ucisă într-o explozie la maşina în care se afla. Tot ce îşi dorea acum era să plece din casa lui şi a surorii sale şi să îşi vadă de viaţă în altă parte şi să tragă de fiare.

Înainte de sărbătorile de iarnă, Dora şi sora sa Ophelia, au cumpărat la licitaţie câteva  piese de valoare (nu ştiau că sunt valoroase) de la Tom Ashworth. După ce şi-a achiziţionat acele piese pentru magazinul ei, Dora a revenit acasă şi şi-a cunoscut noul chiriaş adus de către tatăl ei, Quentin Conroy. Avea să dea de un individ orgolios, morocănos, deloc sociabil, arătos – sexy şi musculos.

Mulţumirea legată de piesele luate la licitaţie, nu avea să dureze prea mult, chiar dacă aproape le-a vândut pe toate. Figurinele de porţelan şi un tablou important trebuiau să ajungă în mâinile lui Edmund Finley, dar pentru că în momentul livrării au  fost încurcate cutiile, fabuloasele lui piese au ajuns prin mâinile câtorva cumpărători şi magazine de antichităţi. Pentru a le recupera este capabil de absolut orice, aşa că dacă Di Carlo (cel pe care l-a însărcinat să recupereze piesele) nu acceptă să îi stea nimeni în cale, iar oricine îi apare în faţă sfârşeşte prin a-i lua viaţa.

 

 

Primele replici, mai “omeneşti” şi fără replici dure între Dora şi Jed, au loc când Dora îl dă afară pe Andrew (contabilul ei) pentru că încerca să o facă a lui. Acum Jed îşi dă seama că gazda lui nu e deloc o femeie banală. După ce a scăpat de Andrew şi l-a văzut pe hol pe Jed, îl invită la un coniac. După ce Jed şi-a savurat băutura şi a vrut să plece, Dora i-a făcut semn să se uite către vâscul sub care stătea şi cum tradiţia este să te săruţi sub vâsc ca să ai noroc, ea a spus că nu vrea să aibă parte de ghinion, aşa că l-a sărutat.

 

Di Carlo nu o scapă din vizor nici pe Dora şi mai ales pentru că la ea se afla tabloul şi câteva piese de porţelan. În cazul ei, nu i-au mers planurile cum îşi dorea, iar asta s-a datorat lui Jed care a continuat să o apere. A fost nevoit să revină în magazinul şi în casa ei de câteva ori. La un moment dat, Jed a descoperit câteva mişcări subtile ale unor obiecte din camera lui, iar asta l-a înfuriat teribil (îi amintea de o scenă din trecut legată de Donny Speck) şi şi-a vărsat nervii pe Dora strângând-o de gât. Dora s-a supărat teribil de tare pe el, iar Jed spera să îl ierte dacă îi cumpără un buchet de margarete uşor ofilite 😛 , iar pentru că nu a reuşit nici cu flori, i-a cumpărat un nou halat.

La un moment dat, Di Carlo a revenit ca să o violeze şi să o  omoare pe Dora, dar iar a apărut Jed , chiriaşul ei salvator 😛 . Din încăierare, Di Carlo a reuşit să fugă, să ia un avion până la New York ca să se vadă cu Finley, loc unde avea să îşi găsească finalul în câteva ore (l-a împuşcat şi l-a lăsat să moară în timp ce rămânea fără sânge) şi să fie înlocuit de Abel Winesap – chiar înainte de Anul Nou.

 

 

Pentru Dora şi Jed, Anul Nou  i-a întâmpinat cu o petrecere la teatrul unde lucrau părinţii Dorei, iar apoi cu o noapte plină de dragoste în aceeaşi cameră, acelaşi pat. Asta doar în prima zi pentru că apoi Dora avea să primească rolul de „poliţistă” . Chiar dacă dragostea plutea în aer pentru cei doi, ştiau că trebuie să soluţioneze problema cu Di Carlo, aşa că în urma cercetărilor îşi dau seama pentru ce au omorât oameni şi au spart magazine de antichităţi, dar mai ales cine se afla în spatele acestor crime – Finley. Cei doi, cât şi Brent (coleg şi bun prieten de-al lui Jed) au decis ca Dora şi Jed să meargă la New York, iar Dora să se întâlnească apoi cu Finley şi să vorbească despre Di Carlo. Înainte de a-şi programa o întâlnire cu Finley, Dora este contactată telefonic de Abel Winesap – cu un nume fals – prin care se dădea mare iubitor şi colecţionar de picturi abstracte şi că era interesat de tabloul ei. Dora profită de ocazie şi îi face o programare pentru săptămână următoare, într-o zi de joi.

La New York, nu doar că îl pune pe Jed pe jar, că îl face gelos, că se întâlneşte cu Finley în biroul său, ci acesta o invită la cină la el acasă – un loc care o înspăimântează pentru că avea impresia că Finley o urmărea oriunde şi avea un comportament cam ciudat.

Dora avea să fie surprinsă plăcut şi ne-plăcut în acelaşi timp de o veste primită de la soţia lui Brent, asistentă într-un spital din oraş. Avea să afle că Jed a decis să revină la postul său din poliţie, iar pe ea nu a anunţat-o, fapt care o face să creadă că relaţia lor nu însemna nimic pentru el. După o lungă plimbarea, Dora decide să dea nas în nas cu Jed, aşa că atunci când revine acasă ( ora 02:00),              Jed era furios pe ea pentru că nu l-a anunţat ce face şi dacă e ok şi pentru că a petrecut atât de mult timp afară, singură, ştiind că este ţinta lui Finley. Nici Dora nu s-a lăsat mai prejos şi i-a spus chiar că de joi – după ce se vede cu Abel Winesap – o să plece câteva săptămâni în vacanţă, iar el trebuie să se mute din casa ei în acel timp. Dora i-a mărturisit deja că îl iubeşte, înainte să plece la N.Y. şi îşi dorea ca sentimentele să îi fie împărtăşite, dar în sfuletul ei ştia că Jed nu este îndrăgostit de ea.

 

În ziua întâlnirii cu Abel Winesap, lucrurile decurg conform planurilor lui Jed şi Brent şi reuşesc să pună mâna pe Abel fără ca cineva să fie rănit. În timp ce îl anchetau la secţia de poliţie, Dora se îndrepta către camera ei pentru că dorea să se odihnească înainte să plece spre destinaţia aleasă, dar în cameră avea să dea peste Finley.  El îşi dorea cu orice preţ să pună mâna pe pictura respectivă, iar pentru că dorea să afle de la Dora unde a dus-o poliţia, a împuşcat-o de vreo două ori şi vroia să o lase se moară când avea să rămână fără sânge în vene, dar Jed şi Brent tocmai urcau scările când au auzit-o pe Dora ţipând de durere. Când au dat năvală în cameră, amândoi au tras în pieptul lui Finley şi l-au omorât într-o clipă.

Cât timp Dora a stat în spital, inconştientă, Jed a fost alături de ea tot timpul şi a ţinut-o de mână. După ce Dora şi-a mai revenit, l-a rugat pe Jed să facă ceva şi să o ducă acasă. Cum Jed era salvatorul şi sclavul ei fidel 😛 , a aranjat să o ducă acasă şi să fie urmărit în permanenţă de o asistentă şi de soţia lui Brent – cea care îi spune Dorei cât de grijuliu a fost Jed, iar când pe Jed  îl surprinde că îşi împacheta lucrurile, îi deschide ochii şi îi arată de ce anume are nevoie Dora ca să îl accepte lângă ea.

Când Dora se simte mai bine, după câteva cadouri trimise, Jed decide să o scoată la o scurtă plimbare şi o duce pentru a doua oară în casa pe care el a părăsit-o  pentru a sta în chirie. Aici avea să îi mărturisească sentimentele lui, cum şi-a imaginat-o el pe Dora în casa respectivă, o cere în căsătorie şi stabilesc că vor trei copii, iar Jed îi aminteşte că are un pat vechi într-una din camere.

 

Este o poveste impresionantă şi merită să citiţi cartea şi să savuraţi fiecare scenă cu cei doi îndrăgostiţi.

 

Comori tainuite-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Mi-a plăcut cartea. Am citit-o în doar 2 zile. :mrgreen:

 2. Aduc la suprafata o alta recenzie veche. Ieri am scris despre ea cartea saptamanii. I-am dat un 9.8 :mrgreen:
  Link: http://unghiutelemele.blogspot.ro/2014/04/cartea-saptamanii-comori-tainuite-de.html 🙂

 3. Cartea „Comori tainuite” de Nora Roberts a aparut prima data la ed.Miron in mai 1995 si se numea „Bogatii ascunse”, deci ed. LIBRIS a publicat o reeditare, chiar daca traducerea a fost efectuata de altcineva.

 4. Cred ca este singura carte pe care o am in 4 exemplare…..
  1 x Misterul tabloului
  1 x Bogatii ascunse
  2 x Comori tainuite
  Sa ma apuc de o recenzie zic…..ar cam fi cazul!
  :laugh50:

 5. Comori tainuite – Nora Roberts

  Mi-a placut cartea,a avut si actiune,si un pic de umor,si dragoste, si personaje frumos conturate.

  Dora provine dintr-o familie unita de artisti si detine un magazin de antichitati.Jed vine dintr-o familie cu bani si e fost politist.
  Ea este sociabila,vesela,stralucitoare,ii place sa fie in centrul atentiei si sa fie inconjurata de oameni.El este morocanos,antisocial,nervos tot timpul,dar arata bine.
  Drumurile li se intalnesc atunci cand Jed se muta cu chirie chiar in casa Dorei si incep o relatie tumultoasa,dar frumoasa.
  Fara sa stie,Dora cumpara de la o licitatie niste obiecte care erau destinate sa ajunga la Finley,un om cu sange rece,care face contrabanda cu antichitati ff scumpe.Acesta il angajeaza pe DiCarlo sa recupereze obiectele,prin orice mijloace.Si-a recuperat toate obiectele,lasand oameni morti in urma si a mai ramas o singura pictura,care era la Dora.Astfel,magazinul Dorei este jefuit si ea este aproape violata(noroc de Jed care o salveaza).
  In tot acest timp,ea se indragosteste de Jed,dar lui ii este frica si sa isi arate sentimentele si sa le accepte pe ale ei,deoarece a trait intr-o familie dezechilibrata si nu are incredere in el sau in altii.

  O replica de-a Dorei mi-a placut mult,cand i-a zis ca il iubeste si el s-a speriat:
  „Iubirea este un dar şi poate fi refuzat. Refuzul nu distruge darul, ci doar îl pune deoparte. Eşti liber să faci asta. Nu aştept alt dar în schimb. Asta nu pentru că nu l-aş vrea, ci pentru că nu mă aştept să-l primesc.”

  Vazand ca nu ii aduce pictura,care ascundea defapt un valoros tablou de Monet,Finley il lichideaza pe DiCarlo si hotaraste sa ia problema in mainile sale.Dora si Jed ajung din ce in ce mai aproape de adevar si Dora chiar se intalneste cu Finley,incercand sa afle cat mai multe.Jed accepta inapoi postul de capitan,dar nu ii spune si Dorei si ea hotaraste sa se desparta de el,pentru ca nu mai poate continua asa.In timp ce se intalneste cu Abel,colaboratorul lui Finley,Dora reuseste sa il faca sa marturiseasca unele lucruri,asa ca politia ceva de la ce poate porni impotriva lui Finley.In toata agitatia insa,Finley patrunde in casa Dorei si o impusca. Jed o salveaza in ultima clipa si sta alaturi de ea la spital pana isi revine,apoi pleaca.Impinsi de la spate,isi dau seama ce simt unul pentru altul si cartea se incheie cu o cerere in casatorie,foarte originala.

  Cu toate ca mi-a placut cartea,nu stiu de ce,dar am tras putin de mine sa o termin.Nu a mers la fel de repede si de lin ca celelalte.Am gasit si cateva neconcordante…la un moment dat,Jed zicea ca a mai lovit femei,ca dupa cateva pagini sa spuna ca nu a lovit niciodata o femeie;prima oara cand au facut dragoste,ea era imbracata inainte cu un costum cu pantaloni,dar el i-a dat jos rochia ;)))Nota este 9,tocmai pentru aceste mici inconveniente.

  • @Catalina: Am citit cartea si tot ce imi amintesc,acum,este o faza in care,tipa trage un sut in fund,unui pretendent. :chic: Pe la inceputul cartii.In rest… :zece: :ap:

  • @Catalina: :ap: :zece:

  • @Catalina:
   :zece_din_zece:

  • Kismet,nu stiu cum de nu am scris de scena aia.A fost printre preferatele mele:))
   Dora bea un pahar cu contabilul ei si acesta intrece masura,incercand sa „o faca a lui” pe Dora,asa ca iese in suturi din apartamentul ei(la propriu) :))Si tocmai atunci da nas in nas cu Jed,care e amuzat la culme.
   Si o alta faza care mi-a placut,e la o petrecere,unde mama contabilului ii ia apararea puisorului,asa ca o face pe Dora in toate felurile,inclusiv prostituata…..si se trezeste cu o farfurie de peste in cap :))

  • @lothlorien, @Anais, @Kismet va multumesc de aprecieri. 🙂

  • @Catalina: :ap: Cand am vazut titlul recenziei, stiam ca am citit cartea dar nu imi aminteam nimic din actiune. A trebuit sa citesc ce ai scris tu ca sa imi amintesc. Sunt unele carti care iti raman in minte, pe altele le uiti imediat dupa ce le-ai citit.

  • Exact sentimentul asta il am si eu,Eva.Sunt carti pe care le-am citit ff recent si nu mai stiu nimic din ele.

  • Nu am citit cartea, dar poate ar trebui. Felicitari pentru recenzie.

  • Multumesc, Cindy! Eu zic ca merita.

  • @Catalina: :ap: :yeah:
   o fi cartea cu cele mai multe variante aparute la noi? :zid:
   nu am timp, dar de mult m-am gandit sa le compar, sa vad diferentele. :chic:

  • Poate nu le considera „femei” 😀

   :ap: pentru recenzie.

  • Exact aia e,@Dovis! :)) Eu nu as avea rabdare sa le compar.
   @Fara Miere,la asta nu m-am gandit :))

  • @Catalina: mie mi-a placut „Comori tainuite”, as zice ca cel mai mult dintre cartile citite ale Norei Roberts iar inadvertente nu am observat, se pare ca eram prea prinsa de actiunea cartii superb condusa. Felicitari pentru prezentare.

  • Multumesc, @Charm! :imbratisare:

  • @Catalina: numar pe degete cate carti a autoare am citit. Frumoasa replica si mult adevar.

  • Multumesc, @Di!

 6. Placuta carte, merita citita,personaje bine conturate :heart5:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.