Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Fericirea incepe azi – de Jamie McGuire (5 recenzii)

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (18 votes cast)

 

 

FERICIREA ÎNCEPE AZI

de Jamie McGuire

 

 

 

Titlul în engleză: Beautiful Disaster

An apariţie: 2011

Număr pagini: 440

Editura Trei

Traducere: Shauki Al-Greeb

Seria Beautiful: Fericirea începe azi, Endlessly Beautiful, Mrs. Maddox, Fericirea mea ești tu, A Beautiful Wedding, Iubirea doare

Fericirea incepe azi – de Jamie McGuire

 

 

Am achiziţionat cartea după ce am primit un newsletter. M-a atras titlul, coperta şi descrierea. Până i-a venit rândul să o şi citesc, am avut timp să citesc şi păreri (pozitive) despre această carte. Am mai citit pe copertă că nu o să mai las cartea din mână „garantat”.  Am zâmbit ceva de genul „să crezi tu” pentru că foarte rar găsesc o carte de care să mă despart cu greu. Da, a avut dreptate :P.

După primele rânduri mi-am zis în glumă „Se anunţă o carte bună, iar un personaj feminin se numeşte America”. Şi pentru că tot am menţionat „glumă”, cartea a fost destul de amuzantă, de haioasă şi nu de puţine ori m-am trezit că aveam un zâmbet mare pe faţă. Nu pot să mă plâng absolut deloc că nu a avut acţiune pentru că personajele, tineri de 19 ani – au fost exagerat de activi. Acum erau împreună, acum erau despărţiţi, acum erau aici, imediat erau în altă parte s.a.m.d.

Dragostea dintre personajele principale şi secundare (în special cele principale) îţi servesc o dragoste cu năbădăi, plină de neînţelegeri, de probleme datorate încăpăţânării, tăcerii, sentimentelor ascunse şi greu de mărturisit. Totuşi, personajul principal – Travis Maddox a suferit o schimbare destul de mare. El, mascul alfa, adept al luptelor în ring, al relaţiilor de o noapte cu nenumărate femei, se transformă într-un bărbat îndrăgostit, obsedat şi ascultător. A fost îmblânzit de o femeie, dar a trebuit să lupte cu demonii lui, cu defetele lui, cu el. Totuşi, el parcă prea s-a zbătut să o apere pe ea, să o convingă că o iubeşte şi că o vrea, iar ea l-a respins cam mult.

Din prea multă obsesie şi dragoste, el chiar îşi tatuează porecla ei „Pigeon” şi fraza „Sunt al iubitei mele, iar ea este a mea„. Nu sunt de acord cu nebuniile de acest gen în viaţa reală. E trist să porţi numele cuiva şi după o despărţire. Ştiu că pot fi scoase, dar preţul nu o să fie la de mic ca atunci când îţi faci un tatuaj. Ţinând cont că este o carte şi de modul cum au evoluat lucrurile, gestul lui mi s-a părut simpatic şi romantic. La final îşi face şi ea un tatuaj, dar nu vă spun despre ce este vorba 😛 şi vă stârnesc curiozitatea ca să citiţi cartea.

 

Aş putea să spun că a fost şi emoţionantă uneori, iar despre scenele de sex…au fost rare, dar cenzurate. Mi-a plăcut cartea şi o să îmi rămână într-un colţ din suflet, iar ori de câte ori o s-o văd, o să îi zâmbesc cu drag.

 

 

Prietenia noastră? Uneori mă între dacă tu măcar auzi ce-ţi spun.

 

Fericirea incepe azi

 

 

Abby Abernathy şi prietena ei America, părăsesc trecutul dureros din Kansas al lui Abby şi vin la colegiu la Eastern. Prietena ei are o relaţie cu Shepley, iar prin intermediul lor, Abby îl întâlneşte pe Travis Maddox – văr cu Shepley. Prima lor întâlnire nu este cea prea romantică şi asta pentru că Abby îl întâlneşte după ce Travis a câştigat o luptă în ring. Ca să câştige bani frumoşi în timp rapid, Travis alegea să lupte şi se pricepea de minune. De asemnenea, Travis nu era doar un bun luptător, ci şi silitor când venea vorba de şcoală, iar specializarea lui principală era Dreptul penal.

Abby sau Pigeon cum îi plăcea lui să îi spună, i-a spus de la bun început să îşi ia gândul de la o relaţie pasageră cu ea pentru că nu este genul ei şi nu vrea să îi pice în plasă. Astfel, cei doi fac un pact al prieteniei. Sunt atât de buni prieteni încât zvonurile nu întârzie să apară. Când boilerele căminului nu mai funcţionează, America o ia pe Abby şi merg să locuiască în apartamentul lui Travis şi Shepley pentru câteva zile. Asta a presupus ca Abby şi Travis să împartă acelaşi pat. În ziua în care boilerele sunt puse în funcţiune, Abby şi Travis fac şi un pariu. Dacă el câştiga lupta fără să încaseze pumni, ea trebuia să locuiască încă o lună cu el, ba chiar şi-a pus în joc şi abstinenţa pentru o lună. Da, cei doi ajung să locuiască din nou împreună, iar Travis îşi încalcă pariul încă din prima noaptea, cu două gemene, dar Abby vrea să îşi ducă până la capăt promisiunea. Apare în peisaj şi Parker Hayes, un tânăr atras de Abby, iar ea este mai mult decât încântată de el. Bineînţeles că Travis nu o să facă altceva decât să lupte împotriva lui Parker, iar când Abby vrea să renunţe la pariu, Travis îi întoarce vorbele „pariul rămâne pariu”.

În ultima ei noapte din cele 30 de zile, Abby îi oferă virginitatea lui Travis, dar a doua zi lucruri se schimbă radical – chiar dacă ne-am aştepta să urmeze o relaţie de dragoste. Abby nu îşi dorea un bărbat cum era Travis, un bărbat ce îi amintea de tatăl ei Mick Abernathy, violet, om al jocurilor de noroc s.a.m.d. Oricât de înnebunită era după Travis, iar el după ea, nu îi putea ceda, dar prietena ei are grijă să îi amintească uneori că „Travis nu e Mick”.

 

 

Mă opresc aici din povestit, dar am spus doar o părticică. Povestea este ca un câmp de luptă şi nu cred că o să aveţi timp să vă plictisiţi – nu aveţi când :P.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Fericirea incepe azi - de Jamie McGuire (5 recenzii), 9.9 out of 10 based on 18 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

86 comentarii la "Fericirea incepe azi – de Jamie McGuire (5 recenzii)"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Yulya
(cititor)
Yulya
Votez cartea cu :
     

Fericirea incepe azi de Jamie McGuire
Imi este greu sa-mi gasesc cuvintele pentru a-mi exprima parerea pentru aceasta carte!
Ati facut niste recenzii foarte frumoase fetelor acestei carti!
Mi-a facut placere sa fac cunostinta cu protagonistii: Abby si Travis,ea, acum o fata linistita si cuminte,cu un trecut intunecat in spate,vine impreuna cu prietena ei America la colegiu,el un baiat-rau,cunoscut de toata lumea,fetele fiind innebunite dupa el,Travis isi castiga existenta din lupte,era genul de baiat de care trebuia Abby sa se fereasca!Dar niciodata sa nu spui niciodata,desi Abby il tot evita pe Travis,acesta este atras de lucrul asta,ca ea este imuna farmecelor lui si totul se schimba din pricina unui pariu!Cei 2 incep sa se cunoasca,la inceput sunt doar prieteni si Abby incepe sa nu vada doar latura negativa a lui Travis ci si pe cea buna!Intre cei 2 se naste o atractie de zile mari si actiunea e pur si simplu senzationala,nu am putut sa las cartea din mana,pagina dupa pagina vroiam sa aflu mai mult,nu m-am plictisit deloc si acum imi pare rau ca s-a terminat!Pot spune ca se afla in top 10 carti de suflet,desi Travis era vazut ca un pierde vara de restul lumii,el are un suflet bun,e iubitor,pasional,omul cui sa-i spui ce ai pe suflet,un adevarat prieten,care si el la randul lui a trecut prin greutati,in primul rand ca soarta i-a rapit mama,cand el era foarte micut si totusi a mers mai departe,Abby desi mi-a dat cateva batai se cap pana sa il aleaga pe Travis pot spune ca e perechea ideala pentru el!Nota mea e 10 cu felicitari!Mi-am dat comanda si de Fericirea mea esti tu si abia astept sa o citesc!Am indragit-o si pe America,o prietena adevarata,o sora pentru Abby!Multumesc ca existati si ca datorita voua ciresc carti frumoase care imi dau o stare de bine si sunt fericita sa impartasesc cu voi pareri,impresii si toate cele!

Yulya
(cititor)
Yulya

@erika:Cu siguranta o sa-ti placa si tie Erika! yeah

erika
(cititor)
erika

Eu nu am citit-o inca, dar e pe lista. Ma bucur Yulya ca ti-a placut ap

Yulya
(cititor)
Yulya

@Carmen:Multumesc mult Carmen! hallo4

carmen M
(cititor)
carmen M

@Yulya: Mia- placut foarte mult cartea si ma bucur ca si tie tia- placut. Dovada ca i-ai facut o recenzie foarte frumoasa. Felicitari. Sunt convinsa ca o sa-ti placa si Ferecirea mea esti tu, posibil mai mult decat povestea din perspectiva lui Abby, asa cum mi s-a intamplat si mie.

Yulya
(cititor)
Yulya

@di:Iti multumesc Di! hallo4 Iti astept parerea! yeah

di
(cititor)
di

@Yulya: sper sa scriu intr-o zi si eu o recenzie frumoasa ca a ta, dar sa termin de citit cartea, m-am oprit la pagina 157.
Te felicit, mi-a placut etuziasmul tau.

Yulya
(cititor)
Yulya

@charm: yeah

charm
(cititor)
charm

@Yulya: sa stii ca sunt de accord, asa ca „asa e” chic

Yulya
(cititor)
Yulya

@dovis:Asa e Dovis,eu am raspuns pentru charm la ce mi-ai scris tu!Top 10 e putin,top 100 e mai ok ai dreptate!

Yulya
(cititor)
Yulya

@charm:Asa e Charm wink imbratisare

charm
(cititor)
charm
dovis
(cititor)
dovis

@Yulya: ap si mie mi-a placut foarte mult.
cred ca trebuie sa largim topul cartilor de suflet -- zece este mult prea mic la cate sunt -- eu zic ca ajungem lejer la o suta.

Denisa
(cititor)
Denisa

DA! Sunt de acord! 100 e un numar rezonabil… wink

Yulya
(cititor)
Yulya

@Denisa:Lectura placuta Denisa,aceste carti merita tot timpul din lume!

Denisa
(cititor)
Denisa

Multumesc mult de tot Yulya pentru recenzia ta! ap Foarte frumos ai povestit! heart5 Am achizitionat de curand ambele volume, dar inca nu le-am citit.. insa tu m-ai convis! Termin ce am de citit in momentul de fata si ma apuc de Jamie McGuire!! books

Anais
(cititor)
Anais
Yulya
(cititor)
Yulya

@Maria B: Sa speram Maria B! hallo4 hallo

Maria B
(cititor)
Maria B

@Yulya: ap
Si mie mia placut cartea mult de tot! Mi-a placut faza din cantina, cu „I can’t get no, satisfaction”. bah Mi-au placut fratii Maddox si sper ca autoarea sa scrie fiecaruia cate o poveste superba de dragoste. Faptul ca povestea lui Trenton a aparut, imi da speranta!

Gabriela
(cititor)
Gabriela
Votez cartea cu :
     

Am citit si eu cartea cu gandul la Te astept dar se pare ca cele doua carti sunt diferente si nici cu E usor sa te iubesc nu se pot identifica decat vag.Aici Abby personajul feminin este fata cuminte care ia furat norocul tatalui ei Mick si cauta sa se indeparteze sa isi gaseasca propria identitate sau un nou inceput.America prietena ei este o super prietena care intru-un fel ia imprumutat familia lui Abby , este o chestiune care mi-a placut ft mult ca prietenia adevarata exista si ca sunt oamenii care o pot oferi neconditionat.Dar in viata ei se intersecteaza cu Travis care intr-un fel este ceea ce trebuia ea sa evite .Viata lui este destul de agitata este intr-un fel seducatorul campusului si isi petrece noptile castigand bani din lupte dar este un tip inteligent .Nu mi-a placut neincrederea lor au fost tot timpul se poate spune pe contrasens cand unul cand altul o dadeau in bara.Mi-a placut sentimentul de familie din famila lui Travis alaturi de fratii si tatal lui Travis in care Abby afla ceea ce la marcat pe Travis prin pierderea mamei lui.
Cartea este povetea de dragoste dintre doi adolescenti care se iubesc dar tot timpul se certa, el este ft posesiv dar face gesturi destul de marete ma refer la ajutorul primit de Abby la Las Vegas in incercarea de asi ajuta pt ultima data tatal nechibzuit.Neincrederea este o boala si te poti vindeca doar daca iubesti din tot sufletul si ajungi sa uiti de toti si de toate.Nota mea este 8,5

Anais
(cititor)
Anais
Yulya
(cititor)
Yulya

@Gabriela: ap cloud9

Maria B
(cititor)
Maria B

@Gabriela: ap Mie mi-a placut de noat 9,9! chic

erika
(cititor)
erika

@Gabriela: am votat yeah

carmen M
(cititor)
carmen M

Ai facut o recenzie frumoasa, Gabriela si cred ca Fericirea mea esti tu o sa-ti placa mai mult.
In ceea ce priveste neincrederea, mai ales din partea lui Abby, este de inteles tinand cont de tatal pe care il avea si care a dezamagit-o pana la sfarsit. Sa nu uitam ce i-a cerut sa faca pt a-l scoate din necaz, de parca Abby era parintele.

LaviniaD
(cititor)
LaviniaD
Votez cartea cu :
     

Am avut dreptate cand am hotarat sa nu fac nici un comentariu referitor la aceasta carte pana nu o citesc si pe cealalta „Fericirea mea esti tu” -- varianta lui Travis. Aceasta alegere mi-a dat ocazia sa am o privire de ansamblu asupra a ceea ce s-a intamplat, desi variantele nu sunt radical diferite….cu exceptia interactiunilor dintre Travis si alte personaje, atunci cand Abby nu era prin preajma.
Oricum, in momentul in care am terminat de citit si versiunea lui Travis, am avut sentimentul ca aceasta a fost a doua incercare a autoarei de a scrie cartea, si i-a iesit mult mai bine.
Fericirea incepe azi, mi s-a parut putin….puerila. Travis incepuse sa ma enerveze la un moment dat cu iesirile lui si incepusem sa-l antipatizez. Nu in masura in care sa-mi doresc ca Abby se fie cu altcineva, dar zic si eu…..Plus ca ea ma enerva ca relatia lor sa se duca pe rapa.
Dar perceptia mea s-a schimbat la 360 de grade in momentul in care am citit varianta lui, anume Fericirea mea esti tu, si am ajuns sa inteleg anumite trairi. Curios lucru faptul ca personajul masculin mi s-a parut infinit mai matur si mai bine conturat in Fericirea mea esti tu decat in varianta ei.
Hotarat lucru, americanii astia au o mare slabiciune pentru iubirile „high school sweethearts”, pe succesul relatiilor de acest tip si continuarea lor cu o casatorie. Ma rog, eu sunt un pic mai pragmatica. Asta nu stirbeste insa deloc farmecul povestii, care m-a incantat si m-a purtat pe culmile disperarii in anumite momente, numai ca sa ma aduca la o stare de incantare in momentul urmator.
Mi-a placut si epilogul din Fericirea mea esti tu, si anume faptul ca dupa 11 ani, (deci personajele au 30 de ani) ei inca se iubesc si au o casnicie fericita.
In alta ordine de idei, mi-au placut ambele variante ale cartii, in special cea din perspectiva lui Travis, si, fara gluma, mi-a dat ideea de a-mi tatua pe incheietura mainii drepte numele fetitei mele. ^__^

dovis
(cititor)
dovis citeste: ff,

@LaviniaD: am fost entuziasmata cand am citit „fericirea incepe azi” (a fost printre primele carti de acest gen) -- dar „fericirea mea esti tu” mi s-a parut mult mai profunda -- aici travis este mult mai complex si chiar am gasit motive sa o critic putin pe abby.

carmen M
(cititor)
carmen M

Si mie mi-a placut mai mult varianta din perspectiva lui Travis.
ap

Maria B
(cititor)
Maria B

@LaviniaD: ap
Si mie mi-a placut mai mult varianta lui Travis! yeah

Gabriela
(cititor)
Gabriela

Felicitari pr recenzie ap Asa este varianta Travis este mult mai frumoasa.

roxana
(cititor)
roxana
Votez cartea cu :
     

o carte de nota 10! nu m am oprit pana la final din citit . heart5 heart5 heart5

Lorena
(cititor)
Lorena
Votez cartea cu :
     

Offf, ce superba este cartea asta! Citind descrierile si unele recenzii, ma asteptam la altceva. Dar ce a urmat a fost mult mai bine decat as fi crezut. Mi-a placut la nebunie!

Abby doreste sa scape de trecutul ei asa ca, impreuna cu prietena ei, America, pleaca la universitate cat mai departe de casa si ajung la Eastern. Isi doreste sa isi schimbe viata si totul pare foarte simplu, pana ce Travis Maddox apare in viata ei.
Sexy, tatuat, idolul tuturor fetelor din campus si, pe deasupra, un luptator desavarsit, Travis este exact genul de baiat rau de care Abby stie ca trebuie sa se fereasca.

Ma asteptam sa intalnesc din nou clasicul cliseu: baiatul rau, arogant si nesuferit, care se poarta urat cu fata inocenta si prostuta jumatate din carte.
Dar, spre surpriza si incantarea mea, nu a fost deloc asa! Tocmai asta i-a dat si atata savoare cartii.

Travis si Abby devin prieteni, cei mai buni prieteni! Hmm.. iar el este atat de fermecator si de sarmant, se poarta atat de frumos cu ea incat te topeste.
Toate astea sunt lucruri neobisnuite pentru el si tot campusul o stie. El este genul de barbat care nu baga in seama femeile mai mult de o ora, timp in care le are pe canapeaua lui (nici macar nu le duce in pat), nu le retine numarul de telefon fiindca oricum nu o sa le mai sune dupa aia. Dar totul se schimba la 180 de grade atunci cand Pigeon intra in viata lui.

Dupa ce pierde un pariu, Abby trebuie sa se mute le Travis timp de o luna, timp in care vor imparti nu numai apartamentul, dar si patul. Bineinteles ca el o da in bara in prima seara, cand vine acasa beat, in toiul noptii, cu doua gemene. Dar asta nu o va impiedica pe Abby sa isi tina promisiunea si sa respecte pariul.

Dupa cum era de asteptam, toata prietenia lor va duce la altceva pana la urma. Eu nu cred ca un barbat si o femeie pot fi atat de buni prieteni. Amici da. Prieteni care se intalnesc ocazional, da. Dar nu cei mai buni prieteni care fac totul impreuna si dorm impreuna. Normal ca macar unul dintre ei va incepe sa aiba sentimentele pentru celalalt, daca nu chiar amandoi.

Acum, trebuie sa spun ca de multe ori Abby m-a scos din sarite. Nu mi-a placut ca dupa ce s-a culcat cu Travis, a doua zi a iesit cu Parker si l-a mai si sarutat! Nu mi-a placut ca il tot parasea fara sa stea sa discute cu el despre motivele ei, ci pur si simplu il lasa balta! Nu mi-a placut cum se tot eschiva cand Travis vorbea despre viitorul lor! Si nu mi-a placut cum a reactionat cand si-a facut el tatuajele pentru ea. Da, se pare ca nu prea mi-a placut de Abby in multe faze gandesc
In schimb, Travis a compensat cu varf si indesat. Adoratia pentru Pidge a lui, toata atentia pe care i-o acorda, suferinta pe care i-o tot provoca ea, m-au facut sa il ador.

Nu inteleg de ce scriitoarea si-a urat personajele secundare incat au meritat numele pe care le-a dat: America, Brazil, Finch si chiar Shepley. Eu cred ca a facut-o de amuzament, altfel nu imi explic.

Am ramas cu impresia ca Travis a iubit-o mai mult pe Abby decat l-a iubit ea pe el, ceea ce ma cam enerveaza.
Dar, desi m-au enervat cateva chestii, asta i-a dat si farmec cartii. Faptul ca ma agitam si traiam alaturi de personaje, a facut-o sa imi intre repede in suflet.

O carte care iti taie respiratia!

Yulya
(cititor)
Yulya

@Lorena:Una din cele mai frumoase carti pe care le-am citit! heart5 ap

Lorena
(cititor)
Lorena

Erika, asa este. De asta cred ca mi-a placut si mie mai mult volumul al doilea lol
Am si povestea lui Trent si urmeaza sa o citesc cloud9

erika
(cititor)
erika

@Lorena: Probabil ca tine de preferinte, daca ne-a placut de Travis mai mult, atunci din cauza asta ne place mai mult povestea spusa din punctul lui de vedere mrgreen Sa citesti si povestea lui Trenton, fratele lui Travis „Dulcea uitare”

Lorena
(cititor)
Lorena

Multumesc!
Alexandra da! Si pe mine m-a topit de tot Travis heart1 heart5

Anais
(cititor)
Anais
Alexandra
(cititor)
Alexandra

O recenzie superbă și înflăcărată. zece_din_zece Se vede că ai adorat cartea și pe Travis, bineînțeles. Și eu l-am adorast,m-a topit cu totul. heart5 heart1 heart5

Lorena
(cititor)
Lorena

Dovis, da este superba cartea! Am observat ca lumea spune ca Fericirea mea esti tu este si mai buna. Ramane sa aflu lol

dovis
(cititor)
dovis

@Lorena: pai vezi tu, experienta isi spune cuvantul lol
e normal ca Travis sa pice in plasa -- Abby e unica, deosebita de toate cele cu care el a avut de-a face pana a cunoscut-o pe ea, pe cand lui Abby nu ii era necunoscuta viata de pariuri si lupte pe care o ducea el -- de o astfel de viata fugise, asa ca e normal sa fie mai circumspecta.
mie mi-a placut cartea mult si imi place si recenzia ta ap

Lorena
(cititor)
Lorena

Eva, haha cred ca ai dreptate bah bah
Tocmai de asta mi-a si placut. Ca nu m-a plictisit deloc si faptul ca m-a enervat din cand in cand, a facut-o si mai interesanta lol

Eva
(cititor)
Eva

@Lorena: Pai daca Abby isi afisa si ea iubirea in mod intens inca de la inceput ai mai fi trait cartea la cote maxime? Poate ca ar fi fost banala.
Sincera sa fiu nu imi amintesc sa ma fi suparat fata asta. Dar acum ma gandesc ca ai dreptate. De ce? Cred ca e invidia din noi, femeile! chic Cand vedem ca una e iubita atat de mult de o comoara de barbat, ne enerveaza ea cumva! haha1

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.