Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

O data pentru totdeauna – de Judith McNaught

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA

de Judith McNaught

 

 

Titlul în engleză: Once and always

Număr pagini: 512

An apariţie: 1987

Seria : O dată pentru totdeauna, Ceva minunat, Aproape de cer

Editura Miron

Traducere:

Listă cărţi Judith McNaught – clic

 

 

Aş vrea să ştiu cu ce să încep, dar cred că mai întâi trebuie să îmi şterg zâmbetul tâmp de pe faţă – lăsat de această carte. Totuşi, nu pot. Mi-a dat o stare de spirit mult prea bună, ca atunci când ai fluturi în stomac. Nu sunt surprinsă de stare mea de bine din moment ce am citit o carte scrisă de Judith McNaught. Da, poate „Aproape de cer” nu s-a „apropiat” prea tare de mine şi nu dau vina pe carte, dar Judith McNaught este o autoare absolut fabuloasă. Ceea ce pune pe hârtie îţi intră în suflet, în minte şi te simţi sedat de atâta dragoste. Este aproape imposibil să nu pătrunzi în pielea personajului favorit.

Cartea vă aduce scene haioase, triste, pline de pasiune, de iubire, de suspans. Merită să o citiţi, să vă relaxaţi şi chiar să suferiţi uneori alături de personajele cărţii.

Că tot am spus de personaje şi scene, aş vrea să menţionez câteva aspecte:

– ducesa Claremont pare o femeie atât de rea, de urâtă, de posacă, dar a dovedit că este o bătrână tare simpatică şi modernă, iar mie mi-a plăcut mult de ea. Finalul i-a aparţinut şi i-a dat o notă mare de amuzament.

– Jason Fielding – l-am urât sute de pagini şi m-am rugat de nenumărate ori să vină clipa în care o să fie respins şi umilit de Victoria Seaton. M-am rugat ca el să îi ceară iertare ei, dar ea să îl ignore şi să îi provoace dureri sufleteşti pentru că le merita ţinând cont de comportamentul lui faţă de Victoria. Un bărbat bădăran, dur, incapabil să îşi arate iubirea  şi să lupte pentru o femeie. Totuşi, la final eram îndrăgostită de el.

– cam ciudată relaţia intimă dintre Katherine şi Patrick Seaton, părinţii Victoriei. Mi-ar fi plăcut să fie mai fericiţi din acest punct de vedere

– Charles Fielding – un bătrân extraordinar de simpatic şi de „Cupidon” – la fel ca şi ducesa Claremont. Scena cu atacul lui de inimă ca să obţină jurămintele de căsătorie dintre Jason şi Victoria, absolut formidabilă şi amuzantă :D. Eram convinsă că este un truc, dar nu mă aşteptam la jocul lui de cărţi cu doctorul – o noapte întreagă, în timp ce Victoria plângea şi se ruga ca el să scape cu bine.

 

Acum nu mai am timp. Visul meu a fost ca tu şi Victoria să vă căsătoriţi. Am vrut să vă aveţi unul pe celălalt, când eu nu voi mai fi…

– O să am grijă de Victoria… o să mă căsătoresc cu ea, explică el repede, când Charles încercă să spună ceva.

– Juri? şopti el. Jură-mi că te vei căsători cu Victoria şi că vei avea mereu grijă de ea.

– Jur, spuse Jason şi expresia fermă din ochii lui o convinse pe Victoria că aceasta nu mai era o şaradă din partea lui. Jurase în faţa unui om pe moarte.

– Dar tu, copila mea? o întrebă acesta pe Victoria. Juri solemn că te vei căsători cu el?

– O să mă mărit cu el, şopti ea, sfâşiată.

– Acum pot să mor în pace.

 

Îşi petrecu restul nopţii în braţele lui Jason, păstrând o veghe tăcută, plină de rugăciune.

Charles îşi petrecu restul nopţii jucând cărţi cu doctorul Worthing.

 

– Ah, draga mea, acest „muribund” care ne-a chemat la căpătâiul lui şi care se ţinea cu o mână de mâna ta, în cealaltă îşi ţinea cărţile de joc.

– Ţinea ce? întrebă ea, între râs şi furie. Eşti sigur?

– Absolut, întări Jason, râzând încă. Le-am văzut când s-a mişcat pătura. Avea în mână patru dame.

Lectură plăcută!

FM, 

 

 

Descrierea cărţii:

Jason Fielding este fiul nelegitim al lui Charles Fielding şi al unei dansatoare fraţuzoaice, iar ignoranţa părinţilor i-au oferit lui Jason o copilărie urâtă, cu maltratări fizice, dar acum era un bărbat bogat, căsătorit, dar nefericit. Jason era căsătoria cu Melissa, o femeie uşoară care i-a dăruit un fiu, pe Jamie. Nesatisfăcuţi de viaţa lor în comun, Melissa fuge cu baronul Lacroix, dar decide să îl ia şi pe Jamie ca să îi ceară mai târziu o recompensă lui Jason pentru fiul lui. Planurile nu i-au ieşit cum a vrut ea pentru că vaporul s-a scufundat, iar pe Jason nu l-a durut că şi-a pierdut soţia, ci fiul său, singura persoană care îi oferea fericire. Consolarea avea să şi-o găsească în braţele a nenumărate femei frumoase.

Când Patrick şi Katherine Seaton suferă un accident şi pier, Victoria şi sora ei Dorothy sunt despărţite. Victoria era logodită cu Andrew Bainbridge, dar cum părinţii nu au fost de acord, au măsluit puţin lucrurile şi i-au îndepărtat.

Singurele lor rude aveau să fie străbunica lor – ducesa de Claremont şi un văr din partea mamei, dar mai degrabă o iubire a mamei lor – ducele de Atherton, Charles Fielding. Datorită asemănării dintre Victoria şi Katherine şi a trecutului acesteia din urmă, duce o respinge pe Victoria şi alege să o ia în grijă doar pe Dorothy. Charles plănuieşte să înfăptuiască ceea ce nu a putut el cu mulţi ani în urmă. Dacă ducesa de Claremont nu a permis căsătoria lui cu Katherine, el avea să o căsătorească pe Victoria cu Jason. Mi-a plăcut această idee, dar şi faptul că Victoria semăna perfect cu mama ei, aşa cum Jason semăna cu Charles. De aici începe o adevărată nebunie. Jason nu vrea să o ia de soţie, dar nici nu permite altui bărbat să o aibă chiar dacă el îi căuta un soţ – fie era slab de înger, fie nu călărea bine, fie era dur, fie pentru că pur şi simplu nu îi plăcea lui.

Când Charles primeşte o scrisoare de la Andrew prin care o informa pe Victoria că vine să o ia cu el, decide să facă lucrurile să se mişte puţin mai repede şi să îi căsătorească pe cei doi cât mai repede. Cum poţi înmuia inimile a doi tineri? Apelează la o boală gravă, la starea de „nu mai am timp”. Văzând suferinţa bătrânului, Jason şi Victoria îi jură că se căsătoresc, iar aceasta are loc peste o săptămână.

 

Din ziua căsătoriei începe războiul între Jason şi Victoria. Când crezi  sau îţi doreşti să apară scenele de dragoste, ei doi scot săbiile. Citiţi cartea! Este plină de acţiune, creează dependenţă şi scoate zâmbete la iveală. Citiţi şi descoperiţi dacă şi cum se îmblânzeşte ducesa de Claremont, de ce mi s-au părut amuzante scenele cu ea când vorbea de stră-strănepotul ei, ce se întâmplă la final cu ea şi Charles, cum îl îmblânzeşte Victoria pe Jason, cum îl determină să îşi părăsească iubitele, cum îl învaţă să ofere iubire, dar şi multe alte lucruri.

Ştiu că am vorbit mult, dar citiţi şi bucuraţi-vă de viaţă!

 

Nota pe care o acord cărţii: 10/10

 

O-data-pentru-totdeauna-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Delicios si superb! Cam asa as putea sa descriu acest roman plin de savoare pe care l-am devorat pur si simplu.
  Asa cum a zis si FM mai sus in descriere, si eu am ramas mult timp cu un zambet tamp pe fata dupa ce am terminat cartea (inca il mai am si acum cand ma gandesc la ea). M-a incantat la maximum si nu m-am plictisit nici macar o clipa pe parcursul celor 512 pagini.

  Frumoasa si inocenta Victoria, ramane singura dupa ce parintii ei mor intr-un tragic accident. Si ca sa ii fie si mai greu, este trimisa la Londra unde este despartita de sora ei si ajunge in casa lui Charles Fielding, ducele de Atherton. Aici il cunoaste pe frumosul si seducator Jason Fielding, marchizul de Wakefield, un barbat rece si incapabil de orice fel de sentiment. Dar o sa ramana el asa pana la final?
  Din prima clipa in care a vazut-o pe superba Tory, Jason se simte atras de ea, dar decide sa stea departe fiindca viata i-a dovedit ca nu trebuie sa se increada in femei. Tory, la randul ei, nu poate sa nu il observe pe atragatorul marchiz si sa nu nutreasca sentimente pentru el.
  Cand ajung la Londra si iau parte la baluri si petreceri impreuna, cei doi se apropie unul de altul si devin, oarecum, prieteni.
  Totul se schimba atunci cand Charles, cu o farsa delicioasa, ii face pe cei doi sa ii promita ca se vor casatori. Doar ca in ziua nuntii ceva se schimba si Jason, dezamagit de noua lui sotie, isi impune sa redevina barbatul dur si implacabil care era. M-a durut felul in care s-a desfasurat noaptea nuntii lor si suferinta din sufletul Victoriei si al lui Jason. Ea credea ca Jason este un monstru fara suflet, in timp ce el a ramas cu impresia ca Tory inca se mai gandeste la Andrew, ca s-a insurat cu femeia altui barbat.

  M-a enervat la culme faptul ca el inca se mai intalnea cu Miss Sybil. Adica da, nu mai avea relatii intime cu Victoria, dar totusi avusese o data si ma asteptam ca asta sa il faca sa nu mai poata fi cu alta femeie. Si cand sotia lui ii trezeste o dorinta de nesuportat, Jason se gandea sa se duca la Londra la amanta lui? Serios?! Noroc ca Victoria a rezolvat problema intr-un stil minunat.

  Suferinta lui Jason din timpul copilariei m-a atins profund. Ce viata chinuita si oribila pentru un baietel. Prin ce orori a trebui sa treaca pana sa ajunga barbatul puternic care este acum. Si peste toate astea, isi mai pierde si baietelul pe care il iubea ca pe ochii din cap.

  M-au distrat foarte tare servitorii lui Jason si devotamentul lor fata de stapanii lor. M-a distrat si Charles cu toate intentiile lui de a ii apropia pe Victoria si pe Jason. Am avut parte de momente savuroase si pline de umor pe tot parcursul cartii.
  Mi-a fost drag si Capitanul Farrell si mi-a placut cum a incercat sa ii impace pe cei doi prin sfaturile pe care i le-a dat Victoriei. Si, desi la inceput m-a enervat, intr-un final ducesa de Claremont m-a incantat peste masura, o batranica foarte simpatica si dulce, care ii dorea numai binele nepoatei ei.

  Dupa durerea sfasietoare a lui Jason atunci cand a crezut ca a pierdut-o pe Tory, dupa lacrimile pe care le-a varsat pentru ea, lacrimi pe care nu stia ca le are, finalul a fost pur si simplu minunat. Plin de umor si de dragoste, plin de pasiune si de o promisiune ca iubirea lor a inceput o data pentru totdeauna.

  Tot ce pot sa mai zic este ca ii acord un 10 din toata inima si cu ocazia asta le multumesc Alexandrei si Erikai pentru recomandare! :heart5:

  • Wow,ce recenzie emoționantă!! :zece_din_zece: Mă bucur că ți-a placut cartea și îți multumesc ca mi-ai amintit de momentele frumoase și cutremurătoare ale cărții. :heart1:

  • Pfffff, am activat steluțele din greșală. Dacă poți te rog să le ștergi, FM.

  • Multumesc si eu draga mea! :love87:

  • Lothlorien :

   Incantatoare, frumoasa si senzuala recenzie! :zece:
   Multumim, Lorena! :hallo4:

  • @Lorena: Super, ce ma bucur ca ti-a placut :sare_sare: imi pot da seama din povestirea ta ca te-a atins unde trebuie si autoarea are acest dar, felicitari si lectura placuta in continuare! :love_flag:

  • Multumesc si eu Lothorien! :imbratisare:
   Erika da, mi-a placut la nebunie si ma bucur ca am descoperit si autoarea asta minunata. Multumesc! :love87:

  • @Lorena: Cu drag :llove:

  • @Lorena: este o autoare deosebita. Nu are prea multe carti. Mie mi-au placut toate, fie ele historical sau contemporane. Ma bucur ca ai descoperit-o si tu. Felicitari pentru recenzia inspirata si amuzanta :ap:

  • @Lorena:O recenzie superba :heart5: la fel ca si cartea,cea mai frumoasa carte! :love_flag:

  • Dovis, Yulya va multumesc! :love_flag:

  • @Lorena: Recenzie scrisa dintr-o inima tinara si sensibila.Se vede ca ti-a placut cartea si ai vrut sa ne impartasesti trairile tale.Ma bucur ca mai suntem destui cei care citim carti si mai ales si cele ale lui Judith McNaught ,eu adorindu-i toate cartile citite.Au o mica doza de dramatism ,iar autoarea noastra Raluca Butnaru scrie asemanator,ti-o recomand cu placere.Sanatate si numai bine !

  • Multumesc mult Majel! Si eu ma bucur sa vad ca inca sunt persoane care apreciaza cartile. Sper ca si cei care vin din urma sa o faca in continuare. Intr-adevar e minunata Judith McNaught si ma bucur enorm ca am descoperit-o. Multumesc pentru recomandare, o sa caut cartile ei! :imbratisare:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.