Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cremes rapid

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Cremeş rapid

 

Ingrediente:

2 foi de aluat foietaj cumpărate

1 litru lapte

4 ouă

10 linguri zahăr

3 linguri cu vârf de făină

3 linguri cu amidon

unt cât o nucă

250 grame smântână pentru frişcă

zahăr pudră

vanilie

 

Mod de preparare:
Foile se coc la foc potrivit cam 30 min.
Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr, se adaugă amidonul, făina. Apoi se adaugă încet laptele. Se pun pe foc, amestecând până se îngroaşă. Se iau de pe foc şi când s-au mai răcit se amestecă încet albuşurile mixate şi untul. Crema călduţă se întinde pe o foaie. Când s-a răcit crema se pune deasupra frişca bătută ( se poate face şi cu frişcă Dr. Oetker sau la tub, sau fără frişcă). A doua foaie se fărâmiţează şi se pune deasupra. Se pudrează cu zahăr pudră şi vanilie şi se dă la rece 2 ore.

 

Reţetă scrisă de Ionescu Gabriela.

Cremes

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


  1. La noi la Bucuresti i se spune Cremsnit.

  2. Bianca Roxana Anitei :

    Tot de cremsnit stiu si eu;)

  3. Si eu tot cremsnit ii zic!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.