Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)

 

Dorințe nobile

de Elizabeth Hoyt

 

Titlul în engleză: Duke of Desire

Număr pagini: ~

An apariţie: 2017 (USA)

(a apărut pe 3 februarie 2018 în colecția Iubiri de poveste)

 

Seria Maiden LaneDorinţe ascunsePlăceri vinovateO pasiune imposibilăFantoma din St. GilesLordul întunericuluiDucele nopţiiDragul meu necunoscutBravul meu căpitanCel mai tandru libertinDucele păcatuluiDucele plăcerilorDorințe nobile

 

Mulțumesc Rebe pentru recenzia cărții.

Am ezitat puțin înainte să scriu despre această carte. Am perceput-o destul de diferit de restul părerilor.

În primul rând trebuie spus că nu are nicio legătură cu Maiden Lane; cartea la o adică putea fi publicată de sine stătătoare pentru că s-a îndepărtat complet de la ideile seriei. Niciunul dintre personajele care au fost miezul poveștilor anterioare nu au apărut sau nu au fost menționați, mă refer aici la familiile Caire, Makepeace, Reading, Batten, Montgomery. Doar ducele de Kyle își face simțită prezența și mai e amintită Alf în câteva rânduri. Până la un punct așa a fost și Ducele Plăcerii, dar acolo legătura cu restul cărților e realizată în principal de prezența lui Alf, apoi de Godric, firul inițial din prima carte cu Fantoma din St. Giles și cartierul în sine. Aici n-avem nimic asemănător care să lege poveștile, doar firul Lorzilor Haosului care oricum apar târziu în seria, în a 9-a carte. Nici ca transpunere a poveștii nu seamănă, îndepărtându-se de restul seriei chiar mai mult decât penultima carte din punctul ăsta de vedere, stilul incitant și consacrat al lui Elizabeth Hoyt lipsind.

Ideea prezentată nu e nouă în serie. Despre personajele afectate de Lorzii Haosului citim și în poveștile lui Eve, Valentin, Hugh, dar nu atât de pregnant și visceral ca în cea a lui Raphael. Cine a crezut că povestea ducelui de Montgomery e întunecată încă n-a văzut nimic. Tonul cărții e foarte greu și sumbru, cu o eternă amenințare prezentă de care nu uiți în niciun moment, cu pagini specifice și explicite dedicate acestei amenințări.

De aceea, mi se pare că autoarea de data asta a împins povestea prea departe. Nu mă refer la subiectele controversate, pedofilia și perversitatea, nici la trecutul lui Raphael, cât la faptul că Lorzii Haosului și acțiunile lor, indiferent care sunt ele, iau prim planul în carte. Deschid aici o paranteze despre Lorzii Haosului. Indivizii aceștia s-au dedat la răpiri de femei și copii, violuri și omoruri, uneori inclusiv de persoane nobile, vreme de zeci de ani. Oare nu bătea nimănui la ochi că tot dispăreau persoane, nu se sesiza nimeni? Când răpești mai ales femei din aristocrație imposibil să nu vină careva, un tată, un frate, un soț, să te caute și-n gaură de șarpte. Exagerarea aceasta a ideii n-am înțeles-o de când autoarea a introdus treaba cu Lorzii Haosului și până acum.

Revenind, povestea din Raphael și Iris trece pe planul doi, ba chiar pe trei dacă mă gândesc mai bine, după Lozi și copilăria plină de traume a lui Raphael. Iubirea apare în crâmpeie, episodic. Până la un punct am înțeles de ce, pericolul era uriaș. Iar povestea lui Raphael trebuia spusă, mai ales că de la un punct încolo cititorul o bănuiește. Dar aș fi vrut să citesc mai mult despre ei doi și mai puțin despre Lorzi, pe ale căror orgii s-a insitat și mult și des și în detaliu. La abație a mai fost cum a fost, dar la Londra prezența Lorzilor parcă a sufocat relația protagoniștilor.

Care protagoniști mi-au plăcut, am rezonat cu amândoi, cu trecutul infiorător al lui Raphael, cu dorințele lui Iris. Mi-a plăcut contrastrul dintre întunericul lui și lumina ei, dintre înfățișările lor, dintre speranțele lor, dintre deznădejea lui cu optimismul ei. Raphael m-a captat încă din cartea trecută cu apariția la bal, avertismentele către Iris și dorința imediată de a o proteja. Eram convinsă atunci că a crezut că ea s-a măritat cu Hugh și va fi în afara oricărui pericol, așa că vizam cu nerăbdarea și mari așteptări povestea lor. Și personajele secundare mi-au plăcut, mătușa lui, Nicoletta, sărmanul Ubertino.

Nu e cea mai bună carte a autoarei, mai ales într-o serie ofertantă în care se remarcă Ducele Nopții și Ducele Păcatului. Toată cartea m-a urmărit senzația că ceva lipsește. Nu m-am putut conecta pe de-ntregul și cred că acest lucru se datorează romantismului dat cu lingurița. În plus, tonul general e așa de grav că nici în final tensiunea nu se elimină cu totul. Personal, după 12 cărți, aș fi vrut un final mai fericit pentru serie.
Nota 8.50.

În orice caz, după atâta Fantoma din St. Giles și Lorzii Haosului de care mărturisesc că mă cam săturasem, mă declar gata să trec mai departe alături de autoare și sunt curioasă ce alte idei va mai așterne pe hârtie.

 

Mulțumesc Yulya pentru recenzia cărții.

Lady Iris Jordan se afla in cea mai grea incercare din viata ei, soarta o pune in primejdie si isi are in fata sfarsitul, prinsa in mainile Lorzilor Haosului, niste barbati fara scrupule si odiosi, Iris stie ca aici se va termina totul.

Dar norocul ii surade cand Raphael Chartres, ducele de Dyemore reuseste sa o salveze si sa o smulga din mainile acelor criminali.

Planurile lui de a-i distruge pe acesti monstrii sunt date peste cap odata ce apare in peisaj Iris, trebuie sa o protejeze si sa o ascunda de Lorzii Haosului, asa ca ia o hotarare pripita,aceea de a se casatori cu ea.

El ducele intunecat, despre care toata lumea susoteste pe la colturi, intreaga societate condamnandu-l pentru pacatele tatalui sau, sa o ia in casatoria pe Iris, cea mai pura femeie pe care o cunoaste.

Desi el vrea ca Iris sa ii fie sotie doar cu numele are o mare surpriza din partea ei, care desi la inceput este ingrozita de el, cand aceasta incepe sa ii descoasa trecutul, incepe sa fie fascinata de el,il doreste si vrea sa il salveze din mainile intunericului si a trecutului care il pandeste la fiecare pas.

Raphael are o copilarie ingrozitoare, lucru care il face sa isi doreasca decat un singur lucru, razbunarea.
El nu viseaza sa traiasca linistit si sa isi gaseasca sufletul pereche, din pacate nenorocirile care i se intampla in copilarie il fac sa fie un singuratic, un om cinic, dar sub aceasta masca se ascunde un om ranit cu un suflet bun.

Reuseste Iris sa il faca pe Raphael sa isi dea o sansa? Sa cunoasca cu adevarat ce inseamna sa traiesti?
Dar Lorzii Haosului isi vor gasi intr-un final nasul, cel care sa ii distruga pentru totdeauna?

O carte frumoasa pe care am citit-o cu mare placere,autoarea oferindu-mi totul, actiune, intriga, tradare, pasiune si iubire, ce mi-as fi putut dori mai mult?
Am suferit si m-am bucurat alaturi de personaje, am trait fiecare fila cu sufletul la gura.
Iris este o femeie puternica, daca isi propune ceva e imposibil sa nu reuseasca, are o minte agera si e o femeie pasionala, o prietena pe cinste, care e mereu acolo sa te asculte si sa te sfatuiasca, e iubitoare si intelegatoare, am admirat-o enorm.
Raphael isi gaseste izbavirea datorita ei, iubirii ei pure ei adevarate.

Nota 10 din partea mea.

 

Mulțumesc Anais pentru descrierea cărții

DOAMNA IN ALB

Rafinată, blândă si isteata foc, Lady Iris Jordan devine tinta unui răpiri spectaculoase. Cei care o tin sechestrată sunt celebrii Lorzi ai Haosului. Cand dunul din lorzii mascati-și în pielea goal! o iau pe sus intr-o trasura, ea il impusca, pe loc, decizie cam prea impulsiva, dupa cum se va dovedi mai târziu .

DUCELE IN NEGRU

Cinic, cu cicatrici, morocănos, Raphael de Chartres, ducele de Dyemore, si-a pus in cap sa se infiltreze in secta Stăpânilor Haosului si sa-i distruga, pe vecie. Salvarea lui Lady Jordan nu a fost niciodata intentia lui, dar acum odiosii criminali sunt pe urmele lor, ca sa-i elimine pe amândoi, si nu are de ales: trebuie sa se insoare cu ea, ca s-o tina sub protectia lui .

PE TABLA DE SAH UNDE DORINTA E AMENINTATA DE NENUMARATE PERICOLE…

Spre ciuda lui Raphael, Iris nu se clinteste din decizia ei de a fi o nevasta incomodă, de ale cărei opinii el sa tina cont, in viata de zi cu zi si nopatea, intre asternuturi. El va descoperi insa si latura plăcuta a casniciei: pasiunea. Dar nu trece mult si Iris isi da seama ca trecutul lui Raphael e cu mult mai periculos decat prezentul si asta o dă peste cap, complet.

Oare dragostea care-i leagă va fi destul de puternică, incat sa le tina piept nu doar Lorzilor Haosului, ci și demonilor personali, ai angelicului Raphael?

Copertă USA:

duke of desire

Copertă România:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt, 8.3 out of 10 based on 3 ratings
Votez cartea cu (4.5 / 4)

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

68 comentarii la "Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
andra
(cititor)
andra

Cu toate că ultima m-a dezamăgit puțin, cartea o voi lua. fără discuții…

Fan
(cititor)
Fan

Macar din spirit de bibliofil!

Fan
(cititor)
Fan citeste: Hot and Heavy, Tabatha Vargo

Din cinic, marcat de cicatrici si morocanos, intunecat la chip si la suflet, asa cum ne este descris ducele de Dyemore in paragraful 2, el devine „angelicul Raphael” in paragraful 4 al prezentarii. Mde, or fi licente poetice?!

Alexandra
(cititor)
Alexandra

gandesc

Yulya
(cititor)
Yulya citeste: Masca dragostei - Lorraine Heath
Votez cartea cu :
     

Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt

Lady Iris Jordan se afla in cea mai grea incercare din viata ei,soarta o pune in primejdie si isi are in fata sfarsitul,prinsa in mainile Lorzilor Haosului,niste barbati fara scrupule si odiosi,Iris stie ca aici se va termina totul.
Dar norocul ii surade cand Raphael Chartres,ducele de Dyemore reuseste sa o salveze si sa o smulga din mainile acelor criminali.
Planurile lui de a-i distruge pe acesti monstrii sunt date peste cap odata ce apare in peisaj Iris,trebuie sa o protejeze si sa o ascunda de Lorzii Haosului,asa ca ia o hotarare pripita,aceea de a se casatori cu ea.
El ducele intunecat,despre care toata lumea susoteste pe la colturi,intreaga societate condamnandu-l pentru pacatele tatalui sau,sa o ia in casatoria pe Iris,cea mai pura femeie pe care o cunoaste.
Desi el vrea ca Iris sa ii fie sotie doar cu numele are o mare surpriza din partea ei,care desi la inceput este ingrozita de el,cand aceasta incepe sa ii descoasa trecutul,incepe sa fie fascinata de el,il doreste si vrea sa il salveze din mainile intunericului si a trecutului care il pandeste la fiecare pas.
Raphael are o copilarie ingrozitoare,lucru care il face sa isi doreasca decat un singur lucru,razbunarea.
El nu viseaza sa traiasca linistit si sa isi gaseasca sufletul pereche,din pacate nenorocirile care i se intampla in copilarie il fac sa fie un singuratic,un om cinic,dar sub aceasta masca se ascunde un om ranit cu un suflet bun.
Reuseste Iris sa il faca pe Raphael sa isi dea o sansa?Sa cunoasca cu adevarat ce inseamna sa traiesti?
Dar Lorzii Haosului isi vor gasi intr-un final nasul,cel care sa ii distruga pentru totdeauna?
O carte frumoasa pe care am citit-o cu mare placere,autoarea oferindu-mi totul,actiune,intriga,tradare,pasiune si iubire,ce mi-as fi putut dori mai mult?
Am suferit si m-am bucurat alaturi de personaje,am trait fiecare fila cu sufletul la gura.
Iris este o femeie puternica,daca isi propune ceva e imposibil sa nu reuseasca,are o minte agera si e o femeie pasionala,o prietena pe cinste, care e mereu acolo sa te asculte si sa te sfatuiasca,e iubitoare si intelegatoare,am admirat-o enorm.
Raphael isi gaseste izbavirea datorita ei,iubirii ei pure ei adevarate.
Nota 10 din partea mea.

Yulya
(cititor)
Yulya citeste: Iubirea doare - Anna Todd

Multumesc frumos!

charm
(cititor)
charm citeste: Rebelul de altadata de Mary Jo Putney

Felicitari, draga Yulya! O carte frumoasa nu poate sa aiba decat recenzii minunate! yeah

Titam
(cititor)
Titam citeste: Scandalos de Christina Dodd

Felicitari pentru recenzie ,Yulya ! E foarte frumoasa! ap

dovis
(cititor)
dovis citeste: Masca dragostei - Lorraine Heath

asa este, de mult nu m-am mai angrenat in lectura unei carti cu asemenea avant grin
felicitari pentru prezentare ap

Rebe
(cititor)
Rebe

Frumoasă prezentare. zece E următoarea și pe lista mea de lecturi.

erika
(cititor)
erika citeste: K.A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

ap M-ai convins, Yulya, o aveam in plan oricum, dar acum abia astept sa o citesc!

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Ziua ducesei de Sarah McLean

Urmează și la mine. Felicitări pentru recenzie! ap ap ap

Lorena
(cititor)
Lorena citeste: Corrupt - Penelope Douglas

O recenzie plina de entuziasm! ap ap

dovis
(cititor)
dovis citeste: Dorinte nobile - Elizabeth Hoyt
Votez cartea cu :
     

DORINTE NOBILE de Elizabeth Hoyt
Intr-adevar povestea este departe de Maiden Lane, de orfelinat si de Fantoma din Saint Giles. Cred ca autoarea a vrut sa incheie intr-un fel povestea cu Lorzii Haosului, mai ales ca problemele puse in discutie sunt legate de abuzul sexual asupra copiilor, de incest si de efectele acestora asupra unor suflete nevinovate, teme mult mai dificile si frapante fata de cele referitoare la cei mici puse in discutie in volumele anterioare.
Mie mi-a placut cartea foarte mult, consider ca se numara printre cele mai bune scrise de Elezabeth Hoyt si i-am indragit mult pe cei doi protagonisti.
Cartea incepe cu o scena sinistra – Iris ingenunchiata si cu mainile legate asteapta sa afle ce vor face cu ea Lorzii Haosului – un grup de barbati goi pusca care isi ascund identitatea in spatele mastilor. Si totusi gandurile femeii aduc lumina si zambetul de la primele pagini – remarcile cu privire la anatomia masculilor, dorinta de a-si arata demnitatea cand se contrazice cu ei, ideile care i se invart in cap ne arata femeia puternica ce nu abandoneaza lupta indiferent de conditiile precare in care trebuie sa se descurce.
Lui Raphael ii picase cu tronc Iris de cand dansase cu ea la bal in urma cu trei luni. De atunci o tot urmarise ca sa ii asigure protectia. Cand descopera ca ea este cea rapita, o revendica cu maraitul lupului a carei imagine o purta, luptandu-se pentru ea ca un salbatic.
Raphael este cu adevarat inger si demon. O minunatie de copil devenit un adult inspaimantator, avand jumatate din fata tulburator de frumoasa si cealalta jumatate brazdata de o cicatrice oribila. Un baiat ingrozit de ceea ce a fost obligat sa suporte transformat intr-un barbat razbunator, cu sufletul intunecat, care a trait in furie si durere si este in stare sa moara incercand sa-i distruga pe nenorociti. Un artist delicat si talentat, care isi dezvaluie sensibilitatea prin schitele pe care i le face lui Iris.
Cel mai mult mi-a placut la el faptul ca s-a dedicat femeii lui. De regula eroii nu isi recunosc dragostea nici macar fata de ei insisi pana la final. Raphael stie ca fara lumina si caldura lui Iris este un suflet pierdut, o vrea cu orice chip, asa ca profita de ocazie si se insoara cat mai grabnic cu ea. Siguranta si bunastarea ei devin scopul lui primordial si asta inseamna starpirea definitiva a Lorzilor Haosului.
Iris este o femeie blanda si desteapta care dupa un trai banal isi doreste mai mult de la viata. Isi doreste sa fie iubita si apreciata. Dupa ce a fost inspaimantata si casatorita aproape fortat, incepe sa descopere omul care se afla dincolo de imaginea hidoasa si comportamentul aspru. Conversatiile lor despre carti si conceptii de viata, comportamentul calm si increzator, pasiunea pe care o simte mocnind in gesturile lui, fragilitatea lui cand este coplesit de trecut, o fac sa fie cucerita de sotul ei, sa isi dea seama ca isi doreste o viata adevarata alaturi de el. Si lupta sa obtina de la el premiul absolut – un copil pe care Raphael nu il vrea cu niciun chip.
Am iubit modul reverentios in care i se adreseaza sau vorbeste despre ea folosind apelativul *ducesa mea*. Numai pentru asta si i-as da nota maxima. Este un tip absolut minunat. Si a gasit femeia perfecta. Subiectul pus in discutie este intunecat si sumbru. Dar mie mi s-a parut ca povestea nu este deloc asa. Sunt atatea sentimente frumoase, gesturi calde si pline de iubire, replici care mi-au adus zambetul pe buze, secvente senzuale arzatoare, care o lumineaza si o fac sa straluceasca.

Yulya
(cititor)
Yulya citeste: Iubirea doare - Anna Todd

O recenzie plina de emotie,ma bucur tare mult ca ti-a placut cartea!Autoarea a incheiat aceasta serie foarte frumos!

charm
(cititor)
charm citeste: Rebelul de altadata de Mary Jo Putney

Multumim Dovis pentru o recenzie minunata! zece_din_zece

Titam
(cititor)
Titam citeste: Scandalos de Christina Dodd

Minunata recenzie ,Dovis ! ap Citind ce ai scris parca am retrait ceea ce am simtit cand am citit eu cartea .Clar e o carte de nota 10 care a incheiat frumos o serie superba si care merita citita ! heart5

Lorena
(cititor)
Lorena citeste: Kyland - Mia Sheridan

Foarte frumoasa recenzie, Dovis! Imi place cum ai prezentat totul!

dovis
(cititor)
dovis citeste: Dorinte nobile - Elizabeth Hoyt

Am uitat sa subliniez ca mi-a placut si povestea Regelui de piatra -- simpla si plina de emotie cloud9

Eva
(cititor)
Eva citeste: În Harmony - Emma Scott

Raphael asta pare unul bun de păstrat! lol Îmi place despre el! wink

Rebe
(cititor)
Rebe

Vai, ce curioasă m-ai făcut cu prezentarea ta frumoasă! Abia aștept să vină weekend-ul să pot și eu să o citesc mrgreen .

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt

Acum am terminat cartea și subscriu la tot ce ai scris in recenzie! ap ap ap ap heart5 heart5

erika
(cititor)
erika citeste: K.A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

Ador oricum stilul jucaus si totodata incitant al lui Elizabeth Hoyt si nu e un secret cand spun ca seria asta mi-a placut la nebunie, abia astept sa citesc si eu cartea. Pana atunci ma bucur de recenzia ta atatatoare, te felicit Dovis! yeah

dovis
(cititor)
dovis citeste: Dorinte nobile - Elizabeth Hoyt

multumesc imbratisare
cartile ei sunt atatatoare mrgreen
comentariul meu nu arata decat admiratia pentru autoare, poveste si personaje grin

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Dorinte nobile de Elizabeth Hoyt
Votez cartea cu :
     

Dorințe nobile de Elizabeth Hoyt

Toată această carte este o combinație intre lumină și întuneric, dragoste infinită și ură crâncenă, durere și bucurie, trecut, viitor și prezent.
Armonia dintre toate aceste emoții și stări este una naturală ca și cum personajele și acțiunea ar fii reale. Acestea fac parte din viața unui om, iar autoarea a simțit nevoia să arate că nici macar intr-o poveste fictivă lucrurile nu pot fii întotdeauna

Ideea tratată de autoare are o sensibilitate aparte, care îți zguduie întreaga ființă și te pune pe gânduri. Pedofilia, cruzimea, perversitatea, sunt lucruri greu de digerat, iar pentru a mai îndulcii gustul amar al poveștii, Elizabeth Hoyt pune bazele unei iubiri minunate, menită să vindece rănile trecutului și să redea speranta unui om pierdut.

Abia acum descoperim marile secrete ale lui Raphael, ducele de Dyemore și de asemenea aflam motivele pentru care este atat de împietrit, cinic și rece. Lăsând la o parte cicatricile fizice, inima lui este plină de rani adanci, dureroase și teribile, care îl împiedica să trăiască, să spere și să iubească.
Toate lucrurile prin care a trecut sunt crude și năucitoare. Un copil inocent, abuzat și chinuit cumplit, acum devenit un adult morocănos, izolat și incapabil să își deschidă sufletul în fata cuiva.
Chiar dacă pare duritatea întruchipata, ușor, usor descoperim o latură ascunsă a ducelui. Grija, blândețea, iubirea, tandrețea cu care o tratează pe Iris sunt motive esențiale ca noi să bintelegem ce se ascunde în adâncul unui suflet transformat în țărână.

Mă bucur că s-a pus mult accent pe iubirea lor, pe consolidarea relației dintre ei și pe vindecarea lui Raphael. Autoarea a adus în discuție pedofilia și perversitatea, dar nu a insistat foarte mult asupra lor, mai bine zis, le-a folosit ca portiță de pătrundere în inima eroului și astfel de a-l vindeca oarecum.
Dar pionul principal în tot procesul de salvare a lui Raphael, este Iris. Ea dă buzna în viata lui și îl scoate din solitudinea în care se afla. Cu blândețe și răbdare, reușește să sparge zidul pe carevbqrbqtul l-a construit în jurul lui și îi dovedește că poate fi iu
bit și că poate iubii la rândului lui.

El îi oferă protecție și stabilitate, iar ea îi dăruiește toată ființă ei,iubirea ei necondiționată, viata ei întreaga și tot sprijinul de care este capabilă.
La randul ei, nici Iris nu prea a cunoscut fericirea, dar spre deosebire de el, încă mai speră la ea, încă o caută și încă simte că își poate atinge visul -- acela de a avea o familie.
Cu cat îl cunoaște mai bine pe soțul ei, își dă seama că doar în brațele lui poate găsii lucrurile după care tânjește. Nu vede în el doar un bwrbat lin de cicatrici și urâcios, ci vede un om sensibil și bun, care luptă pentru a scăpa lumea de niște obsedați.
Pe de alta parte, Dayemore se fereste de Iris, deoarece nu poste face față sentimentelor pe care le nutrește pentru ea. Doar că nici ducesa lui nu este o femeie tăcută și speriată. Dimpotrivă, stie ce vrea și lupta pentru aș atinge țelul.
Îl atrage pe duce cu frumusețea și farmecul ei, cu firea ei senină și delicată, iar treptat acesta realizează că nu poate trăii fără ea, că este lumina lui și că doar ea îl poate ajuta să trăiască împăcat oarecum cu trecutul.
Nuci epilogul nu ni-l arată pe Raphael ca un om vindecat complet. De fapt, nici nu cred că aceste orori se pot vindeca vreodată. Dar avem certitudinea că a deschis un nou portal în viata lui, că și-a dat sansa de a fii fericit și că s-a acceptat pe sune însuși cu bine și cu rele.

Drumul a fost plin de mărăcini, dar până la urmă tot iubirea a trinfat, fapt care pentru mine este cât se poate de real și de palpabil. Eu nu cred în finalurile fericite care se nasc doar în cărți, ci cred că iubirea și lumina înving și în viețile noastre sub o formă sau alta. Lucrurile bune sau rele fac parte din existența fiecaruia, sunt tovwrsii nostrii de călătorie și câteodată povățuitorii noștri nelipsiți, inițiatorii noastrii spre maturizare și cei care ne ajută să descoperim iubirea în bogată frumusețea ei.

Revenind la carte, acest volum a încuiat frumos serie și după părerea mea e demn de Maiden Lane, chiar dacă s-a pierdut un pic din ideea principală a poveștilor.
Cu siguranță o să vă placă cartea și o să îndrăgiți personajele.
Raphael și airis sunt absolut minunați și alcătuiesc un cuplu frumos și naturali. Mi-a placut tocmai pentru că sunt firești și umani, cu calități, defecte și multe întrebări.
Ofer nota 9,50 cărții!

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

Mersi, draga mea! imbratisare

Yulya
(cititor)
Yulya citeste: Iubirea doare - Anna Todd

Ce recenzie sensibila,plina de emotie!Bravo Alexandra!

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

Mersi, Erika hallo4 Nici mie nu îmi vine să cred. mrgreen

erika
(cititor)
erika citeste: K. A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

ap Alexandra, cateodata parca nu-mi vine sa cred ce frumos ai evoluat si la ce nivel ai ajuns sa faci recenzii, te felicit!

Titam
(cititor)
Titam citeste: Scandalos de Christina Dodd

Alexandra ,ai facut o recenzie de nota 10 ! zece_din_zece Bravo !

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

Mersi, Titam! heart5

charm
(cititor)
charm citeste: Rebelul de altadata de Mary Jo Putney

Miunata recenzie, draga Alexandra! Felicitari cat casa pentru sensibilitatea si cuvintele potrivite! zece_din_zece
Si eu cred ca si in viata reala exista si finaluri pozitive, altfel am fi disparut ca specie. Da, Speranta, Binele si Lumina sa ne insoteasca intotdeauna. Uff, uite ce cuvinte mari ai scos din mine wink
O zi minunata draga Alexandra!!! heart1

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

Charm imbratisare Draga mea, mă bucur că suntem pe aceeași lungime de undă. Mă gandesc de multe ori că Dumnezeu, care este Lumina vieții, ne trimite nouă lumini mai mici prin persoanele pe care le iubim și care ne iubesc. heart5 Nu cred că am câștiga nimic dacă viața ar fii perfectă, oricum e trecătoare, iar perfecțiunea ne-wr face imuni la suferințele coeor de lângă noi.

Lorena
(cititor)
Lorena citeste: Kyland - Mia Sheridan

Asta e important, ca pana la urma iubirea a invins!
Minunata recenzie, Alexandra!

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

Multumesc, Lorena! llove

Eva
(cititor)
Eva citeste: În Harmony - Emma Scott

zece

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

imbratisare

Andreea
(cititor)
Andreea

Cine ma poate ajuta si pe mine sa intru in posesia cartii. La chioscuri nu mai e, in online nu e (nici macar pe litera.ro) :(. Multumesc anticipat

charm
(cititor)
charm citeste: Rebelul de altadata de Mary Jo Putney

O sa apara in curand online, cam asa se intampla. Eu asa zic. wink

Rebe
(cititor)
Rebe
Votez cartea cu :
     

Am ezitat puțin înainte să scriu despre această carte. Am perceput-o destul de diferit de restul părerilor.

În primul rând trebuie spus că nu are nicio legătură cu Maiden Lane; cartea la o adică putea fi publicată de sine stătătoare pentru că s-a îndepărtat complet de la ideile seriei. Niciunul dintre personajele care au fost miezul poveștilor anterioare nu au apărut sau nu au fost menționați, mă refer aici la familiile Caire, Makepeace, Reading, Batten, Montgomery. Doar ducele de Kyle își face simțită prezența și mai e amintită Alf în câteva rânduri. Până la un punct așa a fost și Ducele Plăcerii, dar acolo legătura cu restul cărților e realizată în principal de prezența lui Alf, apoi de Godric, firul inițial din prima carte cu Fantoma din St. Giles și cartierul în sine. Aici n-avem nimic asemănător care să lege poveștile, doar firul Lorzilor Haosului care oricum apar târziu în seria, în a 9-a carte. Nici ca transpunere a poveștii nu seamănă, îndepărtându-se de restul seriei chiar mai mult decât penultima carte din punctul ăsta de vedere, stilul incitant și consacrat al lui Elizabeth Hoyt lipsind.

Ideea prezentată nu e nouă în serie. Despre personajele afectate de Lorzii Haosului citim și în poveștile lui Eve, Valentin, Hugh, dar nu atât de pregnant și visceral ca în cea a lui Raphael. Cine a crezut că povestea ducelui de Montgomery e întunecată încă n-a văzut nimic. Tonul cărții e foarte greu și sumbru, cu o eternă amenințare prezentă de care nu uiți în niciun moment, cu pagini specifice și explicite dedicate acestei amenințări.

De aceea, mi se pare că autoarea de data asta a împins povestea prea departe. Nu mă refer la subiectele controversate, pedofilia și perversitatea, nici la trecutul lui Raphael, cât la faptul că Lorzii Haosului și acțiunile lor, indiferent care sunt ele, iau prim planul în carte. Deschid aici o paranteze despre Lorzii Haosului. Indivizii aceștia s-au dedat la răpiri de femei și copii, violuri și omoruri, uneori inclusiv de persoane nobile, vreme de zeci de ani. Oare nu bătea nimănui la ochi că tot dispăreau persoane, nu se sesiza nimeni? Când răpești mai ales femei din aristocrație imposibil să nu vină careva, un tată, un frate, un soț, să te caute și-n gaură de șarpte. Exagerarea aceasta a ideii n-am înțeles-o de când autoarea a introdus treaba cu Lorzii Haosului și până acum.

Revenind, povestea din Raphael și Iris trece pe planul doi, ba chiar pe trei dacă mă gândesc mai bine, după Lozi și copilăria plină de traume a lui Raphael. Iubirea apare în crâmpeie, episodic. Până la un punct am înțeles de ce, pericolul era uriaș. Iar povestea lui Raphael trebuia spusă, mai ales că de la un punct încolo cititorul o bănuiește. Dar aș fi vrut să citesc mai mult despre ei doi și mai puțin despre Lorzi, pe ale căror orgii s-a insitat și mult și des și în detaliu. La abație a mai fost cum a fost, dar la Londra prezența Lorzilor parcă a sufocat relația protagoniștilor.

Care protagoniști mi-au plăcut, am rezonat cu amândoi, cu trecutul infiorător al lui Raphael, cu dorințele lui Iris. Mi-a plăcut contrastrul dintre întunericul lui și lumina ei, dintre înfățișările lor, dintre speranțele lor, dintre deznădejea lui cu optimismul ei. Raphael m-a captat încă din cartea trecută cu apariția la bal, avertismentele către Iris și dorința imediată de a o proteja. Eram convinsă atunci că a crezut că ea s-a măritat cu Hugh și va fi în afara oricărui pericol, așa că vizam cu nerăbdarea și mari așteptări povestea lor. Și personajele secundare mi-au plăcut, mătușa lui, Nicoletta, sărmanul Ubertino.

Nu e cea mai bună carte a autoarei, mai ales într-o serie ofertantă în care se remarcă Ducele Nopții și Ducele Păcatului. Toată cartea m-a urmărit senzația că ceva lipsește. Nu m-am putut conecta pe de-ntregul și cred că acest lucru se datorează romantismului dat cu lingurița. În plus, tonul general e așa de grav că nici în final tensiunea nu se elimină cu totul. Personal, după 12 cărți, aș fi vrut un final mai fericit pentru serie. Ah, și mai e ceva, cum știm că Lorzii sunt în sfârșit distruși? Că distruși erau și la finalul cărții anterioare și totuși s-au întors mai puternici. Bănuiesc că va trebui să o credem pe autoare pe cuvânt când ne spune că de data asta s-a sfârșit coșmarul…
Nota 8.50.

În orice caz, după atâta Fantoma din St. Giles și Lorzii Haosului de care mărturisesc că mă cam săturasem, mă declar gata să trec mai departe alături de autoare și sunt curioasă ce alte idei va mai așterne pe hârtie mrgreen .

charm
(cititor)
charm citeste: Rebelul de altadata de Mary Jo Putney

Multumim Rebe. O sa ii vina randul in curand si atunci voi vedea. Oricum interesant punct de vedere!

Buttercup
(cititor)
Buttercup

Citind recenziile si comentariile voastre mi s-a facut „pofta” sa ma apuc din nou de seria Maiden Lane :))
Lasand asta la o parte, nu pot decat sa ma bucur ca mai sunt si alte persoane de acord cu mine grin @Rebe, iti multumesc. Pana la recenzia ta aveam impresia ca am inteles eu complet gresit cartea, acum rasuflu usurata razz
P.S. nu m-am plictisit de Fantoma, doar de Lorzi grin si sincer, mi-ar fi placut un final in care sa se intalneasca toate personajele, la un bal, de exemplu, sau macar la o intrunire a Sindicatului
De aceea, eu, personal, consider incheiata seria Maiden Lane cu cartea a 10-a, iar finalul e petrecerea la care Val ofera pisici copiilor „dusmanilor” sai. lol

Rebe
(cititor)
Rebe

Buttercup, daaa, și eu mi-aș fi dorit un final cu toți, așa nici n-ai zice că s-a terminat seria.
A fost minunat momentul cu Val și pisicile heart5 .
Și ar mai fi un fragment frumos foc care să țină loc de epilog pentru toată seria -- nu știu dacă ai citit, pe site-ul autoarei, la secțiunea Extrase -- The Heart of Christmas. E superb! Știu că lecturezi în engleză așa că nu-ți stric surpriza, citește-l wink .

Yulya
(cititor)
Yulya citeste: Iubirea doare - Anna Todd

Intr-adevar,asa este!Acelasi lucru l-am simtit si eu,legat de Fantoma si Lorzii haosului!
Felicitari pentru recenzie!

erika
(cititor)
erika citeste: K. A. Tucker - In patru secunde ai pierdut totul

O opinie personala pe care o apreciez pentru ca e argumentata, chiar daca nu am citit inca cartea si nu imi pot spune parerea personala, o am si eu in vizor si sper ca mie sa-mi placa asa cum s-a intamplat cu intreaga serie de altfel, pe mine nu m-a plictisit inca, dar astept sa vad cu ce idei ne va incanta autoarea pe viitor wink

Rebe
(cititor)
Rebe

Erika, e mult spus că m-a plictisit seria, doar mi s-a părut că ideile astea două mari și late -Fantoma și Lorzii- au fost întinse suficient de mult. Când a apărut Ducele plăcerii și am văzut că iar aduce înapoi Fantoma din St. Giles mi-am dat ochii peste cap haha1 .
Cât despre carte, nu pot spune decât: citește-o. E foarte, foarte diferită de restul, ieșită din tipare, subiectul e foarte amănunțit explorat astfel încât diferă mult felul în care o percepem fiecare. Mult mai mult decât la majoritatea cărților aș zice wink .

Alexandra
(cititor)
Alexandra citeste: Jurnalul fericirii - N. Steinhard

ap ap ap ap

dovis
(cititor)
dovis citeste: Dorinte nobile - Elizabeth Hoyt

Acum ce crezi ca o sa te bumbacesc ca nu ti-a placut cartea tot atat de mult ca mie? haha1
Mie imi plac discutiile in contradictoriu -- ce ar fi sa cantam toate osanale ?
Si mie mi-a parut tare rau pentru corsicani ! Nu am inteles de ce i-a tratat autoarea astfel sad
Povestea este intr-adevar sumbra, dar eu nu am perceput-o asa datorita celor doi -- comportamentul lor nu mi-a transmis spaima.
Ca si tine astept noi carti ale autoarei grin

Rebe
(cititor)
Rebe

Mulțumesc Dovis grin .
Sunt de acord, e o chestiune de percepție a poveștii și cred că și de așteptările privitoare la ultima carte din serie. Eu una mă așteptam să fie cea mai bună dintre toate și din punctul ăsta de vedere nu s-a ridicat la așteptări, am găsit-o incompletă, nefinisată suficient.
Sunt deschisă și la alte puncte de vedere pentru că este o carte cu multe întrebări de natură să stârnească dezbateri idea .

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.