Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Imblanzirea unui rebel – de Mary Jo Putney

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

ÎMBLÂNZIREA UNUI REBEL

de Mary Jo Putney

 

Cumpara cartea Imblanzirea unui rebel

Titlul în engleză: The Rake / The Rake and the Reformer

Număr pagini: 362

An apariţie: 1989

Seria Davenport Family: O alegere dificilă, Îmblânzirea unui rebel

Editura Lira/Litera

Traducere: Oana Adriana Duţă

Listă cărţi Mary Jo Putney – clic

 

Alys Weston a fost pe placul meu pentru că a fost un personaj activ, o femeie cu abilităţi, întreprinzătoare, cu spirit de antreprenor. Îi plăcea să se implice şi chiar îi ieşeau bine acţiunile întreprinse. Am apreciat-o şi pentru faptul că a devenit tutorele unor copii şi a încercat să-i ghideze pe drumul cel bun deşi nu era neapărat pe placul lor. A fost o adevărată plăcere să întâlnesc în carte scene cu motanul Attila. Tare mândru şi simpatic :chic:. Scena cu Attila, căţeluşa Nemesis, căderea în fân a lui Alys şi Reggie, a fost simpatică, amuzantă din cauza modului în care s-a petrecut şi romantică din prisma a ceea ce s-a întâmplat – păcat că scena nu a fost dusă până la capăt.

Consider că autoarea a tachinat şi a frustrat cititorul (cel puţin pe mine, da) pentru că s-a mişcat puţin greoi cu avansarea relaţiei dintre personajele principale. Un sărut ici şi colo, şi ăla rar. Mă aşteptam ca relaţia lor să se consume mai rapid, dar autoarea a pus accent pe cum au început ei să se cunoască, să înceapă să se iubească, pe rezolvarea problemelor lor din trecut s.a.m.d. Mi-a părut rău că am dat peste un personaj care avea probleme cu alcoolul şi cred că este un subiect delicat. Cred că aş fi vrut să aud altceva decât „toată viaţa o să ai în mână un pahar cu apă”. Parcă a sunat prea realist.

În carte o să mai întâlniţi şi alte personaje care au mai apărut în cărţile traduse la noi şi aduce un gram de fericire pentru cititor. Epilogul mi s-a părut amuzant. Mi-am imaginat ceea ce a scris autoarea şi n-am putut să nu zâmbesc. :chic:  În acest moment aş spune că este cea mai bună cartea apărută de la „Călătorie spre iubire” şi până acum. A început bine şi a terminat în acceaşi notă, dar mi-a fost teamă pe parcurs ca nu cumva să tragă de timp sau să am parte de vreo scenă care să mă dezamăgească. Nu s-a întâmplat nimic fabulos în carte, însă mie mi-a plăcut.

 

Iertarea e cea mai mare răzbunare, iar indiferenţa e cea mai mare insultă.

 

Reginald Davenport, un cartofor, afemeiat şi un desfrânat, era cunoscut în anumite cercuri drept „Disperarea familiei Davenport”. El este vărul contelui Wargrave, cel care îi plăteşte o rentă conform cerinţelor ultimului conte. Contele Wargrave a ajuns însă la concluzia că un bărbat nu trebuie să primească o rentă de la un alt bărbat, motiv pentru care, acesta alege să-i ofere lui Reggie cea mai prosperă proprietate din averea familiei Wargrave, Strickland din Dorset. Cum contele achitase ipoteca, proprietatea trebuia să-i aducă lui Reginal o sumă dublă rentei pe care o primea. Strickland trebuia să ajungă în mâinile lui pentru că nu a aparţinut familiei Davenport, ci mamei lui Reginald, iar el era singurul moştenitor.

Cu ani în urmă, Lady Alys a fost profund dezamăgită din dragoste, motiv pentru care a renunţat la bărbatul iubit, la ceea ce avea de preţ, la întreaga avere a tatălui ei şi şi-a luat viaţa în propriile mâini. Iniţial, Alys Weston a fost guvernantă la o fermă din apropierea Strickland, asta până când doamna Spenser, văduvă fiind, întâmpina probleme cu administratorul ei. L-a concediat şi a angajat-o pe Alys. Cum sfârşitul îi era aproape, i-a cerut lui Alys să-şi depună candidatura pentru postul de administrator de la Strickland. Când Reginald a ajuns pe noua sa proprietate, a cerut să discute cu administratorul şi mare i-a fost surprinderea când a văzut că moşia s-a era administrată de o femeie, Alys Weston.

Acceptă Reginald Davenport ca moşia lui să fie administrată de o femeie? De ce are el o reputaţie atât de proastă? Dar care este secretul pe care Alys îl păstrează cu sfinţenie? Ce se întâmplă cu dragostea lor ţinând cont că reputaţiile lor, statutul lor social par să-i despartă?

 

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/10

 

Imblanzirea unui rebel

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. abia pe la sfarsit m-am prins ca servitorul lui Reg era mai tinerel ^__^

 2. As da cartii 9.5 pentru ca a avut parti dragute.
  Sincera sa fiu, avand in vedere descrierea din prima carte m-a facut putin reticenta in ceea ce-l priveste pe Reggie. Nu l-am placut de la bun inceput! Nu ma incanta betivii violenti.
  Faptele lui bune nu prea au sters din mintea mea atacul asupra lui Caroline si acum a atacat-o la fel pe Alys. Singuratatea nu scuza abuzul.
  E de laudat ca a incercat sa se lase de baut si a si reusit intr-un final.
  Oare chiar a fost publicat un articol despre alcool in 1784? N-am gasit nimic pe net. :gandesc:
  Mi-a placut personajul puternic Alys care s-a descrcat cand era singura pe lume. Cine ar fi rezistat rochiei rosii din final? :mrgreen:
  Generozitatea de la final a lui Reggie e de laudat. Nu stiu daca nu as fi cerut-o de sotie inainte de a pleca sa-i spun tatalui ca stiu unde e fiica, dar apoi s-ar fi inteles ca o voia pt avere…Si suferinta asta are un scop!
  O carte foarte interesanta pe alocuri.

  Cred ca e cazul sa trec la alta autoare ca am citit o gramada de aceasta. Ce recomandati? Am vazut ca este foarte laudata Jude Deveraux , sau poate recomandati pe altcineva interesant.:gandesc:

  • N-are niciun sens ce am scris :bah: Voiam sa spun ca eram reticenda la inceput, avand in vedere descrierea lui Reggie din prima carte. Grea romana…

  • @ClaraD:
   :ap: :ap: :ap: Am priceput ce ai vrut sa spui.
   De ce nu intri si pe offtopic sa te mai distrezi cu noi? :llove:
   Depinde ce vrei sa citesti.Tot historical romance sau vrei sa o dai pe ceva contemporan ?
   Jude Deveraux este buna, dar seria Montgomery e interminabila. Nu iti place Nora Roberts?

  • @ClaraD: :ap:
   Mie imi place Sarah MacLean (historical romance), Elizabeth Hoyt (historical/romance/erotic) sau Karen Robards (are si carti contemporane, iar mie mi-au placut ambele stiluri) …

  • @Maria B: M-am apucat de Nora Roberts si am gasit seria Jack’s History. Din cate am vazut la prima e ok. In rest am probleme in gasirea cartilor. Foarte ciudat.
   Imi plac numele cartilor din seria Chesapeake Bay 😆 asadar o sa o caut si pe aia cand o termin pe asta. Am citit atat de mult historical incat as vrea ceva mai din anii ’70-’90 🙂

 3. Imblanzirea unui rebel de Mary Jo Putney

  Spuneam in recenzia cartii anterioare ca autoarea si-a pastrat energia si talentul pentru volumul doi al seriei Davenport. Categoric a fostvmult mai buna povestea destrabalatului Reggie. Am regasit stilul lui Mary Jo Putney in fiecare bucutica a cartii, in fiecare fraza spumoasa, in fiecare scena de dragoste si in fiecare personaj. Dialogurile au fost savuroase, umplute cu romantism si incarcatura emotionala. Poveetea a fost amuzanta pe alocuri, trista in ceea ce priveste viata eroilor si romantica pentru felul cum cei doi s-au intanlit, indragostit, iubit si protejat. Actiunea a avut si ea locul einde cinste, insa autoarea se axeaza cel mai mult pe evolutia relatiei lui Reggie si Alys, pe trecutul lor dureros, pe prezentul lor singuratic si pe viitorul lor fericit. Cu alte cuvinte, are tot ceea am vrut de la o astfel de lectura. Personajele au un farmec aparte, ambii fiind inzestrati cu mult curaj, multa putere si o mare capacitate de a iubi. Autoarea i-a conturat in asa fel, incat cititorul sa nu mainaiba nicio indoiala ca sunt soertiti sa fie impreuna. S-au potrivit, au format un cuplu frumos si stabil.

  Daca in cartea anterioara eroina este cuminte, linietita, si ascultatoare, aici lucrurile stau cu totul altfel. Autoarea ii da viata lui Alys, modelul feminin, plun de spontaneitate, curaj, inteligenta si putere. De la primele pagini a iesit in evidenta prin caracterul eintare si neclintit, prin frumusetea sufletului sau, prin mintea ei agera si pentru priceperea ei fara de seaman. Pe tot parcursul cartii a aratat ca onfemeie poate orice daca isi propune si ca pentru a obtune ce vrea ests in stare saclupte cu oricine. Omamazoana in adevaratulmsens al cuvantului, care lupta pana la ultima suflare, care a depasit toate greutatile vietii cu fruntea sus si cu o demnitate naucitoare. Asa am perceput-o eu pe Alys. Ca peneinfricata luptatoare, care stie sa faca fata oricarei situatii dificile sincare aclasat un trecur comod, dar durerox, pentru un viitor modest, dar linistit, unde nimeni sa nu-i cunoaca povestea si suferinta. Cu toate acestea, in sufletul se dadea o batalie groaznica, cauzata de o nevoie fireasca de a fi iubita sinde a iubi, de a se simti frumoaxa, admirata, pretuita si adorata. Orucat decputernica era, nu putea sa nege ca se simtea singura si ca voia o schimbare in viata ei. Insa nu mainare curajul sa spere, are deja treizeci dr ani si nu isi mai permite sa viseze,maturitatea isi spune cuvantul, iar eroina noastra isi ascunde durerea in munca. Insa curand v-a descoperii ca nu toul este pierdut si ca mai exist in licarbde speranta si pentru inima ei ranita.

  In acceas situatie cutremuratoare se gasests sineroul nostru, Reggie poreclit si Disperarea familiei Davanport. Toti il considerau un pierde-vara, desfranat, ticalos nenorocit, fara scrupule si fara inima. Nici nu este de mirare caracterizarea pecare i-o fac toti cunoscutii, pentru ca persinalitatea lui nu lasa sa se vada altceva. L
  Demonstreaza cu fapte ca toti cars il judeca au dreptate si ca nu are de gand sa se schimbe. Incaxnuna intrat in viata lui cineva care sa-l aduca pe drumul cel bun si este putin probabil ca cineva sa-l mai posta determina sa se indrepte, mai ales ca era un barbat matur, cu destul de multa experienta in viata. Oare acesta este adevaratul Reggie? Oare viata lui este asa de simpa pe cum pare? Pentru un destrabalat nimic nu ar trebui sa conteze, insa sufletului lui era impietrit de durere, neliniste si deznadejde. Alcolul era un refugiu pentru el, era un mod de a scapa de gandurile negre, de trecutul intunecat, de prezentul lipsit de speranta si de viitorul ingropat in singuratate. In toata aceasta ecuatie complexa, Alys are un rol decisiv. Ests impresionat sa,-l vezi pe Reggie cel fara suflet cum incearca sa isinrezolve problemels si sa renunte la bautura. Are o vointa puternica, dar chiar si aceasta tarie scade fara sprijinul si dragostea lui Alys. Ea devine lumina din viata lui, motivul lui pentru a se schimba si pentru a deveni un barbat mai bun. Abia acum il descooerim pe adevaratul Reggie. Un barbat bland, iubitor, altruist, tandru si curajos, care este in stare sa faca, orice pentru ce iubeste. Niciun sacrificiu nu ii se pare prea mare pentru fericirez femeii iubite, iar acest lucru face ca finalulmsa fie dulce, impresionant si romantic.

  Singurul lucru care il am de reprosat este faptul ca autoarea a lungit momentul in care relatia lor v-a fi oficiala, Eu nu mai aveam rabdare sa ii vad impreuna, chiar curioasa cum vor decurge lucrurile. Privind din punctul de vedere al povestii si al eroilor, a fost absolut normal!sa evolueze asa lin. Trebuiau sa prunda incredere unul in altul, sa se destainuie si sa isi recunoasca sentimentele. De aceea au fost mai intai foarte buni prieteni si apoi lucrurile s-au aranjat asa cum trebuie intre ei.
  La inceput ma asteptam ca intre einsa fie un razboi, sa se certe, urasca, dispretuiasca si sa certe ca la usa cortului. Poate ca am avut aceasta banuiala pentru ca asa decurg lucrurile in majoritate cartilor. Dar mi-a,placut ca autoarez a facut lucrurile un oicdiferit sinca s-ai inteles din prima. Lucrul asta a evidentiat mai mult atractia, care a luat nastere inca din prima clipa, pasiunea pe care au incercat sa o retina si chimie si chimia care era evidenta.
  O poveste minunata despre cum dragostea poats vindeca totul.
  O notez cu 9,60 si o recomand.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.