Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Invidia – de Sandra Brown

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

INVIDIA

de Sandra Brown

 

Titlul în engleză: Envy

Număr pagini: 486

An apariţie: 2001

Editura Lider, Sirius

Traducere: Viorel Ciocan

Listă cărţi Sandra Brown – clic

 

Ştiu că mi-a fost recomandată această carte cu foarte multe luni în urmă. Am citit şi părerile voastre despre această carte, păreri pozitive şi am văzut note de zece, aşa că am adăugat toate acestea alături de faptul că este o carte scrisă de Sandra Brown şi mi-am zis că sunt şanse enorme să mă dea pe spate şi să ocupe primul loc în preferinţele mele. Nu regret că am amânat-o atâta timp, ci regret că mi-am făcut singură speranţe şi am ridicat mult prea mult nivelul aşteptărilor. Din punctul meu de vedere, categoric autoarea are cărţi mult mai bune decât „Invidie„. E drept că această carte este diferită, nu extraordinar de siropoasă, fără personaje perfecte, cu o acţiune aparte şi de aceea are un anumit impact asupra cititorului. Uneori am avut impresia că autoarea a tras de poveste, uneori că a încâlcit acţiunea, uneori mi se părea absurd că se pune atât de mult accent pe cartea din poveste şi spuneam că am deja o carte şi nu era necesar să se introducă o altă carte în ea. Însă această carte a jucat un rol important în poveste.

Mi-a părut foarte rău de personajul Parker, de faptul că toată viaţa trebuia să simtă pe propria-i piele invidia bunului său prieten. Am sperat să-şi revină, să tindă spre tipul de erou perfect cu care ne-au obişnuit autoarele. Nu o să spun dacă îşi revine sau nu, însă finalul din acest punct de vedere nu m-a mulţumit foarte tare. Nu cred că există o răzbunare perfect pentru „prietenul” lui pentru că a dat dovadă de o răutate fără limite. M-am bucurat că a apărut soarele pe strada lui Parker, însă nu m-a convins că se potriveşte cu Maris şi dacă stau să analizez, autoarea nu a pus accent pe dragoste, cât pe răzbunare, răutate, invidie, carte s.a.m.d.

Maris a fost un personaj incredibil de naiv însă autoarea i-a schimbat uşor, uşor acest defect al eroinei. Cu toate acestea, mă aşteptam să fie o femeie puternică, să nu se lase condusă de Noah după ce face ea anumite descoperiri, ci să-i ţină piept şi chiar să-l distrugă. Cred că trebuia să-şi anunţe tatăl, chiar dacă şi el ştia anumite lucruri. Poate dacă i s-ar fi confesat, lui nu i s-ar fi întâmplat nimic. Daniel, tatăl lui Maris, a fost un personaj care m-a surprins cu intuiţiile şi cercetările sale şi mi-a părut rău că s-a ajuns acolo. Cred că autoarea a vrut să adauge încă un strop de tragism poveştii şi să spună în acest fel că răutatea există, că sunt persoane care nu ţin cont de nimic atunci când vor să-şi atingă scopul. Personajul Nadiei l-am urât pentru modul în care se comporta, pentru faptele ei, însă m-a şocat la final – interesant cum autoarea i-a conturat personajul. Noah Reed a fost un personaj demn de dispreţ de la început şi până la final şi merita tot ce e mai rău. În ciuda comportamentului său de la început, nu e greu să vă daţi seama de la început că omul nu este atât de bun pe cât pare.

Cartea are într-o doză mai mică de romantism şi erotism, însă autoarea pune accent pe drame, tragism, mister, ură, indivie, răutate, lăcomie, infidelităţi şi îmbină foarte bine trecutul cu prezentul.

 

 

 

Cu patru ani în urmă, Daniel Matherly l-a adus la editura sa, Matherly Press, pe Noah Reed. Era scriitor, dar şi unul dintre cei mai inteligenţi şi mai iscusiţi editori din New York. Treptat, fiica lui, Maris şi Noah au trecut de la o relaţie profesională la un intimă, iar Daniel a fost destul de reticent. Şi totuşi, când Noah a spus că vrea să se căsătorească cu Maris, Daniel şi-a dat acceptul şi l-a acceptat în sânul familiei. În prezent, Noah şi Maris Matherly – Reed se apropiau de doi ani de căsnicie, însă ea începea să vadă schimbări la el, printre care nepăsarea şi întârzierile. Însă Noah îşi cunoaşte foarte bine ţelul şi nu-şi poate permite ca după atâţia ani de muncă să piardă tot ceea ce a construit. Trebuia să se folosească de Maris şi de încrederea lui Daniel ca să vândă editura şi să ia banii. Nu doar că urmărea banii familiei Matherly, dar aşa cum bănuise Maris la un moment dat, avea o amantă, o ziaristă de scandal numită Nadia Schuller. Nu se ascundea şi nu i-a negat lui Maris că nu ar deranja-o să se culce cu Noah deşi este un bărbat însurat, însă a omis să-i spună că deja are o relaţia cu acesta şi că sunt la un pas de a pune mâna pe editura Matherly. Oare Maris o să se trezească la realitate înainte să fie prea târziu? Cum ar putea să o afecteze pe ea şi pe tatăl ei pierderea editurii? Află ea de infidelitatea soţului? Şi dacă da, care o să îi fie reacţia?  Oare misteriosul autor P.M.E. o va ajuta să afle adevărul şi să depăşească situaţia de criză?

P.M.E. sunt iniţialele şi noul pseudonim al unui faimos autor al cărui nume real este Parker Evans. El doreşte să publice cartea „Invidie” prin intermediul altui editor şi i se pare că cel mai potrivit editor pentru noua lui carte este Maris Matherly – Reed. Maris primeşte prologul cărţii şi este impresionată, dorind să citească întreaga carte şi să o cumpere pentru a o publica. Însă atunci când ea încearcă să-l cunoască şi să discute despre carte, autorul devine agitat şi bate în retragere. Fiecare pas al lui făcut înapoi o face pe Maris să lupte şi cu mai multă ardoare, să-l convingă să lucreze în continuare la carte şi să i-o ofere editurii ei. Mai mult decât atât, în spatele cărţii lui Parker se ascunde ceva care are legătură cu el, cu infirmitatea lui, dar şi cu Maris deşi ea încă nu ştie. Acţiunea cărţii se petrece în Key West, Florida, anul 1988, avându-i ca protagonişti pe Todd şi Roark, doi tineri a căror relaţie de prietenie a fost distrusă din cauza invidiei a unuia dintre ei.

Ce legătură există între Todd, Roark, Parker şi Maris? Ce influenţă are cartea „Invidie” asupra vieţii lui Maris? Câte secrete vor fi scoase la lumină? O să fie publicată această carte? Ce se întâmplă între Maris şi Parker pe perioada colaborării lor?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,5/10

 

Invidie

invidia

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. :des: :hallo3:

 2. cand ai timp sa citesti atatea carti, faramiere?

 3. INVIDIA – SANDRA BROWN

  Inca nu au trecut 24 de ore de cand am terminat cartea, dar sentimentul de dezolare inca persista. Si asta pentru ca am ajuns la finalul ei! M-am afundat in aceasta poveste si imi doream sa descurc itele, ardeam de nerabdare ca personajul negativ sa fie pedepsit dar mi-ar fi placut ca reveria mea sa persiste in acel colt de Rai (insula). Mie personal mi-a placut povestea de la cap la coada. Desi nu suport triunghiurile amoroase sau intrigile malefice … Si chiar daca uneori mi s-a parut ca povestea din poveste este obositoare, m-am agatat de ea pentru ca stiam ca este cheia intrigii. Si nu am fost dezamagita pentru ca am inteles ca unele persoane nu au nevoie de motive (mai mult sau mai putin intemeiate) ca sa fie putrezi in interior. Unii oamenii asa se nasc si isi cultiva toate aceste sentimente negative care ii satisfac. Iar invidia este una dintre cele mai urate emotii percepute de oameni. Invidia poate roade un om pe interior si il poate consuma. Sau il poate propulsa pe un drum de pe care nu exista intoarcere. Iar Noah, un narcisist oportunist a pornit pe aceasta cale cu toate panzele sus. Regret doar ca pedeapsa lui nu a fost pe masura actiunilor sale.
  Maris a fost un personaj pe care l-am dispretuit si admirat in egala masura. M-a enervat naivitatea si lasitatea de care a dat dovada. Ma gandeam cum de a putut fi atat de nesabuita incat sa ignore amenintarea deloc nevoalata al lui Noah. Poate ca Daniel, tatal ei, ar fi ales sa il insoteasca pe Noah la cabana, chiar daca l-ar fi avertizat in privinta viitorului fost sot. Sau poate ca nu! Dar mi se pare logic sa comunici cu singurul tau parinte si sa nu-l tratezi ca pe un copil, chiar daca acesta este batran si neputincios. Din fericire a aratat ca totusi are coloana vertebrala si ca din cand in cand poate distinge diferentele dintre lumea fictiva si cea reala. Pentru ca acest fapt a bagat-o in bucluc initial.
  Parker a fost un erou dificil. A conceput un plan de razbunare si a folosit-o pe Maris fara scrupule insa nu reuseam nici cum sa-l urasc. Si asta nu din cauza infirmitatii sale! In ciuda limbajului vulgar si comportamentului misogin simteam ca undeva, adanc ingropat in straturile strafunde ale fiintei sale, se gaseste un barbat bun. Si ma bucur ca nu m-am inselat. Desi s-a lasat aproape mistuit de ura si de setea de razbunare, a reusit sa-si pastreze ratiunea si sa-si spele onoarea. Am suferit pentru el, pentru tradarea tripla indurata din partea celui ce se declarase prietenul sau cel mai bun. Dar in acelasi timp am triumfat alaturi de el cand a dat voie dragostei sa incolteasca in inima lui.
  Maris s-a maritat cu barbatul nepotrivit. Iar aceasta greseala avea sa o coaste foarte scump. Nu numai ca a fost mintita, folosita si inselata de propriul sot, dar urma sa fie manipulata de inamicul acestuia ca sa-i faca jocul. Iar ea ca o mica jerfta de ispasire cade in capcana atent planuita. Si fara sa-si de-a seama, se indragosteste din nou de barbatul nepotrivit. Dar oare dragostea ei neconditionata va reusi de data aceasta sa-l transforme in barbatul ideal? Ideal pentru ea?
  Parker a ajuns sa-si culeaga cioburile vietii sale din cauza unui prieten prea invidios. Viata lui a fost ruinata cu cruzime. Prietenul sau cel mai bun i-a luat totul! Intai cartea, apoi sanatatea si libertatea. Iar acum acesta sta pe laurii care i se cuvin lui Parker. Insa rabdarea lui a ajuns la capat si a pus in aplicare un plan foarte bine gandit. Dar cum socoteala de acasa nu corespunde cu cea din targ, Parker se intragosteste de pionul principal al razbunarii: Maris. Iar acum planurile sale vor trebui readaptate. Zis si facut! Insa va fi de ajuns ca sa castige si sa salveze fata de data aceasta? au se va afunda mai adanc in disperare?
  Nota 9,8!

  • @Maria B: minunat si orice alt superlativ doresti.
   un comentariu pe masura acestei carti pe care o iubesc si o pretuiesc.
   sunt oameni care considera ca a respinge orice carte de Sandra Brown este un semn de inteligenta si cultura, ca povestile ei se claseaza sub limita acceptabila de clasificare a nivelului intelectual.
   i-as pune sa citeasca Invidia fara sa le arat titlul si autorul – si atunci sa vedem !

  • Dovis – mulțumesc! :imbratisare: Și ei apreciez mult mai mult acest nou stil al autoarei chiar dacă as prefera mai multe scene de ‘actiune’ intre eroii cartii. :mrgreen:

  • @Maria B: Superb ai povestit, Maria! :cloud9: Si mie mi-a placut enorm cartea. Nu m-as fi asteptat la o poveste atat de profunda.
   Imi place mult stilul autoarei, iar aceasta carte merita toate laudele!

  • Dia – mulțumesc! :llove: Și eu am remarcat ca ultimele cărți ale Sandra sunt mult mai profunde și mai credibile decât cele de la debutul carierei. Și îmi plac mult de tot!

  • @Maria B:Frumoasa si emotionanta recenzia,se vede cat de mult ti-a placut.Bravo :ap:

  • Yulya – Mersi! Nici mie nu-mi vine sa cred ca mi-a plăcut o carte cu atâtea uneltirile (de obicei evit astfel de carti pentru ca mă agita prea tare). 😉

  • @Maria B:
   :zece_din_zece: :heart5: :ap:

  • Anais – :love_flag:

  • Eu nu am citit cartea, Maria, dar in cazul in care nu as fi fost interesata sa o citesc, cu siguranta tu mi-ai fi atras atentia, prin comentariul tau, ca fac o greseala :yeah:

  • Erika – sper sa citesc cât de curând și părerea ta. :mrgreen:

  • Bravo pentru recenzie, Maria. Sper sa o citesc si eu curand.

  • Cindy – sunt curioasa de felul in care vei percepe romanul! :wait: :heart1:

  • @Maria B: Superba. Emotionanta. Plina de fervoare. Inca o data te-ai autodepasit :hallo4: :zece:

  • Lothlorien – mulțumesc pentru apreciere! ^__^

  • @Maria B: :ap: :ap: :ap:

  • Alexandra – :imbratisare:

  • @Maria B: felicitari Maria! :yeah:
   Doar 2 carti „noi” ale SB (Arsita noptii si In cautarea adevarului) am citit si pentru ca mi-au placut la maxim nu vreau sa mai ratez ceva 😉

  • Charm – Mersi! ^__^ Eu am ratat o singura carte a Sandrei din aceasta colecție, pe restul le-am luat fără sa stau pe gânduri.

  • Felicitari pt prezentare, Maria!
   Cu fiecare carte din ultimii ani ma incanta din ce in ce mai mult stilul actual al autoarei.
   Trilerele-romance pe care le-am citit in ultimul timp sunt foarte bine scrise, actiunile te tin cu sufletul la gura si nu treneaza, autoarea contureaza personaje purternice, loiale, iubitoare, sentimentale, cu umor si dovotate.
   Imi doresc sa citesc si alte carti ale scriitoarei din aceasta perioada, pentru ca sunt foarte bune si noul stil este mult mai atragator.
   Maris si Parker sunt printre cele mai frumoase personaje create, iar felul cum a gandit actiunea (de fapt a scris doua romane in unul) denota o maturitate creativa deosebita.

  • Carmen M – mulțumesc! :imbratisare: Nu as merge chiar așa departe încât sa spun ca este cea mai reușită carte a Sandrei, dar mie mi-a plăcut foarte mult.

  • Nici eu nu susţin aşa ceva, dar cărţile din ultimii ani sunt mult mai bune decât cele anterioare. Oricând este loc de mai bine!

  • carmen M – si eu prefer thriller-romance-urile Sandrei decat celelalte care mi-au parut siropoase.

  • Are şi siropoase, nimic de zis, dar cele mai bune cărţi ale ei, cel puţin cele traduse la noi la începutul anilor 1990, sunt erotico-triler-romantice.

  • Pai, eu pe acelea le prefer! ‘Imaginea din oglinda’ este una dintre preferatele mele.

  • Am cumpărat şi citit tot ce a apărut de autoare până în 1995, apoi, mult prea mult timp, nu am mai avut timpul şi dispoziţia necesare pt citit altceva decât literatură de specialitate. Acum încerc să recuperez! :mrgreen:
   „Imaginea din oglindă” este unul dintre romanele mele preferate ale autoarei, dar mi-au plăcut mult şi „Violul”, „Mătase franţuzească”, „Şarada”, „Paravanul de fum” (reeditată de curând), „Secrete bine păzite”, „Indigo Place”, seria „Texas”. Şi mai sunt şi altele pe care nu mi le amintesc acum.

  • Carmen M, primele carti romantice pe care le-am citit au fost ale Sandrei Brown. Am inceput cu Fanta C, seria Texas si apoi Chiar si ingerii cad.
   M-am indragostit de stilul ei :heart5: Ii ador toate cartile, oricat de siropoase ar fi. Chiar si pe cele mai vechi, de la inceputurile ei. Caderea lui Adam si Fuga de celebritate sunt carti de mici dimensiuni dar pe care le-as reciti si de 1.000 de ori pentru ca au ceva special. Lilah din Caderea lui Adam m-a amuzat copios.
   Daca ar fi sa-mi aleg o carte preferata, cred ca aceea ar fi Chiar si ingerii cad. Am recitit-o de cele mai multe ori si de fiecare data am trait povestea lor la intensitate maxima. Imediat dupa vin: Secrete bine pazite, Imbratisare in amurg, Focul mocnit din Paradis, Imaginea din oglinda :heart5:

  • Am citit şi mi-au plăcut şi mie toate cărţile enumerate de tine. Fiecare scriitor are mai multe etape în carieră, iar autoarea noastră nu face nota discordantă, însă îmi place cum a evoluat.

  • Imi place si mie foarte mult cartea Imaginea din oglinda :heart5: Am recitit-o de multe ori.

  • Foarte frumos ai punctat, Carmen! :ap:
   Maria, nici eu nu cred ca e cea mai buna carte a autoarei, dar este foarte, foarte bine scrisa. Si mie mi-a placut mult.

  • Dia – :hallo:

  • Mulţumesc, Dia!
   E o carte bună, nu cea mai bună, dar îmi place noul concept al autoarei şi sper să ne mai încânte cu astfel de poveşti atractive.

  • @Maria B:
   Daa, si eu am citit Imaginea cu sufletul la gura si am si recitit-o. Mi-au mai placut cele cu Boudreaux( Singuri in doi si ceva cu paradisul), Violul, multe. adica majoritatea romanelor ei.

  • Anais – si eu am iubit majoritatea cartilor citite – cateva si dintre cele siropoase. :chic:

  • @Maria B: subscriu.
   imi plac cartile ei – si cele vechi, si cele noi.

  • @Dia – frumoase cuvinte – sunt de acord . :yeah:

 4. Claudia Mioara :

  Invidia de Sandra Brown e o super-carte despre trairile si sentimentele unui om, care pentru a avea totul sacrifica chiar si omenia!
  Totul incepe de la un prolog al unei carti trimisa la o editura prestigioasa. Cand Maris o citeste se decide sa ia legatura cu autorul necunoscut identificat doar cu niste initiale, locuind pe o insula. Temerara ia legatura cu seriful de acolo si-i lasa numerele de telefon daca cumva isi da seama cine e, pana la urma. Surpriza e cand e trezita din somn chiar de autor zicandu-i ca nu vrea sa vorbeasca cu ea si e o greseala ca i-a trimis paginile scrise. Insa Maris pleaca pe insula si-l cunoaste pe Parker, fara sa stie ca ea face parte dintr-un plan de razbunare pus la cale cu minuozitate pe mai multi ani.
  Parker e de fapt omul care a crezut in prietenia ce-l lega de un coleg de facultate. Chiar daca ii mai juca diferite renghiuri, el inca credea in el. Insa acesta era un om cu doua fete: in aparenta fermecator, dar in realitate un om superficial, invidios, rautacios, inganfat, orgolios si lista poate continua la infinit! Om fara caracter, acesta nu se retine de la nimic, in a-si face viata mai frumoasa bucurandu-se de rodul muncii altuia. Apoi procedeaza in asa fel incat sa scape de oamenii care ar putea dovedi ca totul e o minciuna! Mintea lui machiavelica e asa de complexa, iar lipsa oricarui regret te poate duce cu gandul la un robot si nu un om.
  Cartea este scrisa magistral, te trece prin toate sentimentele, te face sa simti, sa vrei sa schimbi ceva, sa nu poti sta impasibil in fata nedreptatii! Dar chiar daca viata lui Parker a fost nefericita, el a demonstrat la sfarsit ca nimic nu l-a putut schimba in rau! Chiar daca mai avea accente de furie, ura si ajungea sa-si nege sentimentele de iubire fata de Maris, doar pentru a ajunge la sfarsitul razbunarii, el a ramas totusi un om bun, care ajunge sa dea la iveala toate nelegiuirile fostului prieten! Chiar si povestea de dragoste dintre Maris si Parker e fermecatoare! Nota 10!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.