Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

DREPT la replica

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Drept la replică pentru că am DREPTUL la replică.

 

După ce în data de 16 martie 2015 am afirmat că faimosul Alex D nu există şi că mizez pe faptul că în spatele acestui pseudonim se ascunde Bianca D, am primit un mesaj privat pe Facebook şi un e-mail de la această tânără. Îmi cerea să îi scriu în momentul în care văd mesajul ei. Am cumva faţă de sclavă? Cum că avea o întrebare cu privire la o afirmaţie ruptă dintr-un film SF. Ca să îi răspund, da, ceea ce ştiu eu, pare desprins dintr-o carte SF.

Noaptea trecută am primit un alt e-mail de la Bianca D., care a venit la intimidare şi să se dea rotundă unde nu era cazul. Mi-a interzis să îi postez e-mailurile pentru că sunt proprietatea ei. Mă rog, problema ei, dar ce ajunge în/pe proprietatea mea, încetează să mai fie al tău. Deci, dacă e-mailul tău a ajuns la mine, pot să fac ce vreau cu el. Şi nu, nu mă poţi acuza că ţi-am încălcat dorinţa. Era mai simplu să mă ignori şi la fel făceam şi eu cu tine. E dreptul meu să îţi răspund public la e-mail.

Nu am evitat să îţi răspund la primul e-mail şi dacă ai fi citit ceea ce am scris în ultimele două comentarii la articolul „Fluturi”, ai fi citit că nu am vrut să îţi răspund.

Mie mi se pare jenant nu să profit de spaţiul public virtual (plătit cu banii mei, deci lasă-mă cu nesimţirile de doi bani) ca să îmi exprim părerea, ci să mă joc cu oamenii, de-a mama şi de-a tata, de-a cuplul fericit. Tu faci mutre pe banii mei? Chiar nu am înţeles aluziile astea şi nici tupeul grosolan. Dacă la alte persoane ţi-a mers cu prostiile astea, îţi cer doar să nu încerci să faci acelaşi lucru şi cu mine.

Am văzut ulterior cum ai ajuns pe site. De pe mândrul Facebook. Dacă aş vrea, aş putea să verific cine a intrat pe articol în acel interval orar, dar ca să fiu sinceră, nici nu mă interesează. În fond, câte persoane te cunosc pe tine şi mă citesc pe mine?

Mi-ai spus că aş fi putut să te întreb pe tine de relaţia dintre tine şi autoare. Mi-ai fi răspuns? Pe bune, ne prefacem că suntem proaste? Logic că nu ai fi răspuns. Nici eu nu aş fi făcut-o în locul tău. Dar de ce aş fi avut nevoie să te întreb, atât timp cât e totul public pe internet?

M-ai întrebat cum s-ar simţi iubitul, părinţii şi apropiaţii tăi din cauza noroiului pe care l-am aruncat în două comentarii în tine. Nu ştiu. Oare cum se simt oamenii minţiţi? Foarte bine că te sfătuiesc să mă dai în judecată (prima ameninţare subtilă) şi chiar aştept citaţia. Îţi dai seama că o să fiu printre puţinele persoane care cu această ocazie o să îl vadă şi pe misteriosul Alex D? Oare de ce nu ai venit să spui la articol „Fluturi” că tu nu ai vreo treabă cu acuzaţiile aduse? Interesantă întrebare.

Acum să lămurim punctele tale:

 1. Ai spus că nu îţi place ca numele să îţi fie terfelit în scandaluri ieftine. Nici nu ţi-am menţionat până acum numele. Am spus Bianca D, iar rezultatele nu ar fi dus la tine, ci la Drăguşanu, de exemplu.
 2. Despre Naivul m-am lămurit zilele trecute, dar tu cum mă citeşti cuvânt cu cuvânt, bineînţeles că nu ai observat. Mi se pare foarte urât din partea ta că ai venit să îmi spui numele ei întreg. Eu i-am folosit doar iniţialele. Ştii ce mi-am amintit acum? Îmi aduc aminte că Fantomas spunea despre Naivul că este un hermafrodit ascuns după un blog şi o biată pagină de Facebook. Interesant şi acest Fantomas… bun urmărit, nu crezi? Interesant şi comentariul pe care l-a lăsat la acea vreme despre Naivul. Păcat că Naivul nu s-a dus să îl dea în judecată pe acest Fantomas, dar poate ne însoţeşte în sala de judecată.
 3. Ai uitat să mi-l pui pe Alex D la BBC. Dar am văzut că băiatul a pus pe Facebook un mesaj cu răutăţi. Mă abţin să îmi spun părerea despre Alex D ca bărbat, dar o să mi-o exprim cu lejeritate când o să ne vedem în instanţă.
 4. Indirect mi-ai spus că Jurnalul Evei a copiat după Alex D/Jurnal pentru ea. O să îţi las imaginile care te contrazic. Mi se pare interesant că JournalulEvei a fost făcut privat.

 

 

Oana acuzatie plagiat pe Journalul Evei Oana acuzatie plagiat pe Journalul Evei continuare 1

 

 1. Mi s-a părut că seamănă, dar nu am venit să spun că Ochi căprui este 100% Binder.
 2. Nu cred că îmi era mie adresat acest punct, în caz contrar consideră că te-am jignit. Eu am luat apărarea Irinei Binder când s-a spus că i se aseamănă ideile cu ale altora. Am şi spus că sunt constatări ale vieţii, constatări la care ajunge orice om într-un moment al vieţii şi că nu consider că aceste constatări trebuie să le legăm de un autor. Nu doar el trăieşte, nu doar el iubeşte, nu doar el gândeşte. Dar cine să citească? Eu, că ţie trebuie să îţi desenez. Te contrazic când spui că se numeşte plagiat când nu menţionezi sursa. Plagiat se numeşte când iei ideea altuia, cu sau fără acordul lui. Mă doare în cot de ceea ce ai învăţat tu la jurnalism. Atât cât iei un fragment şi îl pui pe altă pagină, că pui sau nu sursa, TU L-AI COPIAT. Corect? Nu aşa se numeşte? Sau cum numeşti acest procedeu? Împrumut? Multiplicat?
 3. Am spus că Irina Binder de acum arată ca Irina Binder din poza acelui domn? Nu cred, dar iarăşi ai dorit să sari peste comentariile mele. Am şi spus că ar putea să fie foarte bine mama sau sora ei. Aşa cum am spus că nu mă interesează cum arată, că nu o judec pentru înfăţişarea ei. Poate să aibă 120 kilograme, dar cum pot să râd eu de ea pe acest motiv, când peste cinci ani s-ar putea să arăt la fel? Am mai spus că autoarele romantice de succes au multe kilograme în plus, şi din nou nu mă interesează acest lucru. Nu îmi permit să râd de aspectul cuiva, mai ales de al unei femei.

 

Am înţeles. Sunt nesimţită pentru că nu te-am întrebat direct cine şi ce eşti. Dar mai sper că „ca om de presă” nu îţi dă dreptul să cauţi informaţii private despre oameni doar pentru că ai relaţii. Frumoasă acuzaţie, nu? Am înţeles că te foloseşti de funcţia ta „ca om de presă” sau freelancer să pui mâna pe informaţii private. URÂT! Asta este jenant şi se numeşte nesimţire.

Nu puteam să spun despre tehnoredactor sau editor, ceea ce am spus despre legătura dintre tine şi autoare, dar nu pot să îţi şi justific.

Draga mea Bianca D., eu nu fac trafic cu acest articol. Sunt mult prea multe bloguri care au scris despre „Fluturi” şi mă aşteptam ca tu să cunoşti aceste lucruri, dat fiind că eşti din 1998 pe internet. Nu îţi mai da aerele pe care nu le ai. Eu nu am nevoie de tine ca să îmi fac trafic. Orice realizare se datorează muncii mele.

 

Să îţi zic că am văzut rândurile tale bolduite şi colorate cu roşu, în care îmi cereai să îţi cer scuze pe e-mail şi că vrei să şterg toate comentariile care te privesc?  Sau cele două rânduri în care îmi ordoni să îţi răspund în maxim 24 de ore, altfel mă reclami la poliţie pentru că îţi distrug imaginea? Bianca, îţi răspund pentru că vreau eu şi nu oricum, ci public. Mergi la poliţie, mergi la judecătorie, mergi unde vrei tu. Ne vedem cu toţii la judecătorie. Dacă mergi la poliţie, nu uita să le spui că m-ai ameninţat şi că ai venit la intimidare, că m-ai acuzat de lucruri pe care nu le-am spus.

 

Cu stimă (ca şi tine),

Fără Miere.ro

 

P.S. Tu mi-ai scris la final că eşti om de presă şi de investigaţii care îşi face temele înainte să vorbească. Nu chiar. M-ai acuzat câteva puncte mai sus, de vorbe care nu îmi aparţin.

Notă: Nu ţi-am dezvăluit e-mailurile, dar nu aveam cum altfel să îţi răspund public. Aştept judecata şi să ne întâlnim: eu, tu, Alex D, Naivul, Moise D., Fantomas, A.D., AnaDevis, etc. Bine că unii sunt „X in 1”.

 

 

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Eu nu mai inteleg nimic. :-?? :-?? M-am pierdut undeva pe la jumate’. :des:

 2. Draga FM, eu habar nu am cine esti si daca tu nu vrei sa se stie, de ce sa imi pese mie. Intr-un trecut nu prea indepartat am avut si noi doua o altercatie in privat. Acolo a fost greseala mea, citisem gresit ordinea de e-mail-uri pe care le-am primit de la tine si m-am enervat, nu aveam nici un drept sa o fac.
  Acum nu scriu pentru tine, ci ca reactie la o problema pe care pe mine ma deranjaza foarte mult. Treaba asta cu hai sa aflam despre viata privata a cuiva, oricine ar fi acela, sa fim seriosi, prinde la public, presa din asta traieste. Din pacate majoritatea nu au ce face pe lumea asta numai sa scoata ochii la altii, daca pot face un rău, de ce sa nu il fac! Nu cam asa merg lucrurile? Urat! Mai rau, parerea mea este ca atata îi duce capu’!
  Nu trebuie sa te superi atat de tare pentru ca nu stiu care ce spune de tine, faptul ca esti o persoana publina, FM, atragi dupa tine inevitabil unele guri rele. Pe unii ii deranjezi, altora le oferi bucurii, asta este! Stii cum e, prietenii adevarati, foarte putini aceia, de care cu adevarat trebuie sa ne pese, orice ar zice lumea asta, te cunosc pe tine si nu vor asculta ce spun altii.
  Mie mi-a placut sa iti citesc recenziile, uneori m-au ajutat sa aleg o carte pe gustul meu, o voi face si de acum inainte, chiar daca nu suntem prietene si suntem din cate mi-am dat seama cu gusturi foarte diferite.
  Minciunile alea de doi bani, ca vai ce m-a ajutat cutare ca i-am citit cartea… eh da, cartea te ajuta, dar pana sa cunosti autorul e cale lunga. Cand citesti ceva interpretezi cum vrei tu, nu stii sigur ca aia a vrut sa-ti transmita autorul, asta o spun din propria mea experienta de cititor si scriitor.
  PS sper sa nu fiu atat de „apreciata” niciodata incat sa ajung in gura presei si a altora… Si sunt convinsa ca nu voi, cel putin nu in viata asta…
  NB lasa-i incolo cu prostiile, vezi-ți de treaba ta, cine te-a apreciat pana acum, o va face si de acum inainte. Ignora-i, ignoranta doare mai tare.
  Si eu care credeam ca daca nu ma uit la TV, nu mai aud decat prostiile care se intampla strict in jurul meu, ca destule sunt si alea… Dar daca tai si facebook-ul de pe lista mea de interese, nu mai stiu ce imi fac prietenii plecati departe.

  • Eu am trecut peste altercaţia respectivă şi îmi pare rău că s-a produs agitaţie. La cald, spunem multe şi uite că nu ştiu cum să fac să nu mă mai agit, să fiu stăpâna propriilor emoţii şi să ignor. Să ignori este sănătos pentru trup şi suflet. Tu ignori, ăla se frustrează, tu stai în pacea ta.
   Cu trei săptămâni în urmă când am luat Fluturii lui Binder, am vrut să îţi iau cartea de pe Libris, dar nu era. Chiar am avut intenţia asta şi am văzut că ai reuşit să o pui pe Elefant şi Librărie.net.

   Toată lumea are prieteni puţini şi duşmani mulţi. Nu mai vorbesc de greşelile pe care le facem zi de zi şi se întorc împotriva noastră. Credeţi voi că eu nu mă gândesc că toate acestea mi se vor întoarce? Ba da, dar nu pot nici să rabd minciunile sau răutăţile altora.

   Când fac o recenzie, este strict părerea mea personală. Nimeni nu trebuie să plece urechea doar la mine. Sfătuiesc pe oricine, ca de fiecare dată să citiţi şi celelalte păreri ale fetelor. Uneori prind cărţi bune, alteori nimic nu îmi este pe plac. Asta sunt eu şi ce pot să fac mai mult decât să mă lovesc cu capul de zid. Nu am intenţia cu o recenzie să deranjez pe cineva şi am tot punctat că este părerea mea… Bună, rea, asta e. Dar nu urmăresc să vă îndemn pe ce să daţi sau să nu daţi banii.

   Şi dacă o să te „aprecieze” cineva, ce crezi că poate să scoată despre tine. Mai nimic. Oricum nu pari omul care să se ferească sau să ascundă ceva.

   La TV nu mă uit nici eu. Rareori mă uit pe internet, dar răbdare să mai urmăresc TV-ul, asta nu mai am. Este mai mult cancan în lumea virtuală, ca să îmi bat capul cu ce mint ăia pe la TV.

  • Nu am putut intra la Libris ca nu sunt Binder, nici nu o cunosc pe fata/femeia asta, as fi vrut dar ea nu vrea, probabil nu sunt un fan atat de înfocat… Si sunt genul ca daca o data mă refuzi, asta este, esti liber sa o faci, a doua oara nu mai insist. Daca voi nu ma vreti, treaba voastra, sunt si altii pe lumea asta. Eu nu am citit cartea aia, au citit-o unele cunostinte, care au fost incantate si mi-au povestit-o. Nu este genul meu, daca as citi-o as face-o doar pur profesional, chiar daca este un stil total diferit de al meu. De exemplu pe mine chiar nu ma deranjaza ca cineva bine intentionat isi da cu parerea in privinta a ce zic/fac, eu lucrez in echipa si fiecare are păreri diferite. Le ascult, le analizez, trag concluzii. Lauda nu formeaza.
   Nu ma deranjaza ca nu ati citit/luat cartea aia, chiar nu conteaza. Oricum e o carte care trebuie citita la momentul potrivit. Mai tare imi pasa de recenzia data la trilogia umbrelor celebre… hi-hi! Scuzati-mi hlizeala!
   Am o perioada mai grea la serviciu, azi chiar eram rupta de oboseala si deprimata. Mi-a prins bine sa discut cu dumneavoastra, multumesc!
   Asa este, nu am ce ascunde, totul se afla la un moment dat.

  • V-au refuzat? :O Sau nici nu au răspuns?
   Sincer? Nu înţeleg de ce. În fond nu au nimic de pierdut. Dacă le vând, le vând, dacă nu, puteau să vi le dea înapoi.

   Eu am citit Fluturi şi mi se pare că are un mesaj îngrijorător.

  • Nu mi-au raspuns, adica la telefon mi-au spus sa trimit mesaj, si cu asta am ramas, e-mail trimis. E greu sa fii acceptat daca nu esti cunoscut. Zic ei, sunt destui scriitori pe piata, unul in plus nu conteaza. Si le dau dreptate, sunt multi, si mie mi-e greu sa aleg. Asta este! Vorba mea, un artist este apreciat dupa ce moare… Eu nici macar de ala nu sunt…
   Trebuie sa dau o fuga la lucru, o seara placuta va doresc tuturor!

  • Eu îi ştiu serioşi cu expedierea coletelor, dar asta nu înseamnă că şi cred că sunt perfecţi. Nu ştiu cât timp a trecut, dar poate vă contactează într-un final.
   Sunt edituri care expediază către marile librării virtuale, în schimbul unei taxe, apoi în schimbul unui comision pe care îl reţine şi librăria şi editura. Scriitorului îi rămâne fix de plătit taxele sau să se chinuiască să demonstreze că nu a luat nimic. E complicat.
   Mă mir că Elefanţii au fost receptivi, dar bravo lor. La fel şi pentru Librărie.net.

  • Eu nu spun ca nu sunt seriosi. Poate au mult de lucru… Sau asa vor ei, ce conteaza.

  • @alina_c: şi aici subscriu… :palarie:

 3. prima carte la care ma refer e a lui Binder, a doua la a mea.

 4. florentina musat :

  haideti sa ne lamurim…totul a pornit de la cartea Fluturi, a Irinei Binder?? dar e absurd!! in definitiv, voi sunteti de vina ca nu v-ati informat inainte si n-ati vazut scandalurile pe care le-a provocat de cand i-a aparut cartea, polemicile in care intra sistematic, reclama mascata pe care si-o face prin diversi interpusi, creand diversiuni, ca sa irite, sa starneasca, sa atzatze…si pentru ce? cartea asta este o joaca de copii. plina de banalitati. plina de platitudini. plina de poptamasi.

  • În mare parte, da, de acolo a pornit. Am făcut recenzia, am tot discutat şi acolo şi la listă cărţi Irina Binder şi am fost intrigată să aflu mai mult, să caut în spatele minciunilor lor. În data de 16 martie am spus că mizez pe faptul că în spatele lui Alex D, cel care se dă drept iubitul bogat al Irinei Binder, stă o femeie, o amică de-a ei. Amica aceasta, a venit să mă intimideze cu ameninţările ei.
   Măi, nu am văzut şi eu un scandal pe bune. Unul în care să scrie Binder sub numele ei sau administratorul blogului să spună că user-ul X-ulescu este autoarea.
   Mă rog, acum m-am lămurit eu de acţiunile lor, dar nu pot să suport minciuna la care tot ţes de atâţia ani. Nu îmi vine să cred că oamenii sunt atât de naivi şi cască gura la ce spune autoarea sau inexistentul Alex D. Din păcate, nu pot să spun tot ce ştiu sau ceea ce am descoperit sau ceea ce gândesc despre relaţia asta „SF”. Nu de alta, dar nu vreau să le învăţ să devină profesioniste. Le mai las. Nu se ştie ce o să fie mai târziu şi e mai bine să am AS-ul în mânecă.

  • Am uitat să îţi spun că te felicit pentru că nu dai crezare unei persoane precum Irina Binder.

 5. Nu am fost activa de la inceputul functionari site-lui, dar de cand scriu pe acest blog apar tot mai multe comentari murdare. La inceput am crezut ca sunt trecatoare, dar se pare ca m-am inselat, FM este clar ca toate sagetile sunt indreptate catre tine ca persoana. Trist!
  Pentru multi dintre noi acest blog inseamna ceva aparte, dupa o zi obositoare, trista, cauti o oaza de relaxare. Cand gasesti armonie, relaxare, recenzii, informati utile, o placerea de a scrie, de a participa la comentari, discutii din care poti invata ceva, de ce trebuie defaimat? Doar asa ca te-ai trezit dimineata cu ganduri deloc pasnice? Ati observat ce atmosfera placuta a fost in seara aceasta cand am sarbatorit un membru a blog-ului, asa ceva multi nici in propria familie nu o gasesc?
  Nu stiu nimic despre acele carti, dar daca nu a placut sau a placut, scri acest lucru si argumentezi, iar autorul sa respecte cititorul. Sunt autori consacrati cu mai mare faima care sunt criticati la sange, ori si-au imbunatatit scrierea, ori au scris mai prost, dar nu am auzit sa-si atace cititori.
  S-a discutat despre plagiat, recent am patimit dupa aceste scandaluri din tara.
  Era cat pe ce sa pierd inscrierea la master, mi s-a cerut ca diploma universitara sa fie cu apostila de la Haga, nici pe documentele de emigrare sau de cetatenie nu mi s-a cerut decat traduse si apostilate de traducator.
  Urat, foarte urat!

 6. @Fara Miere

  Apropos de naravul fantomaticului Alex D de a copia din scrierile altora. S-a laudat recent ca scrie si „el” la o carte, fapt pentru care a postat pe pagina de fb – Jurnal, pentru Ea – un mic fragment luat cu copy/paste de pe un site ce nu-i apartine – TAGGED. Iata dovada plagiatului in toata regula:

  Fragmentul original a aparut aici, in urma cu 11 luni (il gasesti printre poze):
  http://www.tagged.com/profile.html?uid=5459070045

  Iar postarea fantomaticului Alex D apare recent pe pagina fb – Jurnal, pentru Ea:
  https://www.facebook.com/Jurnal.pentru.Ea/photos/a.418127508223043.84216.227701713932291/535099023192557/?type=1

  Asta este obiceiul „casei” de a cauta pe diverse site-uri postarile mai vechi ale unor autori, cu atat mai mult ca se abuzeaza de faptul ca acei autori, de la care copiaza „fantomaticul”, nu stiu sa-si protejeze pe internet creatiile sub incidenta copyright-ului.

  • M-am uitat şi am văzut fragmentele. Însă, dacă pe Tagged a fost postat cu 11 luni în urmă, pe Facebook-ul anonimului Alex D a fost postat pe 1 iulie 2013, deci înaintea celui de pe Tagged. Din păcate, în acest caz nu pot să „o arăt” cu degetul pe Alex D.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.