Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Icre de fasole

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Icre de fasole

 

 

Ingrediente:

500 grame fasole

150 ml ulei

sare

piper

zeamă lămâie (facultativ)

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se fierbe în câteva ape. Se scurge de apă şi se lasă câteva minute la răcit. Apoi se dă prin sita mică de la maşina de tocat/blender/minitocător/mixer (nu am încercat ultima variantă).

Eu am folosit blender-ul, dar se bloca pentru că pasta era nu densă, ci tare! Aşa că am folosit minitocătorul ca să mărunţesc fasolea. Apoi, în recipientul blender-ului am pus 100 ml apă caldă, uleiul, sare, piper şi fasolea mărunţită şi am pus blender-ul în funcţiune. Rezultatul este absolut delicios şi cremos.

Recomand să puneţi şi apa călduţă nu doar pentru că se toacă mai uşor fasolea fiartă, dar îi dă un alt aspect şi gust. Fără ea, icrele sunt relativ uscate.

Se serveşte cu pâine.

Poftă bună!

 

IMG_5946 IMG_5949

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


  1. Seamana cu fasolea frecata … si mie imi place la nebunie fasole frecata. Doar ca nu am facut de o vesnicie din cauza ca pregatirea ei este atat de laborioasa …

  2. Exact, e cam ca fasolea batuta. Mi s-a facut pofta vazand reteta asta cu toate ca fasole batuta am prestat acum doua saptamani. Sunt curioasa cum e combinatia fasole – zeama de lamaie. Aduce oare cu humusul?

  3. ionescu gabriela :

    Cea facuta de mine mi-a dat multa bataie de cap. Era maro inchis,egipteana. A cumparat-o „stapanul” sa experimentam! Am fiert-o 2 ore in oala sub presiune. Este buna si de culoare maronie,ca pamantul. A fost ultima data cand mai fac experiente.
    Va spun niste „tips” cum zic astia de acum, adica niste smecherii: fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.(apa multa) A doua zi arunci apa aia, pui alta si o fierbi 10-15 min.dupa ce clocoteste. Apoi schimbi apa si pui alta calda si procedezi la fel.A treia oara pastrezi apa. Acum o poti pune in oala sub presiune sau continui pe ochi. In felul asta nu te umfla la burta si nici nu parfumezi casa! 🙂
    Pentru icre,pun la fiert cu fasolea si un morcov. dupa ce am scurs fasolea in sita ,o dau prin masina de tocat carne si morcovul. Am si blender la robot ,dar nu am chef sa-l instalez intotdeauna. Pun in ea si o ceapa toccata ,un catel pisat (de usturoi) , si putin otet, si ulei. Daca este prea aspra pui si putin din apa in care a fiert. Ii da un gust foarte bun. Eu mananc cu gogonele,colegul meu pune pe ea muuuuuuult ulei de dovleac,pana se inverzeste. Oricum este foarte buna si te saturi repede.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.