Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Drob de pui

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Drob de pui

 

Ingrediente:

4 legături ceapă

3 cepe potrivite

500 grame ficat de pui

5oo grame piept de pui

4 ouă crude

2 ouă fierte

câteva linguri de ulei (pentru călit)

2 legături mărar

1 legătură pătrunjel

sare

1 plic condimente de drob

 

Mod de preparare:

În oale diferite se pun la fiert pieptul de pui (cu puţină sare) şi ficăţeii. După ce s-au fiert şi răcit, se toacă mărunt, mărunt.

Ceapa se curăţă, se mărunţeşte şi se pune la călit în ulei cu un praf de sare. După ce s-a înmuiat, se adaugă ceapa verde (curăţată, spălată şi tocată mărunt) şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând continuu până când se înmoaie şi aceasta.

Într-un vas mai mare adăugăm pieptul de pui mărunţit, ficatul de pui, mărarul şi pătrunjelul (tocate), ceapa, condimentele şi ouăle crude. Se amestecă totul foarte bine, iar compoziţia rezultată se pune într-o tavă de cozonac, în care am pus hârtie de copt. Se întinde jumătate din compoziţie, pe mijloc se pun ouăle fierte, decojite, apoi se pune şi restul de compoziţie şi se nivelează.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute. Dacă drobul vi se pare prea uscat, puteţi să îi puneţi şi puţină grăsime sau puţină supă de la pieptul de pui.

Poftă bună!

 

IMG_6998 IMG_7001 IMG_7006

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.