Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cum sa alegi sotul potrivit? – de Victoria Alexander

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

CUM SĂ ALEGI SOŢUL POTRIVIT?

de Victoria Alexander

 

Titlul în engleză: The husband list

Număr pagini: ~366

An apariţie: 2000

Seria Effington FamilyDragoste de probăCum să alegi soţul potrivit?Lecţia de dragosteMireasă pentru un prinţÎnălţimea, sa soţia meaÎndrăgostită de soţul potrivitMărturisirea, The Pursuit of Marriage, A Visit from Sir Nicholas, When We Meet Again, Let It Be Love

Editura Alma/Litera

Traducere:

Listă cărţi Victoria Alexander – clic

 

M-am străduit. Chiar m-am străduit să îndrăgesc această carte şi să ştiţi că nu este vina ei. Să nu înţelegeţi că este o carte slabă, dar nu ştiu ce a fost cu mine pentru că în ultima vreme am tot tras de cărţi şi nu ştiu nici eu de ce. Când citesc o carte voluminoasă, vreau să fie mică. Atunci când citesc o carte subţire, aş vrea să fie mai mare şi autorul să aprofundeze mai mult povestea. Nu, nici eu nu mă pot înţelege. Dacă o citesc în engleză, aş vrea să fie în română. Şi invers, evident. Luna mai nu mi-a fost favorabilă la capitolul cărţi.

Ce mi-a displăcut de această dată, a fost în primul rând faptul că scrisul părea înghesuit. Aş fi vrut să fie mai aerisit şi cu mai multe liniuţe de dialog. Uneori am avut impresia că trage de timp sau că scrie de umplutură. Este cunoscut faptul că autorilor li se spune câte pagini să aibă cartea, dar este mai importantă calitatea.

Personajele şi povestea lor pare destul de atractivă, dar zici că citeam ca roboţelul şi din când în când mă trezeam din visare. Aveau o sensibilitatea pe care o emanau, o dragoste interioară, dar eu tot cu capul în nori eram. Gillian cu cât petrecea mai mult timp alături de Richard, descoperea partea frumoasă a lui şi faptul că putea să devină soţia lui, o soţie potrivită pentru el şi chiar să aibă copii împreună şi să formeze o familie în care să-şi găsească locul iubirea, fericirea, armonia. Se întreba uneori dacă îl iubeşte, dacă el o iubeşte, dar mai ales dacă poate să iubească un bărbat care nu o iubeşte. Are tot felul de îndoieli şi spre marele ei ghinion, la un moment dat ajunge să fie prinsă între două iubiri: Richard şi Etienne. Pe care îl alege… o să aflaţi singuri.

Pe lângă acea sensibilitate a lor, undeva spre final am întâlnit câteva scene care m-au determinat să cresc puţin nota cărţii. Cred că atunci am revenit cu picioarele pe pământ 🙂 . Este vorba despre scena în care Etienne o sărută pe Gillian, reprezentând un fel de test pentru ea. Apoi descoperă ea un secret al lui Richard (frumoasă scena), ulterior merge să-l vadă şi să-l seducă, iar la final îi dă răspunsul „nu”. În prima fază el nu-şi dă seama la ce întrebare i-a răspuns „nu”, iar când îşi dă seama i se schimbă starea de spirit. Era o declaraţie ieşită din tipare 😀 . Dacă artistul Etienne i-a dat un test lui Gillian, acum era rândul lui să o testeze şi vine şi el cu un răspuns. Bineînţeles că tot un „nu”, dar nu pot să vă spun ce reprezintă acesta. Mi s-a părut amuzant cum reacţiona el la ceea ce-i spunea Gillian. Era şocat :chic: .  Trebuie să citiţi cartea şi sper să fie pe placul vostru mult mai mult decât a fost pentru mine.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Acţiunea se petrece în primăvara anului 1818, când Lady Gillian Marley este nevoită să-şi găsească un soţ. Timpul este destul de scurt şi nu pare extraordinar de încântată că trebuie să se căsătorească. Era văduvă de mai mult timp şi îi era bine aşa. Dar pentru a intra în posesia unei moşteniri, Gillian este forţată să se căsătorească. Chiar dacă este presată de timp, ea trebuie să fie precaută, aşa că îşi alcătuieşte o listă cu numele bărbaţilor singuri şi potriviţi în rolul de soţ. Richard Shelton, conte de Shelbrooke, aflat în fruntea listei de soţi, pare să fie cel mai potrivit pentru Gillian. Cel puţin aparent pentru că în timp ce ea vrea o căsătorie de formă, el vrea să-şi exercite toate drepturile în calitate de soţ. Oare îi convine lui Gillian acest lucru?

Timpul o să răspundă tuturor întrebărilor şi chiar mai mult decât atât, o să scoată la suprafaţă secretele lui Richard. Oare ce secrete ascunde acesta? Ce impact au asupra lui Gillian? O să i se mai pară un soţ potrivit? Dar în ce direcţie se dezvoltă relaţia lor?

Gillian îl întâlneşte pe artistul Etienne – Louis Toussaint ale cărui picturi sunt ieşite din comun şi remarcate de către cei care le văd. Curând devine confuză şi  nu ştie alături de cine să-şi petreacă viaţa. Ambii bărbaţi sunt la fel de misterioşi. Richard are secrete, iar Etienne nu îşi arată faţa cu uşurinţă. Pe cine o să aleagă Gillian? O să se căsătorească înainte de ziua ei?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,5/10

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=WVP3fUzQHcg

 

Cum alegi sotul potrivit-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. ElenaCristina :

  Mie mi-a plăcut cartea, m-a binedispus.
  Gillian este văduvă de 8 ani şi suspină după soţul mort prematur, Richard este un crai convertit la moartea tatălui – pentru că acesta lăsase numeroase datorii şi avea şi 4 surori de întreţinut.
  Pentru a moşteni o mare avere Gillian trebuie să fie căsătorită, dar ea doreşte o căsătorie de convenienţă nu una adevărată.
  Îşi roagă cei mai buni prieteni să-i facă o listă cu bărbaţii care ar putea fi de acord cu o asemenea căsătorie şi în acea listă se strecoară şi numele lui Richard Shelton, un conte sărăcit care se întreţine pe sine şi familia sa datorită unui lucru nedemn de un gentlemen.
  Richard nu este de acord cu o căsătorie de convenienţă, îşi doreşte una reală şi rămâne la latitudinea lui Gillian, dacă să fie de acord sau nu. Dar… el ajunge la concluzia că doreşte şi femeia nu numai banii şi pune la cale un plan care l-ar putea face să piardă tot ceea ce contează cu adevărat: pe Gillian.
  Mi-a plăcut ideea cărţii, mi-a plăcut prietenia dintre Gillian, Robin şi Kit; mi-a plăcut mica răzbunare pusă la cale de Gillian. Cartea m-a prins într-o pasă bună şi din partea mea are nota 9.
  Acum îmi doresc să se traducă celelalte cărţi din serie.

 2. O carte draguta mi-a placut subiectul abordat de autoare.
  Lady Gillian o tanara vaduva care inca mai este cu gandul la sotul mort prematur si Richard Shelton contele Shelbrooke un barbat care isi schimba modul de viata dupa moartea tatalui sau care lasa in urma lui numai datori si patru surorii.
  Lady Gillian trebuie sa primesca o mostenire destul de consistenta dar exista o conditie , trebuie sa fie casatorita pana implineste varsta de 30 de ani , deci mai are la dispozitie doua luni.Acest lucru o determina pe Gillian sa isi faca o lista si cine poate fi in fruntea listei decat contele de Shelbrooke care este un barbat chipes dar foarte retras , un barbat aproape pocait dupa o viata de crai.Problema este ca Lady Gillian isi doreste doar o casatorie de convenienta care ii poate da independenta financiara dar destul de greu de acceptat de Richard care isi doreste o casatorie adevarata.In ecuattie apare si misteriosul pictor Toussaint care tulbura putin apele , oare ce rol joaca acest personaj in viata lui Gillian , reuseste Richard sa o faca pe Gillian sa il iubeasca si sa aiba casatoria pe care si-o doreste , dar oare Richiard nu mai are si un secret ascuns .
  Cartea merita nota 9

 3. gabriela ionescu :

  Mi-a placut cartea. Nu este nemaipomenita, dar merge. M-a sacait putin felul in care vorbeau, mai ales Gillian: dadea un raspuns cu glas tare si altceva gandea, in sinea ei. Scrisul aparea cu litere cursive si era putin obositor pentru mine.
  Mi-a placut ideea cartii ,lista de soti convenabili si casatoria aranjata . Mi-a mai placut felul in care s-a transformat mai ales intr-o casatorie din dragoste.
  Mi s-au parut dragute si surorile lui bagacioase.
  Si mie mi se pare cam lunga seria si daca nu apar mai repede una dupa alta,pe mine ma pierd pe drum.Nota :9

 4. Cum sa ne alegem soțul potrivit? e o intrebare de mare interes pentru celibatare.

  EA IL CERE PE EL IN CASATORIE :

  Surprinzator, lady Gillian( o tanara vaduva) primeste de la ”fratii ei”, cei mai buni prieteni din copilarie, o lista din care sa-si aleaga un sot. Miza e uriasa: 8 vapoare, 600.000 lire si pamant in Amrica, toate vor fi ale ei si ale sotului numai cu numele, daca se marita pana la 30 de ani. Si mai sunt numai 2 luni !
  In fruntea listei se afla cotele de Shelbrooke, de 40 de ani, celibatar, un barbat interesant dar caruia ii fluiera vantul prin buzunare. Tatal lui, un afemeiat notoriu, a risipit toata averea si le-a ramas un conac cu acoperisul daramat. El are si 4 surori, pe care trebuie sa le marite si sa le dea o zestre.
  Totusi, Richard, desi e cerut in casatorie, refuza sa dea un raspuns. El isi doreste o sotie adevarata. Il inteleg, pentru ca are sufletul unui artist, e de fapt un mare pictor, care doreste sa-si pastreze anonimatul.
  Au loc foarte multe intamplari amuzante, cei doi prieteni se ”sacrifica” si o cer ei in casatorie. De fapt, lista lor fusese o gluma, n-au crezut-o ca va merge pana la capat.

  DIN DRAGOSTE SAU DIN INTERES?

  Gillian trebuie sa aleaga intre Richard si pictorul francez Etienne-Louis Toussaint, pa care-l cunoaste la un bal mascat.
  Richard pare in avantaj, dar ea il lasa si pe Etienne( care poarta mereu o masca) sa-i faca portretul. Mi-a placut cum a descris autoarea noaptea ei de pasiune cu Richard. Il duce si la teribila ei bunica Effington, la tara, o ajuta si pe sora lui mai mare Emma, tot pictorita, sa vina la Londra, poate se va marita si ea.
  Exista pe mosie si un templu, iar Richard joaca un jos: ii arunca ei palaria tocmai in varful unui copac. Toussaint va picta acest tablou si ea isi da seama ca e acelasi barbat. Decide sa-i joace o festa si il seduce pe Etienne.
  Richard se supara, dar pana la urma se impaca. Ii place foarte mult ca ea e o femeie pasionala, dornica sa invete sa-l satisfaca, prin ” munca grea si exercitiu sustinut”, pe orizontala. 😆
  Emma se va marita si ea cu unul din cei doi prieteni din copilarie ai lui Gillian. Au fost patru copii, care erau mereu impreuna, o fata si trei baieti. ea il alesese pe Charles, cu care s-a maritat din dragoste, dar el a murit pe front, in razboiul din Spania.
  N-a mai avut alt iubit, in afara de Charles si acum Richard.
  Gillian vroia mostenirea pentru a crea o fundatie, care sa le ajute pe femeile artiste, cum era Emma.
  In epilog, apare la bal Lady Forester, o asa-zisa binefacatoare a pictorilor tineri, care de fapt isi cerea plata in natura, ii ajuta cu bani ca sa se culce cu ei, ii exploata la maxim. Ea e geloasa pe norocul care a dat peste Gillian, sa se marite cu un pictor faimos.
  Cum sa faca si ea sa obtina asa ceva? Richard ii da rețeta sotiei lui: decizi exact ce-ti doresti si pe urma faci o lista. Ea il inreaba mirata: o lista? si el raspunde: o lista de soti!
  El era mereu foarte mandru ca s-a aflat in fruntea listei, el era nr. 1.
  :bere_bere:
  Nota mea e 8,5 din 10.

 5. Claudia Mioara :

  Cum sa alegi sotul potrivit este o carte draguta. Gillian, fata de duce este vaduva de prea multi ani. A ajutat-o sa treaca peste aceasta durere doar arta. Asa ca organizeaza mereu serate intre artisti si cei care ar cumpara, cei cu bani. Alaturi are si doi barbati, prieteni din copilarie. Acestora le cere sa-i faca o lista cu barbatii potriviti, pentru a fi soti. Pentru a primi o mare mostenire trebuie sa fie casatorita la varsta de 30 ani, care va avea loc peste 2 luni. Contele Richard e in fruntea ei. Acesta ii aude cererea in casatorie, dar nu e acord cu o casatorie de fatada. Asa ca-i propune s-o seduca, pentru a avea o casatori normala. Dar de fiecare data cand se apropie de ea, devine tematoare. Dar. In viata contelui exista niste secrete. Cumva reuseste sa faca rost de bani, pentru a plati datoriile tatalui. In trecut era un tanar fara griji, acum e un barbat care lupta cu greutatile unui titlu fara bani.
  In viata ei intra si un pictor care-i ptopune s-o picteze. Chiar daca nu-l vede, fiind mereu in penumbra, Gillian poate vorbi foarte usor cu el si este atrasa si fizic. Cum poti iubi doi barbati in acelasi timp? Prin ce sunt legati acestia? Doar prin Gillian? Cu cine hotaraste sa se casatoreasca ea: contele saracit sau pictorul? O carte de nota 8,7!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.