Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Libertatea: „Cucerirea unui duce” de Leonora Bell

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Cucerirea unui duce

de Leonora Bell

 

Aparitie: sambata, 13 august 2016, cu ziarul Libertatea

Preţ revistă + carte romantică:  13,99 lei

 

Titlul în engleză: How the Duke Was Won

Număr pagini: ~

An apariţie: 2016 (in USA) / 2016 (Romania)

Seria Duci fără onoare: Cucerirea unui duce, If I Only Had a Duke

 

Mulțumesc Anais pentru descrierea cărții.

 

Va asteptam la Warbury Park. Patru frumoase domnisoare vor veni…dar numai una va putea deveni ducesa.

James, scandalos de necizelatul Duce de Harland, cere o mireasa cu reputatie imaculata pentru un aranjament strict de afaceri. Dorinta e inacceptabila, iar iubirea e interzisa total.

Patru femei, Trei zile. Ce ar putea sa mearga prost?

 

Ea nu e ca altele…

Charlene Beckett, copil nelegitim al unui nobil facut cu o curtezana, tocmai a primit o propunere: o avere daca ia locul surorii ei vitrege, Lady Dorothea, si castiga cererea in casatorie a ducelui. Tot ce trebuie sa faca e sa:

  1. Fie cel mai perfect trandafir englezesc [Ha!]
  2. Respira, zambeste si fa plecaciuni imposibil de gratioase [tunete si fulgere-in stilul silfidei de Lady Dorothea]
  3. Farmeca si seduce un duce salbatic [fara sa para ca-ti dai osteneala]
  4. Tine-l pe numitul duce cat mai departe de inima [ oricat de tentant ari fi sa te indragostesti de el ]

Cand secretele-s revelate si pasiunea atinge cota maxima, James trebuie sa decida daca ultimul lucru pe care si-l doreste de la candidata la mana lui mai e un obstacol in calea fericirii.

Si Charlene trebuie sa afle daca promisiunea unei vieti noi e de ajuns pentru a risca totul… inclusiv inima ei.

 

Mulțumesc Alexandra pentru recenzia cărții – 18 August 2016.

Fiind vorba despre o autoate necunoscută, aveam îndoieli în privința cărții, dar subiectul intrigant, curiozitatea și dorința mea de a citi o minunată poveste de dragoste au învins, așa că am cumpărat-o. Acum, după ce am citit-o, pot spune că ma cucerit autoarea, mi-a plăcut cartea și mi-a lăsat amintirea unei iubiri ce depășește tiparele acelei vremi. Povestea lui Charlene și a lui James seamănă cu îndrăgitul basm al Cenușăresei, autoarea pornește de la aceeaș idee, a unei fete simple, care ajunge să-i cucerească inima unui duce de această dată.

Pornind de la această idee, autoarea își crează propria poveste, dă viață unor personaje cu totul aparte, iar pentru a face acțiunea cât mai interesantă adaugă în planul poveștii uzurparea identității, foarte mult romantism și o doză considerabilă de umor. Personajele principale sunt diferite, trăiesc în medii foarte diferite, dar asta nu îi împlidică să se îndrăgostească, să se recunoască ca fiind suflete pereche și să lupte pentru dragostea lor.

A fost odată ca niciodată, o fată simplă, fermecătoare, bună la suflet și inteligentă, pe nume Charlene Beckett. Deși prin venele aceastei tinere curgea sânge albastru de nobil, viața ei nu fusese roz ca cea a unei prințese, soarta fusese crudă cu ea, dar greutățile vieții nu au dărâmat-o ci aau transformat-o într-o femeie puternică, curajoasă, hotărâtă, muncitoare, care știe ce vrea și care luptă pentru a obține ceea ce își dorește.

Fusese crescută într-o casă de toleranță, educată să ajungă o curtezană râvnită de bărbați, dar ea prefera să fie o biată spălătoreasă decât să ajungă proprietatea uni bărbat. Visa că într-o zi va putea să-i ofere surorii sale și altor fete neajutorate o viața mai bună, liberă și demnă, voia ca sora ei să-și păstreze inocența sufletului și să fie crescută într-un mediu potrivit pentru o fetiță de vărsta ei. Dar pentru a putea îndeplini aceast vis, avea nevoie de mulți bani, iar când se ivește o portiță de scăpoare, nu stă pe gânduri și acceptă o propunere periculoasă, care ar putea să-i pună în pericol nu doar viața ci și inima.

Aceeaș viața nemiloasă, îl transformase pe James, ducele de Harland, într-un bărbat sălbatic, nechibzuit, rece, cu un caracter puternic și o inimă neîmblânzită.

Nu suporta regulile, toată viața călătorise, făcuse numai ce voise, fără să dea socoteală nimănui, de aceea era privit că oaia neagră a familiei și poreclit de ceilalți mobili „Calamitatea Sa”. Singura personă care îl iubise și pe care o iubise, fusese mama lui, dar ea murise și lăsase în sufletul lui un gol greu de suportat. Însă după moartea tătălui și a fratelui său trebuie să își asune anumite responsabilități în calitate de singur moștenitor al titlului de duce, iar pentru a da urmași trebuie să-și găsească o soție cât mai repede ca mai apoi să se întoarcă la viața lui de pribegie. Destinul îi face o surpriză de proporții când i-o scoate în cale pe frumoasă și neînfricata Charlene.

Relația dintre James și Charlene este una savuroasă, precum o cană de cacao cu lapte, plină de scene romantice, dasr și foarte amuzante. Cei doi s-au potrivit mânușă, doi oameni la fel de dezastruoși în ce privește pozița ducală, la fel de pasionali și la fel de necesitați de dragoste. La suprafață niciunul nu se potrivește cu aspirațiile celuilalt. James caută o soție blândă, supusă, o lady perfectă, cu o reputație impecabilă, care să o iubească pe fiica lui și să-i dea urmași, iar Charlene era opusul a ce căuta el.

La rândul ei, tânăra impostoare, era foarte atrasă de duce, dar știa că era acolo doar pentru un rol și atunci când sora ei vitregă, Lady Dorothea se va întoarce, totul se va sfâțrși, așa că hotărăște să își păzească inima și să se țină cât mai departe de farmecele ducelui. Dar ușor, ușor realizează că sunt făcuți unul pentru celelalt și dau fru liber iubirii și pasiunii care le mistuia sufletele. Cum era de așteptat, bomba explodează, secretele ies la lumină, james se simte tradat și dezamăgit, iar Charlene este sfâșiată de durere la gândul că ducele se va căsătorii cu sora ei. Char dacă Dorothea apare la final, mi-a creat o inmpresie bună, a fost foarte înțelegătoare și i-a lăsat pe cei doi să fie fericiți. Am fot bucuroasă să văd că James i-a înțeles motivele lui Charlene, că nu a judecat-o, că a acceptat-o și că i-a risipit toate temerile în legătură cu viitorul lor. Ce mai mi-a plăcut, a fost legătura care s-a creat între Charlene și Flor, fiica nelegitimă a lui James și că aceasta l-a apropiat pe duce de fetița lui.

Și așa a reușit modesta Charlene să-l cucerească pe rebelul duce și să devină soția lui iubită și ducesa lui dezastruasă.
O poveste de iubire magică, care a reușit să mă surprindă, așa că din partea mea era nota 9,50. Abia aștept să citesc și volumul doi din serie, If I Only Had A Duke , care ne prezintă povestea lui Dalton, Duce de Osborne, unul dintre prietenii lui James, și a lui Lady Dorothea Beaumont, sora vitregă a lui Charlene.

În concluzie, „Cucerirea unui duceeste o carte care merită citită, o recomand din tot sufletul.

 

Mulțumesc Andra pentru recenzia cărții – 19 August 2016.

Lenora Bell este o autoare nou apărută la noi. Dar, după cum am scris intr-o postare anterioara, voi da o șansă tuturor autoarele noi.

Și nu am fost dezamăgită. Absolut deloc! Cucerirea unui duce este o carte care te acaparează la propriu. Nu am putut sa mă culc pana nu am terminat-o. Am ras, am oftat, am trăit pasiunea a 2 oameni care își caută o vindecare a sufletului și un loc al lor în lumea cruda, în timp ce firile lor rebele încearcă sa se supună unor reguli mult prea stricte.

Charlene e o luptatoare, din toate punctele de vedere. Este „insemnata” încă din naștere, fiind copil din flori, chiar dacă tatăl sau era un aristocrat. Creste intr-un mediu rău famat, dar faptul ca are o mama iubitoare o face sa treacă cu capul sus prin viață. Învață de mica despre nedreptățile vieții și astfel e nevoită sa cunoască orice fel de apărare la care poate apela.

James devine duce după moartea fratelui și a tatălui sau, cu toate ca își trăise aproape toată viața ca un aventurier, numai sa scape de tatăl sau tiranic. El își face planuri stricte, de la care nu vrea sa se abată, dar planuri reci, fără implicare emotionala. Doar datorie…

Ei, și atunci apare Charlene, în locul mult prea nobile sale surori vitrege și îi da peste cap toate planurile lui James. Relația lor e cu scântei încă de la început, iar scenele din care iese foc sunt din plin. Și asta chiar dacă fac dragoste abia spre sfârșitul cărții, dar autoarea a știut cum sa întrețină focul dintre ei pe tot parcursul povestii.

Mă bucur ca am citit cartea și ca a apărut și la noi. Aștept cu nerăbdare următoarele din serie..

Îi acord 9,8.

Doar pentru ca am cateva preferate. Este superba! De mult așteptăm o autoare noua cu un astfel de aplomb, care sa nu te plictisească cu dialoguri și descrieri seci, care doar umplu niște pagini. Chiar trăiești acțiunea și mult timp după ce o termini, ramai în lumea imaginara, atât de frumoasă și de vindecătoare pentru suflet…

 

Mulțumesc Charm pentru recenzia cărții – 3 decembrie 2016.

Autoare noua, serie noua, prima carte.

Intotdeauna mi-au placut povestile cu cineva care se da altcineva. “Cucerirea unui duce” avea deci toate sansele sa imi placa la maxim.

Charlene Beckett este fiica din flori a unui conte. Viata ei nu este deloc simpla. Stie ce inseamna lipsurile si lupta pentru un trai demn si curat. Ea are o sora vitrega cu care seamana aproape pana la confuzie.

Si provocarea si sansa ei vine. Lady Desmond, sotia tatalui sau are nevoie de Charlene pentru a se da drept fiica sa, Lady Dorothea aflata undeva pe drumul dinspre Italia.

James Edward Warren, al saptelea duce de Harland a primit mostenirea din intamplare, in urma unei tragedii. Tatal si fratele sau mai mare, William, au avut un accident… Acum James trebuie sa se casatoreasca, sa obtina un mostenitor, poate mai multi si apoi sa-si vada de viata, de afaceri… in Indiile de Vest. Asa ca organizeaza o petrecere de 3 zile la care a invitat 4 fete frumoase, debutante impreuna cu mamele lor.

Ce face Charlene pentru a-l cuceri pe nabadaiosul duce? nu am sa dau amanunte despre ce si cum. Pot spune ca asa cum a fost scrisa povestea a emanat senzualitate, a fost frumoasa, placuta dar zic eu nu a avut destul lipici. As fi vrut mai mult. Cam atat.

Nota mea este 9,2.

Intre timp s-a tradus si urmatoarea carte din serie in care aflam daca Lady Dorothea si un bun prieten al ducelui de Harland isi vor gasi fericirea.

COPERTA USA:  

how the duke 

 Copertă România:

cucerirea unui duce

Cărţi romantice din colectia Iubiri de poveste (listă)
Carti Iubiri de poveste (august 2016)
Liste cărţi autoare
Lista carti Lenora Bell

 

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.