Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ingerul de argint – de Johanna Lindsey

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

ÎNGERUL DE ARGINT

de Johanna Lindsey

 

 

Cumpara cartea Ingerul de argint

Titlul în engleză: Silver Angel

Număr pagini: 321

An apariţie: 1989

Editura Alma/Litera

Traducere: Oana Butta

Listă cărţi Johanna Lindsey – clic

 

Îngerul de argint” nu mi se pare că este cea mai bună carte a autoarei, însă nici cea mai slabă, deşi aduce în discuţie subiecte precum sclavia şi haremul. Acesta din urmă mi-e greu să-l înţeleg. Cred că oricât ai creşte o fată cu concepţia că este ceva mirific să faci parte dintr-un harem, nu poate să fie stană de piatră şi să nu o deranjeze că este a „n”-a roată de rezervă de la căruţă. Acelea sunt regulile lor, însă bietul Jamil îşi iubea una dintre soţii şi totuşi se chinuia să-şi satisfacă toate concubinele, sfârşind noaptea în pat cu una dintre soţii, dar mai ales cu cea pe care o iubea. Intuiesc că e motiv de bucurie, de mândrie că el alege să doarmă apoi în pat cu una dintre ele, dar din punctul meu de vedere… mai bine rămâne în pat cu concubina :chic: . Revenind la noţiunea de harem, autoarea pare să fie pasionată de această lume şi chiar a încercat să explice şi să redea cât mai fidel viaţa din harem.

Îmi place că autoarea a pus accent pe cele două personaje importante, pe povestea lor de „dragoste”, deşi acţiunea are loc într-un harem, adică un loc cu multe persoane. Jamil a cam dispărut din peisaj, dar nu i-am dus dorul. Nu mă impresiona viaţa lui, însă faptul că iubea şi el pe cineva şi că spre final a luat o decizie înţeleaptă, nu pot să-l detest. L-a urât suficient un personaj anume, suficient încât să-şi dorească să-l ucidă. Criminalul a fost o oarecare surpriză, deşi autoarea a dat câteva indicii. Eu am bănuit că este vorba de o femeie geloasă din harem şi mi-am îndreptat atenţia către soţiile lui Jamil, dar nu pot să vă spun dacă am avut sau nu dreptate, ci vă las să descoperiţi singure.

Chantelle a fost un personaj extraordinar de încăpăţânat. Refuzurile ei m-au exasperat deşi îi dădeam dreptate pentru comportamentul ei. Capricioasă, dar ştia ce vrea, adică îl iubea pe Derek şi dorea să fie numai al ei, dar să fie oare cu putinţă? Derek a fost diferit faţă de fratele său Jamil şi mi-a plăcut mai mult de el. În ciuda faptului că nu dorea să devină un soţ fidel lui Caroline, altfel au stat lucrurile din momentul în care Chantelle a intrat în viaţa lui. Cât despre faptul că dorea să o păstreze în calitate de amantă, trebuie să-l înţelegeţi că din politeţe trebuia să-şi respecte vechiul angajament :chic: .

Nu este o carte extraordinară, însă a fost plăcută. A avut romantism, mister, suspans, intrigă, crime şi prezintă o altfel de lume.

 

 

Barikah – Coasta Berberă, 1796

Chantelle Burke află pe neaşteptate de la Charles – al doilea fiu al unchiului tatălui ei – că a doua zi avea să se mărite cu Cyrus Wolrige. Chantelle nu fusese întrebată dacă acceptă sau nu această căsătorie, iar Charles deja acceptase în numele ei. Pentru Chantelle a fost o glumă proastă şi a încercat să pună lucrurile la punct, însă Charles i-a atras atenţia că este tutorele ei, că ea nu era încă majoră şi permisiunea lui era cea care conta. Aaron, fiul lui Charles, era căsătorit cu Rebecca şi aveau împreună doi copii. În familie fusese un scandal cu privire la mariajul lui Aaron şi se avea în vedere divorţul lui  şi căsătoria cu Chantelle, motiv pentru care el şi Rebecca nu se împăcaseră încă de la acea discuţie. Însă planurile se schimbase, Chantelle trebuia să se căsătorească cu Cyrus, dar ea plănuieşte să fugă înainte de zorii zilei. În momentul în care ea reuşeşte să iasă din casă, se îndreaptă către plajă, aici găsind o ambarcaţiune şi cinci bărbaţi pe care-i bănuia că sunt contrabandişti. Chantelle este răpită de corsari, legată şi transportată către un loc unde se vând sclavi.

Derek Sinclair, conte de Mulbury şi viitor marchiz de Hunstable, urma să se căsătorească cu Caroline, însă în urma primirii unui bilet cu un mesaj codat de la Jamil Reshid, fratele lui, el îi cere lui Caro să amâne nunta pentru că este nevoit să părăsească Anglia pentru o vreme. Jamil şi Derek erau fraţi gemeni, dar destinul i-a separat pentru o lungă perioadă de timp. Pentru că situaţia în care se afla Jamil, conducătorul/dey-ul din Barikah, nu era deloc una bună, ba chiar cineva încerca să-l ucidă cu orice preţ, Jamil şi Derek fac schimb de locuri, iar acesta din urmă trebuie să joace rolul lui Jamil. Pentru că Jamil nu dorea ca fratele lui să se atingă de favoritele lui, ordonă să i se aducă trei sclave – o negresă, o portugheză şi frumoasa Chantelle. Ce se întâmplă între Derek şi Chantelle când rămân singuri în dormitor? Poate el să o supună pe încăpăţânata Chantelle? Descoperă cineva că Derek i-a luat locul lui Jamil? Cine doreşte să-l ucidă pe acesta din urmă şi de ce? După ce criminalul este prins, ce se întâmplă cu Chantelle şi Derek?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9/10

 

 

Ingerul de argint

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Ingerul de argint – Johanna Lindsay
  O alta carte ce are ca si subiect haremul si viata femeilor in interiorul acestuia semnata de Johanna Lindsay. Chantelle este eroina acestei povesti, care afla cu i s-a decis viitorul de catre tutorele ei fara a fi consultata in prealabil si ca va deveni sotia unui barbat in etate fara drept de apel. Chantelle nu se impaca cu aceasta decizie si hotaraste sa fuga in lume pentru a scapa de aceasta nunta nedorita. Ghinion sau noroc, este rapita si vanduta ulterior ca o sclava. Si iat-o pe indarjita si incapatanata Chantrelle facand parte dintr-un harem, impartind inima si patul cu acelasi barbat cu care o fac si alte sotii sau cadane din harem. Cu ocazia asta am aflat cuvinte folosite de islamici atunci cand se refera la familia lor, haremul, si aceste cuvinte sunt : ikbal, odalisce, godze, iar conducatorul este insusi dey-ul, in cazul acesta Jamil Reshid. Fiind in pericol, Jamil recurge la ajutorul fratelui sau geaman, Derek Sinclair, sa-i ia locul la conducerea din Barikah, pentru a putea crea o diversiune si a descoperi cine ii vrea raul si il vrea cu indarjire mort. Ca o paranteza, cei doi frati fusesera despartiti de parinti in copilarie, Jamil ramanand in Orient cu mama sa, iar Derek in Anglia la tatal sau. Chantrelle este cumparata pentru Derek, dar toata lumea stie ca face parte din haremul lui Jamil si asta deoarece Derek devine Jamil pentru o perioada scurta de timp. Urmeaza o perioada de tatonari intre cei doi, nu foarte lunga, in care ea il refuza cu incapatanare sfidandu-l atat pe el, cat si pe mama acestuia, Rahine, iar in pofida acestui comportament, Derek continua sa o doreasca si sa-i accepte toanele, contrar obiceiurilor dey-ului, chiar daca toata lumea e nelamurita de aceasta schimbare. Totul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu si Derek ii reda locul de drept lui Jamil, dar are o dorinta : sa o elibereze pe Chantrelle din sclavie si sa o duca in Anglia. Acolo il asteapta prietena si viitoarea lui sotie, Caroline si va fi interesant de vazut pe cine va alege Derek intr-un final : pe prietena lui de-o viata sau pe cea care i-a furat inima ? Nota mea pentru carte cu tot cu actiune si detalii legate de obiceiurile islamice este 9.00.

 2. Ingerul de argint – Johana Lindsey :

  Johana Lindsey abordeaza niste subiecte foarte delicate si in acelas timp dure in cartile ei !
  Da la sclavia Evului Mediu , in care autoarea ne vorbeste de Vikingi si de obiceiurile lor , ajungem la sfarsitul secolului XVIII , unde este vorba tot de sclavie dar despre o sclavie pe care o intanlim si astazi in lumea musulmana !
  Un lucru foarte bun la aceste cartii este ca autoarea se documenteaza in lagatura cu poporul , cu obiceiurile si traditiile acestei lumii , astfel introducand cititorul intr-o lume reala si in acelas timp ireala prin povestea si personajele scrise de ea !
  Este o realitate cruda , femeile care trebuiau sa-si imparta barbatii , sclavia , violenta , cruzimea , dar sunt lucruri care independent de noi exista sau au existat dealungul istoriei !
  Pentru noi lumea musulmana si obiceiurile ei sunt un paradox , un mister , ceva de nepriceput , de neconceput dar pentru adeptii acestei lumii sunt lucruri normale , obisnuite pentru ca ei asa au fost educati !
  Iar aici ii putem da exemplu chear pe Derek si pe Jamil , personajele din cartea neastra !
  Derek a fost cea mai mare parte a vietii lui educat ca un european iar comportamentul lui era ca cel al unui om liber , independent de obiceiurii si traditii !
  in schimb Jamil , era educat dupa legile Coranului , le respecta si pedepsea pe oricine le incalca ! La el ma suparat ca spunea ca isi iubea una dintre sotii dar era si cu alta femei , eu nu pot sa inteleg cum poti sa mai fi cu altcineva cand inima ta e a altcuiva ! Dar cum am spus mai sus asa erau crescutii , barbatii sa fie superiori iar femeile sa se supuna barbatului in orce fel !
  Chantelle este o femeie frumoasa , curajoasa , hotarata , incapatanata , independenta si neconformista dar viata o aduce intr-o situatie dificila in care aceste calitatii nu ii sunt de niciun ajutor daca vrea sa-s pastreza viata !
  Are norocul ca in locul lui Jamil , vina fratele sau Derek, un barbat care o respecta , o trateaza cu blandete iar lucrurile acestea o fac sa se indragosteasca iremediabil de el !
  Ma enervat propunerea lui de a o face amanta dar m-am bucurat ca a inteles digerenta intre sentimentele de fratie si cele de iubire dintre un barbat si o femeie
  O carte romantica , cu mult mister care te imbie cu o lume plina de parfum dar in acelas timp te socheaza prin obiceiurile si traditiile ei !
  Nota 9 !

 3. Foarte interesanta povestea celor doi 😉
  Am citit si formatul paginilor e greu de urmarit..dar povestea fiind inedita, am trecut peste acest aspect 😉
  Povestea lui Selig, am citit’o in spaniola. Foarte frumoasa si povestea lui dar un pic cam necondimentata. Adica am avut sentimentul ca lipsea ceva.
  Acum urmaresc filme cu vikingi …pentru ca am ramas setata pe povestea familiei Haardrad. Apropo, in afara de cele trei carti mai sunt si altele cu vikingi, cu alte personaje bineinteles?

 4. Mie mi-a placut foarte mult aceasta carte, poate pentru că a fost prima care m a introdus in lumea araba. Imi mai puteti spune cateva titluri de carti de acest gen? E lume total diferita si as vrea sa o descopar mai bine

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.