Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Fara mila – de Arlette Geneve

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

FĂRĂ MILĂ

de Arlette Geneve

 

Titlul în spaniolă: Inmisericorde

Număr pagini: 206

An apariţie: 2013

An apariţie România: 2016

Editura Lider

Listă cărţi Arlette Geneve – clic

 

Recent am cumpărat această carte şi n-am mai stat foarte mult pe gânduri şi am citit-o. Am cumpărat-o pentru că îi aparţine autoarei Arlette Geneve şi nu m-am uitat nici la descriere şi nici la numele personajelor principale, dar am fost surprinsă să constat că este Diego – vărul lui Luis şi Isabel, cel care a fost destul de prezent în cartea „Cucerirea scoţianului” şi „Spinii dragostei„, cel care s-a căsătorit cu o persoană „nepotrivită” crede el şi se încăpăţânează să uite trecutul şi să fie fericit. Nu ştiu cine a venit cu ideea să nu introducă această carte în seria „Penword„, însă categoric cartea trebuie să se regăsească acolo.

Şi chiar dacă l-am urât pe Diego în prima carte şi m-a scos din pepeni răutatea din ultima carte, mi-a făcut o mare plăcere să-i citesc povestea mai pe larg. A fost un tată extraordinar pentru Miguel, atent, grijuliu şi dedicat. În schimb a fost un soţ îngrozitor şi pe bune că-i mulţumesc. De multe ori am simţit furnicături în mâini din cauza stresului, a suspansului, a momentelor emoţionante. M-am obişnuit cu stilul autoarei şi dacă la început, adică atunci când am citit „Spinii dragostei” am simţit că o iau razna din cauza nervilor, acum simt că dacă nu mă lovesc de încăpăţânare, orgolii, personaje puternice, scene de gelozie, respingeri, nu o să-mi placă ceea ce citesc. Ei, da… mi-a plăcut mult „Inmisericorde” pentru că de la bun început Violet şi Diego sunt căsătoriţi, au un copil împreună, sunt părinţi extraordinari, dar numai că nu se înţeleg între ei.

Violet este conştientă că-l iubeşte pe Diego din tot sufletul şi este dispusă să facă pact cu diavolul pentru ca Diego să o iubească fie şi pentru o clipă. În schimb, el o respinge şi este răutăcios cu ea –  nu că o jigneşte, dar îi spune vorbe care dor. M-am bucurat să văd această joacă de-a şoarecele şi pisica, cum a cedat el la un moment dat şi apoi a avut o izbucnire aducătoare de ghinion, ulterior ea face o promisiune şi chiar vrea să se ţină de cuvânt. Nu pot să dezvălui ce am încercat să spun în această ultimă propoziţie, dar  cartea are multă acţiune, răsturnări de situaţie, apariţia unor evenimente neprevăzute şi neplăcute, istorie, romantism, intrigă, mister, mult suspans, trădări şi nelipsitul orgoliu nefolositor. Sper ca editura Lider să o traducă şi în România, dar nu-mi pot explica de ce şi cum au reuşit să treacă peste ea. 

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Bătălia de la Alcolea, 7 iunie 1808 – Peste şapte mii de de luptători, trei mii de cai, douăzeci şi patru de piese de artilerie, la comanda generalului Dupont au intrat în Andalucia cu intenţia de a demola complet, iar pe podul de la Alcolea s-au întâlnit cu trei mii de soldaţi spanioli, cei mai mulţi dintre ei muncitori, mineri şi tineri care posedau mai multă valoare în sufletele lor decât anii pe care-i aveau. Toţi aşteptau armata franceză, cu doisprezece tunuri şi ascultând cu tenacitate de ordinele colonelului Pedro Agustin de Echevarri.

Generalul Dupont a învins rezistenţa spaniolă şi a intrat  în oraşul Cordoba. Timp de nouă zile au dărâmat fără milă biserici, case, mânăstiri, au furat cai, bani şi maşini, au luat icoane, echipamente şi bani din diferite palate. Miguel Vilchez de Soriano, cunoscut drept baronul, era indignat de invazia străină, iar cu răceală şi orgoliu excesiv a atacat şi derutat o garnizoană, a omorât zece soldaţi, iar pe ceilalţi i-a luat drept prizonieri. Alături de alţi locatari a pornit o luptă sângeroasă pentru a salva oraşul şi viitorul copiilor lor.

În 1826, Violet Casandra de Vílchez se vede nevoită să-i promită unchiului ei că o să facă tot ceea ce este cu putinţă ca să recupereze moştenirea familiei. Violet se ţine de promisiunea, iar patru ani mai târziu o regăsim căsătorită de câţiva ani cu Diego Vílchez de Soriano, iar împreună au un fiu numit Miguel după tatăl lui Diego – Miguel Vilchez.  Sunt căsătoriţi, dar complet nefericiţi şi Miguel este cel care-i mai ţine uniţi. Violet i-a întins o capcană lui Diego, iar el nu o poate ierta pentru că l-a despărţit de femeia pe care o iubea. Contrar dorinţei lui Diego, Violet îl iubeşte şi este dispusă să facă orice ca s obţină din nou dragostea şi încrederea soţului ei.

O să renunţe Diego la orgoliu înainte să fie prea târziu şi înainte să rănească pe cineva? O s-o accepte pe Violet ca fiind soţia lui? Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi, Violet ar pleca de lângă el? I-ar simţi lipsa Diego? S-ar duce să o caute şi să o aducă în casa lui? Dar dacă Miguel nu ar mai exista, şi-ar lăsa Diego soţia pentru o altă femeie? Are o amantă în prezent?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,8/10

 

Inmisericorde-horz

fara mila

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Nu am mai avut răbdare și, cu toate că aveam alte cărți pe lista „de citit mai întâi”, am preferat sa citesc Fara mila de Arlette Geneve. Eram foarte curioasa cum este continuată seria personajelor Penword și Beresford. Și nu mi-a părut rău deloc. Din contră, cartea va rămâne una de suflet pentru mine.

  Am plâns. Mult. În cartea asta am simțit suferința sufletului la fel ca într-una din marea literatură clasică, consacrată. :palarie:

  Violet – pe care am cunoscut-o sub numele de Casey în seriile anterioare, și nu știu de ce a preferat autoarea să-i folosească aici cel de-al doilea nume – mi s-a părut, pe parcursul celorlalte cărți, o femeie de o moralitate îndoielnică, o femeie rece, egoistă și foarte crudă, pe care nu o interesa decât ființa ei. Chiar dacă autoarea a mai încercat pe ici, pe colo, să-i prezinte latura maternă, n-am putut să o suport!

  Totuși, în „Fără milă”, Arlette Geneve ne prezintă și o altă față a ei. Ceea ce i-a făcut lui Diego, forțându-l să se căsătorească cu ea știind foarte bine că e îndrăgostit de altcineva, ne este prezentat ceva mai blând. Nu i se neagă Violetei egoismul, sângele rece și ambiția din momentul seducerii lui Diego, dar ne putem face o idee de ansamblu când aflăm ca ea a fost încurajată să o facă atât de fratele, cât și de unchiul ei, fiecare văzându-și de interesele proprii. Urât din partea lor… dar și a ei. 😥

  Violet vine să locuiască în Spania, cu Diego (cu care era deja căsătorită de 3 ani, relația lor fiind politicoasă, dar de gheață) și cu fiul lor, micuțul Miguel. Dragostea lor de părinți e tot atât de mare pe cât e ura lui Diego față de soția sa. Totuși, Violet continuă să-l iubească ca atunci când l-a prins în capcană, dar speră ca prin dragostea ei să-l facă și pe el să dezvolte ceva sentimente față de ea. Și tocmai acest dispreț și imensa ură a lui față de Violet te înfioară, dar nu-l poți condamna. Chiar mi-am pus întrebarea de ce eroina feminină a unei cărți de dragoste este zugrăvită atât de crunt, în ciuda remușcărilor ei față de ceea ce-i făcuse.

  Dar totul capătă sens atunci când îi lovește tragedia și se accidentează Miguel. Am simțit din plin durerea părinților. Am plâns, până a trebuit să las cartea din mână o bucată de timp, ca să-mi revin!! Nu dorești nici celor mai mari dușmani să treacă prin așa ceva !! Cred că și persoanele care nu au copii pot percepe scenele groaznice la maxim. Chiar și acum simt că îmi dau lacrimile… Chiar dacă o parte din descrieri sunt preluate dintr-un film celebru…

  Suferința imensă a celor doi este… de nedescris. Nu am cuvinte să o arăt, trebuie percepută de către fiecare cititor. Abandonarea lor în fața întâmplărilor este chiar terifiantă, până spre sfârșitul cărții dar, odată cu zbuciumul lor intens, încep să apară sentimente necunoscute până în acel moment: din partea lui Violet – liniștea sufletească ce ți-o aduce dragostea adevărată, prin redarea libertății persoanei iubite, iar din partea lui Diego – conștientizarea că soția sa fusese cea cu care de fapt, încă de la bun început, împărtășise mici plăceri ale vieții… Combinația dintre durerea maximă resimțită și descoperirea dragostei este debusolantă, dar nu e neplăcută. Autoarea a știut cum să o conceapă, fără a cădea în derizoriu când a descris niște sentimente atât de contrare.

  Nu cred că mai pot spune ceva care să nu dea în vileag prea mult din poveste. Trebuie ca fiecare să o savureze în liniște și pace, ca apoi să reflecteze la ceea ce a citit. Este și o carte cu mesaj, eu așa am perceput-o. Și atipică: dacă am mai întâlnit relații matrimoniale întrerupte, în alte cărți, aici e vorba de o relație întreruptă de război și distanță și nu de o separare; dar e una gheață, de dragoste egoistă și de ură. Totuși, are happy end și asta contează pentru noi, până la urmă, nu?

  Un singur lucru m-a deranjat, pe lângă schimbarea numelui eroinei: faptul că autoarea nu face aproape deloc referire la personajele cărților anterioare. Îi numește – vărul, unchiul sau fratele ei, iubirea vieții lui – dar nu le dă numele. Și nici nu precizează țara din care provine ea – spune doar că vine din Nord, nu din Scoția.

  În rest, nu pot decât să vă îndemn să o citiți, ca și întreaga serie, care am văzut că se mai găsește pe la chioșcuri și librării, pentru că stilul Arlettei Geneve e unul aparte.

  Am scris cam mult, dar emoția a fost foarte mare… Îi acord 10, pentru că merită cu prisosință…. cu toate că ar trebui să strecor un minus, pentru că nu a „lipit-o” măcar puțin de celelalte personaje ale căror povești le-am citit deja.

  • Am uitat sa scriu despre momentul decisiv in care iti dai seama cam ce fel de femeie a devenit Violet. Dupa tragedie, cu toate ca simtea prabusirea proprie si nevoia de a se izola, dorindu-si moartea, ea a vut puterea sa ii fie sprijin lui Diego si sa-i mai mangaie durerea, in timp ce el se purta dur cu ea. Abia apoi se retrage in intimitate si golul din ea incepe sa iasa la suprafata. Impresionant.

  • Wow, ce harnicuta ai fost! :love_flag: Ai facut o recenzie SUPERBA, plina de emotie si de duiosie, felicitari bAndra! :ap: :ap: :ap: :ap: :ap: :ap: :zece_din_zece: :zece_din_zece: :zece_din_zece: :zece_din_zece: :zece_din_zece:

  • Da, Alexandra, mi-am dorit sa o citesc rapid. Am avut un „feeling” și nu m-am înșelat. Chiar a fost ceva emotionant

  • @andra:
   Văd ca amândouă ați plâns. Inseamnă că e un roman deosebit.

  • Mie așa mi s-a părut.

  • Emotionanta si sensibila prezentare, Andra! Felicitari! :ap:
   Trebuie sa-mi fac timp si sa apuc taurul de coarne cu aceasta autoare cat mai curand posibil.

  • Neapărat! Eu cred ca iti va placea stilul. Poate nu toate cărțile iți vor fi pe plac 100%, dar merita

  • Merci, Andra! Cred ca o sa-mi placa stilul autoarei, chiar daca, se pare, are tendinta de a complica lucrurile.

  • Hihi. Ăsta cam așa e. Colica acțiunea, dar eu zic ca asta te tine în priza și nu te lasă să te plictisești. ..

  • Atunci e perfect, nu-mi plac actiunile care treneaza.

  • @andra: cred ca autoarea e fara mila pentru cititoarele ei. :chic:
   nu cred ca o sa citesc prea curand cartea, imi trebuie ceva mai vesel.

  • Ai plans mult? 😥 Mor de oftica ca nu am gasit sa cumpar si eu cartea astazi la Inmedio, au spus ca nu le-a mai adus revista cu carte :des:, o mai caut maine poate o gasesc totusi. Te felicit, Andra pentru comentariul plin de emotie :ap:

  • erika, eu de la ei am luat-o. Dar am vazut-o și pe tarabe, dar vezi ca unii vânzători nici nu știu ca o au. Nici la Imedio nu știau unii de cărțile astea… Am patit-o… :bored50:

  • @andra:O recenzie plina de emotii si trairi :ap: :ap: desi ne-a facut sa plangem a fost o carte extraordinara care isi merita locul in biblioteca!

  • Yulya,sa știi ca da. Cred ca am presimțit ca va fi ceva deosebit. :chic: . Eu mă bucur ca am trăit așa momente, citind-o. ȘiȘi a văzut ca și tu ai pățit la fel. :llove:

  • @andra: O recenzie care m-a facut sa am trairi intense si duioase. Felicitari! :zece: :ap:

  • Vă mulțumesc pt aprecieri. Sper sa va placa tuturor :llove:

  • @andra: felicitari Andra pentru o prezentare sensibila, parca rupta din suflet. :love_flag:
   Am vazut-o de ieri dar azi am avut timp sa o savurez. 😉

 2. FARA MILA de Arlette Geneve

  Nu stiu cum de s-a nimerit dar spre sfarsitul acestei saptamani,am citit doua carti care mie mi-au sfasiat inima si m-au facut sa plang in hohote.
  Stiam ca Arlette Geneve o sa-mi ofere o poveste de neuitat,dar nu banuiam ca va fi si una cutremuratoare.
  Ne amintim ca lui Diego i-a fost intinsa o capcana de catre Violet si in cele din urma este nevoit sa o ia de sotie,noaptea aceea nenorocita,in care lui i-au fost distruse sperantele si visele de a fi langa femeie pe care o iubea cu adevarat,a avut si consecinte,a conceput un fiu cu o straina,cu o femeie perversa care a profitat de el in cel mai urat fel.
  Trecutul nu mai poate fi schimbat si dupa trei ani,Violet soseste impreuna cu fiulei ei Miguel,in Spania sa locuiasca unde ii este locul,alaturi de sotul ei,Diego,care ii era sot doar cu numele.
  Ea il iubea cu disperare,asta era pedeapsa ei,desi isi ceruse iertare de nenumarate ori,regretase din suflet ce i-a facut lui Diego,dar sentimentele ei pentru el erau reale si dorea ca ei sa fie o familie.
  Dar Diego se poarta foarte rece si urat cu ea,la fiecare pas aducandu-i aminte de suferinta pe care i-a provocat-o,la fiecare pas ii spune ca o uraste si ca nu o sa uite ca ea este vinovata de viata lui distrusa.
  Diego isi iubeste nespus de mult fiul,el nu are nici o vina ca parintii lui nu se intelegeau.
  Orbiti de lupta crancena care o duceau ca traiasu sub acelasi acoperis,facandu-si rau unul altuia,Violet si Diego primesc cea mai mare lovitura posibila de la soarta,atunci cand fiul lor isi pierde viata,dupa ce ia parte la o cearta apriga dintre ei doi.
  Cum vor putea sa-si duca la capat pedeapsa,crucea,cum o sa traiasca de acum in colo cu sentimentul de vina si de durere?
  Am fost martora unei povesti sfasietoare,am cunoscut doua personaje puternice,dar incapatanate,il uram pe Diego cat de crud se purta cu Violet,stiu si eu am condamnat-o pe ea ca i-a furat viata,dar am inteles-o,ea la iubit de cand la cunoscut si dupa acea noapte cand Diego ii cade in plasa,ea s-a blestemat la nesfarsit pentru ce i-a facut.
  Ambii au fost victime,dar tot ambii au fost faptasii a ceea ce li s-a intamplat si Diego a avut vina lui,fara sa isi dea seama i-a dat sperante desarte lui Violet,chiar daca el sustinea sus si tare ca iubirea lui adevarata era alta femeie.
  O sa luati parte la modul sfasietor in care cei doi isi poarta vina dupa ce isi pierd rodul impreunarii lor,un copil nedorit la momentul acela,dar care le lumineaza vietile,atat lui cat si ei.
  Aceasta a fost pedeapsa lor primita de divinitate,dar cum mai puteau trai acum cand erau in asemenea hal loviti de soarta?
  O carta plina de trairi si emotii,plina de invataminte,doi oameni care cauta si cersec iertarea si iubirea unul altuia.
  Dupa tragedia din familia lor,Diego se schimba foarte mult,mai ales in privinta sotiei lui,a fost nevoie ca moartea fiului lor sa ii deschida ochii si sa gaseasca calea spre ea,femeia care o iubea,dar nu stia.
  Imi venea sa-l iau la palme si m-am bucurat sa-l vad cum se chinuie si cerseste iertare si iubire.
  De Violet nu pot sa spun decat ca o admir si apreciez,a indurat prea multa suferinta si mizerii,dar pentru asta ea tot il iubeste pe Diego,desi la inceput o vedem ca pe o femeie fara scrupule,are un suflet bun si pur,gata sa iubeasca chiar daca sufletul ii va arde in iad,e in stare sa se sacrifice pentru iubire,pentru o farama de dragoste.
  Am cu cunoscut o iubire care duce in pragul nebuniei,a pierzaniei,o iubire neimplinita,doar dupa ce soarta le fura cel mai de pret lucru,cei doi duc lupta adevarata,reusesc in cele din urma sa-si gaseasca mantuirea si vindecarea,sentimentul de vinovatie,dar dragostea adevarata?
  Asta o sa aflati citind aceasta carte,care pe mine m-a zguduit in ultimul hal,mi-a placut desi a fost trista,desi m-a facut sa plang,am invatat ca poti sa ierti si pana nu iti primesti o palma de la viata,trebuie sa oferi a doua sansa,nu tu un om simplu esti cel care are dreptul sa judece sau sa pedepseasca,are cine sa se ocupe de lucru asta.
  Trebuie sa luptam pentru ce vrem,sa fim buni si sa stim sa iertam.
  Nota 10 si o recomand cu drag.
  Atat titlul cat si coperta se potrivesc perfect,lucru care mi-a adus un zambet mare pe buze.
  Am apreciat si aparitia personajelor Luis si Isabel,verii lui Diego,desi ar fi putut sa ii intoarca spatele strainei,ei i-au oferit mana,prietenia lor.
  Lectura placuta!

  • @Yulya:
   Am mai intalnit un subiect asemanator in superbul roman Stapanul/a jocului de Sidney Sheldon.

  • Nu avea cum sa nu îți placa și nu o simți intens. :love_flag:

  • O super recenzie, bravo Yulya! :ap: :ap: :ap: :ap: :zece_din_zece: :zece_din_zece:

  • @Yulya: O prezentare la fel de emotionanta si sensibila, ca si aceea facuta de Andra, Yulya! Felicitari!
   Se pare ca va fi urmatoarea autoare la citit.

  • @Yulya: am dat like si aici, insa e valabil comentariul de dincolo.

  • Bravo Yulya :ap: Si eu sunt la fel de curioasa in legatura cu povestea lui Diego, intrucat stiam de soarta lui inca din Spinii dragostei, asa ca sunt inca curioasa ce sorti de izbanda are dragostea pentru el :gandesc:

  • @Yulya: o recenzie minunata, plina de sensibilitate si finete. :zece_din_zece:
   :love_flag:

  • Multumesc pentru aprecieri,abia va astept parerile,sunt sigura ca o sa va placa povestea lui Diego si a lui Violet!
   As vrea sa citesc si alte carti de-ale autoarei,sper sa mai avem placerea asta!

  • Ai apucat sa le citești pe primele 6?

  • @Andra:Da le-am citit :love_flag: ambele serii sunt frumoase :yeah: tu ai citit seria Beresford?Saruta-ma,Salveaza-ma,Iubeste-ma?

  • Da. Am citit ambele serii. Chiar de curand. De aceea m-am grăbit sa citesc Fără mila. Eram ff curioasa de modul în care o prezintă pe Casey – Violet, ca personaj principal feminin…
   Am sa încerc sa citesc cât mai repede și Răzbunarea. .. Am văzut ca ti-a plăcut f mult și, ti-am zis, m-ai făcut f curioasa. Numai timp imi mai trebuie, ca sa pot sa o savurez în liniste

 3. :hol1:
  Coperta noastra e mai frumoasa ca a spaniolilor!

 4. ESTE O CARTE PE CARE ESTE OBLIGATORIU SA O CITESTI.
  CHIAR DACA TI SE PARE CA VREI SA CITESTI CEVA MAI VESEL, SENTIMENTELE CARE TI LE TREZESTE CARTE DUPA MOMENTUL IN CARE DIEGO ISI DA SEAMA CA VIOLET ESTE MAREA SA IUBIRE SUNT DE NEDESCRIS. EU AM SIMTIT FIORI JUMATATE DIN CARTE……

  • Maya: eu am plâns jumătate de carte… Mă așteptam ca A. Geneva sa scrie ceva foarte emoționant, ca i-am citit celelalte 6 carti ale eu, apărute la noi (mai am Razbunare), dar nu mă așteptam la așa ceva de profund. :llove:

  • @MAYA: :yeah:

 5. Claudia Mioara :

  Fara mila de Arlette Geneve e o carte carte te prinde, o carte care te sfasie prin taria sentinentelor din ea!
  Violet e o tanara care iubeste asa de profund incat face o greseala. Il seduce pe Diego, iar din acea noapte se naste un copil. Diego era indragostita de altcineva si nu vrea s-o ierte, dar se casatoreste cu ea din onoare. Isi iubeste foarte mult baietelul, care-i este copi fidela, dar din pacate pe mama o crede cea mai rea fiinta, pentru ca i-a rapit viitorul si posibilitatea de a fi cu femeia iubita.
  Violet il iubeste cu toata fiinta ei si vrea sa-l faca fericit! Insa el o indeparteaza, nu-i suporta parfumul, atingerea, prezenta! Insa o tragedie intervine in viata lor! Certandu-se puternic, copilul ii aude si apoi coboara in goana scarile! Sfarsitul e tragic! Diego innebuneste de durere si se incuie cu trupul copilului intr-o camera. Scena e ca in Pe aripile vantului! Se invinuieste pe el, dar arunca vorbe grele si asupra ei!
  Violet e cea care in picioarele goale fuge pe strazi ca sa ajunga sa se roage Maicii Domnului. Acolo promite ca va divorta de Diego, doar sa-i lase copilul in viata! Insa ruga nu ii este ascultata. Violet isi inabusa durerea si ramane langa Diego, pentru a-i alina durerea. Insa peste putin timp il anunta ca-l va parasi! El nu vrea! Acum o iubeste! Insa acum ea e legata de o promisiune si vrea sa fie singura! Jeleste singura si se topeste din picioare! Dar rudele prin alianta ii sunt aproape! O salveaza!
  Acum Diego e innebunit dupa ea! O urmareste, o cauta, o vrea inapoi! Are puterea de a fii alaturi de ea? Iubirea lor are vreo sansa? O carte plina de emotii! Nota 9,7!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.