Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Libertatea pentru femei: „Sotie de ocazie” de Mary Balogh

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

„Soție de ocazie”

de Mary Balogh

 

Aparitie: vineri, 27 ianuarie 2017, cu revista Libertatea pentru femei

Preţ revistă + carte romantică:  9,99 lei

 

Detalii carte:

Titlul în engleza: „The Temporary Wife”

An apariţie: 1997 (USA) / 2017 (Romania)

Editura: Lira/Litera

 

Mulțumesc Alexandra pentru recenzia cărții – 6 februarie 2017.

Pretul nesocotintei este singura carte de Mary Balog citită de mine și asta a fost cu ceva timp în urmă.

Mi-a plăcut foarte mult, însă de fiecare dată când voiam să mă apuc de o nouă carte a autoarei, intervenea ceva sau găseam o altă care care mă interesa mai mult. De ceva vreme, editura a început să traducă multe cărți scrise de acesta autoare, iar recenziile fetelor mi-au trezit curiozitatea și mi-au renăscut interesul pentru cărțile ei. Așa am ajuns eu să citesc Sotie de ocazie. Imediat ce am văzut despre ce este vorba, mi s-a aprins un beculeț roșu în minte și am zis că trebuie să o lecturez neapărat.

Iubesc cărțile în care iubirea dintre cei doi pare imposibilă, dar până la urmă se devedește că nici cel mai mare obstacol din lume nu poate sta în calea iubirii. Marchizul Anthony și Charity fac parte din lumi total diferite, sunt caractere total opuse, au un viitor total antitetic și totuș dragostea îi ia prin surpriundere în momentul în care se așteptau mai puțin. El este un viitor duce, ea o fată sărmană, care își cauta un loc de muncă pentru aș întreține familia numeroasă. Ce poate fi mai romantic decât o poveste de dragkoste ca asta? Ce își mai poate dori un cititor de cărți romantice?

Vă spun sincer că eu nu mai mi-am dorit nimic, am vrut doar să fiu martoră la o minunată poveste de dragoste și să văd cum decurg lucrurile între cei doi, cum se îndrăgostesc și cum evoluează relația lor. Îmi era puțin teamă la început, nu știam la ce să mă aștept, nu eram sigură dacă voi putea să mă acomodez cu stillul, cu personajele, cu evoluția poveștii și cu toate lucrurile necunoscute care vin la pachet odată cu o autoare nouă.

Înainte să-mi dau seama mă pierdusewm printre paginile stufoase și printre evenimentele trumultoase care îmi erau înfățișate. M-a surpins într-un mod foarte plăcut cartea asta, odată ce am început-o, nu am mai putut să o las din mână. Tot ceea ce se întâmpla mă întriga, au fost niște situații critice care mi se părea fără ieșire și care îmi dădeau palpitații. Romantism am găsit din plin, descrierile au fost exact atât cât erau necesare, iar acțiunea a curs de la sine. Nu vă imaginați că au fost cine știe ce aventuri, dar nu am simțit deloc monotonie și nici plictiseală. Mi-a plăcut de abele personaje, ambii au avut farmecul lor, le-am simțit iubirea, frica, disperarea, fericirea și am trăit alături de ei fiecare moment, fie el fericit sau trist.

Charity primește de la mine un mare zece. Mi-a plăcut foarte mult de ea, i-am simțit sinceritatea și am admirat-o pentru că a știu să facă față tuturor provăcărilor. Ea a fost centrul povești, cea care a rezolvat toate prpoblemele cu inteligență, înțelepciune și pricepere. A devenit în scurt timp stâlpul întregii familii și a încercat să-i apropie pe acei oameni dezbinați, care se numea rude.

Cu o răbdare increbibilă, a reușit să cucerească inimile tuturor, începând de la soțul ei, până la tatăl acestuia, capul familiei și cel mai dur dintre toți. Ea, o fată săracă, le-a arătat acestor nobili bogați că nu contează numai banii, regulile sociale, sau poiziția, ci și dragostea adevârată, sprijinul reciproc, încrederea și unitatea. Soricelul micuț și timid pe care îl voia Anthony nu exista. Fără să-și dea seama s-a căsătorit cu o femeie deșteaptă, fermecătoare și descurcăreața, care nu se sfiește să spună ce simte și care se dăruiește din toate inima celorlalți. Îndrăzneala și curajul ei îl fac să fie și mai intrigat de ea, blândețea și calmul ei îi dezgeață inima, iar surâsul ei angelic îi mângâie sufletul rănit.

Toate sentimentele lui erau amorțite până ca această femeie să dea buzna în viața lui și să îl prindă în capcana iubirii. Charity arată o seninătate și o stăpânire de sine greu de imaginat, dar în interiorul ei se dă o luptă crâncenă contra tuturor sentimentelor copleșitoare care o încercau de când l-a cunoscut pe tânărul marchiz. I se păruse ușor să fie soția lui de ocazie, mai ales că acestă situație îi va aduce mult mai mult profit decât dacă ar fi fost guvernmantă. Dar începe să conștientizeze că nimic nu mai este ca la început, că inima ei începe să o trădeze și că sufletul ei începe să tânjească dupoă dragostea unui bărbat care s-a însurat cu ea doar pentru ai face în ciudă tatălui sau.

Nu știe cum se vor sfârși toate, tot ce vrea este să se termine totul cât mai repede și să plece la familia ei, și să uite de Anthony. Problema este că nu mai poate trăi fără soțul ei, că viața fără el i se pare un chin și că s-a atașat de toate rudele ei prin alianță.

Marchizul Anthony este exact timpul de erou la care mă așteptam. Genul de bărbat frumos de pică, băgat, inteligent, fernecător care a suferit o decepție în dragoste și care s-a îndepărtat de familie cu mulți ani în urmă. Acum, după opt ani de la plecarea lui de acasă, a ajuns independent, rebel, cu o inimă împietrită și cu un suflet plin de amărăciune și resentiment.

Dragostea era un cuvânt care pentru el nu mai însemna nimic, iar femeile erau doar o distracție pasageră. Niciodată nu se gândise să se însoare și să-și întemeieze o familie. Era total împotriva căsătoriei și total de partea burlăciei. Dar se pare că tatăl său vrea să-i strice toate planurile obligându-l să se însoare cu o fată care îi fusese promisă din copilărie.

Bineînțeles că face tot imposibilul ca această nuntă să nu aibă loc. Planul este pus la punct, totul este stabilit cu sânge rece și calculat cu inteligență și fermitate. Un așa bărbat cinic și rece până în moduva oaselor este foarte greu de schimbat, mai ales că nici nu vrea să fie schimbat. Tot ce vrea este să se răzbune pe tatăl său și pe înttreaga familie, dar nu își dă seama că planul făurit chiar de el s-ar putea întoarce împotriva lui. Când înțelege că și-a pierdut inima este prea tărziu și nu mai are altceva de făcut decât să accepte și să acorde o șansă dragostei.

Cartea aceasta este una romantică, dar în acelaș timp este și o veritabilă pooveste de familie. Ne întânlim cu niște persoane care fac parte din ceea ce noi numaim familie, dar care sunt atât de străini încât ai impresia că nici nu se cunosc. Toți, de la mic la mare sunt reci, sumbri, fără plic de căldură sau veselie. Locuința lor pare una înghețată de timp, în care nu există nici măcar un suflu de viață.

Nu îmi pot imagina cum ar fi să trăiesc în această familie. Mambrul care m-a impresionat cel mai mult a fost Agusta, sora cea mai mică a lui Anthony. La doar opt anișori nu avea niciun strop de copilăria în ea. Era doar o păpușă frumuasă de porțelean, fără sentimente și fără veselie, mult prea matură pentru vârsta ei. Zici că avea douăzeci, nu opt. De aceea Charity a fost o adevărată minune în viața lor. Le-a adus multă lumină, veselie și iubire, chiar dacă la început au proivit-o cu ostilitate, mai apoi au îndrăgit-o toți și au primit-o cu brațele deschise. Nu știu de unde a avut atâta răbdare cu acei căpcăuni, dar rezultatul a fost excepțional. Nu trebuia să se împlice sentimental nici în căsnicia cu marchizul, nici în relația de familia, dar a făcut-o cu multă poasiune și dăruire.

Finalul a fost unul perfect pentru această carte, însă am simțit că autoarea trebuia să dezvolte un pic mai mult. Căsătoria din conveniență a celor doi a devenit una reală, bazată pe iubire și pe fericire, iar relația lor a devenit mult mai puternică și mai închegată.

Motivul pentru care îmi plac mie cărțile cu iubiri imposibile și cu căsătorii din conveniență, este acela că prin oricâte lucruri urâte ar trece cuplul, până la urmă ajung la liman, fericiți, îndrăgostiți și împiniți. Așa că nu avea cum să-mi placă această splendidă poveste de dragoste, în care imposibilul devine posibil. Guveranta bună la inimă a devenit în cele din urmă soția adoratăî a unui ducxe, iar ducele cu inima de piatră a devenit un bărbat fericitr datorită unei fete sărmane care i-a furat inima.

Nota pe care o acord acestei cărți frumoase este 9.50 și o recomand.

Mary Balogh are un stil frumos și romantic. seamănă foarte mult cu stilul clasic, nici scenele de pasiune nu sunt descrise cu intensitate, dar nici nu face abstracție de ele. Mi-a plăcut ce am citit așa că nu va fi ultima a autoarei pe care o voi citi.

Constat cu bucurie că a noastră copertă este mai frumoasă și exprimă mult mai bine firul poveștii decât cea din străinătate.

 

Mulțumesc Claudia Mioara pentru recenzia cărții – 29 ianuarie 2017.

Sotie de ocazie de Mary Balogh e o carte frumoasa de dragoste.

Marchizul Anthony vrea sa se razbune pe tatal sau, ducele care-l chemase la el, dupa 8 ani in care nu se vazusera. E bolnav si vrea sa-l vada insurat cu fata prietenului sau, sa se concretizeze planul lor dintotdeauna. Insa Anthony da un anunt pentru o guvernanta si asa isi alege sotia. Vrea o femeie simpla, o femeie in umbra lui.

Charity vrea sa se angajeze. Familia ei numeroasa are nevoie de bani, pentru a plati datorii lasate de tatal lor. Din pacate, doar fratele ei munceste pentru a-i sustine, iar ea vrea sa-l ajute. Asa ca se prezinta la acest al saptelea interviu si se comporta ca o femeie umila si serviabila, opusul a ceea ce este ea. Este uimita de propunerea acestui strain, dar ajunge sa se targuiasca pentru o suma mai mare de bani, data in fiecare an, pentru toata viata ei. Trebuie doar sa se casatoreasca cu el, sa mearga in vizita la tatal lui si apoi e libera sa-si petreaca viata cum vrea, chiar daca va fi o femeie casatorita.

Planul e perfect! Casatoria se face rapid. Ea isi minte familia, zicand ca pleaca ca guvernanta. Ziua nuntii e ploioasa, pe drum trebuie sa se opreasca la un han saracacios, unde isi petrec si noaptea nuntii. Surpriza vietii ei e cand ajunge la resedinta ducelui somptuoasa! Nu se astepta la asa ceva! Nici nu intrebase nimic despre familia sotului ei! Primirea e grandioasa, dar ea avand in vedere ca e imbracata asa de sters, e chemata sa se alature servitorilor mosiei, insirati in fata casei. Dar bum: marchizul isi prezinta sotia! Ducele desi e luat prin surprindere, ii ureaza bun venit, iar ea il numeste tata! Anthony e in culmea fericirii! Sotia lui chiar face rolul sa fie si mai interesant!

Dar Charity se poarta ca o adevarata doamna, chiar daca se vede ca nu se ridica la inaltimea acestei familii. In scurt timp socrul ei o place, ba chiar si fratii si surorile lui Anthony! Zambetul ei, voia ei buna aduce un suflu nou in aceasta casa!

Trecutul isi arata coltii! Ea afla de ce sotul ei a parasit in graba, in urma cu 8 ani familia. Merirul ei fantastic e ca ii impaca pe toti acesti membrii instrainati. Dar Anthony nu poate ramane insensibil la tot. Sotia lui e chiar frumoasa, in ciuda hainelor, caracterul si personalitatea ei sunt minunate, chiar daca le ascunsese la interviu, iar manierele ca ale unei doamne! In plus curajul nu-i lipseste! Dar cand ajunge sa se imbrace si in rochii potrivite rangului ei, schinbarea e spectaculoasa!

La primul ei bal, inregistreaza un succes fantastic! Sotul ei valseaza cu ea si parca nu ar mai vrea sa-i dea drumul vreodata! Insa taegul incheiat intre ei nu se bazeaza pe dragoste! Ea are remuscari si pleaca pe ascuns, lasandu-i doar o scrisoare sotului, refuzand orice ban! Si tocmai cand el era pregatit s-o curteze, pentru a o convinge sa ramana alaturi de el toata viata! Sfarsitul cartii e emotionant!

Mi-a placut cartea! Are dragoste, emotii, romantism, secrete, impacari!

Nota 9,5!

 

Mulțumesc Yulya pentru recenzia cărții – 28 ianuarie 2017.

Marchizul Anthony Earheart isi paraseste familia in urma cu opt ani, dupa moartea mamei, isi uraste tatal pentru comportamentul urat de care da dovada intreaga lui copilarie, niciodata nu i-a aratat vreo urma de afectiune si nu i-a sustinut alegerile pe care dorea sa le faca atunci.

In urma cu doua saptamani primeste o scrisoare din partea tatalui sau, ducele de Withingsby, in care il instiinteaza ca starea lui de sanatate este precara si sa se prezinte urgent pe domeniul lor din Enfield Park, urma sa se dea un bal in cinstea lui Anthony si sa oficializeze logodna lui cu fiica unui conte, aceasta fata ii era promisa de saptesprezece ani, dar Thony nu o dorea, nu vroia sa fie alegerea tatalui, asa ca avea de gand sa il sfideze si pune la cale un plan. Da anunt in ziar ca este in cautarea unei guvernante, dar defapt el vrea o sotie, o sotie care sa il ajute sa isi duca la indeplinire planul.

Tanara Charity Duncan era in cautarea unui post de guvernanta si asta urgent, familia ei se descurca din ce in ce mai greu cu banii, de cand raman orfani, singurii care ii raman sunt fratii ei mai mici, de care trebuia sa se ingrijeasca, asa ca gaseste anuntul domnului Eartheart in ziar si are de gand sa dea un interviu, poate ca de aceasta data norocul ii surade si o sa-si poata ajuta familia.

Avea emotii, stia ca era singura ei sansa, asa ca atunci cand da ochii de marchiz, stia ca o urmarea si pericolul avand in vedere ca el era atat de tanar si atragator si ramana socata cand acesta ii prezinta oferta lui, el nu avea o familie, copii de care sa se ingrijeasca, o dorea ca sotie, o sa ii ofere o gramada de bani, o casa si o viata buna daca ii accepta oferta.

Charity era o fata cinstita, stia ca se arunca intr-un joc periculos, dar de dragul familiei accepta, trebuiau sa invinga saracia, acest lucru o face sa isi minta familia, era mai bine ca ei sa stie ca a fost angajata ca guvernanta de un domn cu patru copii.

Si ea este socata ca acest barbat este marchiz, curand mostenitor al unui ducat, era putred de bogat si inca nu ii venea sa creada ce sansa ii ofera soarta.

Thony e fericit ca a facut o alegere buna, tanara este o fata stearsa, saraca, un soricel timid, numai bun pentru sarada lui.

Ii era teama totusi de ceea ce avea sa faca, sa isi uneasca destinul pentru intreaga viata de o necunoscuta, dar dupa ce isi duce planul la bun sfarsit, aveau sa traiasca separat.

Cum o sa reactioneze familia lui?

O sa se simta implinit atunci cand o sa se razbune?

Desi Charity, nu este decat o fata simpla si atat, timpul petrecut impreuna ii ofera ocazia sa cunoasca un suflet nobil, pur, o inocenta care deja pune prea multe intrebari despre familia lui si cauta sa gaseasca impacare.

Desi nu e genul lui de femeie, ea are destule calitati si mai sunt ochii ei, ochii ei mari si albastrii in care te poti pierde si parul ei, care la inceput i se pare banal, dar dupa o scurta perioada este tentat sa il atinga si sa ii simta aroma proaspata si trupul ei firav incepe sa i se para ispititor.

Desi nici prin cap nu ii trecea sa consume casatoria se intampla si atunci isi pune la bataie si inima, la fel se intampla si in cazul lui Charity, acest barbat rece, batut de soarta, o atrage si vrea sa il ajute sa isi gaseasca iertarea si sa faca pace cu familia, o familie care la inceput o gaseste ingrozitoare, de cea mai joasa speta, o femeie simpla, saraca pune mana pe fratele lor si ii aduce suparare tatalui, care avea de gand sa il insoare cu altcineva.

Dar Charity are o inima prea mare si buna si nu se lasa intepata de rautatea lor, se face cat mai placuta si curand acestia incep sa o agreeze.

Cei doi nu isi dau seama ca isi pun si inimile la bataie si acest joc periculos ii impinge ca intre ei sa se nasca o poveste frumoasa de iubire.

Ce o sa se intample mai departe? Dupa ce totul e pus la punct? O sa isi vada fiecare mai departe de viata lui separat?

O carte simpla dar draguta, care m-a binedispus, desi mi-a fost putin greu sa o recunosc pe Mary Balogh, mi-ar fi placut sa existe mai multa pasiune intre cei doi si parca totul se termina mult prea repede.

Thony este un barbat ranit care tanjeste dupa iubirea familiei si dupa iertare si datorita aceste femei minunate care ii aduce lumina in suflet, o gaseste.

Nota 9 din partea mea si o recomand cu drag.

 

Mulțumesc Anais pentru descrierea cărții.

Anthony Earheart, marchiz de Staunton, nu si-a mai vazut familia de opt ani cand a primit un mesaj de la tatal sau, ducele de Withingsby, prin care-l chiama acasa ca sa puna la punct logodna cu o fata de conditie buna, aleasa de tatal lui. Din razbunare si pentru a-si afce de rusine parintele, marchizul a decis sa se insoare sub conditia lui, cu cineva nepotrivit. Iata cum i-o descrie pe sotia pe care o cauta, prietenului sau, Lord Rowling:

«Ea ar fi bine sa provina dintr-o familie buna, Dar sa fie saraca, fara forme atractive, discreta, foarte comuna, poate chiar imbracata astfel incat sa aiba un aer sever. Pe scurt, sa aiba personalitatea unui biet… șoricel.»

El a publicat un anunt pentru un post de guvernanta si, cand da ochii cu Charity Duncan, i se pare ca a gasit candidata perfecta ca sa se razbune pe tatal lui. I-a propus lui Charity o avere ca sa se marite cu el si sa detina rolul de Sotie temporară. Ea e cea mai amre din sase copii iar tatal ei acum decedat i-a lasat ciuruiti de datorii. Asa ca tânăra acceptă propunerea lui Anthony, deși in realitate ea nu e deloc un șoricel.

Este o femeie minunata, fermecatoare, plina de cladura sufleteasca, iar cand dă nas în nas cu familia sotului, rece si nefericita, nu se poate abtine sa nu se amestece, incercand sa le vindece vechile rani. Relatia dintre tinerii casatoriti avanseaza rapid, pentru ca Charity s-a indragostit de acest barbat ranit care nu crede in institutia casatoriei , cu atat mai putin in iubire si care nu vrea nici copii.

Când lordul libertin o cuprinde-n brațele sale, nu doar contractul lor riscă să fie distrus, ci și inima ei…

 

Copertă USA:

the-temporary-wife

Copertă România:

sotie de ocazie 

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.