Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

O iubita potrivita pentru un conte – de Sarah MacLean

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

O IUBITĂ POTRIVITĂ PENTRU UN CONTE

de Sarah MacLean

 

Titlul în engleză: One good earl deservers a lover

Număr pagini: 353

An apariţie: 2013

Seria The rules of scoundrelsO soţie potrivită pentru un marchizO iubită potrivită pentru un conteUn târg potrivit pentru un duceNever judge a lady by her cover

Editura Alma/Litera

Traducere: Dana Purgaru

Listă cărţi Sarah MacLean – clic

 

Am fost dezamăgită de o bună parte din carte. Finalul cărţii „O soţie potrivită pentru un marchiz” mi-a stârnit interesul şi mi-am zis că o să fie o carte bună din moment ce eroina este atât de îndrăzneaţă să apară în faţa unui bărbat şi să îi ceră să o compromită. Apoi a apărut în peisaj personajul Digger care îl tot ameninţa pe Cross şi autoarea s-a cam axat pe problema lor. Povestea  a devenit interesantă şi m-a captivat după ce Pippa a întâlnit-o pe Sally, o cunoscută prostituată. Mi-a plăcut disperarea lui Cross, cum s-a oferit el să rezolve lucrurile şi să scape de Sally, cum discuta cu Pippa, cum a dus-o la club şi o ascundea de ochii celor care treceau pe lângă ei. Ce nu mi-a plăcut la Cross a fost faptul că îl băga la înaintare pe Bourne ori de câte ori avea ocazia, de parcă putea să-i facă cine ştie ce rău dacă afla că el şi Pippa se întâlneau sau mai bine zis, nu văd de ce trebuia să afle Bourne atât timp cât cei doi erau discreţi. Prea multă frică faţă de Bourne, iar el a fost cam absent în carte. Cross a fost teribil de încăpăţânat şi oferă prea multe dovezi de etică. Când a devenit şi el gelos pentru prima dată şi a sărutat-o pe Pippa, mi-am zis că sper ca reacţia lui Bourne când o să afle de legătura dintre Cross şi Pippa, să fie una total diferită faţă de ceea ce s-ar aştepta Cross. Dacă am avut parte de reacţia lui Bourne şi care a fost aceasta, o să aflaţi dacă citiţi cartea.

Autoarea a condimentat cartea cu anumite scene şi cel mai tare m-a iritat, frustrat, enervat, scena în care Cross era dispus să păcătuiască după şase ani, dar a ales să se pună în genunchi şi să se lege la cap fără să îl doară. Ce l-a motivat? Dorinţa de a salva persoana pe care o tot refuzase îl ultima vreme (cine să-i mai înţeleagă pe bărbaţi?!). A acţionat greşit, dar dacă acţiona altfel, mai muream eu de nervi? :chic: Da, trebuia să fie sincer faţă de persoana pe care dorea să o protejeze, să vadă ce sentimente are, ce planuri are s.a.m.d. Din punctul meu de vedere, personajul Castleton a fost o reuşită pentru autoare. L-am urât iniţial deşi săracul nu a  făcut nimic greşit. Poate pentru că ştiam că stă în calea fericirii lui Cross şi Pippa, dar mi-a plăcut foarte mult de el la final. Era genul de personaj idiot, dar a dat dovadă de înţelepciune, loialitate, blândeţe.

A fost frumoasă şi această carte şi nu cred că pot să mă decid acum dacă îmi place mai mult decât prima din serie. Pe de o parte înclin spre „O soţie potrivită pentru un marchiz” – poate pentru că a fost prima carte a autoarei Sarah MacLean pe care am citit-o sau poate chiar a fost puţin mai bună. Citiţi şi „O iubită potrivită pentru un conte” pentru că o să vă pună inima pe jar mai devreme sau mai târziu. Are romantism, erotism, suspans, acţiune şi tot ce îi mai trebuie ca să fie pe placul cititorilor de cărţi romantice. O singură nelămurire am, şi anume scena cu Carol al II-lea şi gătitul. Nu ştiu dacă a fost o greşeală sau o glumă de care nu m-am prins, dar n-am dat peste vreun Carol al II-lea la începutul anilor 1800. :-??

 

 

Londra, 1824 – 1831

Lady Philippa Marbury, fiica marchizului de Needham şi Dolby, era logodită cu lordul Castleton, urmând ca nunta să aibă loc în cincisprezece zile. Lordul se aştepta să primească inocenţa ei, dar pentru că nu-i spusese niciodată şi ea era curioasă din fire, Pippa s-a furişat în camera unde se afla Cross – prietenul şi partenerul de afaceri de la clubul Îngerul Căzut, al cumnatului ei, Bourne – şi i-a cerut să o ajute în cercetările ei. Dorea să capete experienţă în ceea ce privea plăcerea carnală, iar Cross îi părea candidatul ideal. Până ce şi Olivia, sora ei mai mică, ştia mai multe despre sărutări şi atingeri pătimaşe între logodnici, numai că lordul Castleton nu era aşa. Cross nu putea să profite de Pippa, să o atingă pe cumnata lui Bourne, aşa că ajung la un acord – să joace şi dacă pierde Cross, el trebuie să-i îndeplinească dorinţele; dacă pierde Pippa, atunci ea trebuie să se întoarcă acasă şi să-i promită că nu o să-i mai ceară vreunui bărbat să o ajute în astfel de cercetări. Pentru că Pippa a pierdut, a trebuit să respecte pactul, însă nu putea să-şi îndepărteze curiozitatea.

Cumnatul lui Cross îi datora zece mii de lire lui Digger Knight, o sumă destul de mare. Digger avea un as în mână – sora lui Cross, Lavinia. Ea era dispusă să facă orice ca să-şi protejeze copiii, să-i scape de bârfe legate de tatăl lor, să nu le păteze reputaţia. Cross în calitate de frate, de cap al familiei şi pentru că greşişe faţă de ei, se oferă să-i plătească o sumă dublă însă Digger nu doreşte banii, ci îi cere acestuia să se căsătorească cu fiica lui, Meghan Margaret Knight. Căsătoria cu Cross ar fi transformat-o în contesă, iar nepotul lui Digger ar fi moştenit titlul de conte de Harlow. Nu era dispus să se lase uşor convins chiar dacă risca mult şi Digger putea să câştige lupta cu uşurinţă. Mai erau şase zile până când urma să aibă loc Pandemoniul, ziua în care se deschideau porţile clubului Îngerul Căzut pentru cei care nu erau membrii. Dacă îi lua o parte dintre jucătorii lui Digger şi i-ar fi adus la Îngerul Căzut, i-ar fi arătat că regatul lui exista numai din dorinţa şi binevoinţa partenerilor acestui club. Astfel l-ar fi încolţit pe Digger şi ar fi scăpat de ameninţările lui.

Chiar dacă lucrurile par să fie în favoarea lui Cross, rivalul lui mai face rost de un as. Despre ce este vorba? Acceptă Cross de această dată să se căsătorească cu Meghan? De ce o respinge de fiecare dată pe Pippa? Cine este el cu adevărat şi ce lucruri din trecutul său ascunde? Se căsătoreşte Pippa cu lordul Castleton?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/10

 

 

O iubita potrivita pentru un conte-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Buna!As vrea sa imi spuneti,daca stiti cum se numeste a 3 a carte,cea cu Chase?In engleza,pentru ca in romana nu am gasit pe internet! Multumesc frumos! :mrgreen:

 2. O iubita potrivita pentru un conte de Sarah MacLean

  Philippa Marbury este sora Penelopei din carte anterioara. Casatoria ei cu contele Castleton, un tanar bun si dragut dar nu prea inteligent se apropie cu pasi rapizi. Philippa/ Pippa este “altfel” de cand se stie; este atrasa de stiinta, de anatomie (stie toate oasele scheletului uman) , de horticultura (obtine soiuri noi de trandafiri) dar nu prea stie nimic despre dragoste, despre ceea ce urmeaza sa se intample dupa casatorie. Este frustata, nelinistita, curioasa, dornica… asa ca trece la actiune. Din pacate nu obtine detaliile dorite nici de la surori, nici de la mama sa, de la logodnicul sau nici vorba (acesta in doi ani de curtare nu o sarutase niciodata). Singura sa speranta este Cross, copropietar alaturi de sotul Penelopei, lordul Bourne la“Ingerul cazut”.
  Contrar barfelor, Cross sau Jasper Arlesey, conte de Harlow duce o viata austera. Si asta nu pentru ca este vreun sfant, oh, nici vorba, problema lui este vinovatia pe care o resimte fata de familia sa, de fratele sau Baine, primul nascut, de sora sa Lavinia. Ce face Cross cand este rugat de cumnata asociatului sau sa o initieze in tainele relatiilor? Pai nu prea face ceva. O respinge cat poate, desi ii va fi extrem de greu. Cross rezista incredibil de mult. Desi cuvintele pe care le spune insistentei Pippa sunt decente si conforme unui gentleman gandurile si trairile sale nu au nici o legatura cu decenta, iar Pippa este din ce in ce mai frustata, derutata, tentata, dornica. Si asta a cam fost povestea. Peste sarea si piperul dintre Jasper si Pippa mai avem si ceva boia iute, un dusman vechi, un alt proprietar de cazinou care le va face zile fripte celor doi dar care pana la urma are doar rolul de a declansa inevitabilul.

  Nota mea este 9,3
  Mi-a placut pentru ca dozajul e fost cel corect dupa parerea mea. Un subiect ciudatel si greu care putea sa duca in derizoriu sau la ratarea povestii de dragoste a fost tratat inteligent, desi uneori poti avea impresia ca autoarea te duce cu zaharelul. 😉

 3. A inceput o noua serie. ….
  CUCERIREA UNUI LIBERTIN
  Este un pic diferita fata de celelalte serii. Inca nu am terminat cartea, dar parca stilul difera un pic….Cartea e frumoasa, replicile sunt acide si spirituale dar parca nu sunt specifice acelor vremuri….ceea ce o face si mai frumoasă. Nu m-am putut abtine si am citit sfarsitul cărţii la care am plans efectiv….

 4. O iubita potrivita pentru un conte de Sarah MacLean

  Bănuia în legătură cu protagoniștii acestei cărți mi s-a confirmat in momentul in care am citit recenzia de pe blog și chiar am fost încântata de cuplul a carei poveste urma să o citesc.
  Lady Philippa și Cross se potriveau de minune și mi-am dat foarte repede seama că strădaniile lui Michael de a-i găsi un soț Pippei vor fi in zadar, pentru că, fără știrea lui intre prietenul său și cumnata lui se va înfiripa o frumoasă idilă.
  Atât tânără domnișoară, cât și Cross, erau niște genii în materie de stinte exacte, aveau doua firi pragmatice, o gândire logică și încercau să fie cât mai pratctci în viața cotidiană. In plus, o fata pasională, îndemânatică și sclipitor de deșteaptă ca Pippa, nu putea să aibă ca soț un bărbat cu un intelect inferior, așa cum era Lord Castelton. Cred că s-ar fi plictisit in mai puțin de trei zile. 😆 Tocmai din cauza dorinței de a nu se căsători cu acest domn monoton, îi cere un mic ajutor lui Cross, care rămâne perplex, pentru că nu se aștepta ca o aristocrată educată și rafinată să-l abordeze cu o asemenea sinceritate și intr-un mod atât de direct. 😉 Ceea ce nu știau niciunul dintre ei, era faptul că joacau un joc mult prea periculos și prea senzual ca să-i poată rezista, iar când conștientizează ce se petrece cu ei, era deja mult prea târziu.
  Autoarea îi chinuie puțin prea mult. Ii duce de la agonie la extaz și invers. Le oferă un moment de fericire, ca mai apoi să le ,,fure’ tot ce reușiseră să dobândească până atunci. Tocmai aceste suișuri și coborâșuri au făcut povestea și mai romantică și mai delicioasă,iar finalul a fost tare dulce și satisfăcător.
  Eu ca cititor, mă pliam în funcție de cursul pe care o lua acțiunea. Au fost momente in care am ,,gustat” umorul ce reieșea din comicul situației. Am avut scene în care m-am topit din pricina cuvintelor de dragoste, care mi-au atins inima. Dar au fost și momente in care am simțit deznadejde, furie, nerăbdare, emoție și teamă, asta numai din cauza piedicilor care apăreau in calea eroilor nostri.
  Nu există nici o îndoială că mi-a plăcut cartea, deoarece, dacă nu îmi placea, nu mai ,,trăiam” așa intens cartea.

  Am indragit-o pe Pippa din cauza hotărârii cu care a luptat pentru a obține ceea ce își dorea și pentru sinceritatea cu care spunea lucrurilor pe nume. Chiar și in momentele critice, a dat dovadă de inteligență și de eficiență. Cross a mai dat-o in bară câteodată, mi s-a părut nehotărât pentru un barbat sigur pe el așa cum pretindea că este. De cele mai multe ori a ales calea ușoară și a încercat să se mulțumească cu o viață lipsită de iubirea și de fericire. Însă nu am avut cum să nu-l iubesc pentru blândețea, pentru grija, pentru tandrețea și pentru imensa iubire ce i-o purta iubitei lui. M-a înduioșat faptul că era mereu dispus să se sacrifice pentru binele fameii iubite și pentru ceea ce credea el ca ar putea deveni fericirea ei. În relația lor, Pippa a jucat un rol magistral,și-a pus inteligență la încercare și a încercat să luptă pentru bărbatul pe care si-l dorea aproape. Nu întotdeauna a izbutit, pentru că și Cross la randul lui era încăpățânat peste fire și nu își ,,abandona” convingerile așa de ușor, iar de multe ori sufereau amândoi în tacere. Cel mai frumos moment din carte, in afară de final, mi s-a părut cel în care el îi povestește tot trecutul său și apoi au parte de o noaoe de dragoste minunată. Îmi venea să-i dau palmeluu Cros pentru răceală lui, dar în acelaș timp îl înțelegeam și îi compătimeam pentru trecutul său, dar și pentru prezentul indecis, și pentru negura ce îl aștepta în viitor. Ma supăra faptul ca doar un singur gest de al lui putea să schimbe traiectul situației, dar o ținea pe a lui că dragostea lor nu se poate împlini. Si când in sfârșit a lăsat la o parte trecutul, simțeam că îmi sare inima din piept de bucurie și de emoție. Așteptam să văd cum își va pune inima pe tava secretosul și posacul Cross și să mă pătrundă sentimentul acela de euforie pentru faptul ca încă un cuplu și-a mai găsit liniștea.
  Mi-au plăcut ambele personaje pentru că s-au completați și pentru că au avut curajul să se iubească chiar dacă niciun factor nu le era favorabil. Dragostea lor a fost pură și necondiționată, fără puc de egoism sau de răutate. :heart5:

  Încă o fata spun că îmi place cum scrie Sarah MacLean și că poveștile ei au mult suflet și multă iubire.
  Sunt genul de cărți pe care le citesti pe nerasuflate și care îți produc o stare de bine. Iar când închizi cartea, ramai cu o mulțumire în inimă și cu un mare zâmbet pe bune.
  Din această cauză, îi ofer 9,50. Au nau fost momente cam lălăire, dar foarte puține.

  • @Alexandra: doua personaje tare nostime 😆
   mi-a placut povestea lor chiar daca nu cred in abstinenta sexuala masculina :bah:
   sase ani? pe bune? (asta nu e de uitat) :bah:

  • O serie savuroasa ca si cealalta de altfel :chic: Lecturi frumoase in continuare, Alexandra!

  • @Alexandra: felicitari Alexandra, ca de obicei o recenzie de :zece:

  • Dovis, aceeași părere o am și eu despre faza cu abstinența. :chic: Mi se pare cam exagerată și fără sens. Nu i se potrivește deloc lui Cross aceasta idee. În plus, era înconjurat de femei frumoase și disponibile. :bah:

  • Lothlorien :

   Multumim, Alexandra! :yeah: :ap:

  • @Alexandra:Frumoasa prezentare! :heart5:

  • Cu mare drag! :heart5:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.