Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Niciodata impreuna? – de J. A. Redmerski

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (24 votes cast)

 

NICIODATĂ ÎMPREUNĂ?

de J. A. Redmerski

 

 

Cumpara cartea Niciodata impreuna

Titlul în engleză: The Edge of Never

Număr pagini: 475

An apariţie: 2012

Editura Trei

Traducere: Ana Daniela Micu

 

O să-i acord acestei cărţi not maximă deşi pe parcurs am spus că nu se ridică la nivelul cărţii „Fericirea începe azi” sau „Pe strada Dublin„, dar o să-i dau cu drag această notă pentru că nu des întâlnesc o carte care să mă emoţioneze şi să-mi provoace atâta suferinţă. Modul în care a  decurs povestea de dragoste dintre Camryn şi Andrew mi-a adus aminte de anumite momente, am găsit asemănări din viaţa mea şi mi-am reamintit cât de nesemnificative sunt detaliile (nume de familie, număr de telefon, adresă s.a.m.d.) între două persoane care abia s-au întâlnit dar care sunt suflete pereche. Îndrăznesc să spun că o astfel de dragoste este cu mult mai frumoasă datorită spontaneităţii.

Spuneam mai sus că poate este un strop mai banală decât alte cărţi, dar spontaneitatea şi finalul au jucat un rol important în formarea părerii mele. Cartea este plină de muzică, aer tineresc, umor, erotism, romantism, spirit de aventură, mister, suspans. Toată cartea m-am întrebat ce ascunde  Andrew, care este secretul lui. Mi-am imaginat că poate a suferit vreo traumă prin copilărie, că poate acum o fi implicat în cine ştie ce afaceri periculoase, dar a fost lovitură sub centură când am descoperit. Mi-a părut foarte rău de ceea ce i s-a întâmplat şi de ceea ce urma. O poveste care te emoţionează şi care îşi arată că dragostea adevărată nu cunoaşte limite. Povestea este redată atât prin vocea lui Camryn cât şi prin cea a lui Andrew şi legat de acest lucru, pot să spun că nu cred că mai era necesar ultimul capitol scrid din punctul de vedere al lui Andrew. A fost mai emoţionantă varianta lui Camryn, dar dacă cititorii au cerut şia cest capitol…

Andrew a fost bărbat şi copil în acelaşi timp şi mi-a plăcut din ambele puncte de vedere. A avut umor în ciuda secretului său, a emanat căldură, iubire, blândeţe, înţelegere prin toţi porii şi mi-a plăcut cum s-a comportat cu colega lui de aventuri, Camryn. A fost gentleman chiar şi în privinţa camerelor de hotel, a banilor, că nu a sărit pe biata fată, ci că a lăsat totul să curgă lin şi frumos. Tatuajul lui Andrew cu Euridice a fost o chestie foarte drăguţă şi mă bucur că autoarea a ajuns la o astfel de idee. Citiţi cartea şi o să aflaţi despre ce vorbesc.

Andrew a învăţat să trăiască fără reguli, fără prejudecăţi, liber şi cu bucurie. Sunt o serie de scene pe care este imposibil să nu ţi le proiectezi sub formă de imagini în memorie şi să ţi le aminteşti cu plăcere după ce termini cartea. A fost frumoasă scena din autobuz, cu Andrew care asculta în căşti muzica dată tare, iar Camryn îl roagă să dea volumul mai mic, lucru pe care-l şi face, dar câteva clipe mai târziu el o întreabă de vorbă îmtr-o notă amuzantă. Interesantă a fost scena cu cele opt minute de pauză şi câte lucruri se pot întâmplat în acest timp, fapt care ne face să ne gândim că fiecare moment trebuie preţuit şi trăit. Mi-a plăcut şi momentul în care se sfârşeşte călătoria cu autobuzul, se despart, dar a continuat să facă un lucru extraordinar – să o protejeze pe mica străină. Frumoasă a fost şi călătoria în care se avântă ulterior şi toate momentele prin care au trecut, bune şi rele. Ştie cum să ajungă în inima cititorului.

Camryn a fost un personaj de care mi-a fost milă pentru că a trecut printr-o serie de evenimente neplăcute – divorţul părinţilor, moartea iubitului etc. – dar în clipa în care pleacă în călătoria Spre Nicăieri, am început să o văd altfel. A fost drăguţă chiar şi atunci când era îmbufnată pe „bietul” tânăr călător din spatele ei, Andrew. Am apreciat că a luat decizia să călătorească aşa cum a făcut-o, dar şi că s-a lăsat condusă de instinct şi a avut încredere în străinul Andrew.

Aş mai avea multe de spus pentru că este o carte plină de acţiune, dar mă opresc aici şi vă invit să citiţi cartea. Trebuie doar să-i daţi o şansă până la final. Mie îmi plac cărţile care mă determină să reflectez asupra lucrurilor importante, dar pe care le ingorăm cu desăvârşire.

***

Camryn Bennett trece printr-o perioadă grea – părinţii se află în divorţ, fratele ei mai mare, Cole se află la închisoare, iubirea vieţii ei a murit, al doilea iubit a înşelat-o. La insistenţele lui Natalie, prietena ei, Camryn acceptă să petreacă o noapte într-un club extravagant, fiind însoţite de Damon, iubitul lui Natalie şi amicul lui Camryn de doisprezece ani. El spune că iarba nu este pasiunea lui, lucru adevărat din moment ce el preferă cocaina, dar cultivă şi vine iarbă pentru a putea să achite cocaina.

În club întâlneşte un barman pe nume Blake, fratele lui Rob – proprietarul clublui The Underground. În timp ce o servea cu Cola şi rom, cei doi poartă o discuţie despre pierderile lor, dar atunci când Damon află că ei s-au restras undeva la etaj, ia foc şi se năpusteşte asupra lui Blake. După ce Camryn reuşeşte să-i se pare şi să-l potolească pe Damon, poartă o discuţie aprinsă cu el şi află că el era atras de ea încă din clasa a şaptea. Indignată de scena făcută de el, Camryn părăseşte clubul imediat, urmând ca a doua zi să se întâlnească cu Natalie şi să-i spun exact ce s-a petrecut între ea şi Damon. Cum era de aşteptat, după ani buni de prietenie şi situaţii dificile prin care au trecut, Natalie o numeşte stricată şi refuză să-i mai vorbească vreodată.

Camryn consideră că a sosit momentul să renunţe la această viaţă şi se urcă într-un autobuz cu destinaţia Idaho. În autobuz avea să cunoască un tânăr de douăzeci şi cinci de ani pe nume Andrew Parrish pe care nu-l poate suporta. Întâlnirea cu acest tânără nesuferit avea să-i schimbe principiile şi să-i zguduie existenţa din temelii.

Cine este Andrew Parrish şi ce impact are asupra vieţii lui Camryn? Cum îi schimbă el viaţa? Ce secret ascunde el şi de ce uneori priveşte temător o potenţială relaţie cu Camryn? Ce se întâmplă cu Natalie şi Damon? Se împacă Natalie cu Camryn?

 

Nota pe care o acord cărţii: 10/10

 

Fostul iubit al lui Camryn, care a murit, se numea:

View Results

Loading ... Loading ...

 

Niciodata impreuna-horz

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
Niciodata impreuna? - de J. A. Redmerski, 9.3 out of 10 based on 24 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

130 comentarii la "Niciodata impreuna? – de J. A. Redmerski"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
IASMY
(cititor)
IASMY

Cartea pare innteresanta. @FM. Se vede ca ti-a placut, pt. ca se simte din recenzia ta emotia si placerea cu care o descrii. Poate in viitor o voi citi si eu.

anca
(cititor)
anca

Bravo FM, frumoasa recenzia! ap Si bineinteles, ca intodeauna, smile imi doresc sa citesc o carte, pe care ai citit-o si ai apreciat-o. Multumesc pt. ca ai fost prima dintre noi care a citit cartea si ne da ocazia sa ne ghidam dupa parerile tale. Imi plac cartile care te emotioneaza,care transmit un mesaj, care te pune pe ganduri prin mesajul pe care il transmite sau chiar prin similitudinile cu viata personala.
Editura Trei ne incanta doar cu carti frumoase!
Aceasta carte are si ea o continuare? face parte dintr-o serie?
Eu deja am notat-o pe lista :), sper sa am ocazia sa o citesc pana la sfarsitul anului!

Gabriela
(cititor)
Gabriela citeste: cioburi-de-vise.blogspot.ro/

@anca: Mi-ai citit gândurile! Și eu voiam să întreb dacă volumul are un final stabil sau dacă necesită citită continuarea!

E frumoasă recenzia făcută de FM, Camryn pare o femeie trecută prin multe, de la care poți învăța ceva, chiar dacă-i personaj și Damon trebuie să fie curajos să spună că o iubea din clasa a7 a, strici o prietenie de 12 ani și nici nu ești sigur dacă merită … sad

anca
(cititor)
anca

Cred ca totusi ai sa o citesti chiar daca nu ai asteptari prea mari de la ea, nu?? Eu nu as putea sa stiu ca exista o continuare a povesti iar eu nu stiu finalul. Acceiasi curiozitate o am si legata de cartea „Fericirea mea esti tu” dar deocamdata am gasit-o doar pe Librex, mai astept, poate cand apare si pe alte librari online incep ofertele :)…se apropie si Black Friday, strangem bani la pusculita ;)…

elenacristina
(cititor)
elenacristina

:hula2: hula1 În sfârşit am primit mail-ul pe care-l aşteptam. În 1-2 zile , adică azi sau luni -- că nu am bifat livrare sâmbăta, îmi soseşte cartea. :hula2: hula1 :hula2: hula1 panda1 :monkey:

elenacristina
(cititor)
elenacristina

„Împlinirea” mai are de așteptat. O las pentru mai târziu, nu mă grăbesc s-o iau.

anca
(cititor)
anca

@elenacristina: Fericit-o!!! Cred ca aceasta carte va fi urmatoarea pe care o cumpar si eu. Ieri mi-am comandat Implinirea…

elenacristina
(cititor)
elenacristina

Am primit cartea! panda1 crazye Acum nu știu când o citesc. :-??

Mili
(cititor)
Mili

FM mi-ai starnit curiozitatea cu recenzia, sper sa ajunga pe noptiera mea cat de curand.

elenacristina
(cititor)
elenacristina
Votez cartea cu :
     

Cartea asta a fost atipică, în sensul că 80% din acţiune s-a desfăşurat în autobuz sau în maşină. Amândouă personajele mi s-au părut foarte dulci, au fost aşa de simpatici plănuind călătoria lor, exact ca doi copii mici care hotărăsc să plece de acasă. Mi-a plăcut felul cum Andrew o tachina pe Camryn şi cum a făcut-o să iasă din carapacea ei.
Natalie m-a dezamăgit, mai ales că i-a luat aproape o lună până să-şi dea seama câtă dreptate a avut Camryn.
Şi sunt de acord cu tine FM, capitolul din perspectiva lui Andrew nu ştiu de ce l-a scris, chiar nu a adus nimic în plus. Celelalte capitole scrise din perspectiva lui mi-au plăcut mai ales primul, când s-a hotărât el să facă prima „mutare”.
Nota mea este 9,6, pentru că trebuie să-i dau un pic mai puţin decât cărţii „Pe Strada Dublin”.

Claudia Mioara
(cititor)
Claudia Mioara

@elenacristina: Aceasta carte mi-a placut de cand am citit recenzia. Acum prin ceea ce ai scris se confirma ca e o carte buna. Eu acum citesc Pe strada Dublin si sper ca saptamana viitoare sa citesc Niciodata impreuna? Asa fac si eu comparatia intre cele doua.

nicol
(cititor)
nicol
Votez cartea cu :
     

La inceput cartea mi s-a parut o aiureala, dar m-am inselat.Cred in existenta sufletului pereche, insa sunt putin cei care il gasesc.Eu nu l-am intalnit inca.Andrew din anumite puncte de vedere era visul oricarei fete, femei.A fost o carte frumoasa, nota mea e 9.

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.