Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ma pierd in tine – de Jasinda Wilder

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (23 votes cast)

 

MĂ PIERD ÎN TINE

de Jasinda Wilder

 

Titlul în engleză: Falling into you

Număr pagini: 315

An apariţie: 2013

Seria FallingMă pierd în tineMă regăsesc în noi, Falling Under, Falling Away

Editura Epica

Traducere: Adrian Deliu

 

Uffff! Câte am de zis! Ştiu că o să vorbesc mult, dar să ştiţi că aş putea să mai comentez încă pe atât. Povestea este prezentată atât din perspectiva eroinei – Nell, dar şi a eroului – Colton, el fiind prezent în parte a doua şi a treia din carte. În partea a doua, autoarea a adus o doză bunicică de erotism şi spun „bunicică” nu din cauza numărului actelor sexuale, ci a modului în care se petrec. Relaţia dintre Nell şi Colton evoluează foarte repede în această parte. Chiar neaşteptat de rapid şi puţin cam dezamăgitor pentru că:

– pe de o parte relaţia Nell – Kyle trebuie percepută ca fiind foarte bine închegată, iar moartea lui subită presupune ceva peste care ea nu poate să treacă. E drept că ea se cam mutilează în timp, dar…

– … pe de altă parte Nell „uită” de suferinţă şi de moartea lui Kyle atunci când este în prezenţa lui Colton. Cam perversă şi cam sare pe el. Acţiunea este mult prea rapidă, realţia lor porneşte din prima clipă de la un nivel mare (detalii legate de sex). Aş fi vrut să le dedice mai multe pagini sau să introducă şi alte acţiuni (exceptând sexul) între ei. Nu? Ca să avem şi noi de unde să tragem concluzia că se iubesc şi nu că doar îşi ling rănile, reciproc.

Despre scena morţii lui Kyle pot să spun că a fost creionată bine, interesant şi chiar te determină să-ţi imaginezi pantoful lui, copacul, ţepuşa, ploaia, fulgerul, copacul, braţul ei, figura lui s.a.m.d. Este pe de o parte de groază, dar pe de alta este copleşitoare, tristă, emoţionantă, dureroasă.

Când mă gândesc la erou, îmi aduc aminte de cartea „Muzica inimii„. Cine a citit-o, cred că intuieşte la ce mă refer. Are o problemă şi dacă stau să mă gândesc la modul în care l-a desconspirat autoarea, parcă se aseamănă puţin cu cartea mai sus menţionată. A fost un personaj interesant, sexi, dar obligat să sufere după fosta iubită şi din cauza părinţilor. Bărbat în toată firea, în ultima vreme s-a descurcat singur, ca mai apoi să vină în casa părinţilor, să pună distanţă între el şi Nell; să aştepte să plece părinţii de acasă ca să facă sex cu ea exact unde Nell avea atât de multe amintiri cu Kyle. O consider o mişcare complet greşită a autorei. E ok că el se împacă cu părinţii, dar a dispărut seriozitatea lui, încrederea în el, masculinitatea şi parcă am văzut un puşti de 14 ani.

Pe eroina cărţii am compătimit-o uneori, dar v-am zis ba suferă, ba sare pe fratele lui cu fantoma lângă ei. Eu ce să mai înţeleg? N-am înţeles nici de ce l-a refuza pe Kyle. Putea să spună „da” şi se căsătoreau peste x ani. Mă rog, asta te face să te simţi mai trist, dând o notă mai mare de dramatism. Pe scurt, eroina mai mult m-a enervat şi este greu de înţeles dacă stai să-i judeci toate acţiunile.

Spre final se întâmplă din nou ceva tragic şi poate că prin modul în care a decurs acţiunea, autoarea a încercat să rămână aproape de realitate, însă personajul respectiv avea deja pe creier o moarte şi refuz să cred că avea nevoie de o alta, care chiar s-a petrecut în urma acţiunii directe a persoajul respectiv. Mi s-a părut că autoarea a „urât” personajele. E de înţeles că i-a învăluit în suferinţă şi astfel pune amprenta asupra cititorului, dar nu trebuia să ia mai în serios vindecarea şi chiar să pună accent pe treaba asta? Faptul că moare cineva drag, nu înseamnă că trebuie să stai veşnic cu fantoma lângă tine. Ori rămâi cu fantoma, ori faci ceva ca să fii fericit. Dacă omul acela care a murit, nu-şi doreşte fericirea celor dragi, înseamnă nu i-a iubit niciodată. Finalul cărţii m-a lăsat să înţeleg că Nell şi Colton sunt două personaje care au pierdut pe cineva, nu-i mai pot recupera şi că ei nu se mai pot vindeca, aşa că se folosesc unul pe celălalt ca să-şi facă viaţa mai suportabilă. Ori asta vrea cititorul? Un final trist şi fără sens, în schimbul unuia încărcat de iubire? Să nu mă înţelegeţi greşit. Cartea a fost interesantă, autoarea a scris frumos, dar are nişte scăpări care mă determină să mă întreb de ce nu a dat un sens pozitiv personajelor şi experienţelor prin care au trecut, de ce nu a dat un sens cărţii, de ce nu vrea ca cititorul să ia aminte ceva anume. Parcă personajele au trecut degeaba prin acele traume şi au tras concluzia că trebuie să trăiască pur şi simplu, să facă umbră pământului, şi pentru că s-au întâlnit şi au poveşti identice de viaţă, cei doi şi-au spus să se cupleze şi de acum înainte să facă sex pervers cu fantomele lângă ei.

Un lucru vreau să mai punctez şi ţine de începerea vieţii sexuale. Am tras concluzia că femeia vrea să facă sex, dar pentru că i se ia ceva irecuperabil, pentru că nu ştie ce o aşteaptă, pe de altă parte parcă nu ar mai vrea. Pe scurt, ea niciodată nu o să se simtă suficient de pregătită, dar o face fie pentru că s-a măritat şi ştie că e de datoria ei să cedeze, fie pentru că iubitul face presiuni (e normal SAU ne despărţim SAU o să caut alinare în altă parte) şi cedează. Apoi se minte că a fost pregătită. Mă refer la cazul Beccăi cu Jason. O să-l găsiţi pe la începutul cărţii şi modul în care reacţiona ea, aşa reacţionează mai toate fetele.

Pe scurt, carte era muzicalitate (din plin), mult sex, tristeţe, mister, ţine cititorul în suspans, romantism cam puţin. Cartea este cu două tăişuri şi fie o priviţi pozitiv, fie negativ. Eu am prezentat-o pe cea din urmă, dar aş putea să întorc lucrurile şi în favoarea personajelor. Totuşi am vrut mai mult să critic, dar asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut. Totul ţine de mentalitate şi chiar dacă ea a trecut de la un frate la altul, cred că am trecut şi peste asta. Poate aş fi fost sigură că am trecut peste acest fapt, dacă vedeam şi ceva romantism între Nell şi Colton.

Lectură plăcută!

FM,

***

 

Descrierea cărţii:

Partea I – Trecutul – Nell Hawthorne nu a fost de la bun început îndrăgostită de Colton Calloway, ci mai întâi de fratele lui mai mic, Kyle. El a fost primul ei iubit şi primul din mai multe puncte de vedere. Au copilărit împreună, aveau aceeaşi vârstă – diferenţa fiind de numai două zile, Kyle fiind primul născut – şi chiar mamele lor născuseră în acelaşi spital. Îşi făceau temele împreună, se jucau împreună cu păpuşile şi cuburile, împreună învăţau să meargă pe bicicletă şi întotdeauna s-a presupus că o să vină o zi când vor fi împreună în calitate de iubiţi. Când Jason Dorsey, prieten cu Kyle, unul dintre cei mai sexi tipi din şcoală, a invitat-o să iasă cu el, Nell i-a acceptat invitaţia. Atunci când ea i-a spus lui Kyle despre Jason, el s-a simţit împuns de gelozie şi i-a cerut lui Nell să fie împreună. Ea îşi dă seama că ţine la Kyle şi acceptă să fie iubiţi.

Timpul trece, relaţia avansează, fac dragoste de ziua îndrăgostiţilor într-o cameră de hotel, apoi relaţiile sexuale sunt din ce în ce mai frecvente, iar dacă părinţii lor ştiau de acest lucru, nu interveneau atât timp cât aveau grijă unde şi când să o facă. După ce au împlinit optisprezece ani şi urmau să treacă la următorul nivel de studiu – care ar fi putut să-i separe – Kyle a cerut-o de soţie, însă ea l-a refuzat şi i-a cerut să mai aştepte câţiva ani. Vremea era urâtă, ploua torenţial, şi un fulger a lovit un copac care ulterior a căzut pe Kyle. Asta la numai câteva momente distanţă de un banal şi dureros refuz. Şi acesta a fost tragicul lor final. O iubire care s-a terminat devreme, într-un mod tragic şi un moment dureros. Kyle moare, ea se simte devastată şi vinovată, mai ales pentru că în viaţa ei apare Colton Calloway şi între ei se petrec lucrui nu tocmai fireşti. Sărutul lor să fie din cauza atracţiei, a durerii sau a confundării cu Kyle?

Partea a II-a – Prezentul – După doi ani de luptă şi suferinţă, Colton şi Nell se reîntâlnesc. Atracţia dintre ei nu a dispărut, dar atât timp cât rănile interioare nu sunt vindecate, atracţia nu trebuie şi nu poate să iasă la iveală.

Ce s-a întâmplat cu Nell şi Colton în cei doi ani care au trecut de la moartea lui Kyle? De ce Colton nu a fost atât de prezent în viaţa familiei lui? Ce anume l-a ţinut la distanţă? Cum se reîntâlnesc Nell şi Colton şi ce se petrece între ei? O să treacă Nell peste moartea lui Kyle ca să-şi construiască o relaţie sănătoasă şi de durată cu Colton? Ce secret ascunde Colton?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,2/10

 

Ma pierd in tine-horz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 9 votes)
Ma pierd in tine - de Jasinda Wilder, 9.1 out of 10 based on 23 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

141 comentarii la "Ma pierd in tine – de Jasinda Wilder"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
nicol
(cititor)
nicol

Dovis,ma gandesc ca nici acolo politicienii nu sunt cu mult superiori celor din tara noastra, ma refer ca capitolul ” creier” haha1

dovis
(cititor)
dovis
LaviniaD
(cititor)
LaviniaD
Votez cartea cu :
     

Ce pot sa spun despre o astfel de carte…? Ca am simtit-o pana in adancul sufletului……ca am perceput durerea si teama si suferinta, pe tot parcursul ei, nu descrie profunzimea impresiei care mi-a lasat-o. Este o carte…..grea, apasatoare, dar in acelasi timp frumoasa. Totusi, nu cred ca as fi capabila sa o mai citesc o data. Este ceva….unic.
Oricum, autoarea a facut o treaba buna la capitolul comunicare sentimente. M-a facut sa inteleg ce anume le-a manat pe cele doua personaje si care au fost factorii declansatori.
Eu nu am sa blamez reactia Nellei fata de Colton sau sa subestimez intensitatea sentimentelor lui Nelle pentru Kyle. Ei s-au iubit, asa cum se pot iubi doi adolescenti, cu aceeasi ardoare a primei iubiri prin care am trecut toti. Si toti suntem foarte constienti de faptul ca nu se va compara cu nimic altceva, dar ca dragostea adevarata este cu totul altceva.
Toata relatia lui Nelle si Colt a fost oarecum „trunchiata” de la inceput de faptul ca ambii l-au pierdut pe Kyle. Si asta a fost declansatorul. In momentul in care ea se simte oarecum atrasa de Colton la inmormantarea lui Kyle, nu este, in opinia mea, din cauza ca nu l-a iubit pe acesta, ci din pur instinct de supravietuire, care se stie ca se traduce prin instinctul primar de imperechere. Plus ca, desi autoarea n-a specificat-o clar, cred ca Colton, fiind fratele lui Kyle, cel probabil ca semana cu el, fizic vorbind, de unde familiaritatea pe care o invoca Nelle in momentul interactiunii cu acesta.
Ciudat mi se pare ca personajele mi-au parut mai mature in prima parte a cartii pe cand erau doar adolescenti, decat in a doua parte. Desi intensitatea erotica a acestei a doua parti ne atrage atentia ca personajele sunt intr-adevar….adulte.
Este o carte din care, ca tanar, poti trage multe concluzii, si probabil ca asta si cauta autorii cartilor Young adult, avand in vedere segmentul de cititori carora li se adreseaza.

Maria B
(cititor)
Maria B

@LaviniaD: ap zece_din_zece
Eu nu am fost foarte afectata de carte. Da, este trista moartea unui om atat de tanar… dar nu m-am implicat prea tare in povestea lui Kyle si al lui Nelle, pentru ca am stiut ca marea dragoste urma sa vina in persoana lui Colt.

dovis
(cititor)
dovis citeste: ff,

@LaviniaD: frumoase trairi si sentimente. am urat-o pe scriitoare si i-am iubit personajele.

Anais
(cititor)
Anais
Gabriela
(cititor)
Gabriela

@LaviniaD: Felicitari pentru recenzie ap

di
(cititor)
di

@LaviniaD: este o carte trista, te felicit pentru recenzie.

Yulya
(cititor)
Yulya

@LaviniaD: ap

LaviniaD
(cititor)
LaviniaD

Multu’!

Claudia Mioara
(cititor)
Claudia Mioara
Votez cartea cu :
     

Ma pierd in tine e o carte in care mereu se intampla ceva. Idilica poveste de drsgoste intre Nelly si Kyle, nascuti la doua zile diferenta, prieteni dintotdeauna, apoi iubiti de la 16 ani, te duce cu gandul la ceva perfect. Insa totul se rupe tragic la 18 ani, pe o furtuna, cand ei se cearta. Ea-i refuza cererea in casatorie, iar el ii salveaza viata, cu pretul vietii lui. Ultimele lui cuvinte sunt Te iubesc.
Nelly nu reuseste sa treaca peste, se pedepseste mereu, zicand ca ea a provocat moartea lui. La inmormantare se intalneste cu Colton, fratele mai mare a lui Kyle. Acesta ii este aproape si incearca s-o ajute, dar nu prea reuseste.
Peste doi ani se reintalnesc. Amandoi canta, cumva se completeaza, dar durerea e in amandoi. El a pierdut femeia iubita, ea a pierdut prima ei iubire. El s-a descurcat singur, a fost intr-o banda, s-a batut, dar acum are un atelier pentru masini si muzica. Simte durere din ea si incepe s-o faca pe Nelly sa scoata totul afara, sa termine cu rana dinauntrul ei. Ea incepe sa aiba incredere in el, mai ales dupa ce o salveaza de un barbat care vroia s-o violeze.
Chiar daca sunt doua suflete calite in durere, ajung sa se adore unul pe celalalt. Cartea e intr-adevar pentru cei care au pierdut pe cineva, care au simtit ca au ajuns la capatul puterilor si nu mai pot. Cei care au simtit ca suferinta e aproape si nu poti sdcapa de ea, e in tine. Nelly a trebuit sa treaca peste acea pierdere si soarta i l-a scos in cale pe Colton. Acesta a trecut deja prin multe si are puterea s-o ajute. Are taria s-o scoata din amorteala, s-o trezeasca la realitate si s-o iubeasca incredibil de mult. Iar Nelly ajunge sa-l inteleaga, sa-l aprecieze si sa-l iubeasca cu tot sufletul. Partea fizica este fenomenala pentru amandoi. Vor suferri din nou o pierdere, dar deja sunt un cuplu sudat si reusesc sa treaca peste impreuna!
Cartea-i bine scrisa, iar emotiile te coplesesc mereu! Mi-a placut si-i dau 9,5!

Maria B
(cititor)
Maria B
Anais
(cititor)
Anais
Yulya
(cititor)
Yulya

@Claudia Mioara: ap

ClaraD
(cititor)
ClaraD
Votez cartea cu :
     

Un mare zece_din_zece
E una dintre cele mai excitante carti pe care le-am citit vreodata -- multumesc de recomandare myky791. Mai ales ca este foarte explicita…Pun pariu ca suna mai bine in engleza decat in romana tradusa cu perdea mrgreen razz
Sunt o persoana foarte empatica si cand a murit Kyle mi s-a parut devastator. Poate era vorba despre iubire adolescentina, dar stiindu-l de-o viata cred ca as fi avut si eu un soc.
Kyle si Nell sunt de aceeasi varsta si sunt vecini de o viata. La 16 ani hotarasc sa treaca de la o prietenie foarte buna la a fi iubiti. Dupa ce implinesc 18 ani Kyle hotaraste ca pasul urmator este sa o ceara de sotie si merg impreuna la o cabana. Cererea are loc in masina, ea refuza pentru sunt prea tineri si totul se intampla in timpul unei furtuni care doboara un copac in timp ce ei se certau afara. Kyle o salveaza din fata copacului fiind strivit de acesta si ultimul lui gand este ca o iubeste. Pe tot parcursul inmormantarii Nell nu varsa nici macar o lacrima de teama ca nu se va mai putea opri. Acum il cunoaste pe Colton, fratele mai mare al lui Kyle, care ii intelege suferinta si care are grija de ea. Amandoi simt ceva unul pentru celalalt, dar nu este momentul potrivit pentru a se exprima.
Peste 2 ani ei se intalnesc in New York cand el canta la chitara pe o banca, in parc. O urmareste pana acasa si peste ceva timp il bate pe unul care incerca sa o violeze in propria casa. Vede si urmele taieturilor pe care si le face si ii intelege durerea constanta a pierderii lui Kyle. Incet incet ajunge la inima ei si isi povestesc unul altuia durerea din suflet -- ea se simte vinovata pentru moartea lui Kyle -- daca ar fi acceptat sa se casatoreasca cu el nu ar mai fi fost unde a cazut copacul si Colton a fost abandonat de parinti care nu-l intelegeau pentru ca era dislexic si iubita i-a murit intr-un schimb de focuri de arma cand facea parte dintr-o banda.
In bratele lui Colton invata sa se exteriorizeze pentru ca are nevoie de un plans bun.
Scenele de sex dintre Kyle si Nell sunt interesante, dar cele dintre Colton si Nelly sunt incendiare si sunt convinsa ca stie si mai multe trucuri Colton -- mi-ar fi placut sa mai fi povestit autoarea ^__^
Cand afla ca este insarcinata ea se sperie amintindu-si ca el a spus ca ei nu au nevoie de copii momentan si se intoarce la parinti, el o urmeaza, dar o gaseste abia cand ea pierduse copilul. Plin de durere ii povesteste cum a mai pierdut un copil, odata cu moartea primei iubite si ii compune un cantec copilului mort (care sigur suna mai bine in engleza). Cei 2 raman impreuna cartea incheindu-se cu o scena de sex vindacatoare de suflete si cred ca in urmatoarele carti ale seriei voi alfa ce s-a intamplat in continuare. Asadar…sa vedem.

ClaraD
(cititor)
ClaraD

Le am pe toate 4 … Nu-mi vine sa cred, dar am gasit-o si pe a 4-a atat de repede.

myky791
(cititor)
myky791

@ClaraD:
felicitari pt recenzie. ma bucur ca tia mers la suflet.

ClaraD
(cititor)
ClaraD

@Maria B: Pe mine m-a miscat gestul lui si ultimele cuvinte, situatia in sine, confuzia lui ca nu il vrea, dar totusi stia ca il iubeste. Kyle mi s-a parut dulce, un adolescent indragostit si simpatic, ceea ce si e. Maturitatea lui Colton m-a atins altfel ^__^
Mai rar imi e dat sa citesc ceva atat de interesant. Cred ca a fost ce aveam nevoie acum.

Maria B
(cititor)
Maria B

@ClaraD: ap
Si eu sunt o persoana foarte empatica, de aceea evit sa ma uit la stiri pentru ca intotdeauna se termina cu o repriza sanatoasa de plans … dar cumva tragedia lui Kyle nu m-a atins. Poate din cauza ca stiam ca nu el este sortitul lui Nell. Pe tot parcursul relatiei lor am avut senzatia ca nu se potrivesc.

ClaraD
(cititor)
ClaraD

Le am pe primele 3, ultima a fost lansata zilele trecute.

charm
(cititor)
charm

@ClaraD: ai scris cu sufletul. felicitari! wink

dovis
(cititor)
dovis

@ClaraD: felicitari.
este o carte care pe mine m-a marcat foarte tare cand am citit-o.
e criminala autoarea -- citesc si plang, dar stiu ca in final ma voi bucura.

Anais
(cititor)
Anais
Votez cartea cu :
     

Ce poate fi mai frumos decat prima iubire, fiorii ei misteriosi, cochetand cu pericolul si cu teama de necunoscut? Porti lefermecate ale sufletului indragostit se deschic catre o lume magica: o Iubire in cate te pierzi, ca intr-un ocean de un albastru infinit…
Una dintre cele mai frumoase carti erotice pe care le-am citit vreodta este ”Ma pierd in tine”, scrisa cu talent de extraordinara Jasinda Wilder!
Este un roman despre prietenie, care a fost o treapta catre prima iubire, despre moartea absurda in floarea tineretii , despre suferinta impinsa pana in pragul nebuniei si despre iertare.
Nell si Kyle sunt doi adolescenti privilegiati, ai caror parinti sunt cei mai bogati oameni din Detroit. Tatal lui Kyle e congresman, cu aspiratii la Casa Albă. Tatal lui Nell conduce o mare corporatie si spera sa fie ales primar. Cei doi tineri au copilarit impreuna si pe la 16 ani el isi da seama ca e atras de ea. Ea raspunde acestor noi sentimente si relatia lor devine sexuala, timp de doi ani nebuni, pe aripile dulcii pasari a Tineretii…Au tot ce si-ar putea dori cineva: o familie care-i iubeste, popularitate la liceu, bani si masini scumpe, ca bolidul lui Kyle, frumusete, tinerete si iubire adevarata, nu pe interes.
Totul se spulbera intr-o clipa, cu forta naturii nu e de glumit. Kyle moare si Nell se invinovateste, ajungand o epava. Nici vorba sa mai faca studii economice, la New York, ca sa ii ia locul tatalui ei.
La inmormantarea frumosului ei erou, care a murit salvand-o pe ea, Nell il revede pe Colton, fratele mai amre al lui Kyle si e atrasa de acesta. Se simte vinovata, cum e si moral.
Dupa doi ani, cei doi se revad intampaltor in noul lor oras de domiciliu: New York, cand Colton face pe trubadurul, cantand la chitara, pe strada. Nell il acompaniaza si isi spun multe prin versurile cantecelor, fara a-si vorbi normal.
Colton ascunde si el multe secrete si indura aceeasi suferinta crunta, sunt doua vieti chinuite, care vor incerca sa se vindece impreuna: unde-s doi, puterea creste.
Mi-a parut rau sa aud ca ea il considera pe Colton mult mai bun la pat decat Kyle. Mi se pare nedrept, pentru ca primul ei iubit a tinut enorm la ea si si-a sacrificat viata pentru ea, a murit in chinuri si trist, nu va spun de ce. E foarte deprimant…Nu e vina lui ca nu a avut experineta cu femeile, ca si Colton, care se culcase cu nenumarate pipițe, in special din lumea gangsterilor de cartier.
De asemenea, nu mi-a facut placere sa citesc nici despre perversiunile de doua feluri, va puteti imagina despre ce e vorba( ce-i face ea, lui si el pe la spate, ei).
Mi-a placut ca Jasinda explica foarte bine suferinta din dragoste si de ce ajunge Nell sa se automutileze, poate chiar mai reusit decat romanul politist ”Obiecte ascutite” de Gillian Flynn.
Chiar la final, biata Nell are parte de o noua suferinta, peste care o ajuta din nou Colton sa treaca cu bine, impreuna. Nu mi-a placut ca el iar isi pune prezervativ, desi declara sus si atre ca isi doreste un copil. Se dovedeste poate ca el nu e inca pregatit sa-si intemeieze o familie?
Ma bucur ca s-a impacat oarecum cu tatal lui. Ma mir de mama lui ca nu a fost ingrijorata ce face fiul ei, timp de 10 ani?
Sunt incantata de lectura, este intr-adevar o carte frumoasa, de nota 10!

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
Nu contest ca dintre milioanele de fani ai Jasindei, putem extrage ca o sevă cel putin 100 de percepții diferite ale romanului si preferințe ale personajelor. Vad caJulie Ann Long avea acum pe site barbatul cutare va place voua cititoarelor mai mult sau cutare, sa alegem dintre doi eroi. gandesc

Maria B
(cititor)
Maria B

@Anais: ap
Si mie mi-a parut rau dupa Kyle, dar nu a fost persoana potrivita pentru Nell. Si acum argumentul -- pentru ca ea il dirija in toate, Nell avea nevoie de un barbat nu de un baiat. Sunt sigura ca daca Kyle nu si-ar fi pierdut viatat intr-un mod atat de tragic, nimeni nu l-ar fi regretat cand ar fi iesit din viata lui Nell.

Anais
(cititor)
Anais

Da, nu cntest ca un roman bun poate lasa loc la multe interpretari, fiecare cum simte, personal.
Eu as banui mai degraba ca nicio femeie nu-si uita primul iubit si in general nu ele-s cele care parasesc, cand e vorba de prima iubire. Multe colege de serviciu povesteau ca au stat cu primul iubit din adolescenta ani de zile, iar daca el a zis adio si n-am cuvinte, unele si-au taiat venele. Probabil cele care nu rezista la șocuri emoționale așa puternice?!
Si Kyle, ca si Colton ar fi avut o evolutie de-a lungul vietii, nici el n-ar mai ramane acelasi baiat dulce si fara experiență.
Viața ne modeleaza pe toți!

Yulya
(cititor)
Yulya

@Anais: ap zece_din_zece zece

ClaraD
(cititor)
ClaraD

@Anais: Cu siguranta pot spune ca nu s-au inselat unul pe altul pentru ca pe prietena mea o cunosc de 17 ani si ii cunoc caracterul, iar el este un om minunat, il stiu de 11 ani. Atata timp cat esti satisfacut de partener/a de ce ai insela? E drept ca mai sunt si unii care inseala doar de dragul de a insela, dar nu e cazul aici. In plus nu ar avea cand sa se insele unul pe altul pt ca au un program de munca nebun. Si da, au avut greutati, dar au trecut peste ele impreuna. Stiu sigur ca nimeni nu a inselat pe nimeni.
Au conceput de curand un copil, deci eu spun ca viata lor sexuala sta bine bah

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
Sunt multi in America, cupluri care se casatoresc la 18 ani cu fata cu care erau din liceu, aia : highschool sweethearts.

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
Ok, asa zicem. Dar Clara, in cei 10 ani si-au fost absolut fideli: El nu a inselat-o nici macar oa singura data? stii bine cati barbati umbla din floare-n floare, chiar daca partenera lor nu renunta la relatie si merge in continuare! si cati mai fac sex asa des ca in primii 2 ani?

ClaraD
(cititor)
ClaraD

@Anais: Cum adica in general daca un tanar a avut o femeie 2 ani acesta isi pierde interesul? Daca isi pierde interesul e vina femeii sau a amandurora ca nu stiu cum sa se satisfaca unul pe altul sau nu sunt compatibili. Daca ar fi asa nu prea s-ar mai casatori oamenii. Asta e o aberatie.
Am prieteni care se stiu de cand avea ea 19 ani, de 10 ani. Sunt casatoriti de aproape 6 ani si se iubesc ca in prima zi. Nu sunt singurul exemplu, dar asta mi-a venit acum in minte.
Daca ai avut mai multi parteneri sexuali vei vedea ca la un moment dat incepi sa compari, asa se intampla, asta e. Nu e neaparat ceva voluntar. Asta facea si ea, pur si simplu compara si nu incape comparatie intre un virgin si o persoana experimentata. De ce sa nu-l faci sa se simta bine pe omul de langa tine spunandu-i ca este ce ai nevoie acum, pt ca traiesti in prezent, nu in trecut…De ce sa nu-l lauzi? Cu el iti vei petrece urmatoarele luni, ani…El merita atentia ta.
Ce a avut ea cu Kyle a fost iubire de copii, de aceea nici nu a vrut sa se casatoreasca la o asemenea varsta, pt ca nu mai suntem in anii 50-80 cand trebuia imediat sa iti iei barbat si sa faci copii.

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
Este un roman absolut superb, chiar daca eu uneori as fi vazut lucrurile altfel, dar fiecare e cu viata lui si o conduce cum vrea!

Mi-a lasat un pic impresia ca Nelly, imeidat ca a dat de ”mătărânga” imensă a lui Colton, incepe sa-l cam ponegreasca pe bietul Kyle si asta mi se pare imoral. Ba ca nu era asa bun la pat, desi sarmanul paote ar fi ajuns si el un as la asternut, la varsta lui Colton, dar viata i-a fost rapita de acel copac prabusit pe furtuna si el s-a chinuit, m-a impresionat si pe mine enorm pantoful lui cu ciucurei, zburat cat colo, in noroi! Ba ca fata de ce simte fata de Colton, ea nici macar nu l-a iubit de-a devaratelea pe Kyle. Ba ca de ce Kyle o cere de sotie fiind atat de tineri?

Pai daca o iubea? se vede ca el iubea mai mult, si ea se lasa iubita. De altfel, Kyle a fost primul care a invitat-o pe calea seductiei, la 16 ani. In general, cand un tanar deja a avut o femeie timp de 2 ani, isi cam pierde interesul, dar el iubea sincer si profund.

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
Simona, daca sunt de acord cu ce ne-ai scris tu, nu pot fi de acord cu partea cu copilu. el a zis ca exact ce ne lipsea: o sarcina, ea si asa fragila a fugit la parintii ei, a pierdut sarcina si el in loc sa-i ofere un nou copil, ca o speranta si un nou inceput, ii rapeste aceasta bucurie!

Eva
(cititor)
Eva

@Anais: zece
Cat despre nemultumirile tale, eu am vazut lucrurile altfel. In primul rand, atunci cand Nell face comparatia dintre Colton si fratele lui legat de viata sexuala, cred ca autoarea vrea sa arate ca ei sunt suflete pereche si astfel ce traiesc ei impreuna e mai sus decat orice experienta anteriara.
Legat de ce fac ei in pat, cred ca in pat cu persoana iubita orice e permis atata timp cat iti face placere si nu e degradant pentru tine ca persoana( aici sigur ca fiecare percepem asta in felul nostru si ce unei persoane ii place, alteia i se pare ca e dincolo de limita sa, asa ca reactia ta e fireasca).
Referitor la retinerea lui fata de copii, cred ca e fireasca avand in vedere ce s-a intamplat in trecutul sau cu femeia pe care o iubise.
Sa citesti si restul seriei pentru ca acest cuplu are un loc de cinste in toate celelalte carti iar relatia lor evolueaza atat de frumos!

Anais
(cititor)
Anais

@Anais:
P.S. Din cele 310 pagini, ultimele 100 mustesc de erotism! La maxim. Seamana cu acel whysky irlandez Jameson, din carte.

ClaraD
(cititor)
ClaraD
Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.