Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Musaca de cartofi cu carne si smantana

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Musaca de cartofi cu carne şi smântână

 

 

Ingrediente:

150 grame smântână

500 grame carne tocată de porc/piept de pui

1 kilogram cartofi fierţi şi decojiţi

4 cepe potrivite

1 ardei gras

2 ouă

50 ml ulei

1 pahar suc de roşii sau 4 roşii tocate mărunt

sare

piper

alte condimente

 

Mod de preparare:

Ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea tocată, o cană de apă, se amestecă şi se lasă să fiarbă până când scade apa. Se condimentează carnea, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă puţin pe foc.

Cartofii fierţi se feliază, smântâna se amestecă cu cele două ouă. Într-un vas termorezistent aşezăm un rând de cartofi, un strat din compoziţia de carne, un strat din compoziţia cu smântână şi din nou un rând de cartofi (sau felii de caşcaval). Se dă totul la cuptor pentru aproximativ 30 – 40 de minute.

Poftă bună!

 

IMG_5896 IMG_5900

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


  1. e o mancare foarte buna si spornica.
    in ultimul timp o facem cu piure si vara combinata cu vinete.
    mai ales cand o scoti din cuptor….mananci de mori si apoi zaci pe canapea :bah:

  2. Eu nu numai ca nu am facut niciodata musaca, dar nici nu am mancat. Asa ca trebuie neaparat sa incerc reteta! :buc_1:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.