Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Mafia siciliana – de Alessandra0127

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)

 

Mafia siciliană

de Alessandra0127

 

Puteţi să o citiţi aici – clic.

 

 

Dat fiind că tot poporul s-a apucat să citească această poveste de dragoste (sau nu) şi continuă să facă furori, să „rupă” topurile pe Wattpad (locul I, 4700 de like-uri, 127.000 de „citiri”), m-am hotărât să o citesc. Mai citisem nişte scene cu câteva săptămâni în urmă, dar am zis că acum mă pun serios pe treabă. O să critic, dar vreau să fie uşor constructivă pentru autoare. E clar că are sub 16 ani, că nu are experienţă în anumite etape ale vieţii şi implicit domenii, dar dacă nu îi atrage nimeni atenţia, nici nu o să se îndrepte. Nu le ştiu nici eu pe toate, dar atât cât ştiu, pot să îi spun şi altuia.

În primul rând, recomand autoarelor să nu mai lase spaţiile acelea înainte de punctuaţie şi să nu mai mănânce spaţiul de după punctuaţie. Mereu aşa: „cuvânt, cuvânt”.

Trecând la poveste, pot să vă spun că e SF sută la sută 😀 , dar amuzantă. Amuzantă nu din cauza acţiunii/a subiectului, ci din cauza felului în care Alessandra0127 a expus povestea de dragoste dintre Alessandra şi Riccardo. Apropo de numele eroinei, uneori este scris „Alexandra”. Deci care este numele corect?

Alessandra este o tânără de douăzeci de ani, care este ţinută închisă în casă de aproximativ trei ani. Tatăl ei, George a decis acest lucru după ce soţia lui, adică mama eroinei, l-a părăsit şi a fugit în lumea mare cu amantul ei. George şi-a obligat fiica să îşi treacă proprietăţile pe numele lui, deci ajunge să fie la mâna lui. Asta până în ziua în care, după ce părăseşte sala de fitness şi iese să admire priveliştea de afară, cineva îi pune batista la nas şi o răpeşte. Autoarea ne spune despre eroină, că doarme în hoteluri de cinci stele pe parcursul călătoriei către răpitorul ei, iar „gorilele” îi pun căluş la gură pentru că ea vorbea prea mult. Apoi ajunge la o casă imensă, impunătoare, iar primul gând al Alessandrei este că s-a mutat (vă rog să îmi permiteţi să mă aliniez la mintea adolescenţilor şi să folosesc din când în când „WTF!”).

De aici începe partea SF. Un lucru vreau să mai atrag atenţia înainte de a continua. Nu mai folosiţi termenul de „gorilă” atât de des! Cititorul o să se simtă ca la grădina zoologică sau ca în junglă. Atenţie şi la limbaj. Este unul de cartier şi nu potrivit unui „cap” de mafie. Nu ştiu cum vorbesc mafioţii, dar un şef de mafie, nici gând să vorbească aşa.

Revenind la acţiune, eroina trece de la o stare la alta şi NU se comportă ca şi când ar fi sechestrată. Unul dintre mafioţi, Nick, începe să o sărute, „să îi maseze ceafa cu limba”, iar Alessandra ţipă la el, îl pălmuieşte şi îi mai dă şi una în zona intimă (WTF!). Ăla e un mafiot, ea o mână de carne! Uneori se poartă ca o fetiţă răfăţată, alteori nu are ruşinea şi candoarea unei virgine, ci a unei prostituate, uneori a unei femei mature şi lipsită de inhibiţii, deci iar nu se pupă cu situaţia ei (sechestru).

 Aici este o scenă în care ea cânta şi se afla în maşina lui Riccardo, răpitorul şi mafiotul sicilian.

Paris Dubai China

 

Un mafiot de anvergura lui Riccardo, nu vorbeşte cu întreruperi, cu litere lipsă, nu plânge şi nu are voie să arate milă. Nu e ca şi cum ar ascunde cu ce se ocupă, ci se făleşte şi ştie asta toată lumea. Ori personajul lui e la polul opus.

ft

Are grijă să îi dea şi haine de firmă.

Trening cum au fotbalistii

O salvează de la viol şi îl „trânteşte” pe violator „pe perete”.

pe perete

Asta cu „pe”-urile sau „în”-urile este ceva la care lucrez şi eu. De exemplu, multe dintre noi am crescut cu „mă întind în pat sau canapea”. Nu intru în canapea, ci mă întind pe ea. Sau „Mă duc să mă spăl în cap”. Nu îmi scot creierul la periat, deci mă spăl pe cap. Cam aşa şi faza cu trântitul pe perete. Mai corect îl trânteşte de un perete.

 

Apoi se arată protector şi îngrijorat. Răspunsul ei m-a dus cu gândul la „nu ştiu de-astea” 😀 .

Nu stiu de-astea

 

De ce adolescenţii sunt atraşi de violenţă, cruzime, crime, mafie, droguri, violuri? 🙁 Mi se pare trist. Încă nu am găsit adolescentul care să scrie despre ceva cât mai aproape de normalitate, de bunătate, de dragoste reală şi pură. Aici, mai toţi sar pe Alessandra şi au de gând să o violeze. Ba chiar îi şi iese lui Riccardo.

Autoarea exagerează mult şi des şi fără logică (aici este problema). Spune că Alessandra Russo a fost catalogată cea mai frumoasă femeie din lume. Cum vine asta din moment ce a fost sechestrată de propriul tată şi aştepta dintr-un moment într-altul să fie ucisă de el? Când duci o viaţă de genul, nici măcar nu ieşi la acele întâlniri din miezul societăţii.

Exagerează şi cu ameninţările cu moartea. Da, e mafiot şi trebuie să fie dur, dar un mafiot nu îi spune mereu femeii pe care vrea să o protejeze „te omor dacă nu spui…”. Dacă  nu ar fi dorit-o, iar intenţia lui nu era să o protejeze, atunci era normal să o ameninţe des cu moarte.

Capitolul „Russo” şi cel de dinainte conţin scrisoarea Alessandrei pentru Riccardo. Dacă acesta din urmă o reciteşte, nu este necesar să o recitească şi cititorul. În acelaşi capitol am citit o scenă pe care nu am înţeles-o. Cum a ajuns Alessandra să se dea cu capul de toaletă şi de ce îi mai scotea el dinţii din moment ce începuseră să îşi recunoască sentimentele unul faţă de celălalt?

Dat cu capul

Revenind la sex, pentru că am ajuns la capitolele „18+”, primul fiind scena dintre Riccardo şi amanta lui, Carmin. M-am amuzat când am citit:

lichid seminal

Apoi a urmat o scenă care te lasă fără cuvinte (Alessandra şi Riccardo):

Mafia siciliana violul

Riccardo, eroul, nici nu ştie să facă sex altfel. Se rezumă în 90% din cazuri la oral. De unde obsesia asta a autoarei? Mai bine să nu aflu răspunsul. DAR, draga mea Alessandra0127, dacă cineva face sex oral mai bine de două ore, la viteză (vorba lui Fernando de la Caransebeş), cred că rămâne fără ţesut pe gât şi are interdicţie să mai vorbească un an. Pe lângă faptul că nu s-a născut bărbat (normal, din toate punctele de vedere) să reziste ore şi ore în şir, făcând sex. Nici măcar taurul comunal nu a atins această performanţă. Sunt tot felul de materiale pe care poţi să le citeşti, dar separă realul de minciună.

Mai sper că nu a rămas însărcinată, Alessandra pentru că nu avea cum (se dă de înţeles la un moment dat). La fel cum Riccardo nu ar fi putut să vadă sângele pe cearceaf, stând în acea poziţie (WTF!).

Trecând peste acest episod, am dat peste micul dejun cu Christian Johnson. Abia o violase Riccardo şi ea deja se aruncă în altă „săgeata”. Dar cum să comanzi orez şi peşte, îngheţată şi Tiramisu la micul dejun?? Mai lipsea o vacă friptă 😀 . Glumesc.

Şi un ultim sfat: prea MULTE atacuri de panică! Am înnebunit de cât sex oral, violuri, ameninţări cu moartea şi atacuri de panică a trebuit să întâlnesc.

Nu o sfătuiesc să se lase de scris, ci dimpotrivă. Scrisul ajută pe oricine. Are intrigă, are umor, dar să fie un strop atentă la ceea ce am scris două rânduri mai sus. 

 

Nota cărţii nu o menţionez atât din respect faţă de munca autoarei, cât şi pentru că nu aş şti ce notă să îi dau. 

 

Descrierea:

Mafia siciliana

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Mafia siciliana - de Alessandra0127, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

39 comentarii la "Mafia siciliana – de Alessandra0127"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Anais
(cititor)
Anais

=))
No comment!

di
(cititor)
di

bah haha1 bah haha1 bah
No comment!

Ana
(cititor)
Ana

Mi se pare tare urât ce ai făcut tu aici, sincer nu înţeleg cu ce te-a deranjat (atâta timp cât nici nu e publicată şi ca să se înţeleagă: nu ai niciun beneficiu material pentru că scrii pe Wattpad!) Eşti femeie în toată firea şi judeci un copil care e la vârsta pubertăţii. E adevărat că te mai şi autoeduci, poate n-are cele mai bune secvenţe sau cele mai cele idei, dar ceea ce faci tu e de prost gust, apucă-te acum să critici toate lucrările de pe Wattpad să vedem peste ce mai dai.
Dă-o dracului de treabă că toţi suntem critici în ziua de azi şi toţi suntem în stare să aruncăm câteva cuvinte rele spre alţii. Ai fi putut foarte bine să intri pe ea şi să îi explici ce crezi că e greşit sau ce nu, dar nu, te pretezi la a arunca cu noroi în ea şi a o face de râs. Sincer nu meriţi consideraţie nici cât negru sub unghie şi ar trebui să îţi fie ruşine pentru ceea ce eşti şi ceea ce faci.

carmen M
(cititor)
carmen M

Daca esti prietena autoarei nu o ajuti cu aceasta atitudine, dimpotriva. Reactia ta e ca a unui copil rasfatat, caruia nu i s-a cumparta jucaria preferata sau i-a fost luata. Prin ceea ce ai spus o incurajezi sa persite in greselile care au fost scoase in evidenta. Sau nu stii ca omul din greseli invata?! Mai mult, autoarea are o imaginatie bogata, lucru foarte bun, dar nu este canalizat pe directia buna. Criticile aduse au fost de natura sa o ajute sa vada unde a gresit in ceea ce priveste subiectul abordat si exprimarea. Partea de gramatica tine de scoala, deja.

Eva
(cititor)
Eva

@Ana: Cu tot respectul, dar chiar este de râs faza cu sexul! Şi in fond, ca cititor, aleg ce vrea „muşchiul meu” (scuzaţi expresia) să imi placa şi ce nu să citesc. ŞI CRED CĂ AR TREBUI SĂ II FIE RUŞINE UNEI PERSOANE CARE NU ŞTIE BINE LIMBA ROMÂNĂ, nu uneia care o critică pentru asta.
Eu nu sunt scriitor (nici gând de aşa ceva) dar mi se pare lipsa de respect faţă de cititori, tu, ca autor, să pretinzi că scrii o carte şi să nu ştii gramatica limbii române! Asta mi se pare cel mai grav, că în rest, subiectul …. mă rog, fiecare scrie ce vrea.
Asta e opinia mea, eu ca cititor (şi chiar şi ca simplu om), mi se pare ca imi este insultată iteligenţa de astfel de „autori”.

Maria
(cititor)
Maria

FM, as dori sa aflu parerea ta si despre Dangerous love a lui XCalypsoX de pe wattpad. Are 2,94 milioane de cititori. Sunt curioasa daca tie iti va placea

Maria
(cititor)
Maria

Nu ti’am spus de aceasta carte pentru ca doream sa vad cum o critici sau sa o criticam impreuna. Si eu sunt o cititoare inraita si cu cat citesc mai multe carti devin si mai pretentioasa si critic mai dur. Personal, chiar mi’a placut aceasta carte desi autoarea este la inceput si subiectul este unul destul de comun. Scrie foarte frumos, corect, nu exagereaza cu actiunile personajelor si nu te plictiseste ci dimpotriva. Nu cunosc autoarea, nu doresc „sa ii fac reclama”, sunt doar curioasa de parerea ta. Este cea mai buna carte pe care am citit’o pe wattpad si sper sa o citesti si tu si sa iti placa.

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.