Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ma pierd in tine – de Jasinda Wilder

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (23 votes cast)

 

MĂ PIERD ÎN TINE

de Jasinda Wilder

 

Titlul în engleză: Falling into you

Număr pagini: 315

An apariţie: 2013

Seria FallingMă pierd în tineMă regăsesc în noi, Falling Under, Falling Away

Editura Epica

Traducere: Adrian Deliu

 

Uffff! Câte am de zis! Ştiu că o să vorbesc mult, dar să ştiţi că aş putea să mai comentez încă pe atât. Povestea este prezentată atât din perspectiva eroinei – Nell, dar şi a eroului – Colton, el fiind prezent în parte a doua şi a treia din carte. În partea a doua, autoarea a adus o doză bunicică de erotism şi spun „bunicică” nu din cauza numărului actelor sexuale, ci a modului în care se petrec. Relaţia dintre Nell şi Colton evoluează foarte repede în această parte. Chiar neaşteptat de rapid şi puţin cam dezamăgitor pentru că:

– pe de o parte relaţia Nell – Kyle trebuie percepută ca fiind foarte bine închegată, iar moartea lui subită presupune ceva peste care ea nu poate să treacă. E drept că ea se cam mutilează în timp, dar…

– … pe de altă parte Nell „uită” de suferinţă şi de moartea lui Kyle atunci când este în prezenţa lui Colton. Cam perversă şi cam sare pe el. Acţiunea este mult prea rapidă, realţia lor porneşte din prima clipă de la un nivel mare (detalii legate de sex). Aş fi vrut să le dedice mai multe pagini sau să introducă şi alte acţiuni (exceptând sexul) între ei. Nu? Ca să avem şi noi de unde să tragem concluzia că se iubesc şi nu că doar îşi ling rănile, reciproc.

Despre scena morţii lui Kyle pot să spun că a fost creionată bine, interesant şi chiar te determină să-ţi imaginezi pantoful lui, copacul, ţepuşa, ploaia, fulgerul, copacul, braţul ei, figura lui s.a.m.d. Este pe de o parte de groază, dar pe de alta este copleşitoare, tristă, emoţionantă, dureroasă.

Când mă gândesc la erou, îmi aduc aminte de cartea „Muzica inimii„. Cine a citit-o, cred că intuieşte la ce mă refer. Are o problemă şi dacă stau să mă gândesc la modul în care l-a desconspirat autoarea, parcă se aseamănă puţin cu cartea mai sus menţionată. A fost un personaj interesant, sexi, dar obligat să sufere după fosta iubită şi din cauza părinţilor. Bărbat în toată firea, în ultima vreme s-a descurcat singur, ca mai apoi să vină în casa părinţilor, să pună distanţă între el şi Nell; să aştepte să plece părinţii de acasă ca să facă sex cu ea exact unde Nell avea atât de multe amintiri cu Kyle. O consider o mişcare complet greşită a autorei. E ok că el se împacă cu părinţii, dar a dispărut seriozitatea lui, încrederea în el, masculinitatea şi parcă am văzut un puşti de 14 ani.

Pe eroina cărţii am compătimit-o uneori, dar v-am zis ba suferă, ba sare pe fratele lui cu fantoma lângă ei. Eu ce să mai înţeleg? N-am înţeles nici de ce l-a refuza pe Kyle. Putea să spună „da” şi se căsătoreau peste x ani. Mă rog, asta te face să te simţi mai trist, dând o notă mai mare de dramatism. Pe scurt, eroina mai mult m-a enervat şi este greu de înţeles dacă stai să-i judeci toate acţiunile.

Spre final se întâmplă din nou ceva tragic şi poate că prin modul în care a decurs acţiunea, autoarea a încercat să rămână aproape de realitate, însă personajul respectiv avea deja pe creier o moarte şi refuz să cred că avea nevoie de o alta, care chiar s-a petrecut în urma acţiunii directe a persoajul respectiv. Mi s-a părut că autoarea a „urât” personajele. E de înţeles că i-a învăluit în suferinţă şi astfel pune amprenta asupra cititorului, dar nu trebuia să ia mai în serios vindecarea şi chiar să pună accent pe treaba asta? Faptul că moare cineva drag, nu înseamnă că trebuie să stai veşnic cu fantoma lângă tine. Ori rămâi cu fantoma, ori faci ceva ca să fii fericit. Dacă omul acela care a murit, nu-şi doreşte fericirea celor dragi, înseamnă nu i-a iubit niciodată. Finalul cărţii m-a lăsat să înţeleg că Nell şi Colton sunt două personaje care au pierdut pe cineva, nu-i mai pot recupera şi că ei nu se mai pot vindeca, aşa că se folosesc unul pe celălalt ca să-şi facă viaţa mai suportabilă. Ori asta vrea cititorul? Un final trist şi fără sens, în schimbul unuia încărcat de iubire? Să nu mă înţelegeţi greşit. Cartea a fost interesantă, autoarea a scris frumos, dar are nişte scăpări care mă determină să mă întreb de ce nu a dat un sens pozitiv personajelor şi experienţelor prin care au trecut, de ce nu a dat un sens cărţii, de ce nu vrea ca cititorul să ia aminte ceva anume. Parcă personajele au trecut degeaba prin acele traume şi au tras concluzia că trebuie să trăiască pur şi simplu, să facă umbră pământului, şi pentru că s-au întâlnit şi au poveşti identice de viaţă, cei doi şi-au spus să se cupleze şi de acum înainte să facă sex pervers cu fantomele lângă ei.

Un lucru vreau să mai punctez şi ţine de începerea vieţii sexuale. Am tras concluzia că femeia vrea să facă sex, dar pentru că i se ia ceva irecuperabil, pentru că nu ştie ce o aşteaptă, pe de altă parte parcă nu ar mai vrea. Pe scurt, ea niciodată nu o să se simtă suficient de pregătită, dar o face fie pentru că s-a măritat şi ştie că e de datoria ei să cedeze, fie pentru că iubitul face presiuni (e normal SAU ne despărţim SAU o să caut alinare în altă parte) şi cedează. Apoi se minte că a fost pregătită. Mă refer la cazul Beccăi cu Jason. O să-l găsiţi pe la începutul cărţii şi modul în care reacţiona ea, aşa reacţionează mai toate fetele.

Pe scurt, carte era muzicalitate (din plin), mult sex, tristeţe, mister, ţine cititorul în suspans, romantism cam puţin. Cartea este cu două tăişuri şi fie o priviţi pozitiv, fie negativ. Eu am prezentat-o pe cea din urmă, dar aş putea să întorc lucrurile şi în favoarea personajelor. Totuşi am vrut mai mult să critic, dar asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut. Totul ţine de mentalitate şi chiar dacă ea a trecut de la un frate la altul, cred că am trecut şi peste asta. Poate aş fi fost sigură că am trecut peste acest fapt, dacă vedeam şi ceva romantism între Nell şi Colton.

Lectură plăcută!

FM,

***

 

Descrierea cărţii:

Partea I – Trecutul – Nell Hawthorne nu a fost de la bun început îndrăgostită de Colton Calloway, ci mai întâi de fratele lui mai mic, Kyle. El a fost primul ei iubit şi primul din mai multe puncte de vedere. Au copilărit împreună, aveau aceeaşi vârstă – diferenţa fiind de numai două zile, Kyle fiind primul născut – şi chiar mamele lor născuseră în acelaşi spital. Îşi făceau temele împreună, se jucau împreună cu păpuşile şi cuburile, împreună învăţau să meargă pe bicicletă şi întotdeauna s-a presupus că o să vină o zi când vor fi împreună în calitate de iubiţi. Când Jason Dorsey, prieten cu Kyle, unul dintre cei mai sexi tipi din şcoală, a invitat-o să iasă cu el, Nell i-a acceptat invitaţia. Atunci când ea i-a spus lui Kyle despre Jason, el s-a simţit împuns de gelozie şi i-a cerut lui Nell să fie împreună. Ea îşi dă seama că ţine la Kyle şi acceptă să fie iubiţi.

Timpul trece, relaţia avansează, fac dragoste de ziua îndrăgostiţilor într-o cameră de hotel, apoi relaţiile sexuale sunt din ce în ce mai frecvente, iar dacă părinţii lor ştiau de acest lucru, nu interveneau atât timp cât aveau grijă unde şi când să o facă. După ce au împlinit optisprezece ani şi urmau să treacă la următorul nivel de studiu – care ar fi putut să-i separe – Kyle a cerut-o de soţie, însă ea l-a refuzat şi i-a cerut să mai aştepte câţiva ani. Vremea era urâtă, ploua torenţial, şi un fulger a lovit un copac care ulterior a căzut pe Kyle. Asta la numai câteva momente distanţă de un banal şi dureros refuz. Şi acesta a fost tragicul lor final. O iubire care s-a terminat devreme, într-un mod tragic şi un moment dureros. Kyle moare, ea se simte devastată şi vinovată, mai ales pentru că în viaţa ei apare Colton Calloway şi între ei se petrec lucrui nu tocmai fireşti. Sărutul lor să fie din cauza atracţiei, a durerii sau a confundării cu Kyle?

Partea a II-a – Prezentul – După doi ani de luptă şi suferinţă, Colton şi Nell se reîntâlnesc. Atracţia dintre ei nu a dispărut, dar atât timp cât rănile interioare nu sunt vindecate, atracţia nu trebuie şi nu poate să iasă la iveală.

Ce s-a întâmplat cu Nell şi Colton în cei doi ani care au trecut de la moartea lui Kyle? De ce Colton nu a fost atât de prezent în viaţa familiei lui? Ce anume l-a ţinut la distanţă? Cum se reîntâlnesc Nell şi Colton şi ce se petrece între ei? O să treacă Nell peste moartea lui Kyle ca să-şi construiască o relaţie sănătoasă şi de durată cu Colton? Ce secret ascunde Colton?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,2/10

 

Ma pierd in tine-horz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 9 votes)
Ma pierd in tine - de Jasinda Wilder, 9.1 out of 10 based on 23 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

141 comentarii la "Ma pierd in tine – de Jasinda Wilder"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Lothlorien
(cititor)
Lothlorien

Am comandat si eu aceasta carte la un pret excelent la care sa nu palesc mrgreen

Eva
(cititor)
Eva

@Lothlorien: Abia astept sa iti aflu parerea! E una din cartile mele preferate!

Lothlorien
(cititor)
Lothlorien
Votez cartea cu :
     

MA PIERD IN TINE…-Jasinda Wilder

Wow. M-am pierdut în oceanul pasiunilor intense și m-am înecat în șuvoiul lacrimilor pure.
Este o carte despre suferință, durere și vinovăție.
S-au discutat pe larg, s-au despicat firul în patru, s-au spus pro și contra și au fost răsucite pe toate părțile. Si totuși doar o vorbă să vă mai spun. Despre o poveste absolut superbă care m-a cucerit prin simplitate, profunzime și emotivitate și care m-a dus pe culmile nebănuite. Este scrisă superb, magnifică aș spune. Amuzantă și enervantă în același timp. Cartea este o sabie cu două tăișuri: o lauzi și o critici simultan. Traducerea este cam ”țepoasă”, rigidă pe alocuri, care din fericire nu m-a încomodat. In esență este o carte tristă care are două părți: trecutul și prezentul. Trecutul lui Kyle și Nell și prezentul lui Colton și Nell. Mare parte din roman ne este redată prin ochii radioși a lui Nell și în mică măsură prin ochii tumultuosi al lui Colton. Prima parte a romanului a fost veselă, plină de tachinări și chicoteli. Oh, ce mult mi-a plăcut cum chicotește Nell. Sexy și fermecatoare. Apoi din senin ceva s-a rupt în mii de fragmente devenind brusc tristă. De parcă autoarea s-a supărat pe Kyle și Nell. I-am îndrăgit din prima clipă pe Nell Hawthorne și Kyle Calloway. Tineri, fatali, exuberanti și cuminti care nu se rup în figuri. Sunt mândria părințiilor. Sunt prieteni la cataramă, suflete pereche, cu o relație indestructibilă. Inseparabili pe viață. Până când soarta decide să le ofere un renghi fatal. Scena fatidică este scrisă magistral, redată cu încetinitorul și este atât de reală încât simți că ai trăit cu adevărat cumplitul coșmar. Scena cererii in căsătorie al lui Kyle față de Nell nu a fost romantică. L-am simțit pe Kyle disperat de iubire și plin de hormoni năvalnici. Scena respectiva arăta de parcă vine sfârșitul lumii. Refuzul lui Nell m-a lăsat fără grai. Simțeam o dorință arzătoare să îi trag un șut în fundul ei. Cu certitudine că deciziile luate au dus la fatalitatea situației. Lumea lui Nell se schimbă radical. In rău. In timp ce tic-tacul mergea înainte, Nell rămânea blocată în imersiunea coșmarului. Pentru o clipă, căci întâlnirea cu Colton, fratele lui Kyle, o scoate din amorțeală. Bum. Bum. Inimile s-au spulberat. Nu de durere ci de iubire. O iubire ascunsă care a început să zvâcnească. Ce imorală este dragostea. Se vor reîntâlni peste doi ani la New York. Sunt supărat că autoarea nu a relatat ce au făcut în acești doi ani. Simțeam că drama a copleșit-o pe autoare. M-a copleșit și pe mine. Ca un termometru iubirea începe să crească. Colton observă că Nell nu a ieșit din coconul șocului. Nell se scufundă încet,încet în abis unde zi de zi își retrăiește oribila scenă de horror. Amorțindu-se cu băutură și automutilându-se fizic și psihic. Să uite de oceanul de vinovăție ce îi cuprinsese total sufletul. Cu meticulozitate, răbdare și blândețe, Colton va încerca pas cu pas să îi spargă cu delicatețe coaja coconului. Amândoi se luptă să iși ducă viețiile mai departe. Dar sunt prinși de demonii trecutului. Demonii care vor fi alungați prin muzică. O muzică diafană, relaxantă, care acționează ca un balsam peste rănile deschise ale sufletelor. Daca aș fi fost femeie, aș fi fost atrasă de Colton, un bărbat dur, colțuros, misterios și plin de virilitate. Dar nu sunt femeie și ochii mei au picat pe Nell, o fată dulce foc, cu părul blond-căpșuniu având un bust mai mult decât generos. Modul in care își mușcă buza m-a topit ca ceara. Contrastul dintre Kyle și Colton este mare, vizibilă și de pe Lună. Kyle a avut o copilărie fericită, a crescut în puf, are un trup rafinat si este apreciat in timp ce Colton a fost un copil nefericit, ostracizat de parinti si elevii, a avut parte de numai rahaturi si are trup mătăhălos și neslefuit. Autoarea s-a axat mai mult pe erotism față de romantism cu o doză generoasă de dramatism. Oricum mi-a plăcut mult stilul ei. Autoarea nu s-a putut abține să strecoare câteva fraze siropoase care fac ca lectura să fie delicioasă ca ciocolata. Ultimii 100 de pagini mustesc de erotism spre deliciul meu. Și ah, la faza în care Nell framântă bărbăția lui Colton în timp ce dormea este viol. Spuneți-o cum vreți, însă un act sexual care nu este consimțit este viol. De unde și până unde afinitatea pentru mătârângi cât doze de bere în povestile romantice? Prin muzică și iubire, Nell si Colton vor încerca să se elibereze de poveri, să se descătuseze, să scoată la mal secretele dureroase, să se împace cu soarta și mai ales să se ierte pe sine însăși. Numai așa vor avea puterea să meargă mai departe. Impreună.
Mi-a placut foarte, foarte mult cartea. Aș reciti mereu și mereu cu mare plăcere. Merită, merită să fie citită.
Iar eu încălicai pe o sea și vă spusei umila mea parere. hallo4
Nota cartii este 10+++ hula1
In incheiere va las melodia „I and Love and You”-The Avett Brothers

Yulya
(cititor)
Yulya

@Lothlorien:Iar tu m-ai dat pe spate cu recenzia ta plina de emotie ap ap ap zece_din_zece zece_din_zece Superba ap ma bucur foarte mult ca ai fost impresionat de aceasta carte!

Lothlorien
(cititor)
Lothlorien

@Lothlorien: Va multumesc frumos pentru aprecieri! hallo4 palarie :coroana:

dovis
(cititor)
dovis

@Lothlorien: felicitari pentru aceasta prezentare grozava.
marturisesc ca citind-o am retrait la propriu fiorii care m-au cuprins cand am citit cartea.
intr-adevar este o scriitoare de exceptie, care creeaza niste imagini foarte sugestive.

cindy
(cititor)
cindy citeste: bookaholic-guy.blogspot.ro

ap ap

Maria B
(cititor)
Maria B

@Lothlorien: ap ap ap
O recenzie frumoasă și bine argumentată, bravo! Eu am perceput un pic diferit relația dintre Kyle și Nell. .. a fost imatură, și propunerea lui Kyle a fost lansată din disperare și egoismul tinereții. Nici o femeie tânără, întreagă la cap nu ezită să accepte cererea în căsătorie a bărbatului iubit. Bănuiesc că Nell l-a iubit ca pe un foarte bun prieten și nu cred că era cu adevărat îndrăgostită de el. Cred că de aici rezultă bagajul ei de vinovăție.

erika
(cititor)
erika

M-ai impresionat si pe mine cu afluxul de senzatii, Lothlorien, te felicit pentru comentariu, pentru sinceritate si pentru pasiunea pe care ai pus-o atunci cand l-ai scris ap zece

Alexandra
(cititor)
Alexandra
charm
(cititor)
charm

@Lothlorien: felicitari Lothlorien, frumoasa prezentare, ca de obicei yeah
@SimonaN: mi-ai adus mari zambete spre hohote, ce mai mi-ai „inseninat” noaptea roll2

Eva
(cititor)
Eva

@Lothlorien: Superba prezentare! zece zece
Ma bucur sa vad si pe altcineva entuziasmat de Jasinda Wilder. Eu o ador, precum se stie!
Am iubit seria asta. Si desi si celelalte carti din serie mu-au placut la nebunie, Ma pierd in tine e preferata mea. M-am bucurat mult sa ii reintalnesc si in cartea despre fiica lor. Colton e la fel de indragostit de sotia sa chiar si dupa vreo 20 de ani. O serie superba!
Da, autoarea are puterea asta de a te face sa traiesti fiecare clipa.
Cat despre viol, nu sunt de acord in acest caz. In general,da. Dar nu si aici. Nell e speriata de ceea ce simte, se simte vinovata si nu cred nicio secunda ca ce o atrage la Colton e imensa lui barbatie. Dar nu as vrea sa o iau de la capat. Am mai avut discutia asta cu Anais.
Cred ca da bine la cititoare sa fie descris asa dotat personajul masculin. Cred ca asta e motivul. Adevarul e ca nu mai simti sexualitatea la un nivel inalt daca ar fi descris un viermisor! haha1 haha1
Glumesc. Prefer cartile in care nu se vorbeste deloc de dimensiunea organului. Prefer sa fiu eu cea care isi imagineaza tot felul de chestii. oops
Oricum, ideea era ca voiam sa te felicit pentru prezentare dar m-am lasat luata de val. Poate din cauza dozei de bere. wink haha1 haha1

Anais
(cititor)
Anais

@Lothlorien:
ap ap ap
Mi-a placut foarte mult cum ai prezentat cartea, o lecturam si noi prin ochii si sufletul tău!

1 4 5 6
Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.