Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Nesocotita – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Nesocotita

de Amanda Quick

 

Cumpara cartea Nesocotita

Titlul în engleză: Reckless

An apariţie: 1992

Editura Lira

Traducere: Alina Rogojan

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

 

Mi-a fost foarte teamă ca nu cumva Amanda Quick să mă dezamăgească. După ce am citit Alchimia dragostei scrisă de ea, am rămas profund înnebunită după cărţile ei. Mi-era teamă ca nu cumva de această dată să îmi demonstreze contrariul. Pot să spun că este o autoare extraordinară. O recomand cu drag. Mi-a plăcut la nebunie cartea ei „Nesocotita„. Îi dau un mare, mare 10 şi pentru această carte şi abia aştept să mai pun mâna pe vreo carte scrisă de ea.

Cartea a apărut pe 20 august 2012 la chioşcurile de ziare împreună cu revista Libertatea pentru femei. Încă mai aveţi timp să o cumpăraţi de la chioşc.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Phoebe Layton avea 16 ani când l-a întâlnit ultima dată pe contele Gabriel Wylde. Au trecut 8 ani de atunci, iar acum avea o misiune şi vroia ca Wylde să o ajute.

Neil Baxter era un bărbat sărac ce o curta. Familia nu era de acord cu o eventuală căsătorie între Neil şi Phoebe. Acesta a decis să plece în Mările Sudului ca să facă bani şi să devină demn pentru mâna tinerei Phoebe. Înainte ca el să plece, Phoebe i-a dăruit un manuscris – Doamna din turn. Neil nu s-a mai întors, iar Phoebe ştia că a fost ucis, iar că ucigaşul lui se afla în Anglia. Misiunea ei era să afle cine deţine acel manuscris care i-a fost furat lui Neil după ce a fost omorât.

M-a surprins din nou scriitoarea Amanda Quick şi a făcut o carte extraodinară din punctul meu de vedere pentru că nu a lăsat ca această carte să se termine cu o căsătorie sau să tragă de poveste până la final şi abia atunci să aflu cine l-a ucis pe Neil s.a.m.d. Nu ştiu de ce m-a surprins pentru că am observat că îi stă în fire să desluşească imediat un secret şi să dea viaţă altuia. Dar să continui povestea.

Pentru a-l atrage în capcană (oare tot el să fie tras într-o capcană? să ţineţi minte proverbul cu cine sapă groapa altuia…), Phoebe îi trimite scrisori timp de 2 luni lui Gabriel. Se semna „Doamna cu voal” – chiar îşi ascundea faţa după un voal când îl întâlnea.  Doar nu îşi dorea ca Gabriel să afle că tânăra domniţă este chiar fiica lui Clarington ( cel care l-a ruinat cu mulţi ani în urmă şi a fost nevoit şi el să meargă în Mările Sudului pentru a-şi reface averea), sora lui Meredith (a fugit cu ea ca să o scape de căsătoria cu marchizul Trowbridge – soţul ei actual şi tatăl celor doi copii ai lor; datorită evadării lor, Gabriel s-a duelat cu Anthony – fratele celor două surori).

 

Într-una din seri, Phoebe /Doamna cu voal şi Gabriel Wylde au mers la un mare colecţionar de cărţi şi manuscrise – Nesh, pentru ca Phoebe să cumpere manuscrisul Cavalerul şi vrăjitorul. La 10 minute după ce l-au părăsit pe bătrân, cei doi sunt ameninţaţi de un hoţ şi le ia manuscrisul. Phoebe era dezamăgită de Gabriel pentru că acesta nu s-a luptat deloc cu hoţul, ba chiar a fost darnic şi i-a dat manuscrisul ei. Ştia despre Gabriel că a scris cartea Misiunea unde vorbea despre un cavaler, războinic, luptător, inteligent, ori el nu era precum eroul din roman. După jignirile de rigoare aduse lui Gabriel, acesta îi promite că îi aduce manuscrisul, că îi află identitatea şi adresa ei, că apoi o să îi spună dacă acceptă misiunea cu aflarea ucigaşului, iar la final o să îi spună ce vrea în schimbul muncii sale.

Gabriel s-a întors la casa lui Nesh şi a recuperat manuscrisul – avea nevoie de banii lui Phoebe pe care aceasta i-a plătit pentru manuscris, dar era un colecţionar şi nu vroia să renunţe la vreo carte, aşa că şi-a trimis fiul, Egan să le fure manuscrisul. Tot de la el a aflat şi numele avocatul Doamnei cu voalul – Avocatul Peak. Acum avea manuscrisul, iar datorită avocatului lui, a aflat şi cine este clienta avocatului Peak, mai exact Lady Phoebe. Era şansa lui să se răzbune pe Clarington prin intermediul lui Phoebe.

 

A fost foarte interesantă şi amuzantă scena în care Gabriel dă ochii cu Phoebe la un bal unde se afla şi Anthony, fratele lui Phoebe. De acum Gabriel era luat în vizor de Anthony şi Clarington, iar pentru că cei doi îl ştiau sărac şi îl vroiau pe Kilbourne ca soţ pentru Phoebe, îi oferă o sumă de bani lui Gabriel ca să dispară. Acum avea să afle că Neil a primit o sumă de bani pe care a acceptat-o şi a decis să o părăsească pe Phoebe, aşa că Gabriel a concluzionat că acesta îşi merita soarta (moartea). Gabriel era putred de bogat, aşa că le refuză din start suma de bani.

 

La scurt timp are loc un bal mascat, dar pentru că Gabriel a acceptat misiunea (oare? o să aflăm răspunsul mai jos) trebuia să se afle aici; la fel şi Phoebe care a venit însoţită de bogătaşul Kilbourne. Au reuşit să scape de Kilbourne şi s-au furişat în labirint :-” . Ce s-a întâmplat? Aflaţi voi.

Lydia, mama lui Phoebe avea o pasiune imensă pentru jocurile de noroc (cărţi), iar aici avea să afle că Gabriel era exagerat de bogat şi nu sărac cum l-au crezut ei, iar partea rea era că Kilbourne era îngropat în datorii şi se dădea drept bogat, dar el vâna banii familiei lui Phoebe. Pentru că acum Kilbourne era încolţit şi avea nevoie urgentă de bani, face el un plan rapid cum să o răpească pe Phoebe. Ştia că avea o slăbiciune pentru cărţi, aşa că se foloseşte de un manuscris ca să o aducă într-o locaţie, dar el nu ştia că Phoebe i-a trimis un bilet lui Gabriel prin care îi cerea să vină şi el. Da, Gabriel a reuşit să o salveze, dar povestea nu se termină aici. Pentru a evita astfel de nenorociri, Gabriel stabileşte detaliile legate de nunta lui cu Phoebe. Era bogat, deci implicit un ginere bun. Phoebe s-a supărat foarte tare pentru că deşi îl iubea pe Gabriel, vroia să fie o căsătorie cu iubire din ambele părţi, să fie implicată în planurile căsătoriei şi nu „vândută” fără acordul ei. Phoebe alege calea cea mai uşoară, şi anume – FUGA.

 

Nu a trecut mult timp, iar Gabriel a prins-o din urmă, s-au căsătorit şi a dus-o în castelul lui. De aici lucrurile încep să iasă repede la iveală. Gabriel îi mărturiseşte că Baxter a părăsit-o pentru că a primit bani de la tatăl ei, nici gând de iubire. Apare o mică discuţie, iar Phoebe se închide în camera lui de lucru. Gabriel îşi cam face griji pentru că manuscrisul căutat de ea „Doamna din turn”, cel pe care îl credea în mâinile ucigaşului lui Neil, acum era pe raftul bibliotecii lui Gabriel din camera lui de lucru. Căţărat pe o frânghie reuşeşte să intre în camera de lucru. Se reîmpacă (pentru câteva momente), fac dragoste, iar apoi Phoebe descoperă manuscrisul. Gariel îi mărturiseşte că Neil nu era bărbatul pe care îl credea ea. Neil l-a jefuit de câteva ori, i-a omorât din oameni, iar după ce a ajuns pe vasul lui Neil, acesta s-a aruncat în apă şi a murit, iar înainte să plece i-a luat manuscrisul. A omis pe moment să îi mărturisească faptul că Neil i-a furat logodnica pentru a afla detalii despre afacerile lui Gabriel.

 

Credeţi că s-a terminat povestea? Nu. Conform manuscrisului „Doamna din turn”, exista în el un blestem cu cu apă, foc şi o noapte în iad. Într-una din zile, în camera ei apare o servitoare pe nume Alice, care o momeşte să intre în catacombele din castel, dar Phoebe se trezeşte închisă acolo. Ca să iasă de acolo a fost nevoită să înoate. Gabriel o salvează şi îşi dă seama că cineva vroia să o omoare, iar acest lucru a fost întărit de faptul că Alice nu exista – sau cel puţin nu ca servitoare în castelul săi. Gabriel decide să se reîntoarcă la Londra împreună cu Phoebe, iar aici povestea avea să se dea din nou peste cap. Phoebe îl vede pe Neil Baxter în viaţă – încerca să o curteze, să pună mâna pe manuscris şi făcea acuzaţii grave despre Gabriel care în mod normal trebuiau să stârnească neîncredere în Phoebe, iar Neil poza în victimă.

 

Alice apare din nou. Lucra la un bordel datorită lui Neil şi vroia să se răzbune pe el. Singura soluţie era să o răpească pe Phoebe, să ceară drept răsplată manuscrisul. În acea noapte apar doi salvatori: Neil care îi cerea să se arunce de pe cearşafurile folosite pe post de frânghie de către Phoebe ca să scape, cât şi Gabriel care trăgea de ele în sus ca să o prindă pe Phoebe. Acum avea de ales între cei doi şi din fericire a ales – Gabriel. Ca să afle de ce toată lumea vrea manuscrisul, Gabriel şi Phoebe observă că avea coperţi noi, iar cusătura era recentă. Au înlăturat noile coperţi, iar Gabriel şi-a regăsit frumoasele bijuterii (colier, broşă, brăţară, cercei şi inel) făcute pentru viitoarea sa soţie. Evident că i le-a dăruit lui Phoebe.

În continuare, Phoebe îi mărturiseşte că ea era şi este editorul şi redactorul cărţilor scrise de el (Misiunea şi O aventură nesocotită ce urma să apară); cei doi şi Anthony îi întind o cursă lui Baxter şi îl prind; în sfârşit Phoebe îşi vede visul cu ochii când Gabriel îi mărturiseşte că o iubeşte; apare cartea lui Gabriel şi tot atunci, Phoebe îi mărturiseşte că este însărcinată.

 

 

 

Nesocotita-tile

 

Am încercat să povestesc cât mai puţin, aşa că în carte o să găsiţi mult mai multe detalii şi sunt sigură că o să vă placă. Cine ştie 😛 poate o să facem un  concurs cu această carte.

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. NESOCOTITA – de Amanda Quick

  Frumoasa recenzie, cuprinzatoare. Ca pentru o carte frumoasa, cu aventura, dragoste si mister. Mi-a placut intalnirea lor in miez de noapte si pasiunea pentru manuscrise vechi. De Neil nu mi-a placut deloc, mi s-a parut tare nesuferit. Nota 9 primeste de la mine. 😉

 2. NESOCOTITA – de Amanda Quick

  mi-a placut cartea, are un farmec aparte, si guranta lui phoebe indreptata asupra lui gabriel, mi-a placut ca in final gabriel nu s-a casatorit pentru razbunare,ci din dragoste…a fost super tare faza de la primul bal cand gabriel se afla in fata fratelui lui phoebe…toata familia se baza pe razbunare, dar cand afla ca are fff multi bani ..totusi il accepta in familie :))mi-a placut ca phoebe avea intr-un fel o legatura cu gabriel practic de mai multi ani, daca nu ar fi fost legendele lui pe care i le dadea surorii ei, poate ca nu ar fi fost asa pasionata de cartile vechi…mi-a placut ca afost tot timpul pe urmele ei…si cand a fost rapita si cand a fugit…saracuta cand ajunsese la han deja ii parea rau ca fugise:))am savurat scena cand se inchide in turn si el vine pe fereastra..foarte indraznet…am apreciat faptul ca phoebe s-a intors la gabriel cand atarna de cearsafuri(intr-un bordel)…cartea asta a avut de toate…suspans, dragoste, actiune…oooo si faptul ca ea se dovedeste a fi editorul :))

 3. Buna, e prima data cand scriu aici, insa din pacate cu o critica adusa editurii si traducatorului Alina Rogojan. Din cate vad eu mai nou editurile incearca sa ne pacaleasca. Aceasta carte Nesocotita de fapt originalul ei se numeste Nechibzuinta, nu cum a denumito editura acum. Iar in legatura cu traducatoarea se pare ca sa pus chiar ea sa scrie romane pentru ca personajul din aceasta carte se numea Gabriel Banner, nu Wylde cum scrie in Nesocotita. Plus cartea Nechibzuinta adica Nesocotita cum au denumito acum a fost editata in 1994 . Daca aveti aceste doua carti va rog sa verificati dialogurile si o sa va da-ti seama singuri de greselile facute. Doamna Alina a incercat totusi sa schimbe putin din dialog, desigur a vrut sa scrie ea insusi o carte se pare. Va scriu putin finalul incepand cu prima carte Nechibzuita originalul: Catusi de putin. Bratele lui Gabriel se stransera in jurul mijlocului ei. Nu pot sa sustin ca ideea de a avea niste fete care sa semene cu mama lor nechibzuita nu ma inspaimanta putin…… ,iar acum schimbarea traducatoarei cum a incercat ea sa scrie cartea se pare :Catusi de putin. Bratele lui Gabriel se stransera in jurul ei. N-am sa pretind ca nu ma intimideaza intr-o oarecare masura gandul de a avea mai multe fiice care sa semene cu nesocotita lor mama…… E aceeasi carte eu una mie nu-mi convine sa cumpar aceeasi carte care o mai am in bibilioteca cu mici diferente intre ele, eu una nu inteleg dar editura ne crede atat de prosti incat sa nu ne da-m seama daca schimba un pic textul ca cumparam aceasi carte de acum cativa ani buni? Se pare ca nu, pentru ca pe mine a reusit sa ma pacaleasca.

  • ElenaCristina :

   @Andreea: Pe Gabriel il cheama Banner numele de familie si e conte de Wylde. Eu nu am citit decat cartea tradusa la Colemus, asa ca nu-mi pot da cu parerea despre traducerea Alinei Rogojan. Sa stii ca toate cartile de Amanda Quick din colectia Carti romantice sunt reeditari, exceptie face cartea Otrava perfecta, care trebuie sa apara saptamana viitoare.

 4. Azi am re-citit Nesocotita de Amanda Quick, la diferena de circa 10 ani de prima lectura. Aveam cartea de la ed. Colosseum si am imprumutat noua editie de la biblioteca publica, pentru a compara traducerile. Din cate tin minte, prima editie mi se pare mai bine tradusa.
  Nu am de ce sa mai povestesc continutul, pentru ca este foarte frumos redat de recenzia de mai sus, de pe blog.
  M-am gandit sa exprim numai ce sentimente mi-a trezit mie cartea si ce parere am despre povestea celor doi indragostiti: Gabriel si Phoebe.
  Cele mai bune carti in acest stil ale Amandei Quick sunt considerate Rendez-vous, Ravished si Amanta.
  Gabriel este un barbat care stie ce vrea, nu mai e tanarul idealist care a fost saracit si silit sa plece din Anglia, riscandu-si viata pe Marile Sudului. S-a imbogatit din comertul pe mare si acum traieste ca un sihastru, intr-un castel medieval, inconjurat de manuscrise vechi, de colectie.
  ”Doamna Voalata” incepe sa-l prinda in mrejele ei, pentru a o ajuta sa prinda un criminal. Il bombardeaza cu atatea scrisori, incat el cade in capcana, incearca sa si-o iamgineze si vine la o intalnire in miez de noapte.
  Fiecare personaj evolueaza mult pe parcursul cartii, nimeni nu e ceea ce pare la prima vedere. Intregul roman e ca o scena, pe care valseaza umbre, la un bal mascat.
  Phoebe este sora mai mica a tinerei pe care o rapise Gabriel acum 8 ani, cand inca se credea un lancelot, un cavaler romantic. Phoebe a citit cartile trimise de el si s-a indragostit, in visul ei el e un nobil cu suflet pur.
  Ea este cea mai imprudenta fiinta care poate sa existe, ”putand imbatrani un barbat inainte de vreme”. Trece prin multe pericole, sare in helesteu fara sa stie sa inoate, se arunca in fata unei trasusi , care ii zdrobeste un picior si numai cu multa vointa reinvata sa mearga.
  Il placea pe Neil Baxter, care se dovedeste a nu fi deloc Lancelotul ei, ci un cutitar sadic, un pirat.
  Pana la urma, dragostea invinge si Phoebe il alege pe Gabriel, in locul infamului Neil.
  Gabriel a vrut la inceput numai sa se razbune pe familia ei, seducand-o pe fiica cea mica, dar pe parcurs redevine cavalerul de odinoara, cu suflet bun. Este un scriitor de succes, care cu greu isi dezvaluie identitatea, publicului care-l adora.
  Phoebe, o romantica, odata maritata, devine o abila femeie de afaceri, la ea talentul familiei a iesit la iveala cu intarziere.
  Cei doi se potrivesc foarte bine, ca doua jumatati: el calm si prudent, ea agitata, atragand ”necazurile” ca un magnet. Este libera si curajoasa si e meritul sotului ei ca nu a incercat sa o inchida intr-o colivie aurita, casnicia.
  Mi-a placut cartea, dar nu atat de mult cat cele mentionate mai sus sau ca Pericol. Nota mea e 9 din 10.

  • @Anais: :ap: mie cel mai mult imi place „scandal”. din cele de la colosseum „amanta” a fost singura care mi s-a parut putin prea lunga pentru ce a avut de spus.

  • @Anais:Si mie mi-a placut mult si Nesocotita dar si Scandal!

  • @Anais:
   Atunci trebuie sa recitesc si Scandal, am uitat-o de acum 20 de ani de cand a aparut!

  • @Anais: da, frumoasa cartea; si mie mi-a placut Nesocotita. felicitari pt. recenzie!

 5. Nechibzuinta (Reckless) de Amanda Quick

  Gabriel Banner, conte de Wylde, un barbat misterios si primejdios, se intalneste cu Phoebe Layton (Doamna voalata), fiica mai mica a contelui Clarington, intr-o noapte pe o pajiste izolata din Sussex, el nu stie cine este, ea il cunoaste inca decand avea 16 ani, suspina dupa el, dar el avea ochii doar pentru sora ei Meredith, corespondeaza prin scrisori. Cei doi sunt pasionati de manuscrisele medievale, cartea „Cavalerul si vrajitorul” pe care o doresc amandoi este pusa in vanzare de domnul Nash, fac impreuna o vizita la colectionarul de carti, o cumpara, apoi la putin timp sunt talhariti, Phoebe il acuza suparata pe Gabriel cu nu este gentleman, in disputa intre ei, el ii promite ca va gasi piratul care are cartea „Doamna din turn”, o carte pe care ea o daruise unui fost logodnic, Neil Baxter, blondul ei Lancelot, care a fost ucis, Phoebe doreste sa gaseasca ucigasul. Gabriel cand afla cine este Phoebe, se gandeste la razbunare pentru ce i-a facut in urma cu 8 ani tatal ei dupa ce el o rapise pe Meredith, pentru a o scapa pe aceasta de la o casatorie aranjata cu marchizul de Trowbridge, razbunarea fiind ca Phoebe sa devina contesa de Wylde, plan dus pana la sfarsit, cei doi se casatoresc.
  Lectura a fost placuta, am intragit-o de Phoebe, flerul ei pentru afacere, editura pe care o conducea din umbra si publica cartile scrise de Gabriel, a avut incredere in el, indiferent ce spuneau barfele mondene, hotarata a luptat sincer, cu dragoste pentru ceea ce si-a dorit, iar Gabriel care nu i-a pasat de piciorul ei problema, chiar a incurajat-o sa danseze la un bal, cat de simpatic a fost in noaptea cand ea s-a inchis in turnul castelului Ceata Diavolului si el a venit pe fereastra, ca un adevarat cavaler, mi-a placut dialogul amuzant intre cei doi, cat de unita era familia lui Phoebe, care mai tarziu la acceptat ca sot al el pe Gabriel.

 6. Sincer, pe mine personal nu m-a dat pe spate stilul autoarei (in prezent citesc seria Arcane, scrisa de ea) dar poate nu am ales eu bine cartile. Totusi, din recenzie, pare interesanta cartea, o sa-i mai dau o sansa pe viitor 🙂

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.