Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Dulcele pacat al iubirii – de Jo Beverley, Vanessa Kelly, Sally MacKenzie, Kaitlin O’Riley

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

DULCELE PĂCAT AL IUBIRII

de Jo Beverley, Vanessa Kelly, Sally MacKenzie, Kaitlin O’Riley

 

Titlul în engleză: An invitation to sin (Forbidden affections, The pleasure of a younger lover, The naked prince, A summer love affair)

Număr pagini:

An apariţie: 1996, 2011, 2011, 2011

Editura Lira/Litera

Traducere:

Listă cărţi Jo Beverley – clic

 

Din nou o adunătură de povestioare într-o carte. O să încep cu prima carte Forbidden affections – de Jo Beverley pentru care am pregătit şi un minus, acesta constând în vârsta prea mică a eroinei. Ştiu că aşa era pe vremuri, dar la şaisprezece ani mi se pare o copilă şi mi-ar fi plăcut mai mult să întâlnesc o tânără de douăzeci de ani, curjoasă, neînfricată, nu o copiliţă ieşită de pe băncile şcolii, cu spirit de aventură, o femeie în toată firea s.a.m.d. Parcă i-ar fi stat mai bine unei fete de douăzeci de ani să meargă prin pasaj, să caute aventură, să facă cercetări şi să fie sărutată de contele Carne (ciudat nume; nu m-am obişnuit cu el), decât o copilă de şaisprezece ani. Lăsând vârsta, a fost ok că autoarea şi-a axat cartea pe o altă cartea, pe cea scrisă de doamna Jamison şi că a creat acel pasaj secret, o eroină dornică să descopere adevărul şi un erou dur şi care pare imposibil de cucerit sau îmblânzit. Mi-a plăcut scena în care cei doi se întâlnesc , iar eroul insistă să-şi primească sărutul, apoi chiar îşi propune ceva anume cu privire la „Maggie„. Tatăl Annei i-a spus să stea departe de conte, dar mi s-a părut amuzant lucrul acesta pentru că ştiam că fiica lui exact asta nu o să facă şi uite aşa tot aşteptam să vină momentul când tatăl ei află de relaţia lor şi să-i văd reacţia. Finalul a fost drăguţel şi iar aş putea să revin la vârsta fetei. Nota 7,5/10

Încep să nu prea fiu de acord cu acest tip de cărţi, adică „povestioare adunate” pentru că se face trecerea de la o autoare la alta şi uneori (ţinând cont de starea de spirit) poate să ţi se pară bizară trecerea. În plus, nici nu te obişnuieşti bine cu o poveste sau cu o autoare, că trebuie să o schimbi şi să o iei de la capăt. Dacă în prima poveste, romantismul mi s-a părut puţin cam rece, personajele s-au întâlnit puţin mai târziu şi cercetau moartea cuiva, în a doua poveste – The pleasure of a younger lover – de Vanessa Kelly – personajele principale se întâlnesc de la bun început, se cunoşteau deja şi aş spune că acţiunea este puţin mai palpitană, mai agitată. Cred că asta s-a datorat faptului că am dat peste lupta dintre Blundell şi Archer, amândoi având o pasiune pentru Clarissa. Să zicem că au jucat rolurile a doi cocoşi dintr-o ogradă. Povestea nu m-a dat pe spate şi aş spune că a fost mai simpatică cea scrisă de Jo Beverley. Eroina este văduvă, parcă nu ştie ce vrea de la viaţă, este mai mare cu cinci ani decât eroul cărţii, nu-şi doreşte să se recăsătorească cu un soldat.  Nota 7/10

A treia carte The naked prince – de Sally MacKenzie mi s-a părut că autoarea are un stil greoi, mai puţină comunicare între personaje. Are o oarecare tentă erotică, iar scena care mi-a atras atenţia a fost cea din bibliotecă. Nota 6,8/10

A summer love affair – de Kaitlin O’Riley a  fost ca o înălţare. Dacă a treia carte am zis că e greoaie, aceasta am simţit-o ca un fulg. Cred că se datorează modului în care autoarea a descris acel peisaj de vis şi implicit întâlnirea personajelor principale – Gavin şi Charlotte. Prima lor întâlnire este destul de scurtă, dar pentru perioada în care a avut loc, peisajul şi faptul că nu se cunoşteau dinainte, mi s-a părut intimă, ca şi când personajele s-ar fi atins uşor la un nivel spiritual. Mi-a plăcut personajul Yvonne pentru că-i picta pe cei doi într-o poziţie foarte apropiată, intimă şi poate indecentă 😀 dar ea ştie ce face şi vrea să-şi atingă scopul. Având acţiunea situată în Spania, o să întâlniţi şi cuvinte în spaniolă. Pentru că a fost cea mai romantică, s-a simţit cel mai bine contactul dintre personajele principale şi mi-a plăcut cel mai mult dintre toate povestioarele, cartea primeşte nota 8/10.

 

 

Descriere cărţi:

 

1. Forbidden affections – de Jo Beverley

Anna Featherstone şi-a petrecut cei şaisprezece ani ai săi în Derbyshire, iar acum călătorea spre Londra, regretând numai că nu i se permisese să-şi aducă multe cărţi cu ea, ci numai cinci, ori ea n-ar fi ales „Afecţiuni interzise” deşi acum îi părea rău. Ceva nu i se părea satisfăcător la acel roman al doamnei Jamison şi considera că poate nu se simţise bine când îl scrisese.  Cazată  într-o casă care avea mare legătură cu romanul „Afecţiuni interzise”  îşi dorea să-l fi pus în bagaj ca acum să poată verifica fiecare detaliu din carte cu cele din realitate. Mai ştia că în carte se vorbea despre un pasaj secret, despre o uşă secretă aflată în şemineul casei, construită de contele Nacre pentru a ajunge noaptea în camera Dulcineei – eroina cărţii. Curioasă din fire, Anna caută uşa secretă şi nu se poate abţine să pătrundă prin pasaj şi să călătorească până la capătul acestuia, care o duce în casa contelui Carne. După ce a vizitat casa şi a găsit chiar şi cartea „Afecţiuni interzise” în bibliotecă, Anna s-a decis să se retragă în dormitorul ei, dar nu înainte să-şi promită că o să revină pentru a-şi continua cercetările.

La scurt timp, Anna află că în acea casă s-a petrecut ceva bizar. Cu ani în urmă, cineva a fost găsit mort, dar nu a fost vorba de o crimă, ci de o sinucidere. Tatăl Annei şi al Mariei considera că ele nu trebuie să se îngrijoreze despre acea moarte bizară şi că cel mai probabil nici nu îl vor reîntâlni pe contele Carne pentru că nu este genul de om care să fie prezentat tinerelor fete. Mai mult decât atât, se preconiza că locuieşte în străinătate şi că sunt puţine şanse să revină acasă, dar dacă se întâmplă ca el să se întoarcă, fetele trebuie să-l ignore.

Din nefericire, contele revine pe neaşteptate şi o întâlneşte în casa lui pe tânăra Anna – care-şi spune Maggie. Intrigat de curajul ei, contele nu este tocmai amabil cu ea, iar la un moment dat chiar îi cere să vină să-l sărute, altfel el o să vină la ea şi nu o să se oprească la un simplu sărut. O să se apropie Anna de contele Carne? Ce legătură există între carte „Afecţiuni interzise” şi cele două case? Cine s-a sinucis în casa contelui? A fost oare o sinucidere sau o crimă? Ce se întâmplă între Anna şi conte şi cum reacţionează acesta când află că a fost minţit?

 

2. The pleasure of a younger lover – de Vanessa Kelly

The Archer Mansion, Londra, 1813

Clarissa Middleton trebuie să poarte o rochie scandaloasă la insistenţele bunei sale prietene Lillian, Lady Montegue. Clarissa este cunoscută drept văduva căpitanului Jeremy Middleton, iar Lillian considera că după un an şi jumătate era timpul ca ea să iasă din perioada de doliu. Se aflau în sala de bal a familiei Archer şi spera ca buna ei prietenă să-şi reia cursul firesc al vieţii, să iubească şi să fie iubită. Balul era  dat în onoarea lui Christian Archer – om al armatei, un vechi prieten al Clarissei pe care nu-l mai văzuse de ceva vreme, suficient cât să-i fie cert un lucru, şi anume că acesta a crescut şi că este un bărbat în toată firea, demn să-i facă inima să bată mai tare.

Lord Blundell se află şi el la bal şi din nefericire are o pasiune nebună faţă de Clarissa. Este văduvă şi este îmbrăcată suficient de provocator cât să-i stârnească interesul şi îndrăzneşte chiar să o sărute forţat. Clarissa scapă din ghearele lui malefice şi îl întâlneşte din nou pe căpitanul Archer care este dispus să o apere de Blundell. O să afle Archer ce i-a făcut Blundell, Clarissei? Cum o să reacţioneze? Ce se întâmplă între Clarissa şi Christian pe parcurs? O să accepte Clarissa să se căsătorească din nou cu un soldat?

 

3. The naked prince – de Sally MacKenzie

Adevărul era prea crud pentru Josephine Atworthy. Numai dacă se căsătorea ar fi putut să rezolve problemele financiare pe care le înfrunta împreună cu tatăl ei. În ultimul an îşi crease în minte figura bărbatului perfect – puternic, strălucitor, onorabil, chipeş, curajos, amabil. Îi trimisese scrisori prin intermediul editorului lui, semnând numai cu iniţialele ca să ascundă faptul că era femeie. Nu credeacă o să primească vreun răspuns de la bărbatul al cărui nume nici nu-l cunoştea. Scria articole pentru ziar şi îşi semna scrisorile cu litera „K”.

De la baronul Greyham, Jo primise o invitaţie la o petrecere. Jo auzise că acolo se petrec lucruri nu tocmai „sfinte”, motiv pentru care, la cei douăzeci şi opt de ani ai săi, ar vrea să respingă invitaţia, însă tatăl ei insistă să dea curs invitaţiei. Curând avea să afle numele complet al bărbatului cu care coresponda şi se semna cu iniţiala „K” –  Damian Weston, conte de Kenderly – şi avea să-l întâlnească în carne şi oase. Cum are loc întâlnirea dintre cei doi? Ce părere are Damian despre faptul că persoana care-i scria era femeia care-l atrage? În ce sens se schimbă lucrurile între ei? Ce simte Jo pentru Damian?

 

4. A summer love affair – de Kaitlin O’Riley

Sudul Spaniei, Vara, 1880

Charlotte era oaspetele domnului Francisco. Soţia lui era prietenă cu mătuşa ei, iar Charlotte îşi însoţea mătuşa în călătoriile sale din această vară şi deciseseră să se oprească şi aici pentru o scurtă vizită. Charlotte Wilton era încântată de priveliştea de care avea parte – marea Mediterană, soarele strălucitor, cerul albastru, palmieri, dar şi un bărbat îi capta atenţia. Gavin Ellsworth, englez ca şi ea, era prietenul de şcoală al lui Pedro, fiul lui don Francisco şi donna Yvonne. Cea care îi apropie este chiar donna Yvonne care se încăpăţânează să-i picteze în fiecare zi într-o postură intimă. Fiecare zi le întăreşte atracţia, dar unde o să-i conducă această pasiune?

 

Nota pe care o acord cărţii: 7,3/10

 

 

Dulcele pacat al iubirii

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.