Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Libertatea: „Secretul contesei” de Lorraine Heath

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Secretul contesei

de Lorraine Heath

 

Aparitie: sambata, 6 ianuarie 2018, cu ziarul Libertatea

Preţ revistă + carte romantică:  13,99 lei

 

Titlul în engleză: As an Earl Desires

Număr pagini: ~

An apariţie: 2005 (in USA) / 2018 (Romania)

Seria Lost Lords / Lorzii pierduți: Secretul contesei, A Matter of Temptation, Promise Me Forever

 

 

Mulțumesc Fan pentru recenzia cărții.

Da, mi-a placut cartea!
Din mai multe motive.

Bunaoara, atmosfera eminamente romantica a cartii. Chiar de la primele scene dintre tinara contesa vaduva si mostenitorul titlului poti sa simti fiorul, emotia, tremurul acela interior inconfundabil. Fie ca ii sopteste infiorat sau ii vobeste, fie ca se apropie de Camilla sau se tine la distanta de ea si o urmareste doar cu privirea, fie ca danseaza cu ea la un bal sau o invata in secret sa citeasca (Camilla era analfabeta; acesta este teribilul secret al contesei, a carui dezvaluire, accidentala sau rau intentionata, ar fi insemnat excluderea irevocabila din rindurile societatii mondene!), Archie este complet subjugat de femeia pe care isi doreste nu doar s-o cunoasca indeaproape, dincolo de aparente, ci si sa-i ofere darul iubirii implinite si impartasite.

Atita doar ca ea nu-si mai doreste acest dar. Si l-a dorit cindva, pe cind era o tinara ingenua, dar viata pe care a dus-o alaturi de defunctul (dar deloc regretatul !) conte de Sachse i-a zdrobit visele si candoarea si a invatat-o sa-si construiasca o armura impenetrabila mascata de bijuterii scumpe, valuri de matasuri si de maniere impecabile demne de curtea regelui. Nimeni si nimic, cel putin pina la intilnirea cu Archie, n-a putut-o convinge de contrariul. Si perseverind, Camilla a ajuns la un rafinament de invidiat, egalat doar de duritatea armurii proprii. Nimeni, niciodata, nu va mai avea asupra ei o putere mai mare decit cea acordata de ea insasi, adica aproape deloc.

Foarte emotionanta hotarirea (si felul in care isi duce la indeplinire aceasta hotarire!) lui Archie de a renunta la orice fel de retinere si prefacatorie, de a-si deschide inima in fata Camillei fara ezitare, in speranta ca, dupa ce o va lasa sa-l cunoasca, dupa ce ea va fi acceptat sa fie parte din viata lui, va putea s-o incurajeze si s-o convinga sa-si deschida sufletul, sa-si ingaduie sa iubeasca si, mai mult decit orice, sa se lase iubita. Sa-i acorde increderea ei. Fara rezerve, fara secrete, fara ezitari.

Mi-a placut tabloul de familie pe care l-a creionat autoarea (familia lui Archie, ca sa nu apara confuzii!). Schematic, din citeva tuse, dar puternic sugestiv, el cuprinde personaje (tipologii, mai degraba) pe care le indragesti chiar de la prima vedere (si care s-ar putea constitui in viitoare personaje principale, asa cum a fost si Camilla): mama iubitoare, fratele mai mic care-l admira pe Archie, sora lui afectuoasa, maritata din dragoste cu un barbat aparent banal (dar pe care dragostea il transforma incredibil de mult chiar si pentru ochii critici ai Camillei!).
In aceeasi categorie a personajelor pe care le indragesti usor, desi de o alta factura, este mostenitorul de drept al defunctului conte, fiul lui si al regretatei sale prime sotii (remarcabil personaj aceasta contesa, si el schematic prezentat, mai ales datorita tariei de caracter si sacrificiului de sine de care a dat dovada cind a rupt orice relatie cu fiul sau lasat sa fie crescut in America! nu intrebati, cititi cartea!). Am convingerea (n-am vrut sa ma uit pe net ca sa vad ce carti cuprinde aceasta serie!) ca si acest conte va avea o poveste frumoasa, desi manierele sale sunt cosmarul oricarei doamne din inalta societate!

Usor surprinzator finalul cartii, in sensul ca toate situatiile se schimba si ajung sa fie total diferite fata de cum erau la inceputul cartii: contesa nu mai e stearpa ci suspect de fertila (!), mostenitorul titlului este inlocuit, contesa nu doar ca nu-si mai doreste cu incrincenare titlul de ducesa, ba chiar renunta la orice rang nobiliar dupa ce se marita cu Archie, adevaratul mostenitor accepta titlul si obligatiile aferente. Ei bine, am o rezerva vis-a-vis de schimbarea totala si profunda a Camillei, aproape dintr-o extrema in cealalta a spectrului sentimental. Sunt convinsa ca o dragoste implinita si impartasita poate produce schimbari profunde intr-un om, dar instinctul de conservare (si asta e ceea ce o motiva pe Camilla!) este greu de infrinat atunci cind devine dominant in comportament.

Un alt aspect care mi s-a parut interesant este decupajul aproape cinematografic al scenelor. Scriitura limpede a autoarei contribuie si ea la aceasta. Remarcabila incarcatura emotionala a aproape tuturor scenelor in care apar Archie si Camilla, fie ca sunt singuri sau in prezenta altora. Comunicarea non-verbala a acestor doua personaje e redata cu finete. Mai sunt si citeva scene cheie din structura intrigii al caror continut sentimental puternic accentueaza diferentele dintre cei doi protagonisti, dar totodata nuanteaza personajele si relatia lor: scrisoarea lui Archie, declaratia lui despre ce-si doreste in casnicie, seara de dupa balul gazduit de Sachse, despartirea de Camilla (de fapt, plecarea lui fara ramas bun) si reintilnirea lor in fata scolii unde era profesor etc.

Marturisesc ca, desi m-am mai impiedicat in unele momente de traducere (sunt locuri unde se puteau folosi cuvinte mai potrivite semantic decit cele utilizate de traducator!), m-am concentrat asupra povestii si am refuzat sa ma las distrasa!

Deci, o carte frumoasa, potrivita pentru romanticii incurabili si optimistii fara sanse de schimbare. Lectura placuta!

 

Copertă USA:

Copertă România:

Cărţi romantice din colectia Iubiri de poveste (listă)
Carti Iubiri de poveste (ianuarie 2018)
Liste cărţi autoare
Lista carti Lorraine Heath

 

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Secretul contesei de Lorraine Heath

  Toată cartea această a fost o minunată mărturie despre puterea dragostei, a bunătății și a răbdării.
  Am văzut cum Archie a reușit să-i dezghețe inima Camillei și cum acesta a reușit datorită iubirii care s-a sălășluit în sufletul ei, să uite trecutul șo să își acorde o șansă la fericire.

  Cu toată că povestea Camillei este tristă, autoarea a reușit să umple cartea de culoare și de veselie. Motivul principal este Arch desigur, însă și peisajul mirific, scenele în care cei doi se întâlnesc și toată strălucirea cu care sunt alcătuite personajelor, au contribuit cu succes deplin la înfrumusețarea cărții.

  Am fost uimită să constat că rolurile personajelor sunt inversate. De data aceasta eroina este cea dură, ambițioasă, calculată și rece, iar eroul este un simplu tânăr bune educat, romantic, plin de farmec și de bunătate.
  Odată intrați in viețile lor, le descoperim secretele, dorințele, tabieturile, fricile și scopurile. Sunt atat de diferiți, încât ideea că ar ajunge la un numitor comun pare clișeica și nefondată.

  Chiar am simțit că au fost crescuți în moduri diferite, că au fost formați intr-o antiteză vizibilă și că tot ceea ce li s-a întâmplat pe parcursul întregii lor vieți, i-a marcat pe amîndoi în bine sau în rău. Personalitatea lor a fost influențată de toate experientele lor de viață și de toate încercările la caree au fost supuși. Astfel încât momentul acțiunii ne descrie doi oameni maturi, care își ghidează viața după vanumitw reguli, principii, realități sau virtuți.

  Camilla este femeia care personifică aristocrația. Frumoasă și somptuoasă, însă crudă și frivolă. Are înfățișarea unui înger, cu sufletul rănit și cu inima arsă de durere și de neîmpliniri. Tot ce contează pentru ea se rezumă la poziție, tipul, influențe și bani. Lucruri superficiale pentru noi, insa pentru ea, care a învățat de mică ce înseamnă durerea, truda, sărăcia, lipsă de afecțiune și de pace, asteaverau comori. Nu a avut parte de altceva în afară de suferință, așa că nu am avut pretenția de la ea să vrea dragoste sau chestio care țin de profunzime și de spirit, ci mai degrabă am avut răbdare ca Arch să-i deschidă porțile unei lumi noi, undea ea va cunoaște care sunt lucrurile cu adevărat valoroase.
  Sub fațada unei femei perfecte, respectabile și interesată numai de bunuți materiale, se ascunde o fragilitate tulburătoare și o delicatețe dureroasă, acompaniată de frica de adevăr și de trecut, care i-arvputra distruge reputația în doar o secundă.

  La polul opus îl avem pe Arch, care de cand se știe a avut o viață simplă și fericire, iar acum se trezește cu un titlu de conte, lucru care îl sperie. Doar că el nu este un conte obișnuit, ci mai degrabă unul atipic. Poate pare puțin siropos și ireal, însă a fost mult mai mult decât un tip cu trecut întunecat sau un nobil de porțelan. Este un bărbat tânăr, frumos, normal, cu visuri, cu frici, cu bune și cu rele, pentru care cele mai de preț lucruri sunt omenia, onoarea, demnitate, familia și iubirea. :heart5: :heart5: :heart5:

  Acest bărbat nespus de blând și iubitor, reușește să înlăture și ultima urmă de răceală din inima Camillei. Prin drăgostea lui, o învăța și pe cea ce înseamnă să iubești. Bunătatea lui o face să aibă din nou încredere în oameni, optimismul lui îi dăruiește speranța și bucuria unui nou început, iar curajul lui nestramutat, îi dă curaj sa lase temerile, să privească cu ochii sufletului și să își oferă o nouă șansă.

  Relația lor evoluează atât de frumos și de tandru, încât ajung să se completeze, așa cum fac doi oameni care se iubesc cu adevărat.
  Numai un bărbat ca Archie putea să scoată la iveală adevăratul caracter al Camillei. Numai dragostea și răbdarea puteau să trinfe asupra secretelor și asupra trecutului.

  Trebuie să recunosc casă vpovestea a fost destul de simpla în comparație cu ceea am citit de L H. S-a pus accent pe Camila și pevranile ei interioare, dar și pe lupta lor de a ieșii la liman.
  De emoții și de suspans nu am dus lipsă, dar parcă au avut o altă rezonanță. Nu au mai fost tulburătoare și ,,grele”, ci mai de grabă au fost dulci și suave.
  În brest, pentru mine cartea nu a avut nicio meteahnă, a fost chiar perfectă și puțin ieșită din tipar pentru cărțile autoarei, iar uneori o schimbwreve binevenită. Monotonia și repetarea plictisesc.

  Acestea fiind spuse, recomand cartea ca pe orice scriere a autoarei și primește de la mine nota 9,50.
  Vă multumesc pentru minutele acordate lecturării recenziei mele.

  • Minunata descriere ,Alexandra ! :ap: :ap:
   Imi face o reala placere sa-ti citesc recenziile ! :imbratisare:

  • :imbratisare:

  • You are the best Alex , iar tu primește nota : :zece:
   Ai scris o recenzie minunată, se vede ca ți-a plăcut mult cartea. Știi ca pe mine nu ma atras, dar recenzia ta mă face să recitesc cartea cu alta ocazie și poate reușesc sa o privesc exact ca tine :heart1:

  • Kiki :hallo: :yeah: :haplo:

  • Multumim si noi pentru recomandare, Alexandra, asa cum ne-ai obisnuit ne-ai prezentat cu o recenzie atractiva si bine cladita, astept cu nerabdare sa citesc si eu povestea Camillei, pe care nu o vad cu ochi buni momentan, dar sper ca autoarea sa-mi schimbe conceptia. Sunt convinsa ca Archie va face toti banii 😉

  • Mersi pentru aprecieri, Erika! :hallo4: Nici eu nu am vazut-o cu ochi buni pe Camilla la început. Nu o puteam ierta pentru egoismul de care a dat dovadă în Gentlemanul seducător. O să mai aibă și aici scăpări, dar până la urmă o să o placi.

  • O recenzie plina de sensibilitate, asa cum ne-ai obisnuit. Imi pare rau sa vad ca lumea e mai dezamagita in ultima vreme de cartile ei.
   Dar ne-ai facut o recenzie foarte frumoasa!! :ap: :ap:

  • Lorena – nu e vorba de dezamăgire, cel puțin nu în cazul meu. Doar că a fost un pic altfel decât restul poveștilor, puțin mai simplă aducă.

  • ai analizat frumos povestea si caracterele personajelor, cu sensibilitate si intuitie – felicitari :ap:
   astept cea de-a treia carte care sper sa scape turma 😀

  • Eu nu am citit-o nici macar pe a doua.. 😀

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.