Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Libertatea: „Dubla tentatie” de Tessa Dare

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Dublă tentație

de Tessa Dare

 

Aparitie: sambata, 4 iulie 2015, cu ziarul Libertatea

Preţ revistă + carte romantică:  13,99 lei

 

Titlul în engleză: Twice Tempted by a Rogue

Număr pagini: ~360 (in engleza)

Nota Goodreads: 3.63 / 57.26 / 10

An apariţie: 2010 (in USA)

Coperta USA (click)

Trilogia Stud Club / Clubul crescătorilor de cai: Un dans cu un duce, Dublă tentație, Three Nights with a Scoundrel

Descriere:

Rhys St. Maur este un erou de razboi. Neavand ce altceva sa mai faca, prietenul lui murind pe front, Rhys decide sa se intoarca acasa, desi stie ca nu va fi primit chiar bine. Si-ar dori dragoste. Poate chiar dulcea tentatie a iubirii unei femei. Vrea o femeie care sa-i ‘descoasa’ demonii trecutului. 14 ani petrecuti pe front i-au adus cicatrici, nu numai fizice, dar si emotionale. Moartea a incercat sa-l ‘ia’ de foarte multe ori, insa el nu i-a permis.

Rhys nu a avut o copilarie fericita, asa ca intoarcerea acasa nu este tocmai usoara. A fost abuzat in copilarie, iar un foc la grajduri aproape ca l-a lasat fara suflare. Persoana care i-a salvat viata a fost chiar George Lane, tatal lui Meredith Maddox. Aceeasi Meredith, o vaduva, care conduce un han local. Insa din cauza acestei salvari, George Lane se afla intr-o stare destul de proasta. Rhys decide ca singurul mod sa-l recompenseze este sa se casatoreasca cu fata lui, insa aceasta refuza.

Insa Meredith Maddox nu crede in romantism si dragoste. Romantismul si relatiile nu fac parte din planul ei de viata, asta pana cand se intoarce Rhys. Nici macar ea nu poate sa reziste unui asemenea barbat venit de pe front.

Va parasi Rhys locurile natale din nou? Il va accepta Meredith? Va reusi Rhys sa indrepte ceea ce s-a intamplat? Isi va rezolva demonii trecutului?”

 

Mulțumesc Andra pentru recenzia cărții – 24 decembrie 2015.

Dubla tentatie. (Am reușit sa o cumpăr de pe un site, chiar la reducere, împreună cu încă alte cărți pe care îmi doream sa le am). Deci:

Mi-a plăcut. Mult. Intr-o oarecare măsură îmi aduce aminte de povestea lui Rafe Easton, mezinul din Lorzi de Pembroke… Doar ca aici avem.parte de mai multa lumina și de ceva mai.mult optimism, inca de la inceput.

Este o carte despre multă suferinta umana, despre multă lupta interioara dusa de Rhys St. Maur pentru a putea TRAI. El are parte în copilărie efectiv de tortura din partea tatălui sau, ale cărei semne a încercat sa le ascundă sub cicatricele celor 11 ani de războaie. M-a sfâșiat suferinta lui. Și, cu toate ca își dorește moartea ca pe o eliberare, constată că tot timpul are noroc sa rămână în viața. Ajuns intr-un punct al vieții în care doar așteaptă sa treacă zilele, se reîntoarce pe vechea moșie, chiar dacă e o ruina distrusa de un incendiu… nici el nu știe de ce. Dar o întâlnește pe Meredith, micuța Merry din copilăria sa, pe care nu o băgase în seama pe vremuri, și simte cum îi revine pofta de viață. El se simte vinovat de declinul satului de pe moșia sa și de viața distrusa a unora dintre vechile cunoștințe, așa ca, sub vraja lui Meddy, decide sa-și asume responsabilitățile. Cam atât cu descrierea cărții, pe care m-am simțit datoare sa o fac pt ca am văzut ca nu a prea citit-o multă lume.

Și așa începe aventura de cucerire a lui Meddy, de fapt începe convingerea ei ca vrea o viață nouă, care sa îi șteargă si păcatele,printre alte motive și ca are intenții serioase. Poate unora li se va părea plicticoasa povestea, dar modul în care sunt descrise caracterele și sentimentele personajelor m-au făcut sa mă scufund cu totul în lectura… normal, pana pe la 3 dimineață (hihihi, avantajul de a suferi de insomnii). M-au ținut cu sufletul la gura încercările lui Rhys de a demonstra ca e de încredere, modul suspicios în care îl tratau sătenii, încăpățânarea lui de a face bine unor oameni care îl compara continuu cu fostul lord Ashworth,care se dovedise un monstru. Și m-a impresionat dorința lui de a demonstra ca, fără chiar sa realizeze asta, el are un alt suflet, o alta inima; una buna și mare și iertătoare. Totuși, el încă se lupta cu trecutul, cu sălbăticia care-î fusese înfiptă în minte.

Merry este cea care îi luminează calea încă de când da cu ochii de ea. Îndrăgostită de el inca din copilărie (titlul original e De 2 ori tentată de un ticalos), totuși nici chiar ea nu îi ia în serios bunele intenții. M-a amuzat ca singurul lucru pe care îl dorea de la el era sa îl bage în pat!! M-au amuzat la culme tentativele ei de seducere,pure, nevinovate,dar fără echivoc, ceea ce în cartile istorice nu prea întâlnești. Deci, avem o văduvă care nu-și dorește decât fizic un barbat la care de fapt visase toată viața, sa si-l bage în pat si sa-si satisfaca o dorinta veche, și avem un barbat „pocnit” rau inca de cum o vede prima oară ca adult (nici nu o recunoaste), care o vrea pe ea de nevasta, dar doar pt ca așa considera el ca e bine!! Ciudata situație, nu?? Faza în care afla ca ea îi cunoaște toate secretele sumbre pe care el le îngropase foarte adânc în pivniță sufletului este, de asemenea, sfâșietoare. Dar îi da la iveala chinul și tortura fizica și psihica la care fusese supus și de care nu reușise sa scape …Pana nu se îndrăgostește de Merry.

Am dat peste scene de o tristețe profunda, peste scene de durere îngropată, dar care încă sapa în carne vie, de pasiune împărtășită, dar reprimată și de scene haioase, la care m-a pufnit rasul în toiul nopții. .. Una dintre ele, care începe cu pasiune și trăiri vechi, furtunoase, de iti urca stomacul în gat și simți cum ți se cârcesc degetele de la picioare…aștepți punctul culminant… si care e întrerupt brusc de cei 2 ogari! De fapt, am citit de 2 ori pasajul ca sa ma dezmeticesc!. Alta faza haioasa a fost cea de la hotelul din Bath, când se prefigurează niște scene fff fierbinți. ..Iar Merry pica în extaz fata de decorurile camerei! Haha. Îmi și închipui cum ar fi pe viu… Fazele au fost tari de tot și descrise excelent! Tessa Dare chiar are talent. Oricum, de pe la jumătatea cărții scenele de pasiune ajung sa fie foarte intense și iti lasă mintea sa zboare… ca de aia sunt cărți de dragoste ..

În fine, consider ca Dubla tentație merita citita, dar intr-o stare de spirit liniștită, care sa permită cititorului sa o savureze la adevărata valoare. O pun cam pe același calapod cu Un dans cu un duce.

Nota mea: 9,6

 

Mulțumesc Alexandra pentru recenzia cărții – 2 septembrie 2016.

A apărut la noi anul trecut, dar eu abia acum am reușit să fac rost de ea și să o citesc. Prima carte din serie mi-a lăsat o impresie bună, de aceea îmi doream foarte mult să aflu și poveste lui Rhys Șt. Maur, proaspătul Lord Ashworth și a hanghiței Meredith Maddox. Mi-a plăcut cartea, este bine scrisă, ara scene romantice, erotice, amuzante, ara și un pic de aventură și mister. Dar autoarea pune accent mai ales pe suferința umană, pe sufletul distrus al eroului și pe salvarea acestuia prin iubire.

Nu este un subiect nou, în aproape toate cărțile găsim suflete pierdute care au nevoie să fie găsite, dar pe mine nu mă deranjază absolut deloc . Dimpotrivă, îmi face plăcere să asist la o operațiune de salvare atât de delicată, pentru că întotdeaună la capătul tunelului întunecat există lumina și speranța, două elemente care ne sunt necesare și în viața reală. Am simțit chimia celor doi îndragostiți încă de la început. Fiiind doi oameni în toată firea, trecuți prin valurile grele ale vieții, au știut de când s-au privit pentru prima dată după paisprezece ani că se doresc și că sunt meniți să fie împreună.

Tânăra văduvă Meredith Maddox l-a iubit în tăcere pe Rhys de când era o copilkă, a visat la ei toată viața, iar acum când el s-a întors doar un singur gând îi trece prin minte, să- l bage în patul ei, atât și nimic mai mult. Nu îi esate greu să sucească mintea oricăriu bărbat pentru că este o femeie frumoasă, fermecătoare, inteligentă și foarte senzuală. Se căsătorise de tânără, nu din dragoste ci din nevoie, iar în după moartea bătrânului ei soț, moștenise un han care o ajutase să devină o femeie indepententă. Era iubită de toatră lumea pentru firea ei descurcăreață, veselă, sprintenă, deschisă și luminoasă.

Nu credea în destin, ci în puterea oamenilor de a munci ș de ași construi un viitor mai bun. De aceea se zbătea să ajute oamenii din sat și să facă din acel loc sărăcăcios un loc mai bun. Este ciudat comportamentul ei față de Rhys, ca cititor te întrebi de ce dacă îl iubeștea vrea decăt o apropiere fizică, mai ales că el este dispus să-i ofere mai mult? Am găsit răspunsul pe parcurs și chiar i-am înțeles motivele. Ea era o biată hangiță umilă, needucată, iar el un Lord. În pus nu îl mai văzuse de paisprezece ani, era un complet străin în care nimeni nu avea încredere din cauza faptelor tatălui său, un om crud , fără inimă. Dar ceea ce nu știau ei, era faptul că Rhys a avut cel mai mult de suferit din cauza bătrânului Lord.

Suferința lui Rhys este sfâșietoare. În viața lui nu este nici un pic de culoare, nici măcar o fărâmă de speranță. nicio pălpâire de lumină, doar o amărăciune copleșitoiare, o tristețe cruntă și un sentiment de vinovăție care îi fură liniștea și pacea zi de zi. Pleacă de acasă cu sufletul zbrobit și se înrolează în armată, doar că războiul îi adâncește și mai mult rănile, făcându-l să își dorească moartea, pe care o privește ca pe o eliberare, singurul mod de a se salva și de a uita de suferință. Curând însă o să descopere că nu totul este pierdut și că într-o noapte întunecoasă există mereu o stea luminoasă.

Războiul care se naște în interiorul lui Rhys este tulburător. El luptă cu îndârjire să căștige încrederea sătenilor și să o cucerească pe Merry. Vrea să le arate tuturor că el nu este precum tatăl său și că vrea să-i ajute să ducă o viață mai bună. Totul devine și mai dificil când sentimentele lui față de Merry încep să ia amploare, și să se transforme în ceva mai mult decât dorință, Meredith simte că el era nevoie de alinare, de iubire și conștientizează ca ea este singura persoană capabilă să-l salveze, să-i readucă zambetul și să-i redea cheful de viață. Sunt multe obstacole în calea fericirii celor doi, dar tot ce contează este că reușesc cu iubire și răbdare să le învigă. Mi-a plăcut și micuța poveste de dragoste dintrec Cora și Gideon. Cine sunt cei doi rămâne să aflați citind cartea.

Un nou război căștigat cu ajutorul iubirii, un nou triunf al binelui și încă un suflet recuperat și salvat. Suport începuturile triste ca să mă bucur de finalurile fericite.

Din partea mea, povestea primește nota 9 și o recomand celor care sunt interesați.

dubla tentatie

Cărţi romantice din colectia Iubiri de poveste (listă)
Carti Iubiri de poveste (iulie 2015)
Liste cărţi autoare
Lista carti Tessa Dare

 

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.