Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Fluturi vol. 1 si 2 – de Irina Binder

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

FLUTURI 1 + 2

de Irina Binder

 

 

Număr pagini: 263 + 318

An apariţie: 2012

Editura For You

Listă cărţi Irina Binder – clic

 

Nu aveam de gând să citesc aceste cărţi. Nu aş putea să dau un motiv pentru asta, însă mi-am schimbat decizia atunci când:
– am văzut că tot poporul o citeşte şi am zis că dacă mă întâlnesc cu cineva şi începem să vorbim despre cărţi, cu siguranţă el/ea a citit-o şi o să mi-o scalde în laude, ori eu o să vorbesc din auzite sau o să casc gura. Nu. Aş da dovadă de prostie sau m-aş lăsa prostită.

– am citit contradicţiile. Unii o scaldă în laude, alţii o pun la zid pentru greşeli. Am vrut să văd greşelile respective şi să văd în grija cui a căzut corectarea textului.

Să lămurim acest ultim punct. O să încerc să nu o critic pe autoare pentru greşeli. E drept că are obsesiile ei şi cel mai tare m-au deranjat punctele de suspensie (plus anumite cuvinte sau expresii folosite pentru a umple pagina). Cu toată stima, dar adolescenţii le folosesc ca şi ea, pe Messenger. La fel de des, iar singura diferenţă este că adolescentul uită să se oprească la al treilea punct. Mai sunt şi alte greşeli, însă mărurisesc că nu sunt expertă şi este mai bine să tac. Şi totuşi, cum v-am mai spus, era de datoria editurii să o trimită la corectat. Conform a ceea ce scria la începutul cărţii, toate drepturile sunt rezervate editurii, deci Irina Binder şi-a luat bănuţii, a predat manuscrisul şi cam asta a avut ea de făcut. Eu am citit câteva rânduri scrise chiar de autoare (clic aici, apoi răsfoieşte), unde nu era făcută aşezarea în pagină şi nici nu erau îndreptate câteva greşeli, ceea ce mă face să cred că cei de la editură au modificat cât de cât textul original. Repet, nu sunt expertă şi dacă văd oameni mai proşti decât mine, încerc să îi învăţ atât cât ştiu eu. Prefer să nu critic autoarea din acest punct de vedere. Nu sunt deşteaptă, dar să văd atât de des punctuaţia „?,” nu mi s-a întâmplat. Mă rog, poate e ceva nou şi mă depăşeşte, însă ce rost are virgula după semnul „?” sau „!”?

Nu înţeleg de ce nu a împărţit manuscrisul pe capitole. Este deranjant! Asta i-am spus şi Anei Damian şi răspunsul l-am citit mai târziu „nu ştiam că trebuie”. Nu mai intru în amănunte, însă capitolele sunt importante! Voi mâncaţi din toată oala sau vă puneţi într-o farfurie un polonic cu mâncare?

După ce a terminat un personaj de vorbit, se dă „enter” cu toată încrederea. Am observat că cei de la Litera mai fac treaba asta, însă devine ca un amestec dat la purceluşi. Eu nu am experienţa celor mai sus menţionaţi, dar caut să învăţ şi consider că trebuie să separăm vorba personajului de cea a naratorului. Nu doar că dă mai bine, dar salvează timpul cititorului. Uneori se întâmplă să reiei fraza ca să înţelegi ce se petrece. La acelaşi capitol pot să adaug lipsa cuvintelor absolut necesare de după dialog. De multe, multe ori nu am ştiu cine vorbea. Se apucă să scrie 10 replici între două persoane, ori pe la jumătate eu nu ştiu cine este cel care dă replica. „A spus Matei” sau „i-a replicat ea” mi-ar fi fost de un real folos. Mi-ar fi salvat din timp, nefiind obligată să reiau dialogul lor, să urmăresc cu degetul şi să spun în dreptul fiecăruia „el” sau „ea”. În timp, am renunţat să o mai fac.

Am dedus că eroina este cultă, sofisticată, manierată etc, iar cei doi masculi sunt bogaţi şi inteligenţi. Autoarea a stat aproape de mentalitatea românului (ţi-e şi greu să nu o faci), însă nu-mi plac mie cuvintele/expresiile „băi”, „bă”, „buşeală”, „Tu, ăla e nebun!”, „hai sictir”. Mi se par de prost gust, mai ales că autoarea face trimitere către eleganţă, superioritate şi epoca pe care noi o îndrăgim, şi anume cea în care este plasată acţiunea cărţilor historial romance. Când o femeie este un exemplu din toate punctele de vedere, nu se exprimă din topor nici măcar o singură dată. Irina nu este o eroină obişnuită, ca să ne înţelegem, este extraordinară, nemaipomenită, deci dă cu flit la orice eroină întâlnită de mine. Mai mult decât atât, este „lăptăreasă” în toată puterea cuvântului (din nou flit pentru orice eroină şi femeie). Păi cum să nu am pretenţii 😀 ? Mă rog (din nou), fiecare cu stilul său de viaţă (şi nu numai), însă avem nevoie să fim educaţi, să citim cărţi din care să învăţăm ceva educativ.

Irina Binder adoră să vorbească mult, grandios, să scoată „psihologia” din personaj, să facă cititorul să mediteze şi într-un fel să îl facă să se regăsească printre rândurile ei. Da, uneori se contrazice, însă trec cu vederea şi asta. Altceva aş vrea să punctez, însă strict din punctul meu de vedere, şi anume:

– „de multe ori te răsplăteşte cu rău pentru faptele tale bune”, „viaţa nu te întreabă niciodată nimic” – A scris mai bine de o pagină despre viaţă şi cât de a dracului e viaţa. Viaţa?! Ce treabă are viaţa cu ceea ce nu s-a întâmplat încă? Viaţa este ceea ce ai trăit până în acest moment şi reprezintă totalul deciziilor luate până în prezent (când ai decis să-i spui „da” unuia care-ţi pune coarne de cerb şi mariajul s-a dovedit dezastruos, când ai decis să îţi ignori copiii în loc să îi educi, când ai decis să mănânc nesănătos şi într-un final ai ajuns să te îmbolnăveşti, când ai decis să nu mergi la medic pentru că a fost doar un nodul la sân s.a.m.d.). Deciziile ţi-au adus experienţe, fericire şi nefericire. În nici cel mai nesemnificativ caz, nu viaţa te răsplăteşte pentru ceea ce ai făcut sau nu. Viaţa e ceea ce ai trăit şi trăieşti. Şi hai să învăţăm poporul că făcând rău, nu înseamnă că viaţa lor devine mai bună. Karma îşi face datoria. Bine faci, bine găseşti, şi opusul este valabil. Poate nu ai făcut bine, deşi asta ai crezut. 

Apoi spune „Viaţa, loviturile (…) te pot îndepărta sau apropia de tine… (nelipsitele puncte care mi-au jignit creierul) totul ţine doar de ce alegi”. Eh, se mai pupă pagina şi jumătate despre viaţă cu această frază? Nu era vorba că viaţa ţi-o trage cum vrea ea indiferent de ceea ce ai face?

– A menţionat la un moment dat „bancnote verzi”. Fiind acţiunea în România şi nespecificând altceva, cumva a plătit cu bancnote de 1 leu ca să-i afle numărul de telefon al Irinei? O glumă nesărată din partea mea, dar dacă nu a specificat că sunt euro, nu am putut să nu mă amuz.

– La pagina 168 ne vorbeşte despre femeile infidele, despre cât de sfântă este femeia şi despre cât de nenorocit este bărbatul. Femeia calcă strâmb din cauza bărbatului, cum că se simt neglijată, conform celor spuse de autoare. Nu zău? Oare a stat vreodată de vorbă cu un bărbat infidel? Oare s-a pus în pielea acestuia? Cred că orice femeie, într-un moment de sinceritate, poate să spună cinstit că pe lângă faptul că noi (femeile) le-am băgat în cap că sunt bărbaţi şi au voie, că unii sunt infideli pentru că simt nevoia, nu puţini sunt cei care calcă strâmb din aceleaşi motive – femeia nu îl înţelege, mereu dă din gură şi critică, nu îl mai alintă, nu îl mai mângâie, nu mai face sex ca în primele luni s.a.m.d. Spune că bărbatul este incapabil să o facă fericită pe femeie, iar ea se sacrifică şi îi rămâne alături. Pe bune? Iar mi se jigneşte inteligenţa? Femeia rămâne acolo pentru că are un motiv anume, ceva în beneficiul ei. Într-un singur cuvânt, „VREA”! Însă această femeie, pe care Irina o dă exemplu, este capabilă să îl facă fericit pe acel bărbat? Îi răspund eu. Nu!

Pentru că scriu recenzia în timp ce citesc, tocmai am dat peste contradicţia autoarei. La pagina 190 îşi răspunde de ce bărbatul nu îşi face fericită soţia, ci amanta.

– Pe coperta 4, volumul II, descopăr mesajul emoţionant al Monicăi Vişan în care ne spune că avem în faţă un roman de dragoste. Aş întreba-o ce e dragostea, aşa cum la finalul primului capitol m-am întrebat care este personajul masculin principal. Matei sau Robert? Pe cine iubeşte Irina? Nu înţeleg de ce Irina spune că îl iubeşte pe Matei când acolo nu este vorba de iubire şi nici măcar de prieteni cu beneficii pentru că nu există prietenie între ei. 

– La pagina 56, volumul II, Irina mărturiseşte că nici nu i-a trecut prin minte să-l înşele pe Matei, chiar dacă a avut ocazia şi a fost tentată. Fie autoare a uitat scena cu Angel sau pe cea cu Luminiţa (când aceasta o sfătuieşte să se culce cu Robert) sau pe cele cu Robert, ori sfidează inteligenţa cititorului. „A gândi” este diferit de „a face”. Mai corect era să spună că nu l-a înşelat pe Matei, deşi a avut ocazia să o facă.

– Germania. Are o obsesie cu ţara asta? Irina face ce face şi ameninţă cititorul că-şi ia bagajul şi se duce la rudele ei din Germania. Pe la începutul volumului II, obosisem să-i citesc „ameninţarea” şi am spus cu voce tare „Da’ pleacă frate şi lasă-mă!”.

– La pagina 69, volumul II, Irina îi spune prietenei sale că a rămas însărcinată din greşeală deşi a avut grijă. Din nefericire, foarte multe tinere au citit această carte şi au interpretat greşit (însă favorabil pentru ele) această scenă. Nu există greşeală când vine vorba de conceperea unui copil. Aş vrea să nu intru în detalii.

– Zece pagini mai târziu, din modestia Irinei, descoperim că nu este sfântă, dar nici ipocrită şi că ea nu se ruşinează să-i privească în ochi pe oamenii cu care mănâncă. Categoric nu este sfântă. Ipocrită este pentru că are mai multe şireturi (bărbaţi) în mână şi se joacă după bunul plac fără a ţine cont de valorile despre care ne-a vorbit pe parcursul cărţii. Despre faza cu privitul în ochi, îmi amintesc că au fost cazuri în care a fugit de privirea lui Robert. Cumva era sentimentul de vinovăţie? Ruşinea?

Mă aşteptam ca personajele principale să fie Irina şi Matei, iar Robert să fie imediat după fratele său. Însă a fost tocmai invers. Irina este cu Matei, dar stă tot timpul în preajma lui Robert. În calitate de cititor, m-a deranjat acest lucru. Ori îl dai dracu’ pe Matei şi arăţi că ştii ce înseamnă iubirea despre care vorbeşti, ori te dedici celui alături de care te încăpăţânezi să rămâi. 

Autoarea a vrut să arate publicului ce înseamnă iubirea. O s-o contrazic până la ultima suflare, căci aia nu este iubire! În acel trio sau hexagon, nu există nimic pur sau asemănător iubirii. Matei nu o iubeşte pe Irina, Robert nici gând pentru că îi face mai mult rău decât fratele său, iar ea nu iubeşte nici pe Matei, nici pe Robert, nici pe Alex, nici pe Angel. Este o fetiţă lipsită de inteligenţă sau sentimente. O spun la cald pentru că efectiv mă scoate din minţi cu lipsa ei de minte. Se lasă folosită de nişte bărbaţi. Aşa ceva nu trebuie recomandat oricui, ci trebuie să se pună o limită de vârstă sau un nivel minim de inteligenţă. Multe puştoaice citesc cartea asta, iar cum omul se lipeşte mai uşor de orice înseamnă rău, nu vreţi să ştiţi cum o privesc pe Irina. Vrem ca fiicele ţării acesteia să fie nişte sclave sexuale, nişte femei folosite de mai mulţi bărbaţi sau lovite de cel pe care-l aleg să le fie partener? Nu e normal să-ţi prinzi partenerul cu şliţul desfăcut şi cu faţa unei femei în acea zonă, să-i ceri să-ţi declare dragostea şi mai apoi să-l ierţi şi să pleci. Dragul meu popor, asta este dragostea pe care o trăiţi? Asta este povestea în care vă regăsiţi? Aveţi posibilitatea să plecaţi de lângă un nenorocit de bărbat, dar continuaţi să rămâneţi lângă el şi să vă daţi întâlnire cu alţi bărbaţi? În fine. Important este să fiţi fericite, dar nu cred.

Eu nu pot să o compătimesc pe Irina. Că a bătut-o? Cine a ţinut-o să nu plece şi cine naiba a pus-o să se lase ademenită de alţi bărbaţi? Şi-a căutat-o cu lumânarea şi deşi putea să plece, a ales să se dea la Robert, la Angel s.a.m.d. Că a violat-o Matei? Cine a putut să spună acest lucru? Cine l-a acuzat pe Matei? Vă referiţi la scena în care o ia cu maşina de la Alex, actualul ei logodnic, nu? Să-mi fie cu iertare, dar nu a fost viol. Chiar Irina spune „l-am lăsat să mă posede”. Diferenţa la un viol este tocmai aceea că nu îl laşi pe maimuţoi să te posede. Contest că acolo a fost un viol şi pentru că tinerica fără minte a coborât într-un halat, a urcat în maşina lui Matei şi l-a însoţit fără probleme până au ajuns pe acel câmp. Şi mai vreţi un motiv pentru care nu consider că a fost viol? Când ai ocazia, fugi mâncând pământul, ori Irina s-a întors să-şi ia „violatorul”. Câteva rânduri mai jos, Irina spune „Ce să nu-i spun? Că m-ai violat?”. AM RATAT EU CEVA? Fătuca asta a şi spus că l-a lăsat să o posede cu sălbăticiune. Unde-i violul?? S-a întors lumea pe dos? Când femeia acceptă să facă sex, de fapt se numeşte viol?

M-am simţit complet dezamăgită de personajele masculine, atunci când am ajuns pe la pagina 177 a volumului II. Sunt nişte băieţaşi lipsiţi de creier. Şi Matei, şi Robert şi Alex. Nici urmă de afacerişti sau avocaţi. Le lipseşte raţiunea. Robert este un cretin pentru răul adus Irinei (chiar dacă şi-l merită) şi pentru că îşi apară fratele (o face mai sadic decât acesta din urmă), Matei e un ratat pentru comportamentul lui, iar Alex este infantil (ce aude în stânga, el crede cu tărie şi îşi distruge viaţa). Îi consideraţi bărbaţi? Eu nu. Atâta SF dezgustător (am ajuns la concluzia asta din momentul în care Alex a văzut-o cu Matei în pat)! Iar faza cu Robert în care descoperă că urmează să fie tată, deşi nu îşi dorea acel copil… Efectiv m-a luat durerea de cap.

Ce frumos este atunci când nu faci primul recenzia unei cărţi! Serios! Am citit tot felul de păreri, fapt care m-a determinat să fiu mai atentă la ceea ce citesc. De aceea am scris atât de mult despre „Fluturi”. Dacă aş fi postat recenzia fără să le citesc pe-ale altora, în mare parte ar fi arătat cu totul diferit. Însă realitatea este cu totul alta, iar dacă primul volum a fost cum a fost, al doilea a fost dezamăgitor pentru mine. Pur şi simplu nu se pupă cu viaţa mea sau cu viziunea mea asupra vieţii.

Nu pot să acord o notă acestei cărţi din respect pentru cititori şi pentru mine. Nu este uşor să pui pe hârtie o poveste şi este de apreciat munca unui autor, indiferent că e bună sau e proastă.. Nu m-aş fi legat de greşeli (exceptând folosirea exagerată a punctelor de suspensie), însă nu pot trece cu vederea mesajul cărţii. Autoarea trebuie să fie mai atentă la mesajul pe care îl transmite cititorilor. Cum am spus şi mai sus, omul se lipseşte mai uşor de rău şi o să vă dau un exemplu. Zilele trecute urmăream o recenzie la cartea Cristinei Nemerovschi, realizată de două puştoaice. Erau ofuscate că cititorii spun că autoarea a folosit un vocabular vulgar şi că ele nu pot înţelege de ce aceştia s-au supărat ţinând cont că în Bucureşti, pe stradă, aud constant înjurături. Dragile mele, relaţia voastră cu părinţii lipseşte cu desăvârşire. Dacă aveţi ocazia să vedeţi o crimă pe una dintre străzile din Bucureşti, luaţi arma şi comiteţi şi voi crime? Cred că nu. Aşa stă treaba şi cu înjurăturile. Pe stradă sunt mulţi oameni care vorbesc civilizat, deci ce-aţi spune să urmăm exemplul lor?

Aşa şi cu aceste volume. Tineretul citeşte şi pune în pratică. Nu mai contează că sunt înşelate, că nu au coloană vertebrală să fie fideli, că nu-şi folosesc raţiunea, că nu se gândesc să-şi facă un viitor s.a.m.d. Nu doar că nu aş putea să duc o astfel de viaţă – este cu mult sub valorile mele – însă nici nu aş putea să am astfel de prieteni pentru că nu am avea nimic în comun.  Irina Binder a pus câteva texte interesante, menite să frângă inima cititorului, însă pentru mine sunt umbrite de povestea de amor stupid. Pur şi simplu devin nule. Nu regret că am citit cele două volume pentru că acum ştiu despre ce este vorba şi pot să argumentez în faţa unei persoane care mi-ar recomanda „Fluturi”. Dacă o citeşti în mare şi nu pui preţ pe mesaj, este în regulă, însă dacă eşti atent la contradicţiile autoarei şi dacă expui povestea în realitate… aici intervine gustul amar.

Lectură plăcută!

FM,

 

Fluturi 1-horz Fluturi 2-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Fara Miere,eu te-as intreba daca ai incercat vreodata sa discuti cu Irina?de ce nu ii propiu o intalnire fata in fata?s-a intalnit cu zeci de cititori!ai avea ocazia sa vezi dincolo de o carte,sa vezi cu adevarat omul.
  Iar ceea ce nu inteleg eu aici este de ce se discuta despre autor si nu despre carte?De ce nu discutati si despre toti autorii cartilor pentru care ati facut recenzii bune,bine argumentate?
  Nu e nevoie sa imi raspundeti fiindca eu stiu motivul.Nu e primul blog unde se intampla asta.
  pe toate blogurile sunt exact aceleasi comentarii,puse de zeci de ori,unele cu copy+paste altele scrise din nou cu aceleasi minciuni si idei. cum e posibil ca 10 persoane diferite sa puna acelasi comentariu identic pe 10 siteuri diferite?
  exista o persoana care are intentia sa o defaimeze pe Irina.altceva nu face decat sa stea toata ziua sa caute numele ei si sa puna comentarii.ce om normal la cap face asta ceva?va intreb.ce om normal sta 2 ani zi de zi sa spurce?trist este ca in capcana acestora cad multi oameni care din pacate le mai si favorizeaza raspandirea.pai vorbiti aici de mesaje bune sau nu de transmis adolescentilor?ce sa inteleaga adolescentii din toate barfele scrise aici?
  se contrazic multe lucruri aici.

  • Eu te-aş întreba dacă am timp să mă văd cu Irina. Sunt om şi am treburile mele.
   Nu stau să verific dacă cei care au postat mai sus şi-au rescris comentariile în aceşti ani. Treaba lor, dar dacă au venit şi mi-au zis diverse, normal că mi-au atras atenţia.

   Să ştiţi că rămân la părerea mea – mesajul transmis este eronat. Omul trage mai repede la rău. Poate că multe fete vor urma exemplul Irinei (eroina).

 2. Ma scuzati,nu am citit toate comentariile.
  poza aia de care spuneti este modificata si trasa de ea in toate directiile.:)
  Alex D ce treaba are cu cartea si cu toata povestea?acum ne legam si de el?
  Eu nu comentez sub pseudonim.Ma numesc Mariana B.si sunt redactor la o revista online.In curand va voi da link cu un articol nou despre Irina Binder.Atunci veti intelege mai bine felul in care anumiti cititori(care pariez ca numai la aceasta recenzie comenteaza)va manipuleaza.Va folosesc spatiul ca sa lase mizerii despre Irina.Lucru pe care la Irina nu l-am vazut niciodata.
  O zi placuta!

 3. doamnelor,istetelor.toata mascarada asta impotriva irinei a pornit de la o colega de-a ei care se teme maxim de faptul ca irina va divulga lumii ceea ce stie despre ea.vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca le cunosc pe amindoua si stiu toata povestea.aceasta doamna ( sa-i zicem Cora ) a pornit un intreg razboi impotriva Irinei.moare de ciuda si de invidie ca irina i-a dat cu flit cand a realizat ca aceasta femeie are un caracter abject.ca sa va faceti o idee va spun doar ca in firma in care lucreaza a sapat multa lume,ca si-au pierdut cativa serviciul si nu face altceva decat sa birfeasca si sa bage intriga.e o frustrata care a divortat de vreo 3 ori,care isi insela barbatul cu un mosh din germania care ii mai baga cateva sute de euro.in timpul asta se amorezase ca o printesa de unul din prietenii irinei si o uraste de moarte pe irina pt ca i-a spus aluia sa isi vada de treaba lui ca dna cora e instabila emotional si ca e casatorita cu unu,ca e amanta unui mosh si se mai amorezeaza si pe net.a divortat si de ultimul sot,un tip misto si pe treaba lui si s-a cuplat cu zugravul care i-a renovat casa cu care a mai facut un copil din flori.ca la 40 si de ani cam asa fac doamnele.pai individa asta vine si da lectii de morala despre eroina din cartea fluturi si despre irina ca om?individa asta care se plingea ca suporta de la sotul ei abuzuri sexuale(perversuni) pe care nu le face cu placere?asta care toata viata ei a birfit si a sapat si care n-a fost in stare sa tina langa ea un om ca lumea?cora asta pe langa faptul ca e frustrata este si maxim de invidioasa.nu suporta ca irina are succes,ca e fericita si ca are mai mult ca ea!
  si pentru ca o uraste ca irina i-a stricat apele cu tipul de care se amorezase si cu care se vedea deja printesa pt ca tipul avea bani,s-a gandit sa se razbune ca o psihopata.si cum nu are concret ce sa spuna despre irina se leaga de tot felul de prostii si inventeaza cit poate.asa crede ea ca o denigreaza pe irina si ca va convinge lumea sa nu o mai creada pe irina veci pururi daca va spune ceva impotriva ei.in prostia ei nu se gindeste ca irina poate dovedi la orice ora cine este,ce a facut si ca sunt sute de oameni care o cunosc si care se crucesc cand vad cite prostii se spun aici.daca irina era la fel de abjecta i-ar fi raspuns corei cu aceeasi moneda si ar fi publicat un articol (cu dovezi) in care sa vada toata lumea ce trebuie.din fericire irina e un om cerebral si cu bun simt.si va actiona legal nu cu circuri ieftine.iar cora asta va plati pentru tot ce i-a facut incalcind drepturile irinei pt ca a divulgat altora unde lucreaza,ce salariu are,unde locuieste si mai ales a facut batjocura pe seama aspectului ei fizic.
  nu sunt avocata irinei,sunt prietena ei si de aceea va spun aceste lucruri,pt ca o prietena asa face.nu mai dati crezare la toate idioteniile si mai analizati….ca de aia aveti creier,nu sa va toarne cineva in cap bulshituri.orice idiot ar fi capabil sa vada ca toata birfa asta e o manevra ordinara ca sa o defaimeze pe irina.
  pe voi ar trebui sa va intereseze cartea,nu omul irina.nu s-a dat nicaieri printesa,n-a zis nicaieri ca are 20 de ani,nu s-a laudat niciodata si este la vedere cu bune si rele asa cum se poate vedea.n-are nimic de ascuns,spre deosebire de cei care cred ca doua-trei minciuni ii strica reputatia unui om care munceste,isi vede de viata lui si mai mult de atat ajuta foarte multi oameni.
  pana una alta voi trancaniti aici aiurea si va consumati viata(ce trist!!!!) in timp ce in urma trancanelilor voastre irina castiga bani!:))oricit veti vorbi voi aici irina nu va pierde nimic.in schimb voi…..aoleu.:)
  ea nu ar timp de prostii si de birfe,nu o intereseaza ce spuneti voi aici si o sa aveti o surpriza care o sa va lase cu buzele umflate si cu ochii holbati de mirare ca ati avut asemenea “scapari”:)
  a postat cineva pe grupul irinei aceasta recenzie si irina ne-a rugat ca nici macar sa nu ne deranjam sa reactionam.nu ii pasa si s-a consolat cu ideea ca e om public si ca va fi tinta tuturor depravatilor si a marlanilor.asa cum a zis si ea,mai e putin si o sa auda despre ea ca lucreaza pe centura si ca e hitler reincarnat!ca bolnavii mintali au multa imaginatie:))))
  mare pacat ca va coboriti la un nivel atit de jos….chiar si ca anonime aici,dar in oglinda nu va e sila?intreb,nu dati cu parul?chiar va simtiti indreptatite sa vorbiti despre moralitatea unui femei,voi care aici va purtati ca……??? 😳
  mai ginditi-va.
  zi faina sa aveti preacuvioaselor!nu va deranjati sa imi raspundeti,vorbiti intre voi,ca eu nu mai intru aici.

  • Îmi menţin părerea despre carte.

   Cât despre cealaltă latură, toate cele care o ştiţi pe Irina Binder şi puteţi să vorbiţi frumos despre ea, nu vă înţeleg de ce nu o faceţi. Este şi dreptul vostru să vă spuneţi părerea.

  • @diana:
   :bah: :laugh50: =))

  • @diana:
   Din cate deduc eu, autoarea mesajului de oripilare e de acord cu perversiunile? Pai eu o plang pe biata nevasta, care e supusa unor perversiuni numai ca sa n-o lase barbatul. Mi se pare un fel de viol, daca ei nu-i face placere! Mie mi-e mila de ea, fiindca sotul o abuzeaza. Sigur, sunt intimitati care nu e bine sa fie marturisite colegilor de serviciu, dar poate nu avea nici ea cu cine vorbi, habar n-am.

 4. domnul Petrescu :

  Ma intristeaza faptul ca oamenii incep sa citeasca asemenea carti.Sa fi un bun crestin si om presupune unele principii,si nu agreez noile carti din acest secol gen ,,telenovela”.Si mai cred ca domnisoara sau doamna Binder a pus prea mult accent in carte pe aspectul fizic si s-a pierdut in nimicuri in loc sa vada esentialul.Este doar un mic comentariu si nu as vrea sa il luati in nume de rau.

 5. fan harry potter :

  mie imi place cartea harry potter ! cititi-o!binder , de unde ai inspiratia asta ? nu stiu despre ce sunt urmatoarele doua , dar vreau sa le stiu numele ! care e ala ? tot fluturi sau ce?primul a fost pentru oameni peste 30 de ani , nu te supara !

 6. @Domnule Petrescu

  Din pacate societatea noastra se afla in declin, nu mai exista moralitate, nu se mai pune accentul pe cultura si educatie, ne aflam intr-un marasm din care nu se poate iesi cu promovarea unor asemenea mediocritati. Din comentariile de mai sus ce apartin prietenelor lui I.Binder va puteti da seama ce educatie pot sa aiba. „Hai sictir” si „fufe” sunt cuvintele des intalnite in nulitatea literara – Fluturi. Asta caracterizeaza mediile subculturale. De vina nu este I.Binder, ci cei care o promoveaza necontenit – editura, distribuitorii de carte, asa-zisele jurnaliste care lauda aceasta carte agramata, scrisa prost, cu un subiect manelist in care I.Binder se contrazice mereu.
  Daca veti intra pe site-ul Goodreads, cel mai mare site de literatura, veti vedea ca majoritatea comentariilor de acolo despre Fluturi sunt negative. Nu toti cititorii pot fi prostiti de reclama exagerata si agresiva care i s-a facut.

  @Fara Miere

  Te felicit pentru ca ai rezistat atacurilor prietenelor lui I.Binder si nu ai cedat (asa cum ar fi vrut ele) stergand recenzia ta negativa sau mesajele care nu le-au convenit. Asa au atacat si pe blogul Ioanei Radu, inclusiv I.Binder a intervenit pe acel blog si i-a jignit pe cei care ii criticasera „opera” (pe userul Adriana a facut-o psihopata pentru ca a indraznit sa scrie comentarii negative despre Fluturi). Ioana a fost nevoita sa stearga acele mesaje pentru ca a fost amenintata prin telefon de avocatul lui Binder. Asa procedeaza „pita lui Dumnezeu” – cand cineva critica ceva legat de Fluturi (cei care o cunosc personal pe Binder nu se luasera decat de minciunile ei), apeleaza la avocati. Nu cumva sa apara cronici negative ca I.Binder imediat asmute gloatele de fani impotriva celor care critica. Pe pagina ei de FB s-a declarat satisfacuta ca a reusit, in urma reclamatiile pe care „pita lui dumnezeu” le-a facut, sa fie inchise doua bloguri ale celor care au scris negativ despre Fluturi. Asa a reusit I.Binder sa inlature criticile reale aduse maculaturii ei, in acest mod s-a creat impresia falsa ca ea a scris o „capodopera” adulata de toata lumea.
  Putin imi pasa cu ce argumente vine Binder atata timp cat l-a atacat la modul grosolan, cu jigniri, si pe domnul Ionut Caragea pentru cronica negativa din revista Luceafarul.
  Nu stiu cat timp i se mai permite lui I.Binder un asemenea comportament nimfoman.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.