Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ducele pacatului de Elizabeth Hoyt

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Ducelui păcatului

de Elizabeth Hoyt

 

Titlul în engleză: Duke of Sin

Număr pagini: ~360

An apariţie: 2016 (apare in USA pe 31 mai 2016) (apare în România pe 5 noiembrie 2016)

 

Seria Maiden LaneDorinţe ascunsePlăceri vinovateO pasiune imposibilăFantoma din St. GilesLordul întunericuluiDucele nopţii, Dragul meu necunoscutBravul meu căpitan, Sweetest scoundrel, Duke of Sin

 

Mulțumesc Anais pentru descrierea cărții:

UN BĂRBAT AL PĂCATULUI

Răvășitor de frumos. Înșelător. Fără scrupule. Valentine Napier, Ducele de Montgomery, e cel despre care Londra șopteste prin budoare si în aleile lăturalnice. Un bandit notoriu si un șantajist, Montgomery s-a întors din exil, ca să se răzbune pe cei care i-au făcut rău. Dar ceea ce va gasi el in propriul dormitor e posibil să-i ruineze toate planurile.

O FEMEIE A CINSTEI

Născută copul nelegitim, menajera Bridget Crumb este isteață, curajoasă și extrem de loială. Atunci când mama ei aristocrată devine ținta unui șantajist, Bridget își uneste forțele cu personalul din reședinta Ducelui de Montgomery, în căutarea dovezilor incriminatoare și va da peste ceva cu mult mai periculos.

ȘI UN SECRET… CARE-I POATE DISTRUGE PE AMÂNDOI

Uimit de sfioasa prefăcută și totodată un surprinzător de ingenios spion din casa lui, Montgomery devine curios. Si chiar dacă încearcă, Bridget nu-i poate rezista fermecătorului duce, foarte talentat în a descoperi secretele oamenilor. Acum că amândoi au început un joc de-a șoarecele și pisica, fără reguli, în care orice e permis, își vor da seama în curând că amândoi au secrete-și niciunul nu e atât de păcătos-sau de nevinovat- după cum s-ar putea crede.”

 

Mulțumesc Olly pentru recenzia cărții – 22 iulie 2016.

Carțile acestei autoare mă fac să mă topesc!

Atîta pasiune și nebunie în ele. Nici Duke of Sin nu s-a lăsat mai prejos decît celelalte cărți din serie, deși atmosfera aici este mult mai întunecată și mai sinistră. Cel puțin așa am simțit eu. Cartea își merită pe deplin titlul, pentru că Ducele păcatului — Valentine Napier este întradevăr plin de păcate.

Țin să nu dau vina pe el pentru ceea ce este defapt, deoarece a crescut într-o amosferă vicioasă. Propria mamă l-a considerat un demon încă de cînd l-a născut, și l-a urît pînă în ultima clipa a vieții ei. Tatăl însă era un psihopat total (obiceiurile lui bolnave sunt menționate și în Sweetest Scoundrel, povestea lui Asa și Eve — sora lui Valentine). Deci … acest tată și-a învățat copilul să înabușe orice sentiment de iubire, ucigînd pisicile pe care Valentine le iubea atît de mult, chiar în fața ochilor lui. Deci, vă puteți imagina cu ce mentalitate a crescut bietul băiat. Pentru el nu există noțiune de discernămînt, el nu înțelege diferența dintre bine și rău, iubirea fiind o slăbiciune. Pentru el nu există reguli, el face ce vrea, cînd vrea și cu cine vrea. El este judecătorul și călăul în același timp. Deci, cu alte cuvinte este un șantajist, un ucigaș, un om fără scrupule. Pe de altă parte, Bridget este total opusul lui. El însuși o vede ca o sfîntă, inocentă și neatinsă de păcat, deși în realitate are și ea trecutul și rănile ei. La început relația lor este ca un joc dea șoarecele și pisica.

Valentine știe că Bridget se află în casa lui pentru a găsi dovezi care el le folosește pentru șantaj. Dar o lasă să își facă jocul, pînă o prinde în plasă. Fiecare gest, fiecare mișcare, fiecare cuvînt a acestei femei trezește în el o dorița animalică de a o poseda. La început, Bridget pare să se teamă de el, mai ales că Valentine se străduie să îi arate deschis parțile lui cele mai negre, chiar ucigînd amantul mamei lui în fața ei. Pe parcurs însă dă dovadă de un curaj enorm, îl înfruntă deschis și îl mustră. Devine un fel de conștiință pentru el, încercînd să îl învețe ce e bine și ce e rău. Ea aduce căldură în viața lui, și încet, încet topește inima lui de gheță. Prima lor noapte de dragoste e atît de intensă și profundă încît nu am cuvinte să o descriu.

Felul cum descrie autoarea scenele de sex sunt atît de deschise, carnale, perverse și incredibil de fierbinți. Și această scenă e cu atît mai fierbinte cu cît înțelegem obsesia lui Valentine pentru Bridget, practic vrea să o devoreze, să o facă doar a lui. Mi-a plăcut mult acest lucru la el, mi-a plăcut că se simțea atins de lacrimile ei, nu suporta ideia ca cineva să o jignească în vriun fel, ar fi fost în stare să ucidă dacă cineva ar îndrăzni să o rănească. Și chiar asta face pînă la urmă, va ucide pentru ea.

Acțiunea cărții este pe măsură. Dacă începi cartea, nu te mai poți lăsa de ea pînă la ultima pagină. La început am fost sceptică un pic din cauza comportamentului extrem de vicios al eroului principal. Dar dupa aia mi-a plăcut. Este povestea unui om care are nevoie de salvare și eliberare din propria lui inimă neagră. Și această salvare vine în persoana lui Bridget. Un lucru ce m-a dezamăgit a fost faptul ca autoarea nu a explicat cum și-a pierdut Bridget virginitatea. Avînd în vedere că nu a fost niciodată îndrăgostită în trecut, cred ca cititorii ar fi meritat o explicație pentru această pierdere. Dar presupun ca acest detaliu a fost lăsat la imaginația cititorului.

Abia aștept și povestea Ducelui de Kyle și a puștoaicei Alf, ambele personaje ne sunt întroduse în această carte. Se pare că va apărea la toamnă in engleză.

 

Mulțumesc Andra pentru recenzia cărții – 5 noiembrie 2016.

O carte deosebită, pe care o voi bifa la cele „de recitit”. Cineva a spus pe aici că ar fi o paralelă cu povestea lui Rafe, din Intentii vinovate. Da, poate fi considerată și așa… și nu prea. Dacă la Rafe am simțit că undeva exista o inimă, ce-i drept ascunsă bine de tot, dar conștientul ștergea tot ceea ce considera că rănește, la Val am simit doar gol și întuneric. Copilăria sa a fost marcată doar de cruzime și ură, piperată cu o educație cruntă, dar considerată potrivită de către părinții săi indiferenți la trăirile unui copil. Nici nu e de mirare că Val ajunge omul pe care l-am regăsit și în cărțile anterioare. Și pe care, normal, îl regăsim în cea mai mare parte din cartea asta.

Val e un om care urăște regulile. De orice fel. Un om care consideră că trebuie pur și simplu să ucizi ceea ce iubești, ca să nu suferi. Sincer, am simțit o gheară în piept când el a început să dezvăluie, puțin câte puțin, din viața sa. Ajungi chiar să fii șocat, dar nu te poți îndoi că în sec. al XVIII-lea se întâmplau astfel de chestii. De fapt, ni se dezvăluie tot ce e mai … inuman într-o persoană… Pe mine m-a marcat cartea, pe bune.

Val este un om deja plictisit, care de regulă își găsește plăcerile făcându-i pe alții să sufere. Dar observăm că nu îi place suferința fizică, ci doar cea psihică. Îi place să manipuleze pe toată lumea și să dețină controlul în tot ceea ce face. Îi spune lui Bridget că trebuie să ai cât mai multă putere, că niciodată nu e de ajunsă putere ca să ai control asupra tuturor. Inițial ai impresia că doar se joacă cu toată lumea și că nu mai știe ce să inventeze pentru amuzamentul propriu. Dar, primul semn că ceva mai există în el apare atunci când sora lui, Eve, se pregătește să se căsătorească cu Asa Makepeace din dragoste, iar el începe să simtă că o pierde, nepricepând ce se întâmplă.

Și de aici începe adevărata lui aventură, care îl face să vadă viața și altfel. Bridget, menajera lui, îl intrigă. Ca și femeie, ca și persoană, ca și intelect. Câte puțin, începe să o descopere, așa anostă cum se consideră ea; dar Val descoperă o persoană care îl provoacă continuu, care nu îi arată teamă și cu care nu se plictisește. Și până la urmă, Bridget cea spartană, „inchizitorul” lui — cum îi place lui Val să o considere, dar și îngerul lui, dorește să lase puțin la o parte toate inhibițiile sociale și să trăiască momentul cu Val. Momentul și atât, pentru că ea e conștientă că altceva nu poate exista, cu tot ceea ce începe să se clădească între ei.

Cartea nu e una ușor de digerat, e destul de sumbră și tensionată până la sfârșit, dar îți merge la suflet, îți atinge niște corzi sensibile din inimă și care îți arată o pasiune pură, palpabilă, în stilul lui E. Hoyt. Până la urmă, Val lasă puțină lumină să-i pătrundă în suflet și descoperă că frigul care îl înconjoară tot timpul poate fi alungat doar de Bridget. Am rămas mult timp cu sentimentele contradictorii produse de carte, după ce am terminat-o. Nu știi dacă să îl urăști pe Val, să îl compătimești sau să îl iubești. De altfel, cam asta simte și Bridget de-a lungul poveștii.

Cartea nu e una foarte lungă, dar este suficientă. Nu trebuie să citești pasajele doar de dragul de a le parcurge, fiecare cuvânt te absoarbe în relația lor și în gândirea lor

A! Iar coperta de la noi reflectă întru totul conținutul cărții, chiar și biblioteca din spatele personajului. Dar nu spun mai multe, ci vă las pe fiecare să descoperiți, în stilul personal. Eu mi-l închipuiam altfel pe Duce, așa că am fost puțin dezamăgită când am văzut personajul de pe carte, care nu corespundea cu viziunea mea, dar până la sfârșit, vă jur, m-am uitat de câteva ori pe copertă numai ca să „simt” mai bine ceea ce citeam.

A fost o carte magnifică, întunecată totuși, dar care te marchează. Sincer, nu mă așteptam, m-a cam luat prin surprindere.

Nota 10!

 

Mulțumesc LidiaP pentru recenzia cărții – 11 noiembrie 2016.

Ducele pacatului este romanul care face diferenta!

Intr-o serie cu eroi si poate supereroi apare o carte care ne incanta cu povestea celui mai mare villain din cartile anterioare si tineti cont ca este un personaj negativ care nu se converteste la a fie erou.

EH a fost pur si simplu geniala cand a hotarat sa scrie o carte cu povestea lui Val, ba mai mult a avut grija sa nu o faca prea SF si sa il transforme pe Valentin intr-un ingeras.

Mie personal si numele de Valentin Napier ma duce cu gandul la un personaj negativ.

Mi-a placut cartea, a fost ca o gura de aer curat dupa o perioada de carti romatice care merg pe acelasi schelet( eroul mascul, domnita la ananghie, inimioare, sex si casatorie) a venit aceasta minunatie de care care imi pune in prin plan un barbat viciat, distrus si care nici nu doreste sa se schimbe,dar care intalneste o femeie sub nivelul lui care ii rezista si care ajunge sa il accepte asa cum este si sa il iubeasca. O femeie care il ajuta sa invete sa faca diferenta intre bine si rau daca care nu ii cere in schimbul iubiri o modificare de caracter ci doar il indruma sa se descopere si sa gaseasca fericirea si in alte lucruri decat puterea.

Scenele erotice scrise de EH in general sunt fierbinti dar parca acum cand Val este the bad boy, acum parca au fost incendiare, scena cu baia si cu privitul a fost la 100 de grade.

Pot doar sa spun ca aceasta carte a facut din seria asta una din favoritele mele.

Nota 10!

Copertă USA:

duke of sin

Copertă România:

ducele-pacatului

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.