Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Farmec si seductie – de Arlette Geneve

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

FARMEC ŞI SEDUCŢIE

de Arlette Geneve

 

 

Titlul în spaniolă: Embrujo Seductor

Număr pagini: 303

An apariţie: 2009

Trilogia Penword: Spinii dragosteiFarmec şi seducţie, Cucerirea scoţianului

Editura Lider

Traducere: Liliana Frăţilă

Listă cărţi Arlette Geneve – clic

 

Din punctul meu de vedere, în acest moment, aş spune că este o diferenţă mare între „Spinii dragostei” şi „Farmec şi seducţie„. Sunt cumva la capete diferite. Prima carte este mai enervantă, eroina este îngrozitor de încăpăţânată şi arogantă, eroul este gelos, se înfurie şi acţionează pe măsură, însă iubeşte cu întreaga lui fiinţă. În cea de-a doua carte, acţiunea este mai liniştită, eroina este încăpăţânată, dar se putea mai rău, eroul are momentele lui de gelozie, însă nu exagerează. Citind cartea m-am simţit ca şi cum aş rezolva o integramă sau încercând să lucrez la un caz complicat :chic: şi asta din cauză gemenelor – Isabel şi Ara. Ştiam că Isabel a complicat lucrurile, că a preluat viaţa surorii sale, însă abia spre final s-au descurcat toate iţele. Ara a avut o viaţă amoroasă complicată – aşa mi-am zis eu în final – în urma cărora a rezultat şi un copil. Copilul a fost cam absent în carte şi mă aşteptam să apară în peisaj mai tot timpul din moment ce Isabel se dădea drept mama lui. Am crezut că autoarea o să dorească să pună în evidenţă relaţia mamă – fiu, instinctele ei materne, ba chiar să creeze o punte între copil şi Jamie. Nu ştiu dacă este neapărat un dezavantaj, însă un dezavantaj precis este faptul că autoarea a menţionat în câteva rânduri că Isabel îi seamănă Aurorei. În cartea „Spinii dragostei„, Jamie era îndrăgostit de cumnata lui Aurora şi mi se pare bizar să-l văd îndrăgostit de cineva care-i seamănă tot Aurorei. Consider că era mai bine ca Isabel să nu-i semene absolut deloc acesteia şi spun asta pentru că am ajuns la concluzia că Isabel o să stea mereu în umbra Aurorei. Un alt dezavantaj ar putea să fie faptul că autoarea nu a pus accent pe scena nunţii lui Isabel. Bine, bine, căsătorie fugitivă la Gretna Green cu gaz de râs, dar trebuia să aprofundeze acest subiect.

Eulalia a fost un personaj pe care nu l-am plăcut în cartea „Spinii dragostei” şi n-am scăpat de ea nici de această dată. Nici de această dată nu-şi vede de lungul nasului, dar măcar nu le face un rău celor două personaje, ba chiar încearcă să-i aducă împreună. Mi s-a părut îngrozitor ce a făcut în prima carte şi nu cred că o să-şi spele vreodatăa cel păcat :chic: .

Nu ştiu dacă mi-a plăcut mai mult sau nu decât „Spinii dragostei„, dar avut multă acţiune, s-au tot complicat lucrurile şi a durat până s-a făcut lumină, însă a fost interesant să descopăr secretele lui Isabel şi ale surorii sale. Cartea este învăluit în mister, însă n-am să divulg nimic. Citiţi carte şi o să găsiţi pe lângă mister, suspans, romantism şi o doză bună de umor.

 

 

Sevilla, 1830 – Aracena de Denise murise pe un pat de la mănăstirea Trei Franciscani, din cauza unor grave arsuri pe corp lăsate de incendiul izbucnit în casa ei. Sora ei geamănă trebuia să părăsească Sevilla, dar înainte să plece, vrea să regleze conturile cu ducele Lara. Nu dorea să-i spună de moartea surorii sale, ci dimpotrivă, să-i arate că trăieşte şi că este o femeie puternică. Isabel îşi investise întreaga dotă în proiectul naval al companiei La Cruz şi pierduse banii. Principalul investitor şi preşedinte al companiei fiind chiar Alonso de Lara y Guzman.

După ce Isabel l-a înfruntat pe ducele Lara, a plecat în Anglia ca să-şi întâlnească tatăl, nimeni altul decât Rodrigo Velasco. Până să-şi cunoască tatăl, Isabel îl întâlneşte pe bărbatul care avea să o facă să simtă dragostea – Jamie Alexander Penword. El crede că are în faţă o femeie care are nevoie urgentă de o baie ca să-şi înlăture mizeria de pe ea, iar ea crede că are în faţă un grăjdar. Însă după ce ea îi cere ajutorul să ajungă la Redtower, mai precis să-i împrumute calul lui, Jamie se simte provocat şi  vrea să-i fure câteva săruturi fetei, numai că… Isabel ştie să se apere şi îl loveşte cu o piatră în cap. Scăpată din îmbrăţişarea lui Jamie, Isabel îşi continuă călătoria până la tatăl ei, Rodrigo Ayllon de Velasco.

Prin 1807, Rodrigo avusese o relaţie amoroasă cu mama ei, Isabelle de Denise. Ea mai fusese căsătorită, între ea şi Rodrigo era o diferenţă de cincisprezece ani, însă nu erau lucruri care să-l determine pe Rodrigo să nu o ceară în căsătorie. El îşi dorea să o ia de soţie, să aibă copii cu ea, dar  alegerea ei a fost să pună punct relaţiei lor şi în ciuda faptului că a spus că este sterilă, ea a adus pe lume două fetiţe gemene pe care le-a crescut departe de Rodrigo.

Ara a avut o relaţie cu Ian Malcon şi astfel a venit pe lume micul Dorian. După moartea ei, Isabel a luat copilul şi i-a spus chiar şi tatălui ei că este fiul ei nelegitim. Când Ian află de plecarea mamei copilului său, el o urmează până la Redtower şi după ce află că Ara a murit şi că Isabel a declarat copilul ca fiind al ei, se încăpăţânează să-şi recunoscă copilul şi să i-l ia. Isabel nu doreşte ca el să pună mâna şi pe averea tătălui ei Rodrigo – conte de Ayllon, aşa că apelează la ajutorul bătrânei Eulalia, slujnica familiei. Eulalia vede în cărţile ei că pe Isabel o paşte un mare pericol şi îl atrage pe Jamie Alexander Penword şi pe prietenul lui, Arthur într-un complot care ar fi trebuit să-l îndepărteze definitiv pe vărului lui, Ian Malcon. Lucrurile trebuiau să pară de o aşa natură încât să reiască că Arthur a compromis-o pe Isabel şi să o ia de soţie, evident, Eulalia folosindu-se de poţiunile ei. Dar oare nu sunt înşelătoare planurile Eulaliei? Acceptă Jamie să-l târască pe Arthur în patul lui Isabel sau îi ia locul prietenului său? Ce simte Isabel faţă de Jamie şi cum reacţionează când află că el a fost îndrăgostit de Aurora, cumnata lui? Se căsătoreşte Jamie cu Isabel? Ce secrete ascunde Isabel şi cum ar putea să-i afecteze relaţiile cu tatăl ei şi cu Jamie?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,5/10

 

Farmec si seductie

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Farmec si seductie (Embrujo seductor) de Arlette Geneve

  Saga familiei Penword-Velasco continua cu povestea de dragoste dintre Jamie Alexander Penword, conte de Redmond, mezinul ducelui de Arun si Isabel Maria Denise, fiica bastarda a lui Rodrigo Velasco y Duero, conte de Ayllon si a baronesei de Aryndees.
  Rodrigo la varsta de 20 de ani, se indragosteste de mai matura si vaduva Isabelle, o femeie frumoasa, cu ochii albastri si zambet angelic. In ziua cand Rodrigo vrea sa-i puna pe deget inelul de logodna si sa o ceara ii casatorie, ea pentru ca nu crede ca pot avea un viitor impreuna ii spune ca nu il iubeste si vrea sa se desparta, iar dupa 22 de ani, contele de Ayllon afla ca are doua fete gemene, Isabel si Aracena (Ara), pe care mama lor le-a pus sa promita ca nu isi vor cauta tatal niciodata.
  Tanara Isabel, toata viata a trait in orasul Sevilla (Spania), ea are parte numai de necazuri, mama moare, pe sora Ara o crede moarta in incendiu a casei lor, un var Charlie din America ii fura actele care dovedesc mosterirea lasata de bunicul ei, este inselata in afaceri de Alonso de Lara y Guzman, duce de Alcazar, var indepartat al Reginei Maria Cristina a Spaniei. Ramasa fara nimic, il ia pe micutul Dorian, fiul nelegitim a lui Ara, pleaca in Anglia la conacul Redtower, pentru asi cunoaste tatal. Intalnirea pe pamant englez dintre Isabel si Jamie m-a facut sa rad, ea ii fura calul, pe Ole, ii pune cutitul la gat, vrea sa-l impuste, il loveste cu o piatra in cap si el spune: „… mi-a dat cu piatra in cap si m-a lovit in inima”. Isabel incapatanata, a tesut atatea minciuni in jurul ei, greu mai poti avea incredere in ea, se crede indragostita de Arthur Beresford, vrea sa se casatoreasca cu lord Roger Wilson si este insarcinata cu Jamie.
  Intalnirea cu Aurora si Justin, m-a amuzat, intorsi la Redtower, vor sa aiba o noapte pasionala, in incercarea lor de a se provoca senzual, scapa tava cu doua pocale si o sticla de vin, iar zgomotul produs ii scot pe ocupanti conacului din dormitoarele lor, doi cate doi, Devlin si Maria, Eulalia si Adam, Isabel si Jamie, in afara de Rodrigo, care le cere eplicatie pentru lipsa de distretie a „vieti amoroase”.
  Povestea are parti amuzante, gelozie, minciuna, neincredere, confuzie, comunicare lipsa si un epilog.

 2. Stie cineva daca scriitoarea a scris cartea depre Ara si ducele Alonso. Mi se pare o poveste interesanta.

 3. Cred ca e prima oara cand sunt total opus parerilor voastre :),cred ca am perceput dintr-un alt unghi cartile acestei autoare.
  Spre deosebire de Spinii dragostei in aceasta carte Isabel mi s- parut fara logica!Penru ca aflat ca barbatul iubit a fost indragostit de alta femeie vrea sa arince la gunoi toata relatia,nu a avut ochii sa vada cum se comporta el cu ea si asta se intampla din cauza ca relatia lor a pornit de la o inselatorie pusa la cale de ea.Nu am inteles de ce si-a imaginat ca daca il face gelos prin Arthur o sa reuseasca sa il apropie.Chiar daca isi dorea ca Jamie sa ii arate ca ea e cerul si pamantul pt el nu il lasa sa se apropie de ea si tot timpul apela la Arthur.
  Autoarea a omis sa ne arate cum s-a apropiat ea asa de mult de Arthur incat sa ii devina confident.
  Sunt putin dezamagita de carte!
  Nota este 8/10

 4. FM. ti-am citit recenzia si pot spune ca mi se potriveste manusa. Daca la Spinii dragostei am avut un alt punct de vedere fata de al tau, acum sunt intru totul de acord cu ce ai scris. Asa ca nu are rost sa mai fac si eu o poliloghie aici. :hallo:

  Nota mea pentru carte e 9,3

 5. Alexandra :

  Farmec si seductie de Arlette Geneve

  Trilogia Penword continuă cu povestea lui Jamie, fratele mai mic a lui Justin. Voiam fosrte mult să citesc cartea, dar în acelaș timp mă luau fiorii numai când mă gândeam la faptul că s-ar putea să fie la fel de enervantă și de intensă ca prima. Din fericire pentru nervii mei, autoarea a mai scăîzut din presiune, a lăsat-o mai moale cu încăpățânarea, furia, orgoliul și ciu gelozia eroilor. Păi dacă mai continua în ritmul acela, îmi trebuiau pastile de tensiune. Acum nu vă imaginați că nu veți găsi astfel de sentimente sau stări emoționale, dar autoarea a micșorat volumul la suporetabil. În schimb, ne oferă multe secrete, mister, suspans și comploturi. Prima poveste a pus mai mult accent pe relația celor doi eroi, pe modul în care învață să se accepte, să conviețuiască împreună și cum ajung ei să se îndrăgostească, aici pe lângă toate acestea sunt strecurate intrigi venite din partea unor personaje dubioase cu interese meschine. Una peste alta, poveștile celor doi frați sunt diferite, pentru că și ei sunt diferiți. Povestea de dragoste a lui Jamie, merge pe un alt făgaș, este structurată altfel, se ghidează după alte idei. Rămâne neschimbat stilul autoarei alert, îmbibat în acțiune și în avenruri, presărat cu certuri, frustrare, despărțiri, împăcări, dragoste, ură și pasiune. M-am obișnuit atât de tare cu modul autoarei de a concepe o carte și de a crea personaje, încât dacă nu am parte de încăpățânarea caracteristică eroilor ei, parcă simt că povestea nu aparține autoarei.
  Îînceput foarte interresant, o tânără care își plângea sora moartă și care se pregătea să pornească în aventura vieții ei. Se vorbea despre o promisiune, un copil de care trebuia să aibă grijă și multe pericole care o pândesc, iar primele întânliri cu Jamie au fost pline de savoare și de umor. Dar după ce identitatea lui Izabel este lămurită, parcă ceva se rupe între ea și Jamie, jocul lor dea șoarecele și pisica devine obositor și momoton. Ea ține una și bună că nu îl vrea, el tot încearcă să-i explice cum stau lucrurile, apoi ea se simte în umbra verișoarei ei, el încearcă să o convingă că trecutul este dat uitări și tot așa până la sfârșitul cărții. Nu mă deranjază tachinările sau jocurile de acest fel, însă mă enervează teribil încăpățânarea absurbă și orgoliul fără limite. Din păcate abia la final lucrurile se limpezesc și cei doi încep să se bucure de sentimentele magice din inimile lor.

  M-am străduit enorm de mult să o înțeleg și să o accept pe Izabel, dar pur și simplu nu am putut. Am impresia că sunt alergică la eroinele lui Arlette Geneve, chiar nu am putut să o simpatizez deloloc, mi s-a părut mult prea superficială și mult prea nesuferită. A fost de apreciat pentru curajul ei și pentru modul în care și-a apărat nepotul, dar pe măsură ce înaintam în lectură, mă scotea din minți prin faptele ei imature și prost gândite, nu ca Aurora, dar tot ma disperat puțin mai mult. Momentul în care i se dăruiește lui Jamie și îi spune că doar la folosit pentru a scăpa de virginitate m-a lăsat fără cuvinte.Să fim serioși, cum putea măcar să îndrăznească să spoună asemenea lucru când de fapt era înebunită de plăcreee și dorință în brațele lui? Deja a dat-o în minciună și în prefăcătorie, ceea ce nu era cazul, pentru că Jamie era mai mult decât dornic să-și asume responsabilitatea. Ma enervat terbibil replica „Sunt îndrăgostită de Arthur” și ceea ce nu am înțeles eu este când și unde s-a apropiat ea atât de mult de Arthur ca să spună lucrurile astea. Autoarea nu prea ne–a oferit scene în care cei doi se apropie ca prieteni , așa cum a făcut cu Aurora și Jamie de pildă, iar asta face ca cele spuse de eroină să pare nejustificate și necrebibile, mai ales că se ajunsese chiar la planul de al folosi pe fratele Aurorei cu scopul de ai răpă fecioria, iar asta m-a scos din minți pentru că practic se folosea și își bătea joc de un om. Sunt multe momente în care a dat dovadă de prea multă mândrie transformată în prostie, plus secretele pe care le ascundea au pus foarte mulți oameni în pericol, dar ea a preferat să tacă și astfel s-a ajuns într-un punct mai greu de suportat.

  Pe Jamie l-am plăcut încă din prima carte, când a fost băgat într-o încurcătiură mai mare decât el. Dar chiar și așa s-a dovedit un bărbat de toată ispravă, un prieten de nădejde, un frate loial și un unchi model, calități pe care le obsrrvăm și în cartea asta. L-am apreciat pentru modul lui senin de a fi și pentru modul vesel în care trăia. L-am compătimit pentru suferința provocată de o dragoste neîmpărtășită și l-am admirat pentru că a reacționat ca un gentleman, a știut când să se dea la o parte și să-și vadă dr treaba lui. Spre surprinderea lui, tot de o femeie din familia Velasco a avut parte, așa că nu trebuia decât să se înarmeze cu multă răbdare și să-și ilustreze farmecul doborâtor. A avut și el momentele lui de nesiguranță și de slăbiciune, când trecutul l-a mai prins din urmă, dar până la urmă a ieșit la suprafață și a luptat pentriu femeia dorită. Personajul lui a dat un farmec aparte cărții.

  Cartea este foarte bogată în acțiune și în întorsături de situație. Își fac apariția personaje noi, ce aduc cu sine multe întrebări și multe mistere nedeslușite.
  Nu am fost deloc dezamăgită de care, pentru că fiind vorba de AG mă așteptam la o acțiune amplă, cu personaje complexe și cu răsturnăroi de situație.
  Îi acord nota 9 și o recomand! Acum că a apărut și povestea Aracenei, abia aștept să o citesc.

  • @Alexandra: eiii, draga de Arlette Geneve. 😉 felicitari Alexandra! :yeah:

  • Alexandra :

   Charm :-??

  • Alexandra :

   Am apăsat pe emoticonul care nu trebuia. :mrgreen: Trebuia să fie 😉

  • @Alexandra: :imbratisare:

  • @Alexandra: o recenzie plina de tot felul de sentimente :zece_din_zece:

  • @Alexandra: Chiar daca te-a suparat un pic personajul feminin, tot a iesit o recenzie foarte frumoasa! :ap:

  • Asa e cu Arlette Geneve, e altceva, iar eroinele sunt atipice, dar asta poate si din cauza originii lor spaniole. Ai facut si recenzia cartii Spinii dragostei? Daca da, mi-a scapat cu siguranta si acolo e o alambicare de nu mai :roll2: Mie mi-a placut stilul energizant al autoarei si am asociat putin actiunea cu cea a unei telenovele, iar din aceasta trilogie cel mai mult mi-a placut ”Cucerirea scotianului”. Lecturi placute in continuare, Alexandra!

  • Alex, ce sa mai spun? !?!! Te iubesc! Ai ajuns sa scrii niște recenzii care pot lejer concura cu niște ministere literare. :hallo: razye: :hallo:

  • Alexandra :

   Multumesc mult pe ntru aprecieri! :imbratisare:

  • Alexandra :

   Erika, nu am postat recenzia cărții Spinii dragostei, deoarece de cate ori încerc să onpostez îmi spune că pagina nu este disponibilă.
   Și mie tot Cucerirea scotianului mi-a plăcut cal mai tare din trilogie. Mi-ai zis tu când am început să o citesc că este cea mai frumoasă si așa a fost.
   Tu ai citit Fara mila? Dacă nu, trebuie neapărat să o citești.Este absolut demențiala. :heart5:

  • Alexandra :

   Andra, ei nici chiar așa. Scriu și eu ce pot. :mrgreen:
   P.S. Sentimentul e reciproc! :love87:

  • Lothlorien :

   Multumim Alexandra pentru o recenzie electrizanta. :yeah: Cat o priveste pe Aracena cred ca vei astepta mult. Editura Lider se misca cu viteza lenesului (animal din America de Sud). :bored50: Oricum speranta moare ultima. 😉

  • Alexandra :

   Lothlorien, totuși, eu îmi păstrez speranța. :mrgreen:

  • @Alexandra:Felicitari Alexandra :ap: regret ca te-a enervat eroina acestei carti!

  • Alexandra :

   Yulya, da m-a sâcâit rău modul ei de a se comporta. Dar mi-a plăcut cartea.

  • @Alexandra: Alexandra imi placi foarte mult!Ai avut rabdare sa citesti cartea sa o descilcesti si apoi sa o prezinti frumos cu toate trairile tale .Asa am perceput si eu aceasta carte ,cu eroina cam dificila si incapatinata.La fel am apreciat si eu ,,Cucerirea scotianului,, si Fara mila,,Sanatate!

  • Alexandra :

   Multumesc mult, Majel! :llove: Sănătate și toate bune! :imbratisare:

  • @Alexandra: Am citit si Fara mila si sunt total de acord cu tine, mi s-a rupt sufletul, dar m-a si uns pe suflet.

  • Alexandra :

   Exact, Erika! :yeah:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.